|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
A zagrać na 2 napastników to nie łaska? Nie przypominam sobie żeby gra na jednego nam kiedykolwiek wychodziła.
Jeden napastnik, dwaj nienadzwyczajni skrzydłowi, nie wiadomo jak nowi pomocnicy... Może coś z tego wyjdzie, ale równie dobrze może być plajta na całej linii. Bezpieczniej zagrać na dwóch moim zdaniem. Maor (jeśli potrafi grać na prawym)-Shivakov-Sobol-Kirm i z przodu Genkov z Małeckim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Gdyby Maaskant chciał tak grać to zamiast Shivakova ściągnęlibyśmy napastnika. Poza tym Robert wyraźnie powiedział że chciałby zagrać 4-3-3 lub jak kto woli 4-5-1.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Pomimo iż zdaje sobie sprawę ze mój post zostanie pewnie niezauważony w natłoku innych postów, ale jednak spróbuję coś skrobnąć
![]() Nie ma co ukrywać że wszyscy wiążemy z Maorem duże nadzieje, że odmieni styl naszej gry w środku pola a co za tym idzie całej drużyny. Ważną sprawą będzie aklimatyzacja, ale jeśli jest się pewnym siebie, ma się jaja to nie powinno się mieć z tym problemu. Maor był kapitanem swojego poprzedniego zespołu, a kapitanem nie zostaje sie przez przypadek, w związku z tym można mieć nadzieje że sobie poradzi i wkomponuje w drużynę. Z oceną jego piłkarskich umiejętności poczekajmy do maja żeby można było powiedzieć: świetny zawodnik/kompletna klapa*.Ocenialiśmy już zawodników po filmikach z jutuba i wychodziło że Beto to świetny zawodnik. Filmiki podrzucone tu przez kogoś robią wrażenie ale aż jestem zdziwiony że nikt nie wypomniał że Maor gra tylko i wyłącznie prawą nogą ![]() *niepotrzebne skreślić
![]() Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez przemo : 02.02.2011 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Było już to wałkowane na forum i lepiej do tego nie wracajmy , bo znowu będzie 10 stron że Majki nie używa lewej nogi. DO USUNIĘCIA*
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 02.02.2011 o godz. 22:36.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jakbyś prześledził najlepsze momenty w karierze Małeckiego to większość goli zdobył dostając piłkę gdzieś w okolicach 15-20 metra, mało akcji zapisało mi się w pamięci gdzie pociągnął po skrzydle , bo najczęściej wdaje się w drybling z o jednym zawodnikiem za dużo, albo podaje niedokładnie http://www.youtube.com/watch?v=IeRznHq2eyIA Sivakov - to inna para kaloszy, oby udało mu się zastąpić unikającego gry i grającego asekurancko Jirsaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Oj tam, oj tam ja liczę na Meliksona, że będzie odkryciem ekstraklasy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Dokładnie mam taka samą nadzieję !
![]() Po tych filmach , czy relacjach widać ,że był znaczącym tam zawodnikiem , tyle lat u siebie i w końcu czas na zmianę. Powinien sobie poradzić , co do tego nie mam wątpliwości , ale czy okaże się wiodąca postacią Wisły poza moją nadzieją niestety pewności nie mam. ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie żebym się specjalnie znał, ale na tych filmikach z Meliksonem jedna rzecz mi się w oczy rzuciła: wszyscy obrońcy/pomocnicy kryją "na radar". Jak chłop był w środku boiska, to miał zwykle z 15 metrów dookoła, a zatem w .... czasu żeby się zastanowić i zagrywać se takie fikuśne piłki. Owszem, widać że chłop jakieś pojęcie o piłce ma, dużo potrafi, ale nie wiadomo czy jak go nie przycisną, to nie zgaśnie jak Jirsak. Bez kitu, tam obrońcy grają jak amatorzy - niespecjalnie chce im się podejść do człowieka z piłką, więc sobie obserwują z bezpiecznej odległości, jakby bali się zaatakować. Nic dziwnego, że rozjebaliśmy u siebie Beitar - analogicznie jeśli tylko Melikson ma piłkę, obrona się rozstępuje jak morze przed Mojżeszem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Oczywiście że Mały nie nadaje się na skrzydło tyle że skrajni napastnicy w 4-3-3 Maskanta to nie skrzydłowi tylko właśnie tacy cofnięci napastnicy, grający bliżej środka. Pamietacie mecz z Legią, Mały z Kirmem zrobili 3 bramki wjeżdżając środkiem.
edit Natomiast temat 4-4-2 był juz wałkowany 100x. Do gry w takim systemie potrzebni są dwaj środkowi pomocnicy potrafiący grać super w defensywie jak i ofensywie do tego boczni pomocnicy muszą wygrywać pojedynki 1na1(jak np.Kosa,Uche,Kuba) Chcecie znowu oglądać żenadę jak dłuższymi momentami za Maćka S.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 03.02.2011 o godz. 00:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Chodzi o te wszystkie rokzminki typu: "skoro jest taki dobry, powinien grać już dawno w kadrze, albo w lepszym klubie". To nie ma nic do rzeczy. Dlatego podałem przykłady Błaszczykowskiego, Cantoro i Uche, którzy przychodzili z niższych lig, a okazali się poważnymi wzmiocnieniami. Zagra kilka spotkań, to go ocenimy. Ale idę o zakład, że gorszy od Jirsaka nie będzie ![]()
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 03.02.2011 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i to tak ledwo ledwo go powołał ;-)
także nie ma co używać argumentów "słaby, bo w kadrze nie gra", bo jego umiejętności zweryfikuje kilka meczów w OE ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Co do Maora - też wiążę z nim duże nadzieje, jak już zresztą pisałem nie raz. Cieszy natomiast 'nowa jakość' polityki transferowej Wisły. Oczywiście nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć tego, czy transfery wypalą. Ale prawdopodobieństwo, że jednak okażą się trafne jest po stokroć większe niż w przypadku naszych zakupów z ostatnich... (ho ho!) kilku dobrych lat. Oby wszystko zaczęło się zazębiać, wówczas po tej rundzie wyklarują się kolejne potrzeby kadrowe, na które Staszek na pewno znajdzie rozwiązanie w przyszłym okienku. Kluczowe jest sprawdzenie się (przynajmniej częściowe) nowych nabytków. Wówczas na pewno znajdą się pieniążki na kolejne zakupy. ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oficjalna Ekstraklasa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Bardzo dobre spostrzezenie. Tak wiec uwazam ze mozemy sie cieszyc ze Maor do Nas przyszedl ale nie ma co sie podpalac zbytnio bo mozna sie srodze rozczarowac. Wystarczy ze w kilku zespolach zawodnicy srodka pola mocniej w niego wejda i moze byc tak jak z Stiliciem ze bedzie unikal ostrej gry (chociaz mam nadzieje ze Maor jednak nie okaze sie taka panienka). Ciekawie by bylo jakby bardziej w Naszej kopanej sprawdzil sie Siwakov niz Maor czego nie mozna wykluczyc.... Zyczylbym sobie jednak zeby obydwaj okazali sie istotnym wzmocnieniem. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Co do Maora to wstrzymałbym się ze wstępną oceną do pierwszych 5-8 kolejek...
Ostatnio edytowane przez PANDEM0NIUM : 03.02.2011 o godz. 12:09.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja powiem tylko tyle, że w naszej lidze gra się zupełnie inaczej, niż w wielu innych ligach. Gra jest twarda, często brutalna, blisko siebie i z podwajaniem krycia. Nikt nogi nie odstawia.
To, że Maor grał takie cuda w Izraelu, gdzie miał masę wolnego miejsca i nikt mu nie przeszkadzał wcale nie znaczy, że poradzi sobie równie świetnie u nas. Niejeden obcokrajowiec wypowiadał się na ten temat, że u nas gra się szybciej i znacznie bardziej twardo niż w ligach bałkańskich czy chociażby afrykańskich. Dlatego kreowanie już teraz Meliksona naszego zbawcę uważam za zbyt daleko posuniętą nadinterpretację, choć oczywiście chciałbym, aby tak było. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
właśnie obejrzałem filmiki z popisami Meliksona , facet wygląda nieźle , widać że bazuje na szybkości ale ma też fajną technikę i dobry strzał . Powinien sobie poradzić ale jak będzie zweryfikuje liga , teraz to możemy sobie gdybać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
BEZ watpienia jest to pilkarz kreatywny .Wisla ma wielki problem i on sie niezmienia od lat jest to brak gry bez pilki pilkarze na boisku stoja .NIEDOSCI ze niema jakis tuzow techniki to ci co sa na bojsku mam wrarzenie ze czekaja na autobus ,tak bylo za Skorzy tak jest dzisiaj .Mam nadzieje ze nowi to zmienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No dobra w Polsce gra się szybciej. Ale czy z sensem ? Przecież to są zawody kto szybciej wybije piłke, a nie kto szybciej zrobi ofensywną akcję.
No i jeszcze ranking najlepszych zawiera najczęściej rozbójników co lepiej grają łokciami jak nogami. Czy o to chodzi Maaskantowi ? Zdecydowanie nie. On chce poukładac naszą grę, również poprzez sprowadzenie nowych, pasujących do koncepcji zawodników. My nie mamy się dostosowywać do przeciwnika, tylko narzucać swoją grę i niech inni biegają. Niestety z obecnymi zawodnikami to nie wychodzi. Nie potrafią się utrzmać przy piłce, panikują przy pressingu, malo pokazują się do gry. Jak Maor Genkov i Sivakov nie wypalą, to może być duży problem. Podobny jak był na jesieni. Wtedy jednak mielismy słabszą obronę, bez Jaliensa. Licze, ze ten zawodnik uspokoi trochę grę "z tyłu".
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.02.2011 o godz. 11:41.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie chce nic mówić, ale zachowanie Holendra przy pierwszej bramce dla Valerengi nie świadczyło o cleberowaniu, wręcz przeciwnie, gość wysunął nogę i odsunął się od akcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Powinien się zachować lepiej, ale w pierwszej fazie - szybiej doskoczyć do przeciwnika, może inaczej się ustawić. Ale w momencie interwencji moim zdaniem już nic więcej nie dało się zrobić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Facet jest na tyle doświadczony,że wie iż nie ma sensu ryzykować kontuzji w jakiejś kopaninie sparingowej. O jego umiejscawiając jestem spokojny.
Natomiast co do Maora i jego filmików. Chciałem Wam powiedzieć,że Jirsak jak nie jest kryty, nikt go nie naciska to też niezłe piły dogrywa .![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja bym ściągnął do napadu Rengifo. Z tego co słyszałem to Omonia nie chce z nim przedłużyć kontraktu, a koleś w lidze dobrze sobie radził i pewnie nie byłby drogi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
hehehe
wczoraj z ciekawosci wszedłem na forum LL sprawdzić co u bereta słychac , i ktoś tam wymyślił własnie renifera Dzisiaj jak widać temat podchwyciło troszke szmatławców ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Ferie sie zaczely...porownywac Meliksona do Blaszczykowskiego, a nawet pisac o jego przewadze nad Kuba
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
A Błaszczykowski "fantastycznym" jak to ująłeś piłkarzem nie jest. W ostatnich meczach jest jednym ze słabszych ogniw Borussii jest jednym ze słabszych ogniw w zespole. W ogóle ten sezon klubowy nie jest tak udany. Wstrzymałbym się więc z ocenę, że jest co najmniej o klasę gorszy od Błaszcza... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|