The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2011, 14:41
Jirsak, o ile go nie opchniemy, będzie nas zachwycał swoją grą do 2012 roku.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.01.2011, 14:46
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Jirsak, o ile go nie opchniemy, będzie nas zachwycał swoją grą do 2012 roku.
a kto go kupi ? O 700 tyś € jakie za niego przepłacono można zapomniec.Może za 200-300 tyś € znajdzie sie chętny. Pamiętam jak ktoś przed przyjściem Jirsaka oglądał go w meczu młodzieżówki Czeskiej i napisał że jest to drugi Olek Kwiek.Miał 100 % racji.Wogóle sie nie angażuje w gre, ma przestoje że znika na długi czas z pola widzenia.Jedno dobre podanie do napastnika na całą runde to troche mało,wogóle nie strzela z dystansu.Jak sobie przypomne jacy grali kiedyś w Wiśle na środku pola rozgrywający (Kulawik,Czerwiec,Szymkowiak,Moskalewicz) to Jirska wyglada przy nich cieniutko
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.01.2011 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.01.2011, 14:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a kto go kupi ? O 700 tyś € jakie za niego przepłacono można zapomniec.Może za 200-300 tyś € znajdzie sie chętny. Pamiętam jak ktoś przed przyjściem Jirsaka oglądał go w meczu młodzieżówki Czeskiej i napisał że jest to drugi Olek Kwiek.Miał 100 % racji.
Wówczas połowa forum zachwycała się Jirsakiem, ale trzeba mieć świadomość przy tego typu piłkarzach, że na młodzieżowych ME grają w większości z jakimiś pachołkami, a tylko niektórzy zawodnicy to perełki.

Problem z Jirsakiem pojawił się wtedy, gdy po jego zakupie nie miał on miejsca w pierwszym składzie. Gdyby grał, może by się rozwinął. Niestety tak się nie stało.
Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 29.01.2011, 14:53
Mask uwielbia środkowych pomocników. Jak przyjdzie Melikson to będziemy ich mieli w kadrze z 8 czy 9. Natomiast bocznych obrońców nam nie potrzeba. Mamy chyba jednego, który coś tam gra (Cikos) no bo Paljic to jest delikatnie mówiąc cienias a Burliga ... hmm
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 29.01.2011, 15:00
Paljic na ligę daje radę. Pamiętajmy też, że siła rażenia w polskiej Ekstraklasie trochę spadła. Sprzedali Grosickiego, Robaka i kilku innych do Turcji. Wydaje mi się, że Jagiellonia z Grosickim zrobiła błąd, ale to już ich problem.
Odpowiedz cytując
nicramus
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 29.01.2011, 15:05
Teraz to chyba nam najbardziej potrzeba nowego bramkarza. Martwi mnie trochę, że mało się o tym mówi, ale myślę, że Jovanić się nie nadaje. Cieszę się natomiast z nowych nabytków (Jaliens, Siwakow i Genkov) każdy z nich może wnieść coś pozytywnego do drużyny. Oglądałem parę ciekawych akcji z udziałem Genkova i jego bramek na YT i naprawdę robi wrażenie oby tak dla Wisły strzelał.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.01.2011, 15:07
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
Mask uwielbia środkowych pomocników. Jak przyjdzie Melikson to będziemy ich mieli w kadrze z 8 czy 9. Natomiast bocznych obrońców nam nie potrzeba. Mamy chyba jednego, który coś tam gra (Cikos) no bo Paljic to jest delikatnie mówiąc cienias a Burliga ... hmm
dokładnie... jakoś nikogo w zarządzie nie martwi, że mamy tak na prawdę 2 bocznych obrońców (nie liczę Paljica), z czego żaden nie prezentuje formy choćby zbliżonej do Baszcza... w każdym profesjonalnym klubie jest choćby 3 bocznych obrońców, gdzie 2 gra podstawowy skład, a ten 3 jest potencjalnym zmiennikiem, zawodnikiem uniwersalnym potrafiącym grać na każdej stronie obrony... my nie mamy! żadnego! bocznego obrońcy prezentującego dobry poziom... to martwi, ale tylko kibiców widocznie...

oczywiście cieszy mnie to, że wzmacniamy siłę ofensywną zespołu, ale nie powinniśmy zapominać o konieczności wzmocnienia składu bocznym obrońcom! nie zapominając o bramkarzu... ehh
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.01.2011, 15:08
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a kto go kupi ? O 700 tyś € jakie za niego przepłacono można zapomniec.Może za 200-300 tyś € znajdzie sie chętny. Pamiętam jak ktoś przed przyjściem Jirsaka oglądał go w meczu młodzieżówki Czeskiej i napisał że jest to drugi Olek Kwiek.Miał 100 % racji.Wogóle sie nie angażuje w gre, ma przestoje że znika na długi czas z pola widzenia.Jedno dobre podanie do napastnika na całą runde to troche mało,wogóle nie strzela z dystansu.Jak sobie przypomne jacy grali kiedyś w Wiśle na środku pola rozgrywający (Kulawik,Czerwiec,Szymkowiak,Moskalewicz) to Jirska wyglada przy nich cieniutko
O Gargule można to samo napisać po ostatniej rundzie niestety.
..
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.01.2011, 15:19
Jeśli chodzi o środkowych pomocników, może trochę ich za dużo, ale z drugiej strony- zacznie się rywalizacja z prawdziwego zdarzenia. Co oznacza, że konsekwencją czyjegoś jednorazowego przejścia obok meczu może być pożegnanie z pierwszą 11 na dłuższy czas. Kłopot bogactwa w środku mnie nie martwi.

Natomiast boki obrony to nasza słabsza strona- bez jeszcze jednego bocznego obrońcy czekają nas w trakcie rundy ciekawe eksperymenty typu Łobo na prawej obronie.

Jak dla mnie bardzo dobre okienko transferowe ( zakładam że Melikson jednak założy koszulkę Wisły). Będzie optymalne jeżeli dojdzie bramkarz i boczny obrońca.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.01.2011, 15:24
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
jeszcze Serge Branco )

Nie mówimy tu o sumie 700k € bo wiadomo, że za tyle to tylko my mogliśmy Jirsaka kupić ale wydaje mi się, że opchnięcie go za 200-300k do jakiegoś Śląska nie będzie wielkim trudem
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.01.2011, 15:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Garguła jak dotąd zawodzi, to nie ulega wątpliwości, ale chociaż szuka gry, pokazuje się, próbuje rozgrywać, a Jirsaka zupełnie nie widać na boisku. Łukasz ma właściwe nawyki, ale gra niedokładnie i niepewnie. Tomasowi zdarzają się pojedyncze dobre zagrania, ale najczęściej on gra tak, że można zapomnieć, że Czech przebywa na boisku.
Ja jeszcze daję Gargule szansę. Wierzę, że może się odbudować. Natomiast Jirsak nigdy nie grał jakoś zauważalnie lepiej niż obecnie.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.01.2011, 15:56
Nie wiem skąd mają takie informacje, bo początkowo mówiło się, że Wisła nie otrzymała prawa pierwokupu Siwakowa, ale Futbol.pl mówi inaczej: http://www.futbol.pl/artykul/100007.html
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.01.2011, 16:27
jova napisał(a):Wyświetl post
Garguła jak dotąd zawodzi, to nie ulega wątpliwości, ale chociaż szuka gry, pokazuje się, próbuje rozgrywać, a Jirsaka zupełnie nie widać na boisku. Łukasz ma właściwe nawyki, ale gra niedokładnie i niepewnie. Tomasowi zdarzają się pojedyncze dobre zagrania, ale najczęściej on gra tak, że można zapomnieć, że Czech przebywa na boisku.
Ja jeszcze daję Gargule szansę. Wierzę, że może się odbudować. Natomiast Jirsak nigdy nie grał jakoś zauważalnie lepiej niż obecnie.
Po tej całej przykrej sytuacji z jego kolanem nie oczekiwałem od Łukasza jakis fajerwerków, na pewno nie grał na tyle słabo abym mógł napisac że mnie zawiódł. Według mnie pokazał w minionej rundzie że ma na tyle wysokie umiejętności, że może dac jeszcze sporo Wiśle Kraków i ja głęboko w to wierzę, że zobaczymy jeszcze takiego Gargułe na jakiego wszyscy czekają. Na pewno pokazał że bardzo chce i to jest godne podkreślenia, dużo biegał, był agresywny w odbiorze, rzucił kilka ciekawych piłek. Powoli tak jego dawna nagle spadająca wrzutka zaczynała być taka jaka powinna. Z Górnikiem Zabrze był jednym z najlepszych piłkarzy na boisku. Garguła nie jest na pewno piłkarzem skończonym.

Jesli kogos miałbym się pozby ze srodkowych pomocników to Tomka Jirsaka, jednak zaczekałbym z tym jeszcze do końca sezonu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.01.2011 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.01.2011, 17:06
no bo gdzie niby ma byc, w Hapoelu dzis nie zagra
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.01.2011, 17:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
zgadzam się w 100%... nie rozumiem narzekania na nadmiar środkowych pomocników z prostej przyczyny... na jesień mieliśmy kolosalne problemy z konstruowaniem jakichkolwiek akcj, wymianą 4-5 podań bez stratyi... Sobola I Czarka nie liczę bo to defensywni... w środku rywalizuje o 2 miejsca na placu Siwakow, Garguła, Nordin i Jirsak ... wg mnie Melikson sprowadzany jest jako skrzydłowy do pary dla Kirma (o ile/jak wygryzie Małeckiego)
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2011, 17:38
Na razie za wcześnie na ogłaszanie udanego okna transferowego. Sytuacja kadrowa nie jest dużo lepsza niż jesienią, choć z pewnością można oczekiwać od Jaliensa przynajmniej tyle, ile od Clebera. Oby podobnie było w przypadku zamiany Brożka na Genkowa. Ale holenderski obrońca sam nie rekompensuje w pełni straty Głowackiego i Marcelo, podobnie jak inni obecni w kadrze stoperzy.

Białorusin Siwakow może pomóc w środku pola, ale wciąż jesteśmy bardzo słabi na pozycjach bramkarza, bokach obrony, nie narzekamy na nadmiar dobrych skrajnych pomocników. W ataku, jeśli Genkow nie daj Boże złapie kontuzje, lub będzie miał problemy adaptacyjne, nie ma bramkostrzelnych odwodów. Ani Rios ani Żurawski nie są obecnie egzekutorami. Argentyńczyk może być bardzo wartościowy i pomocny, ale w innej roli.

Różnicę teoretycznie może zrobić Melkinson, dlatego bardzo liczę na jego transfer. Nie zgadzam się jednak z opiniami, że w długofalowej perspektywie obejdzie się bez sprowadzenia porządnych skrajnych obrońców, bramkarza, oraz dodatkowego napastnika. Wszyscy są Wiśle ogromnie potrzebni, te pozycje nie są należycie zabezpieczone jakościowo, co wcześniej, lub później będzie oznaczać poważne problemy.

Chciałbym wierzyć, że Valcks to widzi. I że będzie też dążył do eliminacji z kadry tak słabych zawodników jak Kowalski, czy Jirsak. Utrzymywanie tego typu nic nie wnoszących poza regularnymi błędami piłkarzy nie jest potrzebne zespołowi i nie rokuje na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez Markus : 29.01.2011 o godz. 17:40.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 29.01.2011, 17:59
Tak po prawdzie to nie wiadomo na co stać takiego Branco ? Melikson, Sivakov to świetna konkurencja dla naszych pomocników ale boki obrony to żenada. Bramkarze słabiutcy. Jeliens poprawi środek defensywy. Może Rios "ożyje" ? Ogólnie nadal potrzeba wzmocnień, szczególnie w tyłach.
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 29.01.2011, 18:12
Markus napisał(a):Wyświetl post
Na razie za wcześnie na ogłaszanie udanego okna transferowego. Sytuacja kadrowa nie jest dużo lepsza niż jesienią, choć z pewnością można oczekiwać od Jaliensa przynajmniej tyle, ile od Clebera. Oby podobnie było w przypadku zamiany Brożka na Genkowa. Ale holenderski obrońca sam nie rekompensuje w pełni straty Głowackiego i Marcelo, podobnie jak inni obecni w kadrze stoperzy.

Białorusin Siwakow może pomóc w środku pola, ale wciąż jesteśmy bardzo słabi na pozycjach bramkarza, bokach obrony, nie narzekamy na nadmiar dobrych skrajnych pomocników. W ataku, jeśli Genkow nie daj Boże złapie kontuzje, lub będzie miał problemy adaptacyjne, nie ma bramkostrzelnych odwodów. Ani Rios ani Żurawski nie są obecnie egzekutorami. Argentyńczyk może być bardzo wartościowy i pomocny, ale w innej roli.

Różnicę teoretycznie może zrobić Melkinson, dlatego bardzo liczę na jego transfer. Nie zgadzam się jednak z opiniami, że w długofalowej perspektywie obejdzie się bez sprowadzenia porządnych skrajnych obrońców, bramkarza, oraz dodatkowego napastnika. Wszyscy są Wiśle ogromnie potrzebni, te pozycje nie są należycie zabezpieczone jakościowo, co wcześniej, lub później będzie oznaczać poważne problemy.

Chciałbym wierzyć, że Valcks to widzi. I że będzie też dążył do eliminacji z kadry tak słabych zawodników jak Kowalski, czy Jirsak. Utrzymywanie tego typu nic nie wnoszących poza regularnymi błędami piłkarzy nie jest potrzebne zespołowi i nie rokuje na przyszłość.
W większosci masz rację, tylko nie wydaje mi się żeby ktokolwiek na tym forum twierdził, że na dłuższą metę obejdzie się bez tych zawodników. Chodzi o to że z niektórymi transferami można poczekać do lata. Zapewne Stan ma do dyspozycji określoną ilość pieniędzy i może kupić 4-5 konkretnych gosci, którzy dadzą nam lepszą jakosc, albo znowu 10 Paljiców czy Cikosów, byle tylko mieć po dwóch gosci na każdą pozycję, a prawda jest taka że takich gości to my mamy teraz. Mistrzostwo jestesmy w stanie osiągnąć bez nowych bocznych obrońców i dodatkowego napastnika (o ile dojdzie Melikson i bramkarz), a w lecie pozbędziemy się kilku grajków i sprowadzimy nowych. Dlatego jesli zapowiadane jeszcze dwa transfery dojdą do skutku to zimowe okienko trzeba będzie uznać za udane, bo czy ktos naprawdę mysli że jestesmy w stanie sprowadzić lepszego napastnika niż Genkow czy obrońcę lepszego niż Jaliens przy naszych możliwościach finansowych? Pomijam fakt czy się sprawdzą czy nie, bo nawet jakby Stan sprowadził Ronaldinho, a ten by się nie sprawdził( nie zaaklimatyzował, nie chciałoby mu się trenować, balowałby do rana albo z jakiegos innego powodu) to czy w jakikolwiek sposób byłby to powód do narzekania na pracę naszego dyrektora sportowego?
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 29.01.2011, 18:18
Markus napisał(a):Wyświetl post

Generalnie się z Tobą zgadzam, choć i tak uważam że nie mamy się czego wstydzić pod względem jakości nowych piłkarzy. A już ściągnięcie Jaliensa może być transferem roku!
Ze słów Vakckxa wynika że na to okienko priorytetami na teraz są jeszcze bramkarz i Melikson. Moim zdaniem pozostali których wymieniłeś będą sprowadzani w lecie. Wydaje mi się też że z obecnym składem powinniśmy dociągnąć do końca sezonu w pierwszej trójce - ergo awansować do rozgrywek pucharowych.
Faktycznie w ataku nie ma fajerwerków ale powiedzmy sobie szczerze jeśli Żurawski i Rios chcą coś jeszcze w Wiśle osiągnąć to dla nich ostatni dzwonek. Możliwe też że Małecki będzie przesunięty do ataku.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.01.2011, 18:21
Wracając do Meliksona, to zaprosiłem go do znajomych na FB, no i na jego tablicy ktoś tam pisze "Powodzenia w Polsce" inny "Czemu nas opuszczasz?"itd. Czyli wszystko jest wiadome, Melikson odejdzie tylko pytanie kiedy.
Napisałem mu PW z pytaniem jak sprawa wygląda. Ale nie odpisał
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 29.01.2011, 18:24
Dobrze mówicie, bo kadrę buduje się od obrony, a nie odwrotnie. Jak wiemy, obronę mamy tragiczną. Chavez i Jeliens się mogą nadawać, reszta? Okey, ten Cikos jeszcze może się wyrobić, Pailić to do przodu, bo z tyłu się marnuje - nie ukrywajmy. Łobodziński, Jirsak nic sobą nie reprezentują, nawet techniki nie posiadają, co innego Garguła. Może nie jest on w optymalnej formie (nie zapominajmy, że miał dłuugie przerwy i ciężką kontuzję) ale widać, że chłopak ma ambicję i technikę. Przechodząc do ataku, to w zasadzie nie mamy klasowego napastnika. Fakt, to nie jest żadna nowość ale fakt, faktem. Przychodzi Genkov, zobaczymy na co go stać, zobaczymy jak Robert ustawi nasz zespół. Jutro Wisełka gra kolejny mecz w Copa de Sol. Może nowi piłkarze zagrają i zobaczymy mniej więcej ich w akcji. Tak więc trzeba znowu czekać, na zgranie itd. Nie ma co się oszukiwać, skład jest nowy więc musimy uzbroić się w cierpliwość. Jednak wierzę w Holendrów.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 29.01.2011, 18:24
troszeczkę mnie zastanawia Sivakov, który się wypowiada pewny siebie ze w lecie wraca do Włoch bo taką ma umowę z trenerem który na niego będzie czekał.Wiadomo ze różnie morze być ale czy w takim wypadku jest sens jego transferu?
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.01.2011, 18:31
Był wywiad ze Staszkiem na początku grudnia w ktorym mówił ze zimowe okienko transferowe rózni sie od letniego w którym jest wiekszosc przeprowadzanych transferów, dlatego myslę ze teraz moga byc robione zakupy te z najwazniejszych i pilniejszych, a reszta moze byc przeprowadzana dopiero w lecie ale to wszystko czas pokaze, trzeba uzbroic sie w cierpliwość a ruchy które są do tej pory przeprowadzane przez holendrów napawaja optymizmem na przyszłosc
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Stary 29.01.2011, 18:31
Jeśli realnie podniesie poziom drużyny to jest. Nawet, jeśli zagra pół roku to pomoże nam w walce o tytuł, a prawda jest taka, że nikomu utalentowanemu miejsca nie blokuje, bo Jirsak jaki jest to wiadomo, a Garguła no cóż pewnie już do formy z Bełchatowa nie wróci.
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 29.01.2011, 18:45
Dla mnie dysponujemy obecnie gorszą kadrą niż w maju 2010 r. Nic tego nie zmieni, gdyż letnia wyprzedaż poprawiona w zimie odejściem Brożków i Pawełka odbiła się i z dużym prawdopodobieństwem odbije się na rezultatach osiąganych na wiosnę. My nawet wszystkich ubytków nie uzupełnimy - Piotrek Brożek odchodzi a nam wmawia się że nie potrzebujemy lewego obrońcy. W ataku też wielka niewiadoma - bez 2 napastnika możemy obudzić się z palcem w nocniku na koniec sezonu. Szczerze nie dziwię się że Pawełek miał pewny plac bo przy poziomie Milana o to nietrudno. Na pewno nie można mówić o ofensywie transferowej ani dosłownym zaangażowaniu ze strony właściciela - widać to choćby na przykładzie sprowadzania bramkarza - nie ma na to środków, zawodnik najlepiej za darmo urządzałby w tym momencie działaczy. Łatwą ręką pozbywamy się zawodników - Ci gorsi i tak u nas zostają a my próbujemy zobaczymy po pierwszych spotkaniach rundy z jakim skutkiem uzupełniać luki po letnich i zimowych ubytkach. A w letnim okienku wcale lepiej nie będzie gdyż może nas opuścić aż 7 zawodników nie licząc tych, którzy są na dłuższych kontraktach i nic nie wnoszą do gry zespołu - ktoś po raz kolejny pompuje ten balonik a jedyny nasz napastnik zamiast trenować z zespołem, przebywa w Moskwie od tygodnia a potem ma jeszcze zgrupowanie kadry w ojczyźnie.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 29.01.2011, 18:55
eto22 - Masz rację , ale przypuśćmy ze będzie grał na wiosnę i w lecie wróci do Włoch to na puchary znów będziemy musieli zgrywać środkową linie i wszystko możne się posypać.
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.01.2011, 19:05
Lucas.B napisał(a):Wyświetl post
widać to choćby na przykładzie sprowadzania bramkarza - nie ma na to środków, zawodnik najlepiej za darmo urządzałby w tym momencie działaczy.
możesz mi wyjaśnić na jakiej podstawie to wydedukowałeś Watsonie ? bo akurat w tym okienku mamy za sobą 2 i pół transferu gotówkowego (te pół to Melikson + Sivakov za darmo na wypoż) za (prawdopodobnie) ponad 1 mln euro(500+450+300 ?)
a po drugie:
A w letnim okienku wcale lepiej nie będzie gdyż może nas opuścić aż 7 zawodników
to w większości ci sami którzy przyszli po maju 2010 a na których tak narzekasz - Rios, Nodin, Cikos Chavez Zuraw... o kimś zapomnialem?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.01.2011, 19:08
dadek napisał(a):Wyświetl post
możesz mi wyjaśnić na jakiej podstawie to wydedukowałeś Watsonie ? bo akurat w tym okienku mamy za sobą 2 i pół transferu gotówkowego (te pół to Melikson + Sivakov za darmo na wypoż) za (prawdopodobnie) ponad 1 mln euro(500+450+300 ?)
a po drugie:

to w większości ci sami którzy przyszli po maju 2010 a na których tak narzekasz - Rios, Nodin, Cikos Chavez Zuraw... o kimś zapomnialem?
jak mogłeś.Watson się wzniósł na wyżyny,a przez Ciebie w pi..u wylądował.
Ostatnio edytowane przez picasso : 29.01.2011 o godz. 19:11.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 29.01.2011, 19:09
Dla mnie dysponujemy obecnie gorszą kadrą niż w maju 2010 r. Nic tego nie zmieni, gdyż letnia wyprzedaż poprawiona w zimie odejściem Brożków i Pawełka odbiła się i z dużym prawdopodobieństwem odbije się na rezultatach osiąganych na wiosnę. My nawet wszystkich ubytków nie uzupełnimy - Piotrek Brożek odchodzi a nam wmawia się że nie potrzebujemy lewego obrońcy. W ataku też wielka niewiadoma - bez 2 napastnika możemy obudzić się z palcem w nocniku na koniec sezonu. Szczerze nie dziwię się że Pawełek miał pewny plac bo przy poziomie Milana o to nietrudno. Na pewno nie można mówić o ofensywie transferowej ani dosłownym zaangażowaniu ze strony właściciela - widać to choćby na przykładzie sprowadzania bramkarza - nie ma na to środków, zawodnik najlepiej za darmo urządzałby w tym momencie działaczy. Łatwą ręką pozbywamy się zawodników - Ci gorsi i tak u nas zostają a my próbujemy zobaczymy po pierwszych spotkaniach rundy z jakim skutkiem uzupełniać luki po letnich i zimowych ubytkach. A w letnim okienku wcale lepiej nie będzie gdyż może nas opuścić aż 7 zawodników nie licząc tych, którzy są na dłuższych kontraktach i nic nie wnoszą do gry zespołu - ktoś po raz kolejny pompuje ten balonik a jedyny nasz napastnik zamiast trenować z zespołem, przebywa w Moskwie od tygodnia a potem ma jeszcze zgrupowanie kadry w ojczyźnie.
No tak:
Pawełek -jakis bramkarz przyjdzie na 100%
Głowacki, Marcelo, Cleber - Jaliens, Chavez, Bunoza (Jaliens z Chavezem powinni gwarantować równie solidny poziom jak nasi poprzedni główni stoperzy)
Alvarez, Singlar - Cikos, Branco
Brożek - Paljić
Diaz- Wilk (chyba że liczyć Diaza jako lewego obrońcę)
Issa Ba - Shivakov (+Melikson)
Brożek - Genkow (do tego zaraz dojdę)

Więc pomijając jakość naszych bocznych obrońców to o jakich ubytkach mówicie? Owszem Cikos czy Branco nie gwarantują nam takiej jakości jak poprzednicy, ale z jednej strony narzekacie że w lecie znowu trzeba będzie wymieniać piłkarzy bo niektórzy odejdą, a z drugiej sami chcecie zastępców na bocznych obrońców na już po pół roku ich gry? No to jak w końcu?
I wracając do napastnika przy całym szacunku do Brożka to graliśmy zawsze na niego i strzelał dużo bo miał dużo okazji, nawet kiedy był królem strzelców to sytuacji marnował tyle, że spokojnie mógłby strzelić dwa razy więcej. W tym sezonie kiedy sytuacji było jak na lekarstwo strzelił tylko 4 gole (nie licząc karnych), czy naprawdę myślicie że jakiś solidny bramkostrzelny napastnik nie będzie go w stanie zastąpić?
I jeszcze słówko co do rezerwowego napastnika, to przypomnijcie mi kiedy poza Boguskim mieliśmy jakiegoś przyzwoitego zastępcę dla Brożka, który nie byłby notorycznie kontuzjowany? Teraz jest Rios i Żurawski plus ewentualnie Boguski jak się wykuruje, czy naprawdę nie możemy poczekać z tym do lata?
Ostatnio edytowane przez martonas : 29.01.2011 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.01.2011, 19:25
martonas napisał(a):Wyświetl post
Więc pomijając jakość naszych bocznych obrońców to o jakich ubytkach mówicie?
No tak. Jeśli pominie się ubytki, to nie ma ubytków. Jeśli idzie o ocenę Marcelo to wypada jeszcze pamiętać jak groźny był pod bramką rywali, a Pawła Brożka powinno się rozliczać nie tylko z goli, ale też z sytuacji, które stwarzał kolegom.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów