The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2011, 16:38
Watts napisał(a):Wyświetl post
Rasizm!!! Tylko czekać, co Jawor jutro napisze w "Wyborczej"
Jakby np Małecki albo Sobol krzyknął "Biała siła" w odwecie, to jutro mielibyśmy artykuł w Wybiórczej.
"Piłkarze Wisły to rasiści!" "Pewnie przejeli to od kiboli"
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.02.2011, 16:57
Widać, że ma chłop dystans do siebie
ktoś wie może jakie mogły być wyniki tych testów?
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.02.2011, 17:03
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Widać, że ma chłop dystans do siebie
ktoś wie może jakie mogły być wyniki tych testów?
Wyniki są tajemnicą, ale moje tajne źródło z klubu twierdzi, że mogły być podawane w sekundach.
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 08.02.2011, 17:10
podobno najszybsi byli Boukhari i Rios
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.02.2011, 17:26
konaar napisał(a):Wyświetl post
podobno najszybsi byli Boukhari i Rios
Zaraz za nimi trener Maskaant i Jarek Krzoska.

edit: atomek21 - dokładnie ))
Ostatnio edytowane przez Proud : 08.02.2011 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.02.2011, 17:31
Proud napisał(a):Wyświetl post
Zaraz za nimi trener Maskaant i Jarek Krzoska.
Gwoli ścisłości trzeba dodać, że Jarek Krzoska tylko na 4 miejscu ze względu na fakt, że biegł tyłem, żeby dać fory reszcie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 09.02.2011, 10:40
Dużo sobie można obiecywać po tym zgrupowaniu w Turcji. Każdy zapewne z niecierpliwością czeka na bramki i korzystne dla Wiślaków wyniki meczów sparingowych z Lokomotiwem czy BATE. Oczywiście tragedii nie będzie, jeżeli mielibyśmy te mecze przegrać, bo najważniejsze są wiosenne mecze w Ekstraklasie ale przydałoby się zwycięstwo chłopakom, bo nawet dla samej atmosfery i tego co siedzi w głowach piłkarzy byłoby łatwiej podchodzić do pierwszego ligowego meczu z perspektywy drużyny wygrywającej, a nie zbierającej oklep od każdego.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 09.02.2011, 13:10
dzisiejszy fakt podaje ze wczoraj najlepiej spisali sie..Paljic Bunoza Chavez Mały....
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.02.2011, 15:47
Na zgrupowaniu gdzie pracujemy niby nad sila i wytrzymaloscia gramy 3 sparingi, a na zgrupowaniu gdzie mamy zgrywac zespol gramy tylko 2 ? czy to normalne ?
czyli w czasie calego okresu przygotowawczego zagramy raptem 5 spotkan !!
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.02.2011, 08:34
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Na zgrupowaniu gdzie pracujemy niby nad sila i wytrzymaloscia gramy 3 sparingi, a na zgrupowaniu gdzie mamy zgrywac zespol gramy tylko 2 ? czy to normalne ?
Jesteś trenerem? Jak nie to zostaw, to tym, którzy się znają.
Ja pierwszy raz od lat ma zaufanie do jakiegoś trenera i mam nadzieje, że nas nie zawiedzie.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.02.2011, 10:32
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jesteś trenerem? Jak nie to zostaw, to tym, którzy się znają.
Ja pierwszy raz od lat ma zaufanie do jakiegoś trenera i mam nadzieje, że nas nie zawiedzie.
a ja nie mam zaufania bo w Holandii jednak inaczej sezon wyglada i inaczej sie druzyny przygotowuje
podejrzewam, ze bedziemy sie zgrywac w lidze gdzies do konca marca tlumaczac, ze nie ma jeszcze czucia pilki,
ze przyszlo kilku nowych zawodnikow, ktorzy musza zlapac nasz styl gry ale, ze niby na trenigach schematy
zaczynaja wychodzic coraz lepiej i inne ble bla bla
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.02.2011, 10:38
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
a ja nie mam zaufania bo w Holandii jednak inaczej sezon wyglada i inaczej sie druzyny przygotowuje
podejrzewam, ze bedziemy sie zgrywac w lidze gdzies do konca marca tlumaczac, ze nie ma jeszcze czucia pilki,
ze przyszlo kilku nowych zawodnikow, ktorzy musza zlapac nasz styl gry ale, ze niby na trenigach schematy
zaczynaja wychodzic coraz lepiej i inne ble bla bla
A sprawdzałeś czy poprzednie drużyny Maaskanta przygotowywały się w Holandii w taki sam sposób jak my?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.02.2011, 11:05
Polska myśl trenerska zakłada w okresie przygotowawczym dziesiątki spotkań sparingowych i nic z tego nie wynika.
W ciemno biorę holenderską szkołę i jej ufam.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.02.2011, 11:20
Narzekanie, że zaczęlismy za późno ?
Ok zaczynaliśmy wczesniej za Skorży i co ? I kopacze też byli nieprzygotowani. Wchodzili przez pare kolejek w sezon, nogi mieli ciężkie, nad piłką nie panowali.

Chyba nie w tym rzecz kiedy się zacznie. Trzeba mieć po prostu pojęcie co się robi. Zobaczymy jak Maaskant przygotuje drużynę. Na wnioski przyjdzie czas.

Wczoraj widziałem Kirma w reprezentacji Słowenii. Wydaje się, że żadnych problemów fizycznie nie ma. Jeden z więcej biegających piłkarzy na boisku. I jakby szybszy. W każdym razie jak sie urwal to już go nie mogli dogonić. Jak reszta tak będzie wyglądać to może nie będzie najgorzej
..
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.02.2011, 11:48
Teraz to tylko jest gdybanie. Jesli Maaskant sie zna na swojej robocie to powinien po rundzie jesiennej wiedziec co trzeba zrobic i w jakim okresie zeby zespol byl odpowiednio przygotowany. Dla Mnie nie ma znaczenia czy jest On z Polski, Holandi, Grenladi i czy w lidze gdzie prowadzil zespoly grano w zimie czy systemem wiosna-jesien czy jesien-wiosna. Wyniki pracy poznamy juz niebawem. Tyle w temacie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.02.2011, 15:24
Sppkojnie niech narazie trenują i tyle.

Samo obcowanie ze soba Meliksona,Genkova czy Sivakova z resztą w sensie integracjii przeciez troche potrwa.

Tak samo Jaliens z Chavezem i Pareiką ,blok obronny kompletnie nowy,pomoc gdzie jest Melikson czy atak z Genkovem ....

chodzi o to zeby tą wieze Babel jakos zgrać.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.02.2011, 17:58
Fajnie, że jednak mamy kogo ze sobą zgrywać, bo jeszcze niedawno nie było to takie oczywiste.

Maaskant dostał więc to, o co mu chodziło i teraz musi tylko odpowiednio poukładać klocki.

W sobotę mecz z BATE, liczę na lepszą grę i wynik niż te, które padały w Turcji.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 10.02.2011, 19:52
"Robert Maaskant zagonił piłkarzy Wisły do roboty. Gdy w ostatni dzień zgrupowania w Hiszpanii wziął ich na plażę, zapowiadał się miły, lekki trening. Było jednak inaczej. Po zakończeniu zajęć część piłkarzy wymiotowała z wysiłku!

Robert Maaskant wziął wiślaków do galopu po wizycie na zgrupowaniu Bogusława Cupiała. Właściciel klubu na własne oczy zobaczył porażkę jego drużyny z norweskim Molde 0:2. Potem zjadł kolację z trenerem. Można tylko się domyślać, co mu powiedział. Najwyraźniej właściciel klubu uznał, że piłkarze trenują za mało, skoro przegrywają wszystkie mecze sparingowe.

Dzień później Maaskant zabrał wiślaków na plażę i zaaplikował niekończącą się sesję biegową. Po jej zakończeniu część piłkarzy dosłownie padała ze zmęczenia."
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.02.2011, 20:01
ekhm cytat z faktu (mała litera zamierzona) to nie cytat...
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 10.02.2011, 20:08
tez czytałem to w dzisiejszym fakcie mysle ze to może być prawda
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.02.2011, 20:55
chopin napisał(a):Wyświetl post
tez czytałem to w dzisiejszym fakcie mysle ze to może być prawda
I ze niby co, Cupial nagle zrobil papiery na trenera i zaczyna niczym Wojciechowski uklada zespol na swoja modle?

Pozatym sam Malecki mowil ze bylo ciezko, ale jeszcze ciezej bylo u Petrescu, wiec te mdlosci i inne plotki z tej poczytnej gazety radze wlozyc miedzy bajki.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 10.02.2011, 21:41
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
"Robert Maaskant zagonił piłkarzy Wisły do roboty. Gdy w ostatni dzień zgrupowania w Hiszpanii wziął ich na plażę, zapowiadał się miły, lekki trening. Było jednak inaczej. Po zakończeniu zajęć część piłkarzy wymiotowała z wysiłku!

Robert Maaskant wziął wiślaków do galopu po wizycie na zgrupowaniu Bogusława Cupiała. Właściciel klubu na własne oczy zobaczył porażkę jego drużyny z norweskim Molde 0:2. Potem zjadł kolację z trenerem. Można tylko się domyślać, co mu powiedział. Najwyraźniej właściciel klubu uznał, że piłkarze trenują za mało, skoro przegrywają wszystkie mecze sparingowe.

Dzień później Maaskant zabrał wiślaków na plażę i zaaplikował niekończącą się sesję biegową. Po jej zakończeniu część piłkarzy dosłownie padała ze zmęczenia."
Juz widze Cupiala na zgrupowaniu i ani jednego zdiecia na oficjalnej. Jakis pierd..niety pismak napisze bzdety a wy lykacie wszystko.

dynek.pl napisał(a):
Maskant dobrze wie nad czym musi popracowac, a sparing co Ci powie? to samo co poprzednia runda.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 10.02.2011 o godz. 21:47.
,
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 10.02.2011, 21:45
Po mojemu gdyby się odważyli pokazać zdjęcie Cupiała na oficjalnej to z prędkością Boeinga zostaliby wyjebani z klubu.
Nie twierdzę że to prawda ale wiemy jaki jest Cupiał. Sztab szkoleniowy, piłkarze czy redakcja Wisły dostaliby odgórny zakaz wypowiadania się na ten temat. Cupiał sfotogtafowany przez pismaków jest na wagę zdjęcia Beyonce nagiej
I dlatego też szanuje Bossa. Kasy ma jak lodu, ale nie cwaniaczy jak choćby Wojciechowski. Działa w ukryciu, unika mediów, nie udziela wywiadów, nie pojawia się na bankietach, zawsze schowany na stadionie Wisły, w zasadzie to chyba jedyna taka osoba w piłce u nas a i nie wiem czy nie w całym sporcie. Jeśli by patrzeć na jego pozycję finansową prowadząc taki klub jak Wisła.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 10.02.2011 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 10.02.2011, 21:50
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Po mojemu gdyby się odważyli pokazać zdjęcie Cupiała na oficjalnej to z prędkością Boeinga zostaliby wyjebani z klubu.
Nie twierdzę że to prawda ale wiemy jaki jest Cupiał. Sztab szkoleniowy, piłkarze czy redakcja Wisły dostaliby odgórny zakaz wypowiadania się na ten temat. Cupiał sfotogtafowany przez pismaków jest na wagę zdjęcia Beyonce nagiej
Wiadomo panskie oko konia tluczy. Ale nie uwierze ze zadnej wzmianki na glownej by nie bylo, nawet dla samego rozglosu.
A po drugie ile to razy jak do tej pory Cupial przyszedl na trening, zgrupowanie, zeby zobaczyc jak chlopaki trenuja, czy wasciwie zapierdala..a za jego pieniadze.

Bzdura i tyle
,
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 10.02.2011, 22:08
To uwierz. Jeśli nikt inny nie napisze o tym, że BC gdzieś był to oficjalna tego na pewno nie zrobi. Nie ma opcji.

A zdjęcia BC nie było chyba nigdy na oficjalce ... nawet nie pamiętam, zeby były gdy ten pojawił się w Tallinie i siedział w pierwszym rzędzie tak, że wszyscy go widzieli.

EDIT: no nie myliłam się. A siedział tak, że z sektora można go było obfotografowac. http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...ka_w_Tallinie/
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 10.02.2011 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.02.2011, 22:38
Zróbmy jaja !!! I napiszmy do Wybiórczej!!! black power - skandaliczne słowa piłkarza Wisły i reprezentanta Hondurasu. Już widzę te nagłówki!!! A gdzie tam...
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 11.02.2011, 19:01
Kiedy Wiślacy mają zagrać sparingi i czy będą transmitowane? Dzięki za odpowiedź.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Stary 11.02.2011, 19:12
Jutro z BATE ale nie wiem czy będzie transmisja, najprawdopodobniej nie ale nie jestem pewny
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.02.2011, 19:50
z polskiej strony na pewno nie, no chyba ze w Bialorusi, co bardzo watpliwe
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.02.2011, 19:56
Moim zdaniem to tylko zwykły sparing nie w ramach żadnego turnieju ani nic, więc nie spodziewałbym się transmisji. Zostaje zapewne tekstowa relacja na oficjalnej stronie Wisły.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów