The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2011, 13:37
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Co do pieniędzy, to jest to jawna demagogia z Twojej strony. Ani Ty ani ja nie wiemy jakim budżetem dysponuje Wisła. Faktem jest, że te wydatki czekają nas jak nie teraz to za 5 miesięcy. W tym czasie nie spodziewam się żadnych rekordowych przychodów do klubu, natomiast to w tej chwili jesteśmy po seryjnej wyprzedaży najlepszych piłkarzy i w najbliższej przyszłości nie widzę perspektyw byśmy mieli więcej pieniędzy do wydania niż w tej chwili- nie wiem ile mamy/mieliśmy pieniędzy, natomiast logicznie rozumując mogę wysnuć wniosek, że w najbliższej przysłości nie będzie ich wyraźnie więcej- no chyba, że sprzedamy Kirma i Małeckiego. W dodatku termin 5 miesięcy na transfery obrońców i tak stawia nas pod bramką, bo ewentualne puchary europejskie startują w lipcu. Ponadto wielu zawodników odejdzie latem, więc ewentualne nadwyrężenie budżetu będzie chwilowe. No i pamiętajmy, że z listy płac zniknęło nam paru zawodników.
To nie jest żadna demagogia, chyba nikt na tym forum nie wierzy, że Bogus zobaczył Holendrów i powiedział: "Wiecie co, fajne z was chłopaki, kupujcie kogo chcecie, kasa będzie". Więc założenie, że mają określony, ograniczony budżet jest jak najbardziej logiczne. A co do tego ile to oczywiscie że ja ani ty tego nie wiem, ale Maskaant chyba dobrze wie jakie mamy braki i że na boki ma jednego nominalnego zmiennika, plus z lewej ma gościa na siłę przesuniętego z pomocy. Więc o co może chodzić jak nie o pieniądze? Zwróć również uwagę że i tak wydajemy teraz więcej niż w ciągu kilku ostatnich okienek. Jesli weżmiemy również pod uwagę podawane swego czasu informacje (tu akurat bym w to do końca nie wierzył ale cos może być na rzeczy) że tak wolno idzie nam z bramkarzem, bo mamy już niewiele kasy do zaoferowania to sytuacja zapewne jest jaka jest.
Poza tym chciałbym zwrócić również uwagę na kwestię pieniędzy na transfery. Nie wiem czemu niektórzy całkowicie wiążą pieniądze z transferów z klubu z kasą na transfery do klubu. Tak jak kasa z Marcelo, Głowakiego, Diaza niekoniecznie musi iść albo na nowe transfery albo do kieszeni Cupiała (tylko na bieżącą działalnosc klubu czy podreperowanie budżetu), tak kasę na transfery może mieć źródło nie tylko w sprzedaży, ale choćby ze zwiększonych wpływów biletowych, pozyskania sponsora, czy choćby oczarowanego rundą wiosenną i obecnymi transferami Cupiała (joke). Tak więc to że teraz kasa się kończy, nie znaczy że jej nie będzie w lecie. Nie należy również zapominać o budżecie płacowym, tu nie chodzi o jakieś nadwyrężanie, tylko o to że ten budżet musi się zamknąć. Nie możemy mieć kontraktów większych niż pieniędzy które na te kontrakty mamy. Oczywiście nikt z nas nie wie ile tam tego zostało, ale każdy z nas wie, że w lecie zwolni się dużo miejsca na nowych piłkarzy, więc to że nie mogliby sprowadzić kogoś teraz nijak się ma do tego czy będą mogli za pół roku.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.01.2011, 13:38
Ciekaw jestem, czy osoby krytykujące zakup Meliksona nadal uważają, że mamy już zbyt dużo pomocników i więcej nie trzeba. Jeśli chodzi o grę Wisły to nie można się czepiać po dwóch meczach sparingowych, bo wszystko ma być dopieszczone za miesiąc. Ale ewidentnie widać, że nie ma klasowego rozgrywającego. Jirsak słaby, Garguła odstawia nogę, Boukhari słaby, Żurawski, Rios to nie typowi rozgrywający.
Ja się bardzo ciesze z tego transferu
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.01.2011, 13:41
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24545

30-letni Asmir Avdukić z Boraca Banja Luka otrzymał ofertę gry w Wiśle.

Zagrał w drugiej połowie towarzyskiego meczu z Polską, poniżej skrót spotkania:

http://www.youtube.com/watch?v=srWfJsEXXCA

Cóż, osobiście nie chce mi się wierzyć, że za 200 tys euro kupimy klasowego bramkarza.

Ten ma 30 lat i całą karierę spędził w lidze bośniackiej. Mówiąc delikatnie, jego kandydatura nie wygląda obiecująco.

Jak mamy ściągnąć bramkarza dla samego faktu to lepiej nie kupujmy żadnego, szkoda pieniędzy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.01.2011, 13:45
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Czy wy naprawde wierzycie ze dobry trener ze slabych pilkarzy jest wstanie zrobic dobra druzyne .my mamy slabych pilkarzy i to nie wina trenera a efekt polityki klubu. Czy ktos z was spodziewa sie ze nagle maciek zacznie strzelac 20 bramek na sezon tak to byl napastnik bazujacy na szybkosci i byl w tym dobry .nasz lewy obronca ok pomocnik mial byc gwiazda pamietam te zachwyty na forum, ja widzialem go na niemieckiej murawie a to byl zadki widok .holendrom potrzeba pieniedy zeby sprowadzic pilkarzy bo wisla nazwa nie jest zachecic dobrych pilkarzy
Piłkarze nie są tacy słabi. Na ligę wystarczą. Nie jesteśmy w stanie zrobić supersilnej drużyny w 2 okienka, która pewnie wejdzie do Ligi Mistrzów. Możemy conajwyżej zrobić parę transferów i liczyć na dobre zgranie zespołu przez Maaskanta.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.01.2011, 13:58
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem, czy osoby krytykujące zakup Meliksona nadal uważają, że mamy już zbyt dużo pomocników i więcej nie trzeba.
Ktoś krytykował transfer Meliksona z powodów sportowych? Raczej Siwakow to zagadka. Niewiele wiem o tym zawodniku, ale wierzę, że Holendrzy i spółka wiedzą co robią ściągając go do Wisły. Obawiam się jednak, że bardziej mógłby nam się przydać jeszcze jeden napastnik/skrzydłowy. Najlepiej szybkościowiec. Choćby to był jeździec bez głowy w stylu Paulisty lub Grosickiego, to bardzo by się przydał do robienia wiatru, bo poza Kirmem nie mamy z przodu nikogo dynamicznego. Rios i Żuraw nie mają przyspieszenia, a Genkova nie liczę, bo nie mam pewności czego się od niego spodziewać.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 31.01.2011, 14:02
Takim szybkościowcem niewątpliwie był wczoraj grający Luton Shelton. Zresztą media wypisywały o nim informacje w kontekście zainteresowania Wisły, ale chyba zbyt dużo kosztował.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.01.2011, 14:07
MCX napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24545

30-letni Asmir Avdukić z Boraca Banja Luka otrzymał ofertę gry w Wiśle.

Zagrał w drugiej połowie towarzyskiego meczu z Polską, poniżej skrót spotkania:

http://www.youtube.com/watch?v=srWfJsEXXCA

Cóż, osobiście nie chce mi się wierzyć, że za 200 tys euro kupimy klasowego bramkarza.

Ten ma 30 lat i całą karierę spędził w lidze bośniackiej. Mówiąc delikatnie, jego kandydatura nie wygląda obiecująco.

.
"no ale pytał o niego Partizan". Jak dla mnie to argument za tym aby go ściągaćbez badań, bez testów brać od razu. Przecież to o czymś świadczy./

Banja Luka- słyszę o tej miejscowości to ciary po plecach mi przechodzą. Bynajmniej nie ze względu na klub,który tam istnieje. Poza tym Milan przechodząc do nas chyba tez był uznawany za najlepszego grajka ligi Serbskiej. W ogóle kupmy wszystkich najlepszych bramkarzy z lig dawnej Jugosławii,wydamy z jakiejś 1 mln euro a nuż któryś będzie umiał bronić
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.01.2011, 14:24
Mam nadzieję,że z tym Avdukicem to żart jakiś jest.Jużbym chyba prędzej wolał Peskovica.A ja i tak mam nadzieję,że sciągniemy tego Moreire z Benfiki..
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 31.01.2011, 14:34
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję,że z tym Avdukicem to żart jakiś jest.Jużbym chyba prędzej wolał Peskovica.A ja i tak mam nadzieję,że sciągniemy tego Moreire z Benfiki..
Ani tego ani tamtego.Wole zeby dali szanse Kurto bo kiedy jak nie teraz ? kiedy on ma sie zgrac i byc 1 bramkarzem ? Trzeba zaryzykowac kto nie ryzykuje ten nie zyskuje.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
kubryc
Member

Od: 03.2008

Stary 31.01.2011, 14:40
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Ani tego ani tamtego.Wole zeby dali szanse Kurto bo kiedy jak nie teraz ? kiedy on ma sie zgrac i byc 1 bramkarzem ? Trzeba zaryzykowac kto nie ryzykuje ten nie zyskuje.
Brawo! Sensowne podejście do pozycji bramkarza. Dla mnie numerem 1 powinien zostać właśnie Kurto
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 31.01.2011, 14:42
jova napisał(a):Wyświetl post
Ktoś krytykował transfer Meliksona z powodów sportowych? Raczej Siwakow to zagadka. Niewiele wiem o tym zawodniku, ale wierzę, że Holendrzy i spółka wiedzą co robią ściągając go do Wisły. Obawiam się jednak, że bardziej mógłby nam się przydać jeszcze jeden napastnik/skrzydłowy. Najlepiej szybkościowiec. Choćby to był jeździec bez głowy w stylu Paulisty lub Grosickiego, to bardzo by się przydał do robienia wiatru, bo poza Kirmem nie mamy z przodu nikogo dynamicznego. Rios i Żuraw nie mają przyspieszenia, a Genkova nie liczę, bo nie mam pewności czego się od niego spodziewać.
no właśnie, ja bym się bardziej martwił że nie mamy zmienników dla skrzydłowych niż o inne pozycje (oczywiście mówię o przyzwoitych zmiennikach a nie kopaczach typu Łobo, którzy grają tak jakbyśmy grali w dziesiątkę)
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2011, 14:42
MCX napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio był do wyciągnięcia za darmo świetny jak na polskie warunki bramkarz, nazywał się Pawełek. Tylko dzięki niemu Wisła w obecnym okienku trzyma się tak wysoko w tabeli. Więc ja wierzę , że znajdziemy jakiegoś w miarę niedrogiego.
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 31.01.2011, 14:45
z tym Meliksonem to już przesada. info, że pojawi się na testach medycznych było podane na oficjalnej 16 stycznia! ile można czekać, to nienormalne...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2011, 15:13
Wisła pilnie potrzebuje kolejnych wzmocnień, na bramkę, boki obrony, do drugiej lini, która wciąż sobie nie radzi i do ataku, gdzie jest tylko jeden bramkostrzelny zawodnik i to o ile się sprawdzi oraz nie będzie miał kłopotów ze zdrowiem i aklimatyzacją.

To jest realny obraz naszego obecnego zespołu. Nieźle opisuje go Uran235 . Więc gdy widzę demagogiczne i oderwane od rzeczywistości, życzeniowe próby udowadniania przez niektórych demagogów typu Martonasa lub Bonawentury, że jest inaczej i de facto lepiej, aby dalszych wzmocnień nie było, zastanawiam się, komu Wy kibicujecie? Czy na pewno coraz silniejszej, eliminującej braki Wiśle, czy też dochodom Cupiała lub budżetowi klubu, o którym tak naprawdę nie macie bladego pojęcia? A może Legii lub Lechowi?

Kto Wam zagwarantował, że obecni piłkarze Wisly „na ligę wystarczą”, iż ciągle widzę tego typu zaklinanie rzeczywistości w Waszych postach? Mało już razy podobne minimalistyczne kalkulacje okazały się błędne? Jakbym widział wpisy z wiosny tego roku, z sezonu zakończonego 8 miejscem… Jak widać nic nigdy Was niczego nie nauczy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
roniU
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 31.01.2011, 15:18. Najlepszy Transfer
dla mnie najlepszy transfer to zawodnik pod tytułem"CHWYCIĆ WSZYSTKO ZA MORDĘ I GRYŹĆ TRAWĘ DO KRWI Z DZIĄSEŁ"!!!
Liczę na to że Maskant da im w kość na mase i potem zobaczymy efekty jak bedą leszczy objeżdżać w koło i wkręcać w trawę (OBY TAK SIĘ STAŁO).
Pierwszy ruch tego zawodnika już był: Brożki poszły (przy całym szacunku dla tego co w Wiśle zrobili) i lala bo pewnie mącili bąbelki Maskantowi w szklance. Lepiej było sie ich pozbyć niż nad nimi pracować bo brak mieli motywacji i w takim przypadku lepiej dla nich i dla klubu że odeszli.
W ich miejsce i tych co odeszli wcześniej przychodzą nowi i na moje nie gorsi a czy lepsi to pokaże czas. Na pewno lepiej będzie ich zmotywować bo są w nowym otoczeniu i mówią po nienaszemu. Nasi dostaja kase i maja w du.pie bo kasos na kontos i tak wpłynie - za LM mogli by dostać wiele wiecej ale jak nie widzieli na oczy tych pieniędzy to nie wiedza co tracą a swoje mają i H...
Jak dla mnie to Maskant wyrwał z pola chwasty a teraz będzie siał (pewnie że został jeszcze taki Łobo ale on mówi po naszemu i mu sie nie chce *100 i trudno go wystrzelić).
10000000000% dla Trenera i powinien też mieć poparcie z samej góry od Bosa!!! Na moje tego brakowało pewnemu trenerowi z Romanii:(:(:(:(:(i
pozdro
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 31.01.2011, 15:28
Niech nikt mi nie mówi , że już dość transferów!!! Przydałby sie jeszcze jeden napadzior i jakiś boczny obrońca no i bramkarz oczywiście!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 31.01.2011, 15:33
Markus napisał(a):Wyświetl post
To jest realny obraz naszego obecnego zespołu. Nieźle opisuje go Uran235 . Więc gdy widzę demagogiczne i oderwane od rzeczywistości, życzeniowe próby udowadniania przez niektórych demagogów typu Martonasa lub Bonawentury, że jest inaczej i de facto lepiej, aby dalszych wzmocnień nie było, zastanawiam się, komu Wy kibicujecie? Czy na pewno coraz silniejszej, eliminującej braki Wiśle, czy też dochodom Cupiała lub budżetowi klubu, o którym tak naprawdę nie macie bladego pojęcia? A może Legii lub Lechowi?
Markus opowiadasz bzdury. Chyba nie po to jest ten temat, byśmy obrzucali się wyzwiskami, tylko komentowali politykę transferową klubu. Patrząc na to wszystko realnie, to nie ma szans by Wisła się jakkolwiek realnie wzmocniła prócz Meliksona w tym okienku transferowym.

I nikt nie mówi, że jest lepiej. Widzę, że nie jest dobrze, ale też nie jest tragicznie. Transfery są tu i teraz. Drużyna realnie się wzmacnia. Liczę jeszcze na Maora.

I owszem - kibicuję budżetowi klubu. Bo gdyby budżetem zajmowali się tacy ludzie jak Ty, to już Wisły dawno by nie było w Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 31.01.2011 o godz. 15:38.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 31.01.2011, 15:41
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wisła pilnie potrzebuje kolejnych wzmocnień, na bramkę, boki obrony, do drugiej lini, która wciąż sobie nie radzi i do ataku, gdzie jest tylko jeden bramkostrzelny zawodnik i to o ile się sprawdzi oraz nie będzie miał kłopotów ze zdrowiem i aklimatyzacją.

Kto Wam zagwarantował, że obecni piłkarze Wisly „na ligę wystarczą”, iż ciągle widzę tego typu zaklinanie rzeczywistości w Waszych postach? Mało już razy podobne minimalistyczne kalkulacje okazały się błędne? Jakbym widział wpisy z wiosny tego roku, z sezonu zakończonego 8 miejscem… Jak widać nic nigdy Was niczego nie nauczy.
A czy ktoś z nas mówi że jest zajebiście, że nie trzeba dalszych wzmocnień? Mówimy że jest progres w stosunku do jesieni i dlatego to okienko powinno być uznane za udane (o ile przyjdzie Melikson i nowy bramkarz). Bramkarza pominę bo jeszcze nie wiemy kto to będzie, powiem tylko że tak jak nie ma gwarancji że będzie dobry, tak nie ma też gwarancji że Pawełek broniłby tak jak w tej rundzie a nie znowu tak jak przez poprzednie wszystkie lata. W obronie będzie poprawa po przyjściu Jaliensa, strata Brożka okaże się stratą tylko w przypadku jakichs większych kontuzji, bo on i tak grzał ławę (ale ze zmiennikami to jest problem na prawie każdej pozycji). W pomocy po przyjsciu Sivakova i Meliksona powinno być zdecydowanie na plus, bo żeby się prezentować lepiej niż Jirsak i Garguła to naprawdę nie trzeba być żadnym wirtuozem (z Jirsakiem powoli już czas się żegnać, a czekać aż Łukasz zacznie grać jak przed kontuzją to też jest bez sensu, bo on teraz gra jak panienka i nie wydaje mi się żeby to się miało zmienić). W ataku zamiast Brożka mamy takiego bułgarskiego "Brożka", który nawet jeśli okaże się nieco gorszy to biorąc pod uwagę, że gra lepiej głową i zapewne mniej macha łapami, pożytek powinien być podobny.
Nikt też nie mówi żeby nie było dalszych wzmocnień (skąd żes to chłopie wytrzasnął?!) tylko że zapewne nie ma na więcej kasy, bo chyba mi nie powiesz że nie kupują bocznego obrońcy bo nie chcą? Najwidoczniej uznali że priorytetem jest wzmocnienie ofensywy, bo z tymi piłkarzami w srodku co teraz to do takiego stylu jaki chciałby wprowadzić Maaskant to my się nigdy nawet nie zbliżymy.
I od razu mówię, darujcie sobie teksty że przecież i tak nie wiadomo czy się nowi sprawdzą, bo nawet jakby wydali 10 mln na piłkarzy o klasę lepszych to by żadnych gwarancji nie było, ale to nie zmienia faktu, że przychodzący grajkowie są jednymi z lepszych jakich moglibyśmy sprowadzić przy naszych warunkach.

I ponawiam pytanie, które już zadałem wcześniej do wszystkich malkontentów (bez odpowiedzi):
co jeszcze musiałoby się stać, żebyście uznali to okienko za udane?
Ostatnio edytowane przez martonas : 31.01.2011 o godz. 15:48.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.01.2011, 15:43
Markus. Jaki budżet na transfery ma Wisła?

Kupiliśmy już trzech zawodników, którzy mają szansę na podniesienie wyznawanego przez Ciebie poziomu sportowego.

Potrzebujemy wzmocnień na pozycje, na które pisałeś. OK.

Jakie według Ciebie CV powinni mieć piłkarze ( co za tym idzie - Ile kosztować ) żebyś nie napisał że nie potrzebujemy kolejnych łamag, które nie podniosą naszego poziomu sportowego?

Wiesz coś więcej niż inni forumowicze że uważasz że nas stać?

No chyba że zdajesz sobie sprawę że nie mamy tyle pieniędzy na transfery? W takim razie po co wypisywać o potrzebie kolejnych transferów?
Takie posty powinny być jak najbardziej tyle że w Nibylandi a nie w Polityce transferowej.

I pozwól że na koniec odbiję piłeczkę. A jakiej Wiśle Ty kibicujesz? Takiej, która po wydaniu 2 milionów Euro na sam zakup zawodników na cztery wymienione pozycje ( o kontraktach nie wspominam ), w przypadku braku sukcesów w Europie zbankrutuje bo nie będzie mogła dopiąć budżetu?

I jeszcze do tych krzyczących o wywalenie z klubu Łobodzińskiego, Jirsaka, Kowalskiego i innych.

Oni mają kontrakty. Podpisane na czas określony.
To tak jak byś cie podpisali umowę z Canal+ na 2 lata a po upływie roku chcieli umowę rozwiązać bez płacenia żadnych kar. Dacie radę?
Teraz podstawcie jako C+ zawodników a jako siebie klub. I nie piszcie bzdur o wywalaniu kogokolwiek z kadry.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 31.01.2011, 15:43
Chwasty jak ich nazywasz przyniosly klubowi kilka milionow e .Ale takie pilkarskie chwasty /to napewno nie wlasciwe okreslenie czesci pilkarzy obecnej WISLY /JEST W TEJ DRUZYNIW I MA SIE DOBRZE I TO ICH NALEZY SIE POZBYC. ba nawed ci co trafili latem do Wisly na to miano zasluzyli.I podeizewam do jeszcze przez kilka okienek takich pieniedzy nie dostaniemy .
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 31.01.2011, 15:49
Kiedy zamyka sie okienko?

Moze uda sie jeszcze zwerbowac kogos z karta w reku za pol darmo "last minute" i okaze sie to strzalem w dziesiatke
Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.01.2011, 16:13
neq. napisał(a):Wyświetl post
no to co z tego że nie u nas ;p na co nam okienko do końca lutego skoro i tak już nie kupimy nikogo bo w innych ligach okienkto jest zamknięte....a zawdoników z kartą ręku można cały sezon podpisywać...
To już było wałkowane tysiąc razy na tym forum
To że okienko zamyka się dzisiaj na zachodzie, nie oznacza, że my nie możemy nikogo kupić stamtąd.
Transfer dochodzi do skutku, jeżeli w kraju, do którego ma przyjść zawodnik, jest otwarte okienko transferowe. Nic do rzeczy nie ma to, czy okienko w kraju, skąd zawodnik ma przyjść okienko jest otwarte czy nie, to jest nieistotne
Okienko transferowe w Europie Zachodniej zamyka się dzisiaj o 0:00, u nas trwa do 28 lutego z uwagi na dłuższą przerwę w rozgrywkach
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 31.01.2011, 16:25
mulda napisał(a):Wyświetl post
Kiedy zamyka sie okienko?

Moze uda sie jeszcze zwerbowac kogos z karta w reku za pol darmo "last minute" i okaze sie to strzalem w dziesiatke
W Polsce okienko zamyka sie w ostatnim dniu Lutego. W ligach Zachodnich dzisiaj o polnocy. Moze faktycznie uda sie Staszkowi znalesc jakas okazje, ale z Jego wczesniejszych wypowiedzi to wszystko wskazuje ze teraz dojdzie jeszcze tylko Melikson (jesli znow sie cos nieprzewidzianego nie wydarzy) i bramkarz a kolejne zakupy i wzmocnienia beda w lecie.
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Stary 31.01.2011, 16:33
Mishau napisał(a):Wyświetl post
Jesteście śmieszni. Jeszcze przed sparingiem z Valerengą nowe transfery były "cacy". Dostalismy w dupe 0:4 od wicemstrza Norwegii(przygotowania rozpoczęli duzo wczesniej niż my) z dwoma nowymi zawodnikami którzy przyjechali 12 godzin przed meczem i nagle transfery są beznadziejne. Nawet nie będe komentował tego bo zarobiłbym pewnie bana. Poproszę tylko żeby nowych zawodnikach oceniac po przynajmniej kilku OFICJALNYCH meczach, bo to co dzieje się na tym forum od jakiegoś czasu to paranoja. Od euforii do gnojenia wszystkich i wszystkiego w Naszym klubie...
Nie w tym rzecz czy jesteśmy śmieszni czy nie . Sęk tym, że w grudniu 2010 Basałaj opowiadał, że pieniądze na transfery będą, że właściciel nie poskąpi grosza. Pamietam jak dziś. Ale trafiła sie kolejna okazja (osłabienie - jak zwal tak zwał) i wpadło extra 2,5 melona ogórków za Brożków. Wtedy każdy normalny prezes wydaje pieniądze na wzmocnienia składu bo pieniądze są . Ile z tych 2,5 miliona dziś wydaliśmy 400.000 euro na Genkova, 200.000 euro na Jeliensa i 0 euro na Białoruska !! Jejjjkuuu !!! 600.000 euro !! Tyle co Amica na jednego Ubi ...cośtam. A w normalnym klubie to by przywalono na dwu extragrajców jeszcze 2 miliony i wtedy byłaby szansa na orgazm po skończonej lidze . Ale nie u nas ... I tak było z forsą za Głowę i za Marcelo ... O to chodzi tym śmiesznym ludkom o których nawijasz

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.01.2011, 16:39
Szkoda, że już tak późno. Zaraz po świętach powinni byli przesunąć Branco do ME i zaproponować rozwiązanie kontraktu za połowę ceny, Łobo wypchnąć gdzieś na wypożyczenie lub zrobić do samo i zakontraktować dwóch bocznych obrońców. Nie skąpiąc pieniędzy. W ogóle boków nie mamy.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 31.01.2011, 16:41
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Nie w tym rzecz czy jesteśmy śmieszni czy nie . Sęk tym, że w grudniu 2010 Basałaj opowiadał, że pieniądze na transfery będą, że właściciel nie poskąpi grosza. Pamietam jak dziś. Ale trafiła sie kolejna okazja (osłabienie - jak zwal tak zwał) i wpadło extra 2,5 melona ogórków za Brożków. Wtedy każdy normalny prezes wydaje pieniądze na wzmocnienia składu bo pieniądze są . Ile z tych 2,5 miliona dziś wydaliśmy 400.000 euro na Genkova, 200.000 euro na Jeliensa i 0 euro na Białoruska !! Jejjjkuuu !!! 600.000 euro !! Tyle co Amica na jednego Ubi ...cośtam. A w normalnym klubie to by przywalono na dwu extragrajców jeszcze 2 miliony i wtedy byłaby szansa na orgazm po skończonej lidze . Ale nie u nas ... I tak było z forsą za Głowę i za Marcelo ... O to chodzi tym śmiesznym ludkom o których nawijasz
A takie kwoty skąd wziąłeś, bo wszędzie gdzie się pojawiały jakies sumy to było 300k za Jaliensa, 500k za Genkowa, dodaj sobie do tego ok. 700k odłożone na Meliksona to wychodzi ci 1,5 mln (czyli więcej niż latem) oraz weź pod uwagę że suma pensji Genkowa, Meliksona czy Jaliensa pewnie jest razem ze dwa razy wyższa niż kontrakty Brożków i Pawełka (a jeszcze ma bramkarz przyjsc), więc de facto wcale bilans budżetu nie wygląda tak radykalnie jak to próbujesz przedstawiać.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.01.2011, 16:42
Jeśli to okno transferowe skończy się tylko kupnem Genkova, Jaliensa, Melliksona i jakiegoś bramkarza w stylu Jovanicia, to będzie śmiech na sali. Nie po to los dał na prezent w postaci 3,5 mln E za słabych Brożków i Głowackiego (nie liczę Marcelo i Diaza, gdyż ci prezentują europejski poziom), aby teraz wykpić się zaledwie trzema transferami. Nie mamy ani jednego lewego obrońcy, nie mamy zmienników dla Chaveza i Jaliensa. Cikosz jest wielką niewiadomą, a z kolei Branco wiadomo, że to nie jest piłkarz pokroju Wisły. Do tego dochodzi jedyny Genkov w ataku. Żuraw jest już na emeryturze, a Riosa trzeba jak najszybciej przerobić na drugiego Cantoro - jest waleczny, świetny technicznie, dużo biega, ale jest wolny i nieskuteczny. W chłopaku jest potencjał i nie można go ot tak odstawić od składu. Oczywiście ma wysoką klauzulę odstępnego, ale przecież można ponegocjować i wykupić go za znacznie mniejsze pieniądze.

Na razie to wszystko wygląda nader słabiutko. Jedyna nadzieja w Maaskancie i tym, że los będzie dla nbas łaskawy.

PS. Jeśli taka ma wyglądać ta nasza hiperofensywa transferowa zapowiadana przez pewnych forumowiczów, a także przez Smudę, to ja nie mam więcej pytań, a tylko obawy co do przyszłości mojej ukochanej drużyny.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.01.2011, 16:46
przed chwilą na Orange sport info było info że Melikson podpisał właśnie kontrakt z Wisłą na okres 4,5 roku
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.01.2011, 16:47
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Popieram !! Zarobione pieniądze a zainwestowane są kompletnie nieproporcjonalne do oczekiwań !! Co za tym idzie trudno o lepszą jakość sportową. Piszecie, że co by było jeśli Cupiał zainwestował by 2mln euro i okazało by się, że znów wtopiliśmy? Tego nie wiem, ale wiem, że jeśli sie nie zaryzykuje i nie wyda w końcu większej ilości kasy na naprawdę poważne wzmocnienia to pozostaniemy w polskiej szarej rzeczywistości, będziemy się bili z Lechem i Legią i to będą mecze na najwyższym poziomie jakie obejrzymy z trybun. Nie wspomnę już o tym iż nie zarobimy praktycznie nic, bo zarobić to można tylko w pucharach. Na tym niestety polega sport, zaryzykujesz to może coś wygrasz, nie zaryzykujesz to wogóle nie zaczynaj się w to bawić ....
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.01.2011, 16:48
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
przed chwilą na Orange sport info było info że Melikson podpisał właśnie kontrakt z Wisłą na okres 4,5 roku
Niech jeszcze potwierdzi to oficjalna i mozemy sie pozbyc Łobodzinskiego - tylko czy Maaskant w ogole taka mozliwosc przyjmuje do wiadomosci.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów