|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I to jest najbardziej rozsądny głos w sprawie płacenia kartą .
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję że stworzą bar kibicowski, gdzie tak jak kiedyś to było w ,,Jamie" będzie można obejrzeć mecz w TV przy piwku np. Śląska, albo Lechii, lub Wisły wyjazdowy jak nie będzie można jechać na wyjazd
Brakuje mi czegoś takiego, mam nadzieję że na nowym stadionie znajdzie się miejsce na taki bar. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Twoim zdaniem płatność kartą zabiera więcej czasu niż gotówką? Nawet nie żartuj. Jeśli każdy miałby wyliczoną kasę to się zgodzę, ale obaj wiemy że tak nie jest. Bieganie, rozmienianie, czekanie... Tak to wygląda w rzeczywistości. Płatność kartą (jeśli jest dobre połączenie, a tak jest obecnie w 99% przypadków) to 10-15 sekund. Więc o czym mówimy.. Prowadziłem działalność, miałem płatność kartą i wszystkim (mnie i klientom) się to opłacało. Widzę, że podobne zdanie ma AnBa95. Podejrzewam, że większość przedsiębiorców siedzących w temacie się ze mną zgodzi. Nikt nie mówi (ja też w poście 17202 to zastrzegłem), żeby za wyrobienie karty (10 zł) płacić kartą. Ale od 20-25 zł powinno być to oczywistą oczywistością cytując klasyka gatunku No i drugą sprawą jest, żeby na te kilkanaście stanowisk było co najmniej kilka takich terminali. Bo jedynie ich brak może niepotrzebnie przedłużać czas obsługi klienta. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Najwięcej narzekają kibice mieniący się wielkimi fanami Wisły tzw kibice Legii, którzy odwiedzają stadion przy okazji meczu z tymże rywalem ewentualnie sąsiadką zza błoń czy Amicolechem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Anba dzieki za sprosotowanie kwot prowizji.
Jezeli chcecie cos zmienic to niech kazdy przy kupnie karty kibica zada niewinne pytanie kiedy bedzie mozliwosc zaplaty karta i jak to pytanie ludzie z obslugi uslysza sto razy dziennie to z pewnoscia informacja o zapotrzebowaniu dotrze do osob decyzyjnych. A na razie starczy dyskusji o kartach. Na chwile obecna nie ma takiej opcji ale na pewno bedzie skoro sa informacje o sprzedazy biletow przez internet. Wszyscy sa za tym zeby byla taka mozliwosc bo to dzisiaj jest standard, nie trzeba marudzic "....a skandal ze nie ma" bo nic to nie da a tylko rozwala temat o BUDOWIE STADIONU. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
sądząc po wykończonym suficie to tak zostanie?
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9082092240.jpg a za nic nie mogę sobie przypomnieć jak to wygląda na południu.. poza WC i miejscem na kioski gastronomiczne są tam jakieś inne powierzchnie do wykorzystania przez klub? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Żadnych dodatkowych powierzchni nie ma. Jest tylko kilka magazynów na kondygnacji -1, ale wielkością to one nie porażają.
Na parterze powinien być podwieszany sufit, na piętrze go nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Do wykorzystanie przez klub z tego co pamiętam na północnej nie będzie nic. Całość ma być przeznaczona dla kibiców. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeszcze co do kart płatniczych.
Czy to taki problem wprowadzić prowizję od transakcji kartowych? Po prostu dodają te 2% więcej jeśli chcesz płacić plastikiem i po problemie: możliwość zapłaty istnieje, ale bardziej opłaca się gotówką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() Juz to kiedys wrzucalem... z tego co pamietam bylo to w Forbsie 1/2010... Taka kompetencja urzednikow, nie wiem co oni chcieli tam wynajac... moze im o wschodnia chodzilo.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy artykuł w Dzienniku Polskim nt hali
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/po-...5,0:pag:1#nav0 no i po prawej stronie ankieta dotycząca hal. Nie zapomnijcie odpowiednio zagłosowac, wprawdzie to bzdura i wszystko rozstrzygnie się na górze, ale politycy muszą czuć presje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
My juz dostalismy od miasta stadion w cenie duzej hali bo tez nikt sobie nie wyobrazal, ze mozemy grac gdzie indziej wiec teraz nie ma co robic z siebie pokrzywdzonych. Jak nie widze problemu dlaczego Wisla mialaby nie grac w hali na Czyzynach ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bo Wisła tej hali nie zapełni, a za puste miejsca przy wynajmie też zapłacą. Ot po prostu, T.S. nie ma kasy. Bida jak sto pińdziesiąt.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
hali na 4-5 tys. Wisla tez nie zapelni (no tyle, ze nie bedzie placic za wynajem) ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Obiektywnie.
Wiśle należy się większa hala, bo z tą to wstyd się pokazywać w Europie. I wierzę, że te 4-5 tys. na lidze (wraz z nową halą) będzie regularnym wynikiem. Niemniej jednak Krakowowi potrzebna jest hala duża, stricte koncertowa. Wiele miasto traci na braku takiej hali. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
dynek.pl, jeżeli Twoi znajomi nie są z Anglii, to opowiadają brednie. Ewentualnie z Rosji czy Ukrainy, gdzie kilka aren zostało wybudowanych przez oligarchów trzymających rękę na złożach naturalnych.
W innych krajach przykłady budowania stadionów przez prywatny kapitał są incydentalne.
- masz jeszcze 355 dni w cenie (na pozostałe zawody, koncerty, targi, inne imprezy), na których zarabiasz - zyskujesz znacznie lepszy efekt na trybunach: 1,5-3 tys. na 4-tysięcznej hali wyglądają i brzmią zupełnie inaczej niż na 15-tysięcznej - jesteś na "swoich" terenach, do których kibice są przyzwyczajeni
Ostatnio edytowane przez rav : 06.02.2011 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To by byla kompromitacja. Nigdzie nie spotkalem sie z takim rozwiazaniem.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jak już zaznaczyłem, że w związku z niepowodzeniem moich starań o jedność kibicowską na Wiśle i stworzenie realnej oraz twórczej współpracy Wiślaków z klubami SA i TS, postanowiłem nie wypowiadać się publicznie w sprawach Wisły, zwłaszcza będąc negowany, zarówno przez SKWK, jak i TWSD. Uzasadniałem już swoją decyzję, abstrakcyjnością wirtualnej bezpłodności w realu, tzw. kibiców internetowych oraz przymusowe zamknięcie się SKWK na wąską grupę kibiców realnie uczestniczących w życiu codziennym klubu. Jest niepodważalną prawdą, że tylko kibice uczestniczący w realnym życiu klubu, mają szansą czynić ten klub na miarę swoich marzeń. Tylko z żywą tkanką kibicowską liczyć się muszą także, decydenci miejscy czy związkowi oraz media.
Żeby nie polemizować sam ze sobą, przejdę więc do konkretu, jednej z moich ostatnich myśli, którą pragnę się podzielić z kibicami mojego klubu. Moje serce płacze, jak widzę pustkę kibicowską, oczywiście tę zdolną do walki o interesy Wisły Kraków, a nie tą rozwydrzoną w internetowym i bezpłodnym wywyższaniu się jednych kibiców nad drugimi. Tutaj nie ma żadnego sensownego działania, lecz wyłącznie ego-bójcza a nie nawet bratobójcza zadyma niebytów. Nie rozumiem także, ludzi z SKWK, dlaczego milczą w sprawie hali i stadionu Wisły ? Wiem, że PvD uważa mnie za kretyna i między innymi dlatego podjąłem decyzję o wyciszeniu swojej publicznej aktywności, bo nie można przecież walczyć z wiatrakami, wbrew wszystkim dosłownie. Ale na Boga, kibice Wisły Kraków, nie pozwólcie Wisły zamordować. Stadion w odwrotności do Pasów, przedłużyli nam już do 7 lat budowy i kto wie, jak zakończy się ta sprawa, bo wystarczy, że urzędnicy pasiaści , wygonią Cupiała czynszem i zostanie nam stary i już ośmieszony przez nich, Miętta, aby ratować Wisłę, bo bez Cupiała panowie i panie czy takiego Can-Packu, mimo wierności najwierniejszych, Biała Gwiazda, może szybko stracić na swoim blasku ostatnich lat i oby nikt, a zwłaszcza internetowi idealiści, nie musieli się o tym przekonywać zbyt szybko. Meritum mojej wypowiedzi dotyczy hali dla Wisły. Jej koszt to 46 mil zł. Wkład własny Wisły w postaci zdobytej dotacji unijnej, to ok. 32 mil zł. Koszt miejskiego wkładu , wynosi więc ok. 15 mil zł, czyli ok. 4 % koniecznych środków na halę w Czyżynach, której koszty wynoszą ok. 360 mil zł. Wobec wszystkich hal dla Cracovii, o kosztach łącznych ok. 100 mil zł, Wiślacki wkład miasta, stanowi ok. 15 % tych miejskich kosztów na hale Cracovii. Każdy kibic Wisły, wypowiadający się przeciwko hali dla Wisły i dający zezwolenie na kradzież jej dotacji unijnej, wobec przedstawionych powyzej kosztów budowy , tych hal krakowskich, powinien zamilczeć i przestać ubliżać logice jakiejkolwiek, tj. matematycznej i wspólnotowej ( w moich oczach, nie jest kibicem Wisły ). Hala w Czyżynach, jak wynika z powyższych danych, nie jest zagrożona finansowaniem hali Wisły w wysokości raptem 4% wartości hali czyżyńskiej, a zmuszanie Wisły do gry w Czyżynach nie ma sensu z uwagi na różnicę możliwosci Wisły i tej hali. A co jeśli nagle znajdzie się dobroczyńca , inny niż miasto i wybuduje halę Wiśle, wbrew zabiegom miasta ? Miasto nie wyda takowemu dobroczyńcy, zezwolenia na budowę ? Wolne żarty. Najzwyczajniej w świecie hala Wisły nie moze być łączona z halą w Czyżynach, gdyż są to dwa oddzielne interesy, których połączyć się nie da, a jedna, drugiej nie przeszkadza. Czyżyńska hala jest także potrzebna całemu miastu i Wisła nie ma nic przeciwko jej powstaniu, ale nie kosztem hali dla Wisły. Aby nie pozwolić niszczyć Wisły, klubu wielosekcyjnego, najbardziej zasłużonego od ponad stu lat dla tego miasta i kraju, uważam, że SKWK nie powinno oglądać się na wirtualnych kibiców i podjąć samodzielną walkę o jeden z najważniejszych w dziejach klubu interes, którego nie wolno zlekceważyć , żadnemu prawdziwemu kibicowi Wisły. Śmiało się wypowiem w imieniu kilku tysięcy, kibiców na Wiśle zorganizowanych, że jeśli SKWK poprosi np. ultrasów, to może liczyć na ich obecność, na każdym niezbędnym etapie walki o ten interes klubu, a jeśli sumienie obudzi chęć realnego działania wśród kilku tylko internetowców,to tylko ku chwale Wisły . Oczywiście mówię tutaj o legalnych formach działania i walki, po powiadomieniu klubów o naszych zamiarach. Nie pozwólmy, aby tacy Wiślacy, jak były Radny Olszówka, stawali się naszymi wyrzutami sumienia. Będą kolejne wybory regionalne czy polityczne, w tym roku już nawet, i bądźmy na nie tym razem przygotowani oraz zorganizowani wreszcie. Podajmy rękę naszemu klubowi, naszym prezesom : Mięttcie i Cupiałowi. Trzymajmy się razem i szanujmy wszystko i wszystkich z Białą Gwiazdą na emblemacie lub w sercu, a zwłaszcza tych zaangażowanych najbardziej. Ps. nie przyjmuje dalszej polemiki. Przepraszam za petetyczność tekstu. Musiałem ten, raczej ostatni mój tekst zamieścić.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.02.2011 o godz. 19:41.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kocie, racji masz 1906%. Niestety, to o czym piszesz to utopia. Przykładem ostatnie wybory- dalej nie rozumiem jak Majchrowski mógł wygrać ponownie wybory. Przecież wszyscy wiedzieli/widzieli co robił (a raczej czego nie robił) przez ostatnie lata w stosunku do Wisły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja spotkałem się w przypadku kilku sklepów internetowych. W sklepach zwykłych praktykowana jest gdzieniegdzie minimalna kwota, od której płaci się kartą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Reasumując muszą być ludzie mający WIZJĘ wielkiej Wisły - Wisły rządzącej na ulicach, i na salonach. Potrzebni są ultrasi i bojówkarze,potrzebni są ludzie z SKWK organizujacy wyjazdy, fan kluby, spotkania z piłkarzami i działaczami, potrzebni są ludzie w polityce i ludzie mediów. Trzeba być wszędzie . Wychodząc dalej kibicowska częśc Wisły powinno mieć dział PR, dzial kontaktow z grupami Ultras, dział fan clubów, dział werbunkowy - nie czekający na nowych czlonkow ale wręcz tworzący struktury na osiedlach czy w innych miastach, wspierający naszych kibiców w razie problemów , także dział polityczny w sensie wspierajacy polityków niezależnie od przynaleznosci partyjnej ale jednoznacznie określajacych się jako kibice Wisły , być może dział VIP do kontaktów z aktorami czy artystami bedącymi fanami TSW ( to powinna byc rola klubu ale na najemnikow trudno liczyć) . i pewnie kilka innych działów moznaby stworzyć. Majac takie zaplecze ma się mozliwośc reagować w trudnych sytuacjach, ma się przebicie do mediów a i do większej grupy chętniej przyłaczaja się nowi. Po nabraniu wzajemnego zaufania powstaja nowe mozliwości - w takiej grupie mogą znaleźć się przecież inzynierzy, artyścii dziennikarze,prawnicy, lekarze czy informatycy. Czy to s-f ? Pewnie tak. Ale trzeba mieć nadzieję że w końcu ktoś zorientuje się że tylko w jedności siła |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak Ci braknie 10 zl bo chciales kupic np koszulke i musisz dymac do pobiskiego bankomatu to jest fajnie. Na calym swiecie klient moze placic karta jak chce tylko w Polske jest k..wa z tym problem,a po za tym jest cos takiego jeszcze jak karta kredytowa ktora sie placi w terminalach a nie wyplaca kase w bankomacie. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś czy padł pomysł aby nad wyjściem kierującym piłkarzy na murawę widniała tabliczka ze słynnymi słowami H. Reymana? Coś na wzór Anfield.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A co do hali w Czyżynach - dziwi mnie argument że będą tam się odbywały konferencje. Skoro taki jest pomysł to po jaką cholerę budujemy Centrum Kongresowego przy rondzie Grunwaldzkim?! Tablica wystarczyła by w 2(polskim i angielskim) językach. Przecież nie po to mają lekcje polskiego żeby im jeszcze dawać napis w ich ojczystych językach. A tablica LED-owa wyglądała by trochę wieśniacko Ja z resztą taką tablicę widział bym bardziej w szatni naszych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez WiernyWiśle : 06.02.2011 o godz. 17:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ja pisałem, żeby taki napis umieścić tam na balustradzie między piętrami trybun (zawsze to lepiej niż "L" co parę metrów na Legii)
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|