The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bielau
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2011, 21:02
to już jest koniec Wisły ! spadamy do drugiej ligi o mistrzostwie i LM możemy pomarzyć. Jutro na konferencji prasowej trener Maskaant i dyrektor Valcx "oddają się do dyspozycji" zarządu. O Melisksonie możemy pomarzyć bo po takiej grze w arcyważnym spotkaniu nie ma mowy żeby do nas przyszedł. Oczywiście Wisła już jest praktycznie sprzdana, Cupiał ma dość upokorzeń. Na stodionie czekają nas pustki bo wierni kibice nie wykupią karnetów po takiej wpadce!

Ludzie naprawdę...mnie też porażka boli, fajnie byłoby strzelić Norwego 4 bramy i w ogóle. Ale nie popadajmy w jakąś skrajność. oceńmy przygotowanie naszego zespołu po całym okresie przygotowawczym. Ale o czym ja w ogóle mówię, przecież według połowy forum Jaliens to cienias i niech wraca do Holandii po dzisiejszym meczu.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Odważne deklaracje, Polska to nie jest bardzo tolerancyjny kraj
są tacy mężczyźni którzy jednym strzałem potrafią zadowolić tysiące innych chłopów haha
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Pierwsza połowa nie była zła, natomiast druga to bez komentarza, tylko że zwróccie uwagę że jesli podpiszą z Meliksonem czy nowym bramkarzem to tacy piłkarze jak Łobo, Kowalski, Kurto, Jovanic, Jirsak, Garguła, Żurawski czy Rios to będą się wymieniać miejscami na ławce i trybunach zamiast grać w pierwszym składzie więc spokojnie.

Co do nowych graczy to oczywiście ciężko wymagać czegoś od nich jak oni wczoraj z samolotu wysiedli. Jaliens popełnił kilka błędów, ale w porównaniu z tym jak grała nasza defensywa po zamianie na Kowalskiego to nawet nie ma o czym mówić. Podobnie rzecz ma się z Shivakoviem, widać że chłopak był trochę zagubiony i szukał sobie dopiero miejsca na boisku a przy tym popełniał sporo błędów, natomiast kilka razy pokazał że gra z pierwszej piłki to nie jest dla niego taki kosmos jak dla większosci naszych piłkarzy i momentami fajnie to rozegranie z jego udziałem wyglądało. I jak poprzednio, w porównaniu ze zmiennikiem z drugiej połowy to i tak wypadł nieźle.
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Od: 11.2007

Wsciekly Pies napisał(a):Wyświetl post
PANOWIE wy chyba nie rozumiecie że w 3 tygodnie to można dobrze po melanżować na tajwanie, a nie budować drużyny, widać typową krótkowzroczność , DLA MNIE NIECH PRZERŻNĄ jeszcze nie raz 5 do 0, nawet w lidze tylko niech zachowają odpowiedni ludzie chłodne głowy i krok po kroku BUDUJĄ drużynę, a nie jak to do tej pory było że szybko zlepiali parę osób wyniki pikowały szybko w górę a później ostro w dół.

U NAS DLATEGO CAŁY CZAS JEST CORAZ GORZEJ BO NAPALEŃCY myślą że jak się szybko po zmienia parę rzeczy to od razu będą efekty, a to błąd.

Dopóki ludzie nie zrozumieją że to proces DŁUGOLETNI a nie kilkutygodniowy to NIE BĘDZIE ŻADNEGO WYNIKU.
Weźcie się przejedźcie do kuchenek do poznania zobaczcie jak tam szkolą młodzież z jaką pasją i zaangażowaniem zobaczycie jak za parę lat będą nas Ci młodzi w lidze wozić jak chcą.
Same mądrości A jakimiżto wychowankami gra Amica, bo nie kumam ? Acha Rudnevsem, Stiliciem, Djurdjeviciem, Arboledą, Ubipbaribibem czy czymś takim . Sami wychowankowie. Rozjebały mnie twoje mądrości

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Stary 30.01.2011, 21:03
Powiem to samo co po pierwszym sparingu: To jest aktualna siła Wisły.

Po tym sparingu można być jednego pewien jeśli ktoś myślał że Garguła i Żurawski po treningach u Maskaanta wrócą do dawnej formy to widać że nie nigdy już nie wrócą do dawnej formy. Patrząc na Maćka płakać się chciało jakby ktokolwiek powiedział dla jakiegoś fana traktorzystów ile on goli w lidze strzelił to chyba umarłby ze śmiechu.

Łobodziński to ooo Jeeeezuuuuusie jaki on jest fatalny.
Kowalski już przed sezonem mówiłem i apelowałem żeby go z Piasta nie sprowadzać, że druga liga to jego poziom, że w tym Piaście był jednym z najgorszych piłkarzy, że Glik to przy nim profesor. Paru mnie oczywiście wyśmiało.
Boki obrony tu przemilcze bo nie widziałem. Absolutnie potrzebujemy dwóch bocznych obrońców, a jeśli ktoś twierdzi inaczej to szybciutko do psychiatry.
Iwan też najlepiej skomentował naszą ofensywe: W Wiśle jest za dużo zawodników którzy się boją starcia fizycznego (Żuraw, Garguła, Jirsak, Łobodziński) Jak oni widzą że ktoś mże ich kopnąć to wolą od razu oddać piłkę. To jest aż 4 zawodników, a jak my atakujemy z taktyką Maskaanta to właśnie tylu jest tych zawodników maksymalnie z przodu. Czyli de facto nie ma nikogo. Ewentulnie sam Kirm czy sam Małecki.

Nowi slabo ale jeszcze nie oceniam bo są prosto z samolotu.

Tej drużynie trzeba jeszcze 4-5 graczy by coś prezentowała. Bo póki co jesteśmy dalej słabsi od drużyny która się skompromitowała z Levadią.

Acha najważniejsze LIGA RUSZA ZA MIESIĄC. To wbrew niektórym, szybko zejdzie.
Ostatnio edytowane przez Baala : 30.01.2011 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.01.2011, 21:03
Jest jeden potężny plus z tego meczu: NIKOGO DZISIAJ NIE ZNOSILI NA NOSZACH :]

Nie ma co się napalać na dobre wyniki w Hiszpanii. Na następnym zgrupowaniu powinno coś 'trybić'. Tak że z Arką Świnką pojedziemy jak z ... ...., w każdym razie wygramy i tak do maja :]
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.01.2011, 21:04
A gdybyśmy zamiast Kowalskiego wzięli na obóz Czekaja. A jakbyśmy zabrali Nalepe zamiast Branco? Gorzej by nie było.
Jirsak, Łobodziński, Kowalski, Branco wypier****ć z Wisły!
Żurawski niech lepiej zakończy karierę.
Chciałbym abyśmy jeszcze przetestowali na tym turnieju Nalepe.
A może by tak Baszczu wrócił?
Wiem, że w podeszłym wieku, ale przydałby się jako dobry duch drużyny. Poza tym piłkarsko jest kilka razy lepszy od Branco.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.01.2011, 21:04
No i zaczęło się narzekanie dzieci neo
Poczekam jeszcze dzień jak każdy dzieciak się wyżali jaka to Wisła jest be i zacznę kolekcjonować pokemony na liście ignorowanych.

A co do meczu: Pierwsza połowa niezła, brakowało tylko skuteczności. Gdyby grał Paweł Brożek albo nie grał Łobo, to spokojnie mogli prowadzić. Drugiej połowy nie ma sensu komentować, bo przy wyniku 0-2 i na tym etapie przygotowań nie było szans nawiązać równorzędnej walki z Norwegami, którzy są na późniejszym etapie przygotowań.
Ciężko tez oceniać poszczególnych zawodników po zaledwie dwóch meczach, ale wydaje mi się, że tacy piłkarze jak Łobo (zaczął przyzwoicie, ale ta skuteczność:/), Branco, Żurawski, Garguła ewidentnie odstają od reszty zespołu. Sivakov zagubiony, Jaliens też słabo, ale ich nie można teraz oceniać. Bunoza lepszy w ataku niż defensywie i to wcale nie jest pozytywne. Kirm, Sobolewski i Kurto za dobre wyprowadzanie akcji na plus.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.01.2011, 21:05
a jak ma mu nie brakować jak mało gra z meczu na mecz może być coraz lepiej jakby nie dziury w obronie to Filip miał w 2 połowie może z 2 kiksy < 1 jak wypluł piłkę ale szybko ją złapał, 2 jak wybił słabo z pierwszej piłkę >
w 2 połowy tak dokładnie nie oglądałem i nie widziałem niczego złego u niego. Jemu trzeba dać grać.

A jeszcze jedno do tych płaczków że oni zaczynają później ligę niż my a są dalej w przygotowaniach, nie pomyślał NIKT z was że oni chcą wygrać ten puchar? nie jest to 2 dniowy turniej jak widać i żeby dojść do finału to trzeba mieć jakąś formę i może dlatego oni są dalej w przygotowaniach niż my..

Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.01.2011, 21:05
Przecież to TYLKO sparing. Wiadomo 0-4 boli, ale nie ma co panikować. Po to są takie mecze, żeby zobaczyć co nie funkcjonuje, a później poprawiać. W pierwszej 11 grało dwóch zawodników, którzy co dopiero wysiedli z samolotu.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 30.01.2011, 21:07
Hehe...no tak myślałem, że będzie lament na forum
Zagrali padake dzisiaj, to fakt ( zwłaszcza w II połowie), ale liga za miesiąc a niektórzy tu już panike sieją: "rok temu też mówiliście, że to tylko sparingi i zobaczcie co się stało z Levadią" ... Oczywiście to była wina sparingów. Zwolnijmy trenera, Cupiał niech sprzeda klub i wyprzeda wszystkich zawodników i zacznijmy od klasy B. Ja wiem, że koniec weekendu i nerwowi niektórzy, ale na wyroki to poczekajmy na koniec sezonu.
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.01.2011, 21:07
Dokładnie, ja nie wiem, czy jest jakikolwiek sens ogrywania Branco, Łobo, Żurawia, Kowalskiego, można było wziąć w to miejsce czterech chłopaków z ME. Pouczyliby się może od... od Norwegów, może być coś z tego było.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.01.2011, 21:08
Dokładnie, ja nie wiem, czy jest jakikolwiek sens ogrywania Branco, Łobo, Żurawia, Kowalskiego, można było wziąć w to miejsce czterech chłopaków z ME. Pouczyliby się może od... od Norwegów, może być coś z tego było.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 30.01.2011, 21:08
Wielu napalencow widze z samej zasady jedzie Branco.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.01.2011, 21:10
O niczym innym nie marzyłem w niedzielny wieczór jak w....... 4-0, na dodatek od Valerengi.

Lodzio miodzio.
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Stary 30.01.2011, 21:11
Dzisiaj Jeliens zakumał co zrobil podpisując kontrakt w Polsce. Pewnie chlop schleje dzisiaj ryja z rozpaczy.

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.01.2011, 21:12
jak widze łobo albo kowalskiego na boisku to już mnie nosi rasiak przy nich to messi żuraw branco beznadziejnie szkoda, że kirm opuścił plac gry garguła gra słabo najlepiej... Rios i dla mnie to jest zawodnik który powinien grać częściej
Odpowiedz cytując
mati1413
Junior Member

Stary 30.01.2011, 21:13
W WiŚlackich barwach powinno siĘ zapier*alaĆ a nie staĆ jak jakaŚ tyka!
Zero ambicji!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.01.2011, 21:14
Panikarze..dziesięć znaków:/
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.01.2011, 21:15
Ciekawe co sobie Genkov pomyslał ogladajac wyczyn naszych pilkarzy dzisiaj.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.01.2011, 21:16
Wrzućcie na luz... Widać, że nasi mają cięzkie treningi w nogach. Jako przykład podać można Małeckiego, nigdy nie widziałem, żeby był tak wolny jak dzisiaj. Moim zdaniem, jak skończą się treningi siłowe i zaczniemy dopracowywać taktyke, to będzie tylko lepiej. To moje zdanie i będe sie przy nim upierał.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.01.2011, 21:17
Niestety ferie się zaczęły...od razu widać na forum...dla dobra tego forum, nie powinni transmitowaćtych sparingów
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.01.2011, 21:18
Tak patrząc, to tylko Żuraw pamiętał Valerengę z pamiętnego meczu. Tylko że Żuraw to nie ten sam Żuraw sprzed paru lat...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.01.2011, 21:19
mati1413 napisał(a):Wyświetl post
W WiŚlackich barwach powinno siĘ zapier*alaĆ a nie staĆ jak jakaŚ tyka!
Zero ambicji!!!!!!!!!!!!!!
Tylko przetłumacz jeszcze to zdanie na serbski, bośniacki, słoweński, czeski, hiszpański, bułgarski, białoruski, holenderski, bo póki co 2-3 zrozumie
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 30.01.2011, 21:21
Korbit napisał(a):Wyświetl post
jak widze łobo albo kowalskiego na boisku to już mnie nosi rasiak przy nich to messi żuraw branco beznadziejnie szkoda, że kirm opuścił plac gry garguła gra słabo najlepiej... Rios i dla mnie to jest zawodnik który powinien grać częściej
No ale widzisz, po to był sparing. Kowalski i Łobodziński zagrali słabo. Guła podobnie, Kirm grał lepiej więc już Maaskant ma jakiś obraz. Po to są sparingi żeby sprawdzić w jakiej formie są kopacze. Na razie genialnie to nie wygląda, ale sianie paniki jest zdecydowanie przedwczesne.
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.01.2011, 21:21
Ubaw mam na maxa tutaj Panika w ch*j koniec świata ludzie opanujcie się na litość boską
Tak fakt 0:4 boli ale to tylko sparing nasi widać że wyszli jak by wczoraj popili.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.01.2011, 21:22
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Tak patrząc, to tylko Żuraw pamiętał Valerengę z pamiętnego meczu. Tylko że Żuraw to nie ten sam Żuraw sprzed paru lat...
Podobnie było z Wichniarkiem. Tylko w Poznaniu zrozumieli to po 4-5 meczach, a u nas zajmie im to pewnie przynajmniej rok.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 30.01.2011, 21:22
Czekac tylko jak zaczna sie masowe samobojstwa, bo sparing Wisla przegrala

A jak w Krakowie na boisku treningowym czerwoni dostana od niebieskich to tez beda placze ? Ferie sie zaczely i dzieciaki sie nudza - niestety widac jak kazdego roku
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.01.2011, 21:23
hehe można by z tych wpisów dramat na 15 Oscarów napisać

Nasi mają obecnie siłę na 45 min gry ale cóż panika zasłania trzeźwe myślenie

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

macie nawet najwięksi mają sensacyjne porażki

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.01.2011, 21:23
Niby sparing a pokazal golym okiem braki tego zespolu.
O ile w obronie sa widoki ze jakos to bedzie ,tak bez rozgrywajacego i napastnika bedzie ciezko.

nie oceniam tego meczu bo tu nie ma nawet co oceniac,poprostu trzeba zacisnac zeby i pracowac ,w 1 miesiac moza duzo zrobic.

Jednak pewne rzeczy rzucaja sie w oczy i mysle ze z Meliksonem musza sie dogadac bo nie ma kto akcji rozgrywac.

Valerenga zagrala tak ,ze w Polsce nikt by jej nie podskoczyl,naprawde presing ,wybieganie -super poziom.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów