The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2011, 15:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jeśli kandydatura Peskovica, mimo że zaawansowana, została przez "górę" odrzucona - to Dolha nie ma też wielkich szans.

Mnie bardziej martwi, czemu są rozsiewane takie plotki. Bramkarza nadal nie ma, za to pojawiają się kandydatury od których kibicom gula skacze.

Typowy temat zastępczy.

Uwielbiam takie eufemizmy

Prawda jest taka, że Dolha nasrał na Wisłę - klub i kibiców. Oszukał nas, co później dobitnie zostało potwierdzone przy okazji sporu prawnego o kontrakt.

Jest to jeden z nielicznych przypadków piłkarzy, których nie tylko nie lubię. Ja go szczerze nie cierpię. I myślę, że nie jestem w tych poglądach odosobniony.

Dolha - won od Wisły.

hmm... raczej nie możesz powiedzieć, że go nie lubisz, bo żeby tak powiedzieć to trzeba by najpierw go poznać. Taka moja opinia. Można jedynie stwierdzić czy się go szanuje czy nie. Za to co wyczyniał to raczej szacunek mu się nie należy.

Tak jak napisałeś, nawet gdyby Basałaj ze sztabem menadżersko-trenerskim przymierzali się do Dolhy to boss zablokuj transfer. I chwała mu za to.

Z bramkarzem mamy kłopot nieziemski od jakichś 50 lat (od czasów Jurowicza) i nic nie wskazuje na to, żeby miało się to zmienić. W każdym razie nie liczyłbym na goalkeepera z Portugalii, który przeszedł operacje obu kolan, albo bramkarz z Boraka Banja Luka.

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.02.2011, 15:25
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że Dolha nasrał na Wisłę - klub i kibiców. Oszukał nas, co później dobitnie zostało potwierdzone przy okazji sporu prawnego o kontrakt.

Jest to jeden z nielicznych przypadków piłkarzy, których nie tylko nie lubię. Ja go szczerze nie cierpię. I myślę, że nie jestem w tych poglądach odosobniony.

Dolha - won od Wisły.
On tu nie przyjdzie,więc dyskusja o niczym.A tak na marginesie,jakoś większość przełkneła powrót Uche po buncie,mimo że tamten miał ważny kontrakt i zostawił nas przed eliminacjami do LM.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.02.2011, 15:49
Ciekawe też ile w tym prawdy, że interesujemy się Ivan'em Vuković'eim. Co prawda miał być to koniec transferów do pola, ale może po niemocy strzeleckiej zaprezentowanej w sparingach doszli do wniosku, że 2 napastnik też potrzebny.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.02.2011, 15:57
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Za to co wyczyniał to raczej szacunek mu się nie należy.
Tylko co on tak na prawdę zrobił... Jeśli prawdą jest że ustalił warunki, pojechał na wakacje i dostał do podpisania zupełnie inny kontrakt(ponieważ RN zablokowała pierwotną wersję), to ja się mu kompletnie nie dziwie że nie podpisał
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2011, 16:01
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe też ile w tym prawdy, że interesujemy się Ivan'em Vuković'eim. Co prawda miał być to koniec transferów do pola, ale może po niemocy strzeleckiej zaprezentowanej w sparingach doszli do wniosku, że 2 napastnik też potrzebny.
Z tym Vukoviciem to jest ciekawa sprawa. Na 3 różnych potralach podają jego wzrost: 175 cm, 178 cm i 185cm. Ciekawe jak to jest naprawdę. Teraz to myślę że przydałby się napastnik tak do 180 wzr. szybki i przebojowy. Coś w stylu Grosickiego.
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.02.2011, 16:06
Co racja to racja
wikipedia.org : 175 cm
national-football-teams.com : 185 cm
transfermarkt.de : 177 cm
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.02.2011, 16:07
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tylko co on tak na prawdę zrobił... Jeśli prawdą jest że ustalił warunki, pojechał na wakacje i dostał do podpisania zupełnie inny kontrakt(ponieważ RN zablokowała pierwotną wersję), to ja się mu kompletnie nie dziwie że nie podpisał
A to jeszcze inna sprawa,że czasy Hellera&Jurczyńskiego to był fatalny czas krętactw więc diabli wiedzą co tam się naprawdę działo.
Niemniej nie chcę Dolhy w Wiśle bo sportowo pamiętam takie mecze i klopsy jak z Feyenordem, Arą czy Legią. Dolsze w meczach pod presją ewidentnie siadało psyche co najlepiej widać było jak przyjechał potem z Amiką.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.02.2011, 16:07
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem ilu z tych co teraz piszą "Dolha won od Wisły" fetowało gola Uche w krakowskim meczu przeciwko Panathinaikosowi? Flamengista cieszyłeś się?
Hipokryzja, ot co.

Szczerze mówiąc - jeśli miałby grać dla Wisły i bronić tak, jak przed przejściem do Amici, to czemu nie?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.02.2011, 16:09
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Hipokryzja, ot co.

Szczerze mówiąc - jeśli miałby grać dla Wisły i bronić tak, jak przed przejściem do Amici, to czemu nie?
bo juz wszyscy wiedzą żę wystarczy zrobić dobry hałas i popuszcza w spodnie

Nie ma tematu Dolhy w Wiśle a Wy dalej o tym dywagujecie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.02.2011, 16:10
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Pewnie masz rację, że miałby u nas cieplutko. Można powiedzieć, że wszedł by w paszczę lwa. Prawdą jest, że zachował się nie fair w stosunku do nas jako kibiców Wisły. Mecz z Lechem pokazał, że ma słabą psychikę. Jednak trzeba jasno powiedzieć, że pewien dyletant będący w tamtym okresie na stanowisku prezesa niejaki Mariusz Heler sam podsunął im dobrego bramkarza kłamiąc kibicom w żywe oczy o podpisanym z Dolhą przedłużeniu kontraktu lecąc z nim w przysłowiowe kulki. Czasem trzeba przełożyć dumę nad dobro sportowe, bo widać przykład Frankowskiego niczego nas nie nauczył. Dumnie zostały zamknięte drzwi do Wisły, a później nie miał kto bramek strzelać. Ja nie jestem ani zwolennikiem tego transferu ani jego przeciwnikiem. Zrozumcie wreszcie, że czasy przywiązania zawodników do klubu bezpowrotnie minęły i teraz są to w 100% wyrobnicy.
Masz rację, problem tylko w tym, że on nie prezentuje już żadnego poziomu sportowego.
Miał jeden bardzo dobry sezon w naszych barwach, powiązany z naszym bardzo słabym sezonem, gdzie miał sporo sytuacji do wykazania się. Potem, ani wcześniej nie bronił już na takim poziomie. Więc jego kandydatura, ze względu na aspekty sportowe, jak i te kibicowskie jest BEZ SENSU.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.02.2011, 16:10
arti napisał(a):Wyświetl post
A to jeszcze inna sprawa,że czasy Hellera&Jurczyńskiego to był fatalny czas krętactw więc diabli wiedzą co tam się naprawdę działo.
.
Dokładnie o to mi chodzi.Całkiem możliwe że 'klub' by zatuszować swoją amatorkę napuścił nas na Dolhę.
Generalnie nie wiemy jak to było a napisałem to tylko dlatego by zachować do tego wszystkiego dystans, szczególnie że Dolha nam raczej nie grozi.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.02.2011, 16:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tak to wyglądało? Ja pamiętam, że tuż po jego odejściu do Amiki tłumaczono, że roczny kontrakt Dolhy z Wisłą zawierał klauzulę przedłużającą czas trwania kontraktu. Wisła sądziła, że może z niej skorzystać jednostronnie (że zawodnik nie ma nic do powiedzenia), a w rzeczywistości potrzebna była obustronna zgoda. Dolha nie chciał przedłużyć umowy na warunkach z klauzuli, bo po rozegraniu świetnej rundy chciał mieć wyższy kontrakt. Wisła nie chciała renegocjować warunków, bo sądziła, że klauzula jest jednostronna i Dolha ostatecznie podpisał umowę z Amiką. Stąd pojawiały się sprzeczne informacje - Wisła twierdziła, że zawodnik nie zmienia klubu, a menadżer piłkarza, że jego klient odchodzi z Wisły.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=13920
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=14938
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=15591
Ostatnio edytowane przez jova : 05.02.2011 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.02.2011, 16:56
jasne marudzicie na Peskovicia, marudzicie na Dolhe, robcie tak dalej wywierajac presje na zarząd a z bramkarza bedzie wielkie g.... w tym sezonie i bedzie bronił niepewny Jovanic czy jeszcze mniej pewny Kurto
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 05.02.2011, 16:57
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
jasne marudzicie na Peskovicia, marudzicie na Dolhe, robcie tak dalej wywierajac presje na zarząd a z bramkarza bedzie wielkie g.... w tym sezonie i bedzie bronił niepewny Jovanic czy jeszcze mniej pewny Kurto
Ty tak powaznie ?
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.02.2011, 16:59
tak powaznie a dlaczego nie...Peksovicia to jeszcz rozumiem i ciagnacy sie za nim smrod ale Dolha? było mineło trzeba przebaczyć i tyle...inaczej zostaniemy z reka w nocniku a wole juz Dolhe niz jakies pseudo wynalazki bałkańskie
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.02.2011, 17:06
Żeby się tylko nie zamkneli w sobie :/
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 05.02.2011, 17:22
jova napisał(a):Wyświetl post
Tak to wyglądało? Ja pamiętam, że tuż po jego odejściu do Amiki tłumaczono, że roczny kontrakt Dolhy z Wisłą zawierał klauzulę przedłużającą czas trwania kontraktu. Wisła sądziła, że może z niej skorzystać jednostronnie (że zawodnik nie ma nic do powiedzenia), a w rzeczywistości potrzebna była obustronna zgoda. Dolha nie chciał przedłużyć umowy na warunkach z klauzuli, bo po rozegraniu świetnej rundy chciał mieć wyższy kontrakt. Wisła nie chciała renegocjować warunków, bo sądziła, że klauzula jest jednostronna i Dolha ostatecznie podpisał umowę z Amiką. Stąd pojawiały się sprzeczne informacje - Wisła twierdziła, że zawodnik nie zmienia klubu, a menadżer piłkarza, że jego klient odchodzi z Wisły.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=13920
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=14938
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=15591
Moim zdaniem w klubie w tamtym czasie była straszna amatorka. Ten cały Heler to była parodia a nie prezes. Pozatym Rumunowi należała się podwyżka za świetną grę w sezonie, a nikt mu jej nie chciał dać. 200 tyś euro dla bramkarza w takiej formie jak był Dolha w Wiśle to wcale nie było bardzo dużo.
Gorszą rzecz zrobił Uche który na chama wymusił transfer.

Ale i tak pewnie nie ma tematu, bo zbymak mówi że Dolhę chce Arka. On często ma racji.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 05.02.2011, 17:24
Ktos wtedy komus 'posmarowal' po prostu...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 05.02.2011, 17:26
Uche to jego menago tak nawkrecał z Ajax-em i się po obrażał na wszystkich. Ale nie ma co, bo jeszcze możemy na chłopie zarobić

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.02.2011, 17:28
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Wole zeby w bramce stał trampkarz, niż dwóch sprzedawczyków...
Nie jesteśmy Amika, ze za wizje skucesu będziemy sprzedawać własny honor...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.02.2011, 17:33
MCX napisał(a):Wyświetl post
Dolha u nas? Nie ma na to szans.

Nawet nie chce mi się argumentować dlaczego, bo jest to oczywiste.

Jeszcze jedna sprawa - codziennie na forum wylewa się pomyje na Fakt i SE, że tworzą kompletnie oderwane od rzeczywistości newsy, a nazwiska piłkarzy biorą z naszego forum i w ten sposób powstają artykuły.

Tymczasem zobaczcie co stało się dziś. Futbol.pl napisał artykuł, że Dolha otrzymał propozycję z jakiegoś klubu Ekstraklasy (i wydaje mi się, że na 99,9% nie jest to Wisła) a na forum mamy już osobny temat o kontrowersyjnych powrotach piłkarzy (który pewnie niedługo zostanie zablokowany/usunięty), a zapewne i w polityce transferowej zaraz ruszy cała dyskusja. Co lepsze, na pewno znajdą się tacy, którzy chcieliby Dolhę w Wiśle.
Prorok, normalnie prorok.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.02.2011, 18:00
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem ilu z tych co teraz piszą "Dolha won od Wisły" fetowało gola Uche w krakowskim meczu przeciwko Panathinaikosowi? Flamengista cieszyłeś się?

Wez czlowieku szanuj sie... przeczytales jakies brednie i najgorsze w tym jest to ,ze zaczynasz ukladac chore teorie!
Juz potrafie zrozumiec ze zaczyna sie płacz i stanowcze "Dolha won od Wisły" mimo tego ze to chyba powinno byc oczywiste dla wszystkich z r22 no ale ktos czasem sie da w h..a zrobic. Ale ty to poprostu mnie dobiles swoim postem.
Domyslam sie ze kazdy z nas fetowal bramki i domowe zwyciestwo Wisly nad grekami ale błądzisz i to bardzo myslac ze fetowano bo ustrzelił bramke własnie uche. Niezapominaj ze jako piłkarza Wisły to był jego zafajdany obowiazek zeby grac na 100% mozliwosci i z racji swojej pozycji cos czasami ustrzelic bo trudno chyba wymagac tego od bramkarza czy stopera. Tak naprawde to malo wazne dla mnie jest kto i kiedy strzela gole dla Wisly bo liczy sie tylko wynik druzyny a nie tego czy tamtego.
Ochłoń wiec i niech postawa piłkarza uche w kilku meczach nie bedzie dla ciebie wystarczajacym impulsem by insynuowac cos w stylu ...dolha wybaczamy i prosimy o wybaczenie.
Jeden i drugi to zwykle frajerstwo ktore sie kiedys wypieło na Wisle zapominając w jakim klubie i miescie graja, a do wora jeszcze by sie kilku tez zmiescilo np: kokoszka, surma). My Wislacy jednak mamy dobrą pamiec i to nas wyróznia w Krakowie.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 05.02.2011, 18:08
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem w klubie w tamtym czasie była straszna amatorka. Ten cały Heler to była parodia a nie prezes. Pozatym Rumunowi należała się podwyżka za świetną grę w sezonie, a nikt mu jej nie chciał dać. 200 tyś euro dla bramkarza w takiej formie jak był Dolha w Wiśle to wcale nie było bardzo dużo.
Gorszą rzecz zrobił Uche który na chama wymusił transfer.
Nie to żebym rozgrzeszał Dolhe, ale faktycznie miał powody by się pogniewać na klub. Z tego co opowiadał w wywiadach w tamtym czasie, dwukrotnie umawiał się na rozmowy z prezesem/dyrektorem sportowym (nie pamiętam już dokładnie) w sprawie przedłużenia kontraktu i dwukrotnie całował klamkę. Zarówno Emilian jak i włodarze Wisły postąpili nieprofesjonalnie.
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 05.02.2011, 18:11
Sprawa jest prosta. Nie po to w pamiętnym meczu z Amica (wtedy jeszcze Lechem) buczałem, kląłem, śmiałem się z Dolhy, żeby teraz tego kiepa oglądać w naszej bramce. Zresztą tamtym meczem udowodnił, że w ważnych momentach pęka. Nie trzeba w Wiśle takich zawodników.
Może niech jeszcze Surme do kompletu sprowadzą O_o
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.02.2011, 18:13
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Uche to jego menago tak nawkrecał z Ajax-em i się po obrażał na wszystkich. Ale nie ma co, bo jeszcze możemy na chłopie zarobić
Uche wlasnie strzelil gola Espanyolowi..
Co do transferów nowych graczy ,to jestem ciekawy ,bo tak jak pisalem byl entuzjazm po kontraktach Bunozy, Jovanica,ktory teraz ponoc jest za slaby na bramke czy Riosa ktory grzal lawe
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.02.2011, 18:17
No to wtedy Valckx sprawiłby nam mieszane uczucia... Z jednej strony zdrajca, z drugiej strony b. dobry bramkarz. Już zresztą sprawił co niektórym kibicom, ściągając Meliksona.

Ja osobiście jestem przeciwko pojawieniu się Dolhy przy R22, więc mam nadzieję że nie trafi do nas.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.02.2011, 18:19
regan napisał(a):Wyświetl post
Wole zeby w bramce stał trampkarz, niż dwóch sprzedawczyków...
Nie jesteśmy Amika, ze za wizje skucesu będziemy sprzedawać własny honor...
Przeczytać i powiesić nad łóżkiem. Tu nie Poznań.
rrr
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.02.2011, 18:25
Mistel napisał(a):Wyświetl post
No to wtedy Valckx sprawiłby nam mieszane uczucia... Z jednej strony zdrajca, z drugiej strony b. dobry bramkarz. Już zresztą sprawił co niektórym kibicom, ściągając Meliksona.

Ja osobiście jestem przeciwko pojawieniu się Dolhy przy R22, więc mam nadzieję że nie trafi do nas.
Którym? afere to zrobiły płaczki, chyba takie jak ty... bo widze dałeś sie wciągnać
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 05.02.2011, 18:27
Mistel napisał(a):Wyświetl post

Sorry ale czy wy kur*** jesteście normalni ? Arka Gdynia czy ktoś tam jest zainteresowana Dolhą, nie Wisła Kraków !!! Jeden z portali napisał że Dolha che wrócic do Polski,a Onet czy ktoś zawarł sugestie że być może tym klubem jest Wisła, a wy to łykacie.

Z Meliksonem raczej nie dopatrzyłem się problemu. Zawsze mogą znaleźć się ludzie z IQ na minusie jednak to nie dotyczy tylko Wisły.
Cytując klasyk: "Na całym świecie są faszyści, którzy nienawidzą "innych" rąk."
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.02.2011 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.02.2011, 18:30
regan napisał(a):Wyświetl post
Którym? afere to zrobiły płaczki, chyba takie jak ty... bo widze dałeś sie wciągnać
Pokaż mi gdzie napisałem że to dla mnie problem? Robisz afere niepotrzebnie, może wyjdź się przejść, co?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów