The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2011, 20:26
Bo dla Małego optymalna pozycja to napstnik. Tak, żeby już nie musiał wrzucać, ani podawać. Jemu trzeba podać i patrzeć jak spuszcza głowę i pcha do przodu. Jak na bocznego pomocnika gra zbyt indywidualnie i nie ma wrzuty.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2011, 20:33
tofik napisał(a):Wyświetl post
Bo dla Małego optymalna pozycja to napstnik. Tak, żeby już nie musiał wrzucać, ani podawać. Jemu trzeba podać i patrzeć jak spuszcza głowę i pcha do przodu. Jak na bocznego pomocnika gra zbyt indywidualnie i nie ma wrzuty.
IMHO on nie ma po prostu z kim grać. Tak jak na meczu z Valerengą. 4:0, Wisła w dziesiątkę, Norwedzy grają już z naszymi w dziada. Biec z piłką zaczyna Bunoza, biegnie, biegnie (nikt go nie atakuje, bo po co?), biegnie, podaje do Małeckiego. Małecki zaczyna biec z piłką, Bunoza biegnie za nim. Reszta Wiślaków jest w tym czasie myślami z Patrykiem, poprawiając spodenki.

Małecki traci piłkę, na forum lecą joby, że "znowu sam poszedł". A co, miał ....a czekać, aż któryś łaskawie raczy wyjść na pozycję? Miał flarę odpalić, żeby dać sygnał reszcie? Czy może - standardowo - wycofać piłkę, bo po .... się szarpać?

Dlatego potrzebni nam gracze, którzy będą pod akcją, nie bojący się brać odpowiedzialności na siebie. No bo nie ukrywajmy - jak grają w jednym składzie Jirsak i Łobodziński, to efektywnie gramy w dziewiątkę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.02.2011, 20:33
Osobiście wole Małego mieć na skrzydle który daj my na to spartoli ze 2 akcje, a za trzecim razem mu coś wyjdzie i padnie z tego bramka. NIe chcę się tu znęcać nad Wojtkiem ale Mały coś próbuje a to drybling a to wrzutka, to zejdzie do środka z prawego skrzydła na lewą nogę i strzeli gola (mecz z ŁKSem), to gdzieś do lini uda mu się przepchać i jest groźnie.
Według mnie przy stylu jaki preferuje Maaskant gdzie skrzydłowi schodzą do środka jest to dobra pozycja dla Małego. Z Polonią Warszawa był najlepszy na boisku i to tak wyraźnie przewyższał wszystkich.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.02.2011 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2011, 20:38
westersyl napisał(a):Wyświetl post
wypieszcza podania.

.
Dodajmy,że on nie biega po boisku tylko przemieszcza się z punktu A do punktu B ledwie muskając swymi stopami źdźbła trawy. Bo on lewituje tak naprawdę.

Panowie proponuje ochłonąć. nie widzieliście jak gość gra, a wypisujecie takie rzeczy,że głowa mała.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 20:42
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dodajmy,że on nie biega po boisku tylko przemieszcza się z punktu A do punktu B ledwie muskając swymi stopami źdźbła trawy. Bo on lewituje tak naprawdę.

Panowie proponuje ochłonąć. nie widzieliście jak gość gra, a wypisujecie takie rzeczy,że głowa mała.
Jak ktoś nie oglądał meczy Meliksona, to tu ma skrót tego co chłopak potrafi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.02.2011, 20:45
Cytat:
Czyli co uważasz, że nie można tego dostrzec oglądając mecz/skrót na monitorze ? Ktoś kto tego nie widzi tego że jego prostopadłe podanie jest świetne jest ślepy albo nie zna się na piłce nawet w stopniu minimalnym.

wofy: twoje żary są naprawdę płytkie było jednak lepiej jak ograniczałeś swoją egzystencje na forum.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.02.2011 o godz. 20:52.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.02.2011, 20:51
A mnie to bawiło!

Colin napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to nie do końca jest śmieszne. Na aklimatyzację (dobre samopoczucie) piłkarza w nowym miejscu ma wpływ szereg czynników:
- odbieranie miasta, kultury jako nowego miejsca do życia
- zaufanie jakim piłkarza obdarza od początku trener
- Może najważniejszy czynnik, czyli zaufanie albo jego brak od kolegów z drużyny,
Ja nie widzę problemu żadnego, jeśli o to chodzi. Zamieszka sobie na Kazimierzu, a do tego doceni w Krakowie to, że nie wybuchają tu bomby co skrzyżowanie. Arabów też jakby mniej, jedyny z jakim się będzie stykał, to nasz Bukhari, który mu co najwyżej kebaba zrobi i się pośmieją. Trener, to go już obdarzył zaufaniem, gdy go chwalił zanim przyszedł i po pierwszym treningu. Drużyna jest w tej chwili w takiej rozsypce, że jej nie ma, co go mają nie przyjąć, jak to same jednostki są, a nie monolit.

Tyle, że on wcale nie musi być taki dobry. Zobaczymy.

A co do Małego, to ja bym go chciał widzieć w Wiśle jak najdłużej. Chamidło z niego straszne, ale Wiślak jak się patrzy.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.02.2011, 20:52
Panowie zluzujcie z Meliksonem. On może robić niewiarygodne rzeczy w lidze izraelskiej, ale od Ekstraklasy może się zwyczajnie odbić. Mamy bardzo specyficzną ligę. Piłkarze nie są wybiegani ani nawet waleczni, w dodatku kompletnie nie potrafią bronić. Dlatego każdy trener boi się grać ofensywnie i cofa 8-9 zawodników do głębokiej defensywy tworząc wyblok jak w piłce ręcznej. Jest bardzo mało miejsca, w dodatku obrońcy w naszej lidze grają siłowo, twardo i brutalnie. Z tego co ogarniam ligę izraelską, to tam nadal kuleje gra taktyczna i organizacja gry, szczególnie w defensywie. Jest relatywnie dużo miejsca, a obrońcy wcale nie są lepsi niż w Ekstraklasie. Przypomnijcie sobie Beitar, zespół budowany za miliony, nawet fajnie wyglądał w ofensywie, ale w tyłach grali goście pokroju Bunozy. Zamiast się bezproduktywnie sprzeczać, poczekajcie aż gość zagra parę spotkań w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.02.2011, 20:55
Może akurat Melikson wypali, mnie osobiście najbardziej ciekawi jak chłopak będzie sobie radził z grą pod mocnym,agresywnym,pressingiem,bo tego trzeba nam na puchary,których pragniemy teraz wszyscy jak wściekli.
To będzie wg mnie sprawa kluczowa, bo Garguły,jak w pysk strzelił nie widzę w tej roli. Wszyscy widzimy co się z nami dzieje,kiedy przeciwnik czuje się pewniej, aktywnie skraca pole gry. Pokazał to mecz z nieszczęsnym Karabachem,w Krk Azerzy rozpoczęli nieśmiało i prowadziliśmy grę ale na wyjeździe było 0-3 gdy nacisnęli. O meczu z Valerengą nie piszę bo to był sparing i na pierwszy rzut oka było widać,że zawodnicy byli zajechani.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.02.2011, 21:06
As - Słaba ironia.
Wystarczyla, reszte poparlem faktami. Jakby byl lepszy od Blaszczykowskiego to by do nas nie przyszedl bo od lat gralby w dobrym zachodnim klubie. Taka jest niestety prawda
A jak uwazasz ze Blaszczu jest kiepski to obejrzyj mecz Wisla - PAO i zobacz jak kuba smigal ze zlamana noga.

P.S. Oczywiscie mam nadzieje, ze Melikson bedzie lepszy od Blaszczykowskiego nawet bardzo na to licze. Jednak dam sie najpierw chlopakowi wykazac na boisku zanim bede sie podniecal jego trickami na youtube.

pozdrowka
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 21:08
wofy: twoje żary są naprawdę płytkie było jednak lepiej jak ograniczałeś swoją egzystencje na forum.
Prosty ze mnie chłopak, cóż poradzić.

Zapędziłeś się z tym Meliksonem, nie warto dalej brnąć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 02.02.2011, 21:11
tu macie probke mozliwosci maora:

http://www.youtube.com/watch?v=9TsGZ...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ALXpd...eature=related kapitalne podanie!!!

http://www.youtube.com/watch?v=tjHsx...eature=related

trzeba przyznac chlopak robi wrazenie, potrafi strzelic gola z niczego, kapitalnie bije rzuty wolne.

Ale cos mi sie zdaje ze dlugo u nas nie pobedzie jak bedzie tak gral.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.02.2011, 21:14
As napisał(a):Wyświetl post
Wystarczyla, reszte poparlem faktami. Jakby byl lepszy od Blaszczykowskiego to by do nas nie przyszedl bo od lat gralby w dobrym zachodnim klubie. Taka jest niestety prawda
A jak uwazasz ze Blaszczu jest kiepski to obejrzyj mecz Wisla - PAO i zobacz jak kuba smigal ze zlamana noga.

P.S. Oczywiscie mam nadzieje, ze Melikson bedzie lepszy od Blaszczykowskiego nawet bardzo na to licze. Jednak dam sie najpierw chlopakowi wykazac na boisku zanim bede sie podniecal jego trickami na youtube.

pozdrowka
słaby przykład z tym że nie przyszedł by do nas tylko grał na zachodzie. Bo wg Twojej teorii Kuba też nie powinien u nas grać tylko od razu na zachodzie, ale pamiętaj że trzeba się wybić. Nie masz pewności że liga izraelska dla Maora nie jest tym czym 4 liga Polska dla Kuby (nie mówię tutaj o poziomie sportowym tylko o punkcie wyjścia do większej kariery).
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2011, 21:17
Wlasnie, ze przyklad jest dobry. Kuba po paru sezonach w ekstraklasie wypromowal sie na zachod a Melikson w kilka sezonow zdolal raz zagrac raz w reprezentacji a klub zamiast na lepszy zmienil na gorszy.
Inna sprawa to to, ze liga Izraelska jest lepsza od naszej a juz napewno wiecej kasy tam chodzi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 21:19
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
słaby przykład z tym że nie przyszedł by do nas tylko grał na zachodzie. Bo wg Twojej teorii Kuba też nie powinien u nas grać tylko od razu na zachodzie, ale pamiętaj że trzeba się wybić. Nie masz pewności że liga izraelska dla Maora nie jest tym czym 4 liga Polska dla Kuby (nie mówię tutaj o poziomie sportowym tylko o punkcie wyjścia do większej kariery).
Nikt nie twierdzi, że jest słaby, sporo sobie po nim obiecuję, ale nie należy tez przesadzać w druga stronę. Nie ma podstaw żeby stwierdzić, że Melikson mógłby kiedyś się zbliżyć do poziomu sportowego Błaszczykowskiego, weryfikacja tak naprawdę musiałaby przyjść w meczu z drużyną spoza polskiej ligi. Uche "stworzyło" Schalke, Kubę - Panathinaikos. Pokazali, że predysponują do lepszego poziomu, poszli wyżej, sprawdzili się.

Ja mogę wkleić gol Jirsaka ze sparingu z Liverpoolem. Albo gol Gołosia w barwach Wisły (wiadomo który) i jego rajd w meczu z Zagłębiem, kiedy dwóch miedziowych o mało co nie zabiło się próbując go zatrzymać.

Poczekamy, ocenimy, ale kolego werterstyl niepotrzebnie podgrzał siebie i w rezultacie atmosferę. Nie ma sensu się ośmieszać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.02.2011, 21:20
masz racje ale cały czas zapominamy o najważniejszym: taktycznie jest beznadziejny.
Mały to dla mnie był jest i będzie jeździec bez głowy.

ale chciałem o czym innym :
wolfy napisał(a):
Biec z piłką zaczyna Bunoza, biegnie, biegnie (nikt go nie atakuje, bo po co?), biegnie, podaje do Małeckiego. Małecki zaczyna biec z piłką, Bunoza biegnie za nim. Reszta Wiślaków jest w tym czasie myślami z Patrykiem, poprawiając spodenki.
\
reszta jest myślami za Patrykiem myśląc : "co on k**wa robi, nie tak sie konstruuje akcje" ?W zamyśle holenderskiej szkoły akcje kreuje środkowy pomocnik.Wszystko zaczyna się od niego. Naprawde, w meczu lepiej na spokojnie stworzyć 2 dobre akcje anizeli ciągnac na chama non stop narażając sie na kontry.

tak samo pressing w ostatnim meczu i wcześniej, niby jest doskok ale taki na albibi bo 2 metry od przeciwnika i machanie rękami. Jak dla mnie brak agresywnosci. A przeciez zaraz kazdy powie ze Mały to jest agresywny i wogóle.
Jak zmieniła się nasza drużyna w przeciągu sezonu?

Kulawik napisał(a):
Mówiąc o taktyce, mam na myśli przede wszystkim przesuwanie. Ktoś dobrze kiedyś powiedział, że lepiej mądrze stać, niż głupio biegać. W ostatnim meczu mieliśmy sporo problemów z agresywnością, z odbiorem piłki. Bywało tak, że trzy osoby były w kontakcie z przeciwnikiem, a nikt nie mógł się zdecydować na atak na rywala, na odbiór piłki.
Buno napisał(a):
Przegraliśmy dwa ostatnie mecze, w których nie graliśmy wystarczająco agresywnie, nasz pressing nie funkcjonował tak jak powinien, dlatego musimy poświęcić na ten element trochę czasu na treningach. To właśnie robiliśmy dzisiaj
Maaskant napisał(a):
Nie byliśmy wystarczająco agresywni, nie graliśmy ostro tak jak przeciwnicy, a zawodnicy myśleli, że mogą wygrać mecz na stojąco. Nie włożyli wystarczająco dużo pracy w to, aby wygrać dzisiejszy mecz
I właśnie dlatego myśle że Mały straci plac, czasem mam wrażenie że gra dla siebie nie dla drużyny,a tego Maaskant nie toleruje.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.02.2011, 21:22
maklo9 napisał(a):Wyświetl post
tu macie probke mozliwosci maora:

http://www.youtube.com/watch?v=9TsGZ...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ALXpd...eature=related kapitalne podanie!!!

http://www.youtube.com/watch?v=tjHsx...eature=related

trzeba przyznac chlopak robi wrazenie, potrafi strzelic gola z niczego, kapitalnie bije rzuty wolne.

Ale cos mi sie zdaje ze dlugo u nas nie pobedzie jak bedzie tak gral.

Nie piszę że nie robią te filmy wrażenia ale jakby ktos chciał zrobić komplikację z zagrań i bramek Łobo...

to podejrzewam nie niezłe ...........e by wyszło!

Nie ma co oceniac gościa na podstawie filmów w internecie
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
pawulon-82
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.02.2011, 21:25
właśnie...a filmik z golami Nourdina z Ajaksu?też dobry.dobrze, że chociaż parchom włożył
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 02.02.2011, 21:28
sergio napisał(a):Wyświetl post
Nie piszę że nie robią te filmy wrażenia ale jakby ktos chciał zrobić komplikację z zagrań i bramek Łobo...

to podejrzewam nie niezłe ...........e by wyszło!

Nie ma co oceniac gościa na podstawie filmów w internecie
no masz racje ale moze bedzie go mozna jutro zobaczyc w meczu z molde, choc sie tego meczu obawiam, gdyz od niedawna trenuje ich solskjaer ktory robil kapitalna robote jako trener rezerw manchesteru united.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 21:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale chciałem o czym innym : \
reszta jest myślami za Patrykiem myśląc : "co on k**wa robi, nie tak sie konstruuje akcje" ?W zamyśle holenderskiej szkoły akcje kreuje środkowy pomocnik.Wszystko zaczyna się od niego. Naprawde, w meczu lepiej na spokojnie stworzyć 2 dobre akcje anizeli ciągnac na chama non stop narażając sie na kontry.
Taak. Wszystko zaczyna się od Jirsaka, ale jest problem. Chłopak generalnie stara się nie rzucać w oczy i jakoś dotrwać do końca meczu, po cholerę mu przeszkadzać?

Ogólnie - nie wiem kiedy to wymyśliłeś, ale lekko cała idea nie przystaje do naszych warunków. Chociażby dlatego, że z dwóch akcji to nasi napastnicy strzelą raz na pięć meczy.

Nie mam też przekonania, czy Maaskant myśli podobnie. Nie wydaje mi się. Jeżeli jednak Garguła/Jirska/Sivakow będą musieli rozegrać każdą akcję, to jesteśmy w poważnych tarapatach...

Ale teoria fajnie brzmi, choć ja generalnie w zespołach holenderskich widziałem rajdy skrzydłami i jakoś żaden nie zatrzymywał się, żeby mu środkowy pomocnik piłkę podstemplował. Ale to widać tłuki je prowadziły. Jakieś PSV, Rody czy inne Alkmaary.
Generalnie jednak siatkarska taktyka do mnie przemawia, nie wiem tylko co na to nasz trener.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2011 o godz. 21:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.02.2011, 21:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Taak. Wszystko zaczyna się od Jirsaka, ale jest problem. Chłopak generalnie stara się nie rzucać w oczy i jakoś dotrwać do końca meczu, po cholerę mu przeszkadzać?

Ogólnie - nie wiem kiedy to wymyśliłeś, ale lekko cała idea nie przystaje do naszych warunków. Chociażby dlatego, że z dwóch akcji to nasi napastnicy strzelą raz na pięć meczy.

Nie mam też przekonania, czy Maaskant myśli podobnie. Nie wydaje mi się. Jeżeli jednak Garguła/Jirska/Sivakow będą musieli rozegrać każdą akcję, to jesteśmy w poważnych tarapatach...

Ale teoria fajnie brzmi, choć ja generalnie w zespołach holenderskich widziałem rajdy skrzydłami i jakoś żaden nie zatrzymywał się, żeby mu środkowy pomocnik piłkę podstemplował, ale to widać jakieś tłuki je prowadziły. Jakieś PSV, Rody czy inne Alkmaary.
Generalnie jednak siatkarska taktyka do mnie przemawia, nie wiem co na to nasz trener.
wybacz,zapomnialem ze Ty cały czas jestes na etapie "hurra i do przodu"

A ja sie dziwie Małeckiemu że nie wie co to taktyka....

taki głupi przykłąd z wywiadu z Andreu :
Czego przeciętny polski piłkarz może nauczyć się od Bosa?
Najistotniejsza jest taktyka.

proponuje rowniez oglądnąć jeszcze raz MŚ izastanowić się dlaczego Snejider był tak ważnym ogniwem Holandii a nie boczni pomocnicy czy napastnicy.

"Nie wydaje mi się. Jeżeli jednak Garguła/Jirska/Sivakow będą musieli rozegrać każdą akcję, to jesteśmy w poważnych tarapatach..." widze ze nie oglądasz uważnie spotkań Wisły.Albo jest bezsensowna dzida albo właśnie próba wykreowania akcji zaczynając od podania do środkowego/defensywnego pomocnika. A to że im sie nie udaje ,to inna bajka.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.02.2011 o godz. 21:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.02.2011, 21:34
As napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie, ze przyklad jest dobry. Kuba po paru sezonach w ekstraklasie wypromowal sie na zachod a Melikson w kilka sezonow zdolal raz zagrac raz w reprezentacji a klub zamiast na lepszy zmienil na gorszy.
Inna sprawa to to, ze liga Izraelska jest lepsza od naszej a juz napewno wiecej kasy tam chodzi.
My dla Izraela jesteśmy zachodem, bo my penetrujemy takie rynki. Myślę (nie wiem) że żadne czołowe kluby nie przeszukują tak dokładnie takich rynków bo chyba że ma żadnego wybitnego piłkarza więc nie ma sensu tam szukać skoro mamy jako taką pewność że w Argentynie, Brazylii czy innych piłkarskich krajach znajdziemy kilku piłkarzy pokroju chociażby Maora ale dużo młodszego i tańszego. Wisła niestety nie ma takich pieniędzy żeby szukać w ameryce płd. I nie wiemy też czy Mellikson nie pogra 2-3 sezonów w Ekstraklasie i nie kupi go jakiś potentat z wysp czy Hiszpanii.

Wolfy.
Ja nie twierdzę że Maor będzie zajebis*ym piłkarzem, bo nie widziałem go jeszcze na tle przeciętniaków z naszej ligi. Ale mogę stwierdzić że na tle graczy z Izraela prezentuje się całkiem dobrze, jeżeli nie wybitnie. Skoro kibice z jego byłego klubu, jak i zarząd nie chcieli go tak łatwo puścić to znaczy że jednak był dla nich wartościowym zawodnikiem, a oni przecież mogą go porównać do innych lig bo raczej oglądają je. Oczywiście masz rację, że na weryfikacje faktycznych umiejętności Melliksona będziemy musieli poczekać co najmniej do sierpnia jeżeli będziemy grać w pucharach.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.02.2011, 21:36
Kojarzy ktos co to za napadzior ten z dlugimi kreconymi wlosami? Normalnie z Meliksonem to jak Blaszczu z Broziem... Dawac go..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 21:37
proponuje rowniez oglądnąć jeszcze raz MŚ izastanowić się dlaczego Snejider był tak ważnym ogniwem Holandii a nie boczni pomocnicy czy napastnicy.
Proponuję wyjść na balkon (czy cokolwiek), a po powrocie zastanowić się, dlaczego Wisła nie będzie grała jak reprezentacja Holandii.

Podpowiedź: mamy odrobinę gorszych piłkarzy.

Żadna taktyka nie sprawdzi się bez odpowiednich wykonawców. Dlatego nigdy nie będziemy grać jak Barcelona, a oryginalnym wytworem swojskiej myśli szkoleniowej jest "szarańcza", polegająca na zrobieniu chaosu i liczeniu, że któremuś z "naszych" piłka na łeb spadnie. Maaskant przyszedł tu, żeby nauczyć naszych podstawowych schematów i normalnie przygotować, a nie przypisywać awykonalnych dla nich ról. Mam nadzieję...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.02.2011 o godz. 21:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.02.2011, 21:48
super ze fajnie chłop wygląda piłkarsko,ale nie oceniajcie go dopóki nie rozegra ligowego meczu w naszej buraczanej.
Fajnie ze przyjmie piłke,ta mu nie odskoczy ale w tym samym momencie w.......i mu sie w kolana jakiś Łukasz Derbich czy też Sławomir Szary i po gierce.

a nt. aklimatyzacji mam identyczne zdanie jak Colin.

a co do przyszłego składu to wydaje mi sie ze Mały straci miejsce kosztem Maora
A ja mam nadzieję że Maor wygryzie bezproduktywnego Jirsaka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 21:56
Zgadzam się w 100% Małecki na skrzydle to marnowanie potencjału tego zawodnika Mam nadzieję , że z przyjściem Meliksona będziemy oglądać "Małego" tylko i wyłącznie na jego NATURELNEJ pozycji w ataku.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.02.2011, 21:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieję że Maor wygryzie bezproduktywnego Jirsaka.
żeby wygryźć Jirsaka ze składu wystarczy się ruszać.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 21:58
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 100% Małecki na skrzydle to marnowanie potencjału tego zawodnika Mam nadzieję , że z przyjściem Meliksona będziemy oglądać "Małego" tylko i wyłącznie na jego NATURELNEJ pozycji w ataku.
Podejrzewam, że tylko jeśli Genkov nie wypali.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 02.02.2011, 21:59
Mdli mnie już od czytania o Meliksonie. Gość jeszcze ani razu piłki nie kopnął w Ekstraklasie a co niektórzy to gotowi są rozprawę doktorancką na temat jego umiejętności napisać... Może teraz podyskutujmy o wyższości Meliksona nad Messim? w końcu obaj "wypieszczają" podania... A może teraz podyskutujemy o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy? Chociaż wolałbym się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat bramkarza?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 22:04
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Chociaż wolałbym się dowiedzieć czegoś konkretnego na temat bramkarza?
Mamy dwóch: Jovanicia i Kurto. 100% pewne info z klubu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów