The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2011, 08:55
Najbardziej to wk...ją mnie "wielcy poiadacze kart płatniczych" płacący rano za 5 bułek kartą z miną światowca. Momentalnie zablokują kasę. A jeśli jest następny robi się korek. Powinni zrobić ze 2 wolne stanowiska dla płacących kartą i będzie po problemie.
Odpowiedz cytując
AnBa95
Junior Member

Od: 02.2005

Stary 05.02.2011, 08:59
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie zdajecie sobie sprawy z jednej rzeczy. Za placenie karta placi sie zazwyczaj od 3 do 5% transakcji. Prowizje placi ten kto wynajmuje terminal czyli sklep, knajpa czy w tym wypadku Wisla. Latwo policzyc 3% ze 150zl za karnet razy 10tys osob czy teraz 3% z 10zl razy pewnie ze 20-30 tys osob. Zanim zaczniecie marudzic ze karta sie nie da pomyslcie ze placac gotowka Wisla wiecej zarabia.
Oczywiscie ze platnosc karta to obowiazek i musi byc w klubie ale nie robcie jaj ze bedziecie marudzic i robic problem bo nie macie 10zl w portfelu bo jak zwykle najwiecej wpisow to narzekanie na jakies drobiazgi.
Jako że posiadam terminal od 10 lat to obecnie prowizje są na poziomie od 0.8-3% wartości transakcji a do tego dochodzi dzierżawa terminala w kwocie 61 pln /miesięcznie.Terminal zwiększa moje obroty i w ostatecznym rozrachunku to mi się opłaca.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.02.2011, 09:31
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej to wk...ją mnie "wielcy poiadacze kart płatniczych" płacący rano za 5 bułek kartą z miną światowca. Momentalnie zablokują kasę. A jeśli jest następny robi się korek. Powinni zrobić ze 2 wolne stanowiska dla płacących kartą i będzie po problemie.
I to jest najbardziej rozsądny głos w sprawie płacenia kartą .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.02.2011, 11:04
Ja mam nadzieję że stworzą bar kibicowski, gdzie tak jak kiedyś to było w ,,Jamie" będzie można obejrzeć mecz w TV przy piwku np. Śląska, albo Lechii, lub Wisły wyjazdowy jak nie będzie można jechać na wyjazd Brakuje mi czegoś takiego, mam nadzieję że na nowym stadionie znajdzie się miejsce na taki bar.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 05.02.2011, 11:28
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Wyobraźcie sobie kolejkę po bilety na Legię, jakby co 2. płacił kartą. Można by tam stać dobre 8h i i tak by nie było pewności że się kupi...
Kiedyś na forum już z kimś dyskutowałem na temat płatności kartą i takie same argumenty słyszałem. To nie byłeś przypadkiem Ty dj_butti?
Twoim zdaniem płatność kartą zabiera więcej czasu niż gotówką? Nawet nie żartuj. Jeśli każdy miałby wyliczoną kasę to się zgodzę, ale obaj wiemy że tak nie jest. Bieganie, rozmienianie, czekanie... Tak to wygląda w rzeczywistości. Płatność kartą (jeśli jest dobre połączenie, a tak jest obecnie w 99% przypadków) to 10-15 sekund. Więc o czym mówimy..

Prowadziłem działalność, miałem płatność kartą i wszystkim (mnie i klientom) się to opłacało. Widzę, że podobne zdanie ma AnBa95. Podejrzewam, że większość przedsiębiorców siedzących w temacie się ze mną zgodzi. Nikt nie mówi (ja też w poście 17202 to zastrzegłem), żeby za wyrobienie karty (10 zł) płacić kartą. Ale od 20-25 zł powinno być to oczywistą oczywistością cytując klasyka gatunku No i drugą sprawą jest, żeby na te kilkanaście stanowisk było co najmniej kilka takich terminali. Bo jedynie ich brak może niepotrzebnie przedłużać czas obsługi klienta.
Odpowiedz cytując
sokol1366
Member

Od: 05.2010

Stary 05.02.2011, 11:35
Najwięcej narzekają kibice mieniący się wielkimi fanami Wisły tzw kibice Legii, którzy odwiedzają stadion przy okazji meczu z tymże rywalem ewentualnie sąsiadką zza błoń czy Amicolechem
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 05.02.2011, 11:49
Anba dzieki za sprosotowanie kwot prowizji.

Jezeli chcecie cos zmienic to niech kazdy przy kupnie karty kibica zada niewinne pytanie kiedy bedzie mozliwosc zaplaty karta i jak to pytanie ludzie z obslugi uslysza sto razy dziennie to z pewnoscia informacja o zapotrzebowaniu dotrze do osob decyzyjnych.

A na razie starczy dyskusji o kartach. Na chwile obecna nie ma takiej opcji ale na pewno bedzie skoro sa informacje o sprzedazy biletow przez internet. Wszyscy sa za tym zeby byla taka mozliwosc bo to dzisiaj jest standard, nie trzeba marudzic "....a skandal ze nie ma" bo nic to nie da a tylko rozwala temat o BUDOWIE STADIONU.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.02.2011, 12:28
licoo napisał(a):Wyświetl post
Ja mam nadzieję że stworzą bar kibicowski, gdzie tak jak kiedyś to było w ,,Jamie" będzie można obejrzeć mecz w TV przy piwku np. Śląska, albo Lechii, lub Wisły wyjazdowy jak nie będzie można jechać na wyjazd Brakuje mi czegoś takiego, mam nadzieję że na nowym stadionie znajdzie się miejsce na taki bar.
Było już o tym mówione, na stadionie nie ma zaprojektowanego miejsca na taki bar i raczej nie ma co liczyć żeby taki powstał.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.02.2011, 15:52
sądząc po wykończonym suficie to tak zostanie?
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9082092240.jpg
a za nic nie mogę sobie przypomnieć jak to wygląda na południu..
poza WC i miejscem na kioski gastronomiczne są tam jakieś inne powierzchnie do wykorzystania przez klub?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.02.2011, 16:13
Żadnych dodatkowych powierzchni nie ma. Jest tylko kilka magazynów na kondygnacji -1, ale wielkością to one nie porażają.
Na parterze powinien być podwieszany sufit, na piętrze go nie będzie.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.02.2011, 16:16
barthok napisał(a):Wyświetl post
sądząc po wykończonym suficie to tak zostanie?
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9082092240.jpg
a za nic nie mogę sobie przypomnieć jak to wygląda na południu..
poza WC i miejscem na kioski gastronomiczne są tam jakieś inne powierzchnie do wykorzystania przez klub?
Też miałem pisać czy tak zostanie, ale obstawiam, że tak. Na południowej mimo, że wnętrze jest inne, też te wszystkie rury są na wierzchu. Niestety, ale bardzo kiepsko to wygląda. Dobrze, że na wschodniej i zachodniej jest już normalnie.

Do wykorzystanie przez klub z tego co pamiętam na północnej nie będzie nic. Całość ma być przeznaczona dla kibiców.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2011, 17:41
Jeszcze co do kart płatniczych.

Czy to taki problem wprowadzić prowizję od transakcji kartowych? Po prostu dodają te 2% więcej jeśli chcesz płacić plastikiem i po problemie: możliwość zapłaty istnieje, ale bardziej opłaca się gotówką.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.02.2011, 18:18
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Też miałem pisać czy tak zostanie, ale obstawiam, że tak. Na południowej mimo, że wnętrze jest inne, też te wszystkie rury są na wierzchu. Niestety, ale bardzo kiepsko to wygląda. Dobrze, że na wschodniej i zachodniej jest już normalnie.

Do wykorzystanie przez klub z tego co pamiętam na północnej nie będzie nic. Całość ma być przeznaczona dla kibiców.

Juz to kiedys wrzucalem... z tego co pamietam bylo to w Forbsie 1/2010... Taka kompetencja urzednikow, nie wiem co oni chcieli tam wynajac... moze im o wschodnia chodzilo..
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 06.02.2011, 03:54
Ciekawy artykuł w Dzienniku Polskim nt hali
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/po-...5,0:pag:1#nav0

no i po prawej stronie ankieta dotycząca hal. Nie zapomnijcie odpowiednio zagłosowac, wprawdzie to bzdura i wszystko rozstrzygnie się na górze, ale politycy muszą czuć presje.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.02.2011, 10:03
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy artykuł w Dzienniku Polskim nt hali
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/po-...5,0:pag:1#nav0

no i po prawej stronie ankieta dotycząca hal. Nie zapomnijcie odpowiednio zagłosowac, wprawdzie to bzdura i wszystko rozstrzygnie się na górze, ale politycy muszą czuć presje.
Coz, prawda jest taka, ze w innych krajach obiekty klubowe sa budowane przez kluby (czyli inwestorow znalezionych przez kluby), a nie przez wladze samorządowe - moi znajomi zagraniczni byli bardzo zdziwieni, ze 2 stadiony krakowskie powstaly za pieniadze podatnikow.
My juz dostalismy od miasta stadion w cenie duzej hali bo tez nikt sobie nie wyobrazal, ze mozemy grac gdzie indziej wiec teraz nie ma co robic z siebie pokrzywdzonych. Jak nie widze problemu dlaczego Wisla mialaby nie grac w hali na Czyzynach tak naprawde to ile razy w ciagu roku zapelnia sie nasza stara, mala hala ? kilka razy na mecze Euroligi wiec czy naprawde potrzebna jest nowa hala w tym miejscu ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.02.2011, 10:11
Bo Wisła tej hali nie zapełni, a za puste miejsca przy wynajmie też zapłacą. Ot po prostu, T.S. nie ma kasy. Bida jak sto pińdziesiąt.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.02.2011, 10:22
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Bo Wisła tej hali nie zapełni, a za puste miejsca przy wynajmie też zapłacą. Ot po prostu, T.S. nie ma kasy. Bida jak sto pińdziesiąt.
ale obiektywnie czy to jest powod do budowania kolejnego obiektu ?
hali na 4-5 tys. Wisla tez nie zapelni (no tyle, ze nie bedzie placic za wynajem)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.02.2011, 10:55
Obiektywnie.

Wiśle należy się większa hala, bo z tą to wstyd się pokazywać w Europie. I wierzę, że te 4-5 tys. na lidze (wraz z nową halą) będzie regularnym wynikiem. Niemniej jednak Krakowowi potrzebna jest hala duża, stricte koncertowa. Wiele miasto traci na braku takiej hali.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 06.02.2011, 10:56
dynek.pl, jeżeli Twoi znajomi nie są z Anglii, to opowiadają brednie. Ewentualnie z Rosji czy Ukrainy, gdzie kilka aren zostało wybudowanych przez oligarchów trzymających rękę na złożach naturalnych.

W innych krajach przykłady budowania stadionów przez prywatny kapitał są incydentalne.

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
ale obiektywnie czy to jest powod do budowania kolejnego obiektu ?
hali na 4-5 tys. Wisla tez nie zapelni (no tyle, ze nie bedzie placic za wynajem)
Po pierwsze Wisła będzie płacić za wynajem tej hali, ale ryczałtowo, rocznie, za całość. Podejrzewam, że wynajem 15-tysięcznej hali czyżyńskiej na 10 meczów (jak nie mniej...) kosztowałby tyle co wynajem hali TS-owskiej na rok. W drugim z wariantów:
- masz jeszcze 355 dni w cenie (na pozostałe zawody, koncerty, targi, inne imprezy), na których zarabiasz
- zyskujesz znacznie lepszy efekt na trybunach: 1,5-3 tys. na 4-tysięcznej hali wyglądają i brzmią zupełnie inaczej niż na 15-tysięcznej
- jesteś na "swoich" terenach, do których kibice są przyzwyczajeni
Ostatnio edytowane przez rav : 06.02.2011 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 06.02.2011, 11:58
rav napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze co do kart płatniczych.

Czy to taki problem wprowadzić prowizję od transakcji kartowych? Po prostu dodają te 2% więcej jeśli chcesz płacić plastikiem i po problemie: możliwość zapłaty istnieje, ale bardziej opłaca się gotówką.
To by byla kompromitacja. Nigdzie nie spotkalem sie z takim rozwiazaniem.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.02.2011, 12:04
Jak już zaznaczyłem, że w związku z niepowodzeniem moich starań o jedność kibicowską na Wiśle i stworzenie realnej oraz twórczej współpracy Wiślaków z klubami SA i TS, postanowiłem nie wypowiadać się publicznie w sprawach Wisły, zwłaszcza będąc negowany, zarówno przez SKWK, jak i TWSD. Uzasadniałem już swoją decyzję, abstrakcyjnością wirtualnej bezpłodności w realu, tzw. kibiców internetowych oraz przymusowe zamknięcie się SKWK na wąską grupę kibiców realnie uczestniczących w życiu codziennym klubu. Jest niepodważalną prawdą, że tylko kibice uczestniczący w realnym życiu klubu, mają szansą czynić ten klub na miarę swoich marzeń. Tylko z żywą tkanką kibicowską liczyć się muszą także, decydenci miejscy czy związkowi oraz media.

Żeby nie polemizować sam ze sobą, przejdę więc do konkretu, jednej z moich ostatnich myśli, którą pragnę się podzielić z kibicami mojego klubu.

Moje serce płacze, jak widzę pustkę kibicowską, oczywiście tę zdolną do walki o interesy Wisły Kraków, a nie tą rozwydrzoną w internetowym i bezpłodnym wywyższaniu się jednych kibiców nad drugimi. Tutaj nie ma żadnego sensownego działania, lecz wyłącznie ego-bójcza a nie nawet bratobójcza zadyma niebytów.

Nie rozumiem także, ludzi z SKWK, dlaczego milczą w sprawie hali i stadionu Wisły ? Wiem, że PvD uważa mnie za kretyna i między innymi dlatego podjąłem decyzję o wyciszeniu swojej publicznej aktywności, bo nie można przecież walczyć z wiatrakami, wbrew wszystkim dosłownie. Ale na Boga, kibice Wisły Kraków, nie pozwólcie Wisły zamordować. Stadion w odwrotności do Pasów, przedłużyli nam już do 7 lat budowy i kto wie, jak zakończy się ta sprawa, bo wystarczy, że urzędnicy pasiaści , wygonią Cupiała czynszem i zostanie nam stary i już ośmieszony przez nich, Miętta, aby ratować Wisłę, bo bez Cupiała panowie i panie czy takiego Can-Packu, mimo wierności najwierniejszych, Biała Gwiazda, może szybko stracić na swoim blasku ostatnich lat i oby nikt, a zwłaszcza internetowi idealiści, nie musieli się o tym przekonywać zbyt szybko.

Meritum mojej wypowiedzi dotyczy hali dla Wisły. Jej koszt to 46 mil zł. Wkład własny Wisły w postaci zdobytej dotacji unijnej, to ok. 32 mil zł. Koszt miejskiego wkładu , wynosi więc ok. 15 mil zł, czyli ok. 4 % koniecznych środków na halę w Czyżynach, której koszty wynoszą ok. 360 mil zł. Wobec wszystkich hal dla Cracovii, o kosztach łącznych ok. 100 mil zł, Wiślacki wkład miasta, stanowi ok. 15 % tych miejskich kosztów na hale Cracovii.

Każdy kibic Wisły, wypowiadający się przeciwko hali dla Wisły i dający zezwolenie na kradzież jej dotacji unijnej, wobec przedstawionych powyzej kosztów budowy , tych hal krakowskich, powinien zamilczeć i przestać ubliżać logice jakiejkolwiek, tj. matematycznej i wspólnotowej ( w moich oczach, nie jest kibicem Wisły ). Hala w Czyżynach, jak wynika z powyższych danych, nie jest zagrożona finansowaniem hali Wisły w wysokości raptem 4% wartości hali czyżyńskiej, a zmuszanie Wisły do gry w Czyżynach nie ma sensu z uwagi na różnicę możliwosci Wisły i tej hali. A co jeśli nagle znajdzie się dobroczyńca , inny niż miasto i wybuduje halę Wiśle, wbrew zabiegom miasta ? Miasto nie wyda takowemu dobroczyńcy, zezwolenia na budowę ? Wolne żarty. Najzwyczajniej w świecie hala Wisły nie moze być łączona z halą w Czyżynach, gdyż są to dwa oddzielne interesy, których połączyć się nie da, a jedna, drugiej nie przeszkadza. Czyżyńska hala jest także potrzebna całemu miastu i Wisła nie ma nic przeciwko jej powstaniu, ale nie kosztem hali dla Wisły.

Aby nie pozwolić niszczyć Wisły, klubu wielosekcyjnego, najbardziej zasłużonego od ponad stu lat dla tego miasta i kraju, uważam, że SKWK nie powinno oglądać się na wirtualnych kibiców i podjąć samodzielną walkę o jeden z najważniejszych w dziejach klubu interes, którego nie wolno zlekceważyć , żadnemu prawdziwemu kibicowi Wisły. Śmiało się wypowiem w imieniu kilku tysięcy, kibiców na Wiśle zorganizowanych, że jeśli SKWK poprosi np. ultrasów, to może liczyć na ich obecność, na każdym niezbędnym etapie walki o ten interes klubu, a jeśli sumienie obudzi chęć realnego działania wśród kilku tylko internetowców,to tylko ku chwale Wisły . Oczywiście mówię tutaj o legalnych formach działania i walki, po powiadomieniu klubów o naszych zamiarach.

Nie pozwólmy, aby tacy Wiślacy, jak były Radny Olszówka, stawali się naszymi wyrzutami sumienia. Będą kolejne wybory regionalne czy polityczne, w tym roku już nawet, i bądźmy na nie tym razem przygotowani oraz zorganizowani wreszcie. Podajmy rękę naszemu klubowi, naszym prezesom : Mięttcie i Cupiałowi. Trzymajmy się razem i szanujmy wszystko i wszystkich z Białą Gwiazdą na emblemacie lub w sercu, a zwłaszcza tych zaangażowanych najbardziej.

Ps. nie przyjmuje dalszej polemiki. Przepraszam za petetyczność tekstu. Musiałem ten, raczej ostatni mój tekst zamieścić.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.02.2011 o godz. 19:41.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.02.2011, 12:11
Kocie, racji masz 1906%. Niestety, to o czym piszesz to utopia. Przykładem ostatnie wybory- dalej nie rozumiem jak Majchrowski mógł wygrać ponownie wybory. Przecież wszyscy wiedzieli/widzieli co robił (a raczej czego nie robił) przez ostatnie lata w stosunku do Wisły.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 06.02.2011, 12:14
orzeu napisał(a):Wyświetl post
To by byla kompromitacja. Nigdzie nie spotkalem sie z takim rozwiazaniem.
Ja spotkałem się w przypadku kilku sklepów internetowych. W sklepach zwykłych praktykowana jest gdzieniegdzie minimalna kwota, od której płaci się kartą.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.02.2011, 14:10
kot napisał(a):Wyświetl post
Jak już zaznaczyłem, że w związku z niepowodzeniem moich starań o jedność kibicowską na Wiśle i stworzenie realnej oraz twórczej współpracy Wiślaków z klubami SA i TS, postanowiłem nie wypowiadać się publicznie w sprawach Wisły, zwłaszcza będąc negowany, zarówno przez SKWK, jak i TWSD. Uzasadniałem już swoją decyzję, abstrakcyjnością wirtualnej bezpłodności w realu, tzw. kibiców internetowych oraz przymusowe zamknięcie się SKWK na wąską grupę kibiców realnie uczestniczących w życiu codziennym klubu. Jest niepodważalną prawdą, że tylko kibice uczestniczący w realnym życiu klubu, mają szansą czynić ten klub na miarę swoich marzeń. Tylko z żywą tkanką kibicowską liczyć się muszą także, decydenci miejscy czy związkowi oraz media.

Żeby nie polemizować sam ze sobą, przejdę więc do konkretu, jednej z moich ostatnich myśli, którą pragnę się podzielić z kibicami mojego klubu.

Moje serce płacze, jak widzę pustkę kibicowską, oczywiście tę zdolną do walki o interesy Wisły Kraków, a nie tą rozwydrzoną w internetowym i bezpłodnym wywyższaniu się jednych kibiców nad drugimi. Tutaj nie ma żadnego sensownego działania, lecz wyłącznie ego-bójcza a nie nawet bratobójcza zadyma niebytów.

Nie rozumiem także, ludzi z SKWK, dlaczego milczą w sprawie hali i stadionu Wisły ? Wiem, że PvD uważa mnie za kretyna i między innymi dlatego podjąłem decyzję o wyciszeniu swojej publicznej aktywności, bo nie można przecież walczyć z wiatrakami, wbrew wszystkim dosłownie. Ale na Boga, kibice Wisły Kraków, nie pozwólcie Wisły zamordować. Stadion w odwrotności do Pasów, przedłużyli nam już do 7 lat budowy i kto wie, jak zakończy się ta sprawa, bo wystarczy, że urzędnicy pasiaści , wygonią Cupiała czynszem i zostanie nam stary i już ośmieszony przez nich, Miętta, aby ratować Wisłę, bo bez Cupiała panowie i panie czy takiego Can-Packu, mimo wierności najwierniejszych, Biała Gwiazda, może szybko stracić na swoim blasku ostatnich lat i oby nikt, a zwłaszcza internetowi idealiści, nie musieli się o tym przekonywać zbyt szybko.

Meritum mojej wypowiedzi dotyczy hali dla Wisły. Jej koszt to 46 mil zł. Wkład własny Wisły w postaci zdobytej dotacji unijnej, to ok. 32 mil zł. Koszt miejskiego wkładu , wynosi więc ok. 15 mil zł, czyli ok. 4 % koniecznych środków na halę w Czyżynach, której koszty wynoszą ok. 360 mil zł. Wobec wszystkich hal dla Cracovii, o kosztach łącznych ok. 100 mil zł, Wiślacki wkład miasta, stanowi ok. 15 % tych miejskich kosztów na hale Cracovii.

Każdy kibic Wisły, wypowiadający się przeciwko hali dla Wisły i zezwoleniu na kradzież jej dotacji unijnej, wobec przedstawionych powyzej kosztów budowy , tych hal krakowskich, powinien zamilczeć i przestać ubliżać logice jakiejkolwiek, tj. matematycznej i wspólnotowej ( w moich oczach, nie jest kibicem Wisły ).

Aby nie pozwolić niszczyć Wisły, klubu wielosekcyjnego, najbardziej zasłużonego od ponad stu lat dla tego miasta i kraju, uważam, że SKWK nie powinno oglądać się na wirtualnych kibiców i podjąć samodzielną walkę o jeden z najważniejszych w dziejach klubu interes, którego nie wolno zlekceważyć , żadnemu prawdziwemu kibicowi Wisły. Śmiało się wypowiem w imieniu kilku tysięcy, kibiców na Wiśle zorganizowanych, że jeśli SKWK poprosi np. ultrasów, to może liczyć na ich obecność, na każdym niezbędnym etapie walki o ten interes klubu, a jeśli sumienie obudzi chęć realnego działania wśród kilku tylko internetowców,to tylko ku chwale Wisły . Oczywiście mówię tutaj o legalnych formach działania i walki, po powiadomieniu klubów o naszych zamiarach.

Nie pozwólmy, aby tacy Wiślacy, jak były Radny Olszówka, stawali się naszymi wyrzutami sumienia. Będą kolejne wybory regionalne czy polityczne, w tym roku już nawet, i bądźmy na nie tym razem przygotowani oraz zorganizowani wreszcie. Podajmy rękę naszemu klubowi, naszym prezesom : Mięttcie i Cupiałowi. Trzymajmy się razem i szanujmy wszystko i wszystkich z Białą Gwiazdą na emblemacie lub w sercu, a zwłaszcza tych zaangażowanych najbardziej.

Ps. nie przyjmuje dalszej polemiki. Przepraszam za petetyczność tekstu. Musiałem ten, raczej ostatni mój tekst zamieścić.
Niestety społeczność wiślacka ma to do siebie że jest totalnie niezdolna do organizacji na wiekszą skalę. Nie wiem czym to jest spowodowane.Mogę tylko przypuszczać że ludzie nie angażują sie nie dla tego że im sie nie chce ale dlatego że nie chcą być publicznie wiązani z Wisłą a wiec narażać się na konsekwencję wojny silnorękich w Krk. Działają stosunkowo niewielkie grupy - hermetyczne- które zajmuja się sprawami Wisły - ta hermetyczność jest zaletą ale jest i wadą. Nie da się wypłynąc na szersze wody będąc zamknietym w sobie. jeszcze w latach 90 tych kiedy interesowały mnie na Wiśle inne rzeczy niż to czy jesteśmy w tabeli 2,5 czy 16 ten problem kłuł w oczy i powodował problemy wiślakich kibiców. Mam nieodłączne wrażenie - nie tylko moje- że kombinacja- wzajemnej nieufności- uważania że aktywnośc jest jednoznaczne z mieszaniem się do wojny bojówek (obie sprawy sie łączą)- oraz decyzję głównych grup Wiślackich które to jako pierwsze muszą zjednoczyć siły i wyciagnąć rękę do ludzi chętnych do działania ale jednocześnie nie mających odpowiednich kontaktów- przez co będących asekuracyjnymi- powodują że ludzie nie garną sie do pracy w realu. samo ogloszenie raz w miesiącu że jest nabór do SKWK, albo nasza nawoływania na forum to wiele,wiele za malo
Reasumując muszą być ludzie mający WIZJĘ wielkiej Wisły - Wisły rządzącej na ulicach, i na salonach. Potrzebni są ultrasi i bojówkarze,potrzebni są ludzie z SKWK organizujacy wyjazdy, fan kluby, spotkania z piłkarzami i działaczami, potrzebni są ludzie w polityce i ludzie mediów. Trzeba być wszędzie .
Wychodząc dalej kibicowska częśc Wisły powinno mieć dział PR, dzial kontaktow z grupami Ultras, dział fan clubów, dział werbunkowy - nie czekający na nowych czlonkow ale wręcz tworzący struktury na osiedlach czy w innych miastach, wspierający naszych kibiców w razie problemów , także dział polityczny w sensie wspierajacy polityków niezależnie od przynaleznosci partyjnej ale jednoznacznie określajacych się jako kibice Wisły , być może dział VIP do kontaktów z aktorami czy artystami bedącymi fanami TSW ( to powinna byc rola klubu ale na najemnikow trudno liczyć) . i pewnie kilka innych działów moznaby stworzyć. Majac takie zaplecze ma się mozliwośc reagować w trudnych sytuacjach, ma się przebicie do mediów a i do większej grupy chętniej przyłaczaja się nowi. Po nabraniu wzajemnego zaufania powstaja nowe mozliwości - w takiej grupie mogą znaleźć się przecież inzynierzy, artyścii dziennikarze,prawnicy, lekarze czy informatycy.
Czy to s-f ? Pewnie tak. Ale trzeba mieć nadzieję że w końcu ktoś zorientuje się że tylko w jedności siła
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.02.2011, 15:00
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A slyszales o czyms takim jak PAY PASS karta zbizeniowa, transakcja trwa 10 sek do 50 pln co raz bardziej popularna.
Jak Ci braknie 10 zl bo chciales kupic np koszulke i musisz dymac do pobiskiego bankomatu to jest fajnie.

Na calym swiecie klient moze placic karta jak chce tylko w Polske jest k..wa z tym problem,a po za tym jest cos takiego jeszcze jak karta kredytowa ktora sie placi w terminalach a nie wyplaca kase w bankomacie.
,
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.02.2011, 15:44
Orientuje się ktoś czy padł pomysł aby nad wyjściem kierującym piłkarzy na murawę widniała tabliczka ze słynnymi słowami H. Reymana? Coś na wzór Anfield.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 06.02.2011, 16:18
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś czy padł pomysł aby nad wyjściem kierującym piłkarzy na murawę widniała tabliczka ze słynnymi słowami H. Reymana? Coś na wzór Anfield.
Musiały by być napisane przynajmniej w 11 językach więc może nie wystarczyć miejsca.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.02.2011, 16:20
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Musiały by być napisane przynajmniej w 11 językach więc może nie wystarczyć miejsca.
Można zamówić LED-ową tablicę, na pasku której przewijać się będą te słowa w 11 językach
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 06.02.2011, 17:11
rav napisał(a):Wyświetl post
Ja spotkałem się w przypadku kilku sklepów internetowych. W sklepach zwykłych praktykowana jest gdzieniegdzie minimalna kwota, od której płaci się kartą.
Nie jestem pewny na 100% ale słyszałem że coś takiego jak kwota minimalna za płatności kartą w sklepie jest niezgodne z prawem UE.

A co do hali w Czyżynach - dziwi mnie argument że będą tam się odbywały konferencje. Skoro taki jest pomysł to po jaką cholerę budujemy Centrum Kongresowego przy rondzie Grunwaldzkim?!

Tablica wystarczyła by w 2(polskim i angielskim) językach. Przecież nie po to mają lekcje polskiego żeby im jeszcze dawać napis w ich ojczystych językach. A tablica LED-owa wyglądała by trochę wieśniacko Ja z resztą taką tablicę widział bym bardziej w szatni naszych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez WiernyWiśle : 06.02.2011 o godz. 17:23.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.02.2011, 17:22
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ja pisałem, żeby taki napis umieścić tam na balustradzie między piętrami trybun (zawsze to lepiej niż "L" co parę metrów na Legii)
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów