|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przepraszam, że się wtrącam ale z tych zawodników występujących nominalnie w ataku dotychczas nie było żadnego pożytku - kolejny argument to fakt, że Żurawski po sezonie ma zamiar zakończyć karierę (trudno mi uwierzyć, że te pół roku będą tak błyskotliwe w jego wykonaniu jak z czasów swojej świetności), Rios to nie napastnik (trudno o kimś kto strzelił do tej pory 3 bramki w swojej karierze klubowej mówić że to napastnik). Z dużym prawdopodobieństwem jedynym i podstawowym napastnikiem z prawdziwego zdarzenia może okazać się Genkov, ale opieranie po raz kolejny gry na jednym zawodniku vel Brożek ostatnio nie przynosiło nam powodzenia.
Ostatnio edytowane przez Lucas.B : 23.01.2011 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Przemyślane kontrakty Boughariego, Branco, Żurawskiego pozwolą na szybkie rozwiązanie z nimi kontraktu i kontynuował bym ilościowy nabór na takowych kontraktach młodych zawodników typy Rios, Cikos, Bunoza. Wziąśc znów w pakiecie w jednym okienku z sześciu takich łepków, nie sprawdzą się po pół roku to won i dalej szukamy..to by było dobre. A tak? 27lat? 32? Nie przemawia to do mnie. Nie wierzę po prostu, że t acy zawodnicy mają jeszcze chęć do zdobywania celów sportowych, nie wierzę, że jest w nich ambicja. Pozostają więc w takim przypadku tylko dla nich kontrakty motywacyjne i nie zdziwił bym się, że któryś z "wielkiej" trójki nowego narybku nie pójdzie na takie coś i będzie lament świętokrzyski na forum. Nie słuszny zresztą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Meliksonowi bezwzględnie trzeba okazać wsparcie na trybunach. Chłopak strasznie spięty, Wisła to jego pierwszy klub zza granicą. Nowe miasto, nowy zespół - to wszystko niesie ze sobą kłopoty. Dodatkowo kwestia od której nie uciekniemy. Trzeba mu jak najszybciej wyjaśnić do kogo skierowane są przekreślone Gwiazdy Dawida na ulicach.
Facet na pewno ma potencjał, pokazywał to w swoim klubie, zresztą sam sposób jak go żegnają mówi sam za siebie. Mam nadzieję, że nie znajdzie się jakaś grupa, która będzie gwizdać na swojego piłkarza. Nie wyobrażam sobie tego. Można mieć niechęć do Żydów jako narodu - we mnie tego nie ma, być może za młody jestem - ale gwizdanie na własnego piłkarza byłoby szczytem, niezależnie od tego czy jest Izrealczykiem, Grenlandczykiem czy Polakiem. Odrzućmy te stereotypy i dajmy szansę Maorowi, bo może on stać się pierwszym playmakerem na poważnie od czasów Mirka Szymkowiaka. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
||
Tłumacz: to nie ma nic wspólnego z Izralem tylko z Cracovią Maor: to Cracovia ma w herbie gwiazdę dawida? Tłumacz: nie nie ma, mają herb flagę Maor: to czemu przekreśla się godło mojego kraju? Tłumacz: bo..... Powodzenia ![]() Cytat:
|
||
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
Maor: Czemu w Krakowie kibice Wisły przekreślają gwiazdę dawida? Tłumacz: zajmij się graniem bo po to tutaj przyszedłeś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Tłumacz: Bo w Krakowie tak jak i na całym świecie pełno jest ograniczonych tumanów... I teraz tylko czekam na krytyczne komentarze wobec mojej osoby... Jeszcze co do kwestii kolejnego napastnika to wydaje mi się, że jeśli trener mówi, że nie potrzebuje nikogo więcej do ofensywy (o ile to były rzeczywiście jego słowa) to najwidoczniej uważa, że ma wystarczającą ilość piłkarzy potrzebnych do jego taktyki (bo jaka rzeczywiście będzie to pewności nie mamy). Może w końcu odpowiednio ustawi Riosa, Żurawski będzie wchodził na końcówki. Pożyjemy zobaczymy. Co do tego czy Genkow zdoła zastąpić Brożka to wydaje mi się, że będzie z tym lepiej niż niektórzy sądzą. Z całym szacunkiem dla Pawła, bo zrobił dla Wisły wiele i wiele bramek strzelił, ale chyba wiele osób zapomina długie okresy w jego karierze kiedy to żeby strzelić jedną bramkę musiał zmarnować kolejne pięć dogodnych sytuacji. Poza tym gra była ustawiana pod niego, więc jesli tylko Genkow nie będzie miał problemów z aklimatyzacją czy zgraniem to powinno być dobrze. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jestem przeciw Peskovicovi.gosc brał udział w słynnym przekręcie swit nowy dwor vs szczakowianka-ponoc z umoczonymi w korupcje nie chcemy miec nic wspolnego.sportowo nie mam pojecia jak on teraz wygląda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja mam tylko jedno pytanie odnośnie tej wypowiedzi z głównej
Cytat:
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chłopy każdemu zawodnikowi w Wiśle należy się szacunek. Innym mniej innym więcej. Staszek z Robertem już poznał realia "Świętej Wojny", więc nie jest im obce to jak kibice Wisły odnoszą się do kibiców Cracovii jak i samego klubu. Wzięli to pod uwagę i wiedzą, że Melikson wpadnie nam w oko swoją grą i pokażę nam inny świat futbolu niż prezentuje się w polskiej lidze. Wystarczy w chłopaka uwierzyć.
Jedni mówią, że był speszony. A mi się wydaje, że to skromny chłopak. Nie będzie na prawo i na lewo mówił jaki to z niego och i ach zawodnik. Takie zachowanie bardzo cenię. Na boisku też uważam, że potwierdzi swoją klasę. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jak się nie myle to wysokośc zarobków i długośc trwania kontraktu podawala prasa izraelska.z naszej strony chyba nic nie wypłyneło.skoro tak,to w takim razie to wszystko są spekulacje.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że taka jest po prostu aktualna "strategia medialna" klubu - dajemy na oficjalnej stronie informacje o przylatujących zawodnikach ale nie potwierdzamy żadnych poczynionych wcześniej ustaleń zanim nie będą podpisane.
![]()
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/2...trakt-z-wisla/
W Krakowie przebywają również obrońca Kew Jaliens i napastnik Cwetan Genkow. Niewykluczone więc, że na dniach Wisła oficjalnie pochwali się trzema nowymi piłkarzami. Nie wiem czy to sciema , ale Kew mial przylecieć dopiero jutro. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jestem przeciw Peskovicovi.gosc brał udział w słynnym przekręcie swit nowy dwor vs szczakowianka-ponoc z umoczonymi w korupcje nie chcemy miec nic wspolnego.sportowo nie mam pojecia jak on teraz wygląda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Sądzę że news topół na pół; ściema + prawda co do Meliksona |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na dzień dzisiejszy to żaden transfer nie został podpisany a korzystne by było aby ci piłkarze po woli pakowali się w samolot do Olivy.
Fajnie że są 3 osoby które chciały zobaczyć Kraków, ale czas podpisywać te umowy i dawać im koszulki. Pozytywne jest to że nie sprowadzamy kulawych, pogarbionych, z płaskostopiem, a gości którzy gdzieś tą piłkę przez ostatnie pół roku kopali i to nawet podczas meczów. Dla mnie mimo Genkova brakuje nam napastnika, jeszcze jeden to powinien być mus. Tak samo jak boczny obrońca, bo nie oszukujmy się, ale Pajic obrońcą nie jest, a to co z nim Peszko robił wszyscy dobrze pamiętamy. Bramkarz, sam nie wiem. Może dać szansę Jovanicowi, dokupić kogoś na ławę i tak dograć. Pierwsze i obowiązkowe, podpisywać te kontrakty... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
PS. W tym roku dużo słabiej z kontrolą informacji tak w ogóle bo wszystkie transfery wyszły wcześniej do prasy. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
czepiać nie czepiać jak tylko się nie spietra na pierwszym meczu to będzie ok a o aklimatyzacje i wyjaśnienie kwestii anty zadbają koledzy z drużyny Mały mu może wszystko wytłumaczyć czy Sobol o takie bzdety bym się nie martwił
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A skąd się wziął temat Peskovica? Kto o tym napisał?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z Małym się chyba po migowemu dogada , jak to zresztą kiedys Maaskant wspomniał . Małecki nie jest odpowiednią osobą do tłumaczenia czegokolwiek . Mam nadzieję że focha nie strzeli w żadnym spparingu gdy nie wyjdzie w pierwszym składzie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
trochę wiary w Małego mamy 2011 jest już starszy o rok może trochę spowarzniał
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
wg 90minut.pl w zakładce transfery jesteśmy zainteresowani Mikhailem Sivakovem... ile w tym jest prawdy ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie rozczarować
ciekaw jestem jak się będzie też miała sprawa z machaniem rękami , Melikson to dobry cel ( jako że wydaje się skromny ) na zjebke dla Małeckiego . Tak samo jak dobrym celem był 1,5 roku temu Kirm , a pół roku temu Cikosz . Czekamy na oficjalne potwierdzenie transferów , jako że aktualna strategia klubu to rozbudzanie emocji , w poprzednim okienku w większości informowali o transferach w momencie podpisania . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Pozatym to jest rozgrywający i by sie nam przydałhttp://www.youtube.com/watch?v=NRxqPp1MbeI
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.01.2011 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |