The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2011, 08:57
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Drozd, ja przez cały czas myślałem, że masz wpisane Skąd: North-east Korea Republic, a to jednak Kraków
A co cię upewniło ze nie jestem skośnooki? Musiałbym przecież mieć KRL.

Ktoś podszył się pod zakonników wydając propagandową książkę o katastrofie. Autorem "dzieła" jest nieistniejąca osoba. Za to tezy sprawiają wrażenie dogmatycznych, prawie objawionych. Kto dopuszcza się takiego fałszerstwa i po co. Teraz wystarczy przeczytać tą książkę i można być pewnym że fakty były dokładnie odwrotne do przedstawionych. Tylko taki z tego pożytek.

"Piloci Tu-154 nie mieli aktualnych danych lotniska"

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html

Ale jak kilka miesięcy temu mówił o tym Macierewicz to był oszołom.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.01.2011 o godz. 09:14.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.01.2011, 10:21
Widzę, że masz problemy z czytaniem tekstu pisanego, więc jeszcze raz.
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Rudego cudaka! Tego który robi 100 000 000 000 długu rocznie.

Pewnie, że rodziny mają teraz cudaka razem z jego "zadośćuczynieniem" tam gdzie rudy uwielbia wchodzić Putinowi. Dał dupy na całej linii, a teraz będzie łaskawie pieniędzmi łagodził. Kto go o to teraz prosił? Co sie takiego stało ze akurat teraz to jest główne info w TVN?
To nie Tusk wyskoczył z tą propozycją ugody, tylko prokuratoria... Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że prokuratura też jest kontrolowana. Czasy Zbycha na szczęście mineły.
Cytat:
A to powodzianie? Jakby rudy cudak wzmocnił wały to nie było by powodzian. Do kogo masz pretensje?
Oczywiście, że do rządu. Nie interesuje mnie kto ile wycierpiał i z jakiego powodu. Interesuje mnie to, że Państwa nie stać na wiele potrzebnych rzeczy (podnoszą nam podatki z tego powodu), a rozdają pieniądze na lewo i prawo. Od tego są PRYWATNI ubezpieczyciele...

I na koniec, żebyś wreszcie przestał na mnie naskakiwać. Nie jestem zwolennikiem ani PO, ani PiS ani SLD, jestem zwolennikiem NORMALNOŚCI i racjonalizmu, a żadna partia mi tego nie daje.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.01.2011, 11:17
Juz zaczynają pisać o siostrach Radwańskich

Ciekaw jestem kiedy i w jaki sposób tvn zacznie swoją próbę zdyskredytowania tego filmu i osób go (film) chwalących.
Siostry sa zbyt znane, więc moze trzeba zacząć od Ich ojca?
Później już nikt się nie wychyli, zeby być narazonym na ataki mediów.....

Wracając do poprzednich postów moim zdaniem (i nie tylko )podanie teraz do publicznej wiadomości kwoty odszkodowania to typowe odwracanie uwagi od meritum sprawy jakim jest" raport mak" i błędy rzadu.Nie wierze w to żeby Tusk nie wiedział o tej informacji wczesniej.
Prokuratura moze jest i niezależna (w co wątpię zawsze są jakies naciski).
Chca kompletnie zniechęcić społeczeństwo do sprawy smoleńskiej ,
pokazać jak dużo już nas kosztuje pieniędzy,(jest przecież tyle jeszcze do zrobienia w kraju),a rodzinom chodzi o wydarcie odszkodowań z kasy państwowej...
Ostatnio edytowane przez budka : 22.01.2011 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.01.2011, 11:21

Choćby Regis miał rację to co ci do tego? Dla ruskich kasy nie było szkoda? Więc teraz siedzieć cicho i nie pyskować. Nie wstydzisz się takich idiotyzmów wypisywać?

Dobrze to powiedz prosto z mostu dlaczego

Ziemkiewicz nie dostał pieniędzy?
Dlaczego ludzie z katastrofy wystawy gołębi nie dostali odszkodowania?
Dlaczego w wypadku autobusu we Francji rodziny nie dostały pieniędzy?
Dlaczego rodziny w którym zginęło 18 osób nie otrzymało pieniędzy?
Dlaczego...przykłady można mnożyć w setki.

I powiedz skoro według Cibie dla tych CZĘŚCI rodzin kasa jest nieważna to dlaczego się o nią kłócą? Dlaczego chcą więcej? Proste pytania liczę na prosta odpowiedź.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
budka
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.01.2011, 11:26
Właśnie dlatego mają dostac tyle i tylko te rodziny...
Nie widzisz kontekstu politycznego ?
Mamy się kłócić o pieniądze.
Meritum sprawy się oddaliło..........
Poza tym lot był państwowy.Za szkody odpowiada rząd....
Pytanie do pana Donka kto odpowiadał za ubezpieczenie takiego lotu np. w PZU i kto i dlaczego tego nie zrobił?!.
Teraz trzeba wypłacać odszkodowania.
Ale jak zwykle nie będzie ze strony premiera pełnej informacji tylko pr-owskie zagrywki...typu" opozycja wykorzystuje tragedie do celów politycznych" itd.,itp. .....

Jedna z opinii prawników na temat odszkodowań.
Ostatnio edytowane przez budka : 22.01.2011 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.01.2011, 16:06
abstrahując od wysokości odszkodowania,bulwersują mnie wypowiedzi jakie słyszałem w dziseijsze "trójce".nie pamietam juz kto to mówil,ale chodzilo o to,że in formacje o wyplacie (nie tylko wysokości) nie powinny być podane do publicznej wiadomości.przepraszam bardzo,ale te pieniadze są wyplacane z budżetu państwa,a nie z prywatnego zakladu ubezpieczeń.nauczmy się,ze budżet to nie jest cos z "innego świata",ale to są nasze pieniadze i każdy powinien mieć prawo wiedziec co się z nimi dzieje.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.01.2011, 18:37
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
[...] Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że prokuratura też jest kontrolowana. [...].
Dopiero od marca 2010 r.

I mam nadzieję, że obecny Prezydent nie wciśnie na to stanowisko "swojego" nowego, podczas trwającej kadencji prokuratorskiej (Prezydent mianuje Prokuratora Generalnego).

Wcześniej, Prokurator Generalny byłe jednocześnie Ministrem Sprawiedliwości podległym Premierowi.
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.01.2011 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.01.2011, 18:45
budka napisał(a):Wyświetl post
Juz zaczynają pisać o siostrach Radwańskich

Ciekaw jestem kiedy i w jaki sposób tvn zacznie swoją próbę zdyskredytowania tego filmu i osób go (film) chwalących.
Siostry sa zbyt znane, więc moze trzeba zacząć od Ich ojca?
Później już nikt się nie wychyli, zeby być narazonym na ataki mediów.....
Najpierw poczekają na pierwsza porażkę na kortach, i wtedy zaczną wylewać kubły pomyj. Pamietajmy, że w Radzie Miasta Krakowa rządzi PO i może np. zablokować sprawę budowy ośrodka tenisowego, który miał powstać (albo powstaje-nie wiem dokładnie).
Jedno jest pewne. Szykany będą.

Koniec końców doprowadzą do ich wyprowadzenia się z Krakowa, może też Polski.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 22.01.2011, 18:52
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Najpierw poczekają na pierwsza porażkę na kortach, i wtedy zaczną wylewać kubły pomyj. [...].
To możliwe. Zważywszy, że niektóre polskie dziennikarzyny zachowują się jak ...
....

Dopóki "ciemny lud" ogląda film to wg niektórych "zagrożenia" nie ma ... Sytuacja robi się niepokojąca kiedy mówi o tym pozytywnie ktoś z tzw. świecznika i nie utytłany w polskie politykierstwo.
Na takie filmy znana osoba ma prawo bowiem publicznie, ba ... a nawet obowiązek pluć. Dziwne, że nikt z tzw. autorytetów (dyżurnych) nie zaatakował jeszcze tego filmu.
Myślałem o Panu Andrzeju Wajdzie ale on jest przecież reżyserem więc byłoby mu zwyczajnie głupio chyba ewentualny szturm przypuścić na "produkcję filmową" ...
Ostatnio edytowane przez yarow : 22.01.2011 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.01.2011, 21:12
Dla wszystkich, którzy mówią, że wysokość odszkodowania to skandal i pytają, dlaczego ofiary tego czy innego zdarzenia nie otrzymały podobnych świadczeń.

Otóż tak się składa, że odszkodowania dla rodzin katastrof lotniczych są właśnie tego rzędu - kilkuset tysięcy, do kilku milionów nawet. Nie wiem, dlaczego jest to więcej, niż w przypadku innych wypadków. Tak już jest i tyle. Rodziny ofiar CASY do dziś się sądzą i jeśli wygrają, mogą otrzymać nawet po milion złotych, więc dajcie sobie już spokój z tym tematem.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.01.2011, 21:36
yarow napisał(a):Wyświetl post
Dopiero od marca 2010 r.

I mam nadzieję, że obecny Prezydent nie wciśnie na to stanowisko "swojego" nowego, podczas trwającej kadencji prokuratorskiej (Prezydent mianuje Prokuratora Generalnego).

Wcześniej, Prokurator Generalny byłe jednocześnie Ministrem Sprawiedliwości podległym Premierowi.
Tyle tylko, że Prezydent powołuje Prokuratora Generalnego na wniosek Krajowej Rady Sądownictwa i Krajowej Rady Prokuratury.
the end
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.01.2011, 00:19
yarow napisał(a):Wyświetl post
Na takie filmy znana osoba ma prawo bowiem publicznie, ba ... a nawet obowiązek pluć. ...
Sorry za off topa ale tak mnie naszło: jesteśmy dwadzieścia lat po obaleniu komunizmu i oto mamy sytuacja że podziwiamy osobę publiczną za to że miała odwage napisać co mysli o sprawie która bulwersuje wszystkich Polaków. Jeśli to nie jest: autocenzura/emigracja wewnętrzna/strach przed ostracyzmem (do wyboru) to co to jest? I pomysleć że to o rządach PiS mainstraimowcy pisali: policyjne.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.01.2011 o godz. 02:21.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.01.2011, 02:02
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Tyle tylko, że Prezydent powołuje Prokuratora Generalnego na wniosek Krajowej Rady Sądownictwa i Krajowej Rady Prokuratury.
Uff ... Odetchnąłem

---

I jeszcze o tych pieniądzach:

"Chcieli pokazać, że chodzi o szmal [...] Ta oferta nie zamknie nam ust".
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.01.2011, 02:45
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
sprawie która bulwersuje wszystkich Polaków.
Błąd kolego. Sprawa Smoleńska stała się najbardziej znienawidzonym tematem dla części społeczeństwa.

Takie kwiatki:
Cytat:
Męczą Cię już słowa: Smoleńsk, Katyń, katastrofa, kontrolerzy, MAK?
Nie chcesz wzniecać powstania?
Masz dość polowania na winnego?

Tak?

TO ŚWIETNIE!!!

Jest idealne rozwiązanie!

Weź udział w inicjatywie na rzecz zdrowia psychicznego i emocjonalnego!

Ogłośmy 3 lutego dniem bez Smoleńska!

Bez mówienia o tym co się stało.
Bez myślenia o tym.
Bez sprawdzania informacji.
Bez słuchania opinii.
Bez emocji.
Bez kłótni.

Poprzyj ten pomysł swoją postawą!

Celem tej inicjatywy nie jest obrażenie kogokolwiek, czy zmniejszanie wagi tragedii.

Celem tej inicjatywy jest WYTCHNIENIE, pokazanie, że w Polsce powinno być miejsce również dla ludzi, którzy chcą żyć w spokoju, bez ciągłej żałoby i awantury.
Choćby przez jeden dzień…

Pozdrawiam wszystkich!

Peace!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.01.2011, 03:29
U nas jest Kobierzyn. Tworki zostawmy warszawiakom.

Zapomnijmy, nie myślmy.
O śmierci też nie myślmy. Kto wie, może jej nie ma bo jest taka niedzisiejsza, niedwudziestopierwszowieczna, przeszkadzająca, natrętna a nie pozwalająca normalnie i nomen omen ... żyć?

I jeszcze jedno: jeśli ktoś sobie nie życzy to zawsze ma prawo i możliwościi naprawdę wielkie:
a mianowicie: WYŁĄCZENIA TV, RADIA, INTERNETU, NIE KUPOWANIA GAZET
i NIE ZAGLĄDANIA DO TEGO WĄTKU.
Jeśli ktoś nie chce wyłączyć bo uważa, że płaci i mu się należy - to przyjmuje rzeczywistość społeczną taka jaką jest a właściwie taką, jaką mu przekazują w mass mediach.

Edit:

Proponuję wskazania któregoś z dni kalendarza jako "dzień bez śmierci" .
A nuż, może się uda?

----------

Co do Katastrofy Smoleńskiej...
Nie da się tak po prostu wyciszyć emocji. Tak zwyczajnie po paru miesiącach. Zagoić, zabliźnić od razu świeżych ran. Zwłaszcza, kiedy śledztwo jest otwarte.

Już sam okres żałobny w różnych kulturach wynosi taki czas, aby można było się z utratą bliskich oswoić. Ta żałoba jest specyficzna
bo dotyczy w ogóle Polski w różny sposób ...

Często, podczas okresu żałoby - zwracają na to uwagę np. psycholodzy - tzw. "otoczenie" nie rozmawia z rodzinami zmarłych. Z wielu powodów: nie wiedzą jak, nie wiedzą czy to wypada, czy nie dotkną ich jeszcze bardziej. Tymczasem, rozmawiać należy. Rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać. Kto nie chce, nie musi.
Katastrofa Smoleńska to rana wciąż otwarta i na pewno bardzo bolesna.
Kto nie chce się włączać w taki temat - nie musi.

Bawcie się więc i łaskawie dajcie nam rozmawiać.
Ostatnio edytowane przez yarow : 23.01.2011 o godz. 03:57.
Odpowiedz cytując
ByQ
Senior Member

Stary 23.01.2011, 08:57
250 tys? chyba kogoś popieprzyło. Taka wielka tragedia przecież, dajmy im po 2 mln na głowę! Na pewno wtedy znikną wszystkie "teorie" spiskowe i oskarżenia.

A już szczytem bezczelności jest jeszcze narzekanie przez niektórych że kwota 250 tyś jest śmiesznie niska.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 23.01.2011, 10:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Błąd kolego. Sprawa Smoleńska stała się najbardziej znienawidzonym tematem dla części społeczeństwa.
Jeśli stała się dla nich tematem znienawidzonym to znaczy że ich też bulwersuje.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.01.2011, 12:27
Dla Ciebie to był zamach to już wiem. Dla krzyczących rodzin podobnie(tak dla krzyczących bo jakoś nie widziałem aby jakaś rodzina nie związana z pisem się wypowiadała). To niech to udowodnią i sądzą się z ruskimi!
To Ty masz do mnie pretensje że Pawlak poleciał w chuja?
Jakoś jak rodziny powodzian zostały bez dachu nad głową to kasy za cały dobytek nie dostały a tym bardziej zadośćuczynienia. Dlaczego skoro wina państwa była bardziej ewidentna?

A jeżeli przyczyną była np "usterka" samolotu to dlaczego rodziny mają "rezygnować z tej kasy" ? Jeżeli była usterka niech idą do ruskich bo to oni robili przegląd.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2011, 12:31
A co to za zdanie " mam w dupie prawdę" ? "krzyż mnie wkur...ia" ? Godne człowieka? Moim zdaniem nie i choćbyś mi tu całym Niesiołowskim zajechał zdania raczej nie zmienię.

Jak przez całą kadencje pyszczyłeś na Lecha Kaczyńskiego nie przeszło Ci przez głowę ze to może go obrażać, a wraz z nim wszystkich którzy go popierali. Wiec nie rób sie teraz świętszy od papieża.

I jeszcze jedno "inne zdanie" nie usprawiedliwia !!! Hitler tez miał "inne zdanie".

Mógłbyś mi wkleić gdzie "obrażam i wyzywam". Cudak to przydomek nie wyzwisko .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2011, 12:43
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Dla Ciebie to był zamach to już wiem. Dla krzyczących rodzin podobnie(tak dla krzyczących bo jakoś nie widziałem aby jakaś rodzina nie związana z pisem się wypowiadała). To niech to udowodnią i sądzą się z ruskimi!
To Ty masz do mnie pretensje że Pawlak poleciał w chuja?
Jakoś jak rodziny powodzian zostały bez dachu nad głową to kasy za cały dobytek nie dostały a tym bardziej zadośćuczynienia. Dlaczego skoro wina państwa była bardziej ewidentna?

A jeżeli przyczyną była np "usterka" samolotu to dlaczego rodziny mają "rezygnować z tej kasy" ? Jeżeli była usterka niech idą do ruskich bo to oni robili przegląd.
Dla mnie zamach jest najbardziej prawdopodobny, bo niby dlaczego ktoś mówi" na kursie i ścieżce" skoro jest to nieprawda.

Żeby się sądzić z ruskimi trzeba wiedzieć co se stało a cudakowi raczej na tym nie zależy. Zakładam że tego nie wie.

Do Ciebie mam pretensje, że żałujesz Polakom, a jak ruskim darowali to miałeś to w dupie.

A kto bronił cudakowi dać pieniądze powodzianom? Do kogo masz pretensje? Od dawna twierdzę że rządzą nami debile.

I teraz najważniejsze. To nie rodziny przyszły po kasę !!!! Słyszałeś od którejkolwiek rodziny ze chce odszkodowanie? NIE. Więc nie miej do nich pretensji że Tusk chce wywołać oburzenie otumanionych. Miej pretensje albo do Tuska ze wyskoczył z taką propozycją, albo do otumanionych ze ta propozycja tak ich bulwersuje. Rodziny zostaw w spokoju.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 23.01.2011, 12:55
Sugeruję głowę pod zimną wodę : ). Kto doprowadził do rozdzielenia wizyt? Bo mnie sie wydaje że cudak Tusk a on jest z PO.
z tego co pamietam,to Tusk byl zaproszony przez Putina,a Kaczyński nie,więc co miał lecieć na "krzywy ryj"?po drugie nigdzie na swiecie nie praktykuje się by ososby najwazniejsze w państwie leciały jednym samolotem.to byłaby skrajna nieodpowiedzialność.więc zarzut,że Tusk jest winny bo nie zabrał Kaczyńskiego ze sobą jest co najmniej głupi.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2011, 13:37
Tusk jest winny bo przyjął zaproszenie Putina na Rosyjskie uroczystości, zamiast być w Katyniu w sobotę w 70 rocznicę sowieckiej zbrodni. To chyba oczywiste. Dlaczego nie zaprosił Putina na sobotę? Bardziej sie czuje ruskiem niż Polakiem, że poleciał jak piesek na ich uroczystości?

Tusk zabierać to sobie może Grasia. Przy Prezydencie jest zwykłym urzędasem wybranym przez kolesi. Który powinien Prezydentowi służyć pomocą i wsparciem. Za to że tego nie robił jeszcze odpowie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 23.01.2011, 13:47
Tusk jest winny bo przyjął zaproszenie Putina na Rosyjskie uroczystości, zamiast być w Katyniu w sobotę w 70 rocznicę sowieckiej zbrodni. To chyba oczywiste. Dlaczego nie zaprosił Putina na sobotę? Bardziej sie czuje ruskiem niż Polakiem, że poleciał jak piesek na ich uroczystości?

Tusk zabierać to sobie może Grasia. Przy Prezydencie jest zwykłym urzędasem wybranym przez kolesi. Który powinien Prezydentowi służyć pomocą i wsparciem. Za to że tego nie robił jeszcze odpowie.
opanuj trochę emocje kolego.po pierwsze nie został wybrany przez kolesi,a przez poslów którzy mandat otrzymali od społeczeństwa.(żeby nie bylo watpliwości nie ode mnie).pisząc o kolesiach obrażasz parę milinów Polaków.po drugie wyobrażasz sobie co by się stało w parlamencie i kto by najgłosniej ujadał gdyby nie poleciał na zaproszenie Putina?po trzecie oprócz uroczystosci czy się to komus podoba czy nie jest tez polityka i własnie z tego punktu widzenai musial tam być wtedy gdy go zaproszono.
no i nie odniosleś się do kwestii współnego lotu dwóch najważniejszych osob w państwie (wiem,że formalnie tym drugim jest marszałek ,ale mówię o stronie faktycznej) jednym samolotem.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2011, 13:52
picasso napisał(a):Wyświetl post
opanuj trochę emocje kolego.po pierwsze nie został wybrany przez kolesi,a przez poslów którzy mandat otrzymali od społeczeństwa.(żeby nie bylo watpliwości nie ode mnie).pisząc o kolesiach obrażasz parę milinów Polaków.po drugie wyobrażasz sobie co by się stało w parlamencie i kto by najgłosniej ujadał gdyby nie poleciał na zaproszenie Putina?po trzecie oprócz uroczystosci czy się to komus podoba czy nie jest tez polityka i własnie z tego punktu widzenai musial tam być wtedy gdy go zaproszono.
no i nie odniosleś się do kwestii współnego lotu dwóch najważniejszych osob w państwie (wiem,że formalnie tym drugim jest marszałek ,ale mówię o stronie faktycznej) jednym samolotem.
Przepraszam, rozwiniesz? Musiał? Chyba adam. W polityce suwerennego państwa czczącego zbrodnię na swoich obywatelach nie ma "musiałów" tylko interes narodowy.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2011, 13:58
Czyli jak zaprosi Putin to na kolana i głowa nisko? I to dla Ciebie oczywiste? Współczuje serdecznie.

Jakie emocje mam opanować. Tuska wybrali kolesie z jego partii, a prezydenta Polacy. Kto jest ważniejszy?

Tusk powinien jechać pociągiem w piątek i przygotować wszystko na przylot Prezydenta w sobote. Wtedy można by powiedzieć ze wypełnił swoje zadanie. Ten jednak wolał wejść w tyłek Putinowi i jak już raz wlazł to teraz Putin wystarczy ze zepnie zwieracze i Tusek nie wylezie nigdy. Ale w cale mi go nie żal, za głupotę się płaci.

Tylko trzeba jak najszybciej pozbyć sie premiera siedzącego tam gdzie siedzi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.01.2011 o godz. 14:01.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 23.01.2011, 14:00
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, rozwiniesz? Musiał? Chyba adam. W polityce suwerennego państwa czczącego zbrodnię na swoich obywatelach nie ma "musiałów" tylko interes narodowy.
nie chce mi się,ale skoro chcemy rozwijac dobre stosunki z Rosją(to chyba też interes narodowy?),to musiał tam być i tyle.a po drugie bez wzgledu na to i tak nie powin ien tam leciec razem z Kaczynskim,chyba że innymi samolotami,ale my mamy tylko niestety jeden.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2011, 14:03
Otóż picasso ja uważam dokładnie odwrotnie - powinni lecieć razem jeżeli chcieli obydwoje. A tak, rozegrała nami zagranica.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 23.01.2011, 14:08
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Otóż picasso ja uważam dokładnie odwrotnie - powinni lecieć razem jeżeli chcieli obydwoje. A tak, rozegrała nami zagranica.
nie,tego sie nie praktykuje nigdzie na świecie,a w niekktórych krajach jest to chyba nawet prawnie zabronione (USA?) właśnie ze względu na bezpieczeństwo,aby dwie najważniejsze osoby w państwie nie uległy wypadkowi,bo państwo zostaje bez władzy.
a wątek Drozda o pociagu pominę milczeniem,bo równie dobrze mogła paść propozycja że skoro Tusk jest takim sportowcem to powinien jechać rowerem.
Ostatnio edytowane przez picasso : 23.01.2011 o godz. 14:12.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2011, 14:11
Podobnie myślał Putin i zaprosił "wyrozumiałego" premiera. A cudotwórca uswietnił swoją zgodą ten rosyjski pomysł. Czasami trzeba pomyśleć w kategoriach "co się zrobic powinno" a nie "czy na tym zyskam".

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 23.01.2011, 15:22
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tylko jedno pytanie - czy jest tu moderator? Wyzywanie rodzin ofiar katastrofy od darmozjadów i nierobów pie.rdolonych i wysyłanie pod latarnie to zwykłe s..syństwo.

Kiedy mówiłem w ostatnim poscie o tym, że należy rozmawiać w ramach choćby i terapii żałobnej, to również nie miałem na myśli takich rynsztokowych wypowiedzi.
Rozumiem emocje ale zapewne są pewne granice.

I również dlatego także proszę o wejście
Moderatora do tego tematu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów