|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Peskovic nie jest wart syfu jaki może się zrobić po jego podpisaniu. Nawet jako argument w negocjacjach z innym bramkarzem jego kandydatura jest niesmaczna. Doprawdy nie wiem co może kimś kierować aby interesować się takim gościem lub rozsiewać plotki jakoby miał nas reprezentować. Wstyd i żenada. Osobiście nie wierzę w jego kandydaturę. Nie wiem czemu ale jakoś wydaje mi się to mało prawdopodobne.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
http://http://www.youtube.com/watch?v=sAn7baRbhx4&translated=1 Co do Peskovica to nie jest kandydat na 1 bramkarza tylko szalupa ratunkowa gdyby Milan zaczął tonąć co się nie zdarzy, bo choćby biorąc opinie znafcóf forumowych chłopak ma świetlaną przeszłość ( im większa łatka szrotu tym lepiej rokuje ).Co do korupcji jak by nie było dzięki niemu wyszło to na światło dzienne. Swoje odcierpiał i grał w wielu innych klubach w Polsce nie bądźmy świętsi od Papieża. Argumenty typu: jest ryzyko że sprzeda nasz mecz to abstrakcja po pierwsze jak (ławka go czeka) po drugie jeśli drużyna nie sprzeda to musiałby mieć jaja wielkości arbuzów żeby wejść po czymś takim do szatni z Sobolem i Małym ![]() Ale jest na co ponarzekać więc forum kwitnie ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To nie temat o korupcji - choć widać jak negatywne emocje budzi B. Peskovic. Może zarząd weźmie ten czynnik pod uwagę. Skoro kibice zauważają problem, to i dziennikarze - szczególnie ci nieprzychylni Wiśle - też chętnie rozdmuchają sprawę.
BTW: nikt nie jest absolutnie czysty - ale powoływanie się na plotki rozsiewane przez zawodników wronieckiej Amiki... Przecież właśnie ten klub kręcił największe wałki. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Co do Peskovicia. A moze by tak zrobic jakas akcje z mailami do klubu w ktorych wyrazilibysmy dezaprobate dla Jego kandydatury do gry w Wisle? Byc moze narazm sie na smiesznosc tego typu pomyslem ale uwazam ze kazde kroki jakie mozna podjac w celu wstrzymania transferu tego Pana do Naszego klubu jest wart zainteresowania. Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze klub moze ale nie musi sie sugerowac opinia kibicow ale jednak Nasz glos powinien byc w jakis sposob slyszalny. Mam jednak nadzieje ze jest to tylko zaslona dymna. Wszak wszystkie portale cytuja info z wpisow z tego forum. Ok TWSD tez napisali o testach ale Oni tez pisali ze Genkov do Nas nie przyjdzie, a jakos glowna strona milczy na temat Peskovicia....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
moim zdaniem Peskovic zaburzyłby harmonię w Wiśle
![]() niech wezmą jakiegoś podstarzałego "normalnego" pana na rezerwę, a niech broni Peskovic... albo zaryzykować tego Dubravkę... ponoć słaby narazie, ale młody, może się wyrobi... wiem, że przez bramkarza można wiele stracić, ale nie przewidzisz, akurat Peskovic też może puścić babola dawno nie grał! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
ano także nie chce Peskovica w Wiśle. Jeżeli by go podpisali, to będzie to w mojej opinii skandal.. Na pewno bym temu sprzedawczykowi nie umiał kibicowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wolałbym skupić się na walorach/wadach czysto sportowych przymierzanych transferów, niż omawiać przymioty moralne osobników.
Akurat temat Szczakowianka-Świt jest dla nas, kibiców Wisły dość niewygodny z pewnych powodów, więc może powstrzymajmy się od rozdmuchiwania problemu. Niestety, ale trzeba mieć świadomość, że wśród 200 przeglądających forum tak 50 osób to pismaki, które szukają darmowego tematu. Vide : http://www.sport.pl/pilka/1,70998,89...ly_Krakow.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
skoro oficjalka nic nie pisze nt tego dziwnego transferu Peskovicia to dobrze
swoją drogą... martwi jeszcze to że nikogo nie zakontraktowaliśmy oficjalnie :( czyżby wszyscy hurtowo by podpisali ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
nic nie pisze oficjalna, ale i nie zaprzecza. A tutaj trzeba by powiedziec stanowcze NIE, bo pismaki już zaczynają insynuowac..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
O ile umowa,kontrakt może być spisany na jednej kartce papieru, o tyle zapisy, które tam się znajdują muszą być przemyślane i zaakceptowane przez obydwie strony. A to trwa. Wszystko trzeba dopiąć w najmniejszych szczegółach,zbadać dokładnie piłkarzy i wtedy podpisać. Spokojnie. Jak piłkarze już są na miejscu,i główna strona o tym informowała, z wyjątkiem Peskovica,to dokumenty podpiszą.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Po prostu klub chce przedstawić wszystkich nowych piłkarzy na jednej konferencji prasowej, żeby zrobić większe wrażenie na kibicach (i na przeciwnikach). ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Podejrzewam ,że sprawa z Peskoviczem to ściema, badają go bo to nic nie kosztuje a jak nikogo innego nie znajdą to ewentualnie podpiszą z nim jakąś krótka umowę. Facet nie jest kandydatem na pierwszego bramkarza tylko na trzeciego , mimo to wolałbym kogo innego>
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kandydaturę .....i mogła wysunąć tylko druga .....a.
Kapka. Żaden uczciwy człowiek nie miałby nawet ochoty rozmawiać na temat handlujących kutasow, natomiast przeroznym ktreaturom i gownojadom zakorzenionym w polskiej pilce to oczywiscie kompletnie nie przeszkadza. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na miejscu Wisly zainwestowalbym w dobrego bramkarza. Jest Chavez, przyjdzie zapewne Jaliens, do tego dobry, doswiadczony bramkarz i naprawde mozemy miec cala defensywe na bardzo wysokim, reprezentacyjnym poziomie. Jak juz isc to na calosc i szkoda psuc wysilek chlopakow z obrony, stawiajac w bramce takiego Peskovica. Bramkarz to pozycja, ktora ma bezposredni wplyw na wynik, podobnie jak napastnicy, wiec moim zdaniem nie mozna w tym przypadku oszczedzac.
Jesli te transfery wypala to stworzy sie ciekawy zespol. Dac Maaskantowi troche czasu na spokojna prace, zeby to wszystko poukladal (nie zwalniac po 2-3 nieudanych meczach niezgranej ze soba druzyny), w lecie znow zainwestowac i powinno byc okej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jose Moreira byłby odpowiednim pilkarzem dla naszego klubu. Jest bardzo dobrym bramkarzem - niestety ma silnego konkurenta w Benfice dlatego nie moze grac w 1 składzie ale dostaje szanse w Pucharze Portugalii i na prawde bardzo dobrze sie prezentuje. Stan niech dziala - by nowi pilkarze mogli dłuzej przygotowac sie do rundy wiosennej z nowymi kolegami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pesković w bramce Wisły to jedna z najczarniejszych wizji - mam nadzieję, że to tylko spekulacje niemające przełożenia na rzeczywistość...
Nie posiada on większości cech pożądanych w przypadku bramkarza. Potrzebujemy jakiegoś charyzmatycznego gościa, który potrafi zachować spokój, pokierować obroną, rozegrać z nią piłkę z stresowych sytuacjach. Pesković ma fatalną grę nogami, nie jest jakimś wirtuozem w bramce (co mogło by częściowo rekompensować to pierwsze) i co najważniejsze - jest upaprany korupcją. Również liczę na to, że klub nawet nie wyrażał zainteresowania tym gościem i to tylko jakieś medialne mięcho. ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
PS już zatytułował ładny artykuł
"Bohater afery korupcyjnej blisko Wisły Kraków" Przecież jakby transfer Peskovica doszedł do skutku to wszystkie media przez cały czas by tylko mówiły o tym że Wisła ma piłkarza który wziął pieniądze za mecz! Oby to był tylko czyjś wymysł, choć jak czytam że sam bramkarz mówi że wszystko jest na dobrej drodze to aż mi się źle robi, na pewno jesteśmy w stanie znaleźć kogoś lepszego, nie wiem jaka jest sytuacja Załuski w Celticu ale wiadomo chociaż że tam nie gra tylko grzeje lawę, i raczej to się nie zmieni, choć pewnie za duże wymagania by miał, nie chce dawać kolejnych spekulacji mam nadzieje że przyjdzie ktoś "czysty" i bardziej wartościowy niż Peskovic |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jaja z tym Peskoviciem. Coś mi się wydaję, że ktoś musiał wprowadzić naszego Stana w błąd. Myślę, że teraz jak się zrobił wokół tej sprawy negatywny szum ktoś w klubie pójdzie po rozum do głowy.
Inaczej, mam taką nadzieję... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wybiórcza gorsza nie jest "Z afery korupcyjnej Świtu do Wisły Kraków?"
bravo szczególnie dla tego pana który polecił tego sprzedawczyka naszym decydentom ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sam fakt łączenia tego Peskovicia z naszym klubem godzi w wizerunek Wisły. Dlatego ktoś odpowiedzialny za transfery np. Stan, Basałaj powinien dać jakiś autoryzowany wywiad w którym zaprzeczyłby tym insynuacjom. Tak nawiasem mówiąc, według fakt'u (sic!) Melikson dzisiaj ma podpisać kontrakt.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
czy w Szkólce dr.Chemicza nie ma utalentowanych bramkarzy ? żeby ściagac umoczonego w korupcje Peskovica
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję, że dzięki tym artykułom w prasie Cupiał postawi ostateczne veto Peskovicowi.
Pismaki chciały jak zwykle dowalić Wiśle ale może wyjść dokładnie odwrotnie...Oby tak było. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Na FB Wisły napisano o kartach kibica.
Ale wszystkie komentarze dotyczą sprawy Peskovica. Myślę, że klub teraz już wie, że to jest persona non grata przy R22. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
weź mnie nie rozśmieszaj ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Być może po raz pierwszy od dłuższego czasu trącące jadem artykuły na temat Wisły teraz okażą się antidotum dla trawionych głupimi pomysłami działaczy Wisły.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=41973 Tym posunięciem szargamy naszą reputację budowaną przez tyle lat. Gdzie się podział Ochalik, dlaczego nikt z klubu nie reaguje? Jak w ogóle można było tego gościa zaprosić na rozmowy? Przecież tu nawet nie ma argumentu w stylu "przymknijmy na jego przeszłość oko, bo facet ma świetne umiejętności" i być nie może, bo Peskovic jest co najwyżej średnim bramkarzem. Strzał w stopę, ktoś tu w klubie zrobił straszne głupstwo. Ciekawe co na to Cupiał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|