The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2011, 09:17
Tomasz Wróbel, wkrótce wolnym zawodnikiem!
http://www.90minut.pl/news/145/news1...m-Wroblem.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.01.2011, 09:17
I co ? ma moze kontuzjowana szczeke? jakies bzdury
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.01.2011, 09:18
Nierealne.Niby ma jeszcze tylko półroczny kontrakt, ale gdyby odszedł teraz Real musiałby szukać zastępcy na dziś.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Wojtek
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 24.01.2011, 09:22
Jak ściągną Peskovicia (cóż to za pomysł :/) to nie ma szans, żeby przywołany przez Ciebie "transfer" Dudka (bo zapewne o niego chodzi) miał miejsce. Zdecydowanie do s-f.
Odpowiedz cytując
piotrekj66unia
Member

Od: 08.2007

Stary 24.01.2011, 09:27
Jak dla mnie to nie wierze w oba transfery.
Jurek teraz nie ma szans co innego za pol roku jesli bedzie wolnym pilkarzem
(ladnie by to wygladalo ze kupujemy goscia z Realu), marketingowo byl by pewnie strzal w 10 ale watpie ze teraz Real go odda za male pieniadze

Hmmm Peskovic, watpie zeby Wisla sciagala kogos takiego
Odpowiedz cytując
fpskora
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 24.01.2011, 09:36
Po pierwsze - w klubie piłkarza, o którym napisałem, jest już zmiennik pierwszego bramkarza, spełniający warunki do bycia tym drugim jak znalazł. Co więcej, jest wychowankiem klubu i sam pierwszy bramkarz nie raz wskazywał go jako bardzo utalentowanego.

Po drugie - właśnie o sumę odstępnego się rozchodzi, a raczej jej brak. Klub o którym mowa, to nie banda buraków, lecz profesjonaliści i ludzie, którzy umieją liczyć. A rachunek jest taki - pół roku pensji płaconej piłkarzowi, który i tak nie może grać i nie jest inwestycją na przyszłość, albo odstąpienie jego karty. Pytanie - za ile? I czy w ogóle za ileś? Dla tego klubu 300 czy nawet 500 tysięcy euro, to nie jest suma, na którą poświęca się zbyt wiele uwagi.

Sprawa rozstrzygnie się prawdopodobnie dopiero w lutym. Informuję tylko o tym, że istnieje. I wcale nie uważam tego za science fiction. Z całym szacunkiem, ale Kew Jaliens w tym momencie w europejskiej piłce nie znaczy mniej, niż piłkarz, o którym piszę. Owszem, siedzi na ławce w wielkim klubie. Owszem, zdobył Puchar Mistrzów. Owszem, był kiedyś czołowym bramkarzem kontynentu. A jednak właśnie - siedzi na ławce i dawno nie występował regularnie.

To byłby niezły układ dla każdej ze stron. Tyle ode mnie w temacie.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.01.2011, 09:47
ja tylko dodam że to mogło by być nazwisko które ma przyciągnąć ludzi na stadion nic mu nie brakuje tak więc in fo nie potwierdzone ale moim zdaniem dość realne
a jeśli chodzi o Peskovica chyba wszyscy widzą że to jest rozwiązanie tymczasowe jeśli nie w tym okienku to w przyszłym kogoś kupią dla mnie poprostu chca dać szanse Jovanicowi
Ostatnio edytowane przez moce : 24.01.2011 o godz. 09:55.
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.01.2011, 09:57
Jakoś dla mnie to bardziej pasuje do science fiction by Dudek (o ile o nim mowa) trafił do Wisły... Poza tym jednak wolałabym kogoś młodszego. Nie mniej jednak, fajnie byłoby go zobaczyć w koszulce Wisełki
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.01.2011, 10:09
Poki co temat tego Bramkarza to faktycznie bardziej s-f niz konkret wiec mysle ze mozna go poki co zakonczyc.

Co do Peskovicia to mieszane uczucia mam, ma cos na sumieniu (Swit), ostatnio malo gral i jakos go nie moge skojarzyc jako wybijajacego sie w Naszej lidze jak gral. Dla mnie transfer sredni ale jesli ma to byc tymczasowe i w miare tanie rozwiazanie to moze warto zaryzykowac.

No i czekam w koncu na konferencje z prezentacja zawodnika (ow).

A tak wogole to rozumiem ze temat tego mlodego Gahnijczyka to byla tylko plotka i nigdy nie bralismy go pod uwage?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.01.2011, 10:12
A czy Jerzy Dudek nie wybudował czasem domu pod Krakowem?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.01.2011, 10:18
Ja tam z Peskovicia bym się cieszył, nie oceniajcie go przez pryzmat gry w Polsce, zagranicą dopiero grał świetnie...

edit: z Dudkiem to się nieźle wygłupiacie, może za rok, dwa
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.01.2011, 10:28
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Wybudował ale w Wiśle i tak nie będzie grał.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Stary 24.01.2011, 10:34
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 24.01.2011, 10:35
To o ktorej ta konferencja ?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.01.2011, 11:03
na fb też ktoś o Dudku wspomina jeśli to nie ta sama osoba co tutaj to może coś być na rzeczy, czas pokarze. A Dudek nie raz mówił że chce do PL wrócić i powalczyć z Polskim klubem o LM

ja osobiście czekam na zatwierdzenie trójki z pola a później czas na bramkarza

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.01.2011, 11:08
Abstrahując od prawdziwości plotek w tym temacie, Jerzy Dudek to nazwisko jakiego nam trzeba, żeby zagonić pikniki na stadion. Nie stać nas(?) na Roberto Carlosa, Juninho może prędzej byłby w naszym zasięgu, ale jego już mniej osób kojarzy. Dudek w Polsce to człowiek instytucja i synonim sukcesu. CL z Liverpoolem po finale, który przeszedł do historii futbolu i po karnych, które uczyniły go światowym celebrytą. Gra w Realu Madryt- jakby nie patrzeć jednym z 2 najlepszych klubów na świecie- klubie, który jest marzeniem prawie każdego chłopaka kopiącego piłkę po podwórku. No i mundial z reprezentacją w 2002 i wielkie nazwisko w Feyenoordzie. Nie widzę piłkarza na świecie, który byłby w naszym zasięgu i jednocześnie byłby w stanie spędzić takie tłumy "odświętnych" kibiców na stadion. Jeśli się nim nie interesujemy, to powinniśmy zacząć .
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.01.2011, 11:34
Pomijając to czy Dudek w ogóle chce jeszcze Hiszpanie opuszczać to raz. Dwa przecież on ma złamaną szczękę i raczej w tym sezonie by nam już nie pomógł. Jednak nazwisko mogło by przyciągnąć i widzów, a może i sponsorów. Jedyną zaletą tej pozycji jest to, że w wieku 30, 35 czy nawet 40 można grać na wysokim poziomie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.01.2011, 11:43
Obawiam się, że z tym Dudkiem to tylko słodkie pierdzenie ale... Argumenty jakieś są. Dudek ma już prawie 38 lat, nawet jak na bramkarza to sporo. Nieuchronnie zbliża się do emerytury, a ma dom pod Krakowem i uwielbia grać tutaj w golfa.

By być rezerwowym w Realu Madryt trzeba jednak coś sobą reprezentować. Oni nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek ryzyko, a przecież nawet Casillas może mieć kontuzję. Więc o formę Dudka byłbym spokojny.

W Premier League - najlepszej lidze świata - grają Mark Schwarzer, Brad Friedel czy Edwin van der Sar, a w zeszłym sezonie grał też James - wszyscy starsi od Dudka. Dlatego śmiem twierdzić, że na polskich boiskach Dudi mógłby bronić jeszcze przez 2 sezony - nawet do 40tki. I to bronić na b. wysokim poziomie.

Wszystko jednak zależy od tego, czy w Realu będą chcieli zatrzymać Dudka na kolejny rok. A nie sądzę, by królewscy chcieli to mówić Jurkowi już teraz - dowie się o tym pewnie pod koniec sezonu.

Dlatego jednak sądzę, że pogłoski z Dudkiem są jednak nierealne na tą chwilę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.01.2011, 11:52
Pomysł z Dudkiem bardzo ciekawy. Z kilku powodów:
1. Marketingowo-przyciągnie kibiców na stadion.
2. Sportowo- zapewni spokój w bramce.
Ponadto obecność takiego nazwiska dobrze wpłynie na szatnie.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 24.01.2011, 11:56
mulda napisał(a):Wyświetl post
To o ktorej ta konferencja ?
Coś jest na rzeczy ? czy to tylko pobożne życzenie ?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.01.2011, 12:13
Myślę, że ewentualne przyjście Dudka, zapewniłoby nam spokój w bramce na jakieś 2 lata. Byłby to idealny czas, żeby wykreować jakiegoś następce (Filip Kurto).
Dudek może i stary ale jary , co pokazał nawet w tych 45 minutach w meczu LM w Auxerre.
Oczywiście, to tylko takie marzenia. Myślę, że nawet jak wróci do kraju, to kasę sobie zażyczy słuszną, więc pewnie nasi się nie skuszą.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.01.2011, 12:31
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Ja tam z Peskovicia bym się cieszył, nie oceniajcie go przez pryzmat gry w Polsce, zagranicą dopiero grał świetnie...

edit: z Dudkiem to się nieźle wygłupiacie, może za rok, dwa
to sie ciesz ale sam ............
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 24.01.2011, 20:18
Ja myślę, że tego Peskovicia jako TRZECIEGO BRAMKARZA moglibyśmy ściągnąć.
Ale jeśli Valcx szuka wzmocnienie do pierwszego składu to Pesković nie jest chyba za dobrym rozwiązaniem.
Ja bardzo bym chciał, aby w pierwszym składzie grał Filip Kurto o czym już kiedyś pisałem.
Myślę, że może okazać się bardzo dobrym bramkarzem z tego co widziałem w meczu z Jagiellonią i w ME to bronił całkiem przyzwoicie.
Załóżmy, że na jesień mamy skład Kurto - Paljic, Jaliens, Chavez, Cikos - Kirm, Garguła, Sobolewski, Melikson, Małecki - Genkov i na jesień mamy zajebisty jak na ekstraklasę skład.
Co do tego Sivakova moim zdaniem nie jest on nam potrzebny. W zespole mamy już dwóch defensywnych pomocników Sobolewskiego i Wilka i na tej pozycji nie potrzebujemy wzmocnień.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 24.01.2011, 21:59
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że z tym Dudkiem to tylko słodkie pierdzenie ale... Argumenty jakieś są. Dudek ma już prawie 38 lat, nawet jak na bramkarza to sporo. Nieuchronnie zbliża się do emerytury, a ma dom pod Krakowem i uwielbia grać tutaj w golfa.

By być rezerwowym w Realu Madryt trzeba jednak coś sobą reprezentować. Oni nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek ryzyko, a przecież nawet Casillas może mieć kontuzję. Więc o formę Dudka byłbym spokojny.

W Premier League - najlepszej lidze świata - grają Mark Schwarzer, Brad Friedel czy Edwin van der Sar, a w zeszłym sezonie grał też James - wszyscy starsi od Dudka. Dlatego śmiem twierdzić, że na polskich boiskach Dudi mógłby bronić jeszcze przez 2 sezony - nawet do 40tki. I to bronić na b. wysokim poziomie.

Wszystko jednak zależy od tego, czy w Realu będą chcieli zatrzymać Dudka na kolejny rok. A nie sądzę, by królewscy chcieli to mówić Jurkowi już teraz - dowie się o tym pewnie pod koniec sezonu.

Dlatego jednak sądzę, że pogłoski z Dudkiem są jednak nierealne na tą chwilę.
Niby tak, ale nie do końca wiadomo jak by sobie radził. Pamiętasz Matyska jak wrócił do Polski? No właśnie.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 24.01.2011, 22:05
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Niby tak, ale nie do końca wiadomo jak by sobie radził. Pamiętasz Matyska jak wrócił do Polski? No właśnie.
Proszę cię, tylko nie porównuj Dudka do Matusiaka...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.01.2011, 22:07
Titto napisał(a):Wyświetl post
Proszę cię, tylko nie porównuj Dudka do Matusiaka...
Facepalm.

Adam Matysek != Radosław Matusiak
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Stary 24.01.2011, 23:07
murray
Niektórzy tutaj są za młodzi, żeby wiedzieć, kto zacz Matysek. Więc wyluzuj.
Najpierw poczytaj posty , a potem dopiero wyciągaj wnioski co do wieku piszących. ;o)
Odpowiedz cytując
qhr
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 24.01.2011, 23:18
Titto napisał(a):Wyświetl post
...Załóżmy, że na jesień mamy skład Kurto - Paljic, Jaliens, Chavez, Cikos - Kirm, Garguła, Sobolewski, Melikson, Małecki - Genkov i na jesień mamy zajebisty jak na ekstraklasę skład.
Co do tego Sivakova moim zdaniem nie jest on nam potrzebny. W zespole mamy już dwóch defensywnych pomocników Sobolewskiego i Wilka i na tej pozycji nie potrzebujemy wzmocnień.
Spójrz na ten skład obiektywnie. Kurto- bardzo małe doświadczenie w grze o stawkę.
Paljic- jak na zawodnika, który dopiero uczy się grać na lewej obronie idzie mu dobrze, ale nie jest to zawodnik stworzony do tej pozycji. Przypomnę mecz z Koroną (wiem wiem poprawił się od tego czasu), ale sam Maaskant pokazywał mu Markiewicza do krycia, a za nim Pajlic się połapał i go dogonił to dał się jeszcze nawinąć na kółeczko i dopuścić do wrzutki na głowę Niedzielana.
Jaliens, Melikson, Genkov- pewni piłkarze na papierze, ale ja bym głowy nie dał, że cała trójka wypali na 100%.

Dobrą drużynę buduje się od bramki. Peskovic nie wydaję się solidnym fundamentem do walki o puchary. Też wolałbym Filipa w bramce, ale wypadało by się ograł na wypożyczeniu nawet w 1 lidze.

Sobolewski. Ma swoje lata i Wilk od lata powinien być podstawowym graczem środka pola, razem z: Meliksonem/ Gargułą.
Sobol ma swoje lata, nie nadąża za wszystkimi akcjami, podania nie zawsze dokładne. Nadrabia niektóre braki walką (nawet złamanie otwarte pewnie by rozchodził), ale nie wiązałbym z nim innej roli na przyszłość jak wprowadzenie Wilka do składu.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.01.2011, 13:06
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Myślę, że Wisła mogłaby zastanowić się nad jego pozyskaniem... zawsze gdy tylko grał u nas to Wiśle szło naprawdę dobrze, taki gość by się przydał, a jeszcze ze 2 sezony powinien pograć na dobrym poziomie..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.01.2011, 13:25
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Myślę, że Wisła mogłaby zastanowić się nad jego pozyskaniem... zawsze gdy tylko grał u nas to Wiśle szło naprawdę dobrze, taki gość by się przydał, a jeszcze ze 2 sezony powinien pograć na dobrym poziomie..
Ty tak na poważnie ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów