The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 22:25
Widzę, że mic napisął, ale skąd ma te info? Bo w żadnym programie tv nie ma, ani też na oficjalnej nie napisali ze meczyk w OSI. Z tego co pamietam, to mieli pokazywać Wisłe na OSI jak wygra, ale może się myle.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.01.2011, 22:25
Zdjęcia z meczu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._Copa_del_Sol/

mecz był w Orange Sport więc klub nie ma prawa na publikowanie tego meczu, także ze strony oficjalnej na nic nie liczcie.

na youtube coś się pojawiło http://www.youtube.com/results?uploa...=17%2C10&uni=3
Ostatnio edytowane przez aNouc : 27.01.2011 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.01.2011, 23:59
Właśnie przeglądając galerię z oficjalki zobaczyłam, że Jirsak jednak był przy piłce.

Cóż... Sparing jak sparing. Wiadomo- my jesteśmy na początku przygotowań więc czego tu wymagać? O prawdziwe zaangażowanie też ciężko- no bo jak tu się zmobilizować na jakieś sparingi?
Pewne jest jedno: taki środek obrony nie może nigdy wystąpić w meczu o punkty! A Kowalskiego to najlepiej sprzedać. Nie ma co się czarować, oszukiwać, lepiej wziąć kogoś z ME.

Jovanić- dość niepewnie. Niektórzy widzą w nim bramkarza, że hohoho, a ja tam się boję gdy on jest w bramce. Wolałabym widzieć Kurto (ale najpierw w sparingach). To, że ktoś jest (wydaje się być) super człowiekiem, nie znaczy, że w swym zawodzie będzie górował.

Co pewne- napastnik; taki napadzior z prawdziwego zdarzenia jest potrzebny od zaraz. Ktoś jak Paweł Brożek- nawet gdy nie był w formie do końca można było mieć nadzieję, że strzeli. Aktualnie nie mamy nikogo takiego, a Żuraw to- jak już musi- niech dalej wchodzi na te 10 minut. Szanuję bardzo pana Maćka, ale to nie powrót do przeszłości. Oczywiście jest możliwe, że wiosną postrzela (i życzę mu tego), ale to jest szansa niczym 1 na 1000 000.

Niech panowie pracują. Ja- jak zawsze z resztą- nie przywiązuję wagi do wyników sparingów. Coś tam trzeba wygrać, ale spokojnie, grunt żeby kontuzji nie było na starcie rundy. A gry pewnie i tak już nie zobaczę (chyba, że Orange coś pokaże?).

Wyluzujmy i zbierajmy siły na wiosnę i my. Nasz okres przygotowawczy to hala.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.01.2011, 02:01
Najlepsze jest to, ze Norwegowie sezon zaczynaja dopiero w marcu (a nie graja od listopada)...wiec na jakim sa etapie przygotowan? Chyba dopiero wstali od stolow .
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 28.01.2011, 02:14
Oni kończą zgrupowanie, są po kilku sparingach, a my dopiero zaczynamy. Może i zaczynają w marcu ale mają za sobą 80% tego co Wisłę dopiero czeka.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.01.2011 o godz. 02:17.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.01.2011, 03:50
"Nie sądziłem, że tak łatwo wygramy. Graliśmy w mocno rezerwowym składzie, mam w drużynie kilka kontuzji. Poza tym to był dla nas pierwszy mecz od dwóch i pół miesiąca." - słowa trenera Aalesunds FK.

Zródło: http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...259,1,727.html
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 28.01.2011, 05:36
Komentatorzy w Orange mówili ze Wisła jest na innym etapie bo dopiero zaczynają zgrupowanie, a ich rywal kończy.
I tu chyba słowa o kilku rozegranych sparingach przez Norwegów, ale nie słychać dokładnie bo drugi coś dodawał od siebie.
To albo gazeta kłamie albo komentatorzy się pomylili. Ewentualnie podczas zgrupowania zagrali tylko jeden sparing, właśnie z Wisłą, tyle że w tym niusie to zdanie jest tak ulozone jakby wczoraj zaczeli przygotowania. W zasadzie na jedno wychodzi, co potwierdzali w TV mówiąc choćby o Wilku, który momentami ledwo chodził, w porównaniu do rywali.

Skład z Wisłą i ich statystyki z ligi w ramach ciekawostek:

Grytebust (bodaj nowy grajek)
Jääger - 24 razy w wyjściowym składzie (na 30 meczów)
Skagestad (bodaj nowy grajek)
Tollas Nation - 12
Parr - 25
Orry Larsen - 20
Carlsen - 23
Sellin - 14
Arnefjord - 27
Barrantes - 4
Fuhre - 4
Myklebust (bodaj nowy grajek)

Flotre wpuszczony na 3 minuty przed końcem. Ulvestad wpuszczony na 12 min przed końcem ( w zespole robią za rezerwę )
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.01.2011 o godz. 05:39.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.01.2011, 08:44
Meczu nie oglądałem mówię szczerze (mecze w sezonie cięzko się ogląda ale co dopiero pierwszy mecz po takiej przerwie). Mnie śmieszy jedno. Czy wy już nie pamietacie jak grała Wisła w poprzedniej rundzie? Nikomu się ta gra nie podobała. Tylko zwycięstwo z Legią robiło wrażenie, reszta meczów na bardzo słabym poziomie. I nagle po słabej rundzie i miesiącu przerwy wy się spodziewacie, że oni będą grali lepiej Z tego co wiem to trening czyni mistrza a nie siedzenie w domu czy wylegiwanie się na plaży. Mając tak słaby skład, ledwo wygrywając w polskiej lidze po takiej przerwie mysleliscie że wygramy ten mecz? Wynik i tak nie ma znaczenia, to sobie trzeba powtarzać. pamiętacie poprzednie zgrupowanie? Porażki niemal z każdym a potem w lidze totalna żenada? Pierwszy mecz im odpuszczam, wiadome, ale nie jest tak że sparingi nic nie znaczą. Nie ma na świecie druzyny co by wdupcała z każdym w sparingu a potem w lidze wszystkich olśniła. Jak nie masz schematów, jak tego nie wyćwiczysz to potem tego nie zagrasz w meczu. Skład personalny tej drużyny to jest kpina. Nie mamy żadnego napastnika. Żurawski i Rios to sa dobrzy w chowaniu się w drugiej linii. I do tego wszystkiego nasze kierownictwo sie nei spieszy bo po co? Potem wejdzie Genkov po jednym treningu na mecz ligowy załamie się bo nic mu nie wyjdzie i będzie Christov 2. Czy w tym klubie nikt nie uczy się na błedach? Kurcze liczę że w drużynie naprawde pojawi się ktoś kto podniesie poziom sportowy bo ta mizeria wiecznie trwać nie może.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.01.2011, 10:06
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Mnie śmieszy jedno. Czy wy już nie pamietacie jak grała Wisła w poprzedniej rundzie? Nikomu się ta gra nie podobała. Tylko zwycięstwo z Legią robiło wrażenie, reszta meczów na bardzo słabym poziomie. I nagle po słabej rundzie i miesiącu przerwy wy się spodziewacie, że oni będą grali lepiej
Dokładnie tak - część towarzystwa myślała że po bodajże 40 minutach gry na pełnowymiarowym boisku, oni wczoraj wyjdą i zagrają piłę jakiej dawno nie widzieliśmy

Co ciekawsze wczoraj zagraliśmy parą najgorszych(no dobra...srebrny medal po parchach) środkowych obrońców w lidze, parą środkowych pomocników których dobre zagrania na jesieni można było policzyć na palcach może 2 rąk i z napastnikiem - rozczarowaniem.A to już daje połowę składu z pola.Jeśli dobrze pójdzie to żaden z nich nie wyjdzie na Arkę w 1 składzie.

A co do meczu to nie był on jakiś tragiczny.Obie drużyny grały mało składnie i tak na prawdę to wynik mógł być nawet odwrotny
A co do etapu przygotowań Norwegów to prawda chyba leży po środku - tak kończą pierwsze zgrupowanie ale też to był ich pierwszy sparring, co zrozumiałe bo mają o wiele więcej czasu.Czasu którego może nam zabraknąć, no ale to już będzie problem Maaskanta bo to on ustalił byśmy jako ostatni zespół w lidze, rozpoczynali zgrupowanie.

ps. Co z Paljiciem bo albom ślepy albo żadnej informacji?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.01.2011 o godz. 10:10.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 28.01.2011, 10:48
Kto był naszym kapitanem we wczorajszych zawodach? I jak ewentualnie wędrowała opaska w wyniku zmian?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 28.01.2011, 10:51
Czarek Wilk i rozegrał cały mecz!
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.01.2011, 10:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Na oficjalnej chyba ktoś ze sztabu wspomniał że uraz nie jest poważny, ale nic więcej.
Nie wiecie czy mecz z Valerengą będzie na Orange Info?
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.01.2011, 11:07
Wilk kapitanem to tak naprawdę śmiechu warte...Myślę jednak, że jeśli Sobolewski nie gra to opaska należy się Maćkowi Żurawskiemu

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2011, 11:21
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie czy mecz z Valerengą będzie na Orange Info?
Na oficjalnej napisali, ze mecz jest w niedziele o 16:00. W Sport Raporcie mowili natomiast, ze mecz bedzie pokazywany na OSI od 19:00 wiec nie na zywo.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.01.2011 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 28.01.2011, 11:24
Tak się zastanawiam i Valerengę to tylko chyba Żuraw pamięta.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.01.2011, 11:31
sharkey napisał(a):Wyświetl post
Wilk kapitanem to tak naprawdę śmiechu warte...Myślę jednak, że jeśli Sobolewski nie gra to opaska należy się Maćkowi Żurawskiemu
to kapitanem jest się za zasługi? czy z racji cech przywódczych? Nie wiem jak Czarek, ale Żuraw nigdy cech przywódczych nie miał.

A wracając do meczu 1q2 ma rację. Obie drużyny grały tak, jak gra się w okresie przygotowawczym. Norwegowie mieli więcej szczęscia i stąd "łatwe zwyciestwo" jak to okreslił ich trener. Równie dobrze mogło byc odwrotnie, bo wynik nie odzwierciedlał tego, co działo się na boisku. W pierwszej połowie Małecki miał dobrą piłkę w polu karnym, ale się pośpieszył. O sytuacji Łobo nie wspominam...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.01.2011, 11:32
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam i Valerengę to tylko chyba Żuraw pamięta.
Ale my pamiętamy...
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 28.01.2011, 11:36
Obiektywnie, jak zagrał Rios wczoraj?

P.S. Z FB:
Mecz Valerenga Oslo - Wisła Kraków na żywo w Orange Sport info w niedzielę 30 stycznia. Czekamy jeszcze na potwierdzenie godziny spotkania.
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 28.01.2011 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 28.01.2011, 11:40
FarMat poniekąd masz racje, ale powiem ci, że z Wilka to był żaden kapitan...nie wiem czy choć raz starał się zmotywować drużynę...Tylko czemu się dziwić jak opaskę dostaje chłopak, który gra w klubie pół roku, a do tego po boisku biegają sami obcokrajowcy...:/

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.01.2011, 12:06
Pewnie, że Żuraw pamięta Valerenge...
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.01.2011, 12:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
oficjalna:W przebieżce wziął udział zniesiony wczoraj z boiska Dragan Paljić. „Czuję się już dużo lepiej, podczas biegu nie odczuwałem żadnych dolegliwości, noga boli mnie tylko kiedy dotykam uderzone miejsce” – stwierdził Dragan.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Luquas
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.01.2011, 12:46
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Obiektywnie, jak zagrał Rios wczoraj?

P.S. Z FB:
Mecz Valerenga Oslo - Wisła Kraków na żywo w Orange Sport info w niedzielę 30 stycznia. Czekamy jeszcze na potwierdzenie godziny spotkania.
Rios całkiem nieźle zagrał, dograł 200 % sytuację Łobodzińskiemu, ale ten z kilku metrów podał piłkę bramkarzowi. Najgorzej zagrał Kowalski, tak naprawdę to nie wiem czemu jest jeszcze w Wiśle... Kiepsko zagrał także Garguła, zresztą podobnie jak Jirsak, ale ten z kolei zagrał kilka fajnych piłek prostopadłych. Na plus na pewno Wilk, wg mnie Sobolewski powinien wchodzić tylko na końcówki, bo to już nie te lata... Zdziwiło mnie, że zmieniono Małeckiego, który "robił wiatr", na bezproduktywnego i marnującego sytuacje Łobodzińskiego. W obronie troszkę niepewny Bunoza, ale mając takiego partnera na stoperze trudno mu się dziwić. Na pewno przydałoby się wzmocnić skrzydła obrony, bo ani Paljić ani Cikos sobie nie radzą w destrukcji...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2011, 12:58
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Z FB:
No to mamy potwierdzenie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...renga_o_19_00/
Odpowiedz cytując
jumson
Member

Stary 28.01.2011, 13:14
Obejrzałem sobie skrót tego spotkania, aż muszę się wypowiedzieć po tym co zobaczyłem.

Kowalski musi mieć świetnego menadżera, że tu jeszcze jest. Kurde, od tego człowieka to połowa 3 ligi ma lepszą technikę. No ale nikt nie zrobi takiego triku mylącego całą drużynę przeciwnika, swoją i jeszcze siebie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.01.2011, 13:19
Wszystko przez to, że jest strasznie ociężały. Żadnego depnięcia i szybkości. Może szok po ciężkich treningach. Bez przesady żeby napastnik go wyprzedzał w takiej sytuacji to kpina.
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2011, 13:26
Kowalski to po profesorsku niczym Maldini albo Franco Baresi sie zachował.Chciał sobie przepuścic piłeczke i...

U zawodników wysokich i mało zwrotnych widac jeszcze bardziej te wady po cięzkich treningach na siłowni ale wierze że Mateusz odzyska świeżośc z czasem
Odpowiedz cytując
jumson
Member

Stary 28.01.2011, 14:04
Powiem prościej, bo nie tu już co się oszukiwać. Kowalski pomylił zawody. Rusz się jak wóz z węglem(zawsze). Miałby problem grać w 3-4 lidze a co mówić o ekstraklasie. Szybszy zawodnik na prosty zwód go bierze i już 1na 1. Jeden plus to, że ma jakąś ambicję, wślizgi robi. Ale na brak talentu nie ma lekarstwa.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.01.2011, 14:07
Luquas napisał(a):Wyświetl post
Rios całkiem nieźle zagrał, dograł 200 % sytuację Łobodzińskiemu, ale ten z kilku metrów podał piłkę bramkarzowi. Najgorzej zagrał Kowalski, tak naprawdę to nie wiem czemu jest jeszcze w Wiśle... Kiepsko zagrał także Garguła, zresztą podobnie jak Jirsak, ale ten z kolei zagrał kilka fajnych piłek prostopadłych. Na plus na pewno Wilk, wg mnie Sobolewski powinien wchodzić tylko na końcówki, bo to już nie te lata... Zdziwiło mnie, że zmieniono Małeckiego, który "robił wiatr", na bezproduktywnego i marnującego sytuacje Łobodzińskiego. W obronie troszkę niepewny Bunoza, ale mając takiego partnera na stoperze trudno mu się dziwić. Na pewno przydałoby się wzmocnić skrzydła obrony, bo ani Paljić ani Cikos sobie nie radzą w destrukcji...
Bo Małecki robił tylko "wiatr" z którego nic nie wynikało, a Łobo marnował sytuacje ale przynajmniej jakieś miał.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 28.01.2011, 15:57
Do waszego opisu o Kowalskim dopisalbym jeszcze co najmniej 5 pilkarzy Wisly.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.01.2011, 17:06
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Oni kończą zgrupowanie, są po kilku sparingach, a my dopiero zaczynamy. Może i zaczynają w marcu ale mają za sobą 80% tego co Wisłę dopiero czeka.
Moze sie najpierw zapoznaj z tematem, a potem pisz swoje "madrosci". Jak pisalem, norwegowie dopiero wstali od stolow...wiec pisanie o nierownym przygotowaniu fizycznym jest poprostu kpina. Po drugie, w zawodowym futbolu nie ma miejsca dla nieprzygotowanych pilkarzy...nie amator, czyli profesjonalista, utrzymuje forme we wlasnym zakresie(jesli jest akurat jakas dluzsza przerwa). Za to sie im placi ogromne pieniadze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów