The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2011, 16:22
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
A co ty myślisz Barca ma jakieś ustawienie z kosmosu wzięte?
Tak Barcelona ma ustawienie z kosmosu, bo jako jedyna obok Holandii i Hiszpani(to chyba prawie Barcelona) gra prawdziwym 4-3-3.
Lechia Gdańsk gra np. 4-3-3 i bardzo fajnie to wygląda, więc jednak można.
Zobacz sobie raport z ostatnich mistrzostw świata, ile drużyn grało różnymi odmianami 4-3-3.
Tak jak 10 lat temu w Polsce wszyscy przechodzili z archaicznego 3-5-2 na nowoczesne wtedy 4-4-2 tak teraz próbują 4-3-3/4-2-3-1.
Wszystkie drużyny, które wymieniasz próbują marnych imitacji 4-3-3, które tak naprawdę przeradza się w 4-5-1.

Jakbyś nie wiedział to Cikos już w poprzedniej rundzie grał podobnie do Alvesa, Ramosa, oczywiście z zachowaniem proporcji.
No to już naprawdę jakiś żart. Cikos moim zdaniem bardzo rzadko włączał się w akcje ofensywne drużyny i jedyne spotkanie w którym tak naprawdę zagrał na poziomie, który myślę satysfakcjonował wszystkich na tym forum to spotkanie z Legią. I to był jedyny mecz w którym tak naprawdę ten zawodnik mnie przekonał.

Co do tych rozpisek. Fajnie to rozrysowałeś i chciałbym, żeby to tak wyglądało. Niestety ani razu nie widziałem czegoś takiego w tym sezonie. No chyba, że w spotkaniu z Legią.

PS. Dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Więc je powtórzę:
Czy Wisła spełnia którekolwiek kryterium, które podałem:
1) umiejętność gry wysokim pressingiem
2) umiejętność gry bez piłki (wychodzenie na pozycje, ruch bez piłki itp)
3) coś co nazwę "pójście za akcją" czyli podanie piłki i dalsze uczestniczenie w akcji poprzez wyjście na pozycje, a nie zatrzymywanie się

To są myślę, że trzy podstawowe punkty, które należy spełnić by grać 4-3-3 + oczywiście umiejętności czysto piłkarskie czyli np. umiejętność zagrywania prostopadłych piłek ja Xavi.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 06.02.2011 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów