The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2011, 21:20
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jednak nie zmienia to faktu,że nie posiadamy ataku oraz bramkarza. Nie wiem jak bez obsadzenia tych pozycji zamierza Maaskant grać w lidze. Jest to dla mnie zagadka, której pojąc nie mogę.
Podejrzewam, że dla Maaskanta również, bo o bramkarza się dopominał. Będzie pewnie musiał zapytać Vallcxa i Basałaja. Ten pierwszy już pisał, że jest Żurawski, jest Rioz. A że bramek nie ma...

tofik napisał(a):Wyświetl post
E tam nie mamy ataku. A co się zmieniło oprócz odejścia Brożka ? Z nim robiliśmy jakieś brazyljany ? Też trzeba było chłopu dograć na nos jak to zrobili np Rios czy Jirsak.
Jaja sobie robisz, czy to na serio pisałeś?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.02.2011, 21:23
wolfy a jak Rios ma strzelać bramki jak nie gra prawie w ogóle. Dla mnie to trochę dziwna sytuacja, zastanawia mnie czemu Maaskant daje go na ogony w sparingach. Jak go nie chcą to niech skrócą wypożyczenie i go oddadzą Nie wiem co o tym w ogóle myśleć.

Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 03.02.2011, 21:29
JA odbieram to tak ustawieniw 433 ma nam pozwolic przetrzymac pilke zdala od wlasnej bramki .CZy my mamy natyle dobrych pilkarzy zeby tego dokonac NIE .TAKA TAKTYKA zagralismy jako POLSKA z PORTUGALIA i wyszlo .WISLA NIEMA bocznych obroncow i dobrych b pomocnikow/napastnikow w takiej taktyce .W takim ustawienu jesli pomocnik straci pilke z ta obrona jaka mamy niemamy szans nawed w lidze .beda nasz katrowac .DZISZEJSZYM wynikiem niema co sie przejmowac skandynawowie sa lepsi fizycznie .
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.02.2011, 21:33
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
JA odbieram to tak ustawieniw 433 ma nam pozwolic przetrzymac pilke zdala od wlasnej bramki .CZy my mamy natyle dobrych pilkarzy zeby tego dokonac NIE .TAKA TAKTYKA zagralismy jako POLSKA z PORTUGALIA i wyszlo .WISLA NIEMA bocznych obroncow i dobrych b pomocnikow/napastnikow w takiej taktyce .W takim ustawienu jesli pomocnik straci pilke z ta obrona jaka mamy niemamy szans nawed w lidze .beda nasz katrowac .DZISZEJSZYM wynikiem niema co sie przejmowac skandynawowie sa lepsi fizycznie .

Mam pytanie. Czy na to, że tak słabo umiesz język polski i chaotycznie piszesz posty ma wpływ to, że mieszkasz na Skandynawii i niezbyt znasz nasz język. Czy może Twój wiek tudzież lenistwo?

Pytam bo na prawdę ciężko się to czyta.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 21:37
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
wolfy a jak Rios ma strzelać bramki jak nie gra prawie w ogóle. Dla mnie to trochę dziwna sytuacja, zastanawia mnie czemu Maaskant daje go na ogony w sparingach. Jak go nie chcą to niech skrócą wypożyczenie i go oddadzą Nie wiem co o tym w ogóle myśleć.
Widzisz, nie gra pewnie dlatego, że:
a) w całej karierze strzelił może ze trzy bramki
b) w Wiśle strzelił dokładnie zero
c) Maaskant obserwował go na treningach i widać uznał, że szkoda na niego stawiać
d) po gościu widać, że napastnika z niego nie będzie. NIGDY.

No, ale jest ten fetysz "dawania szans".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.02.2011, 21:37
Kluvi napisał(a):Wyświetl post

Dlatego piszę że chłop tak naprawdę w Wiśle nie dostał szans pokazania swoich umiejętności.
Tak więc albo jest pokłócony z trenerem albo... nie nie on nie moze chyba być słabszym od Żurawia?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 21:38
sergio napisał(a):Wyświetl post
Dlatego piszę że chłop tak naprawdę w Wiśle nie dostał szans pokazania swoich umiejętności.
Tak więc albo jest pokłócony z trenerem albo... nie nie on nie moze chyba być słabszym od Żurawia?
Tak? Nie może? Tyle że jest. Świadczy o tym dorobek bramkowy w poprzedniej rundzie.

Żurawski może i jest słaby, ale Rios zapracował na razie najwyżej na bilet powrotny do Argentyny.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2011 o godz. 21:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.02.2011, 21:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak? Nie może? Tyle że jest. Świadczy o tym dorobek bramkowy w poprzedniej rundzie.

Nie chcę tu sie spierać ale jakby miał tyle szans gry co Żuraw pewnie by trafił więcej ale teraz można sobie gdybać. Faktem jest że w 2 pierwszych sparingach prezentował sie dużo lepiej od Maćka.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 21:56
sergio napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę tu sie spierać ale jakby miał tyle szans gry co Żuraw pewnie by trafił więcej ale teraz można sobie gdybać. Faktem jest że w 2 pierwszych sparingach prezentował sie dużo lepiej od Maćka.
I faktem jest że nic w nich nie strzelił. A to "dużo lepiej"? Grał słabo, jak reszta drużyny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.02.2011, 22:00
Ten dzisiejszy mecz wyglądał pewnie podobnie jak z Valerengą.Pierwsze 30 minut tamtego spotkania było całkiem całkiem pod względem operowania piłką.Później co prawda wyglądali jak dziurawa dętka,no ale jeśli przypomnieć sobie jak zespół wyglądał po obozie w Zakopanem,to nie ma się co dziwić,że padają na nosy.Dodać do tego taką"ruchawkę"w składzie jak wśród podróżnych w poczekalni dworca,a mamy gotowy przepis na sparingowe zbicie dupy.Mecze w Turcji będą sto razy lepszą wykładnią stanu rzeczy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.02.2011, 22:02
No akurat te 2 bramki z podań Jirsaka i Riosa to nie były cudy świata. W jednej był gdzie powinien, dostał super wrzutę za obrońcę, w drugiej przyspieszył i wstawił nogę. Mam na kolana padać ? Brawo, ale co Genkov tak nie potrafi ? Śmiem twierdzić, że potrafi
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 22:13
tofik napisał(a):Wyświetl post
No akurat te 2 bramki z podań Jirsaka i Riosa to nie były cudy świata. W jednej był gdzie powinien, dostał super wrzutę za obrońcę, w drugiej przyspieszył i wstawił nogę. Mam na kolana padać ? Brawo, ale co Genkov tak nie potrafi ? Śmiem twierdzić, że potrafi
Czy potrafi, to się okaże. Na pewno pozostali nie potrafią i to jest problem.
Dla Brożka szacunek, bo był naszym jedynym napastnikiem i tylko dzięki niemu jakoś tam sobie radziliśmy. Teraz może być różnie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.02.2011, 22:13
Przydałby się zespołowi piłkarz o charakterystyce Jeana Paulisty. Pociągnąć grę do przodu, kiwnąć, zrobić przewagę, trochę zamieszania pod bramką. Brakuje mi takiej żywiołowości w tym zespole. Wisła skrzydłami silna stała, a teraz gdzieś te skrzydła nie są takie przebojowe, chociaż w lidze liczę mocno na Kirma, że pociągnie ten zespół do przodu. Ma ku temu predyspozycje ogromne - jak na ekstraklasowe warunki.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.02.2011, 22:15
Przydaliby sie zespołowi bramkostrzelni napastnicy tacy jacy kiedyś byli: młody Żuraw i Franek, nawet jak drużynie nie szło to coś strzelili.
Cała nadzieje w Genkowie że sie zaaklimatyzuje szybko i będzie strzelał na wiosne (przynajmniej 10 bramek,to tak skromnie licze) no chyba że Boukhari zacznie grac jak dekade temu w Ajaxie.31 lat ma to jeszcze nie tak dużo.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.02.2011 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.02.2011, 22:16
Czyli możemy powiedzieć, że nastał ten moment kiedy zaczniemy je*ać Riosa i dajemy odpoczynek Łobodzińskiemu? bo już was nie mogę pojąć.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 03.02.2011, 22:39
W jakim systemie grała pomoc? (chodzi mi o Sobola, Siwakowa i Meliksona). Z wywiadu wygląda na to iż Melikson gra za napastnikami. Sivakov i Sobol graja defensywnych czy jak?
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.02.2011, 22:40
Odnośnie Maćka Żurawskiego. Trener go po prostu nie zna i robi mu krzywdę. Prawda jest taka, że Żuraw ma już swoje lata. Wystawianie go na szpicy jest totalną głupotą. Jeżeli ma grać to jestem jak najbardziej za tym aby Żurawski był drugim napastnikiem ( cofniętym) tam zawsze czuł się najlepiej. Ogólnie mam wrażenie, że ten nowy system zupełnie nie pasuje do Wisły. Niech sie Maaskant bierze do roboty, bo na dziś wygląda to naprawdę tragicznie.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.02.2011, 22:42
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Niech sie Maaskant bierze do roboty, bo na dziś wygląda to naprawdę tragicznie.
To jest pierwsza część okresu przygotowawczego, oni mają być zabiegani a nie grać kosmiczny futbol.

Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 03.02.2011, 22:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Cała nadzieje w Genkowie że sie zaaklimatyzuje szybko i będzie strzelał na wiosne (przynajmniej 10 bramek,to tak skromnie licze) .
10 bramek powiadasz w 15 meczach? I do tego tak skromniutko policzyłes .... Ja bym sie cieszyl, gdyby strzelil 5-6 bramek.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.02.2011, 22:55
Widzisz, nie gra pewnie dlatego, że:
a) w całej karierze strzelił może ze trzy bramki
b) w Wiśle strzelił dokładnie zero
c) Maaskant obserwował go na treningach i widać uznał, że szkoda na niego stawiać
d) po gościu widać, że napastnika z niego nie będzie. NIGDY.

No, ale jest ten fetysz "dawania szans".
A ja myślę, że zbyt pochopnie ferujesz wyroki. W ogóle teksty typu "po gościu widać" w sytuacji gdy sam przyznajesz, że niewiele razy go widziałeś bo niewiele grał... no są niepoważne, nie sądzisz?
Otóż Rios na treningach udowodnił że ma potencjał, może to że go jeszcze nie przekuł na częstsze występy wynikało z aklimatyzacji? Pamiętam dobrze początki Żurawia w Wiśle - też nie było różowo, dużo czasu potrzebował.
Rios przyzwyczaił się do nowych warunków i myślę że na wiosnę zobaczymy go w dużo lepszej dyspozycji.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 23:00
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Czyli możemy powiedzieć, że nastał ten moment kiedy zaczniemy je*ać Riosa i dajemy odpoczynek Łobodzińskiemu? bo już was nie mogę pojąć.
Ktoś go jebie?

Strzelił coś?
Nie.
Przegrał miejsce w składzie ze słabiutkim Żurawskim?
Przegrał.
Gra słabo?
Gra.

Więc jak nie masz nic sensownego do dodania, to nie zaczynaj przynajmniej kolejnej nawalanki na forum. Będzie grał dobrze, to zbierze należne pochwały. Na razie jest piątym kołem u wozu i szczerze mówiąc wali mnie, czy to przez zimę, czy go koledzy w drużynie nie lubią, czy może go chłopak rzucił albo wujek w dzieciństwie molestował. Oceniam piłkarza, który obecnie jest całkowicie bezproduktywny w Wiśle.

No więc, czy masz coś sensownego do dodania?

bozar napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę, że zbyt pochopnie ferujesz wyroki. W ogóle teksty typu "po gościu widać" w sytuacji gdy sam przyznajesz, że niewiele razy go widziałeś bo niewiele grał... no są niepoważne, nie sądzisz?
Otóż Rios na treningach udowodnił że ma potencjał, może to że go jeszcze nie przekuł na częstsze występy wynikało z aklimatyzacji? Pamiętam dobrze początki Żurawia w Wiśle - też nie było różowo, dużo czasu potrzebował.
Rios przyzwyczaił się do nowych warunków i myślę że na wiosnę zobaczymy go w dużo lepszej dyspozycji.
Ja nie feruję wyroków, tylko bronię decyzji Maaskanta. A właściwie - ona sama broni się postawą Riosa na boisku, kiedy akurat miał okazję grać. Mówiąc prościej: "nie ma absolutnie żadnych przesłanek aby uznać, że Rios zasługuje na miejsce w składzie bardziej niż Żurawski". I to jest, niestety, fakt.
Nie jest też tak, że ja chcę oglądać Żurawskiego w obecnej formie na boisku. Nie chcę, tym bardziej że pamiętam go jako świetnego napastnika, który strzelił dla Wisły masę bramek. Ale to nie daje mi prawa do podważania decyzji Maaskanta, bo Rios - ogólnie - zamula.
Zawsze jest tak, że jak drużynie nie idzie, to kibice zaczynają się zastanawiać dlaczego nie gra Jasiu zamiast Zdzicha. Zazwyczaj jednak okazuje się (często już u innego trenera) że Jasiu jest po prostu pierdoła.
Ja tu nawet czytałem, że "Łobo" powinien "dostać szansę" zamiast Małeckiego, bo więcej daje drużynie. Różni się trafiają pacjenci.

Reszta jak wyżej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2011 o godz. 23:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 03.02.2011, 23:07
Skoro trener mowil, że Wisla ma zacząc "grac" dopiero w Turcji to MUSIMY mu zaufac i uwierzyc, bo innego wyjscia niestety nie mamy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 23:09
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Skoro trener mowil, że Wisla ma zacząc "grac" dopiero w Turcji to MUSIMY mu zaufac i uwierzyc, bo innego wyjscia niestety nie mamy.
Nie musimy, ale i tak wyjścia nie ma.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.02.2011, 23:19
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post

nie zaczniemy stawiać na Riosa bo jest po prostu nie wart wykładania banki euro za jego uslugi.

było już to widać jesienią.
Odpowiedz cytując
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.02.2011, 23:33
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o to żeby trener mówił tylko żeby coś robił
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.02.2011, 23:57
Mam tylko nadzieje że złapią świeżość na początek ligi, bo obawiam się że może być kiepsko w pierwszych meczach.
Czy ktoś się orientuje dlaczego Wisła tak późno rozpoczęła przygotowania?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2011, 00:11
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Maćka Żurawskiego. Trener go po prostu nie zna i robi mu krzywdę. Prawda jest taka, że Żuraw ma już swoje lata. Wystawianie go na szpicy jest totalną głupotą. Jeżeli ma grać to jestem jak najbardziej za tym aby Żurawski był drugim napastnikiem ( cofniętym) tam zawsze czuł się najlepiej. Ogólnie mam wrażenie, że ten nowy system zupełnie nie pasuje do Wisły. Niech sie Maaskant bierze do roboty, bo na dziś wygląda to naprawdę tragicznie.
Trafna uwaga. Tak naprawdę Żurawski zawsze grał jako ten cofnięty napastnik. Podczas swojej gry w Wiśle miał przed sobą albo Frankowskiego albo Kuźbe czyli typowych egzekutorów. Dlatego jak dla mnie w tej taktyce jaką preferuje Maaskant (4-3-3) nie ma miejsca na boisku dla Żurawskiego.

Wielu tutaj mówi, że nie należy rozpaczać za Brożkiem. W pewnych kwestiach się zgodzę (np. machanie łapami) ale znowu on zawsze zapewniał nam bramki. Było ich z każdym sezonem mniej ale minimum 10 wpadało. A Genkov nam takiej gwarancji nie daje. Może wypalić i strzelić naprawdę sporo bramek ale może też stać się niewypałem i zostajemy bez napastnika.

Rios to dla mnie w pewnym sensie zagadka. Z tych paru spotkań jakiego zagrał jesienią rzuciło mi się tylko w oczy, to że był bardzo słaby fizycznie, a głównie chodzi mi tu o jego szybkość. Ogólnie na ten moment jest to niewypał. I nie ma co tutaj gadać że "Maaskant nie daje mu szans, bo i tak go Wisła nie wykupi", bo Maaskant to nie jest jakiś frajer typu Rysio Tarasiewicz, Szatałow czy jakiś Bartoszek. że jak zawodnik odejdzie po sezonie, to ja mu nie daje szans albo jeszcze go do ME zsyłam. Moim zdaniem Maaskant wie, że nawet jak zawodnik po sezonie odejdzie, a jego wartość dla drużyny i poziom gry jest wysoki, to korzystam z niego, a nie staram się go udupić. Bo tak się w normalnym cywilizowanym świecie piłkarskim trener zachowuje.
Wniosek z tego wszystkiego jest prosty: Rios na treningach wygląda słabo i nie zasługuje na grę.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.02.2011, 00:21
Prawda jest taka że my tu możemy napisać tysiące postów a wszystko i tak zweryfikuje liga. Maaskant pierwszy raz przygotowuje zespół do rundy, ma jakiś plan który realizuje i wg. niego ma przynieść efekty. Nie wiemy na ile te przygotowania różnią się od tych Skorży czy Kasperczaka. Dobrze wiemy że remisowaliśmy choćby z Liverpoolem by po jakimś czasie oberwać od Lecha 4:1. Nie tak dawno Legia piękny mecz z Arsenalem rozegrała by później mieć problemy w lidze.
Nie raz dużo było mowy o tych przygotowaniach tylko później zawodnicy przez 3tyg. formę łapali a po kilku kolejkach już byli zmęczeni.
Trener ma przygotować zespól na zaledwie 3 miesiące gry i piłkarze ten okres mają zagrać bez zająknięcia o jakimkolwiek zmęczeniu, tego od niego oczekuję. To co jest obecnie nie jest bez znaczenia, tylko za kilka miesięcy i tak każdy trenera rozliczy z wyników ligowych.
A że obecne wyniki są słabe, nie oszukujmy się nie mamy nie wiadomo jakich indywidualności. Ligi pojedynczy zawodnicy nam nie wygrają, jako zespól wygraliśmy te ostatnie spotkania i tak będzie na wiosnę. Albo będziemy mocni jako drużyna albo czekają nas problemy.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 04.02.2011 o godz. 00:25.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.02.2011, 00:37
Więc jak nie masz nic sensownego do dodania, to nie zaczynaj przynajmniej kolejnej nawalanki na forum. Będzie grał dobrze, to zbierze należne pochwały. Na razie jest piątym kołem u wozu i szczerze mówiąc wali mnie, czy to przez zimę, czy go koledzy w drużynie nie lubią, czy może go chłopak rzucił albo wujek w dzieciństwie molestował. Oceniam piłkarza, który obecnie jest całkowicie bezproduktywny w Wiśle.
wolfy jak zwykle agresywnie, antypatycznie i nieprzyjemnie, ale tym razem ma racje. Na Riosa nie ma co raczej liczyć. Nawet na obozie przygotowawczym prezentuje się słabiej niż reszta, więc grywa ogony. Słabo to widzę.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.02.2011, 00:45
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
wolfy jak zwykle agresywnie, antypatycznie i nieprzyjemnie, ale tym razem ma racje. Na Riosa nie ma co raczej liczyć. Nawet na obozie przygotowawczym prezentuje się słabiej niż reszta, więc grywa ogony. Słabo to widzę.

Z Riosem to dziwna sprawa bo po tym zawodniku wiele sobie obiecywano .

Sam myslalem ze jak argentynczyk itd to sobie u nas poradzi tymczasem kompletnie zawodzi.

Tak to jest jeden bedzie gral dobrze ,inny nie ,i tyle ,to samo co z Jirsakiem.

Zobaczymy jak bedzie z Meliksonem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów