|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ciekaw jestem, czy osoby krytykujące zakup Meliksona nadal uważają, że mamy już zbyt dużo pomocników i więcej nie trzeba. Jeśli chodzi o grę Wisły to nie można się czepiać po dwóch meczach sparingowych, bo wszystko ma być dopieszczone za miesiąc. Ale ewidentnie widać, że nie ma klasowego rozgrywającego. Jirsak słaby, Garguła odstawia nogę, Boukhari słaby, Żurawski, Rios to nie typowi rozgrywający.
Ja się bardzo ciesze z tego transferu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24545
30-letni Asmir Avdukić z Boraca Banja Luka otrzymał ofertę gry w Wiśle. Zagrał w drugiej połowie towarzyskiego meczu z Polską, poniżej skrót spotkania: http://www.youtube.com/watch?v=srWfJsEXXCA Cóż, osobiście nie chce mi się wierzyć, że za 200 tys euro kupimy klasowego bramkarza. Ten ma 30 lat i całą karierę spędził w lidze bośniackiej. Mówiąc delikatnie, jego kandydatura nie wygląda obiecująco. Jak mamy ściągnąć bramkarza dla samego faktu to lepiej nie kupujmy żadnego, szkoda pieniędzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ktoś krytykował transfer Meliksona z powodów sportowych? Raczej Siwakow to zagadka. Niewiele wiem o tym zawodniku, ale wierzę, że Holendrzy i spółka wiedzą co robią ściągając go do Wisły. Obawiam się jednak, że bardziej mógłby nam się przydać jeszcze jeden napastnik/skrzydłowy. Najlepiej szybkościowiec. Choćby to był jeździec bez głowy w stylu Paulisty lub Grosickiego, to bardzo by się przydał do robienia wiatru, bo poza Kirmem nie mamy z przodu nikogo dynamicznego. Rios i Żuraw nie mają przyspieszenia, a Genkova nie liczę, bo nie mam pewności czego się od niego spodziewać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takim szybkościowcem niewątpliwie był wczoraj grający Luton Shelton. Zresztą media wypisywały o nim informacje w kontekście zainteresowania Wisły, ale chyba zbyt dużo kosztował.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
bez badań, bez testów brać od razu. Przecież to o czymś świadczy./Banja Luka- słyszę o tej miejscowości to ciary po plecach mi przechodzą. Bynajmniej nie ze względu na klub,który tam istnieje. Poza tym Milan przechodząc do nas chyba tez był uznawany za najlepszego grajka ligi Serbskiej. W ogóle kupmy wszystkich najlepszych bramkarzy z lig dawnej Jugosławii,wydamy z jakiejś 1 mln euro a nuż któryś będzie umiał bronić ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieję,że z tym Avdukicem to żart jakiś jest.Jużbym chyba prędzej wolał Peskovica.A ja i tak mam nadzieję,że sciągniemy tego Moreire z Benfiki..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ani tego ani tamtego.Wole zeby dali szanse Kurto bo kiedy jak nie teraz ? kiedy on ma sie zgrac i byc 1 bramkarzem ? Trzeba zaryzykowac kto nie ryzykuje ten nie zyskuje.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ostatnio był do wyciągnięcia za darmo świetny jak na polskie warunki bramkarz, nazywał się Pawełek. Tylko dzięki niemu Wisła w obecnym okienku trzyma się tak wysoko w tabeli. Więc ja wierzę , że znajdziemy jakiegoś w miarę niedrogiego.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
z tym Meliksonem to już przesada. info, że pojawi się na testach medycznych było podane na oficjalnej 16 stycznia! ile można czekać, to nienormalne...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisła pilnie potrzebuje kolejnych wzmocnień, na bramkę, boki obrony, do drugiej lini, która wciąż sobie nie radzi i do ataku, gdzie jest tylko jeden bramkostrzelny zawodnik i to o ile się sprawdzi oraz nie będzie miał kłopotów ze zdrowiem i aklimatyzacją.
To jest realny obraz naszego obecnego zespołu. Nieźle opisuje go Uran235 . Więc gdy widzę demagogiczne i oderwane od rzeczywistości, życzeniowe próby udowadniania przez niektórych demagogów typu Martonasa lub Bonawentury, że jest inaczej i de facto lepiej, aby dalszych wzmocnień nie było, zastanawiam się, komu Wy kibicujecie? Czy na pewno coraz silniejszej, eliminującej braki Wiśle, czy też dochodom Cupiała lub budżetowi klubu, o którym tak naprawdę nie macie bladego pojęcia? A może Legii lub Lechowi? Kto Wam zagwarantował, że obecni piłkarze Wisly „na ligę wystarczą”, iż ciągle widzę tego typu zaklinanie rzeczywistości w Waszych postach? Mało już razy podobne minimalistyczne kalkulacje okazały się błędne? Jakbym widział wpisy z wiosny tego roku, z sezonu zakończonego 8 miejscem… Jak widać nic nigdy Was niczego nie nauczy. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dla mnie najlepszy transfer to zawodnik pod tytułem"CHWYCIĆ WSZYSTKO ZA MORDĘ I GRYŹĆ TRAWĘ DO KRWI Z DZIĄSEŁ"!!!
Liczę na to że Maskant da im w kość na mase i potem zobaczymy efekty jak bedą leszczy objeżdżać w koło i wkręcać w trawę (OBY TAK SIĘ STAŁO). Pierwszy ruch tego zawodnika już był: Brożki poszły (przy całym szacunku dla tego co w Wiśle zrobili) i lala bo pewnie mącili bąbelki Maskantowi w szklance. Lepiej było sie ich pozbyć niż nad nimi pracować bo brak mieli motywacji i w takim przypadku lepiej dla nich i dla klubu że odeszli. W ich miejsce i tych co odeszli wcześniej przychodzą nowi i na moje nie gorsi a czy lepsi to pokaże czas. Na pewno lepiej będzie ich zmotywować bo są w nowym otoczeniu i mówią po nienaszemu. Nasi dostaja kase i maja w du.pie bo kasos na kontos i tak wpłynie - za LM mogli by dostać wiele wiecej ale jak nie widzieli na oczy tych pieniędzy to nie wiedza co tracą a swoje mają i H... Jak dla mnie to Maskant wyrwał z pola chwasty a teraz będzie siał (pewnie że został jeszcze taki Łobo ale on mówi po naszemu i mu sie nie chce *100 i trudno go wystrzelić). 10000000000% dla Trenera i powinien też mieć poparcie z samej góry od Bosa!!! Na moje tego brakowało pewnemu trenerowi z Romanii:(:(:(:(:(i pozdro |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Niech nikt mi nie mówi , że już dość transferów!!! Przydałby sie jeszcze jeden napadzior i jakiś boczny obrońca no i bramkarz oczywiście!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I nikt nie mówi, że jest lepiej. Widzę, że nie jest dobrze, ale też nie jest tragicznie. Transfery są tu i teraz. Drużyna realnie się wzmacnia. Liczę jeszcze na Maora. I owszem - kibicuję budżetowi klubu. Bo gdyby budżetem zajmowali się tacy ludzie jak Ty, to już Wisły dawno by nie było w Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 31.01.2011 o godz. 15:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nikt też nie mówi żeby nie było dalszych wzmocnień (skąd żes to chłopie wytrzasnął?!) tylko że zapewne nie ma na więcej kasy, bo chyba mi nie powiesz że nie kupują bocznego obrońcy bo nie chcą? Najwidoczniej uznali że priorytetem jest wzmocnienie ofensywy, bo z tymi piłkarzami w srodku co teraz to do takiego stylu jaki chciałby wprowadzić Maaskant to my się nigdy nawet nie zbliżymy. I od razu mówię, darujcie sobie teksty że przecież i tak nie wiadomo czy się nowi sprawdzą, bo nawet jakby wydali 10 mln na piłkarzy o klasę lepszych to by żadnych gwarancji nie było, ale to nie zmienia faktu, że przychodzący grajkowie są jednymi z lepszych jakich moglibyśmy sprowadzić przy naszych warunkach. I ponawiam pytanie, które już zadałem wcześniej do wszystkich malkontentów (bez odpowiedzi): co jeszcze musiałoby się stać, żebyście uznali to okienko za udane?
Ostatnio edytowane przez martonas : 31.01.2011 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Markus. Jaki budżet na transfery ma Wisła?
Kupiliśmy już trzech zawodników, którzy mają szansę na podniesienie wyznawanego przez Ciebie poziomu sportowego. Potrzebujemy wzmocnień na pozycje, na które pisałeś. OK. Jakie według Ciebie CV powinni mieć piłkarze ( co za tym idzie - Ile kosztować ) żebyś nie napisał że nie potrzebujemy kolejnych łamag, które nie podniosą naszego poziomu sportowego? Wiesz coś więcej niż inni forumowicze że uważasz że nas stać? No chyba że zdajesz sobie sprawę że nie mamy tyle pieniędzy na transfery? W takim razie po co wypisywać o potrzebie kolejnych transferów? Takie posty powinny być jak najbardziej tyle że w Nibylandi a nie w Polityce transferowej. I pozwól że na koniec odbiję piłeczkę. A jakiej Wiśle Ty kibicujesz? Takiej, która po wydaniu 2 milionów Euro na sam zakup zawodników na cztery wymienione pozycje ( o kontraktach nie wspominam ), w przypadku braku sukcesów w Europie zbankrutuje bo nie będzie mogła dopiąć budżetu? I jeszcze do tych krzyczących o wywalenie z klubu Łobodzińskiego, Jirsaka, Kowalskiego i innych. Oni mają kontrakty. Podpisane na czas określony. To tak jak byś cie podpisali umowę z Canal+ na 2 lata a po upływie roku chcieli umowę rozwiązać bez płacenia żadnych kar. Dacie radę? Teraz podstawcie jako C+ zawodników a jako siebie klub. I nie piszcie bzdur o wywalaniu kogokolwiek z kadry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Chwasty jak ich nazywasz przyniosly klubowi kilka milionow e .Ale takie pilkarskie chwasty /to napewno nie wlasciwe okreslenie czesci pilkarzy obecnej WISLY /JEST W TEJ DRUZYNIW I MA SIE DOBRZE I TO ICH NALEZY SIE POZBYC. ba nawed ci co trafili latem do Wisly na to miano zasluzyli.I podeizewam do jeszcze przez kilka okienek takich pieniedzy nie dostaniemy .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Kiedy zamyka sie okienko?
Moze uda sie jeszcze zwerbowac kogos z karta w reku za pol darmo "last minute" i okaze sie to strzalem w dziesiatke |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
To że okienko zamyka się dzisiaj na zachodzie, nie oznacza, że my nie możemy nikogo kupić stamtąd. Transfer dochodzi do skutku, jeżeli w kraju, do którego ma przyjść zawodnik, jest otwarte okienko transferowe. Nic do rzeczy nie ma to, czy okienko w kraju, skąd zawodnik ma przyjść okienko jest otwarte czy nie, to jest nieistotne Okienko transferowe w Europie Zachodniej zamyka się dzisiaj o 0:00, u nas trwa do 28 lutego z uwagi na dłuższą przerwę w rozgrywkach ![]()
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
W Polsce okienko zamyka sie w ostatnim dniu Lutego. W ligach Zachodnich dzisiaj o polnocy. Moze faktycznie uda sie Staszkowi znalesc jakas okazje, ale z Jego wczesniejszych wypowiedzi to wszystko wskazuje ze teraz dojdzie jeszcze tylko Melikson (jesli znow sie cos nieprzewidzianego nie wydarzy) i bramkarz a kolejne zakupy i wzmocnienia beda w lecie.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
. Sęk tym, że w grudniu 2010 Basałaj opowiadał, że pieniądze na transfery będą, że właściciel nie poskąpi grosza. Pamietam jak dziś. Ale trafiła sie kolejna okazja (osłabienie - jak zwal tak zwał) i wpadło extra 2,5 melona ogórków za Brożków. Wtedy każdy normalny prezes wydaje pieniądze na wzmocnienia składu bo pieniądze są . Ile z tych 2,5 miliona dziś wydaliśmy . Ale nie u nas ... I tak było z forsą za Głowę i za Marcelo ... O to chodzi tym śmiesznym ludkom o których nawijasz ![]() ![]() ![]() ![]() "Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Szkoda, że już tak późno. Zaraz po świętach powinni byli przesunąć Branco do ME i zaproponować rozwiązanie kontraktu za połowę ceny, Łobo wypchnąć gdzieś na wypożyczenie lub zrobić do samo i zakontraktować dwóch bocznych obrońców. Nie skąpiąc pieniędzy. W ogóle boków nie mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jeśli to okno transferowe skończy się tylko kupnem Genkova, Jaliensa, Melliksona i jakiegoś bramkarza w stylu Jovanicia, to będzie śmiech na sali. Nie po to los dał na prezent w postaci 3,5 mln E za słabych Brożków i Głowackiego (nie liczę Marcelo i Diaza, gdyż ci prezentują europejski poziom), aby teraz wykpić się zaledwie trzema transferami. Nie mamy ani jednego lewego obrońcy, nie mamy zmienników dla Chaveza i Jaliensa. Cikosz jest wielką niewiadomą, a z kolei Branco wiadomo, że to nie jest piłkarz pokroju Wisły. Do tego dochodzi jedyny Genkov w ataku. Żuraw jest już na emeryturze, a Riosa trzeba jak najszybciej przerobić na drugiego Cantoro - jest waleczny, świetny technicznie, dużo biega, ale jest wolny i nieskuteczny. W chłopaku jest potencjał i nie można go ot tak odstawić od składu. Oczywiście ma wysoką klauzulę odstępnego, ale przecież można ponegocjować i wykupić go za znacznie mniejsze pieniądze.
Na razie to wszystko wygląda nader słabiutko. Jedyna nadzieja w Maaskancie i tym, że los będzie dla nbas łaskawy. PS. Jeśli taka ma wyglądać ta nasza hiperofensywa transferowa zapowiadana przez pewnych forumowiczów, a także przez Smudę, to ja nie mam więcej pytań, a tylko obawy co do przyszłości mojej ukochanej drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
przed chwilą na Orange sport info było info że Melikson podpisał właśnie kontrakt z Wisłą na okres 4,5 roku
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |