|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Online |
||
![]() Z przedmówcami się zgodzę, że w Turcji teren zupełnie inny, aniżeli u nas... to tak jak autostrady na Chorwacji powstają praktycznie na litej skale, a u nas nasypy, podbitki, cipitki... 2 miesiące poleje a i tak się wszystko rozpływa ![]() Jednak kiedy już się bawili z wykopami mogli iść na całość i "utopić" dolne sektory w gruncie, tak aby loże VIP znajdowały się na poziomie gruntu. Również na północnej i południowej wejścia na sektor nie wymagały by wspinania się po schodach, co również wpłynęło by na poziom bezpieczeństwa. Nie wiem dlaczego nie zdecydowano się na taki ruch, zwłaszcza że przed 2000 rokiem słyszałem o takiej koncepcji?! Z zewnątrz stadion byłby niższy, estetyczniejszy i gabarytami nie przewyższał by wiele obiektu przy Kałuży, dzięki czemu łatwiej by było również wykończyć elewację. I nawet gdyby poszło na niego 200 milionów więcej zapewne nikt by nie płakał, bo wówczas byłby wizytówką miasta!
![]() ps. Mieli byśmy ponadto rozwiązaną sprawę parkingów ![]()
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 24.01.2011 o godz. 14:45.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Majchrowski pokazal kibica Wisly po raz kolejny srodkowy palec.
i bardzo dobrze - glosowaliscie na niego - to macie. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
co do możliwości przesunięcia pieniędzy.nie znam sie na tych przepisach,ale gdyby to chodziło o przesunięcie np na drogi pewnie by sie nie dalo,a tak to przerzuca kase na tem sam cel (tzn hala sportowa) a tylko na inny obiekt.i takie cos może się niestety udać.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie dopuszczam nawet myśli, że hala Wisły mogłaby nie powstać zgodnie z planem i ustaleniami, podobnie, jak nie dopuszczam myśli o nieukończeniu stadionu, zgodnie z wielokrotnie już przesuniętym terminem.
Mam nadzieje, iż każdy, kto nazywa siebie kibicem Wisły, również takich możliwości, nie akceptuje wewnętrznie, a co za tym idzie, zewnętrznie będzie gotowy do upomnienia się o Wisłę razem i z osobna ![]() Edit Jeśli SKWK zechce tym razem, zebrać kibiców, których da się oczywiście zebrać w realu, to będzie tysiąckrotnie lepiej, niż uprzednio, gdy błąkali się protestujący samozwańcy internetowi, od biur Wisły, po biura UM czy RM. PvD - wszelkim wyjaśnieniom służe privem z atencją i szacunkiem, większym niż doświadczam osobiście. Czuję się pośród Wiślaków, jednym z tysięcznych głosów najwyżej, a na forum raczej mało mnie widać ostatnio. Nie traktuj niczego z mojej strony, jako cokolwiek przeciw komukolwiek. Nigdy nie działałem wbrew Wiśle i dla niej zamilczę, jeśli taka wola innych. Nie da się bowiem, robić czegokolwiek wbrew komukolwiek, chcąc łączyć , nie dzielić oczywiście. Czasami, możemy różnić się w ocenach, choć chcemy najprawdopodobniej, tego samego i widzimy te same realia wokól Wisły. Róbmy swoje i cieszmy się radością Wisły. Jeszcze tylko kilka ważnych spraw i można sobie powiedzieć - pas - czas na intensywność innych. ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 24.01.2011 o godz. 22:08.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tak ostatnio patrzylem na zdjecie i budowe QBP... I konstrukcja tych budynkow w pewnym sensie jest podobna do stadionu, ale wlasnie jest roznica, wykonczenie na zewnatrz... Wykonczenie stadionu czyms takim by sprawilo ze moglby z zewnatrz wygladac nawet.. nowoczesnie (bo u nas o srodku nie wspominam... nie wiele jest stadionow w europie z tak dobrym wykonczeniem w srodku). Chce sie komus poszukac, badz wie co to za material i ile kosztuje? Tak na oko to pewnie zeby wypelnic tym stadion, to nie wiecej niz 10 mln by kosztowalo? to jakies 2% calej inwestycji... Ja wiem ze juz o Dibonie byla mowa, ale krew mnie zalewa jesli cos co max moze kosztowac do 5% calej inwestycji, moze zrobic tak ogromna roznice... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Litości, nie próbujcie za wszelką cenę bronić Majchrowskiego.
Nieważne czy rządzi PO, czy PSL czy Osama z tylnego siedzenia - budowa hali dla Wisły to było jedno z jego haseł wyborczych i pogrubiony punkt programu. Gość zrobił z gęby cholewę i napluł nam w twarz, że nie pierwszy raz, bywa - pewnie nie ostatni. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można się było tego spodziewać, pomysłowe prace nadesłane na konkurs, wybrano jeden z ładniejszych i pomysłowych projektów.
To wszystko było zbyt piękne żeby było prawdziwe i Majchrowski nam to udowodnił, a my się daliśmy nabrać jak stado baranów. SZLAG!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No to wyszedł ładny numer z tą hala. Z drugiej strony po raz kolejny ludzie z TS pokazali że nie umieją niczego dopiąć na 100%. Najpierw Salwator ich wystawił, teraz miasto..... A prezes zdziwiony bo dowiedział się z Gazety..
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Nie mamy żadnego wpływu na politykę - zarówno lokalną jak i krajową - więc nikt się z nami nie liczy. Za chwilę Majchrowski może powiedzieć, że z miejskiego stadionu Wisły zrobi supermarket - a i tak nic mu się nie stanie. BTW: ilu "prawdziwych kibiców Wisły" głosowało na Majchrowskiego? Głosowanie na tego gościa w zasadzie jest tak samo naganne, jak przerzucenie się na Pasy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jestem kibicem Wisły od wielu lat i myślę, że warto sobie powiedzieć kilka szczerych rzeczy:
1) nie mamy żadnego wpływu na politykę lokalną - kibice naszego klubu są wzajemnie skłóceni, są jakieś grupy wzajemnie rywalizujące ze sobą, a nie współdziałające dla wspólnego dobra (nie jestem blisko spraw kibicowskich, ale tak to wygląda z zewnątrz) 2) szanuję Prezesa TS-u i działaczy, ale mam od jakiegoś czasu wrażenie, że wciąż pozostają mentalnie w poprzedniej opoce (nie mówiąc już o relacjach na linii TS - S.A.) 3) mamy fatalny PR w Krakowie i w Polsce (wystarczy poczytać komentarze pod artykułami na temat hali) - klub nie zrobił nic, żeby przekonać zwykłych mieszkańców, że hala Wisły będzie lepsza niż hala na Czyżynach 4) marketing klubu jest bardzo słaby (strona WWW, inne działania) Mam nadzieję, że nowy Zarząd TS wybrany chyba w kwietniu wprowadzi wreszcie nasz klub w XXI wiek. Wszystko to nie zmienia faktu, że Majchrowski to kłamca i oszust i wszyscy Wiślacy, którzy na niego głosowali powinni się wstydzić. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Rozumiem zdenerwowanie, ale to nie temat polityczny. Można komentować decyzję Majchrowskiego - bo to on podjął decyzję. Ale proszę odpuścić wycieczki partyjne.
BTW: PO, PiS, SLD, Krasnoludki - nie ma znaczenia. W naszym krakowskim grajdołku każda partia robi z Wisłą bunga-bunga. A winę za to ponosimy my wszyscy - kibice. Bo nie potrafimy wywrzeć na polityków odpowiedniego nacisku. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem tego rejwachu: jeśli jest tak jak piszecie, że pieniądze na halę Wisły pochodzą ze środków unijnych i nie można ich, tak sobie, przenieść na inny cel, to z pewnością TS ma jakichś swoich prawników, ktorzy mogą Majchrowskiemu pogrozić sprawą sądową, ba nawet tylko zwrócić mu uwagę, że stosowne zapisy uniemożliwiają taką operację, pod groźbą utraty tych środków.
Chyba, że jest coś o czym nie wiemy, a wie Majchrowsk, Kracik i TS. Wtedy możemy sobie pisać ile chcemy i wylewać żółć bez sensu |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
||
problem w tym, że zawsze jest tak, że dużo się pisze ,a mało robi oglądając się na nielicznych, którzy tak czy tak będą posądzani o "robienie kreciej roboty w Wiśle". jestem pewien, że przeczytamy tu setki mądrych postów co gdzie i jak powinno się zadziałać szkoda, że nie ma chętnych na wykonanie. Taka jest rzeczywistość niestety. FraMat o jakich prawnikach mówisz? Firma Salwator nadal posiada dzierżawę terenów (basen otwarty i okolice gdzie mieli budować) z informacji jakie udało mi się kiedyś zdobyć przy okazji pewnej sprawy za te tereny nie płacą więc czemu nie rozwiązano umowy? Może są dziwne zapisy ale ktoś tą umowę forsował i podpisał. Nie wiem jak sprawa wygląda na dziś dzień ale chyba bez zmian. Postaram się dowiedzieć. I nikt dopóki dopóty nie dojdzie to krytycznego momentu nie wie.nie interesuje się tym co w Wiśle ma miejsce,a sugestii, myśli, propozycji co i jak od groma. jednak wtedy za późno albo nie ma kto się tym zająć. Niestety miejscem aktywności kibiców jest internet,a nie realny świat i piszę to bez złośliwości. Pokazały to wybory oraz inne sprawy związane ze stadionem i halą.
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.01.2011 o godz. 12:32.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie mam słów...http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24509
Ale to ta kur*a Mjacher obmyślił... Jeb**y cwaniak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślisz że każdy forumowicz powinien z osobna wystąpić z propozycją zorganizowana protestu, manifestacji, przemarszu tudzież wysłania hate-maili do różnych urzędów? (nie miało brzmieć uszczypliwie). Myślę że należało by przypomnieć niektórym osobom co obiecywały w czasie kampanii wyborczej, ale może to być przeprowadzone w normalny, legalny, kontrolowany i zorganizowany sposób. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|||
dobrze napisałeś "chęć i możliwość" co nie znaczy, że mają poświęcić temu 24h/24h, a czasami jest tak, że przez cały dzień ludzie wpisują się na forum, a ci co deklarowali chęć poświecenia czasu wykonują swoje obowiązki zawodowe, szkolne itp. a wystarczyłoby by wykazać jakąś aktywność, o to chodzi. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
Przecież od początku było wiadomo, że pieniędzy na nią w obecnym budżecie nie ma... Te 8 mln z Unii miało się nijak do 55, które zostało na papierze "przeznaczone" na nasz obiekt. Zwłaszcza zważywszy na zadłużenie Krakowa. A ogłoszenie konkursu architektonicznego było w pro forma w ramach kampanii wyborczej. To niestety częste. Architekt wygrywa konkurs a nie może doczekać się realizacji. Hala jest melodią przyszłości. Mglistej niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
A czy przez przypadek te dwie kwoty nie sa w euro i pln-ach? Bo takie zestawienie jakie przedstawiasz nie odzwierciedla prawdy. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
A wiesz, że nie wiem. Zakładałam, że chodzi o 8 mln pln. Jeśli euro to zmienia postać rzeczy. To już nie kwestia dziury budżetowej Krakowa tylko rzeczywiście oszustwo i pokazanie Wiśle oraz jej Kibicom... środkowego palca :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak już przerzucają coś na coś, to mogli by chociaż przerzucić część kwoty na jakąś elewacje stadionu (np. te płyty o których była mowa). Ale nie - Majchrowski nie chce totalnej porażki, i woli zabrać te pieniądze i zacząć budowę hali, dodam sztandardowej inwestycji z przed 8 lat (czy tam ile dokładnie nie wiem nawet) ... tonący brzytwy się chwyta.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Elu, 8 mln euro, czyli błędnie podawane przez media 32 mln zł. Błędnie, bo kurs zmienia się każdego dnia.
Innymi słowy, Wisła postarała się o grubo ponad połowę środków, które miasto właśnie próbuje skroić. Łudziłem się, że nie można ot tak sobie przenieść pieniędzy z jednego projektu na drugi. Ale skoro marszałek województwa otwarcie mówi, że "nie ma innej możliwości niż tak właśnie zrobić" to jest pozamiatane... Czekać teraz jak Can-Pack pożegna się z Wisłą w połowie roku i już wkrótce będzie można przy TS-owskim R22 gasić światło... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Zobaczymy jak bedzie przebiegac budowa hali po drugiej stronie blon... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
Wisła się postarała o fundusze unijne a miasto bezczelnie tymi środkami dysponuje ? To, że pieniędzy na halę w najbliższym czasie nie będzie, to dochodziły do mnie takie sugestie, i że konkurs jest sobie a muzom. Ale nie wiedziałam, że to właśnie tak wyglądało -wiem, mój błąd - nie doczytałam, za mało się interesowałam - i wiązałam to z ogólnym zadłużeniem miasta :( Ale na jakiej podstawie myślisz, że Can-Pack pożegna się z Wisłą ? Wytrzymali już tyle przy starej hali - może wytrzymają jeszcze jakiś czas :] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Potem upadła sprawa z Salwatorem (kryzys i niepoważne zachowanie firmy), więc szukano nowego partnera. W końcu miasto "dało się przekonać", że dołoży do budowy, ale w tym wypadku to miasto miało tą halę wybudować i być jej właścicielem. Dlatego Wisła więc zgodziła się, by beneficjentem pieniędzy z Unii zostało miasto. A miasto właśnie te pieniądze gwizdnęło i przekazało na czyżyńską. Konkurs był tylko kiełbasą wyborczą a jednocześnie przykrywką, by Wisła zgodziła się "przepisać" środki unijne na miasto. Umowa z Can-Pack'iem została przedłużona w połowie zeszłego roku. Na rok, zatem w czerwcu upłynie jej ważność. Owszem, może wytrzymają. W końcu włożyli w remont starej hali kilkaset tys...... |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|||
Cytat:
teraz się okaże, że remont nie był tymczasowy na 1-2 lata a na kilka/kilkanaście lat.
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.01.2011 o godz. 20:05.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak czytam o tym, że Wisła zdobyła pieniądze, a miasto sobie bezczelnie przywłaszczyło, to przypomina mi się scena z Mrocznego Rycerza z napadu na bank.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|