The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2011, 17:47
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To trochę mało, by robić fikołki z radości. Szczególnie, gdy pamięta się o okienku letnim i jego bilansie.
Z pożarów - brak nam bramkarza.
Poza tym wypadałoby kupić bocznych obrońców i stopera na ławkę ( tylko nie piszcie o Bunozie, ja mam na myśli jakiegoś przyzwoitego piłkarza) - niekoniecznie w tym okienku, ale na dłuższą metę bez tego się nie obędzie.

Jak na razie to okienko można oceniać dwojako:
- pod względem stanu kadry: nadal jest bardzo słabo (j.w.), większość sprowadzonych w lecie zawodników to mniejsze lub większe porażki, na dobrą sprawę nawet nie uzupełniliśmy braków
- biorąc pod uwagę CV ściąganych zawodników: jest to najlepsze okienko transferowe od lat.

Tak naprawdę obie oceny są prawdziwe.

Acha - ja bo Kewie spodziewam się o wiele więcej niż po Cleberze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.01.2011, 17:49
Hmm, jak tak dalej pójdzie, to Cupiał będzie mógł wszystkim krytykom zanucić "Good morning haters"
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli pomoc nie zostanie wzmocniona to nie zdziwię się jeśli Genkow skończy rundę na 3 może 4 bramkach.U nas wykończenie akcji to problem którego nawet zbytnio nie widać bo nie ma czego wykańczać.

Jak nadal będziemy się przebijać przez zasieki przeciwnika Jirsakiem,Gargułą,Sobolem czy Wilkiem to kiepsko to widzę.
Ciepło, ciepło ) W każdym razie podpisał Sivakov. No i ja głupi nadal liczę na Meliksona. Facet robi na mnie pozytywne wrażenie. Zobaczyłem w końcu kogoś, kto umie nieszablonowo podac, wygrać pojedynek 1vs1, no i jest szybki. Gra takimi mordercami futbolu jak Wilk Sobol i Jirsak w środku to nie jest dobre rozwiązanie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.01.2011 o godz. 18:01.
..
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Poza tym wypadałoby kupić bocznych obrońców i stopera na ławkę ( tylko nie piszcie o Bunozie, ja mam na myśli jakiegoś przyzwoitego piłkarza) - niekoniecznie w tym okienku, ale na dłuższą metę bez tego się nie obędzie.

.
My chyba potrzebujemy drugiego ŚO na już, biorąc pod uwagę niepewną sytuację z Chavezem.
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Jovanic ostatnim meczem pokazal ze moze spokojnie byc mocnym punktem..
Ja uważam wręcz odwrotnie, najbardziej utkwiła mi sytuacja bodajże z 18min gdzie jego przyjęcie piłki nie zakończyło się idealną asystą dla przeciwnika! ogólnie moim zdaniem jego występ oceniam bardzo przeciętnie! A więc dla mnie Jovanic mocnym punktem być nie może
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.01.2011, 17:52
Eternit napisał(a):Wyświetl post
My chyba potrzebujemy drugiego ŚO na już, biorąc pod uwagę niepewną sytuację z Chavezem.
To zależy, czy nasi planują i są w stanie go pozyskać. Jeżeli nie - to potrzebować będziemy dwóch, chyba że ryzykujemy z Bunozą. Przykład Jopa pokazuje, że nie warto...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 28.01.2011, 17:53
Jeszcze jedna sprawa. Wiele osob pisze ze nowi zawodnicy traca, bo druzyna zaczyna oboz. Jaliens i Sivakov juz sa po obozach bo we Wloszech i Holandii gra juz liga. Chyba tylko Genkov jest przed obozem. Melikson jesli go pozyskamy to rowniez gral w lidze. W zasadzie to na upartego gdyby Meliksona sie do dzis wieczora udalo zaklepac to 3 z 4 mogloby grac bez problemu w meczu z Valerenga.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 28.01.2011, 17:53
Mam nadzieję, że już w tym momencie mamy plan "B" na wypadek braku Chaveza w przyszłym sezonie i że tym planem nie był Kew
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 28.01.2011, 17:55
Jakby nie patrzeć w czterech ostatnich meczach nie straciliśmy gola, a Bunoza grał po 90 minut w każdym spotkaniu (w tym z naszym największym konkurentem do tytułu Legią). Teraz okazuje się, że nawet nie jest godny siedzenia na ławce... Nie przesadzajmy.

Cytat:
Jak na razie to okienko można oceniać dwojako:
- pod względem stanu kadry: nadal jest bardzo słabo (j.w.), większość sprowadzonych w lecie zawodników to mniejsze lub większe porażki, na dobrą sprawę nawet nie uzupełniliśmy braków
Znowu przesadzasz. Większość sprowadzonych zawodników w lecie grało na jesieni w podstawowym składzie, a wyniki jak i styl nie odbiegał od "dreamteamu" z wiosny.

Co do pozostałych piłkarzy, wymiana kadry musi następować stopniowo, nie można wymienić w pierwszej jedynastce 8 piłkarzy.

Niektórzy piszą, że mamy tylko jednego napastnika - Genkowa. Fakty są takie, że mamy jeszcze trzech: Żurawskiego, Riosa i Boguskiego. To, że nie trzymają odpowiedniego poziomu, nie zmienia faktu że trzeba im płacić. Dlatego klub zapewne czeka do lata, gdy kończą się kontrakty dwójce z nich i pojawi się kasa na kogoś nowego (a nóż mają kogoś już upatrzonego z kontraktem kończącym się w czerwcu?).
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 28.01.2011 o godz. 17:57.
Ddf
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.01.2011, 17:59
Maor Melikson.

W niedzielę przyleciał, przeszedł testy medyczne i... cisza? Co się z nim stało?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2011, 18:01
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Pokazał to, co widziałem we wcześniejszych meczach - jak mu się wydaje, że nie ma szans, to nie próbuje łapać piłki, tylko odprowadza ją wzrokiem do siatki.
Dokładnie, bramkarz bez refleksu. Pawełek jaki był taki był, ale w podobnych przypadkach wyciągał się jak struna i często gęsto bronił Wisłę przed utratą bramki.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...uje_Wisle.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rata_gola.html
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.01.2011, 18:07
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, bramkarz bez refleksu. Pawełek jaki był taki był, ale w podobnych przypadkach wyciągał się jak struna i często gęsto bronił Wisłę przed utratą bramki.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...uje_Wisle.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rata_gola.html
I tak samo dobrym refleksem pokazal sie broniac strzal z glowki po roznym... Mimo ze pare razy zagrali mu na mine, spokojnie operowal pilka przy przeciwniku (moze czasem, az za bardzo, ale bledu nie popelnil). A do tego jak sam powiedzial, to byl 1szy jego mecz od dluzszego czasu...
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.01.2011, 18:07
nie ma zadnej informacji ze Melikson nie jest dla nas, wiec nie panikujcie! na Genkova czekalismy 2 tyg...

tez bardzo chce aby Melikson dolaczyl do nas, pokladam w nim duze nadzieje, ale troche spokojnu panowie, zaufajmy naszemu dyrektorkowi bo jak na razie spisuje sie on na piatke

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.01.2011, 18:09
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Jakby nie patrzeć w czterech ostatnich meczach nie straciliśmy gola, a Bunoza grał po 90 minut w każdym spotkaniu (w tym z naszym największym konkurentem do tytułu Legią).
No i co z tego? Ruch Chorzów stracił w lidze mniej goli niż my i grał na zero z tyłu w meczach z nami, Legią, Lechem i Jagiellonią. Czy to oznacza, że powinniśmy zazdrościć im Rafała Grodzickiego?
Dobra obrona, to taka, która nie pozwala rywalom dochodzić do sytuacji. Nasi zawodnicy na tyle pozwalali rywalom, że aż udało im się wypromować Pawełka i załatwić mu transfer.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2011, 18:19
jova napisał(a):Wyświetl post
No i co z tego? Ruch Chorzów stracił w lidze mniej goli niż my i grał na zero z tyłu w meczach z nami, Legią, Lechem i Jagiellonią. Czy to oznacza, że powinniśmy zazdrościć im Rafała Grodzickiego?
Dobra obrona, to taka, która nie pozwala rywalom dochodzić do sytuacji. Nasi zawodnicy na tyle pozwalali rywalom, że aż udało im się wypromować Pawełka i załatwić mu transfer.
Nie mówię, że Bunoza to klasowy stoper, ale na ławke spokojnie wystarczy (wolfy pisał, aby kupić jeszcze jednego środkowego obrońce). Co do przykładu z Ruchem, nie oglądam ich meczy, ale jeśli gra dobrze to również uważam że spokojnie mógłby być zmiennikiem duetu Chavez-Jaliens (ale zapewne zażyczył by sobie pensję dwa razy większą od Bunozy).
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Maor Melikson.

W niedzielę przyleciał, przeszedł testy medyczne i... cisza? Co się z nim stało?
Odpowiedzi udzielił wczoraj stan:
Cytat:
Dyrektor sportowy Wisły wyjaśnił, jak przebiegają rozmowy w sprawie pozyskania nowych piłkarzy. „Najpierw poczynione zostały wstępne ustalenie między klubami, zawarte było wstępne porozumienie. Potem piłkarz przechodzi testy medyczne i następnie jest czas na dopinanie szczegółów. Rozmawiamy jeszcze na temat pewnych szczegółów z Hapoelem. Mam nadzieję, ze w najbliższym czasie dojdzie do finalizacji podpisania kontraktów z oboma zawodnikami” – opowiadał dyrektor sportowy Wisły.

Dla Valckxa fakt, że Hapoel Beer Sheva z takim trudem rozstaje się z Maorem Meliksonem dobrze wróży, jeśli chodzi o wartość piłkarza. „Mam nadzieję, że dojdzie do tego w najbliższym czasie. Jeśli klub nie robi żadnych problemów z oddaniem piłkarza, to zapewne jest zadowolony, że się go pozbywa. Jeśli robią pewne trudności, to znaczy, że taki zawodnik był dla nich bardzo cenny. Jeśli dzieje się inaczej, to wiadomo, że był dla jego drużyny wiele wart” – podkreślił Holender.
Ddf
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 28.01.2011, 18:28
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
oglądaliśmy różne mecze? Bramkarz w typie Przyrowskiego - pozoruje zaangażowanie.

Pokazał to, co widziałem we wcześniejszych meczach - jak mu się wydaje, że nie ma szans, to nie próbuje łapać piłki, tylko odprowadza ją wzrokiem do siatki.
wyjścia do górnych piłek ... masakra
lepszym wyjściem (chyba) jakby nie było nowego łapacza
to postawienie na Kurto

ps. zapomnijcie o Grodzickim. pasiasty....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.01.2011, 18:29
http://www.goal4replay.net/VideoSele...&ScorerID=9750

Bramki Genkova z tej i poprzedniej rundy w Loko Sofia.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.01.2011, 18:29
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Maor Melikson.

Cracovia go do Jude Gangu zwerbowała i goni po osiedlach

Ile razy można pytać o to samo.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2011, 18:34
Na lawce siedzial bedzie Bunoza bo:

- Nie jestesmy Realem Madryt i nikt przyzwoity nie przyjdzie u nas wysiadywac na lazwce podczas gdy mu kariera bedzie uciekac. Nawet w Realu przyzwoity garay chce odejsc bo mu sie na lawce nie chce siedziec.
- Nikt przy zdrowych zmyslach nie kupi przyzwoitego obroncy z przeznaczeniem bo takiemu trzeba placic conajmniej €200k

Przez przyzwoity rozumiem chlopa o rozpoznawalnym w swoim kraju nazwisku, z jakas reprezentacyjna przeszloscia i majacym ze 4 sezony w seniorskiej pilce na karku.

Jak widac powyzej my raczej jestemy klubem ktory na lawce bedzie mial pilkarzy raczej malo doswiadczonych ale rokujacych na przyszlosc.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 28.01.2011, 18:38
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Nie mówię, że Bunoza to klasowy stoper, ale na ławke spokojnie wystarczy (wolfy pisał, aby kupić jeszcze jednego środkowego obrońce). Co do przykładu z Ruchem, nie oglądam ich meczy, ale jeśli gra dobrze to również uważam że spokojnie mógłby być zmiennikiem duetu Chavez-Jaliens (ale zapewne zażyczył by sobie pensję dwa razy większą od Bunozy).
Ja to wszystko rozumiem, ale drażni mnie przywoływanie serii meczów bez straty gola tak jakby to niezbicie dowodziło, że obrońcy indywidualnie grali bardzo dobrze.
Co do Bunozy na ławie, to mam podobne odczucia jak trzy lata temu co do Jirsaka - niby młody chłopak, niby coś może z niego być, ale patrząc jak gra obecnie, to trudno w to wierzyć. Gdyby Bunoza ostatnią rundę grał np. w Koronie Kielce i dziś ktoś zapytałby mnie, czy nie chciałbym takiego zawodnika w Wiśle, to chyba bym go wyśmiał. Będziemy wierzyć w Bunozę nie dlatego, że udowadnia, że ma wielki talent, a dlatego, że ma długi kontrakt i jesteśmy skazani na jego obecność w kadrze.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2011, 18:38
co do tego Białorusina to nie ma się co martwić za wczasu... nikt z was tak na prawdę nie ma pojęcia o tym jakie decyzje są podejmowane w kuluarach... nie sądzę, żeby klub wypożyczał zawodnika tylko po to żeby pograł pół roku i odszedł... chłopak przez 3 lata zagrał kilkanaście meczy, więc nie dziwcie się, że nasi działacze zabezpieczają się wypożyczeniem, a nie kupują w ciemno... wątpię, żeby brali go tylko na pół roku bez opcji pierwokupu, jeżeli się nie sprawdzi to zawsze można go odesłać do Włoch.

a co do transferu Genkova to to chyba informacja dnia, bo ile można czekać na napastnika z prawdziwego zdarzenia? teraz tylko bramkarz i Meli i mamy niezłą pakę na wiosnę!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 28.01.2011, 18:42
Mamy 3 nowych zawodników, z każdym wiążemy ogromne nadzieje. Może to jest podekscytowanie ich dobrym CV? Czy może skąd przyszli? Warto zauważyć, że Wisła odkąd jest pod "panowaniem" holendrów, nie jest regresywna. Widzę znaczący progres.
Na różnych forach Legii, Lecha i Polonii widzę komentarze w stylu: "Patrzcie jak Wisła się wzmacnia", "W tamtym sezonie mieliśmy też 8 punktów straty do Wisły, ale teraz mamy żenujące transfery!", "Wawel sprowadza zawodników z uznanych klubów Europy, Dynamo Moskwa i AZ Alkmar, a my chcemy jakiegoś Marcao który wygląda jakby mu żelazkiem po twarzy ktoś przejechał", "Wojciechowski nam rozwali Polonię, żenada z transferami"
Czy jest się czym dziwić? Warto spojrzeć na dotychczasowe transfery wielkiej czwórki.
Wisła Kraków:
Kew Jaliens (AZ Alkmaar)
Michaił Siwakow (Cagliari)
Cwetan Genkow (Dynamo Moskwa)

Lech Poznań:
Bartosz Ślusarski (Cracovia)
Tomasz Mikołajczak (Polonia Bytom, powrót z wypożyczenia)
Hubert Wołąkiewicz (Lechia)
Vojo Ubiparip (Spartak Subotica)
Jakub Kapsa (KSZO Ostrowiec Św.)
Rafał Murawski (Rubin Kazań, transfer jeszcze oficjalnie niepotwierdzony)

Polonia Warszawa:
Maciej Sadlok (Ruch Chorzów)
Adam Kokoszka (Empoli)
Dorde Cotra (FK Rad Belgrad

Legia Warszawa:
brak transferów

Podsumujcie sobie dotychczasowe poczynania tych 4 klubów. Wisła "na papierze" bije na głowę inne transfery. Klasa zawodnika, ich doświadczenie czy też renomowany klub europejski z którego oni przychodzą. Trzeba zauważyć, że tych zawodników my wykupiliśmy (prócz Sivakova), a nie bazujemy na darmówkach jak poprzednio. Sprzyjało nam szczęście w "wyciągnięciu" tych zawodników z ich poprzednich klubów, ale każdy zespół który jest odskocznią lub trampoliną dla zawodnika który chce się wypromować działa właśnie tak jak wizję nam przedstawia Stan Valcx. To on budował potęgę PSV Eindhoven przez długie lata i miejmy nadzieje, że on zbuduję w Wiśle przynajmniej klub na miarę II ligi europejskiej, a nie w okręgówce w jakiej się obecnie znajdujemy.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.01.2011, 18:43
Cytat:
Podsumujcie sobie dotychczasowe poczynania tych 4 klubów. Wisła "na papierze" bije na głowę inne transfery.
Lech też nie przeprowadził złych transferów. Wraca Murawski, przychodzi Ubiparip, czy Wołąkiewicz.
Dla mnie Sivakow niewiadoma - kompletna. Jedynie obronca jest prze kozak.
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 28.01.2011, 18:47
stalsanok, może zrób również bilans sprzedanych zawodnoków?

Z Wisły odeszli: Pawełek, Brożkowie i Cleber.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2011, 18:47
Cytat:
Mamy 3 nowych zawodników, z każdym wiążemy ogromne nadzieje. Może to jest podekscytowanie ich dobrym CV? Czy może skąd przyszli? Warto zauważyć, że Wisła odkąd jest pod "panowaniem" holendrów, nie jest regresywna. Widzę znaczący progres.
Na różnych forach Legii, Lecha i Polonii widzę komentarze w stylu: "Patrzcie jak Wisła się wzmacnia", "W tamtym sezonie mieliśmy też 8 punktów straty do Wisły, ale teraz mamy żenujące transfery!", "Wawel sprowadza zawodników z uznanych klubów Europy, Dynamo Moskwa i AZ Alkmar, a my chcemy jakiegoś Marcao który wygląda jakby mu żelazkiem po twarzy ktoś przejechał", "Wojciechowski nam rozwali Polonię, żenada z transferami"
Czy jest się czym dziwić? Warto spojrzeć na dotychczasowe transfery wielkiej czwórki.
Wisła Kraków:
Kew Jaliens (AZ Alkmaar)
Michaił Siwakow (Cagliari)
Cwetan Genkow (Dynamo Moskwa)

Lech Poznań:
Bartosz Ślusarski (Cracovia)
Tomasz Mikołajczak (Polonia Bytom, powrót z wypożyczenia)
Hubert Wołąkiewicz (Lechia)
Vojo Ubiparip (Spartak Subotica)
Jakub Kapsa (KSZO Ostrowiec Św.)
Rafał Murawski (Rubin Kazań, transfer jeszcze oficjalnie niepotwierdzony)

Polonia Warszawa:
Maciej Sadlok (Ruch Chorzów)
Adam Kokoszka (Empoli)
Dorde Cotra (FK Rad Belgrad

Legia Warszawa:
brak transferów

Podsumujcie sobie dotychczasowe poczynania tych 4 klubów. Wisła "na papierze" bije na głowę inne transfery. Klasa zawodnika, ich doświadczenie czy też renomowany klub europejski z którego oni przychodzą. Trzeba zauważyć, że tych zawodników my wykupiliśmy (prócz Sivakova), a nie bazujemy na darmówkach jak poprzednio. Sprzyjało nam szczęście w "wyciągnięciu" tych zawodników z ich poprzednich klubów, ale każdy zespół który jest odskocznią lub trampoliną dla zawodnika który chce się wypromować działa właśnie tak jak wizję nam przedstawia Stan Valcx. To on budował potęgę PSV Eindhoven przez długie lata i miejmy nadzieje, że on zbuduję w Wiśle przynajmniej klub na miarę II ligi europejskiej, a nie w okręgówce w jakiej się obecnie znajdujemy.
tez jestem zadowolony z transferów.uwazam nawet,ze możemy w ostateczności odpuścic Meliksona,byle by tylko przyszedł bramkarz.daleko mi do malkotenctwa,ale by być obiektywnym musimy też wziąć pod uwagę straty jakie ponieslismy w tym okienku.jakby na to nie patrzeć to większe niż Amica i Legia.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.01.2011, 18:51
Wszystkim podekcytowanym ostatnimi ruchami transferowymi przypominam że Cupiał ma zamiar sprzedać Wisłe więc nie dajcie się omamić. Wszystkie ostatnie ruchy to tylko mydlenie oczu naiwnym kibicom. Dobrze że mamy to forum i paru bystrych użytkowników którzy już dawno odczytali te niecne zamiary.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 28.01.2011, 18:54
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale nie wiem jak ktokolwiek może zaliczać Polonię (poza Polonistami) do jakieś "wielkiej czwórki". Niby na jakiej podstawie? Bo właściciel tak chce? To może mówmy o "wielkiej piątce" i dołóżmy walczącą o LM Cracovie?

Wojciechowskiemu z Polonią nie udało się nawet uczciwe awansować do ekstraklasy, jest to największy nieudacznik z wszystkich właścicieli w Ekstraklasie (jedynie Filipiak mocno go atakuje).
Ddf
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.01.2011, 18:55
skeba napisał(a):Wyświetl post
Lech też nie przeprowadził złych transferów. Wraca Murawski, przychodzi Ubiparip, czy Wołąkiewicz.
Dla mnie Sivakow niewiadoma - kompletna. Jedynie obronca jest prze kozak.
Niby tak, z tym że jak się przyjrzysz ich transferom to jednak takiej znowu rewelacji nie ma. Wołąkiewicz to póki co nie jest zawodnik klasy Jaliensa i pewnie na razie czeka go ławka. Ubiparip też chyba lepszy od Genkowa nie jest i też jestem ciekaw jaką taktyką będą grać i gdzie go Bakero umieści, bo może się okazać że będzie to gość wchodzący na końcówki. Murawski to niby wzmocnienie, chociaż jak widzę to jego sadło to nie wiem czy na długo. Poza tym zastanawiam się po co on im właściwie jest potrzebny. Mają Bandrowskiego, Injaca, młodych typu Drygas i dają 1 mln euro i pewnie sporą pensję na Murawskiego, a póki co zastępstwa za Peszki nie widać (Slusarki to jest raczej uzupełnienie ławki a nie jakis konkretny transfer).
Jedyną przewagą i to znaczną jaką mają w porównaniu z nami to ławka, bo teraz to praktycznie na każdą pozycję mają solidnego grajka plus jakiegoś przyzwoitego zmiennika.
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 28.01.2011, 18:56
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Wszystkim podekcytowanym ostatnimi ruchami transferowymi przypominam że Cupiał ma zamiar sprzedać Wisłe więc nie dajcie się omamić. Wszystkie ostatnie ruchy to tylko mydlenie oczu naiwnym kibicom. Dobrze że mamy to forum i paru bystrych użytkowników którzy już dawno odczytali te niecne zamiary.
jakby Cupiał chciał sprzedać Wisłe to by to dawno zrobił.... i nie zatrudniałby tych piłkarzy trenera dyr.sportowego itp. A poza tym kto kupi Wisłe ze 100mln zl?hmm bo Cupiał chciałby odzyskac swój wkład
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2011, 18:57
chopin ale Ty łykasz
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.01.2011, 18:59
cinekw napisał(a):Wyświetl post
http://www.goal4replay.net/VideoSele...&ScorerID=9750

Bramki Genkova z tej i poprzedniej rundy w Loko Sofia.
Jak będzie mu miał kto dogrywać piłki to możemy mieć z Genkova pociechę.

Z tych bramek chyba najbardziej przypadła mi do gustu ta - http://www.goal4replay.net/VideoWatc...ID=47289&Ln=En

Ciekaw jestem ile za niego zapłaciliśmy?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów