The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sebanop
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2011, 12:04
Dokladnie.... czy mozna płacić karta
Zaraz jade wyrobic KK i nie chce mi sie stawac nigdzie przy ścianie płaczu...
Odpowiedz cytując
matekk1989
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 04.02.2011, 12:06
podobno jeszcze nie można płacić kartą, gdzieś chyba na FB wspominali o tym...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.02.2011, 12:08
matekk1989 napisał(a):Wyświetl post
podobno jeszcze nie można płacić kartą, gdzieś chyba na FB wspominali o tym...
Ile może trwać załatwianie terminala ?
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.02.2011, 12:19
A nie wiecie czy mozna wyrobić KK dla dziecka 5-letniego Wiem ze nie potrzebuje ale chce mu zrobic...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.02.2011, 12:34
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Ile może trwać załatwianie terminala ?
W Wiślackim Świecie nie udało się go załstwić przez jakieś... 7, 8 lat?
.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.02.2011, 12:38
MateuszABG napisał(a):Wyświetl post
I myślisz że klubowi chciało by się robić takie przemeblowania?

A o czym ja piszę?
To chyba logiczne że nie, dlatego ta strefa kibica nie może być tymczasowa. Tak to będzie wyglądać.

Powtarzam, zdecydowanie za mało SF jest kibicowska.. no i trzeba to czymś jeszcze obić, widzę że jakieś obrazy leżą, ale to za mało. Za dużo wolnego miejsca na ścianach.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 04.02.2011 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.02.2011, 12:38
Terminale powinny być w kasach, sklepach. Nie wyobrażam sobie aby miało być inaczej.
Ale ten stadion robią na od....... się. Tragedia.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.02.2011 o godz. 12:41.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.02.2011, 12:44
Przecież terminal może się łączyć nawet po WiFi. Reymonta to jest centrum miasta, obok AGH. :/
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 04.02.2011, 12:54
Strasznie to dziwne.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.02.2011, 13:02
Mnie za to bardzo podoba się jak to zorganizowali. Po cichu, bez zbędnego rozgłoszu i szumu. O bazie treningowej dla przykładu co jakiś czas wiele się mówi i nic z tego nie wynika.
Mam nadzieję, że w sprawie muzeum to już cos działają. Szkoda natomiast, że sklepiku klubowego nie otwarto od razu ze strefą. Wtedy idealna nazwa dla całości - Wiślacki Świat
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2011, 13:03
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Strasznie to dziwne.
No nie mów, że po tylu wtopach coś Cię jeszcze jest w tym klubie w stanie zdziwić i zaskoczyć
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 04.02.2011, 13:05
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
No nie mów, że po tylu wtopach coś Cię jeszcze jest w tym klubie w stanie zdziwić i zaskoczyć
No w sumie nie, ale myślałem, że skoro tak hucznie otwierają to taki detal jak terminal jest dostępny przy kilku stoiskach.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 04.02.2011, 13:23
O, widzę, że już zaczęło się narzekanie...
Odpowiedz cytując
sebanop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.02.2011, 14:01
Wlasnie wrocilem ze stadionu i powiem Wam ze jezeli twierdza ze przepustowosc wynosi 1000os./dzien to ja chyba bylem na innym stadionie... kolejka chyba ze 100 metrow... zrezzygnowalem, przyjde kiedy indzej...
Odpowiedz cytując
damian3k
Member

Od: 12.2008

Stary 04.02.2011, 14:22
Nie ma się co dziwić bo większość osób chciała od razu sobie wyrobić kartę, w dodatku zachęciły ich smyczki, w normalne dni wszystko obejdzie się bez kolejek
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 04.02.2011, 14:59
To da się tą kartą płacić czy nie? Bo szczerze mówiąc w dzisiejszych czasach od tego bardzo często uzależniam zakupy w sklepie czy wizytę w restauracji.. Wisły oczywiście nie odpuszczę ale płatność kartą to jak darmowe wc w knajpie. Nie wszędzie jest, ale tam gdzie go nie ma się nie wraca
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 04.02.2011, 15:19
Chyba nie zdajecie sobie sprawy z jednej rzeczy. Za placenie karta placi sie zazwyczaj od 3 do 5% transakcji. Prowizje placi ten kto wynajmuje terminal czyli sklep, knajpa czy w tym wypadku Wisla. Latwo policzyc 3% ze 150zl za karnet razy 10tys osob czy teraz 3% z 10zl razy pewnie ze 20-30 tys osob. Zanim zaczniecie marudzic ze karta sie nie da pomyslcie ze placac gotowka Wisla wiecej zarabia.
Oczywiscie ze platnosc karta to obowiazek i musi byc w klubie ale nie robcie jaj ze bedziecie marudzic i robic problem bo nie macie 10zl w portfelu bo jak zwykle najwiecej wpisow to narzekanie na jakies drobiazgi.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 04.02.2011, 15:32
orzeu, doskonale zdaję sobie sprawę ile płaci sprzedający za każdą transakcję. Wiem ile samego mnie to kosztowało, ale żyjemy w czasach, gdy karty płatnicze i kredytowe są wszechobecne i tego nie zmienimy, a sprzedawcy powinni robić wszystko, żeby zachęcać klientów do zakupów - także przez umożliwianie najwygodniejszej z płatności - kartą.

Nie chodzi mi tutaj oczywiście o płacenie za wyrobienie karty. Niech limit płatności będzie nawet do 20 zł podwyższony. Ale przy nabijaniu karnetów, kupnie pamiątek sprawa jest dla mnie istotna. Wiem, że w tej sytuacji klub jest sprzedawcą i to on płaci prowizję za każdą płatność, ale na całym świecie kluby sobie z tym radzą więc nie wiem dlaczego mielibyśmy dać się omamić takim mówieniem w przypadku Wisły.

Nie chcę być pierwszym narzekającym (zresztą przeglądając moje posty na pewno się takich zachowań nie doszukacie), ale trzeba wskazywać sprawy, które powinny być załatwione.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.02.2011, 15:34
Jeżeli tam gdzie jest teraz Strefa Kibica ma być muzeum i sklep, to to będzie bardzo skromne. Nie wyobrażam sobie zmieścić muzeum i jeszcze sklepu z prawdziwego zdarzenie na tak małej przestrzeni.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.02.2011, 15:43
^^^ Jeżeli chodzi o sklep to spokojnie miejsca wystarczy - stanowiska sprzedaży już są - wystarczy dostawić stoiska z produktami i gotowe. Muzeum wątpie że będzie w tym miejscu
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.02.2011, 15:56
Sam sklep tak, ale ponoć muzeum też ma tam być, a to jakoś trudno mi sobie wyobrazić.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 04.02.2011, 19:23
Sklep na Legii wcale taki duzy nie jest. Porownywalny do jakiegos Tatuum z dowolnej galerii handlowej. No moze odrobine wiekszy.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.02.2011, 20:52
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Sklep na Legii wcale taki duzy nie jest. Porownywalny do jakiegos Tatuum z dowolnej galerii handlowej. No moze odrobine wiekszy.
No własnie. Oglądając zdj nie miałem jakiegoś wrażenia jego ogromu.
Ogromny sklep to ma Barcelona czy Real

Pamiętajmy też, że ważne, aby w sklepie było wiele asortymentu a nie metrażu. Wiadomo, musi mieć odpowiednią powierzchnię, ale pamiętajmy, że nie jesteśmy ManUtd, że będą do skepu Wisły walić po 4 autokary japońców na zakupy.
W czasie meczu będzie pewnie spory ruch, a na codzień cudów bym nie oczekiwał.

Zdecydowanie ważniejsze jest Muzeum Wisły. Liczę, że SA dogada się w tej kwestii z TS-em i powstanie jedno wypasione muzeum. A jest się czym chwalić.
Odpowiedz cytując
jekert
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 04.02.2011, 21:24
Ciekawe czy zdążą z tym portalem przed rundą wiosenną. Dobrze byłoby zamówić karnet przez internet.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 04.02.2011, 21:43
Karnety przez internet będzie można zamawiać dopiero od rundy jesiennej nowego sezonu. Teraz prowadzona będzie wyłącznie sprzedaż biletów online. Po karnet trzeba będzie stawić się osobiście.
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.02.2011, 22:49
QBAS napisał(a):Wyświetl post
orzeu, doskonale zdaję sobie sprawę ile płaci sprzedający za każdą transakcję. Wiem ile samego mnie to kosztowało, ale żyjemy w czasach, gdy karty płatnicze i kredytowe są wszechobecne i tego nie zmienimy, a sprzedawcy powinni robić wszystko, żeby zachęcać klientów do zakupów - także przez umożliwianie najwygodniejszej z płatności - kartą.

Nie chodzi mi tutaj oczywiście o płacenie za wyrobienie karty. Niech limit płatności będzie nawet do 20 zł podwyższony. Ale przy nabijaniu karnetów, kupnie pamiątek sprawa jest dla mnie istotna. Wiem, że w tej sytuacji klub jest sprzedawcą i to on płaci prowizję za każdą płatność, ale na całym świecie kluby sobie z tym radzą więc nie wiem dlaczego mielibyśmy dać się omamić takim mówieniem w przypadku Wisły.

Nie chcę być pierwszym narzekającym (zresztą przeglądając moje posty na pewno się takich zachowań nie doszukacie), ale trzeba wskazywać sprawy, które powinny być załatwione.
Qrwa o czym tu gadać.
Żeby płatności kartą nie było to jest SKANDAL i zwykłe skąpstwo a chytry dwa razy traci!!!
Mają to załatwić i tyle.
W Egipcie można płacić kartą a na Wiśle nie...padaczka.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.02.2011, 00:02
Wyobraźcie sobie kolejkę po bilety na Legię, jakby co 2. płacił kartą. Można by tam stać dobre 8h i i tak by nie było pewności że się kupi...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.02.2011, 00:10
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Wyobraźcie sobie kolejkę po bilety na Legię, jakby co 2. płacił kartą. Można by tam stać dobre 8h i i tak by nie było pewności że się kupi...
Da się uniknąć tego problemu instalując terminale na przykład w połowie okienek, odpowiednio je przy tym oznaczając. Kibic płacący kartą będzie od razu wiedział gdzie stanąć.
the end
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.02.2011, 00:32
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy piszesz o przeszłości, czy o przyszłości, ale jak stadion będzie miał 33 tys. miejsc, to nie wiem czy beda jakiekolwiek kolejki. Do tego sprzedaż przez internet..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.02.2011, 08:25
Obiekt handlowy (a takim jest strefa kibica) może mieć nawet pozłacane żyrandole i marmurowe posadzki, ale nie wyposażony w terminale do kart płatniczych jest zaściankiem.
Ot, taki skansen PRL-u.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów