The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 17:06
Przygotowania przygotowaniami, ale ta druzyna potrzebuje jakosci...tzn. pomocnikow, ktorzy beda notowac asysty; napastnikow, ktorzy beda strzelac gole i obroncow, ktorzy beda dobrze bronic...to takie proste . Ja jestem pewny, ze w nastepnej edycji europejskich pucharow znowu dostaniemy porzadny oklep od ogorkow(tylko jak nas nazwac w takim razie ?).

P.S - Wiadomo nie od dzis, ze Cikos nie potrafi grac(kto ogladal mecze Wisly, to chyba to widzial), a Paljic nie potrafi bronic.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.01.2011, 17:07
Niektóre dzieciaczki zdziwone i przerażone tym, że Wisła przegrała sparing zapominają chyba, że drużyna Wisły grała pierwszy sparing po tygodniowych trenningach spowodowanych długą przerwą w rozgrywkach, zespł grał osłabiony, bez sprzedanych Brożków i bez nowych nabytków, w obronie zabrakło też Chaveza, zespół grał po ciężkich treningach podczas gdy przeciwnik na świeżości podczas 2 swojego zgrupowania.
Tak więc spokojnie, za 2 godziny dobranocka. Oglądnijcie i nie martwcie się.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 27.01.2011, 17:17
Tak, a 1 miesiac przerwy to tak dlugi okres czasu, że mozna zapomniec nawet jazdy na rowerze O czym wy mowicie? Co z tego, że to 1wszy mecz po 1 miesiecznej przerwie? HALO! To jest profesjonalna druzyna, a nie zawodnicy z IV ligi. W kazdym meczu ma byc walka do upadlego, a to co ja widzialem to był spacer od lini do lini, a nie mecz.

CO do Polaków ... Nie chodzi o sciaganie jakiś Celebanów czy Zachorskich czy innych 25 letnich grajkow. Chodzi o wprowadzania do skladu 18-20 latków. Tylko najpierw trzeba je znalezc, a jak wiadomo scouting w Wisle jest na poziomie scoutingu z klubu III ligi z Hiszpanii.

"To był 1wszy mecz", "potrzebujemy zgrania", "spokojnie to 1-wsza kolejka","Luz, jeszcze duzo kolejek do konca", " w nastepnym sezonie rozgromimy wszystkich i bedziemy w LM"
Taka widze droge Wisly do nastepnego sezonu i komentarze na forum.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 27.01.2011, 17:24
WCracow napisał(a):Wyświetl post
W kazdym meczu ma byc walka do upadlego, a to co ja widzialem to był spacer od lini do lini, a nie mecz..
Ja widzę różnicę między sparingiem a derbami na przykład... Załamał bym się gdyby na pierwszym sparingu były trzy kontuzje i dwie czerwone kartki. Sparingi są nie od wygrywania...

Cytat:
CO do Polaków ... Nie chodzi o sciaganie jakiś Celebanów czy Zachorskich czy innych 25 letnich grajkow. Chodzi o wprowadzania do skladu 18-20 latków. Tylko najpierw trzeba je znalezc, a jak wiadomo scouting w Wisle jest na poziomie scoutingu z klubu III ligi z Hiszpanii.
Przecież mamy reprezentację U-21 przegrywającą z Luksemburgiem. Możemy na niej oprzeć skład....

Cytat:
"To był 1wszy mecz", "potrzebujemy zgrania", "spokojnie to 1-wsza kolejka","Luz, jeszcze duzo kolejek do konca", " w nastepnym sezonie rozgromimy wszystkich i bedziemy w LM"
Taka widze droge Wisly do nastepnego sezonu i komentarze na forum
Nikt normalny o LM nie piszę. Jeśli chodzi o ligę to mamy drugie miejsce, a szanse na jego utrzymanie będzie można oceniać dopiero gdy poznamy skład w jakim będziemy grać na wiosnę... Taka jedynastka jak dzisiaj w lidze zapewne nigdy nie wybiegnie...
Ddf
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Stary 27.01.2011, 17:36
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Przecież mamy reprezentację U-21 przegrywającą z Luksemburgiem. Możemy na niej oprzeć skład....
Chodzi mi o wyszukiwanie talentów z nizszych lig. Dobra koncza ta dyskusje, bo i tak zawsze znajdzie sie usprawiedliwienie dla grajkow.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.01.2011, 17:37
Mowie o tym szrocie, ktory teraz sciagamy do klubu. 34 to rocznik umowny. Chodzilo mi o wiek wiekszy niz 30. Ale przeciez na forum sa wszyscy happy bo widza jakiegos 31 letniego goscia, ktory zagral gdzies sobie na Balkanach a teraz zagra dla Wisly. Transfer to transfer.
No tak, rozumiem ze Jaliens dla Ciebie to tez szrot bo ma 32 lata, raptem 400 meczy w lidze holenderskiej i wystepy w reprezentacji Holandi?

Tak, a 1 miesiac przerwy to tak dlugi okres czasu, że mozna zapomniec nawet jazdy na rowerze O czym wy mowicie? Co z tego, że to 1wszy mecz po 1 miesiecznej przerwie? HALO! To jest profesjonalna druzyna, a nie zawodnicy z IV ligi. W kazdym meczu ma byc walka do upadlego, a to co ja widzialem to był spacer od lini do lini, a nie mecz.
Ciekaw jestem czy kiedykolwiek miales doczynienia z zawodowym uprawianiem sportu. Sadzac po tym wpisie watpie.

Jakies propozycje co do konkretnych grajkow? A zapomnialem wyniki druzyn mlodziezowych sa dosyc wymowne w tym temacie...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 27.01.2011, 17:41
Chodzi mi o wyszukiwanie talentów z nizszych lig. Dobra koncza ta dyskusje, bo i tak zawsze znajdzie sie usprawiedliwienie dla grajkow.
Wybacz, ale to jest takie typowe ".......enie".

Wyszukujemy grajków z niższych lig, skąd myślisz wzięła się kadra Młodej Wisły? To samo robią pozostałe kluby. Perełki trafiają się bardzo rzadko, i akurat w tym względzie Wisła jest również w czołówce ligi (Małecki - Wigry, Błaszczykowski - Częstochowa, Brożkowie - Kielce - wszyscy kupieni za grosze, sprzedani (Mały w perspektywie) za miliony).
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 27.01.2011 o godz. 18:01.
Ddf
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.01.2011, 17:56
Wybacz, ale to jest takie typowe ".......enie".

Wyszukujemy grajków z niższych lig, skąd myślisz wzięła się kadra Młodej Wisły? To samo robią pozostałe kluby. Perełki trafiają się bardzo rzadko, i akurat w tym względzie Wisła jest również w czołówce ligi (Małecki - Wigry, Błaszczykowski - Raków, Brożkowie - Kielce - wszyscy kupieni za grosze, sprzedani (Mały w perspektywie) za miliony).
Z wszystkim się zgadzam, tylko mała poprawka.

Kuba przyszedł z KS Częstochowa, nie z Rakowa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.01.2011, 18:05
sergio napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko napiszę że w pierwszej połowie nie stworzyliśmy żadnej sytuacji podbramkowej o strzale na bramkę nie mówiąc i to powinno dac coś trenerowi do zrozumienia
ja widziałem kilka sytuacji, więc nie wiem po co ta napinka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.01.2011, 18:09
zagramy jeszcze jakis mecz bo dzisiaj bylem w szkole i nie zdazylem zobaczyc dzieki
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.01.2011, 18:09
To tylko chyba w Wiśle Kraków - co przygotowania to multum kontuzji.
Czy oni się źle przygotowują, czy co ?
Właśnie sobie tak ostatnio myślałem, kto wyleci z kadry przez kontuzje - długo czekać nie musiałem...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 27.01.2011, 18:15
skeba napisał(a):Wyświetl post
To tylko chyba w Wiśle Kraków - co przygotowania to multum kontuzji.
Czy oni się źle przygotowują, czy co ?
Właśnie sobie tak ostatnio myślałem, kto wyleci z kadry przez kontuzje - długo czekać nie musiałem...
Na razie jest cała jedna kontuzja.

Nie, nie tylko w Wiśle łapią kontuzje. Zdarza się to na całym świecie. Ostanie pół roku pod tym względem zresztą było całkiem dobre, dłuższe kontuzje mieli tylko Cleber i Boguski.
Ddf
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.01.2011, 18:17
Meczu nie widziałem, bo byłem zajęty, ale wynik zupełnie mnie nie dziwi. Przecierz ta kadra która jest w Hiszpanii jest straszliwie nędzna. Duet obronny Kowalski-Bunoza to śmiech. 3/4 Ekstraklasy ma lepszych obrońcow. Na ataku nikogo w pomocy przeciętność. Jaki wynik taki obecny poziom tego składu. Mam nadzieje że transfery trochę go podniosą.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.01.2011, 18:25
I znowu zaczynaja sie placze i szydzenie z kazdego zawodnika. Wezcie wrzuccie na luz, wylaczcie komputer, wyjdzie pobiagac i nie wieczne zale na forum. Nie macie innych ciekawszych rzeczy do roboty niz przesciganie sie kto bardziej pojedzie pilkarzowi ?

....a w jakiejs chorej rzeczywistosci zyjecie, jak nie dopowiadanie wlasnych historii, to znowu tworzycie jakies mity typu "multum kontuzji", bo az jedna. Ja .......e, zastanowcie sie
Ostatnio edytowane przez mic : 27.01.2011 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.01.2011, 18:39
Chodzi o wprowadzania do skladu 18-20 latków. Tylko najpierw trzeba je znalezc, a jak wiadomo scouting w Wisle jest na poziomie scoutingu z klubu III ligi z Hiszpanii.
Pytanie tylko skąd brać na tyle dobrze ukształtowanych zawodników pod względem techniki,taktyki czy przygotowania fizycznego żeby dali rade walczyć o pierwszy skład. Niektórzy myślą, że wystarczy pojechać sobie gdzies do 7 ligi i tam grają sami niewypatrzeni i zmarnowani Ronaldo,Messi i inni. Można objeździć nawet wszystkie małe kluby i klubiki w miastach większych i wioskach i nic nie znaleźć bo prawda jest taka, że w Polsce zwłaszcza w małych klubach i wioskach w 95% NIE MA ŻADNEGO SZKOLENIA . Kto ma chęci to będzie trenował i próbował coś samemu robić, i mimo braku supertalentu wejdzie na jakiś poziom, a nawet jak ktoś ma talent to nie będzie musiał wiele robić żeby być najlepszym strzelcem A klasy i tez jakiś poziom będzie trzymał, ale z racji braku szkolenia nie będzie piłkarzem wysokiej klasy mimo iż mógłby być. Dlatego szukanie 18 czy 20 letnich zawodników w Polsce licząc, że na już wejdą do składu jest ciężkie bo takich zawodników po prostu u nas w Polsce nie ma. To w czym widzę szansę na przyszłość to opracować dobry system szkolenia i ściągać do klubu najzdolniejszych jeszcze niezmarnowanych chłopaków w młodym wieku i ich tutaj szlifować. Bo z 18 czy 20 latkiem już nie wiele można zrobić.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.01.2011, 18:43
zagramy jeszcze jakis mecz bo dzisiaj bylem w szkole i nie zdazylem zobaczyc dzieki
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.01.2011, 18:47
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
W niedziele zagramy albo z Valerenga Oslo (nasz stary znajomy) albo z FC Kopenhaga. Mecz w niedziele o 16:00 na Orange Sport Info i oragesport.pl
Odpowiedz cytując
KptAnt
Senior Member

Stary 27.01.2011, 18:51
Tylko raczej nasze nowe nabytki nie zdążą jeszcze pewnie zagrać w niedziele. Może poza Jaliensa, co i tak przy dzisiejszym duecie obrońców będzie sukcesem.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.01.2011, 19:27
Na razie jest cała jedna kontuzja.
niet. całe dwie. Boukhari i Paljić
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Stary 27.01.2011, 20:17
spokojnie. Beda miec czas na ogrywanie w 1-wszych kolejkach rundy wiosennej Wtedy przynajmniej kazdy sie bedzie mogl zgodzic do waszych stwierdzen " to poczatek rundy, dajmy im czas"
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 27.01.2011, 20:34
Nie ma co płakać graliśmy rezerwową parą stoperów.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 27.01.2011, 20:59
spokojnie. Beda miec czas na ogrywanie w 1-wszych kolejkach rundy wiosennej Wtedy przynajmniej kazdy sie bedzie mogl zgodzic do waszych stwierdzen " to poczatek rundy, dajmy im czas"
Na początek rundy wiosennej to oni będą gotowi (a przynajmniej mają być gotowi). W tej chwili mamy początek przygotowań, a ty byś chciał, żeby każdego rozklepali 4-0 Wyniki sparingów, zwłaszcza na takim etapie przygotowań, są niemiarodajne - to sobie zapamiętaj.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.01.2011, 21:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja widziałem kilka sytuacji, więc nie wiem po co ta napinka
a widziałeś celny strzał na bramkę w pierwszej połowie ?
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 27.01.2011, 21:03
No to w niedzielę gramy z Vålerengą. Czas na mały rewanż
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.01.2011, 21:08
o ktorej ?
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 27.01.2011, 21:12
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
No to w niedzielę gramy z Vålerengą. Czas na mały rewanż
No niewiem. Valerenga będzie mniej więcej na tym samym etapie przygotowań co Aalesund. U nas nie spodziewałbym się raczej zbyt dużego postępu do niedzieli. Oczywiście miło by było ich oklepać tak, jak dzisiaj zrobiła to Kopenhaga, ale to raczej mało prawdopodobne. Myślę, że niedzielny mecz będzie dość podobny do dzisiejszego.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.01.2011, 21:12
KMZ napisał(a):Wyświetl post
o ktorej ?
Niedziela, 16.00, OrangeSportInfo
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.01.2011, 22:03
Czy ma ktoś dostęp do jakiegoś skrótu z meczu? Mam na myśli skrót, a nie całe 2 połowy, czy tylko bramki z meczu.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 27.01.2011, 22:12
Mam pytanie, czy meczyk z Valerangą będzie na Orange Sport Info? Bo nigdzie nie widzę info o tym, żeby było..
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.01.2011, 22:20
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, czy meczyk z Valerangą będzie na Orange Sport Info? Bo nigdzie nie widzę info o tym, żeby było..
Chłopie, poczytaj temat! 2 posty na Twoim masz odpowiedź.

Mnie tam nie obchodzi wynik meczu z Valarengą, tylko z Arką.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów