The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2011, 12:27
Krew mnie zalewa jak słyszę info o tym całym Peskovicu a pisamki mordę cieszą jak my w ogóle wyglądamy w mediach ? to ma ludzi przyciągać na stadion !

Mam nadzieję że to nie będzie prawda bo strona główna nie podała takiego info a zawsze jak ktoś jedzie na testy to na oficjalnej mówią.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.01.2011, 12:29
Liczę na szybkie wystąpienie Ochalika w sprawie Peskovica, niech ta sprawa się skończy jak najszybciej
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 25.01.2011, 12:39
Jak słyszę o Peskoviciu to mnie głowa zaczyna boleć
Jeśli Zatrudnią go to mają zryty beret
Odpowiedz cytując
zyla86
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 25.01.2011, 12:42
Jeśli Peskovic miał być straszakiem na bramkarza, z którym negocjujemy, to był to bardzo nietrafiony wybór. Jeśli natomiast spekulacje prasowe okażą się prawdą, to cały pozytywny obraz zimowych wzmocnień (jeśli do nich dojdzie) w postaci Genkova, Meliksona i Jaliensa zostanie zaprzepaszczony angażem dla człowieka splamionego w aferze korupcyjnej. Szkoda słów, mam nadzieję że to tylko gra pozorów na potrzeby negocjacji z innym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.01.2011, 12:46
Ale chciałem się spytać, kiedy Peskovic rzekomo brał łapówki? Miał swoją ciemną stronę ale to za czasów Szczakowianki Jaworzno, co było dawno temu, chyba prawie 10 lat, więc nie rozumiem dlaczego nie dać człowiekowi drugiej szansy...
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.01.2011, 12:46
Peskovic - niech to będzie tylko przykry żart... Przecież u nas nie częstuje się sędziów nawet wodą jak to mówił Petrescu,- co się stało z takim podejściem do tematu. Jakim cudem w ogóle mógł się pojawić taki temat.

Ja wolałbym postawić na bramce Kurto niż słabego, starego, skorumpowanego Peskovicia.

Ciekawe czy Wisła na prawdę interesowała się pozyskaniem Grzegorza Sandomierskiego.
Odpowiedz cytując
zyla86
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 25.01.2011, 12:54
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ale chciałem się spytać, kiedy Peskovic rzekomo brał łapówki? Miał swoją ciemną stronę ale to za czasów Szczakowianki Jaworzno, co było dawno temu, chyba prawie 10 lat, więc nie rozumiem dlaczego nie dać człowiekowi drugiej szansy...
Może to nie po chrześcijańsku Ale nie jestem zwolennikiem dawania drugich szans sportowcom, którzy sprzedawali/ kupowali mecze. A już na pewno nie w Wiśle. Zresztą Peskovic dostał już swoje drugie szanse, nie wiem ile dokładnie, bo nie śledziłem w ilu klubach grał po Szczakowiance.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 25.01.2011, 12:59
a ja go mam głęboko w DU^^ i jeśli na prawdę ma podpisać ten kontrakt to Ja dziękuje
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.01.2011, 13:09
rikut1906TSW napisał(a):Wyświetl post
a ja go mam głęboko w DU^^ i jeśli na prawdę ma podpisać ten kontrakt to Ja dziękuje
i przestaniesz pisać posty na forum? Szkoda, że takim kosztem...

ten drugi koleżka, no gratuluje. Co jeszcze ktoś wymysli. Może pośmiejmy się z Bunozy, że mial na jednym zdjeciu sweterek babuni...

A co do Peskovica mam nadzieje, że klub tymi badaniami( domniemanymi, bo kto poza pismakami takie informacje potwierdził, a oficjalna w tym okienku wyjątkowo ochoczo dzieli się informacjami transferowymi) gra tylko na zmiękczenie lepszego kandydata.
A no tak Pesovic powiedział, że przeszdł testy... no tak wiarygodne
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 25.01.2011, 13:11
Znajac stosunek Bossa do sprzedawczykow to nie ma bata zeby Peskovic zagral w Wisle.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.01.2011, 13:12
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, odpowiedź masz już w dzisiejszych mediach, nagłówki w stylu "Bohater afery korupcyjnej blisko Wisły Kraków", i tego typu newsów będzie więcej. Odpowiedz sobie, czy na prawdę opłaca nam się przekreślić nasz dobry wizerunek poprzez ściągnięcie gościa, który nawet nie gwarantuje wysokiego sportowego poziomu. Dać mu drugą szansę, owszem, ale nie przy Reymonta. Niech idzie na drugą stronę Błoń na przykład, pewnym klubom nic już w ich ogólnym wizerunku nie zaszkodzi, ale my się szanujmy.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.01.2011, 13:14
mam nadzieję, że z tym Peskoviciem to jakiś żart.. Oficjalna zawsze podawała ostatnio info jeśli rzeczywiście było coś na rzeczy, ale te informacje pochodzą przecież nie z byle jakiego źródła, bo z TWSD, jest napisane: "Według naszych informacji". Tak, więc mam nadzieję, że po tej nagonce jaka się rozpętała nawet jeśli miano podpisać z nim kontrakt to klub się z tej decyzji wycofa.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
piter86
Member

Od: 06.2009

Stary 25.01.2011, 13:23
No to Chavez będzię miał z kim o Bogu pogadać, tylko ciekawy jestem w jakim języku będą się dogadywać

http://www.sport.pl/sport/1,67926,89...a_w_Wisle.html
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.01.2011, 13:34
murray napisał(a):Wyświetl post
Na FB Wisły napisano o kartach kibica.
Ale wszystkie komentarze dotyczą sprawy Peskovica. Myślę, że klub teraz już wie, że to jest persona non grata przy R22.

myślę, ze to tak zwana "zasłona dymna", bo na głownej nie podano zadnej informacji o karnetach, ani kartach kibica..mam nadzieję, że jest tak jak jeden użytkownik napisał odnośnie tej informacji:

FB Wisła Kraków:
"W związku z licznymi pytaniami, a także pojawiającymi się nieprawdziwymi plotkami informujemy oficjalnie:
nowe Karty Kibica będą wydawane przed rundą wiosenną. Szczegółowe informacje o Kartach i karnetach pojawią się na 90% do końca stycznia"

odp.użytkownika:
"Czy nie widzicie, że jest to jest wiadomość zakodowana: na 90% do końca stycznia będzie nowy bramkarz w Wiśle i nie będzie to B. Pesković "
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.01.2011, 13:38
MaThEuS napisał(a):Wyświetl post
myślę, ze to tak zwana "zasłona dymna", bo na głownej nie podano zadnej informacji o karnetach, ani kartach kibica..mam nadzieję, że jest tak jak jeden użytkownik napisał odnośnie tej informacji:

FB Wisła Kraków:
"W związku z licznymi pytaniami, a także pojawiającymi się nieprawdziwymi plotkami informujemy oficjalnie:
nowe Karty Kibica będą wydawane przed rundą wiosenną. Szczegółowe informacje o Kartach i karnetach pojawią się na 90% do końca stycznia"

odp.użytkownika:
"Czy nie widzicie, że jest to jest wiadomość zakodowana: na 90% do końca stycznia będzie nowy bramkarz w Wiśle i nie będzie to B. Pesković "
Heh, nie patrzyłem na to z tej strony
Ciekawe spojrzenie na sprawę.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 13:45
Przypominam sytuację z Andrzejem Blachą asystentem Skorży jak dowiedziano się, że w przeszłosci miał "coś" na sumieniu to podziękowano mu za współpracę.
Teraz chcemy podpisać gościa z taką przeszłością ? Wierzę że to plotka i mam nadzieję, że klub nie zmieni swojej taktyki w bezwzględnym traktowaniu korupcji. W Poznaniu wywalili swoją ikonkę klubu Piotra Reissa na zbity pysk jak się dowiedzieli że "coś" było mimo że jeszcze mu niczego tam nie udowodniono. Zakontraktowanie kiepskiego bramkarza i umoczonego w korupcji gosica będzie trudne do przełknięcia, ale jeszcze trudniejsze będzie zostanie z Jovaniciem w bramce.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.01.2011, 13:47
dobrze jednak ze u Nas te testy medyczne trwaja kilka tygodni.
Klub informuje o testach i następnie przez tydzień śledzi forum kibiców by sprawdzić czy targetowi podoba sie nowy zakup.W przypadku negatywnych komentarzy, testy są oblewane,zawodnik wraca do wakacji.

Naprawde ciężko w to uwierzyc by boss podpisał sprzedawczyka. Nie po to w epoce korupcji zdobywał punkty legalnie,by teraz splendor obciążył jego własną firmę.Bo on mógł pójść drogą koszernych, nie kupować zawodników a punkty,jednak wybrał droge fair w sporcie.Oby żaden z jego "za(d)ufanych" doradców nie wciskał mu Słowaka na siłe, bo chyba tylko wtedy pan P. może złożyć parafkę.

Borisie,jakby nie było, dziękuje Ci za udział w korupcji.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.01.2011, 13:58
piter86 napisał(a):Wyświetl post
No to Chavez będzię miał z kim o Bogu pogadać, tylko ciekawy jestem w jakim języku będą się dogadywać

http://www.sport.pl/sport/1,67926,89...a_w_Wisle.html

sorry za OT, ale:
Cytat:
Chavez to mocno wierzący katolik. W ojczyźnie zapraszany jest do prowadzenia katechez, rozpoczął też kursy, które pozwolą mu zostać pastorem
Chavez, gdyby był katolikiem nie mógłby zostać pastorem. Ale to świadczy o poziomie naszego dziennikarstwa.
A żeby nie było OT to, radzę do wszystkich kwestii poruszanych przez pismaków (w tym transferów Wisły) podchodzić równie krytycznie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.01.2011, 14:14
Cytat:
Naprawde ciężko w to uwierzyc by boss podpisał sprzedawczyka. Nie po to w epoce korupcji zdobywał punkty legalnie,by teraz splendor obciążył jego własną firmę.Bo on mógł pójść drogą koszernych, nie kupować zawodników a punkty,jednak wybrał droge fair w sporcie.
W 100% się zgadzam. Choćby to był Casillas a miał łapy umaczane w korupcji nie powinien grać w naszym klubie.
Od wypłynięcia afery korupcyjnej jestem dumny, że Wisła miała honor i nie zniżyła się do poziomu tego ścierwa. Ściągnięcie piłkarza, który ma udowodniony udział w tym procederze to zaprzepaszczenie całego wysiłku włożonego w dbanie o czystość herbu Wisły.
Apeluję o konsekwencję!
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.01.2011, 14:17
No bez żartów, Kosa ma swoje lata, a ostatnio z formą u niego słabo. W szatni mamy komików do rozładowywania napięcia, więcej nie potrzeba.

Kiedyś byłem wielbicielem jego talentu ale to było kilka lat temu, teraz Kosa nie wniósłby nic do drużyny (a wyniesie worek pieniędzy!).
Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Od: 01.2006

Stary 25.01.2011, 14:23
To są jakieś jaja.
I nie, nie chodzi mi tu o propozycję zatrudnienia Peskovicia, tylko o śmieszne, komiczne, wręcz groteskowe reakcje kibiców na ten transfer.
Jestem przekonany o tym, że Pesković do klubu nie trafi, a zamiast niego wyląduje w nim bramkarz, dla którego Słowak jest zasłoną dymną, jeśli jednak tak się nie stanie, to również będę zadowolony.
Klub dostanie bardzo solidnego bramkarza, z niskimi wymogami finansowymi, doświadczonego, znającego polskie realia, zdolnego do pogodzenia się z ławką, który może sporo nauczyć Jovanovicia. Że był zamieszany w korupcję? A kto w polskim światku nie był? Kupiony z Zagłębia Łobodziński nikomu nie przeszkadzał, a przecież w Lubinie meczów kupowano na potęgę. Jakoś potrafił Słowak znaleźć zatrudnienie w Portugalii i w Rumunii, gdzie nikt normalny jego rolą w polskich układach i aferach się nie przejmował - bo to po prostu solidny bramkarz, z dużymi umiejętnościami. Ze sportowego punktu widzenia same plusy.
Z marketingowego? Reakcje mediów i kibiców na jego transfer ze względu na jego udział w aferze korupcyjnej widzę tak samo szkodliwymi, jak zatrudnienie Meliksona (Żyda!) w Wiśle - nikt normalny, poważny nie będzie się tu czepiał i wymyślał problemów.

Bo udział w aferze korupcyjnej Słowaka lata temu jest tak samo poważnym problemem, jak zatrudnienie Meliksona, który zdaniem niektórych pewnie lepiej pasowałby do Cracovii. To drobiazgi nie warte uwagi, raczej należy się cieszyć, że do Wisły trafiają coraz lepsi zawodnicy, lepsi od tych, którzy z niej odeszli.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.01.2011, 14:29
Tylko widzisz, Peskovic to bramkarz co najwyżej średni, owszem grał dobrze sezon w Portugalii, ale tak samo Pawełek miał dobrą rundę u nas, czy to nagle robi z niego świetnego bramkarza? Wbrew temu co niektórzy tutaj wygadują to wcale nie.
Co do afery korupcyjnej to już nawet nie chodzi o reakcje kibiców tylko o politykę klubu w tej materii, dlatego zgadzam się z tobą, że do Wisły to on jednak raczej nie trafi.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.01.2011, 14:32
Popraw mnie, jeśli źle zrozumiałem... Widzisz problem w zatrudnieniu solidnego grajka - Żyda, polskiego pochodzenia - a nie widzisz problemu w zakontraktowaniu przeciętnego grajka, który sprzedawał mecze? Nie obraź się, ale chybaś upadł na głowę...
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
marcin19876
Senior Member

Stary 25.01.2011, 14:48
Czy wiadomo coś o konferencji gdzie zostaną przedstawieni nowi zawodnicy?ile mogą trwać te testy medyczne? Oby Cupiał był na tyle inteligenty żeby zablokować ten transfer tego niechcianego bramkarza...
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 25.01.2011, 14:49
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Czy wiadomo coś o konferencji gdzie zostaną przedstawieni nowi zawodnicy?ile mogą trwać te testy medyczne? Oby Cupiał był na tyle inteligenty żeby zablokować ten transfer tego niechcianego bramkarza...
Na temat konferencji, testów nie wiadomo NIC ;/
Ewentualne przedstawienie pewnie odbyłoby się jak zwykle w pawilonie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.01.2011, 14:52
Nie wiem co tym klubie jeszcze robią... niech się określą co do tego Peskovicia, (pewnie gdyby nie było nic na rzeczy raz dwa by to zdementowali) Wiadomo, że prasa jest u nas średnia. Zamiast o 3 dobry transferach pismaki piszą teraz o umoczonym w korupcji Peskoviciu, a tego chyba nie chcemy ?

W przeglądzie na pierwszej stronie Murawski po czym otwierasz gazetę i masz artykuł o skorumpowany Peskoviciu i obok znowu Murawski.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.01.2011 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Stary 25.01.2011, 14:54
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ilu piłkarzy zamieszanych w korupcję gra spokojnie dalej w ekstraklasie. Np. w Jagielloni Hermes i Lato a tam jak widać nikomu z klubu nie mówiąc już o kibicach do głowy nie przychodzi aby ich pogonić z klubu.
I w mojej opinii jest to jedna z tych rzeczy, jakie powinny nas - jako Wisłę, odróżniać od innych. Ale to oczywiście moja prywatna opinia.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
marcin19876
Senior Member

Stary 25.01.2011, 14:55
o jakich 3 transferach mówisz bo jak narazie zadnego nie ma!! wiadomo tylko ze zawodnicy przyjechali na testy a to nie oznacza ze są juz piłkarzami Wisły. wiec jak narazie ciągle jest stosunek 0 - 3 . 0 - zawodników przyszło , 3 - odeszlo...
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.01.2011, 14:57
Dołujące jest już to czekanie na transfery...Naprawdę nie można nigdy załatwić czegoś szybko?
Aj...i zajmą się tymi trzema- czterema zawodnikami juz awizowanymi do przyjścia do klubu, a o reszcie ani słowa. W sumie odeszło od nas 4 zawodników, 4 przyjdzie, czyli jak zwykle "wymiana towarowa". Jedynie zastępcy....czy my nigdy nie możemy się wzmocnić? Zawsze tylko zastępstwo.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.01.2011, 14:58
W klubie panuje cisza, trochę to dziwne, badania niby trwają, zawodnicy są...najgorsza ta sprawa z bramkarzem, mam nadzieję że Stan pójdzie po rozum do głowy i nie zatrudni golkipera z taką przeszłością...niech się trzyma słów że lepiej nikogo nie sprowadzać niż słabego grajka bo takich jest mnóstwo...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów