|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
I wszędzie szukają tej nienawiści rasowej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Śmieszne to jest, na siłę szukają sensacji i dzięki takim jak publikacjom wraca temat wiadomego nazewnictwa drużyny z drugiej strony błoń. Gdyby Ci panowie bywali na meczach Wisły to by wiedzieli, że nas problem ten już nie dotyczy - jest marginalny. Był przytaczany mecz z Beitarem - gdzie nie było ani raz antysemickiego "wyskoku", a doping był wręcz wzorowy. Niech zaczną lepiej wypisywać o nienawiści na tle klubowym względem kibiców Wisły na stadionie przy ul. Kałuży. Ich obrażanie, nazywanie nas psami jest co mecz/wydarzenie i na każdej uroczystości oficjalnej klubu Cracovia podczas grania i śpiewania hymnu Cracovii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To co wypisują w GW nie bierze się z nikąd. Taka jest linia gazety. Przypieprzyć się do Wisły jak tylko pojawi się pretekst. Jest tak odkąd Telefonika i Cupiał zainwestowali w Wisłe i warszawka dostaje regularnie w cyce. "O dokonanie zabójstwa podejrzewani są chuligani sympatyzujący z Wisłą. Oficjalnie miasto za powód podaje jednak porachunki gangsterskie." Co to do ..... za tekst? Przecież z tym można iść do sądu. Stara komusza zasada obrzucić błotem zawsze sie coś przyklei. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To było do przewidzenia. Widać, że łażą po obiektach Wisły i wymyślają do czego by sie tu przyczepić. Kiedyś była taka afera, że dziennikarze zapłacili graficiarzowii żeby namalował napisy antyniemieckie i na tej podstawie rozkręcili w mediach całą kampanię przeciwko "polskim nacjonalistom".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Aha, dlatego wlasnie napisalem ze moderatorzy nie powini byli usuwac tych komentarzy, bo ja akurat mialem okazje czytac forum kiedy ta durna dyskusja wyniknela i wiem ze chorych komentarzy na temat przyjscia Maora bylo wiele Powód: aha
Ostatnio edytowane przez WIELKI_CZŁOWIEK : 03.02.2011 o godz. 10:47.
![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Obraźliwe jest dla nas, kibiców (nazywanych w tym artykule kibolami) Wisły wmawianie nam antysemityzmu oraz przeinaczanie faktów pod z góry założoną tezę. Co ciekawe, artykuł "GW" wpisuje się w linię izraelskich gazet straszących Meliksona Wisłą Przypadek? Nie sądzę ![]() Ja i tak tego szajsu nie czytam, ale oficjalny bojkot jak w Poznaniu* byłby chyba na miejscu. RO-MAN czuwa. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Niedawno parchy lamentowały na swoim forum, ze od paru tygodni mają w prasie czarny PR. Kurdwanów, Marcin "dziękuję ci Ojcze święty" B.i Paweł D., Matusiak i jego opowiesci itd wiec dyzurne kur.wy na ich usługach Jawo* i Romanowsk* robią wszystko by odwrócic od nich uwage. Pewnie potrwa to jeszcze jakiś czas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dodajmy że po jesiennych derbach, w gazetach nie pojawiła się chyba nawet wzmianka o jakże kulturalnym "dopingu" pasiastych koleżanek w naszą stronę. O tym że 90% meczu, rzucane były wyzwiska i to nawet w kierunku Małego, co powinno być karane i to wysoko.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wpisuje sie bo to przeciez izraelska gazeta. Michnik czy Luczywo to wszak zydzi.
Pasiasci dziennikarze zalosnymi metodami podbijaja do nas przy aplauzie calej reszty bandy z Kaluzy. Tak oto Cracovia jakp jedyny klub w Polsce torpeduje dzialania wszystkich kibicow w kraju w walce z klamstwami mediow z GW na czele. Oni nie znaja pojecia solidarnosci kibicowskiej. Znaja tylko nienawisc do Wisly i donosicielstwo. Po oswiadczeniu o dochodzeniu sadowym po akcji teczowystadion czy donosach poderbowym juz byly, teraz sa artykuly na zamowienie wg starej metody "nienawidze ich i probuje tepic ale powiem ze to oni mnie nienawidza i niszcza zeby niezorientowanych miec po swojej stronie". Pajace pokroju Romanowskiego czy Jawora beda smarkac na klawiature byle nam dowalic wiedzac doskonale ze zydy z Kaluzy i Zydzi z Izraela to rozne historie ale mino to beda oskarzac nas o antysemityzm bo tylko przez klamstwa potrafia dzialac tacy jak oni hipokryci. A Wisla mimo zlej prasy wciaz przyciaga i przyciagac bedzie wieksza rzesze ludzi niz inne krakowskie kluby.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 03.02.2011 o godz. 11:20.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.goldenline.pl/rafal-romanowski
powinien jeszcze dopisac wychowany w nienawisci do W...... ![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Nikt poważny na forum nie napisał o Meliksonie niczego złego. Odezwała się jakaś dzieciarnia/troglodyci, nikt tu nie sieje rasizmu i nie ma najmniejszego powodu, żeby dać z siebie rasistów robić. Rozumiem, że samobiczowanie się sprawia Ci przyjemność? I gdzie masz napisane, że jestem skrajny? Sam sobie pisz, do lewicowych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gorące miejsce. Wcześniej:
http://www.e-dp.pl/pl/region/miasto-...wa-krakow.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dla mnie to jest prywatna batalia 2 żydków(tych przez małe ż czyli chłopaków z kauflandu), którzy po prostu starają nam nasrać do gniazna.Czarny PR i to wszystko.To nie jest przypadek że to się dzieje dziś(wiadomo że za chwile rusza sprzedaż kart,biletów,karnetów) a Melikson czy graf z kolesiem z nożem jest tylko pretekstem. Pierwszy artykuł ma pokazać że kibole Wisły to antysemici i chamy, drugi że mordercy - wniosek.Od R22 trzymaj się daleka, zapraszamy na cracovie. Ja bym to generalnie zlał przynajmniej tu na forum,.Jeśli klub czy skwk chce zaprotestować, ok ale zbyt żywiołowe komentowanie tego gówna tutaj to tylko woda na ich młyn.'Patrzcie jak się plują, nieźle im dojebaliśmy itp'.Nie ma sensu. Gdzie oczywistym jest że i antysemityzm(w dużej mniejszości)jak i niechęć do Żydów(tych prawdziwych) istnieje, tak na Wiśle jak i na innych stadionach jak i w całym społeczeństwie.Tylko co z tego?Jeszcze nie żyjemy w świecie w którym każdy musi każdego kochać.Ważne by swoje przekonania zachować dla siebie i tak się dzieje. Ja przez ponad 20 lat nie przypominam sobie ani jednego wybryku czy rasistowskiego czy antysemickiego który by miał miejsce na Wiśle.Nawet pamiętam że nasz 'pierwszy murzyn', mimo iż w latach 90tych ruch 'skinheads' był bardzo popularny, także na Wiśle - został pozytywnie przyjęty. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Inna rzecz, że za bardzo się emocjonujesz nieistniejącymi już od połowy XX wieku etykietkami partii politycznych. Prawica, lewica? Takie partie to możesz co najwyżej spotkać w podręcznikach do politologii lub w knajpach gdzie studenci świeżo po przeczytaniu Marksa, Hayeka, Burke'a czy innego Zizka postanawiają zbawić świat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Może to co tutaj napiszę jest zupełnie oczywiste, ale działalność tych dwóch panów trafia na podatny grunt. Doświadczam tego chociażby na uczelni, gdzie spotykają się ludzie z wielu miejsc. Na hasło "Wisła" reagują: "antysemici", "mordercy". Szczególnie dobrze na kształtującą się "inteligencję" oddziałują właśnie oskarżenia o antysemityzm. Nie wiem jak to się dzieje, ale ci ludzie naprawdę to łapią. Natomiast nasza sąsiadka szczyci się miłością Ojca Świętego i mianem "klubu inteligencji". Tak to mniej więcej działa wśród ludzi, którzy słabo orientują się w sprawach kibicowskich.
Natomiast "kibic (kibol) - morderca" to już sprawa znacznie szersza, wpływająca na stosunek ludzi do wszystkich przedstawicieli ruchu kibicowskiego. Wystarczy wspomnieć tych, co rzucają określeniami: "bydło", "idioci" itp. To chyba opiera się na jakieś krzywdzącej generalizacji, że każdy kto idzie na trybuny wpisuje się w "nurt kryminalny". To mniej więcej tak, jak jakieś 10 - 15 lat temu każdy, kto mieszkał w Nowej Hucie był złodziejem i mordercą... Dodam jeszcze może, że z zasłyszanych opinii wiem, iż cieszymy się opinią "bardziej ludzkich" niż kibice Cracovii. Jak widzicie, propaganda działa i podpina się Kibica Wisły pod morderstwa, eksponuje się "niewygodne" graffiti, które traktowane są jak szyldy sklepów masarskich. Chłopaki, proponuje zastanowić się nad zmianą awatarów, bo następnym krokiem będzie prezentacja brutalnych obrazków z forum. Powód: dodam
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 03.02.2011 o godz. 12:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
A ja o Wiśle, konkretnie polityce transferowej znalazłem coś takiego:
http://www.igol.pl/article,31319.html Patrząc na obecne wyniki Wisły z oceną tych nowych zawodników lepiej się na razie przynajmniej powstrzymać... ![]()
,,Kibic jest od tego by wspierać swoją drużynę, a nie by wspierać najlepszych"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/2...-znow-atakuje/
W końcu jakiś normalny tekst, widać że autor ma głowę na karku.. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Teraz najważniejszy czynnik, dzięki któremu nikt nie powinien się do kibiców Wisły przyczepić. Otóż Maor Melikson NIE JEST Żydem! Dlaczego? Bowiem w judaizmie religia przechodzi z matki na dziecko, a matka Maora rodowitą Żydówką nie jest – jest Polka urodzoną w Legnicy. Idąc tym tropem Melikson jest tzw. gojem, czyli osobą wręcz potępianą przez ortodoksyjnych Żydów. Pamiętajcie – nie każdy Izraelczyk=Żyd, podobnie jak nie każdy Turek=muzułmanin i tak dalej..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sensie pochodzenia to nie jest Izraelczykiem, natomiast Żydem jak najbardziej.
Edit tfu tfu już mi się mętlik robi
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 03.02.2011 o godz. 18:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
trochę chyba rozmywamy,ale religijnie nie jest Żydem,natomiast obywatelem Izraela (czyli chyba Izraelczykiem) jest jak najbardziej.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
skąd wy to wszystko wiecie? Skąd wiecie czy matka Maora była polskiej czy żydowskiej narodowości? Bo wiemy tylko tyle, że miała polskie obywatelstwo. Jak Olisadebe.
Może była narodowości żydowskiej i miała polskie obywatelstwo? Może była polskiej narodowości i miała polskie obywatelstwo? I przede wszystkim: po co to wszytsko? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a co do jego pochodzenia,a także pochodzenia matki to jak pewnie zauważyłeś sa to wyłącznie rozważania teoretyczne. edit bb.1906 jak to juz napisałem,podchodziłem do tego teoretycznie,a nie konkretnie w stosunku do Maora.chodzilo mi bardziej o zasadę,która mowi kiedy jest się Żydem,a kiedy tylko Izraelczykiem.widać nie zrozumielismy się;-)
Ostatnio edytowane przez picasso : 03.02.2011 o godz. 18:44.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chodziło mi tylko, o to, że nie można tłumaczyć tego czy ktoś jest Żydem czy nie, na podstawie miejsca urodzenia jego matki. Ale rzeczywiście ot się zrobił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Muszę to napisać, bo od jakiegoś czasu strasznie mi się serce raduje za każdym razem jak wejdę na jakiś artykuł o piłce nożnej na www.gazeta.pl
Otóż najbardziej promowanym artykułem/galerią jest od bardzo dawna taki jeden zatytuowany "Wisła Maskaanta zmiażdżyła Legię Skorży" ![]() I strasznie mi z tym dobrze ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie ma sensu nabijać wejść gościom, którzy notorycznie plują na kibiców Wisły. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ran...wiadomosc.html
Wisła została sklasyfikowana na 95 miejscu ranking IFFHS. Tak dobrze nie było od 6 lat. Gdy Wisła grała z Realem, była na 90 miejscu. Za nami min. Trabzonspor, Real Saragossa, Middlesbrough, Wolfsburg, Bolton, Hajduk Split, West Ham, Getafe, Portsmouth i Napoli.
Ostatnio edytowane przez Mistel : 14.02.2011 o godz. 14:01.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|