The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2011, 13:31
v.d. Sar , Friedel, Given, Buffon, Abbiati, Butt - same dziady i pokraki - nie chcemy ich w Wiśle !

Odpuście trochę z tym narzekaniem - zobaczymy, jak gość się prezentuje - potem podyskutujemy. Argument wieku w przypadku bramkarza jest zupełnie nietrafiony.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.02.2011, 13:47
zajacek napisał(a):Wyświetl post
v.d. Sar , Friedel, Given, Buffon, Abbiati, Butt - same dziady i pokraki - nie chcemy ich w Wiśle !

Odpuście trochę z tym narzekaniem - zobaczymy, jak gość się prezentuje - potem podyskutujemy. Argument wieku w przypadku bramkarza jest zupełnie nietrafiony.
Właśnie mnie to dziwi że niektórzy tutaj płaczą że bramkarz stary itd. Właśnie w przypadku bramkarza dobrze jest jak ma te 30 lat na karku, bo dzięki temu ma doświadczenie spokój i ogranie. To dlatego grają 40 letni Van der Sar, Buffon, Friedel czy Butt. Bramkarz musi wprowadzać spokój, pewność i dlatego najlepsi na świecie na tej pozycji mają ok. 30 albo ponad 30 lat.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.02.2011, 13:49
Wg portalu tomsk.ru w styczniu Pareiko spędził 5 dni na testach w Wolverhampton.Gdy okazało się,że ma tam być drugim bramkarzem zrezygnował i miał szukać zatrudnienia w Rosji.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.02.2011, 13:51
Wg mnie on teraz dopiero gra na max potencjału. Wcześniejsze sezony miał można powiedzieć słabe. Ale te 2 ostatnie to już solidna gra jak na kapitana przystało. Kto wie może to jakiś długowieczny chłop i będzie sobie bronił do 38 lat albo dłużej ?
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.02.2011, 13:52
A nóż widelec chłop okaże się kotem.

Dolhę, przypomne sciagnelismy z II drużyny Rapidu Bukareszt i dopóki nie wskoczył między słupki to sie z niego zbijaliśmy ze w którymś z meczy dostał potężną zjebe od ?Stignaciu.

Wczoraj czytajac Pareiko myslalem ze ktos sobie jaja robi,ale teraz pojawia sie coraz wiecej plusów.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.02.2011, 14:30
Jeśli według kogoś kapitan ósmej drużyny ligi rosyjskiej jest za słaby na Wisłę, to radzę skontaktować się z neurologiem. Po za tym w sezonie 2009 był wybrany najlepszym piłkarzem Tomska, Tom wtedy zajął 9 miejsce.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.02.2011, 14:34
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że Kagawę albo Nakamurę pogoniłbyś kijem i wyzwał od żółtków? Co za różnica skąd gość jest? Z Estonii, z Japonii albo z Antarktydy... ważne żeby dobrze grał. A jeśli chodzi Ci o "czystość rasową" i samych Polaków, to podaj mi Polaka w naszym zasięgu finansowym, którego widziałbyś na bramce Wisły. Cabaj?

Niektórzy tu piszą byleby jakąś pierdołę napisać
Chcesz, możemy sprawdzić, który z nas piszę więcej i byle pierdoły, cytuje dziesięć postów w każdym swoim i każdemu chce odpowiedzieć, do każdego odnieść.

Odzywam się, gdy chcę coś powiedzieć i zazwyczaj mówię to samo.

Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach. To chyba naturalne, gdybym konstruował polską drużynę dla polskich kibiców. Nie interesuje mnie Legia... wróć! Wisła cudzoziemska. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom, ale trzon drużyny, jej kręgosłup, a i piękną większość powinni stanowić Polacy.

Mam takie zdanie i go nie zmienię, zresztą - nie ma w nim nic złego.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.02.2011, 14:44
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach.
Nie ma, nie było od dawna i nie będzie przez najbliższe lata takiego Polaka.

Dla mnie ten Sergei Pareiko może mieć nawet 50 lat. Ważne żeby grał na dobrym poziomie.
Moim zdaniem, jeżeli Pareiko wygrałby ewentualną walkę o pozycje bramkarza, z Jovaniciem, to Serba można pożegnać. Chciałbym żeby Kurto był nr 2 i po ewentualnym odejściu Pareiko, to on wreszcie otrzymał szanse na grę w pierwszej 11.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.02.2011, 14:44
...Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach. To chyba naturalne, gdybym konstruował polską drużynę dla polskich kibiców. Nie interesuje mnie Legia... wróć! Wisła cudzoziemska. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom, ale trzon drużyny, jej kręgosłup, a i piękną większość powinni stanowić Polacy...
Taki temat może pojawić się za 10-15 lat pod warunkiem, że polskie kluby zaczna szkolić porządnie (czyt. wg. standardów europejskich) piłkarzy.Teraz to fatamorgana. Uważam, że porównywanie naszych ligowców do europejskiej piłki to strata czasu.. na dzień dzisiejszy słabo to wygląda co uwydatnił dodatkowo wczorajszy mecz z Mołdawią. Więc obecne transfery z czasem ocenimy. Owszem można kupić Celebana, Pawłowskiego i Sandomierskiego ale nie za takie pieniądze, ewentualnie za 4-krotnie niższe.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.02.2011, 14:45

Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach. To chyba naturalne, gdybym konstruował polską drużynę dla polskich kibiców. Nie interesuje mnie Legia... wróć!
Zdaje się, że nie takie pytanie postawił Ci uran...

Problem polskiej piłki leży w tym, że nie ma sensownej alternatywy (finansowej, sportowej) dla ściągania zagranicznych piłkarzy.
Każdy z nas chciałby aby w Wiśle grali sami Małopolanie, wychowankowie klubu, którzy daliby się za niego pokroić. Niestety dopóki nie doczekamy się infrastruktury szkoleniowej na średnim europejskim poziomie będziemy skazani na "Wisłe cudzoziemską".

Tymczasowym rozwiązaniem, który pozwoli Ci obcować z czystą, nieskalaną polską myślą szkoleniową jest chodzenie na mecze Młodej Wisły, w której grają sami Polacy.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 07.02.2011, 14:49
Chcesz, możemy sprawdzić, który z nas piszę więcej i byle pierdoły, cytuje dziesięć postów w każdym swoim i każdemu chce odpowiedzieć, do każdego odnieść.

Odzywam się, gdy chcę coś powiedzieć i zazwyczaj mówię to samo.

Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach. To chyba naturalne, gdybym konstruował polską drużynę dla polskich kibiców. Nie interesuje mnie Legia... wróć! Wisła cudzoziemska. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom, ale trzon drużyny, jej kręgosłup, a i piękną większość powinni stanowić Polacy.

Mam takie zdanie i go nie zmienię, zresztą - nie ma w nim nic złego.
Jaki poziom prezentują "wyróżniający się" polacy widzieliśmy wczoraj na meczu kadry. Jasne, że fajnie gdyby grało wielu polaków, ale po raz 1345 trzeba powiedzieć, że dobry polski piłkarz to gatunek na wymarciu.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.02.2011, 14:58
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Jaki poziom prezentują "wyróżniający się" polacy widzieliśmy wczoraj na meczu kadry. Jasne, że fajnie gdyby grało wielu polaków, ale po raz 1345 trzeba powiedzieć, że dobry polski piłkarz to gatunek na wymarciu.
Do tego za przyzwoite pieniądze, a nie ''szklane nogi'' milion euro.
Teraz nastały takie czasy, że cena nie jest adekwatna do realnych umiejętności zawodników szczególnie tych z polskiej ligi. Uważają się za gwiazdorów niczym Ronaldo, Messi itp.

A w porównaniu z nimi wypadają tak blado, że normalnie szkoda słów. Kluby też dokładają cegiełkę dyktując takie ceny za zawodników, że głowa mała, to nie Bundesliga, Serie A, gdzie transfery w milionach euro to codzienność, to tylko polska szara liga.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.02.2011, 15:09
ale trzon drużyny, jej kręgosłup, a i piękną większość powinni stanowić Polacy.
No to miałeś ten trzon..Z Levadią - Pawełek,Pi Brożek,GŁowacki,Małecki,Sobolewski,Paweł Brożek,Ćwielong ,potem wszedł kolejny z 'pięknej większości' - Łobo

Miałeś też trzon na derbach przegranych 0-1 gdzie na boisku w sumie pojawiło się aż 9 z pięknej większości, miałeś też trzon z Karabachem , gdzie Polacy stanowili większość.

Fajnie było?

Do tego wytłumacz mi bo za bardzo tego nie kumam , czemu wolisz np. kaleczącego Łobodzińskiego od kaleczącego Jirsaka?
Czujesz jakąś większą więź z gościem z Bydgoszczy, który przyjechał tu zarabiać kasę , niż z gościem z Vysokiego Myta?Mniejszego doła będziesz miał jak samobója strzeli Jop a nie Bunoza?

Ja rozumiem jak byśmy byli krajem który ma z czego wybierać, talenty rodziły by się na każdym osiedlu i nie wiadomo dlaczego upierano by się na cudzoziemców, ale jesteśmy piłkarską pustynią z piłkarzami którzy są gatunkiem na wymarciu, co gorsza widząc co jest grane, ten co w ogóle potrafi od czasu do czasu prosto piłkę kopnąć - od razu jedzie z takimi wymaganiami że to lepiej żebrakom dać niż zapłacić.

Poza tym prawdziwą wartość dla Wisły(w sensie pochodzenia)mają albo wychowankowie albo młodzi kolesie,sprowadzeni i ukształtowani przez Wisłę a nie wyrobnicy dla których Wisła = ilość zer na koncie

Dlatego jedno co nam pozostaje to przeczesywać świat, szukać okazji w Polsce(coś jak z Wilkiem choć za wcześnie by wyrokować czy to faktycznie okazja) oraz szukać młodych chłopaków z których pożytek będzie za lat kilka + trenować wychowanków - to melodia kilkunastoletnia najpewniej.

A jak domagasz się Polaków, bo ich suma musi się dla Ciebie zgadzać - w Krakowie i okolicach mamy kilkanaście klubów - W każdym sami Polacy a mecze czasem lepsze niż w naszej ekstraklasie, do tego za free albo za grosze.Olej Wisłę , ruszaj za Polakami.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.02.2011, 15:22
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
A z takimi za rozsądne pieniądze, adekwatne do reprezentowanych umiejetnosci, jest jak z 20 letnimi dziewicami
gdzies podobno istnieją tylko nikt żadnej nie moze spotkać
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 07.02.2011 o godz. 15:25.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.02.2011, 15:31
Rozwiązanie jest zadziwiająco proste. Te kilka milionów euro jakie otrzymamy w przyszłości ze sprzedaży jednej z naszych zagranicznych megagwiazd przeznaczyć należy na budowę bazy treningowej i zatrudnienie znających się na rzeczy i pracujących z pasją trenerów-specjalistów.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.02.2011, 15:43
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
A z takimi za rozsądne pieniądze, adekwatne do reprezentowanych umiejetnosci, jest jak z 20 letnimi dziewicami
gdzies podobno istnieją tylko nikt żadnej nie moze spotkać
Tak to już jest.Można się domagać Polaków tylko niech ktoś powie skąd ich wziąć.
Przykład z 'wczoraj'.Odchodzą Brożki,Pawełek itp

Chcemy bramkarza za free - niech mi ktoś wskaże polskiego bramkarza za free który nie był by Cabajem

Środek obrony - Jaliens przeszedł ponoć za 300tyś - doświadczony środkowy polski obrońca do 300tyś potrzebny od zaraz(doświadczony nie znaczy że doświadczony kopaniem z tuzami pokroju Polonii Bytom czy Odry) - polskamyślszkoleniowa - możesz się wykazać.Dawaj obrońcę.

Pomoc, przyszedł Melikson 600-700 tyś ojro, 13 goli,9 asyst w 1.5 sezonu w porównywalnej lidze, gość na fali, został kapitanem zespołu - pms! , czekam na odpowiednik...może Bonin co chciał zarabiać więcej niż Maor?Idealny polski skrzydłowy - nie strzela nie asystuje a chce dużo zarabiać.

Atak - przyszedł Genkov ponoć za 500 - w Rosji mu nie poszło ale w Bułgarii jak Brożek u nas - mnóstwo goli.Bardzo proszę o polski odpowiednik do 500 tyś euro.

itp,itd.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.02.2011, 15:45
To forum poraża.

Przez tyle czasu pisano zeby sciagnać kogos doswiadczonego a kiedy ktos taki sie pojawia forumowicze wynajdują kolejne "ale"

Majac w perspektywie Jovanica w bramce, Pereike zamknalbym w pokoju i nie wypuscił dopoki nie podpisze kontraktu

Gosc ma wszytko co nam potrzeba i chce grac w Pucharach i to jest zawpewne jedyna rzecz ktora go skusila,jak z Jaliensem

Ja bym wogole sie nie zastanawiał i konczyl farse z poszukiwaniem bramkarzy.

P.S Po wczorajszym meczu absolutnie rozumiem dlaczego w nas w skladzie bedzie 1 Polak i 10 obcokrajowcow.Na ta chwile polscy pilkarze (zwlascza ci mlodzi ,25 letni )to kategoria "inwalidzka" i powinni miec ulgi w tramwajach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 07.02.2011, 15:54
Doświadczenie doświadczeniem ale jak ktoś jest zwyczajnie słabym zawodnikiem to co tu ma do rzeczy jego wiek. Kolejny bramkarz z płyt DVD prawdopodobnie zasili nasz zespół - ciekawe co do tej pory zdziałali nasi skauci bo jakoś trudno doszukiwać się, że maczali przy jakimkolwiek transferze palce. A tak na prawdę żaden z transferów może nie wypalić szczególnie Genkov i będziemy w czarnej dupie na koniec sezonu - i jeszcze go puszczać na kadrę...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.02.2011, 15:54
w doborowym towarzystwie

http://www.daylife.com/photo/05Uz6aYdJf6xQ
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.02.2011, 15:56
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Rozwiązanie jest zadziwiająco proste. Te kilka milionów euro jakie otrzymamy w przyszłości ze sprzedaży jednej z naszych zagranicznych megagwiazd przeznaczyć należy na budowę bazy treningowej i zatrudnienie znających się na rzeczy i pracujących z pasją trenerów-specjalistów.

Dobrze prawisz, tylko u Nas nawet jak ktos ma checi i pieniadze to i tak rzuca mu sie klody pod nogi w postaci skomplikowanych i zagmatwanych praw do gruntow na ktorych chcialoby sie budowac nowe boiska i akademie pilkarskie. Wierze jednak ze w koncu sie to uda i bedziemy miec baze treningowa na odpowiednio wysokim poziomie tak aby wychowywac wlasnych zawodnikow.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.02.2011, 16:06
ja to jestem zdziwiony, ze chlop z takim doswiadczeniem, w formie, nikt go nie wyrzucal chce grac u nas a nie odwrotnie a tu lament, ze to, ze tamto, k.... nie da sie czytac tego forum czasami (z wyjatkami oczywiscie) . ja nie wiem co Stan ma za bajere , ale on chyba wszystkim obiecuje, ze tu LM za gora 2 lata bedzie , bo inaczej nie umiem sobie wyobrazic co niby takiego Jaliensa czy Pareiko mialoby skusic, zeby do nas przyjsc.chlop musi miec nieprzecietne umiejetnosci negocjatorskie i wizjonerskie , bo tych 2-och wczesniej wymienionych to nie kumam, ze do nas przyszli (przyjda jesli Pareiko podpisze)
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.02.2011, 16:10
Jeszcze gdyby tak pozyskać napastnika i byłoby już bardzo dobrze. No bo nie wiadomo czy nasz jeden nowy napastnik się sprawdzi, a jeśli się nie sprawdzi to nie mamy nikogo innego kto mógłby się sprawdzić.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 07.02.2011, 16:14
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
Doświadczenie doświadczeniem ale jak ktoś jest zwyczajnie słabym zawodnikiem to co tu ma do rzeczy jego wiek.
A skąd wiesz że on jest słabym zawodnikiem?

Kolejny bramkarz z płyt DVD prawdopodobnie zasili nasz zespół
Ty masz chyba jakieś problemy z myśleniem , to że trener widział tego zawodnika wyłącznie na płytach DVD to nie znaczy że nasi skauci go nie widzieli w paru meczach na żywo

ciekawe co do tej pory zdziałali nasi skauci bo jakoś trudno doszukiwać się, że maczali przy jakimkolwiek transferze palce.
Jeśli nie dostrzegasz różnicy między tym okienkiem transferowym w naszym wykonaniu a poprzednimi to rzeczywiście jest z Tobą źle myślisz że większość tych transferów w tym okienku to zasługa kogo?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.02.2011, 16:26
Całkiem dobrze sobie radził w Wiśle pamiętam Maciej Szczęsny a był jeszcze starszy od Pareiki.Angelo Huges miał leszpe i gorsze momenty.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.02.2011 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 07.02.2011, 16:50
Jeżeli chodzi o polskich bramkarzy to ciekawe, ile by sobie krzyknęli za Mateusza Prusa i czy by wogóle wrócil do Polski?
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Stary 07.02.2011, 16:56
Pareiko za stary? A Dudka każdy chętnie by widział w Wiśle. Myślę że Estończyk może być solidnym bramkarzem przy którym będzie mógł się ogrywać Kurto (chociaż może lepiej jak by poszedł na wypożyczenie, ale wydaje się to nie możliwe ponieważ Maaskant chce mieć trzech bramkarzy). Szkoda że w tym sezonie nie ma Pucharu Ekstraklasy bo wtedy można by dawać szansę Filipowi i być może w ten sposób przebił by się do pierwszej jedenastki. Nie oszukujmy się ale raczej nikt w Wiśle nie zaryzykuje na tyle żeby grać w Ekstraklasie tak niedoświadczonym bramkarzem.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.02.2011, 16:59
lukaszsz86 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko za stary? A Dudka każdy chętnie by widział w Wiśle. Myślę że Estończyk może być solidnym bramkarzem przy którym będzie mógł się ogrywać Kurto (chociaż może lepiej jak by poszedł na wypożyczenie, ale wydaje się to nie możliwe ponieważ Maaskant chce mieć trzech bramkarzy). Szkoda że w tym sezonie nie ma Pucharu Ekstraklasy bo wtedy można by dawać szansę Filipowi i być może w ten sposób przebił by się do pierwszej jedenastki. Nie oszukujmy się ale raczej nikt w Wiśle nie zaryzykuje na tyle żeby grać w Ekstraklasie tak niedoświadczonym bramkarzem.

czasami warto zaryzykować młodym zawodnikiem w bramce. Szczęsny czy Grześ Sandomierski dowodzą temu
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.02.2011, 17:03
Bratislav Punosevac, który był na testach w Wiśle rok temu, przeszedł do Otelulu, lidera rumuńskiej ligi - dziś grał w sparze z Bełchatowem, który Rumuni wygrali sześć do ucha:
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing8079.html
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Stary 07.02.2011, 17:08
siara napisał(a):Wyświetl post
czasami warto zaryzykować młodym zawodnikiem w bramce. Szczęsny czy Grześ Sandomierski dowodzą temu
oczywiście że warto. Nie oszukujmy się, ale taki Szczęsny miał trochę szczęścia, bo miał okazję pokazać się w pucharze ligi angielskiej i do tego kontuzjowani byli Fabiański i Almunia. Co do Sandomierskiego to Jaga natomiast nie miała zbyt wiele do stracenia. Gdyby naszym celem była gra o środek tabeli to myślę że również nie szukali byśmy doświadczonego bramkarza i być może Kurto albo Jovanic by się sprawdzili.
Odpowiedz cytując
lukaszkm
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 07.02.2011, 17:11
Pareiko jak najbardziej na plus. Nie interesuję się ligą rosyjską, a nazwisko obiło mi się o uszy w pozytywnym sensie już parę dobrych lat temu. Szkoda, że nie Polak, ponoć Polska bramkarzami stoi. Ale bardziej od Polaków z Ekstraklasy chciałbym w składzie 1. drużyny Wisły zawodników z ME. Skoro nas nie stać na wykupienie takiego Mierzejewskiego, to uważam, że trener Kulawik powinien po każdym meczu ME notować najlepszych zawodników przeciwników, po sezonie dokonać analizy i starać się wykupić tych najlepszych z najlepszych. Mamy w Polsce Młodą Ekstraklasę i zawodnicy, którzy będą błyszczeć za kilka lat w Ruchu, Górniku czy w Legii są na wyciągnięcie ręki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów