The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2011, 10:11
dlatego dawać Bunoze na lewa obrone
Jego kiksy az takiego zagrozenia nie beda stanowic, umie sie podlaczyc do ofensywy
a przyda sie tez jego wzrost przy stałych fragmentach, bo Jaliens i Chavez to nie za wysocy sa
Pajlic tam zabezpieczenia naszej bramki i tak nie stanowi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2011, 10:50
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
O czym wy w ogóle rozprawiacie? Dział Nasi piłkarze oraz Przygotowania, obozy jest poniżej.
Flamen. Śpisz?
Wiesz, co poniektórzy normalnie ciężko harują, wstają rano i idą do pracy. To że na tym forum pełno nierobów, żyjących na garnuszku u rodziców, mających bez przerwy czas na pisanie kompletnych bzdur to już inna sprawa..
Praca moda na tym forum wygląda na bardzo uciążliwą, patrząc na te codzienne fale głupoty zalewające strony najbardziej czytanych tematów. Należy szanować ludzi którzy poświęcają swój wolny czas żeby zajmować się trzymaniem tego wszystkiego w ryzach... oni z tego nic nie mają poza satysfakcją że robią coś dla Wiślackiej społeczności. Żadnej kasy, żadnych przywilejów.

Może już czas to wprost powiedzieć.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.02.2011, 10:54
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A może byście tak w ogóle przestali najeżdżać na piłkarzy Wisły? Może "swoich trzeba wspierać" Wam coś mówi? Póki grają w Wiśle i nie sprzedają meczów, nie chleją, nie imprezują w godzinach pracy, trenują i często tracą dla Wisły zdrowie zasługują na szacunek. Niezależnie od tego czy kopią prosto, czy krzywo... A na tym forum daawaj jak z burą suką, bo ktoś ma "jeden zwód", "jeden dobry mecz", "dwa kiksy", "źle się ustawia" itp. Wstyd...
Bardzo dobry wpis. Podpisuje sie pod Nim obiema rekami. Dorzuce tylko od siebie to ze wiekszosc na tym forum wybiera sobie jednego lub drugiego gracza i bez wzgledu na to co ten zawodnik zrobi to i tak zawsze znajda jakis problem. A inni zeby byc "trendy" tez sobie uzywaja po tym graczu, a moze to kwestia wlasnych kompleksow ktore w ten sposob znajduja sie uzewnetrzniaja?

Co do Lobo, skoro Maaskant go trzyma w zespole i wystawia do gry to widac jednak liczy na Niego lub daje mu szanse ostatecznego sie wykazania. I nic Nam do tego bo nie My decydujemy czy On bedzie w Wisle gral czy nie tylko trener i to On bedzie jakby co odpowiadal za swoje decyzje. To samo tyczy sie Branco, Bunozy i innych ktorzy sa tu nazywani "szrotem". Czas pokaze co z tego wyjdzie i czy wyniki w lidze a potem miejmy nadzieje w pucharach obronia trenera czy pograza.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.02.2011, 10:56
maklo9 napisał(a):Wyświetl post
to niech go karnie zesla do ME, za opierdalanie sie. To akurat moga zrobic i wtedy bedzie dostawal pensje jak zawodnik me a nie pierwszego skladu. Ktorys prezes sie kiedys wypowiadal o tym ze sa takie mozliwosci.
To raczej nie chodzi o to, że Łobo się opierdziela na treningach itp. On po prostu nie ma psychicznych predyspozycji do walki o pierwszy skład, do podejmowania dobrych decyzji na boisku. Może jeszcze się odblokuje, ale raczej ciężko z tym będzie bo musiałby zmienić swój charakter a w wieku 28 lat ciężko z tym.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.02.2011, 11:00
jova napisał(a):Wyświetl post
(...)
Jeśli idzie o częstą grę w nadchodzącej rundzie, to ta wypowiedz Valckxa wiele wyjaśnia:
„Dla drużyny ważne jest to, żeby na pozycji stopera mieć kogoś doświadczonego. Na lewej stronie środka obrony mamy Gordana Bunozę, który jest bardzo utalentowanym piłkarzem, ale jest młody. Mieliśmy kilka opcji, ale zdecydowaliśmy, że musi to być zawodnik doświadczony, a taki jest Kew”.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/
Tłumacząc z języka profesjonalnej kurtuazji na szczery język polski: na dzień dzisiejszy Bunoza nie spełnia naszych wymagań i musieliśmy znaleźć kogoś lepszego na jego pozycję.
(...)
Może nie baw się w tłumaczenie wypowiedzi Staszka... Bo np. jak dla mnie to znaczy "Gordan ma przed sobą świetną przyszłość ale musi mieć się od kogo uczyć, dlatego ściągamy Kewa" albo "Nie mamy nikogo doświadczonego w formacji która najbardziej tego wymaga, dlatego sięgnęliśmy po Kewa"
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.02.2011, 11:16
Przemas napisał(a):Wyświetl post
To raczej nie chodzi o to, że Łobo się opierdziela na treningach itp. On po prostu nie ma psychicznych predyspozycji do walki o pierwszy skład, do podejmowania dobrych decyzji na boisku. Może jeszcze się odblokuje, ale raczej ciężko z tym będzie bo musiałby zmienić swój charakter a w wieku 28 lat ciężko z tym.
dokładnie kolego ciągną go na siłę bo myślą że się odblokuje ,myślę że nie mam miejsca na pieszczoty i ciągłe dawanie szans.Kto pamięta i sobie przypomina to największym zagrożeniem byli boczni pomocnicy którzy potrafili szarpać jeśli nie szło w środku.W Polsce żyje się przeszłością zawodników taki już nasz kraj pewnie wielu z was chciało by widzieć gracza z ME (nawet jeśli co mecz miał by być inny)niż 28latka który już czeka na dokończenie kontraktu bo nie wieże że Wisła podpisze z nim kontrakt

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.02.2011, 11:27
bozar napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, co poniektórzy normalnie ciężko harują, wstają rano i idą do pracy. To że na tym forum pełno nierobów, żyjących na garnuszku u rodziców, mających bez przerwy czas na pisanie kompletnych bzdur to już inna sprawa..
Praca moda na tym forum wygląda na bardzo uciążliwą, patrząc na te codzienne fale głupoty zalewające strony najbardziej czytanych tematów. Należy szanować ludzi którzy poświęcają swój wolny czas żeby zajmować się trzymaniem tego wszystkiego w ryzach... oni z tego nic nie mają poza satysfakcją że robią coś dla Wiślackiej społeczności. Żadnej kasy, żadnych przywilejów.

Może już czas to wprost powiedzieć.
Masz rację jednak ja wole zwrócić uwage jednemu modowi niż całej masie ludzi którzy nie umieją czytać regulaminu.
sory za off top
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.02.2011, 13:42
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Może nie baw się w tłumaczenie wypowiedzi Staszka... Bo np. jak dla mnie to znaczy "Gordan ma przed sobą świetną przyszłość ale musi mieć się od kogo uczyć, dlatego ściągamy Kewa" albo "Nie mamy nikogo doświadczonego w formacji która najbardziej tego wymaga, dlatego sięgnęliśmy po Kewa"
Valckx nie twierdzi, że formacji brakuje doświadczenia. Wyraźnie podkreśla, że to Bunoza go nie ma. Potrzebujemy doświadczenia, a Bunoza jest młody, stąd nie odpowiada naszym potrzebom. Moim zdaniem to kurtuazja, bo gdyby zamiast Gordana grał ktoś o umiejętnościach Marcelo to wiek nikomu by nie przeszkadzał.
„Dla drużyny ważne jest to, żeby na pozycji stopera mieć kogoś doświadczonego. Na lewej stronie środka obrony mamy Gordana Bunozę, który jest bardzo utalentowanym piłkarzem, ale jest młody. Mieliśmy kilka opcji, ale zdecydowaliśmy, że musi to być zawodnik doświadczony, a taki jest Kew”.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Stary 02.02.2011, 14:48
Tak tylko którego Marcelo bierzesz pod uwagę? Tego który do nas przychodził, czy tego który od nas odchodził? Bo na początku z tego co pamiętam, nie był on jakimś wybitnym piłkarzem, dopiero po jakimś czasie zaczęli z Głową tworzyć najlepszy duet środkowych obrońców w Polsce. I miał się on od kogo uczyć (Głowa, Cleber). A Gordan niestety nie ma, bo od Chaveza jeszcze nie, a Kowalski... no. Bunoza i tak gra lepiej w porównaniu do tego co prezentował we wrześniu, październiku, zrobił postępy. Ale muszę Ci przyznać rację co do doświadczonego obrońcy, bo taki MUSI być w obronie, a my po prostu takie nie mieliśmy do czasu przyjścia Kewa.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.02.2011, 14:54
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Przykro mi ale na ludzi w Wiśle którzy autentycznie się z nią identyfikują, trzeba będzie poczekać.
nie wiem czemu mam wspierać jakiegoś Łobo czy innego Jirsaka czy Kowalskiego ,którzy nie potrafią prosto kopnąć piłki a oprócz tego to tacy Wiślacy(w sensie czegoś więcej niż miejsce pracy) jak ze mnie talib
Kowalski jest wychowankiem Wisły, więc nie wiem o co masz do niego problem.

Wkrótce schedę po Łobo przejmie Garguła, który również został sowicie opłacony, a póki co prezentuje styl gry jak Lantame Ouadja.

Cytat:
Co do Lobo, skoro Maaskant go trzyma w zespole i wystawia do gry to widac jednak liczy na Niego lub daje mu szanse ostatecznego sie wykazania. I nic Nam do tego bo nie My decydujemy czy On bedzie w Wisle gral czy nie tylko trener i to On bedzie jakby co odpowiadal za swoje decyzje. To samo tyczy sie Branco, Bunozy i innych ktorzy sa tu nazywani "szrotem". Czas pokaze co z tego wyjdzie i czy wyniki w lidze a potem miejmy nadzieje w pucharach obronia trenera czy pograza.
Sorry a co Maaskant ma z tym Łobo zrobić jak go nikt nie chce ?
Ostatnio edytowane przez zim zum : 02.02.2011 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.02.2011, 14:57
Tak tylko którego Marcelo bierzesz pod uwagę? Tego który do nas przychodził, czy tego który od nas odchodził?
Tego, który przychodził. Nie był jeszcze wybitnym graczem, zgadza się, ale był solidny i nie zaliczał kompromitujących błędów.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 02.02.2011, 15:08
pewnie niedługo pojawi sie taka sugestia.... co sądzicie żeby powołać do kadry naszego już Maora.. Jak wiadomo bedzie sie starał o polskie obywatelstwo bo jego mama jest Polką...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 02.02.2011, 15:10
Już zagrał chyba jakiś mecz w reprezentacji Izraela, więc odpada...
Odpowiedz cytując
gentile
Banita

Od: 12.2010

Stary 02.02.2011, 15:12
Najpierw niech wywalczy miejsce w składzie Wisły, bo te wszystkie zachwyty bardzo mi póki co śmierdzą
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.02.2011, 15:13
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Sorry a co Maaskant ma z tym Łobo zrobić jak go nikt nie chce ?
Nie no masz racje trener nie ma wyjscia i musi na sile go trzymac w pierwszym zespole i w dodatku wystawiac w sparingach. Rozumiem ze nie ma mozliwosci zeslania go do ME i wyslania z tym zespolem na oboz? Jakos inne zespoly albo raczej trenerzy jak z kims nie wiaza dalej planow to maja mozliowsci a u Nas nagle Maaskant nie ma. No ciekawa teoria nie powiem.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.02.2011, 15:16
murray napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to był mecz towarzyski, więc teoretycznie istneije taka możliwość, by Maor grał dla Polski. I znając Smudę, to po kilku udanych występach naszego Izraelczyka z pewnością się z nim skontaktuje
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 02.02.2011, 15:17
murray napisał(a):Wyświetl post
Ale był to mecz towarzyski.
Regulamin się zmienił i gracz, który nie wystąpił w oficjalnym spotkaniu kadry tylko np. w sparingu może jeszcze zmienić repre.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 02.02.2011, 15:23
Znając Smudę, to po trzech dobrych meczach Maora powie, że on chce Polaków w składzie, tym bardziej, że on nie grał dużo w reprze Izraela.
A potem i tak go powoła.

Ale dzięki za poprawkę, nie wiedziałem o tym, jakoś prawnik ze mnie żaden.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2011, 15:26
Nie wiem czy Maor w reprezentacji to dobry pomysł, patrząc na to choćby przez pryzmat tego co się działo, i jakie teksty leciały gdy podano,że trafi do nas.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.02.2011, 15:30
Science-fiction rozdmuchane przez media. Chociaż, to logiczne że wolę dziesięć razy kogoś kto ma jakieś związki z Polską niż "DZIĘKUJĘ JEZUS F. SMUDA ŚWIĘTY EZECHIEL Z BIDETU" z Kolumbii.

Zrobiłoby się tak przedwojennie, w końcu pierwszą bramkę w historii polskiej kadry strzelił Żyd, to przed końcem świata może Maor wepchnie ostatnią
Ostatnio edytowane przez Watts : 02.02.2011 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Stary 02.02.2011, 15:31
To, że Maor stara się o polskie obywatelstwo świadczy o tym, że ma chłop głowę na karku. Wie, że mając paszport UE i szansę promocji w Wiśle może gdzieś pójść dalej. Nie wydaje mi się, żeby chciał grać w Polskiej reprezentacji ... chociaż kto tam wie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.02.2011, 15:32
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Maor w reprezentacji to dobry pomysł, patrząc na to choćby przez pryzmat tego co się działo, i jakie teksty leciały gdy podano,że trafi do nas.
Co najlepsze to byłby jednym z 'najbardziej polskich' nie-Polaków w naszej reprezentacji
No ale mam nadzieje że chłopak ma charakter i nie będzie w ogóle rozważał takiej opcji
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Stary 02.02.2011, 15:36
Może i ze względów prawnych Maor może grac dla Polski. Jednak to zawodnik musiałby taka chęć wyrazić, a niby z jakiej paki nagle chciałby grac dla Polski? Bo jego mama się urodziła w Polsce i jako kilkuletnia dziewczynka wyjechała z rodzicami do Izraela a on sam się tam wychował od małego? Czy miałby się zdecydować dlatego, że po ewentualnej dobrej grze w naszej lidze Smuda go przekona, że będzie grał na bank na euro itp? Jak będzie grał dobrze w Wiśle to i z reprezentacji Izraela się ktoś do niego odezwie.
Podsumowując. Ja osobiście nie widzę możliwości aby Maor grał w reprezentacji Polski. Jego starania o polskie obywatelstwo wynika z faktu, iż z paszportem UE jest po prostu łatwiej dla piłkarza jeśli myśli o wyjeździe do jednej z dobrych lig zachodnich.
Powód: literówka :)
Ostatnio edytowane przez Przemas : 02.02.2011 o godz. 15:37.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.02.2011, 15:46
i dla klubu w którym gra, bo nie blokuje miejsca zawodnikom spoza UE
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.02.2011, 15:47
Przemas napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując. Ja osobiście nie widzę możliwości aby Maor grał w reprezentacji Polski. Jego starania o polskie obywatelstwo wynika z faktu, iż z paszportem UE jest po prostu łatwiej dla piłkarza jeśli myśli o wyjeździe do jednej z dobrych lig zachodnich.
To że chce paszport 'dla komfortu' to jasne i nic w tym złego ale jak sobie przypomnimy Obraniaka czy latającego jeszcze niedawno z Kolumbijską flagą Manuelka...skusili się na Euro i tyle.Tak jak pisałem, mam nadzieje że Maor nie będzie tego typu kolesiem ale to i tak melodia przyszłości.Żeby Dyzma zaczął się na niego ślinić to chłopak będzie musiał mieć bardzo udany sezon w Wiśle.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Stary 02.02.2011, 15:50
Tak obiektywnie patrząc to dla niego Euro to też mogła by być szansa na pokazanie się w Europie. Bo rep Izraela to próżno szukać w jakichś większych imprezach od baaaardzo dawna.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 02.02.2011, 15:59
Maor nie powiedział, ze stara sie o obywatelstwo by grac w reprezentacji Polski wiec po co te rozwazania.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Stary 02.02.2011, 16:16
Ale też kategorycznie nie zaprzeczył że nie chciałby w niej zagrać. Furtka jest otwarta...
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.02.2011, 16:47
Czekałem tylko kiedy zacznie się ballada pt. Melikson w reprezentacji Polski
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 02.02.2011 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.02.2011, 17:00
Ale też kategorycznie nie zaprzeczył że nie chciałby w niej zagrać. Furtka jest otwarta...
A co miał powiedzieć, staram się o polskie obywatelstwo ale słuchajcie w Polskiej reprezentacji nie mam zamiaru grać. Zapytano go czy ma obywatelstwo Polskie, powiedział że nie ale będzie się o nie starał i koniec.
Nie twórzcie tematu którego póki co nie ma.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów