The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2011, 15:15
W jakich ligach, w miarę mocnych nie zamknęło się jeszcze okienko transferowe?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.02.2011, 15:21
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Bo Gienek jest wychowany w innej szkółce piłkarskiej A Sobiech ..... Sobiech będzie uznawany talentem w Polsce i mega gwiazda , to co on jeszcze robi w Polsce czemu nie gra za granica skoro taki talent i w ogolę ?

Podaj mi 11 zawodników (Polskich) którzy są wstanie wejść do składu od teraz i być wiodącymi postaciami w Wiśle aaaaa bym zapomniał podaj jeszcze ceny kontraktów i transferu.
Oczywiście, że masz sporo racji. Na rynku polskim brakuje solidnych zawodników, więc musimy sięgać za granicę. Nie ma innego wyjścia.

Chodzi tylko o to, by Stan sprowadzał zawodników wyraźnie lepszych od tych, co grają na naszych ligowych boiskach. Myślę że wtedy nie będzie żadnego narzekania na naszą politykę transferową.

Na razie nie wszyscy sprowadzeni przez duet holenderski ten warunek spełniają, stąd i dyskusja.

Natomiast skandalem jest wyzywanie kogokolwiek od "Polaczków" na forum kibiców Wisły. Rozumiem pochwałę zagranicznej myśli szkoleniowej, dziwię się łatwości z jaką posługujesz się takim terminem. Najwyraźniej nie trzeba emigrować, by być wyzywanym od "Polaczków". Wystarczy wejść na nasze forum.

Wstyd.

I żeby nie było że wycieczki personalne: piszę to, bo Kolega nie jest odosobnionym przypadkiem. Ile razy muszę poprawiać: Polska, Polak, Wisła - pisane nagminnie przez forumowiczów z małej litery. Większość z Was uważa się za megapatriotów, tylko nic z tego nie wynika.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.02.2011, 15:23
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Bo Gienek jest wychowany w innej szkółce piłkarskiej A Sobiech ..... Sobiech będzie uznawany talentem w Polsce i mega gwiazda , to co on jeszcze robi w Polsce czemu nie gra za granica skoro taki talent i w ogolę ?

Podaj mi 11 zawodników (Polskich) którzy są wstanie wejść do składu od teraz i być wiodącymi postaciami w Wiśle aaaaa bym zapomniał podaj jeszcze ceny kontraktów i transferu.
Chłopie idąc Twoim tokiem rozumowania co taka mega gwiazda, talent i w ogóle jak Genkov robi w Polsce Skoro jest tyle razy, Twoim zdaniem, lepszy od Sobiecha to czemu przychodzi do naszej ligi? Podaj mi przykład polskiego piłkarza co majac tyle lat co Sobiech przechodzi z klubu do klubu i strzela dalej gole a nie siada na ławce.

Co do drugiej częsci Twojej wypowiedzi. Czemu 11 Polaków mam Ci podawać? Gdzie ja napisałem, że chcę Wisłe tylko polską. Trzeba mieć trzon, mocnych zawodników i do tego dokladać resztę (mogą być zagraniczni). Brożek też nei był mega gwiazda od razu. Moim zdaniem zakupy takich gości jak Wilk sa bardzo dobre. Jest młody i nie strach wprowadzac go a jest Polakiem. I takich jest więcej. Wypada ich tylko znaleźć w odpowiednim momencie. My wzięlsmy Wilka i teraz żaden Lech czy Legia wiadome że nam go nie wykupia bo bylismy pierwsi. Podobnie powinno być z Grosickim czy Golem. Zanim jeszcze coś wielkiego pokazali powinnismy ich byli mieć. Tak samo było z Brożkiem. A my nie mamy w ogole młodych Polaków w podstawowym składzie którzy mogliby byc perspektywiczni i to mnie boli.

Do RAFi89: mowa tylko o polskiej piłce. Główna moja myśl jest taka, że do polski nie przychodzą naprawdę wartosciowi zagraniczni zawodnicy. Inter stać na najlepszych więc nie ma porównania.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 01.02.2011 o godz. 15:27.
Odpowiedz cytując
Nipun
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 01.02.2011, 15:38
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Na razie nie wszyscy sprowadzeni przez duet holenderski ten warunek spełniają, stąd i dyskusja.
Wymień mi prosze tych zawodników...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2011, 15:39
Po co ta cała dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nas swiętami Wielkanocy?

O to czy lepsi sa Polacy czy pilkarze z zagranicy?

Przecież nie o to tutaj chodzi: Maaskant ze Stanem dostali najwyraźniej zgode Szefa na budowanie nowej drużyny zgodnej z ich koncepcją, którą Szef zaakceptował i co do której żywi jakieś nadzieje, że tę druzyne stac bedzie na coś więcej niż dotychczas w Europie.
I Holendrzy powoli to robią. Pozbywają się ze składu jednych piłkarzy (byc może nawet i dobrych), którzy już wielokrotnie pokazali, że nadziei takich spełnic nie są w stanie i nie pasują do koncepcji gry Holendrów/
Sprowadzają piłkarzy, którzy najprawdopodobniej ich koncepcje są w stanie realizować.

Tak zrobił w Unirei kiedys Petrescu: pozbył się (nawet kosztem strat finansowych) drogich zawodników, którzy nie rozumieli, czego to Dan od nich wymaga i sprowadził wykonawców, którzy wiedzieli o co Danowi biega. Nauczył ich swojej gry, zrobił z nich druzynę, która nie przyniosła wstydu w LM.

Podejrzewam, że gdyby Stan dojrzał Polaków z naszego podwórka, którzy sa w stanie załapać o co biega w nowoczesnym futbolu, mają predyspozycje do gry i nie kosztują po 4 miliony euro (śmiech na sali) to by ich sprowadził.
Skoro tego nie zrobił sprawa jest jasna. I nasze narzekania, ze mało Polaków w składzie, niczego nie zmienią, a sa tylko śmieszne.Czy w jakimkolwiek zespole grającym w LM są jacyś Polacy (pomijajac Fabiana czy Szczęsnego?) Może za pół roku, za rok, Stan czy ktoś ze scoutów wypatrzy zawodnika polskiego pasującego do koncepcji, lub super zdolnego?
Na razie dajmy Holendrom czas i obdarzmy ich zaufaniem, że wiedzą co robią. Że skoro sprowadzają cudzoziemców to nie z uwagi na to, że sa cudzoziemcami ale że pasują do koncepcji budowy drużyny
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 01.02.2011, 15:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pozbywają się ze składu jednych piłkarzy (byc może nawet i dobrych), którzy już wielokrotnie pokazali, że nadziei takich spełnic nie są w stanie i nie pasują do koncepcji gry Holendrów/
Sprowadzają piłkarzy, którzy najprawdopodobniej ich koncepcje są w stanie realizować.
A nie wydaje Ci się, że pozbywają się tylko tych dla których sa oferty i można na nich zarobić? Czemu nie pozbędą się Kowalskiego? Pasuje do ich koncepcji? Czemu w składzie jest Łobodziński? Też im pasuje? Mi się wydaje, że sprzedali kogo sie dało i na kim dało się cokolwiek zarobić. Cały mój wywód sprowadza sie własnie do tego, że nie podoba mi sie taka polityka. Sami obcokrajowcy szczęscia nam nie dadzą. Z tego co wiem żaden nasz obcokrajowiec nie grał w LM więc szansę na to iż nagle dzięki nim się w niej znajdziemy są na takim samym poziomie.

Edit: Ok. Jaliens grał, jest mój błąd. Paweł Brożek nie robił różnicy w Europie w barwach Wisły? No to rzeczywiście nie ma o czym mówić.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 01.02.2011 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.02.2011, 15:59
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
A nie wydaje Ci się, że pozbywają się tylko tych dla których sa oferty i można na nich zarobić? Czemu nie pozbędą się Kowalskiego? Pasuje do ich koncepcji? Czemu w składzie jest Łobodziński? Też im pasuje? Mi się wydaje, że sprzedali kogo sie dało i na kim dało się cokolwiek zarobić. Cały mój wywód sprowadza sie własnie do tego, że nie podoba mi sie taka polityka. Sami obcokrajowcy szczęscia nam nie dadzą. Z tego co wiem żaden nasz obcokrajowiec nie grał w LM więc szansę na to iż nagle dzięki nim się w niej znajdziemy są na takim samym poziomie.
Kew Jaliens grał w LM. A poza tym to Twój wywód nie ma sensu, bo nie ma żadnego dobrego polskiego piłkarza na rynku, którego możnaby kupić. Zakup jakiegokolwiek Polaka też nie daje gwarancji awansu do LM, a o to tutaj wszystkim chodzi. Transfer Meliksona to transfer, który może dawać nam nadzieję na lepszą Wisłę.

Edit: a poza tym, to ani Brożki, ani Pawełki nie robili różnicy w Europie.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.02.2011, 16:00
Z tego co wiem żaden nasz obcokrajowiec nie grał w LM więc szansę na to iż nagle dzięki nim się w niej znajdziemy są na takim samym poziomie.
To już jest efektem Twojej ignorancji i mizernej wiedzy na ich temat, a nie winą Valckxa czy Maaskanta.

edit:

Nie tylko Jaliens...
Ostatnio edytowane przez Cichy : 01.02.2011 o godz. 16:10.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.02.2011, 16:05
Chłopie idąc Twoim tokiem rozumowania co taka mega gwiazda, talent i w ogóle jak Genkov robi w Polsce Skoro jest tyle razy, Twoim zdaniem, lepszy od Sobiecha to czemu przychodzi do naszej ligi? Podaj mi przykład polskiego piłkarza co majac tyle lat co Sobiech przechodzi z klubu do klubu i strzela dalej gole a nie siada na ławce.

Co do drugiej częsci Twojej wypowiedzi. Czemu 11 Polaków mam Ci podawać? Gdzie ja napisałem, że chcę Wisłe tylko polską. Trzeba mieć trzon, mocnych zawodników i do tego dokladać resztę (mogą być zagraniczni). Brożek też nei był mega gwiazda od razu. Moim zdaniem zakupy takich gości jak Wilk sa bardzo dobre. Jest młody i nie strach wprowadzac go a jest Polakiem. I takich jest więcej. Wypada ich tylko znaleźć w odpowiednim momencie. My wzięlsmy Wilka i teraz żaden Lech czy Legia wiadome że nam go nie wykupia bo bylismy pierwsi. Podobnie powinno być z Grosickim czy Golem. Zanim jeszcze coś wielkiego pokazali powinnismy ich byli mieć. Tak samo było z Brożkiem. A my nie mamy w ogole młodych Polaków w podstawowym składzie którzy mogliby byc perspektywiczni i to mnie boli.

Do RAFi89: mowa tylko o polskiej piłce. Główna moja myśl jest taka, że do polski nie przychodzą naprawdę wartosciowi zagraniczni zawodnicy. Inter stać na najlepszych więc nie ma porównania.
wszystko dobrze kolego tylko że rzeczywistość jest inna.Teraz Wisła jest jednym placem budowy ...obiekt tak i drużyna. Żeby tak łatwo trafić w udane transfery młodych Polskich graczy naprawdę trzeba mieć duże szczęście.Wiśle przeszło kilku młodych obiecujących się graczy i nie zrobiło kariery ...Kwiek,Kuzera Ćwielong Nawatczyński choć narybek z nich dobry był.Na temat Wilka było różnie... po co on nam?, gdzie on grał ,kto to jest? nikt go nie znał po za kibicami Kileckiej Korony. Dla czego Lech go nie zabrał Na temat Grosickiego poszperaj, kilka lat temu nikt nie chciał hazardzisty w klubie, uratował się w Białystok bo w innym przypadkum nie mówili byś my na tema Groszka .Dzisiaj Polski zdolny gracz patrz aby nie zostać graczem lecz milionerm

Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.02.2011, 16:14
A nie wydaje Ci się, że pozbywają się tylko tych dla których sa oferty i można na nich zarobić? Czemu nie pozbędą się Kowalskiego? Pasuje do ich koncepcji? Czemu w składzie jest Łobodziński? Też im pasuje? Mi się wydaje, że sprzedali kogo się dało i na kim dało się cokolwiek zarobić.
Poniekąd sam sobie odpowiedziałeś, trudno jest pozbyć się gości, których nikt nie chce...
Co więcej, jak im się to uda przed końcem ich kontraktów to wtedy będą mieli u mnie szacunek po wsze czasy
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 01.02.2011, 16:16
rafal777 Zgadzam sie z Toba . CI co pieja z zachwytow powini pamietac ze wzmacnianie to usowanie najslabszych ogniw ,i zakup lepszych w ich miejsce .A co sie stalo sprzedano pilkarzy podobno za 7/9 milionow e i co w zamian ...........KTOS ZROBIL DOBRY INTERES .Owszem klub dziala profesinalnie bo sprzedac terz trzeba umiec.ODNIOSE SIE do transfrrow z lata bo je nozna juz zetelnie ocenic PRZECIETNOSC .Co bedzie z zimowymi NIEWIEM
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.02.2011, 16:17

Ale to jest w Polsce Koles by poszedł do Dynama Moskwa albo na wypożyczenie do innego zagranicznego klubu to by się pewnie do 18 meczowej nie Zmieścił a skoro 6 bramek strzelił w tym sezonie to klubu z innych krajów już powinny się bić o niego bo ma 20 lat i 6 bramek na koncie
Juz nie wspomnę o jego wartości 2 Milion Euro Minimum a Mierzejewski 5 milionów Euro.
Wychdzi na to ze za 2 Polakow zabulimy pare milionow a za te pare milionow Wisla moze kupic kogos 5 razy lepszego.

Tak jestem za tym zeby bylo wiecej Polakow w skladzie no ale skad ich wyczasnac ? Moze sie znajdzie ktoś dobry ale rzada 500 tys Euro rocznie albo 400.

Edit: wikink1 a ty pisac nie umiesz normalnie ? Widze ze malo wiesz o Interesie Cupiala wiec nie ma o czym z toba pisac a i po twoim stażu na 4um tez.

Usuwanie najslabszych ogniw mowisz Zaplac Lobowi i innym miernota za rozwiazanie umowy to pogadamy jak taki cwaniak jestes xD
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 01.02.2011 o godz. 16:28.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.02.2011, 16:24
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
wszystko dobrze kolego tylko że rzeczywistość jest inna.Teraz Wisła jest jednym placem budowy ...obiekt tak i drużyna. Żeby tak łatwo trafić w udane transfery młodych Polskich graczy naprawdę trzeba mieć duże szczęście.Wiśle przeszło kilku młodych obiecujących się graczy i nie zrobiło kariery ...Kwiek,Kuzera Ćwielong Nawatczyński choć narybek z nich dobry był.Na temat Wilka było różnie... po co on nam?, gdzie on grał ,kto to jest? nikt go nie znał po za kibicami Kileckiej Korony. Dla czego Lech go nie zabrał Na temat Grosickiego poszperaj, kilka lat temu nikt nie chciał hazardzisty w klubie, uratował się w Białystok bo w innym przypadkum nie mówili byś my na tema Groszka .Dzisiaj Polski zdolny gracz patrz aby nie zostać graczem lecz milionerm
AMEN

Juz widze posty tych samych osob ktore teraz pisza ze potrzeba nam polakow w klubie. Nie daj boze jaksa informacja w mediach i juz bedzie lament ze sie Wisla hanbi sciagajac anonimy z III ligi prezes out dyrektor out bo u nich w FM o nim nawet nie slyszeli.

Z Blaszczykowskim sie udalo, Lewandowski tez wypalil ale inni nie musza.
,
Odpowiedz cytując
kubryc
Member

Od: 03.2008

Stary 01.02.2011, 16:32
Czemu nie pozbędą się Kowalskiego? Pasuje do ich koncepcji? Czemu w składzie jest Łobodziński? Też im pasuje? Mi się wydaje, że sprzedali kogo sie dało i na kim dało się cokolwiek zarobić
Ciężko sprzedać słabych zawodników. Malo tego. Ciężko sprzedać słabych zawodników, którzy za siedzenie na ławce czy trybunach zgarniają olbrzymie pieniądze. Myślisz, że ktoś by się zgłosił do Wisły z zapytaniem o słabego Łobodzińskiego wiedząc ile on zarabia? Podejrzewam, że jemu (Łobodzińśkiemu) jest na rękę to, że nie gra i zarabia dobre pieniądze. Jakby miał więcej ambicji, to rozwiązałby kontrakt za porozumieniem stron i poszukałby sobie klubu, gdzie by grał, ale dostawałby mniej kasy.
Myślę, że Wisła cierpliwie czeka na koniec kontraktu, bo zerwanie umowy wiązałoby się z odszkodowaniem.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 01.02.2011, 16:33
Ojej - nikt nie mówi, że będzie dobrze, bo tego nikt naprawdę nie wie. Jedno jest pewne, że polityka kadrowa idzie dobrym kierunku. Nad sprzedażą samego Brożka długo się zastanawiano, ale w końcu zdecydowali się go sprzedać, bo dostali dobrą cenę. Takie są prawa rynku. Nikt rynku nie zmieni. My mamy jednak pełne prawo być dobrej myśli po tych transferach o dobry wynik w lidze, a przede wszystkim w Europie. Jeszcze brakuje może 2-3 transferów latem(teraz bramkarz) i kadra powinna być zamknięta.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.02.2011, 16:49
A nie wydaje Ci się, że pozbywają się tylko tych dla których sa oferty i można na nich zarobić? Czemu nie pozbędą się Kowalskiego? Pasuje do ich koncepcji? Czemu w składzie jest Łobodziński? Też im pasuje?
Rozwiąż kontrakt z Łobem nie płacąc mu odstępnego, przyklaszczę. Fakt jest taki - nie stać nas na JEDNOCZESNE trzymanie Brożków, Głowackich, Marcelów i zakupy Genkowow i Meliksonów i Jaliensów którzy mieliby posadzić ich na ławce. Wybór był prosty, albo kisić się w tym co mamy, albo przewietrzyć szatnię, padło na to drugie. A przynajmniej na papierze zaciąg Valcxa wygląda bardzo mocno, bez dwóch zdań. Nie będę się bawił w wyrocznię, która mówi co się wydarzy, ale widać, że wybrani przez nas piłkarze nie są dziełem przypadku, tylko przemyślanymi i pomysłowymi zakupami.

Mi się wydaje, że sprzedali kogo sie dało i na kim dało się cokolwiek zarobić.
Pewnie, że sprzedali kogo się dało, a co mieli sprzedać tych których się nie dało? Mieli napisać list "Drogi Święty Mikołaju zlituj się i kup Łobodzińskiego za 1 milion Euro, a dorzucę Kowalskiego i dwa wielbłądy w pakiecie!"?

Cały mój wywód sprowadza sie własnie do tego, że nie podoba mi sie taka polityka. Sami obcokrajowcy szczęscia nam nie dadzą. Z tego co wiem żaden nasz obcokrajowiec nie grał w LM więc szansę na to iż nagle dzięki nim się w niej znajdziemy są na takim samym poziomie.
Z tego co wiem zarówno Jaliens jak i Sivakov grali w Lidze Mistrzów znafco. Tak jak pisali poprzednicy, nie ma co forować Polaków, bo są zwyczajnie za drodzy. A już szczególnie, gdy zwraca się po nich Wisła to poniżej miliona Euro raczej nikt nie schodzi ;-) Wiadomo, że można wyłowić jakieś perełki, tak jak np. zakup Wilka latem, ale jest to niezwykle trudne i ryzykowne
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.02.2011 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 01.02.2011, 17:07
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Wróbel jest do wzięcia z Bełchatowa za 200 tys zł, dobry zawodnik, przydałby się.
E tam, pani Wiesławie lepiej idzie konserwacja powierzchni plaskich, nie potrzebujemy wzmocnien na ta pozycje.

Poza tym od SF jest inny temat
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2011, 17:08
kubryc napisał(a):Wyświetl post
Ciężko sprzedać słabych zawodników. Malo tego. Ciężko sprzedać słabych zawodników, którzy za siedzenie na ławce czy trybunach zgarniają olbrzymie pieniądze. Myślisz, że ktoś by się zgłosił do Wisły z zapytaniem o słabego Łobodzińskiego wiedząc ile on zarabia? Podejrzewam, że jemu (Łobodzińśkiemu) jest na rękę to, że nie gra i zarabia dobre pieniądze. Jakby miał więcej ambicji, to rozwiązałby kontrakt za porozumieniem stron i poszukałby sobie klubu, gdzie by grał, ale dostawałby mniej kasy.
Myślę, że Wisła cierpliwie czeka na koniec kontraktu, bo zerwanie umowy wiązałoby się z odszkodowaniem.
Śmieszą mnie takie wypowiedzi. W pracy też dostajesz wynagrodzenie jakie ustaliłeś i ewentualnie premie za wykonanie wiekszej ilosci pracy a nie kazdemu sie chce o ta premie zabiegać.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.02.2011, 17:20
A mnie śmieszą takie wypowiedzi. No chyba że Wisłę stać na utrzymywanie "rezerwowego" za takie pieniądze. Szczerze w to wątpię
Ale powiedz mi co oni mają zrobić?
Tylko nie mów "rozwiązać kontrakt" bo na to musi się zgodzić Łobodziński.
Nie mów znaleść inny klub bo na to musi się zgodzić Łobodziński.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.02.2011, 17:22
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
"Klub Kokosa". Zobaczymy, czy Wojtuś ma choć trochę honoru.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.02.2011, 17:24
mic napisał(a):Wyświetl post
E tam, pani Wiesławie lepiej idzie konserwacja powierzchni plaskich, nie potrzebujemy wzmocnien na ta pozycje.

Poza tym od SF jest inny temat
Jak dla Ciebie to SF to gratuluję Aha zapomniałem jest Łobo
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.02.2011, 17:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
"Klub Kokosa". Zobaczymy, czy Wojtuś ma choć trochę honoru.
No niby tak, pytanie tylko czy to nie nadszarpnie wizerunku klubu? Wiesz, dostanie piłkarz oferte i powie "no tak, niby dają 5 lat ale jak mi przestanie iść to będą robić wszystko żebym rozwiązał kontrakt".

Chociaż z drugiej strony osoby pewne siebie i nastawione na sukces nie myślą w tych kategoriach bo nie dopuszczają do siebie myśli że mogą nie dawać rady.

John1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla Ciebie to SF to gratuluję Aha zapomniałem jest Łobo
Poczytaj regulamin to zobaczysz czy aby nie jest o jednak SF.

PS. Dodam jeszcze, że możliwe że nawet wypłacenie CAŁEJ kasy z kontraktu Łobodzińskiemu może nie załatwić sprawy bo jeżeli np. w umowie jest napisane że Wisła ze swojej strony musi udostępniać swoje ośrodki treningowe (oraz możliwość uczestnieczenia w zajęciach z trenerami) żeby Łobo mógł trenować to jeżeli nie będzie chciał to nie zrezygnuje z tego i sobie będzie z nami dalej trenował. Wiem, że to lekka abstrakcja, ale jest i taka możliwość.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 01.02.2011 o godz. 17:38.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.02.2011, 17:25
No właśnie i inni tez nie chcą , bo biorą kasę za nic nie robienie
Taki Lobo ma Zajebiście jeździ na zgrupowania kasę co miesiąc kasuje na konto wiec po co rozwiązywać kontrakt ? skoro tak dobrze ma.

A umowy to umowy nie jest łatwo rozwiązać.

Zawsze jest inne wyjście Lobo trzeba zacząć szantażować żeby rozwiązał z nami kontrakt
Powód: e
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 01.02.2011 o godz. 17:26.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2011, 17:30
A mnie śmieszą takie wypowiedzi. No chyba że Wisłę stać na utrzymywanie "rezerwowego" za takie pieniądze. Szczerze w to wątpię
Dopóki nie poznasz realiów pracy jako pracownik/pracodawca to dalej Cię to bedzie smieszyć.
Tyle ze niewiedza nie jest powodom do chwalenia sie na forum publicznym.

"Umów należy dotrzymywać". Podpisali z Łobodzińskim kontrakt na kwotę X plus premię i teraz muszą wypłacać do końca kontraktu mu wynagrodzenie.
Mogą mu zaproponować rozwiazanie kontraktu za porozumieniem stron i on MOŻE się zgodzić. Nie MUSI.
Odpowiedz cytując
kubryc
Member

Od: 03.2008

Stary 01.02.2011, 17:50
Otóż te realia dobrze znam, nie musisz się martwić. Zdaję sobie sprawę, że on NIE MUSI się zgodzić. Ma znakomitą, ciepłą posadkę. No cóż, mentalność Polaka, więcej mu do szczęścia nie potrzeba. Dobrze, że przychodzą zawodnicy spoza granic Polski. Motto Reymana pasuje tu idealnie
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 01.02.2011, 17:56
mr_kwolf napisał(a):
No niby tak, pytanie tylko czy to nie nadszarpnie wizerunku klubu? Wiesz, dostanie piłkarz oferte i powie "no tak, niby dają 5 lat ale jak mi przestanie iść to będą robić wszystko żebym rozwiązał kontrakt".
Tym raczej nie ma sie co przejmowac, bo tak postepuje wiekszosc klubow z ekstraklasy z Polonia czy Legia na czele (kazus Wlodarczyka i Surmy chociazby) gdy zajdzie potrzeba.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.02.2011, 17:56

Chociaż z drugiej strony osoby pewne siebie i nastawione na sukces nie myślą w tych kategoriach bo nie dopuszczają do siebie myśli że mogą nie dawać rady.
Jak ktoś ma tu przychodzić z takim podejściem, to niech w ogóle nie przychodzi. Mamy już dość mentalnych inwalidów w składzie.

IMHO trzeba przestać udawać, że wszystko z Łobodzińskim jest w porządku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 01.02.2011, 18:03
Ja bym nie skreślał Łobodzińskiego. Maaskant zaczął na niego stawiać w meczach sparingowych - niby to niewiele, ale może jednak widzi dla niego szansę do gry w podstawowym składzie kosztem Małeckiego. Nie jest powiedziane, że on już do końca kontraktu będzie pobierał wynagrodzenie i siedział na ławie. Zwłaszcza, że zdaje sobie sprawę, że jak się pokaże trochę z lepszej strony, to może go Turki kupią i tam dostanie jeszcze więcej pieniędzy. Ja jeszcze jestem w stanie dać szansę Łobodzińskiemu po tym okresie przygotowawczym. Jest nowy trener, pierwszy okres przygotowawczy, cóż... może Łobo zaskoczy.
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 01.02.2011, 18:04
to niech go karnie zesla do ME, za opierdalanie sie. To akurat moga zrobic i wtedy bedzie dostawal pensje jak zawodnik me a nie pierwszego skladu. Ktorys prezes sie kiedys wypowiadal o tym ze sa takie mozliwosci.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.02.2011, 18:05
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nie skreślał Łobodzińskiego. Maaskant zaczął na niego stawiać w meczach sparingowych - niby to niewiele, ale może jednak widzi dla niego szansę do gry w podstawowym składzie kosztem Małeckiego.
On sam swoimi wystepami sie skresla. Krytyka spadła na caly zespoł ale najwiecej pisze sie własnie o nim.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów