The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2011, 21:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Akurat w przypadku Łobodzińskiego ocena jest raczej prosta. Jedyne co można napisać, to że "gra na ile umie", ale to też nie prawda, bo koleś ewidentnie odstawia nogę i gra na alibi.

Dlatego "Klub Kokosa" - i niech skończy się ten cyrk z Wojtkiem walczącym co rok o miejsce w składzie. Tak walczy, że zawsze po meczu ma czystą koszulkę...
Pierwszy raz się chyba z tobą zgadzam. Dla mnie Łobodziński jest już przegrany w Wiśle. Po prostu jego umiejętności czysto piłkarskie są za słabe. Miał jeden dobry mecz z Lechią za który mu chwała i na tym się pochwały mogą skończyć. Okazuje się, że sezon jaki miał w Zagłębiu przed odejściem, to był sezon życia i wtedy wyciągnął z siebie max. Szkoda, bo chyba każdy liczył, że stać go na więcej.
To samo jeżeli chodzi o Jirsaka. Ja nie wiem jak pomocnik, który powinien decydować o obliczu drużyny, rozgrywać akcje może unikać gry. Przecież to jest po prostu śmieszne jak Jirsak zamiast wyjść do gry partnerowi stoi gdzieś za rywalem, żeby przypadkiem piłki nie dostać.
Kowalski, to w ogóle pokazuje swoją grą, że nie nadaje się na ten poziom. Kiedyś nawet wiązałem z nim jakieś nadzieje, kiedy zobaczyłem jego debiut w ekstraklasie w meczu z Bełchatowem na początku sezonu 2008-09, jednak teraz jest to po prostu równia pochyła w dół.
Dlatego powinniśmy wyciągnąć jakieś konsekwencje i spróbować pozbyć się tych zawodników.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.02.2011, 21:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jest też mic który uważa się za nie wiadomo kogo i który uważa że niezależnie od postawy,trzeba każdemu grajkowi wejść do dupy i to bez wazeliny.
Mic -uświadomię Cię na starość.To nie jest forum sekty,gdzie piszemy tylko dobrze o nietykalnych Bogach - piłkarzach.Kapisz?
Nikt nie wchodzi nikomu w dupe. Dziwi mnie (a raczej smieszy) fakt, ze krzykacze potrafia zobaczyc "drzazgi w oczach" nielubianych, a nie widza "'kolkow w oczach" ulubiencow. Niestety, panuje debilna moda na ublizanie i szydzenie z wlasnych pilkarzy, nie wiem czy to kwestia odreagowania czy ubogiego zycia i checi wyzycia. Krytyka - owszem, ale nie jechanie jak po lysek kobyle. Na tym forum niewielu jest ktorzy potrafia wyrazic swoje zdanie i niezadowolenie, bez jakichkolwiek wycieczek na pilkarzy, najczesciej ublizajacych.

Parafrazujac Twoje slowa, moda jest na "niezaleznie od postawy, trzeba kazdemu grajkowi zaublizac i zwyzywac". Ba, niedlugo dojdzie do tego, ze po kazdym nieudanym podaniu/zagraniu beda leciec ..... i inne ostre wyzwiska, tylko i wylaczenie, aby zaspokoic swoje ego

"Kapisz" ?

PS. O Bogu i sekcie to nie pisz, bo sie kompromitujesz.

PPS. W ktorym poscie (poprosze o cytat), uwazam sie za 'niewiadomo kogo' ? Czy to nastepne klamstwa ?
Ostatnio edytowane przez mic : 01.02.2011 o godz. 21:52.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2011, 21:45
Wojtek Łobodziński
kiedyś tak potrafił
myślę iż to jest podobnie jak z Kirmem u Skorży
odpowiedni trening i bedzie znów grał

http://www.youtube.com/watch?v=Pd7vlukXBe0
http://www.youtube.com/watch?v=gxYU5CNpCB8
http://www.youtube.com/watch?v=8pDVvBfiPCQ

http://www.youtube.com/watch?v=12CCcTf62ZY
http://www.youtube.com/watch?v=rKgWK...eature=related

Filimik iles akcji
http://www.youtube.com/watch?v=1kwfN2uWq0I&feature=fvst
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.02.2011, 21:56
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Okazuje się, że sezon jaki miał w Zagłębiu przed odejściem, to był sezon życia i wtedy wyciągnął z siebie max. Szkoda, bo chyba każdy liczył, że stać go na więcej.
Akurat ostatni sezon to miał taki jak u nas wszystkie, nawet wypadł z 1 składu Zagłębia ale nasze orły zaślepione statusem reprezentanta, połknęli haczyk.Co ciekawsze w Lubinie jego odejście było dla kibiców bardzo dobrą wiadomością

Tak w ogóle żeby być uczciwym - Ja do Łobo jako do człowieka nie mam nic.Nie znam go, nie wiem jaki jest, nawet nie mam do niego pretensji że gra tak chujowo bo to przecież nie jego wina że gra w Wiśle.Nie oczekiwał bym po nim takiej oto postawy
Wisła - hej Łobo, dajemy Ci 1.5 melona euro przez 5 lat
Łobo - słuchajcie, spoko ale jestem zbyt chujowy by grać w takim klubie i do tego jeszcze tyle zarabiać

Zresztą wiadomo że zawodników 'Łobo podobnych' mamy w klubie na pęczki.Akurat on jest tak niesamowicie pokraczny w tej swojej 'grze', że najbardziej obrywa - też dlatego że tyle zarabia, co jak pisałem , jego winą nie jest

A tak na koniec - to co mi się w Amice podoba to to że oni potrafią minimalizować straty.Kupią, nie sprawdza się, chcą jak najszybciej się go pozbyć.Tak było z tym całym zaciągiem bałkańskim co niby na złość Smuda odrzucił a i po Smudzie okazało się że nic nie prezentują, tak było choćby z Dolhą, Kasprzikiem którego akurat sprzedać się nie udało ale też nie czekali latami by może się sprawdził.Tak ostatnio było z Wichniarkiem, z 'Czibambą'.

U nas niestety goście grający permanentną kichę od dawien dawna, zawsze mogą liczyć na kolejną szansę.

mic napisał(a):Wyświetl post

PPS. W ktorym poscie (poprosze o cytat), uwazam sie za 'niewiadomo kogo' ? Czy to nastepne klamstwa ?
Choćby w tym do którego się odniosłem, choćby patrząc na Twój podpis.Przecież pogarda aż cieknie
Mic - stosujesz uogólnienia i być może nie jestem w tym 'Twoim worze' ale tak się czuję.Nie jestem za gnojeniem czyjejś godności a jedynie za uzasadnioną krytyką czasem nawet brutalną ale odnoszącą się tylko do gry.
Podałeś nazwiska które swoją grą sobie na to zasłużyły(każdy w innych okresach czasu).Tak Brożek, tak Zieniu , tak Pawełek jaki i Kowalski,Łobo i Bunoza - Tak samo zresztą Kirm czy Jirsak. Ważne by mieć do tego wszystkiego dystans i krytykować kiedy jest faktycznie ku temu powód i tak samo chwalić.
Ja 'od zawsze' stosuje zasadę że wiążące wnioski wysnuwam w jakiś tam okresach czasu.Ok jest mecz i oceniamy za tylko te 90 minut ale nigdy nikogo nie skreślę po 1,2 czy 3 nieudanych meczach.Podobnie jest i w drugą stronę.I to jest mam nadzieje uczciwe
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.02.2011 o godz. 22:13.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.02.2011, 22:02
mic napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie wchodzi nikomu w dupe. Dziwi mnie (a raczej smieszy) fakt, ze krzykacze potrafia zobaczyc "drzazgi w oczach" nielubianych, a nie widza "'kolkow w oczach" ulubiencow. Niestety, panuje debilna moda na ublizanie i szydzenie z wlasnych pilkarzy, nie wiem czy to kwestia odreagowania czy ubogiego zycia i checi wyzycia. Krytyka - owszem, ale nie jechanie jak po lysek kobyle. Na tym forum niewielu jest ktorzy potrafia wyrazic swoje zdanie i niezadowolenie, bez jakichkolwiek wycieczek na pilkarzy, najczesciej ublizajacych.

Parafrazujac Twoje slowa, moda jest na "niezaleznie od postawy, trzeba kazdemu grajkowi zaublizac i zwyzywac". Ba, niedlugo dojdzie do tego, ze po kazdym nieudanym podaniu/zagraniu beda leciec ..... i inne ostre wyzwiska, tylko i wylaczenie, aby zaspokoic swoje ego

"Kapisz" ?

PS. O Bogu i sekcie to nie pisz, bo sie kompromitujesz.

Wiele osób na pewno przesadza ale.
Powiem szczerze nie zauważyłem jakiejś piany na zębach w grze Wojtka która świadczyłaby że chce zaprzeczyć tym wszystkim opinią, Paweł Brożek też kiedyś był mieszany z błotem, ale on się z tego podniósł pokazały wszystkim że potrafi strzelać gole i generalnie grać bardzo dobrze w piłkę. Kryka jest częścią pracy zawodników, jak Wojtek nie potrafi sobie z tym poradzić to niech zmieni klub gdzie celem będzie środek tabeli.
Może ta jego wrzutka z pod kolana wystarczy na klub typu Korona Kielce, GKS Bełchatów jednak tutaj trzeba reprezentować coś więcej.
90% kibiców widzi że Wojtek po prostu się nie nadaję, można było już dawno określić Łobodzinskiego jako transferową pomyłkę. Jednak on nadal jest w klubie i nie nauczy się grać z dnia na dzień, nie stanie sie dynamicznym, szybkim skrzydłowym z dobrym strzałem i ciekwaymi sposobami na rozwiązanie akcji. To się nie stanie trzeba zrozumieć że ktoś wywalił 400 k euro w błoto. (Bednarz).
Nie dziw się, że opinie kibiców są już na skraju nieawisci do tego zawodnika bo ktoś go trzyma w klubie na siłę, lub jemu też pasuję bycie mieszanym z błotem i zgarnianie za to dobrych pięniedzy.

PS. Tak jak napisałem jeśli trener będzie widział Meliksona/Kirma/Małeckiego jako prawego pomocnika to Wojtek murawy już w tej rundzie nie powącha. Bo jak wszyscy wiemy Wojtek na żadnej inne pozycji wystawić nie można.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.02.2011 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 01.02.2011, 22:15
westersyl: zgadzam sie, Lobo nie nauczy sie nagle grac, nie bedzie wrzucac pilek na cm, nie bedzie najszybszy w druzynie, nie bedzie dryblowal 3 rywali na raz i nie bedzie strzelac 10 bramek w sezonie. Niestety jest pomylka transferowa Wisly, pobiera cholerne pieniadze od klubu za nic nierobienie - ale to nikomu nie daje prawa go wyzywac. Czy sie do komus podoba czy nie, JEST zawodnikiem Wisly, gra w koszulce z Biala Gwiazda na piersi (pomimo ze w herbie SSA). Najwieksze pretensje (o ile) powinny byc nie do Lobodzinskiego, ale do osob odpowiedzialnych za ten kontrakt. Skoro taki kontrakt podpisal, to ten kontrakt ktos musial mu zaproponowac. Umiejetnosci ma jakie ma, kontrakt podpisal jaki podpisal - i tyle. Nie wiem czy na jego miejscu, ktorys z krzykaczy zrezygnowalby z $$ 'za nic'. Nikt w klubie nie trzyma go na sile. Skoro zawiera sie umowe, to trzeba jej przestrzegac. Sorry, ale taki jest swiat.

BTW, Poza tym sezonem, Kirm gral praktycznie identycznie jak Lobo - czyli praktycznie nic. A byl ulubiencem krzykaczy, jednak to praktycznie nikomu nie przeszkadzalo. To samo tyczy sie Jirsaka, ktory do tej pory gra identycznie jak Lobo, a nawet zaryzykowalbym stwierdzenie za gra gorzej. Rozgrywjacy ktory wszystko robi zeby nie dostac pilki ? Czemu tego nie widzi 90% krzykaczy i tylko "dac mu szanse" ? Zurawski - swieta krowa, tez bierze cholerne pieniadze i co ? To nie przeszkadza ? Zrobil duzo, ale to minelo.

Poza tym forum jest miejscem publicznym, na ktorym siedzi w cholere osob interesujacych sie pilka, dziennikarzy, zawodnikow i tez 'przpadkowych' osob, ktorzy czytaja to co niektorzy tutaj wypisuja. A czytajac niektore wypociny, niestety, wystawia sie tez opinie klubowi - jako kibice. Smutne ale prawdziwe.
Ostatnio edytowane przez mic : 01.02.2011 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 01.02.2011, 22:31
Cytat:
Najwieksze pretensje (o ile) powinny byc nie do Lobodzinskiego, ale do osob odpowiedzialnych za ten kontrakt. Skoro taki kontrakt podpisal, to ten kontrakt ktos musial mu zaproponowac. Umiejetnosci ma jakie ma, kontrakt podpisal jaki podpisal - i tyle. Nie wiem czy na jego miejscu, ktorys z krzykaczy zrezygnowalby z $$ 'za nic'. Nikt w klubie nie trzyma go na sile. Skoro zawiera sie umowe, to trzeba jej przestrzegac. Sorry, ale taki jest swiat.
I trafiłeś w sedno sprawy, błąd popełnił ten kto go kupił, i pierwszym który powinien za to oberwać (chyba już oberwał) jest Bednarz choć nie ma pewności co z tego kto rzewczywiscie stoi za tym transferem. Według mnie transfer był robiony trochę na siłę bo wszyscy kibice, trener, wierzyli w to, że Kosa przedłuży kontrakt, sam Kamil też w to wierzył. Nie które pretensje do Łobo są naprawdę przesadne. Jednak Łobo spokojnie sobie to przetrwa bo pewnie mu teraz już zwisa że ktoś tam go zwyzywa na forum, za takie pieniądze ?

Kiedyś już pisałem, że klub powinien traktować bardziej brutalniej zawodników, którzy się nie sprawdzili (minimalizacja strat) jednak nie chcę się w to zagłębiać.
Np taki Branko, pisałem już wielkrotnie że według mnie lata świetności ma już za sobą, na prawej obronie takie atrybuty jak szybkości dynamika, kondycja to konieczność, zapuszczając się tak jak Branko i w tym wieku trudno jest to nadrobić. Jednak również błąd popełnił ten kto go podpisał (Maaskant) bo podpalił się trochę gdyż Cikosz nie potrafi grać w piłkę. Teraz Maaskant wiedząc że to on stoi za tym transferem będzie podświadomie w niego wierzył i dawał mu szansę co jest bezsensu. Zmiast niego klub mógłby już szukać prawego obrońcu lub dawać szansę Burlidze, ale Maaskant nadal wierzy w Branko...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.02.2011 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.02.2011, 23:02
westersyl napisał(a):Wyświetl post
I trafiłeś w sedno sprawy, błąd popełnił ten kto go kupił, i pierwszym który powinien za to oberwać (chyba już oberwał) jest Bednarz choć nie ma pewności co z tego kto rzewczywiscie stoi za tym transferem. Według mnie transfer był robiony trochę na siłę bo wszyscy kibice, trener, wierzyli w to, że Kosa przedłuży kontrakt, sam Kamil też w to wierzył. Nie które pretensje do Łobo są naprawdę przesadne. Jednak Łobo spokojnie sobie to przetrwa bo pewnie mu teraz już zwisa że ktoś tam go zwyzywa na forum, za takie pieniądze ?

Kiedyś już pisałem, że klub powinien traktować bardziej brutalniej zawodników, którzy się nie sprawdzili (minimalizacja strat) jednak nie chcę się w to zagłębiać.
Np taki Branko, pisałem już wielkrotnie że według mnie lata świetności ma już za sobą, na prawej obronie takie atrybuty jak szybkości dynamika, kondycja to konieczność, zapuszczając się tak jak Branko i w tym wieku trudno jest to nadrobić. Jednak również błąd popełnił ten kto go podpisał (Maaskant) bo podpalił się trochę gdyż Cikosz nie potrafi grać w piłkę. Teraz Maaskant wiedząc że to on stoi za tym transferem będzie podświadomie w niego wierzył i dawał mu szansę co jest bezsensu. Zmiast niego klub mógłby już szukać prawego obrońcu lub dawać szansę Burlidze, ale Maaskant nadal wierzy w Branko...
Błędem nie tyle było wydanie tych 450 tysięcy euro za Łobodzińskiego, co danie mu tak wysokiego kontraktu. Nie oszukujmy się ale co to jest 450 tysięcy euro? Pomyłki się zdarzają i będą zdarzać. Chodzi tylko o to żeby statystycznie było ich jak najmniej. Jirsak kosztował jeszcze więcej bo 700 tysięcy a gra niewiele lepiej (jeśli). Na szczęście ma trochę niższy kontrakt.

A Branco to osobny temat - co rok prorok tzn nowy klub.... i wszytko jasne. Dobry zawodnik nie zmienia klubu co sezon

Mnie się transfery podobają - natomiast szkoda że odszedł Brożek a nie Łobo... Inaczej mówiąc chciałbym żeby następne okienko to nie było sprzedawanie najlepszych i kupowanie dobrych (może lepszych) ale wreszcie wzmocnie bez osłabień. Żeby wreszcie było tych 2 dobrych napastników z przodu (Brożek, Genkow) a nie Genkow za Brożka.

Ale i tak nie jest źle jeśli za punkt odniesienia przyjąć skład z jesieni. Jest wzmocnienie obrony i pomocy. Natomiast na puchary to ciągle za mało. No ale zawsze jakoś do przodu
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.02.2011, 23:08
Negatywne zdanie o zawodniku wyrobić sobie bardzo łatwo. Przeważnie decyduje tzw. "pierwsze wrażenie". Tak się stało z Gordanem, któremu każdy wypomina te dwa nietrafienia w piłkę ze Śląskiem (poza tym kiksem bardzo dobry mecz Gordana) i teraz Bunoza "jedzie" na opinii drewna. Właśnie na tej podstawie zdanie o nim wyrobili sobie wolfy i jemu podobni. Dobrej gry z Zagłębiem, Polonią, Cracovią etc. nie zauważa nikt bo i po co? Gordan Bunoza to przecież kawał sosny, co on jeszcze robi w Wiśle. Dlatego apeluje - dajcie nowym nabytkom czas i nie oceniajcie po jednym meczu, jak to macie w zwyczaju, nie zawsze ma się dzień konia.

Opinię na temat zawodnika można sobie wyrobić po sezonie - dwóch. Tak jest z Kowalskim, Łobo, Burligą - wiadmo z nich już nic nie będzie.

E. wikink1 chłopie zamilcz naprawdę.
Ostatnio edytowane przez fialo : 01.02.2011 o godz. 23:19.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.02.2011, 23:25
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
Wojtek Łobodziński
kiedyś tak potrafił
myślę iż to jest podobnie jak z Kirmem u Skorży
odpowiedni trening i bedzie znów grał
Co to ma być? Kompilacja najlepszych zagrań i goli w karierze 29 letniego zawodnika? Coś mało tego.
Wojciech Ł. to nie jest junior byśmy mogli oczekiwać , że nauczy się grać. To stary koń przedwcześnie okrzyknięty talentem, po tym jak mu wyszło kilka meczy na krzyż. Podobnych filmów na YT można znaleźć multum , z co drugim zawodnikiem ekstraklasy. Ot choćby gole naszego Tomka którego notabene też bym pożegnał, bo nie spełnia pokładanych w nim oczekiwań:

Tomas Jursak:
http://www.youtube.com/watch?v=8xKRo3RYbME
http://www.youtube.com/watch?v=4C_yuZKX35k
http://www.youtube.com/watch?v=o7c3obKaYlI
http://www.youtube.com/watch?v=ova8nPuzcRw

A z byłych zawodników , którzy dawali dużo więcej Wiśle niż Wojciech Ł. a z którymi niestety się pożegnaliśmy:

Jean Paulista (nasz joker)
http://www.youtube.com/watch?v=QDKlwHjZ8lo (chciałoby się rzec Jean wróć!)

Ćwielong:
http://www.youtube.com/watch?v=xyf4is2B2dI
http://www.youtube.com/watch?v=du0HEftFNDk
http://www.youtube.com/watch?v=2WWdHSBl4Dg

Może nie był wirtuozem, ale nogi nie odstawiał i robił niezłe zmiany w przeciwieństwie do Wojtka.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.02.2011, 23:28
fialo napisał(a):Wyświetl post
Negatywne zdanie o zawodniku wyrobić sobie bardzo łatwo. Przeważnie decyduje tzw. "pierwsze wrażenie". Tak się stało z Gordanem, któremu każdy wypomina te dwa nietrafienia w piłkę ze Śląskiem (poza tym kiksem bardzo dobry mecz Gordana) i teraz Bunoza "jedzie" na opinii drewna. Właśnie na tej podstawie zdanie o nim wyrobili sobie wolfy i jemu podobni. Dobrej gry z Zagłębiem, Polonią, Cracovią etc. nie zauważa nikt bo i po co? Gordan Bunoza to przecież kawał sosny, co on jeszcze robi w Wiśle. Dlatego apeluje - dajcie nowym nabytkom czas i nie oceniajcie po jednym meczu, jak to macie w zwyczaju, nie zawsze ma się dzień konia.
Człowieku, czy ty widziałeś Bunozę w akcji? W meczu z Valerengą popełnił kilka naprawdę groźnych błędów w obronie, a tu dla niektórych "gracz meczu". Stoper, po czterech do jaja...
Bunoza ma akurat farta, bo większość jego błędów rozchodzi się po kościach. Tyle, że wszystko do czasu...

To wszystko wygląda trochę inaczej, bo po pojedynczych zagraniach oceniają Bunozę, Pajlicia czy Cikosa właśnie tacy kolesie jak Ty. Wow, poszedł do przodu, a że chwilę wcześniej był bilard w polu karnym albo zgubienie krycia- who cares? Pajlić jest zajebisty, ale że z jego strony dośrodkuje każdy kto umie to już oczywiście nie rzuca się w oczy, etc...

Nie próbuj mi wmawiać, że ja opinię o Bunozie wyrobiłem sobie po jednym kiksie, bo gość ma statystycznie kilka głupich zagrań przed własną bramką na mecz. I ta dobra gra często wyglądała tak, że Bunoza dał dupy ale ratował go Chavez albo po prostu był fart.

I tak - zdarzają mu się dobre zagrania, ale co z tego? Bramkarz, obrońca - tu liczy się pewność zagrań.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2011 o godz. 23:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.02.2011, 23:34
Jak to mówią co z oczu to z serca. Powinno się niewypały transferowe szybko "zamiatać pod dywan" a nie 5 lat trzymać. Kibice mają się w....ić i go po prostu wywieźć na taczkach z klubu ?
Ale ja wiem dlaczego nikt tych złych transferów nie "kasuje" -bezkrólewie trwało za długo.
Może teraz Holendrzy podejmą jakieś wiążące decyzje nie tylko w kwestii transferów do, ale i w kwesti transferów Z
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.02.2011, 23:35
czyli padła złota myśl

Trzeba dla Wojtka założyć klub Kokosa

Aczkolwiek, moze sie naraze na krytykę, taka refleksja mnie naszła : Pamiętam jak kilka lat wstecz wystawialiśmy na allegro za złotówke Marka Zieńczuka i potem nadeszła jego runda konia.Ale najpierw było totalne dno,jedyny sezon Zienia w Wiśle w którym ani razu nie pokonał bramkarza. Moze teraz Wojtek zaskoczy...

E: abstrachując ;D Wojtek w Naszym klubie to taka za przeproszeniem "złota kupa". Nilkt go od Nas nie kupi bo złoto drogie i dużo waży a do tego na co komu kupa? Im bardziej go nie lubie tym bardziej gdzieś tam liczę,że Wojtek pokaże wszystkim że sie mylili,jak to mówia, nadzieja umiera ostatnia.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.02.2011 o godz. 23:39.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.02.2011, 23:40
Panowie, zejdźcie z Bunozy. W wieku 22 lat nie można ot tak wskoczyć na pozycję stopera w zespole walczącym o mistrzostwo i od strzała dobrze grać. Czegoś takiego można oczekiwać po Chavezie czy Jaliensie ale nie po Bunozie. Marcelo jak do nas przychodził miał Głowę, który go ustawiał i wprowadzał. Bunoza miał Chaveza, który nie mówi nawet po angielsku.
Ważne na chwilę obecną, że moim zdaniem gość się rozwija. Przy Jaliensie i częstej grze za pół roku będziemy mieli solidnego stopera. Pokażcie mi Polaka w takim wieku, który grałby lepiej!
Grał bo musiał - mógł spisać się lepiej.Dajcie mu pół roku luzu u boku solidnego mentora i wierzę że możemy mieć jednego z najlepszych stoperów ligi
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 01.02.2011, 23:41
Ludzie, jaki klub kokosa...

Chcemy się szanować, to nie możemy postępować jak co niektóre kluby i jak zawodnik się nie sprawdzi to go szantażować i zmuszać do zerwania kontraktu.

A jak zawodnik jest słaby to wie, że grać nie będzie. Można go zesłać do ME - ale nie żeby go do czegoś zmusić, tylko dlatego jeśli jest ewidentnie za słaby na 1st zespół

A Łobo cóż - jest przepłacony. I tyle, podobnie jak wielu innych. I grać pewnie wiele nie będzie, bo pomocników mamy za dużo.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Stary 01.02.2011, 23:44
Łobo zaprezentował się póki co nie gorzej niż Jirsak a ten drugi gra w 1 składzie. Więc dlaczego chcecie się go pozbyć. Oby przede wszystkim wypalił transfer Genkowa bo potrzebujemy snajpera. Kirm nie ma dobrego wykończenia, a Małeckiemu musi wyjść, ale najpierw musi nie stracić piłki. Najmniej straszny jest nie wypał Sivakowa. Miejmy nadzieje że każdy się wkomponuje. Mam nadzieje że Cikos zostanie, choć nie jest to piłkarz idealny, ale przyszłościowy.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.02.2011, 23:59
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Łobo zaprezentował się póki co nie gorzej niż Jirsak a ten drugi gra w 1 składzie. Więc dlaczego chcecie się go pozbyć. Oby przede wszystkim wypalił transfer Genkowa bo potrzebujemy snajpera. Kirm nie ma dobrego wykończenia, a Małeckiemu musi wyjść, ale najpierw musi nie stracić piłki. Najmniej straszny jest nie wypał Sivakowa. Miejmy nadzieje że każdy się wkomponuje. Mam nadzieje że Cikos zostanie, choć nie jest to piłkarz idealny, ale przyszłościowy.
po czym twierdzisz, że Łobo zaprezentował się nie gorzej niż Jirsak? przejżyj sobie wszystkie mecze w jakich grali i to właśnie Czech się spisywał lepiej...

A nie wiem czemu tak ciągle na niego (Jirsaka) najeżdżacie tak samo na Bunoze? zejdzcie na ziemie nie jesteśmy Barceloną, Realem czy też którymś z potentatów Angielskiej ligi!! Nie przyjdzie do nas Puyol, Terry i inne gwiazdy!!
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 02.02.2011, 00:09
sorry ale co to ten klub kokosa ?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.02.2011, 00:10
A może byście tak w ogóle przestali najeżdżać na piłkarzy Wisły? Może "swoich trzeba wspierać" Wam coś mówi? Póki grają w Wiśle i nie sprzedają meczów, nie chleją, nie imprezują w godzinach pracy, trenują i często tracą dla Wisły zdrowie zasługują na szacunek. Niezależnie od tego czy kopią prosto, czy krzywo... A na tym forum daawaj jak z burą suką, bo ktoś ma "jeden zwód", "jeden dobry mecz", "dwa kiksy", "źle się ustawia" itp. Wstyd...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2011, 00:36
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Może "swoich trzeba wspierać" Wam coś mówi?

'Swoi' to pojęcie względne.Tak nie każdy kto mieszka/wprowadził się na dzielnice, od razu musi być ziomem tak nie każdego kto gra w Wiśle, trzeba dożywotnio wspierać.Od znajomych oczekujemy tego by grali (w życiu) uczciwie, od grajków oczekujemy by prosto kopali piłkę.Oczywiście to nie jest jedyne wymaganie ale Wisła to nie jest drużyna osiedlowa dla której ważniejszy jest lokalny patriotyzm, niż wynik
Przykro mi ale na ludzi w Wiśle którzy autentycznie się z nią identyfikują, trzeba będzie poczekać.
nie wiem czemu mam wspierać jakiegoś Łobo czy innego Jirsaka czy Kowalskiego ,którzy nie potrafią prosto kopnąć piłki a oprócz tego to tacy Wiślacy(w sensie czegoś więcej niż miejsce pracy) jak ze mnie talib
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.02.2011, 00:43
1q2 napisał(a):Wyświetl post
'Swoi' to pojęcie względne.Tak nie każdy kto mieszka/wprowadził się na dzielnice, od razu musi być ziomem tak nie każdego kto gra w Wiśle, trzeba dożywotnio wspierać.Od znajomych oczekujemy tego by grali (w życiu) uczciwie, od grajków oczekujemy by prosto kopali piłkę.Oczywiście to nie jest jedyne wymaganie ale Wisła to nie jest drużyna osiedlowa dla której ważniejszy jest lokalny patriotyzm, niż wynik
Przykro mi ale na ludzi w Wiśle którzy autentycznie się z nią identyfikują, trzeba będzie poczekać.
nie wiem czemu mam wspierać jakiegoś Łobo czy innego Jirsaka czy Kowalskiego ,którzy nie potrafią prosto kopnąć piłki a oprócz tego to tacy Wiślacy(w sensie czegoś więcej niż miejsce pracy) jak ze mnie talib

Nie umieją prosto kopnąć piłki..stary zastanów się co piszesz )...ręce opadają
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 02.02.2011, 00:45
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=MaDy1Zfs0hY#t=0m29s
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.02.2011, 00:48
Jakbyś jeszcze wrzucił filmik na którym widać grę z początku pierwszej połowy gdzie ładnie grali w trójkątach i na 1,2 kontakty,szczególnie lewą stroną,to może byłbyś obiektywny

Idę spać bo do roboty nie wstanę,cześć
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2011, 01:02
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Przecież oczywistym jest że to jest przenośnia
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.02.2011, 01:10
gwóźdź to trumny;

a jeśli chodzi o Bunoze ktoś napisał że ma dopiero 22 lata dać mu szanse i coś tam jeszcze
niestety wiek nie ma tu znaczenia dla mnie jego czas reakcji jak i koordynacja ruchowa nie pozwolą mu na grę na takim poziomie aby mógł stać się podstawowym graczem Wisły każdy zawodnik w ekstraklasie który ma trochę sprytu i szybkości będzie go ogrywał powiem więcej będąc trenerem przykładowo Śląska Wrocław ; w meczu przeciwko Wiśle uczulał bym aby grali na Bunoze bo albo go miną i strzelą albo go miną i zrobi karnego
na dzień dzisiejszy jest po prostu slaby

pozdro
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Stary 02.02.2011, 01:20
Jirsak był moim ulubieńcem, ale w tej chwili ma status podobny do Łobo czyli na wylocie. Idzie nowa siła. Sprzedajemy zawodników dobrych, ale nie dających rady w ważnych momentach. Według mnie obecnie jedynie Kiro ze starej gwardii prezentuje wysoki poziom. Myślę że takim zawodnikiem będzie Bunoza, Wilk, oby Małecki choć obecnie nie jest zawodnikiem wyróżniającym się nawet w lidze. Na efekty musimy czekać z cierpliwością.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.02.2011, 01:51
zordon napisał(a):Wyświetl post
Panowie, zejdźcie z Bunozy. W wieku 22 lat nie można ot tak wskoczyć na pozycję stopera w zespole walczącym o mistrzostwo i od strzała dobrze grać. Czegoś takiego można oczekiwać po Chavezie czy Jaliensie ale nie po Bunozie. Marcelo jak do nas przychodził miał Głowę, który go ustawiał i wprowadzał. Bunoza miał Chaveza, który nie mówi nawet po angielsku.
Ważne na chwilę obecną, że moim zdaniem gość się rozwija. Przy Jaliensie i częstej grze za pół roku będziemy mieli solidnego stopera. Pokażcie mi Polaka w takim wieku, który grałby lepiej!
Grał bo musiał - mógł spisać się lepiej.Dajcie mu pół roku luzu u boku solidnego mentora i wierzę że możemy mieć jednego z najlepszych stoperów ligi
Nie trzeba nazywać się Marcelo, by być lepszym od Bunozy. Dwudziestoletni Kokoszka grał znacznie lepiej od Gordana. Młody Kokos to też była tykająca bomba zegarowa, ale takie błędy jak Adamowi zdarzały się w co drugim meczu, to Bunoza robi ze dwa praktycznie w każdym spotkaniu. Albo źle się ustawi, albo zgubi krycie, albo się machnie, albo wybije piłkę gdzieś pod nogi rywali, itd. itp. Gordan stara się, jest ambitny, walczy, ale broni zwyczajnie słabo. Gra z Chavezem go nie usprawiedliwia, bo większość jego wtop to kwestia umiejętności piłkarskich, a nie nieporozumień z kolegami.
Jeśli idzie o częstą grę w nadchodzącej rundzie, to ta wypowiedz Valckxa wiele wyjaśnia:
„Dla drużyny ważne jest to, żeby na pozycji stopera mieć kogoś doświadczonego. Na lewej stronie środka obrony mamy Gordana Bunozę, który jest bardzo utalentowanym piłkarzem, ale jest młody. Mieliśmy kilka opcji, ale zdecydowaliśmy, że musi to być zawodnik doświadczony, a taki jest Kew”.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/
Tłumacząc z języka profesjonalnej kurtuazji na szczery język polski: na dzień dzisiejszy Bunoza nie spełnia naszych wymagań i musieliśmy znaleźć kogoś lepszego na jego pozycję.

Uprzedzając ewentualne pytania - nie twierdzę, że Kokoszka w aktualnej formie jest lepszy od Bunozy. Nie mam pojęcia jak Kokos teraz gra. Twierdzę, że gdy miał 20 lat i wchodził do zespołu, to grał lepiej niż Gordan obecnie.

Edit: 22letni Choto w swoim pierwszym sezonie w Legii też grał całkiem przyzwoicie.
Ostatnio edytowane przez jova : 02.02.2011 o godz. 02:13.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.02.2011, 08:15
O czym wy w ogóle rozprawiacie? Dział Nasi piłkarze oraz Przygotowania, obozy jest poniżej.
Flamen. Śpisz?
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 02.02.2011, 09:03
haha Kokoszka lepszy od Bunozy? dobre dobre. Kokoszka byl cienki podobnie jak Kowalski. Bunoza nie jest wirtuozem ale od takiego Jopa jest lepszy np. Kupienie 4 srodkowych obroncow dobrych jak Marcelo nie jest takie proste. teraz mamy 2 dobrych w miare, jednego sredniego i jednego slabego. idziemy do przodu. Dlatego uwazam ze na ten okres transferowy starczy. w przyszlym nalezy pomyslec o obroncach ale nie mozemy co pol roku kupowac 8 zawodnikow do pierwszej 11

ps jestem optymista w kwestii tego jak prowadzimy polityke transferowa, nie ma przypadkow, ruchy sa zaplanowane, zawodnicy ogladani i co wazne nie kupowani na zlosc trenerowi jak bylo za czasow Bednarza i Skorzy.
Ostatnio edytowane przez Dagobert : 02.02.2011 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.02.2011, 10:10
Wg mnie Gordan jest solidnym środkowym obrońcą który szybko robi postępy,rozwija się , ma bardzo dobre warunki na to by być w przyszłości dobrym piłkarzem i mocnym punktem Wisły oraz reprezentacji Bośni . Wcale nie jest powiedziane ,że to on siądzie na ławce po transferze Kew , może powalczyć z Osmanem i nie jest bez szans , ostatnio zaprezentował się bardzo przyzwoicie i z każdym rozegranym przez niego meczem powinno być lepiej.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 02.02.2011 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów