|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Panowie, weźcie się zrelaksujcie.
Zaparzcie sobie melisę, włączcie relaksująca muzykę i powtarzajcie sobie w kółko: to tylko sparing, to tylko sparing,... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() uwielbiam takie teksty o dzieciach i że się nie pisało tego co się napisało ale się napisało oj napisało O Bunozie nie bede pisal, bo obronca ma przede wszystkim bronic, a 4 bramki obciazaja przede wszystkim formacje obronna. Nie mowie, ze Bunoza cos sknocil(bo meczu nie ogladalem), ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
For_Fun_ no widać jak poważnie bo wypowiadasz się o meczu którego nie widziałeś. Studiowałem na AWFie i dziennie jeśli chcesz to wiedzieć.
Przerwa była spora i nawet najlepszy trening nie da Ci to co gra. Badania były robione w Skotnikach i na ich podstawie przygotowano program treningowy. A jako ktoś kto się piłką zajmował tyle lat powinieneś wiedzieć że na tym etapie kiedy masz duże obciążenia 2x treningi dziennie świeżości możesz szukać chyba w niebie ;] Dla Twojej wiedzy 1 połowa była dobra w naszym wykonaniu i gdyby nie Łobo i Żuraw powinno być 2:2. Na chwilę obecna stać ich na dobrą grę na 45 min z czasem pewnie to się zwiększy tak trudno to pojąć? gianbuffon ale ja się nie spinam mam świadomość tego że to sparing, a w przeciwieństwie do For_Fun_a oglądałem mecz ![]() For_FuN_ jeszcze jedno grałeś w piłkę trenowałeś? podaj swoje sukcesy, bo mądrzysz się niczym Mourinho ;]
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 31.01.2011 o godz. 00:12.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wynik boli i to bardzo, no ale cóż - takie miałem przeczucia, że może być źle, po sprzedaży Brożka nie mamy kim straszyć... Liczę na Genkowa, że go zastąpi bo jak nie to nie będzie różowo. Poza tym Kev i Siwakow dopiero dołączyli do zespołu - trzeba się zgrywać. Nie wiem po co w ogóle Kowalski u nas jeszcze gra ten chłop powinien już być dawno odstrzelony.
Wiadomo, sparing to sparing, widać, że nasi byli bardzo ociężali, ale 4:0 jednak boli. Myślę, że z czasem będzie lepiej, ale mam jednak przeczucia, że sprzedaż Pawła kosztowała nas mistrzostwo Polski, teraz jest dużo zmian, przetasowań, bardzo bym się zdziwił jakby ta drużyna zaskoczyła od razu... raczej spodziewam się kiepskich wyników na początku rundy a im dalej w las tym powinno być lepiej. Zobaczymy jak będzie ja nadal twierdzę, że przy tym stanie personalnym powinniśmy skończyć w pierwszej trójce i w następnym sezonie jak już się ta drużyna trochę zgra zostaniemy mistrzami ;-) Serce chciałoby mistrza już teraz zaraz |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=MaDy1Zfs0hY
Stwierdzili że skrótu z 2 połowy nie ma nawet sensu wklejać |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=MaDy1Zfs0hY#t=0m29s
Powie mi co Wojciech Łobodziński pokazuje po spartaczonej akcji ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Że niby rożny ma być i dlatego piłka nie wpadła do bramki..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
rzut rożny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
zgadzam się z Kluvim (pzdr dla absolwenta AWF przy okazji
), przygotowanie zawodnikow to nie jest prosta rzecz. Najpierw nalezy budowac motorykę i nie ma cudów, żeby w pierwszym etapie przygotowań byli w stanie rozegrać mecz na wysiłku submaksymalnym skoro taki wysiłek dostają 2 razy dziennie, nie ma szans. To dopiero będzie procentować - inaczej mówiąc, w tym tygodniu i w najbliższym budują bieżącą podstawę wydolności organizmu na najblizsze 4-5 miesięcy.Tak samo czucie piłki - już po 3 tygodniach bez kopania piłki osłabiona jest jakość odruchów z propioceptorów (receptory czucia głebokiego z m.in. więzadła krzyzowego). To akurat wyczytałem nie tak dawno z jakiegos czasopisma naukowego - chyba ze Sportiva Medicina. To też trzeba zbudować - z tego samego powodu zawodnicy wracający po kontuzji zazwczyczaj fizycznie mogą przystąpić do gry wcześniej ale buduje się właśnie to tzw "czucie piłki" A co do For_fun - różnica miedzy profesjonalnym a amatorskim kopaniem piłki jest o wiele większa niż się może wydawać, nawet w polskich warunkach. A co do trenowania we właściwych warunkach to jestem w stanie się z Tobą założyć ze gdybyś dostał polecenie żeby utrzymać np. szybkość przez 5- 6 tygodni bądż też wytrzymałość sam, nie mając pojęcia o podstawach fizjologii wysiłku to albo byś pogorszył swoje wyniki albo byś się przetrenował co w konsekwencji spowodowałoby ujemną kompensację krzywej wydolności organizmu i dalej - po paru miesiącach drastyczny spadek wydolności fizycznej. Zresztą kończąc temat - są to zbyt złożone sprawy, o których ciężko dyskutować na tym forum, nie bez powodu fizjologia wysiłku jest bardzo zmienną dziedziną nauki, praktycznie co dekadę dochodzi do rewolucji w tej dziedzinie, ostatnia dotyczyła np. wpływu kwasu mlekowego na mięśnie - potoczne zakwasy same sobie nie powodują bolesności mięśni, tylko obniżają próg odczuwania bólu z mikrourazów, dalej idąc odnowa biologiczna idzie w tym kierunku, żeby jak najbardziej minimalizować ten ból (stąd ta moda na kąpiele w wannach wypełniych lodowatą wodą - całe Premiership to stosuje) i nie dopuszczać to tych mikrourazów. Następny aspekt to dieta, idywidualizacja ze względu na rodzaj włókien mięśniowych itd itd rozpisałem się, chyba niepotrzebnie bo i tak ktoś mi zarzuci jak Kluviemu że się nie znam i ktoś wie lepiej ale co tam... ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co jak co ale w....... od jakiejs valerengii w wymiarach 0:4 to gorzej niz kompromitacja.. sparing to sparing-wiadomo taktyka i ustawienie ale dostac 4 gole od takich ....a traktorzystow to kolejna kompromitacja..
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawe kiedy wpadniecie na to, ze to w polskiej lidze grają traktorzyści i wywyższanie się nad ligami norweskimi, litewskimi czy białoruskimi jest zwykłym przejawem tzw.polactwa i niczym nieuzasadnionej megalomanii.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Dla mnie to jest jakieś paranoiczne to co się dzieje tu na forum. Od uwielbienia po ostatnich ruchach kadrowych po dzisiejsze gromy i lamenty po porażce w sparingu, jednym z pierwszych po przerwie zimowej i okresie ciężkich treningów kiedy buduje się kondycję, siłę na resztę sezonu, ba ... na cały rok. Do tego doszło do roszad kadrowych i Ci ludzie teraz dopiero będą się zaczynali zgrywać. Jeśli ktoś już dzisiaj oczekiwał cudów to lepiej powinien sobie i innym darować i nie oglądać dzisiejszego meczu. Teraz tej drużynie są potrzebne ciężkie treningi, spokój i grać, grać, grać... Na wyniki trzeba poczekać. Na ocenę obecnych ruchów kadrowych, efekty pracy Holendrów trzeba będzie poczekać. Nawet Jaliens (wyjadacz z Eredivisie) dziś wyglądał czasem jak "dziecko we mgle", bo ledwo pierwszy raz zobaczył z kim przyjdzie mu grać, potrzeba czasu na zgranie. Myślę, że dopiero pod koniec kolejnego zagranicznego zgrupowania Wisły będzie można przeprowadzać pierwsze prognozy na co stać naszą drużynę w rundzie wiosennej.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 31.01.2011 o godz. 03:07.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ludzie o co wy płaczecie że przegraliśmy SPARING?Wbijcie sobie do tych płaczących łbów że sparing na tak wczesnym etapie przygotowań można i przegrać 4:0.SPARING TO TRENING I TYLKO TRENING I NIC WIĘCEJ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
jeśli na treningu zawodnicy potykają się o własne nogi i nie potrafią wymienić trzech podań to jest czym się martwić.
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 31.01.2011 o godz. 06:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może oni nie są wcale tacy słabi skoro podpisali tego Kone? A tak szczerze to zastanawia mnie jak to możliwe że przeciętne drużyny z Norwegii są od nas tyle lepsze? A jeszcze do tego oni później zaczynają sezon ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Czytałem wywiad z Maskantem. Jeśli on mówi, że Sivakow i Jaliens pokazali swoje umiejętności w tym meczu, to niestety nie będą wzmocnieniem.
Chyba, że trener nie oglądał tego spotkania i dlatego takie wnioski. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
są słabi. trzy dni temu dostali od Kopenhagi 1-5. chyba po prostu jako drużyna jesteśmy w stanie przebudowy, i to poważnej, stąd te wyniki. 10/11 to sezon przejściowy, następny powinien być lepszy, ale - jeśli zostajemy przy koncepcji Wisły Stasia i opieraniu drużyny na obcokrajowcach - pełnię mocy Wisła powinna pokazać za dwa lata. Długo, ale rozsądnie patrząc tyle to powinno zająć. poważnej drużyny nie buduje się w tydzień, a nawet nie w rok - patrz Man City, mają praktycznie nieograniczony budżet ale budowa zespołu na miarę oczekiwań zajęła im dwa, trzy sezony.
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 31.01.2011 o godz. 08:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie ma co załamywać rąk. Gdyby wczoraj Żuraw i Łobo trafili z 7 metrów do pustej bramki prowadzilibyśmy 2-0. Do przerwy Valerenga oddała dwa strzały. Po przerwie "traktorzyści" siedli na nas presingiem i sie pogubiliśmy. Moze dlatego że zabrakło pary do biegania. Z tych dwóch sparingów widać jedno , nie mamy bramkarza. Młodemu każda piłka wypadała z rąk nawet po podaniu od swojego, a Jovanic też niepewny. Trzeba kogoś sprowadzić. No i Żuraw nie może grać na szpicy cały mecz w sytuacji kiedy nie potrafi nawet przyjąć piłki. Jak brakuje siły to na pięć metrów ciężko podać.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
Nie no, mam wrażenie, że się "trochę" zapędziłeś Zim Zum. Sugerujesz,że sparingpartnerów dobiera się na podstawie ich wyników w innych sparingach Kartą przetargową jest aktualna dyspozycja w lidze i sukcesy na arenach krajowych a nie w sparingach. Wisła jest w trakcie przebudowy, to logiczne że nie osiąga wyników w sparingach, i że może jej się noga powinąć. Sorry Zim Zum, ale tekst że zawodnicy nie przyjdą do Wisły przez te wyniki to już totalna bzdura. Tak, lepiej grać w 2. Bundeslidze niż w Wiśle. Czemu? Bo przecież Wisła dostaje baty w sparingach.....No comment. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd oglądałeś cały mecz? Kurto na samym początku miał 2 "wyplucia" piłki później mu szło dobrze, ale pewnie myślisz że inny bramkarz wyłapałby wszystkie bramki no nie? Zastanówcie się czasem co piszecie i czytajcie ten temat wstecz bo niektórzy się już powtarzają i piszą to co już było
skeba mam prośbę naucz czytać się ze zrozumieniem i nie opisuj zdań wyrwanych z kontekstu: „Jak oceniam nowych piłkarzy? Potwierdzili swoje umiejętności, o których wiedzieliśmy, poczekajmy jednak, są z nami dopiero od dwóch dni” Sam trener podkreśla to o czym wielu zapomina, kolesie raptem 2 dzień z nami są a wy oczekujecie że zagrają super. Wy skupiacie się tylko na tym co złe a nie to co dobre a było we wczorajszym takie cuś dobre mianowicie nie graliśmy dzid a to już spora zmiana jakby nie było. Ale co tam najlepiej to jest narzekać no nie?
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 31.01.2011 o godz. 09:27.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Mnie chodziło o to jaki generalnie pozostawiamy po sobie obraz w europie. Czy to w meczach pucharowych czy w sparingach. |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy wy naprawdę uważacie, że spotkania sparingowe mają jakieś znaczenie w Europie
Wisła mimo żałosnych wyników w ostatnich latach w pucharach dalej może być kusząca dla niektórych zawodników którzy chcą się wybić. Bo zajmując pierwsze miejsce w naszej buraczanej lidze mamy praktycznie autostradę do LM (szkoda, że nikt nie umie z niej skorzystać), o czym mogą pomarzyć drużyny z 2. Bundesligi. W tym momencie tak naprawdę jest to jedyna karta przetargowa w negocjacjach. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może powinniśmy przejść na stary dobry system 4-4-2, a nie cudować z jakimś 3-5-8...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wiśle można pochwalić tylko Kurto,Gordana i Kirma .Kurto wpuścił te 4 bramki ale obronił kilka razy łądnie a przy bramkach nic do powiedzenia nie miał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W każdym razie potencjalni przyszli Wiślacy nie będą patrzyć czy Wisła wygrała czy przegrała z Valerengą sparingu, a nawet jakie miejsce zajęła w lidze, tylko na to do jakich klubów odchodzą stąd zawodnicy. Co nie znaczy jednak, że jesli mamy budować klub o europejskiej randze nie powinniśmy sparingów traktować poważnie. Jak ktoś powiedział - wynik idzie w świat, a np po meczach w copa de sol w norwegii mamy opinię bandy frajerów.
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 31.01.2011 o godz. 10:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chodzi o to że jestem hurraoptymistą, bo uwierzcie mi, że Levadia i Karabach smakowały gorzko i tak samo mnie przyszło przełknąć tę pigułkę. I też mam dosyć kolejnych kompromitacji. Tylko po co psioczyć już na etapie 2 sparingu, w którym występuje 2 nowych zawodników po jednym dniu spędzonym z drużyną. Pewnie nawet nie pamiętają imion połowy drużyny, nie mówiąc o zrozumieniu na boisku. Po to jest Maaskant, po to Stan itd, żeby w tym albo przyszłym sezonie pokazać się w Europie. I to ma być nasza karta przetargowa. Sukcesy które nadejdą, a ja jeszcze raz napiszę, chcę wierzyć że tak będzie. A o zgrupowaniu w Hiszpanii, i o tym śmiesznym turnieju nikt za 2 miesiące nie będzie pamiętał. Po co płakać, jakbyśmy odpadali co najmniej z fazy grupowej LM? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko fajnie tylko zatrudniamy już prawie 33 letniego Jaliensa, 31 letniego Boukhariego i 31 letniego Branco. Więc gdzie niby Ci goście pójdą dalej ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To chyba niewłaściwy temat na to pytanie
![]() |
|