The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2011, 22:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Proponuję wyjść na balkon (czy cokolwiek), a po powrocie zastanowić się, dlaczego Wisła nie będzie grała jak reprezentacja Holandii.

Podpowiedź: mamy odrobinę gorszych piłkarzy.

[b]Żadna taktyka nie sprawdzi się bez odpowiednich wykonawców[b]. Dlatego nigdy nie będziemy grać jak Barcelona, a oryginalnym wytworem swojskiej myśli szkoleniowej jest "szarańcza", polegająca na zrobieniu chaosu i liczeniu, że któremuś z "naszych" piłka na łeb spadnie. Maaskant przyszedł tu, żeby nauczyć naszych podstawowych schematów i normalnie przygotować, a nie przypisywać awykonalnych dla nich ról. Mam nadzieję...
oczywiscie,dlatego teraz te transfery. np. na lewym bocznym ofensywnym pomocniku zamiast Patryka bedzie grał Maor(jesli jest tak [i]dobry[i] jak mówią.Kupujemy zawodnika po to by wzmocnił skład a nie by siedział na ławce. Ktoś miejsce straci i ja sadze ze bedzie to Patryk, o tym zaczęliśmy więc tutaj skończmy,bo nic to Nam nie przyniesie. Obaj mam nadzieje chcemy jak najlepiej dla klubu a to że mamy różne poglądy, nic nie poradzimy bo to nie My decydujemy.

i nie chodziło mi o to że będziemy grali jak Holandia czy Barcelona, raczej chciałem pokazać rolę srodkowego pomocnika.

E: Jirsaka? Melikson mowil ze gral na lewej/prawej badz za napastnikiem czyli wysoko. a jesli gramy 4-3-3 /ew.4-5-1 to ta trójka środkowych odbiera pilki chyba.
Roznie moze byc ja patrzylem z perspektywy myślenia zawodnika na boisku i stosowania taktyki.;
A Patrykowie przeciez ku*** jak najlepiej życze! Jak bedzie wchodził jak Joker np. za Genkowa czy kogos z przodu i walił bramy to tylko sie cieszyć
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.02.2011 o godz. 22:12.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.02.2011, 22:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że tylko jeśli Genkov nie wypali.
A zagrać na 2 napastników to nie łaska? Nie przypominam sobie żeby gra na jednego nam kiedykolwiek wychodziła.
Jeden napastnik, dwaj nienadzwyczajni skrzydłowi, nie wiadomo jak nowi pomocnicy... Może coś z tego wyjdzie, ale równie dobrze może być plajta na całej linii. Bezpieczniej zagrać na dwóch moim zdaniem.
Maor (jeśli potrafi grać na prawym)-Shivakov-Sobol-Kirm i z przodu Genkov z Małeckim.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.02.2011, 22:18
Gdyby Maaskant chciał tak grać to zamiast Shivakova ściągnęlibyśmy napastnika. Poza tym Robert wyraźnie powiedział że chciałby zagrać 4-3-3 lub jak kto woli 4-5-1.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 02.02.2011, 22:27
Pomimo iż zdaje sobie sprawę ze mój post zostanie pewnie niezauważony w natłoku innych postów, ale jednak spróbuję coś skrobnąć

Nie ma co ukrywać że wszyscy wiążemy z Maorem duże nadzieje, że odmieni styl naszej gry w środku pola a co za tym idzie całej drużyny. Ważną sprawą będzie aklimatyzacja, ale jeśli jest się pewnym siebie, ma się jaja to nie powinno się mieć z tym problemu. Maor był kapitanem swojego poprzedniego zespołu, a kapitanem nie zostaje sie przez przypadek, w związku z tym można mieć nadzieje że sobie poradzi i wkomponuje w drużynę.

Z oceną jego piłkarskich umiejętności poczekajmy do maja żeby można było powiedzieć: świetny zawodnik/kompletna klapa*.Ocenialiśmy już zawodników po filmikach z jutuba i wychodziło że Beto to świetny zawodnik.

Filmiki podrzucone tu przez kogoś robią wrażenie ale aż jestem zdziwiony że nikt nie wypomniał że Maor gra tylko i wyłącznie prawą nogą

*niepotrzebne skreślić

Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Było już to wałkowane na forum i lepiej do tego nie wracajmy , bo znowu będzie 10 stron że Majki nie używa lewej nogi.
sorry nie zauważyłem, ale to tylko dla żartu napisałem
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez przemo : 02.02.2011 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.02.2011, 22:31
przemo napisał(a):Wyświetl post

Filmiki podrzucone tu przez kogoś robią wrażenie ale aż jestem zdziwiony że nikt nie wypomniał że Maor gra tylko i wyłącznie prawą nogą

*niepotrzebne skreślić

Było już to wałkowane na forum i lepiej do tego nie wracajmy , bo znowu będzie 10 stron że Majki nie używa lewej nogi.

DO USUNIĘCIA*
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 02.02.2011 o godz. 22:36.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2011, 22:54
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Maaskant chciał tak grać to zamiast Shivakova ściągnęlibyśmy napastnika.
Przecież ma świetnego napastnika, nazywa się Małecki. Zawodnik z klejem w nodze, typowy sęp pola karnego, nie bojący się pojedynków z jednym czy dwoma obrońcami, absorbujący linię obrony i robiący miejsce dla bardziej statycznego, ale obdarzonego lepszym strzałem Genkova - czego nam więcej trzeba? Widząc transfery, aż się prosi by zagrać 4:4:2 lub 4:4:1:1 z klasycznym napastnikiem Genkovem i wolnym elektronem Małeckim kręcącym się w okolicach pola karnego.
Jakbyś prześledził najlepsze momenty w karierze Małeckiego to większość goli zdobył dostając piłkę gdzieś w okolicach 15-20 metra, mało akcji zapisało mi się w pamięci gdzie pociągnął po skrzydle , bo najczęściej wdaje się w drybling z o jednym zawodnikiem za dużo, albo podaje niedokładnie http://www.youtube.com/watch?v=IeRznHq2eyI

A Sivakov - to inna para kaloszy, oby udało mu się zastąpić unikającego gry i grającego asekurancko Jirsaka.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.02.2011, 23:06
Oj tam, oj tam ja liczę na Meliksona, że będzie odkryciem ekstraklasy
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 02.02.2011, 23:20
alberto napisał(a):Wyświetl post
Oj tam, oj tam ja liczę na Meliksona, że będzie odkryciem ekstraklasy
Dokładnie mam taka samą nadzieję !
Po tych filmach , czy relacjach widać ,że był znaczącym tam zawodnikiem , tyle lat u siebie i w końcu czas na zmianę. Powinien sobie poradzić , co do tego nie mam wątpliwości , ale czy okaże się wiodąca postacią Wisły poza moją nadzieją niestety pewności nie mam.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.02.2011, 23:33
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Przecież ma świetnego napastnika, nazywa się Małecki. Zawodnik z klejem w nodze, typowy sęp pola karnego, nie bojący się pojedynków z jednym czy dwoma obrońcami, absorbujący linię obrony i robiący miejsce dla bardziej statycznego, ale obdarzonego lepszym strzałem Genkova - czego nam więcej trzeba? Widząc transfery, aż się prosi by zagrać 4:4:2 lub 4:4:1:1 z klasycznym napastnikiem Genkovem i wolnym elektronem Małeckim kręcącym się w okolicach pola karnego.
Jakbyś prześledził najlepsze momenty w karierze Małeckiego to większość goli zdobył dostając piłkę gdzieś w okolicach 15-20 metra, mało akcji zapisało mi się w pamięci gdzie pociągnął po skrzydle , bo najczęściej wdaje się w drybling z o jednym zawodnikiem za dużo, albo podaje niedokładnie http://www.youtube.com/watch?v=IeRznHq2eyI

A Sivakov - to inna para kaloszy, oby udało mu się zastąpić unikającego gry i grającego asekurancko Jirsaka.
Masz rację, że Mały nadaje się najbardziej na cofniętego napastnika, tyle że problem w tym, że Maaskant chce zabezpieczać środek pola. To pewnie dlatego te transfery do środka pomocy. Mały może będzie się zmieniał z Meliksonem ze skrzydła na środek i odwrotnie. Nasza gra też w gruncie rzeczy będzie polegać na wymienności pozycji. Tak to wyglądało zresztą w rundzie jesiennej. Poczekajmy na efekty pracy.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 03.02.2011, 00:08
Nie żebym się specjalnie znał, ale na tych filmikach z Meliksonem jedna rzecz mi się w oczy rzuciła: wszyscy obrońcy/pomocnicy kryją "na radar". Jak chłop był w środku boiska, to miał zwykle z 15 metrów dookoła, a zatem w .... czasu żeby się zastanowić i zagrywać se takie fikuśne piłki. Owszem, widać że chłop jakieś pojęcie o piłce ma, dużo potrafi, ale nie wiadomo czy jak go nie przycisną, to nie zgaśnie jak Jirsak. Bez kitu, tam obrońcy grają jak amatorzy - niespecjalnie chce im się podejść do człowieka z piłką, więc sobie obserwują z bezpiecznej odległości, jakby bali się zaatakować. Nic dziwnego, że rozjebaliśmy u siebie Beitar - analogicznie jeśli tylko Melikson ma piłkę, obrona się rozstępuje jak morze przed Mojżeszem...
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.02.2011, 00:15
Oczywiście że Mały nie nadaje się na skrzydło tyle że skrajni napastnicy w 4-3-3 Maskanta to nie skrzydłowi tylko właśnie tacy cofnięci napastnicy, grający bliżej środka. Pamietacie mecz z Legią, Mały z Kirmem zrobili 3 bramki wjeżdżając środkiem.

edit

Natomiast temat 4-4-2 był juz wałkowany 100x.
Do gry w takim systemie potrzebni są dwaj środkowi pomocnicy potrafiący grać super w defensywie jak i ofensywie do tego boczni pomocnicy muszą wygrywać pojedynki 1na1(jak np.Kosa,Uche,Kuba)
Chcecie znowu oglądać żenadę jak dłuższymi momentami za Maćka S.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 03.02.2011 o godz. 00:27.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.02.2011, 00:20
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
A co ma wspólnego wynoszenie Maora na piedestał po jednej jednostce treningowej oraz po kilku filmach z youtuba do tego że Błaszczykowski przyszedł do nas z IV ligi?
Gdzie ja go wynoszę na piedestał? Hm?

Chodzi o te wszystkie rokzminki typu: "skoro jest taki dobry, powinien grać już dawno w kadrze, albo w lepszym klubie". To nie ma nic do rzeczy. Dlatego podałem przykłady Błaszczykowskiego, Cantoro i Uche, którzy przychodzili z niższych lig, a okazali się poważnymi wzmiocnieniami.

Zagra kilka spotkań, to go ocenimy. Ale idę o zakład, że gorszy od Jirsaka nie będzie
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 03.02.2011 o godz. 00:23.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.02.2011, 00:59
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ja go wynoszę na piedestał? Hm?

Chodzi o te wszystkie rokzminki typu: "skoro jest taki dobry, powinien grać już dawno w kadrze, albo w lepszym klubie". To nie ma nic do rzeczy. Dlatego podałem przykłady Błaszczykowskiego, Cantoro i Uche, którzy przychodzili z niższych lig, a okazali się poważnymi wzmiocnieniami.

Zagra kilka spotkań, to go ocenimy. Ale idę o zakład, że gorszy od Jirsaka nie będzie
Dla porównania Frankowski długo nie mógł znaleźć sobie miejsca w kadrze, aż w końcu w wieku bodaj 29-30 lat za czasów Janasa trochę sobie niej pograł.
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 03.02.2011, 01:07
i to tak ledwo ledwo go powołał ;-)

także nie ma co używać argumentów "słaby, bo w kadrze nie gra", bo jego umiejętności zweryfikuje kilka meczów w OE
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.02.2011, 01:43
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
i to tak ledwo ledwo go powołał ;-)

także nie ma co używać argumentów "słaby, bo w kadrze nie gra", bo jego umiejętności zweryfikuje kilka meczów w OE
a co to za rozgrywki ?

Co do Maora - też wiążę z nim duże nadzieje, jak już zresztą pisałem nie raz. Cieszy natomiast 'nowa jakość' polityki transferowej Wisły. Oczywiście nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć tego, czy transfery wypalą. Ale prawdopodobieństwo, że jednak okażą się trafne jest po stokroć większe niż w przypadku naszych zakupów z ostatnich... (ho ho!) kilku dobrych lat. Oby wszystko zaczęło się zazębiać, wówczas po tej rundzie wyklarują się kolejne potrzeby kadrowe, na które Staszek na pewno znajdzie rozwiązanie w przyszłym okienku. Kluczowe jest sprawdzenie się (przynajmniej częściowe) nowych nabytków. Wówczas na pewno znajdą się pieniążki na kolejne zakupy.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Stary 03.02.2011, 03:06
Oficjalna Ekstraklasa
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.02.2011, 09:27
AOT napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym się specjalnie znał, ale na tych filmikach z Meliksonem jedna rzecz mi się w oczy rzuciła: wszyscy obrońcy/pomocnicy kryją "na radar". Jak chłop był w środku boiska, to miał zwykle z 15 metrów dookoła, a zatem w .... czasu żeby się zastanowić i zagrywać se takie fikuśne piłki. Owszem, widać że chłop jakieś pojęcie o piłce ma, dużo potrafi, ale nie wiadomo czy jak go nie przycisną, to nie zgaśnie jak Jirsak. Bez kitu, tam obrońcy grają jak amatorzy - niespecjalnie chce im się podejść do człowieka z piłką, więc sobie obserwują z bezpiecznej odległości, jakby bali się zaatakować. Nic dziwnego, że rozjebaliśmy u siebie Beitar - analogicznie jeśli tylko Melikson ma piłkę, obrona się rozstępuje jak morze przed Mojżeszem...

Bardzo dobre spostrzezenie. Tak wiec uwazam ze mozemy sie cieszyc ze Maor do Nas przyszedl ale nie ma co sie podpalac zbytnio bo mozna sie srodze rozczarowac. Wystarczy ze w kilku zespolach zawodnicy srodka pola mocniej w niego wejda i moze byc tak jak z Stiliciem ze bedzie unikal ostrej gry (chociaz mam nadzieje ze Maor jednak nie okaze sie taka panienka).

Ciekawie by bylo jakby bardziej w Naszej kopanej sprawdzil sie Siwakov niz Maor czego nie mozna wykluczyc.... Zyczylbym sobie jednak zeby obydwaj okazali sie istotnym wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.02.2011, 10:00
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawie by bylo jakby bardziej w Naszej kopanej sprawdzil sie Siwakov niz Maor czego nie mozna wykluczyc.... Zyczylbym sobie jednak zeby obydwaj okazali sie istotnym wzmocnieniem.
Dokładnie.Do naszej młóckarni idealnie nadają się drwale typu Sobol, Injac, Borysiuk, Grzyb Rafał,Głowacki,Bosacki,Choto, Cleber a więc piłkarze stricte defensywni, silni i zdecydowani, nie bojący się odstawić nogi w starciach stykowych. W naszej ligowej rzeczywistości piłkarze błyskotliwi są skutecznie tłamszeni przez w/w. Sądząc po charakterystyce piłkarskiej Sivakova sądze że się nada.
Co do Maora to wstrzymałbym się ze wstępną oceną do pierwszych 5-8 kolejek...
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 03.02.2011 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 03.02.2011, 10:55
Ja powiem tylko tyle, że w naszej lidze gra się zupełnie inaczej, niż w wielu innych ligach. Gra jest twarda, często brutalna, blisko siebie i z podwajaniem krycia. Nikt nogi nie odstawia.
To, że Maor grał takie cuda w Izraelu, gdzie miał masę wolnego miejsca i nikt mu nie przeszkadzał wcale nie znaczy, że poradzi sobie równie świetnie u nas. Niejeden obcokrajowiec wypowiadał się na ten temat, że u nas gra się szybciej i znacznie bardziej twardo niż w ligach bałkańskich czy chociażby afrykańskich.

Dlatego kreowanie już teraz Meliksona naszego zbawcę uważam za zbyt daleko posuniętą nadinterpretację, choć oczywiście chciałbym, aby tak było.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 03.02.2011, 11:02
właśnie obejrzałem filmiki z popisami Meliksona , facet wygląda nieźle , widać że bazuje na szybkości ale ma też fajną technikę i dobry strzał . Powinien sobie poradzić ale jak będzie zweryfikuje liga , teraz to możemy sobie gdybać...
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 03.02.2011, 11:15
BEZ watpienia jest to pilkarz kreatywny .Wisla ma wielki problem i on sie niezmienia od lat jest to brak gry bez pilki pilkarze na boisku stoja .NIEDOSCI ze niema jakis tuzow techniki to ci co sa na bojsku mam wrarzenie ze czekaja na autobus ,tak bylo za Skorzy tak jest dzisiaj .Mam nadzieje ze nowi to zmienia.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.02.2011, 11:38
No dobra w Polsce gra się szybciej. Ale czy z sensem ? Przecież to są zawody kto szybciej wybije piłke, a nie kto szybciej zrobi ofensywną akcję.
No i jeszcze ranking najlepszych zawiera najczęściej rozbójników co lepiej grają łokciami jak nogami.

Czy o to chodzi Maaskantowi ? Zdecydowanie nie. On chce poukładac naszą grę, również poprzez sprowadzenie nowych, pasujących do koncepcji zawodników.
My nie mamy się dostosowywać do przeciwnika, tylko narzucać swoją grę i niech inni biegają. Niestety z obecnymi zawodnikami to nie wychodzi. Nie potrafią się utrzmać przy piłce, panikują przy pressingu, malo pokazują się do gry. Jak Maor Genkov i Sivakov nie wypalą, to może być duży problem. Podobny jak był na jesieni. Wtedy jednak mielismy słabszą obronę, bez Jaliensa. Licze, ze ten zawodnik uspokoi trochę grę "z tyłu".
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.02.2011 o godz. 11:41.
..
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.02.2011, 11:40
Nie chce nic mówić, ale zachowanie Holendra przy pierwszej bramce dla Valerengi nie świadczyło o cleberowaniu, wręcz przeciwnie, gość wysunął nogę i odsunął się od akcji.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.02.2011, 11:45
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Nie chce nic mówić, ale zachowanie Holendra przy pierwszej bramce dla Valerengi nie świadczyło o cleberowaniu, wręcz przeciwnie, gość wysunął nogę i odsunął się od akcji.
Standardowy polski kopacz w takiej sytuacji by się nie odsunął, wyciął gościa, sprokurował karnego i wyleciał z boiska...
Powinien się zachować lepiej, ale w pierwszej fazie - szybiej doskoczyć do przeciwnika, może inaczej się ustawić. Ale w momencie interwencji moim zdaniem już nic więcej nie dało się zrobić
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.02.2011, 12:24
Facet jest na tyle doświadczony,że wie iż nie ma sensu ryzykować kontuzji w jakiejś kopaninie sparingowej. O jego umiejscawiając jestem spokojny.

Natomiast co do Maora i jego filmików. Chciałem Wam powiedzieć,że Jirsak jak nie jest kryty, nikt go nie naciska to też niezłe piły dogrywa.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.02.2011, 12:42
Ja bym ściągnął do napadu Rengifo. Z tego co słyszałem to Omonia nie chce z nim przedłużyć kontraktu, a koleś w lidze dobrze sobie radził i pewnie nie byłby drogi
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.02.2011, 13:12
skeba napisał(a):Wyświetl post
Ja bym ściągnął do napadu Rengifo. Z tego co słyszałem to Omonia nie chce z nim przedłużyć kontraktu, a koleś w lidze dobrze sobie radził i pewnie nie byłby drogi
Odnośnie Rengifo:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.02.2011, 13:35
hehehe
wczoraj z ciekawosci wszedłem na forum LL sprawdzić co u bereta słychac , i ktoś tam wymyślił własnie renifera
Dzisiaj jak widać temat podchwyciło troszke szmatławców
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.02.2011, 13:48
Ferie sie zaczely...porownywac Meliksona do Blaszczykowskiego, a nawet pisac o jego przewadze nad Kuba ? Bardzo, bardzo kiepski zart. Izraelczyk jest pilkarzem co najmniej o klase gorszym od Blaszcza...swiadczy o tym wszystko, tj. dokonania klubowe i reprezentacyjne(Maor nie sprawdzil sie w czolowym klubie izraelskim , nie gra w reprezentacji, a w wieku zaraz 27 lat laduje w Wisle Krakow i to za jakies "drobne"), ale i czyste umiejetnosci, bo ktos przeciez juz by sie na nim poznal w czasie tak dlugiej kariery. Nie musze mowic, co "ma" Blaszczykowski, bo kazdy kto interesuje sie pilka, wie ze to pilkarz fantastyczny(z innej planety, jak dla mnie, patrzac na innych polskich graczy). Czytajac niektore posty, mozna sie naprawde usmiac.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.02.2011, 14:02
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ferie sie zaczely...porownywac Meliksona do Blaszczykowskiego, a nawet pisac o jego przewadze nad Kuba ? Bardzo, bardzo kiepski zart. Izraelczyk jest pilkarzem co najmniej o klase gorszym od Blaszcza...swiadczy o tym wszystko, tj. dokonania klubowe i reprezentacyjne(Maor nie sprawdzil sie w czolowym klubie izraelskim , nie gra w reprezentacji, a w wieku zaraz 27 lat laduje w Wisle Krakow i to za jakies "drobne"), ale i czyste umiejetnosci, bo ktos przeciez juz by sie na nim poznal w czasie tak dlugiej kariery. Nie musze mowic, co "ma" Blaszczykowski, bo kazdy kto interesuje sie pilka, wie ze to pilkarz fantastyczny(z innej planety, jak dla mnie, patrzac na innych polskich graczy). Czytajac niektore posty, mozna sie naprawde usmiac.
Spokojnie. Jeszcze nawet nie widziałeś Meliksona w akcji...

A Błaszczykowski "fantastycznym" jak to ująłeś piłkarzem nie jest.
W ostatnich meczach jest jednym ze słabszych ogniw Borussii jest jednym ze słabszych ogniw w zespole. W ogóle ten sezon klubowy nie jest tak udany.
Wstrzymałbym się więc z ocenę, że jest co najmniej o klasę gorszy od Błaszcza...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów