|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Napisałem poprzednio, że koniec z prowizorką, ale... Ten ascetyczny styl może też sugerować stan tymczasowy. Fakt, że takie rzeczy powinny być przestronne, bo jak najbardziej moze się zdarzyć, że w jednej chwili zjawi się tam ogromna liczba kibiców. Z drugiej strony, nie ma za bardzo gdzie realizować muzeum i sklepu. Może każdy narożnik będzie przeznaczony na takie ogólnodostępne funkcje? Na oficjalnej w jednej z ostatinch galerii wspomniano o restauracji (dla VIPow) w narożniku północno-zachodnim. Może muzeum i sklep zorganizują w narożniku południowo-wschodnim? Ciekawa byłaby opcja muzeum nad strefą kibica na poziomie +2 i utworzenie dodatkowej klatki schodowej dla kontynuacji obecnego ciągu 0->+1->+2.
Ostatnio edytowane przez szejkspir : 03.02.2011 o godz. 18:56.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
to jest powierzchnia na której mają znajdować się muzem i sklepik:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...-cia,id,t.html
ważna sprawa: KK będzie można płacić w sklepie klubowym |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jest też wzmianka w wyborczej: Stadion Wisły - strefa kibiców gotowa
Link do galerii. Faktycznie jest tam jeszcze sporo miejsca, aczkolwiek marzy mi się wielki sklep i wielkie muzeum, nie jakieś stoisko. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nasz Prezes niejednokrotnie zapewniał o powstaniu klubowego muzeum.. Czy ktokolwiek ma jakieś dane odnośnie powierzchni tego obiektu ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Co do muzeum to przewijało się ponad 700 metrów kwadratowych oddanych na powstanie muzeum, ktoś tam też twierdził że całe piętro (narożnik) będzie przeznaczony na muzeum. A już tam mamy zamieszczone stoisko do wyrabiania KK.
Tu piszą że 1200 m kw , mam rozumieć że liczone to jest już z pustym pomieszczeniem przeznaczonym na sklep i muzeum- jako całość. Dotychczasowa praca sporo przecież zajęła miejsca, a gdzie tam poważny sklep i muzeum, patrząc na zdjęcia to zostało mało miejsca. Prawdziwy sklep powinien zająć cały ten kawałek, że kibic wchodzi i idzie, idzie, idzie.. a nie kilka metrów, lada przed nim i zawieszone koszulki. dla przykładu: A teraz porównajcie to sobie z pozostałą wolną częścią, która została. na oko to jest 2/3. A gdzie muzeum? które od sklepiku tak jak na Legii jest 2-3 razy większe. SF / sklep i muzeum w jednym miejscu to dobry pomysł, ale na moje oko zabraknie miejsca. Tzn można to upchać, ale nie będzie robić takiego wrażenia jak powinno. Obym się mylił. Żeby jeszcze zrobili jakiś sport bar z lożami / fosami i telebimami zrobili. Dobrze że za marzenia nie karają W zasadzie taki sport bar powinien być formalnością, każdy to będzie miał, od Legii po Lecha kończąc nawet na .. Cracovii. Czy to w czasie meczu sobie tam usiąść, czy nawet (i to jest najlepsze) w dni nierozgrywania meczów. Fajna atmosferka, zimne piwko i swoi ludzie. Gitarka. A przy okazji co tez jest wazne klub zarabia..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 03.02.2011 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
1200m2 to powierzchnia narożnika kondygnacji +1 i części narożnika kondygnacji 00.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Muzeum i sklep klubowy to są bardzo ważne kwestie z punktu widzenia budowy wizerunku oraz polityki promocyjnej Wisły. Mam więc nadzieje, że klub od początku miał pomysł na urządzenie tej przestrzeni, a nie że zrobili strefę kibica i dobre jest, a resztę się jakoś na tej przestrzeni "upcha". Ja w ogóle uważam, że bez sensu jest umieszczanie muzeum, sklepu i strefy kibica w jednym miejscu, bo po pierwsze zrobi się chaos i zapewne duży ścisk (chyba że Wisła od początku miała spójny i gotowy projekt urządzenia tej przestrzeni- w co nie chce mi się wierzyć...), a po drugie, stadion i jego pomieszczenia są tak duże, że spokojnie powinno się znaleźć inne miejsce na ładne i duże muzeum. Byłem dziś obejrzeć SK i od razu rzuca się w oczy nie najlepsze wykorzystanie tej przestrzeni... Uważam, że jeśli to ma mieć ręce i nogi, to to miejsce które zostało tam do wykorzystania powinno być zajmowane przez sklep klubowy- i ta ilość miejsca byłaby akurat, czyli dość miejsca dla kas i na ew. kolejki oraz dużo miejsca na ładną aranżację ekspozycji. Nawet jeśli nie w pełni wykorzysta się całą dostępną przestrzeń, to przecież w przyszłości nie można wykluczyć, że nie będzie zapotrzebowania na rozbudowę sklepu. A jeśli idzie o muzeum to wg. mnie powinno ono zajmować przynajmniej powierzchnię całego 1 piętra strefy kibica... Tak więc myślę, że np. osoby decyzyjne ze stowarzyszenia kibiców powinny konsultować tę kwestię z klubem, żeby wybrać najlepsze rozwiązanie no i w pełni zaspokoić oczekiwania kibiców (dla których jest to przecież tworzone...).
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Z przeglądanych zdjęć z grubsza ustaliłem jaką powierzchnię kondygnacji +1 zajmuje obecna Strefa Kibica (kolor czerwony).
![]() Uploaded with ImageShack.us Pole zaznaczone na zielono to stoliki z krzesłami z widokiem na murawę - mobilność "konstrukcji" ![]() Właśnie ten poziom ma owe 738 m2. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale może zlikwidują w jakimś bliżej nieokreślonym czasie te stanowiska do wyrabiania Kart Kibica. Przecież tego aż tyle nie bedzie potrzebne - teraz ok, muszą wymienic wszyscy, wiec mozna sie spodziewac kilku-kilkunastu tysięcy ludzi w ciągu 2-3 miesięcy. Ale pozniej to raczej nie bedzie tak bardzo potrzebne, moze przeniosą to na dół do kas biletowych i miejsca na górze będzie więcej? Te stanowiska do wypełniania wniosków pewnie też zamienią w co innego, bo komu to będzie potrzebne w momencie w którym 90% kibiców będzie juz mialo swoje karty? Chętni wypełnią wniosek przy wyrabianiu i tyle, kolejek to tam napewno nie bedzie.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 03.02.2011 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A może był ktoś dziś jak Ochalik oprowadzał dziennikarzy i zapytał się o te kwestie- tzn. miejsce docelowe przyszłego sklepu i muzeum? Chociaż szczerze mówiąc nie sądzę żeby on coś mógł więcej w tej kwestii wiedzieć...
Co jak co, ale sprawy muzeum klub nie może spie****** i odstawić prowizorki, no bo Basałajowi ponoć tak zależy na tej polityce historycznej, a poza tym to akurat historia tego KLUBU jest tak bogata i barwna, że musi się ku temu znaleźć godne i odpowiednie miejsce. Howgh! Powód: <dobro klubu...>
Ostatnio edytowane przez Pimko : 03.02.2011 o godz. 22:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wydaje mi się żeby o tym poinformowali. Że po prostu tymczasowo.
W ogóle powątpiewam, celowo tak zrobili już na amen, żeby pachniało europą. Co tam likwidować, 4 stanowiska? nic to nie zmieni. Nie miałoby to sensu zresztą, bo po co w takim bądz razie cała ta szopka, wielkie otwarcie, dziennikarze, zdjęcia itp?Druga nielogiczna rzecz to tak że ok: kończy się bum na KK , likwidujemy kilka stanowisk. Dajemu więcej miejsca dla muzeum i sklepu. Znów potrzeba więcej miejsca na KK i co ? przemeblowujemy wszystko od nowa i tak co jakiś czas? Zrobili tak jak to będzie wyglądać za rok,dwa i trzy lata. Przynajmniej ja nie widze przeciwskazan by moglo byc inaczej. PS: Nie do tego dążyłem, tylko do tego żeby pokazać jaką wielkość ma sklepik przykładowo Legii. Zdaje sobie sprawę że tam wszystko od początku było przemyślane z głową i podeszli do tego profesjonalnie. Chodziło tylko o porównanie ich sklepiku do wolnej przestrzeni która u nas została. I na przykładzie Legii widac że dużo jej nie pozostało.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 03.02.2011 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
aNouc, nie fantazjuj. Na Legii to pomieszczenie zostało zaprojektowane na sklep klubowy, w projekcie naszego stadionu nikt nawet o czymś takim nie pomyślał. Muzeum to tak z musu wepchnięto w obecne miejsce, nawet nie myśląc, o lepszej wykończeniówce podłogi czy bajerach na suficie jak na Legii. Rąbnięto ten sam gres co w hallach dla kibiców, rąbnięto taki sam podwieszany sufit, lampy. Dobrze, że w ogóle takie miejsce jest.
Jedyne co zaprojektowano dla Sklepu Kibica to magazyn na kondygnacji -1. W projekcie nie funkcjonuje w ogóle pomieszczenie "sklep kibica". Czego tutaj żądać, skoro nawet kas nie zaprojektowano, a to co widzimy to efekt działań Wisły na własną rękę, jak widać w tych spartańskich warunkach poradzono sobie bardzo dobrze. P.S. Znalazłem zestawienie wyposażenia kiosków gastronomicznych na trybunie wschodniej (na zachodniej jest identycznie, tylko kioski mają inne oznaczenia). http://www.speedyshare.com/files/266...wyposa_enie.7z Są w nich przewidziane różnego rodzaju grille, dozowniki do napoi, ekspresy do kawy, dozowniki piwa, piece, ruszty, frytkownice, okapy i masa innego sprzętu. Jak widać zaprojektowano je tak, aby można było serwować wszelkiej maści ciepłe potrawy fast food, od hamburgerów po pizze i kiełbasy. Trzeba je tylko wykonać, problemów technicznych nie będzie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
PiotrG- I to pokazuje do końca jak wielce niekompetentnym architektem jest pan O. Takie drobne kwestie właśnie mogą wpłynąć na to, że klub odniesie znacznie mniejsze zyski ze sprzedaży komercyjnej niż mógłby, gdyby projektem zajął się ktoś znający się na rzeczy. No ale już tyle na ten temat zostało powiedziane, że nie ma chyba sensu dalej o tym dyskutować...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dlaczego wszystkie krzesełka nie są jeszcze zamontowane? Czy to na prawdę tak długo trwa?
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
na jesień montowali krzesełka bo szły wybory. majcher wygrał to bez sensu w zimie montować. prosta piłka.
![]()
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
||
Bo ze zdjęć jakoś nie mogę się dopatrzeć tej światowej klasy. Zwykłe pomieszczenie biurowe. Tanie krzesełka i szafki z Ikei :] Tani gres na podłodze. Broni się to wszystko bo nowe - ale obawiam się, że nie będzie się starzeć z klasą. A zestarzeje się dość szybko. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Zawsze więc można ponarzekać, zresztą w tym temacie to norma. Na końcu ktoś i tak stwierdzi, ze nie ma podgrzewanych krzesełek. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
||
Ale ja wolę równać w górę nie w dół ![]() Poza tym nie orientuję się jak wygląda strefa kibica po drugiej stronie błoń i gdzie się stoi aby wyrobić kartę ![]() I nie za bardzo mnie to interesuje. Cytat:
Zdaję sobie sprawę, że narzekania w tym temacie jest nadmiar i zawsze coś komuś nie będzie pasować. Jednak lekką przesadą jest pisanie o "światowym poziomie" Strefy Kibica. Choć rozumiem entuzjazm - w końcu jakiś krok do przodu w kwestii naszego stadionu jest ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
wg mnie bardzo dobrze to wygląda, elegancko i z klasą, wnętrza wyglądają na funkcjonalne. Więcej nic nie potrzeba,a to czy się komuś podoba czy nie to kwestia gustu.
Co do muzeum i sklepu to trzeba poczekać z komentarzami na końcowy efekt, bo może zostaniemy czymś zaskoczeni. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
738,05m2 w zupełności na to wystarczy a projekt aranżacji tych tych wnętrz nie leżała w gestii projektanta lecz operatora (TSW).
Ostatnio edytowane przez mav23 : 04.02.2011 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jak Wy ale ja od dziś nie lubie Hirka Wrony... ![]() Edit: Sorry... Oczywiscie Marek Sierocki....
Ostatnio edytowane przez sebanop : 04.02.2011 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
to nie Wrona, ale Marek Sierocki
co do sklepu Legii, to wygląda efektownie. ![]()
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
No co Ty ?
To byłby kicz ![]() Cytat:
Dla mnie ten gres, sufit, mebelki z Ikei i białe boxy nie spełniają wymogów nazewnictwa. Ze strony estetycznej oczywiście. http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...id,t,z,no.html Co do funkcjonalności nie wypowiadam się, gdyż jeszcze tam nie byłam. Mam nadzieję, że swoje funkcje będzie spełniać bez większych problemów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jedno pytanie mnie nurtuje, może nie doczytałem.
Czy w nowym sklepie/strefie kibica będzie można płacić kartami płatniczymi? Czy wciąż jedynie cash? Pozdrawiam ![]()
Ave
Wisła |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|