|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
Według mnie przy stylu jaki preferuje Maaskant gdzie skrzydłowi schodzą do środka jest to dobra pozycja dla Małego. Z Polonią Warszawa był najlepszy na boisku i to tak wyraźnie przewyższał wszystkich.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.02.2011 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dodajmy,że on nie biega po boisku tylko przemieszcza się z punktu A do punktu B ledwie muskając swymi stopami źdźbła trawy. Bo on lewituje tak naprawdę.
Panowie proponuje ochłonąć. nie widzieliście jak gość gra, a wypisujecie takie rzeczy,że głowa mała. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
wofy: twoje żary są naprawdę płytkie było jednak lepiej jak ograniczałeś swoją egzystencje na forum.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.02.2011 o godz. 20:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A mnie to bawiło!
Tyle, że on wcale nie musi być taki dobry. Zobaczymy. A co do Małego, to ja bym go chciał widzieć w Wiśle jak najdłużej. Chamidło z niego straszne, ale Wiślak jak się patrzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Panowie zluzujcie z Meliksonem. On może robić niewiarygodne rzeczy w lidze izraelskiej, ale od Ekstraklasy może się zwyczajnie odbić. Mamy bardzo specyficzną ligę. Piłkarze nie są wybiegani ani nawet waleczni, w dodatku kompletnie nie potrafią bronić. Dlatego każdy trener boi się grać ofensywnie i cofa 8-9 zawodników do głębokiej defensywy tworząc wyblok jak w piłce ręcznej. Jest bardzo mało miejsca, w dodatku obrońcy w naszej lidze grają siłowo, twardo i brutalnie. Z tego co ogarniam ligę izraelską, to tam nadal kuleje gra taktyczna i organizacja gry, szczególnie w defensywie. Jest relatywnie dużo miejsca, a obrońcy wcale nie są lepsi niż w Ekstraklasie. Przypomnijcie sobie Beitar, zespół budowany za miliony, nawet fajnie wyglądał w ofensywie, ale w tyłach grali goście pokroju Bunozy. Zamiast się bezproduktywnie sprzeczać, poczekajcie aż gość zagra parę spotkań w Ekstraklasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może akurat Melikson wypali, mnie osobiście najbardziej ciekawi jak chłopak będzie sobie radził z grą pod mocnym,agresywnym,pressingiem,bo tego trzeba nam na puchary,których pragniemy teraz wszyscy jak wściekli.
To będzie wg mnie sprawa kluczowa, bo Garguły,jak w pysk strzelił nie widzę w tej roli. Wszyscy widzimy co się z nami dzieje,kiedy przeciwnik czuje się pewniej, aktywnie skraca pole gry. Pokazał to mecz z nieszczęsnym Karabachem,w Krk Azerzy rozpoczęli nieśmiało i prowadziliśmy grę ale na wyjeździe było 0-3 gdy nacisnęli. O meczu z Valerengą nie piszę bo to był sparing i na pierwszy rzut oka było widać,że zawodnicy byli zajechani. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wystarczyla, reszte poparlem faktami. Jakby byl lepszy od Blaszczykowskiego to by do nas nie przyszedl bo od lat gralby w dobrym zachodnim klubie. Taka jest niestety prawda
A jak uwazasz ze Blaszczu jest kiepski to obejrzyj mecz Wisla - PAO i zobacz jak kuba smigal ze zlamana noga. P.S. Oczywiscie mam nadzieje, ze Melikson bedzie lepszy od Blaszczykowskiego nawet bardzo na to licze. Jednak dam sie najpierw chlopakowi wykazac na boisku zanim bede sie podniecal jego trickami na youtube. pozdrowka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapędziłeś się z tym Meliksonem, nie warto dalej brnąć. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
tu macie probke mozliwosci maora:
http://www.youtube.com/watch?v=9TsGZ...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=ALXpd...eature=related kapitalne podanie!!! http://www.youtube.com/watch?v=tjHsx...eature=related trzeba przyznac chlopak robi wrazenie, potrafi strzelic gola z niczego, kapitalnie bije rzuty wolne. Ale cos mi sie zdaje ze dlugo u nas nie pobedzie jak bedzie tak gral. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wlasnie, ze przyklad jest dobry. Kuba po paru sezonach w ekstraklasie wypromowal sie na zachod a Melikson w kilka sezonow zdolal raz zagrac raz w reprezentacji a klub zamiast na lepszy zmienil na gorszy.
Inna sprawa to to, ze liga Izraelska jest lepsza od naszej a juz napewno wiecej kasy tam chodzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja mogę wkleić gol Jirsaka ze sparingu z Liverpoolem. Albo gol Gołosia w barwach Wisły (wiadomo który ) i jego rajd w meczu z Zagłębiem, kiedy dwóch miedziowych o mało co nie zabiło się próbując go zatrzymać.Poczekamy, ocenimy, ale kolego werterstyl niepotrzebnie podgrzał siebie i w rezultacie atmosferę. Nie ma sensu się ośmieszać. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|||||
Mały to dla mnie był jest i będzie jeździec bez głowy. ale chciałem o czym innym : wolfy napisał(a):
reszta jest myślami za Patrykiem myśląc : "co on k**wa robi, nie tak sie konstruuje akcje" ?W zamyśle holenderskiej szkoły akcje kreuje środkowy pomocnik.Wszystko zaczyna się od niego. Naprawde, w meczu lepiej na spokojnie stworzyć 2 dobre akcje anizeli ciągnac na chama non stop narażając sie na kontry. tak samo pressing w ostatnim meczu i wcześniej, niby jest doskok ale taki na albibi bo 2 metry od przeciwnika i machanie rękami. Jak dla mnie brak agresywnosci. A przeciez zaraz kazdy powie ze Mały to jest agresywny i wogóle. Jak zmieniła się nasza drużyna w przeciągu sezonu? Kulawik napisał(a):
Buno napisał(a):
Maaskant napisał(a):
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Nie piszę że nie robią te filmy wrażenia ale jakby ktos chciał zrobić komplikację z zagrań i bramek Łobo... to podejrzewam nie niezłe ...........e by wyszło! ![]() Nie ma co oceniac gościa na podstawie filmów w internecie ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
właśnie...a filmik z golami Nourdina z Ajaksu?też dobry.dobrze, że chociaż parchom włożył
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
no masz racje ale moze bedzie go mozna jutro zobaczyc w meczu z molde, choc sie tego meczu obawiam, gdyz od niedawna trenuje ich solskjaer ktory robil kapitalna robote jako trener rezerw manchesteru united.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ogólnie - nie wiem kiedy to wymyśliłeś, ale lekko cała idea nie przystaje do naszych warunków. Chociażby dlatego, że z dwóch akcji to nasi napastnicy strzelą raz na pięć meczy. Nie mam też przekonania, czy Maaskant myśli podobnie. Nie wydaje mi się. Jeżeli jednak Garguła/Jirska/Sivakow będą musieli rozegrać każdą akcję, to jesteśmy w poważnych tarapatach... Ale teoria fajnie brzmi, choć ja generalnie w zespołach holenderskich widziałem rajdy skrzydłami i jakoś żaden nie zatrzymywał się, żeby mu środkowy pomocnik piłkę podstemplował. Ale to widać tłuki je prowadziły. Jakieś PSV, Rody czy inne Alkmaary. Generalnie jednak siatkarska taktyka do mnie przemawia, nie wiem tylko co na to nasz trener.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2011 o godz. 21:30.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A ja sie dziwie Małeckiemu że nie wie co to taktyka.... taki głupi przykłąd z wywiadu z Andreu : Czego przeciętny polski piłkarz może nauczyć się od Bosa? Najistotniejsza jest taktyka. proponuje rowniez oglądnąć jeszcze raz MŚ izastanowić się dlaczego Snejider był tak ważnym ogniwem Holandii a nie boczni pomocnicy czy napastnicy. "Nie wydaje mi się. Jeżeli jednak Garguła/Jirska/Sivakow będą musieli rozegrać każdą akcję, to jesteśmy w poważnych tarapatach..." widze ze nie oglądasz uważnie spotkań Wisły.Albo jest bezsensowna dzida albo właśnie próba wykreowania akcji zaczynając od podania do środkowego/defensywnego pomocnika. A to że im sie nie udaje ,to inna bajka.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.02.2011 o godz. 21:35.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Wolfy. Ja nie twierdzę że Maor będzie zajebis*ym piłkarzem, bo nie widziałem go jeszcze na tle przeciętniaków z naszej ligi. Ale mogę stwierdzić że na tle graczy z Izraela prezentuje się całkiem dobrze, jeżeli nie wybitnie. Skoro kibice z jego byłego klubu, jak i zarząd nie chcieli go tak łatwo puścić to znaczy że jednak był dla nich wartościowym zawodnikiem, a oni przecież mogą go porównać do innych lig bo raczej oglądają je. Oczywiście masz rację, że na weryfikacje faktycznych umiejętności Melliksona będziemy musieli poczekać co najmniej do sierpnia jeżeli będziemy grać w pucharach. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kojarzy ktos co to za napadzior ten z dlugimi kreconymi wlosami? Normalnie z Meliksonem to jak Blaszczu z Broziem... Dawac go..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podpowiedź: mamy odrobinę gorszych piłkarzy. Żadna taktyka nie sprawdzi się bez odpowiednich wykonawców. Dlatego nigdy nie będziemy grać jak Barcelona, a oryginalnym wytworem swojskiej myśli szkoleniowej jest "szarańcza", polegająca na zrobieniu chaosu i liczeniu, że któremuś z "naszych" piłka na łeb spadnie. Maaskant przyszedł tu, żeby nauczyć naszych podstawowych schematów i normalnie przygotować, a nie przypisywać awykonalnych dla nich ról. Mam nadzieję...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2011 o godz. 21:52.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Małecki na skrzydle to marnowanie potencjału tego zawodnika Mam nadzieję , że z przyjściem Meliksona będziemy oglądać "Małego" tylko i wyłącznie na jego NATURELNEJ pozycji w ataku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
żeby wygryźć Jirsaka ze składu wystarczy się ruszać.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podejrzewam, że tylko jeśli Genkov nie wypali.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Mdli mnie już od czytania o Meliksonie. Gość jeszcze ani razu piłki nie kopnął w Ekstraklasie a co niektórzy to gotowi są rozprawę doktorancką na temat jego umiejętności napisać... Może teraz podyskutujmy o wyższości Meliksona nad Messim? w końcu obaj "wypieszczają" podania... A może teraz podyskutujemy o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy? Chociaż wolałbym się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat bramkarza?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy dwóch: Jovanicia i Kurto. 100% pewne info z klubu.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|