|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zachęcam wszystkich do umieszczania w tym temacie swoich propozycji składu/formacji.
4-3-3 ![]() 3 napastników Genkov na szpicy, Małecki podwieszony, Kirm na lewym skrzydle 3 pomocników Sobolewski defensywny, Siwakow uniwersalny, Melikson ofensywny 4 obrońców Cikos gdy atakujemy zamienia się w prawego pomocnika i gramy na 3 stoperów 3-4-3 ![]() Oczywiście personalia mogą być inne: Genkov/ ?Małecki/Rios/Żurawski/Boguski Kirm/Paljic Melikson/Garguła/Boukhari Siwakow/Jirsak Sobolewski/Wilk Bunoza/Branco Do rysowania formacji polecam http://this11.com/users/login lub http://www.footballuser.com/
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 06.02.2011 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Irsak. Matko jedyna, Jirsak.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przyznam szczerze- nie ogarniam Twojego 3-4-3.
![]() 4-5-1 z dwoma ofensywnymi środkowymi odpowiedzialnymi za rozegranie piłki, w razie czego można przejść na 4-3-3, a Mały i Kiro jako schodzący napastnicy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Genkova jeszcze nikt w akcji nie widzial a wszyscy stawiaja go na szpicy jako glownego snajpera ....spokojnie .... juz raz mielismy "gwiazde" bulgarskiej pilki ktory nie umial pilki prosto kopnąc .... ja osobiscie tym Genkovem nie podniecam sie tak jak wszyscy na tym forum ... ( obym sie mylil)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bo niema nikogo innego? pomyśl zanim napiszesz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więc kogo wstawisz na szpicę? Żuraw? Wolne żarty. Rios? Może to jakaś alternatywa. Mały?
Na tą porę jedyny sensowny napastnik. Chyba że zarząd szykuje jakąś niespodziankę, w co szczerze wątpię. I nie podniecamy się, po prostu nie ma dla niego sensownej alternatywy. Przejął schedę po Pa.Brożku-jedynym piłkarzem Wisły, którego można było uznać za snajpera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na tą porę jedyny sensowny napastnik - skad Ty o tym wiesz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Zmiany: Jakikolwiek bramkarz w miejsce Kurto (który jest przeciętny) Boukhari - jak kiedykolwiek wróci do formy w miejsce Kirma Boguski - jak kiedykolwiek wróci do formy w miejsce Genkova lub Małego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dziwie ci się że nie ogarniasz bo jak Barcelona tak czasem grała to też nikt nie ogarniał co sie dzieje i dlaczego Dani Alves 3/4 meczu grał na połowie przeciwnika. Cikos uwielbia atakować i trzeba to maksymalnie wykorzystać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Nie ogarniam głównie dlatego, że w naszej sytuacji 3 obrońców to istne samobójstwo. Dodatkowo Cikosa wystawiłeś jako prawego pomocnika/skrzydłowego. Cytat:
Tak jak pisałem- patrz na obecną sytuację kadrową i FORMĘ zawodników. Specjalnie zaznaczam, bo w innym wypadku miano "sensownego napastnika" dostałby Żuraw. Rios? Też jestem za tym żeby dostawał więcej szans. Skoro Maaskant go nie widzi w podstawowej jedenastce, nie wpuszcza nawet na ogony to o czymś to w końcu świadczy. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Porównanie do Barcy dlatego że najłatwiej wytłumaczyć na przykładzie Alvesa. Jak widać ty dalej nie rozumiesz o co chodzi. Takie ustawienie daje nam dużo mozliwości, w razie kłopotów lewy skrzydłowy wycofuje się głębiej i teoretycznie grasz 5 obrońcami. Przypominam że to jest wyjściowa formacja ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 06.02.2011 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taa. Wszyscy się podniecamy po każdym transferze, po szczytowaniu wycieramy monitory. W ogóle szkoda, że nie ściągną Messiego czy Ronaldo. Wtedy byłbyś jedynym, któremu by nie stanął.
Ty wiesz co piszesz |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Sami trenerzy widzę -.-
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Człowieku. Sobolewski to aktualnie najlepszy gracz Wisły, ikona obecnej Wisły, na dodatek Polak - On musi być w pierwszej 11, drugiego takiego charyzmatycznego zawodnika nie mamy w składzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kriss Dee:
Podobnie grał też Real - bez typowego prawego skrzydłowego, co podczas ataku robiło miejsce dla ofensywnie usposobionego Ramosa. Nie pamiętam jednak, jaki był to mecz. Oczywiście porównanie tzw. z dupy, bo gdzie nam do Realu, czy Barcy. Nie zmienia, to jednak faktu, że jest, to jedno z ciekawszych rozwiązań ofensywnych. Do realizacji takowego potrzeba jednak dobrze przygotowanych fizycznie, myślących i dogadujących się ze sobą piłkarzy, a o to u nas ciężko. PS. Jaliens, to lewy stoper. No i ten Bunoza na lewej... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
ale jest mniej charakterny i nie ustawi takiego Małego do pionu, albo taki Żuraw też się nie będzie młodego słuchać. Kris Dee ja osobiście nie wyobrażam sobie w najgorszych snach Bunozy na lewej obronie, za mało zwrotny jest, mieszali by nim niewiarygodnie.
Ostatnio edytowane przez yogul : 06.02.2011 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze to nie mam pojęcia jak gra ten Jaliens
i jakie są jego mocne strony czy jest zwrotny itd. ale może faktycznie Bunoze do środka wsadzić . Co do Holendra to zgaduje że jest prawo nożny skoro grywał na prawej stronie obrony. Wiadomo że przy takim ustawieniu na tą lewą obrone przydałby się obrońca nie do przejścia 1na1 szybki i silny jak Arboleda w formie.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 06.02.2011 o godz. 14:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() Bunoza jak trafia w piłkę to umie mocno kopnąć, więc będzie naszym rozgrywającym i będzie wykopywał dzidy pod pole karne. Tam Genkow będzie próbował do nich dobiec (nie oszukujmy się, to nie będą celne piłki) i zgrać piłkę do wbiegających na szybkości Małeckiego i Paljicia. Po kolejnej nieudanej "akcji" Paljić i Małecki wracają na całej pycie pod własne pole karne i razem z resztą murują bramkę. Siwakow jest trochę na kredyt, ale zakładam, że gorszy od Jirsaka nie jest. Jeśli jest, to Jirsak zajmuje jego miejsce. Jest jeszcze opcja, że jak w porę zatwierdzą do gry Materac, to Materac wchodzi na bramkę, a plecak przesuwamy w miejsce Siwakowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Reasumując żałosne porównanie, które nie ma żadnych szans na sprawdzenie się w Wiśle. A tak żeby nie było, że tylko krytykuje i nic nie wnoszę do tematu, oto moja jedenastka: Kurto - Cikos, Chavez, Jaliens, Paljić - Sobolewski(Wilk), Melikson, Siwakow(Garguła) - Małecki, Kirm, Genkov. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Czytanie ze zrozumieniem nie sprawia mi problemu. Gorąco zachęcam do przeczytania wywiadu z Genkovem i zdanie "to, że Hristov tu sobie nie poradził, to jego problem". Jeżeli nie odpowiada Ci moja osoba- ignoruj. Proste, lecz jakże ułatwia życie. "nie podniecam się jak WY" - co to w ogóle miało znaczyć? Kto się tu podnieca obecnymi transferami? Czytając to forum od dłuugich lat, a czynnie biorąc udział od 1,5 roku stwierdzam, iż nawet jakby ściągnęli kogoś pokroju Messiego, to wytykali by mu niski wzrost, że nie jest z Polski etc. etc. Osobiście uważam, że to okienko jest jednym z bardziej udanych okienek ostatnich lat. Jaliens- reprezentant Holandii, ponad 400 meczów w Eredivisie i 50 w europucharach. Cleber zakończył karierę, został Chavez i Bunoza, więc jedynym, który może odgrywać rolę "profesora" na środku obrony jest właśnie Jaliens. Melikson- talent? z Izraela, szybki, dynamiczny, b.dobre podania, nieszablonowość, błyskotliwość, gra z pierwszej piłki na dobrym poziomie. Sivakov- serie A, lecz za mało oglądałem spotkań z nim w roli głównej. Genkov- snajper z Białorusi. ANI JEDNEGO (i przyznaję się bez bicia) meczu w jego wykonaniu nie oglądałem, lecz na papierze wygląda na dość dobrego napastnika żeby zastąpić Pawła. Poza tym- trochę optymizmu ludzie, bo jak czasami czytam to forum to mnie k*rwica bierze. Nic tylko płacze i płacze, masowe cięcia się po odejściach Pawełka i Brożek's Brothers u co po niektórych. Nie można widzieć wszystkiego w czarnych barwach. Mamy dobrego (bardzo?) dobrego trenera z zagranicy (a to kurewski plus, przynajmniej nie przesiąknięty polską-myślą-szkoleniową o ile takowa istnieje), dyrektora sportowego (to, że podpisali z nami kontrakty Jaliens, Boukhari, Genkov, Melikson, Sivakov to w głównej mierze jego zasługa), zajebistych kibiców, którzy są z drużyną na dobre i na złe. Marzenia każdy ma takie same- by Wisła była dobrym, europejskim, profesjonalnie zarządzanym klubem, z bardzo dobrą infrastrukturą treningową. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Casting na następnego trenera Krakowskiej Wisły powinno przeprowadzić TWSD Forum. Temat już jest. Wykwalifikowanych trenerów z odpowiednim zmysłem taktycznym również sporo!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pamietam kilka meczów Barcy gdzie Gaurdiola zaskoczył wszystkich bo na papierze było 4-3-3 a w rzeczywistości grali 3-4-3. Nie pasuje ci porównanie do Alvesa to OK , więc napisze że Cikos ma za zadanie włączać się tak jak Jasiu Kowalski z LZS Huragan Bogudzice. Znasz takiego zawodnika? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra, spokój.
Będziemy grać albo 4-5-1, albo 4-3-3, albo 4-4-2. 3-4-3 nie będzie, więc byłbym za zakończeniem dywagacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
weźcie zamknijcie ten temat, bo nie można patrzeć, jak eksperci jak: Lysy itd kaleczą nasz skład (Sobol!!!)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Jeśli bylibyśmy druzyna, która wydaje po 1-2 mln euro na transfery to owszem, da się zastąpić innymi zawodnikami. Wilk nie gorszy od Sobola - proszę cię, nie rozśmieszaj mnie. Nie ujmując nic Wilkowi. Sobol to klasa sama w sobie. Nie chodzi tylko o jego grę, ale charakter. Nikt tak jak on, nie podziała na innych zawodników. Ze tak glupio powiem - Z twarzy widać, że jest "pilkarskim bandyta", którego trzeba sie bac i szanowac. *Uran821 - Systemem 8-2-1 mozemy grac na Barcelonę, a nie na Polonię Bytom, czy Arkę Gdynia |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bardzo dobry temat, trzeba podesłać linka Robertowi, żeby wiedział jak chłopaków ustawiać!
Ostatnio edytowane przez silver03 : 06.02.2011 o godz. 15:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Uważam, że klub powinien bacznie obserwować ten temat, a potem zorganizować konkurs w jakim ustawieniu powinna zagrać Wisła w następnym meczu. Dla zwycięzcy konkursu smycz, a jeżeli Wisła wygra ten mecz to szalik "Dobry widok? Nie zasłaniaj!"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przeczytaj mój post do końca i odpowiedz mi na pytanie, czy Wisła spełnia którekolwiek kryterium, które tam podałem Jak zacznie spełniać, to wtedy będzie można myśleć o takiej taktyce. A porównywanie Cikosa do Jasia Kowalskiego z LZS Huragan Bogudzice jest na pewno trafniejsze niż porównywanie go do Alvesa. Niektórzy ludzie to chyba za dużo Barcelony się naoglądali. Na dodatek myślą, że jak Barcelona gra 4-3-3, to każda drużyna tak może grać. Tylko, że tam sprowadza się zawodników do takiego systemu i całe szkolenie młodzieży w La Masia (szkółka Barcelony) opiera się na wpajaniu młodym zawodnikom tej taktyki. Robią to od 20 lat. Teraz nagle w 3 tygodnie Wisła ma to zrobić, a Małecki ma się przerodzić w Pedro, a Cikos w Alvesa. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|