|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wiem
to tylko tak na daną chwilę ![]() I już dopowiadam do tamtego podsumowania o transferze Jakuba Kapsy do Lecha Poznań.19-letni Kapsa jesienią był już na testach w Lechu i wystąpił w meczu drużyny Młodej Ekstraklasy z Koroną. Może grać zarówno w ataku, jak i na pozycji pomocnika. Zawodnik opuścił Kszo Ostrowiec Świętokrzyski. Będzie to raczej wzmocnienie na młodą ekstraklasę , chociaż.... wiecie o co mi chodzi ale wątpię![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
)![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
z "plotek na mieście" docierają sygnały, że Wróbel rozmawia z Lechią
![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No to bardzo dobry ruch dla Lechii
![]() A Legia podobno próbuje się dogadać z Bruno Gamą z Rio Ave , widzę że na Legii teraz będzie głównie kierunek ala latino
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 24.01.2011 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
hm szmatławcowy fakt złapał wczoraj na lotnisku w Gdańsku Murawskiego.
Ponoć przyleciał podpisać kontrakt z amicą, ciekawe ile w tym prawdy. ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Na 90minut podają że Murawski podpisał 3,5 letni kontrakt
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Smieszne z tym Murawskim. Niby nie do sprzedania za grosze, a tu takie kwiatki.
Wraca z podkulonym ogonem bo mu na wschodzie nie wyszlo.... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
eee tam, Kreseq, od razu nie wyszło. W jutrzejszej prasie z pewnością przeczytasz ze dwa wywiady z Murasiem, jak to go nie chcieli puścić z Rubina ale on biedny nie mógł się tam zaaklimatyzować. Także ruscy bardzo go chcieli, Amica bardzo go chciała no a on, dla dobra polskiej piłki, wicie, rozumicie, zdecydował się wrócić. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czyli pierwsze realne wzmocnienie na ekstraklasę w Amice, bo przypominam, że w LE to on nie zagra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Muraś opuszcza Rosje za to trenerem Tereka Grozny został słynny Ruud Gullit
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Pismaki zrobia swoje, to pewne
Facet odbil sie od rzeczywistości i powraca na swoje miejsce. Znak dla przyszlych chetnych na jego uslugi jest dosc wyrazny Tak czy siak na nasze buraczane klimaty moze to byc dobry ruch.U nas podobnie ma byc z Rogerem, ale mam nadzieje ze to tylko plotki. Ogolnie czekam az na poczatku lutego zaczna sciagac szrot z kontraktem w lapie i wtedy sie zacznie kabaret ![]() Dodatkowo Szalachowski odchodzi wiec bedzie troche cienka lawka ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Murawski to jest defensywny pomocnik?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Murawski to def mid ale ustawiany jest czesto wyzej bo ma spore mozliwosci ofensywne.
emj10 - Nie sciagna nikogo, uzupelnia chlopakami z ME bo przeciez mlode roczniki Legii w wiekszosci okupuja 1 miesca w swoich ligach wiec skoro tacy dobrzy sa ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kapitalny transfer Lecha...pozazdroscic
. A jesli ktos pisze, ze Murawski nie poradzil sobie w Rosji, to klamie w zywe oczy albo nie wie, o czym mowi...w zeszlym sezonie(tj. roku 2010) 23 spotkania na 30 mozliwe w lidze, nie wspominam o wystepach w LM czy LE. Spore osiagniecie, tzn. wywalczenie sobie miejsce w takim klubie, z takimi pilkarzami.Murawski to jest typowy srodkowy pomocnik, nie defensywny, ani nie ofensywny...chyba jedyny taki polski pilkarz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja może przez te lata posuchy w Legii (szczególnie kibicowskiej) patrzę bardziej sceptycznie, a może i bardziej obiektywnie na naszych zawodników, więc dla mnie jeszcze nie tak dawno kilkunastu zawodników z pierwszego zespołu nadawało się do natychmiastowego odstrzału.
Odeszli Giza, Kumbev, Iwański. Do tego powinni odejść Rybus, Szałachowski, Wawrzyniak, Komorowski (w ciągu roku), Kiełbowicz (w ciągu roku), Kostja, Antolivic (w ciągu roku) i Chinyama. Nie mówię już o Mezendze, Cabralu, czy Knezevicu, bo z nich zostanie pewnie tylko ten ostatni. PS. Jednak Murawski wraz z kolegami z Rubina zawiedli w ostatnim sezonie i dlatego mógł odejść. W tych kategoriach można uznać, że nie do końca udał mu się ten wyjazd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Wiec Murawski poradzil sobie w klubie i oddaja go za grosze tak
? Rozegral 23 mecze z czego wiekszosc w pelnym wymiarze czasowym ? W ciagu jednego sezonu wiecej sie gra meczy no ale on sobie poradzil...wlasnie widze jak Konkludujac: Murawski rozegral 23 mecze na 30 mozliwych, ale mimo to zostaje "oddany" bo tak to trzeba nazwac do Lecha czyli krotko mowiac wraca do gorszej ligi i gorszej druzyny. Nie rozumiem wiec dzialaczy Rubina... Albo im siadlo na mozg bo wtopili 2 miliony, albo wyszlo w Rosji ze Murawski lubi chlopcow, lub lubi wchodzic obcym do lozka w stroju Goofyego, bardz ma inny feler ktory sprawil ze oddaja go za male pieniadze, dodatkowo sam zawodnik tak sie spelnil ze wraca do buraczanej ligi. Matrix PS: Nie mowie ze to zly zawodnik, wrecz przeciwnie. Na nasza lige jak znalazl. Stwierdzam jednak ze nie dal sobie rady w Rubinie i zdania nie zmienie.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 24.01.2011 o godz. 14:36.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czemu matrix? Tylko u nas trzyma się zawodników, którzy obciążają budżet i zajmują miejsce w składzie następcom, a później odchodzą oni za friko. Zdecydowanie lepiej odzyskać część kapitału zainwestowanego w takiego piłkarza i odciążyć budżet z jego kontraktu (zakładam, że ponad 500 tys. euro rocznie) niż nic nie robić. Takie działanie to podstawa efektywnego inwestowania, a nasi działacze nie mają opanowanych nawet podstaw zarządzania klubem.
Mieliśmy przykład Vrdoljaka. Przez 3 lata filar Partizana, jego kapitan, a za bańkę oddali go za pocałowaniem ręki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Powiem szczerze, że transfery "do" powoli zaczynają przewyższać transfery "z". Zobaczymy co będzie dalej, ale póki co, na papierze, nie wygląda to źle. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Takie miękkie serce mają w Rosji. Kupią od ciebie eza 3,5 a ten sam znakomity podobno towar odsprzedadzą ci za 1 mln. i popłaczą z tobą śpiewając i grając na bałałajce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak oczywiście z Dinama Zagrzeb. Chyba pomyślałem o Knezevicu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Murawski był podstawowym piłkarzem Mistrza Rosji grał w 75 % meczów w Pucharach Europejskich i w lidze. Ruscy oddali go bo nie okazał się ganiuszem futbalu żeby go trzeba było po 30 trzymać. Kupili go - zrobił swoje, a teraz szukaja na jego miejsce kogoś z lepszą przyszłością. Odmłodzenie składu i tyle.
Swoją drogą to raz jest .......enie że przepłaca się za polskich pikarzy, a potem 30 letni Murawski przychodzi za 1 mln €. To dobry piłkarz ale nie wybitny. To Grosickiego za 1 mln nikt nie chce wyciągąć, Małkowskiego żałują 500 tyś €, a 30 letni solidny pomocnik jest wart w sam raz ;/. Lech zdecydowani zmienił taktykę transferową. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mają jeszcze tydzień na załatanie dziury po Peszce, bo do 1 lutego muszą zgłosić zawodników także jest szansa, że pakę będą mieć gorszą niż na fazę grupową LE.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
U nas na palcach jednej ręki można policzyć zawodników, którzy grają regularnie za granicą w czołowych ligach europejskich, a dla mnie rosyjska taką jest. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Murawski w Rubinie od około 1.5roku i rozegrał w tym klubie:
UEFA Champions League - 6/ 422minut Kubok Rossii - 1/90minut Europa League - 4/289minut Premier Liga - 30/2197minut Na miejsce Murawskiego ściągnęli już 23letniego Sergeya Kislyaka i podobno mają ściągnąć kogoś jeszcze. Więc aż tak źle nie było w tym Rubinie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwszy raz w historii Amica na czele zakazanego portalu. Nadrobi się
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Ale jednocześnie Muraś spełniał swoje zadanie przyzwoicie, bez większego blasku, ale gdyby został, pewnie dalej grałby te 70-75% spotkań w tej drużynie. Wiem co mówię, bo mam zajawkę na ligę rosyjską od ponad roku, a Rubina na tej ich sztucznej trawce widziałem nie raz i nie dwa w ligowych bojach. A życie w Kazaniu jest średnio atrakcyjne, już wielu z zawodników albo na własną prośbę zmieniła otoczenie za zgodą władz klubu, albo w ogóle z tego powodu nie rozważała transferu do Kazania. Jeszcze jak był tam bez rodziny przez ostatnie miesiące, to tym bardziej szacun, że tyle tam wytrzymał. W końcu kasą już się wystarczająco nahapał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panowie, gdyby średniawy, ale mimo wszystko podstawowy, nie popsuty, solidny zawodnik takiego zespołu jak Rubin Kazań przyszedł do jakiegokolwiek zespołu polskiej ekstraklasy, to by było wielkie przecieranie oczu, nagłówki na portalach sportowych czerwoną czcionką i tygodnie komentarzy na ten temat. Jest tylko jeden warunek - to nie może być Polak ani nikt, kto miał cokolwiek wspólnego z Polską.
Murawski tego warunku nie spełnia, więc można kręcić nosem i mówić, że tłusty ogór. ![]()
Legionista
|
|
|