The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2011, 13:48
AmaDeo_Krk_ napisał(a):Wyświetl post
Martin Pieckenhagen. to o niego chodzi
Proszę Cię synek nie pisz takich głupot
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 21.01.2011, 13:48
bramkarz liga portugalska a obronca brazylia dzisiaj ma przechodzic testy a bramkarza jeszcze nie ma
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.01.2011, 13:51
pewnie Clebi załatwił
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.01.2011, 14:11
a ten bramkarz to może Timo Hildebrand bo z tego co pamiętam to kiedyś przeniósł się do Portugalii i chyba za dobrze mu tam nie idzie co?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 21.01.2011, 14:19
Do tego opisu pasuje Moreira z Benfiki.

---
Do pana niżej:
Może jeszcze Ci powiedział, że jak mu doładujesz konto, to wyślę ci swoje nagie fotki?
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.01.2011 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 21.01.2011, 14:26
Nemanja Rnić; prawy obrońca (może też grać w pomocy) Anderlechtu. W czerwcu kończy mu się kontrakt.
http://www.transfermarkt.de/en/neman...ler_27236.html
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2011, 15:03
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
A tego bramkarza w owym czasie nie chciała Wisła? Pewnie raczej wezmą tego drugiego, co mają na oku, bo z Kone też negocjowali i wyszedł Genkov.
Interesowalismy sie Moretto. Chociaż kto wie, może również Moreirą, tylu ich było w mediach
Ale za skorży był na testach ten pierwszy.
..
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.01.2011, 15:47
Myślę, że z Moreirą to ściema, 112 spotkań w Benfice, był w kadrze Portugalii na ME 2004, w zeszłym sezonie zaliczył debiut w reprezentacji. Ma 28 lat, więc na bramkarza to "wiek średni", ponadto podpisał kontrakt do 2013r.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.01.2011, 15:58
Co do Bramkarzy, to z tego calego zamieszania wychodzi ze jednak zakup Jovanicia byl strzalem kula w plot poniewaz Maaskant nie chce mu zaufac. Bo jesli bylby na odpowiednim poziomie to przeciez wystarczylaby dwojka Kurto-Jovanic a dokupic mogliby kolejnego mlodzika. Tymczasem z info wynika ze maja to byc zawodnicy z jakims juz doswiadczeniem. Bardzo ciekawe.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 21.01.2011 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.01.2011, 16:19
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post

Co do Bramkarzy, to z tego calego zamieszania wychodzi ze jednak zakup Jovanicia byl strzalem kula w plot poniewaz Maaskant nie chce mu zaufac. Bo jesli bylby na odpowiednim poziomie to przeciez wystarczylaby dwojka Kurto-Jovanic a dokupic mogliby kolejnego mlodzika. Tymczasem z info wynika ze maja to byc zawodnicy z jakims juz doswiadczeniem. Bardzo ciekawe.
Ja też odnosze wrażenie że Maaskant woli bramkarza który "żyje" w bramce, gra pewniej na przedpolu, dyryguje, krzyczy, kieruje defensywą a nie przypisuje tych cech Milanowi (tylko wolał Mario). Dlatego jak sprowadzimy (jeśli, jeżeli ) bramkarza powiedzmy: 30- letniego z doswiadczeniem z pucharów, silniejszych lig to chyba Milan znów przegra rywalizacje w oczach trenera.... no ale to gdybanie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.01.2011, 16:22
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post

Raczej niepokojące. Bo mamy zawodnika za 500 tysięcy euro, który nie jest dobrze oceniany przez trenera. Do tego stopnia jest to negatywna ocena,że od dawien dawna klub stara się pozyskać i wydać kasę na kolejnego zawodnika na tą samą pozycje. Dawno tego nie było, o ile w ogóle w historii transferowej Wisły.

O ile plotki o bramkarzu są prawdziwe,to pokazuje to jak silną pozycję w klubie ma Stan oraz dowodzi kompletnej klapy osoby odpowiedzialnej za ten transfer. Wtopa,kosztowna i ciekaw jestem jakich argumentów musiał użyć Valcx aby Cupiał pozwolił na wydawanie kasy na kolejnego bramkarza.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.01.2011, 16:30
Jakie 500k euro ? Chyba, że z kontraktem i suma za podpis.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.01.2011, 16:39
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jakie 500k euro ? Chyba, że z kontraktem i suma za podpis.
liczę wszystko. Rzecz jasna są to dane szacunkowe. No ale coś koło tego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 22.01.2011, 22:31
Odnośnie tego Sivakowa ciekawe po co nam kolejny po Sobolewskim i Wilku defensywny pomocnik.

A na transfermarkt Kew Jaliens jest już zawodnikiem Wisły.
http://www.transfermarkt.de/de/kew-j...eler_4560.html
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.01.2011, 23:08
Iljan Mitsansky nie gra w Kaiserslaurten ,to moze dałoby sie go wypozyczyć?
chlopak ma lepszy bilans bramkowy niż Brożek,gdy był w jego wieku(24 lata)
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.01.2011, 23:13
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
bramkarz liga portugalska a obronca brazylia dzisiaj ma przechodzic testy a bramkarza jeszcze nie ma
Bramkarz juz testy przeszedł w tym tygodniu.Decyzja w Poniedziałek
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 22.01.2011, 23:19
Tak. Ja też myślałem o Micanskim mógłby być dobrym partnerem dla Genkova do ataku, ale już na napastnika mamy ściągnąć Genkova, który jest już dogadany a bardziej obecnie potrzebujemy środkowego obrońcy, bramkarza, lewego obrońcy o napastniku możemy pomyśleć później.

Edit:
O widzę wszędobylski zbymak
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Stary 22.01.2011, 23:31
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Bramkarz juz testy przeszedł w tym tygodniu.Decyzja w Poniedziałek
Ale to ten Peskovic testy przechodił? Czy jednak ktoś inny?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.01.2011, 23:55
Titto napisał(a):Wyświetl post
Tak. Ja też myślałem o Micanskim mógłby być dobrym partnerem dla Genkova do ataku, ale już na napastnika mamy ściągnąć Genkova, który jest już dogadany a bardziej obecnie potrzebujemy środkowego obrońcy, bramkarza, lewego obrońcy o napastniku możemy pomyśleć później.

Edit:
O widzę wszędobylski zbymak
Obrońca, pomocnik i bramkarz mają być jutro.

Stan Valckx mówił, że chce sprowadzić dwóch napastników. Jednego tzw. target striker mamy, przydałby się jeszcze jakiś szybki, zwinny i skuteczny napastnik. Micanski spełnia te wymagania. W Kaiserslautern chyba już jest skreślony, więc może dałoby się go wziąć na wypożyczenie z opcją pierwokupu...
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 22.01.2011 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.01.2011, 00:10
noo to uzgodnione panowie,bierzemy Iljana

Tak poważnie to sam Iljan ostatnio wyjawił chęć powrotu do Polski,nie pamietam tylko gdzie to czytałem..
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2011, 14:48
Ja bym zwrócił ponownie uwagę na Mlinkovica z Koszyc tym bardziej ,że kontrakt kończy mu się już tego lata . Mogło by być dobra uzupełnienie składu na skrzydle lewym , tylko nie wiem i nie znam kulis czemu ten piłkarz nie trafił do nas poprzednim razem ?
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.01.2011, 15:10
Kroq napisał(a):Wyświetl post
Ja bym zwrócił ponownie uwagę na Mlinkovica z Koszyc tym bardziej ,że kontrakt kończy mu się już tego lata . Mogło by być dobra uzupełnienie składu na skrzydle lewym , tylko nie wiem i nie znam kulis czemu ten piłkarz nie trafił do nas poprzednim razem ?
Bo był zbyt chytry/pazerny (niepotrzebne zostawić).
I jego agent też.
Ogólnie to chciał jak najwięcej wydoić od Wisły i dzięki temu sprawić sobie Audi R8. A potem sprawdził, że można dokupić hamulce ceramiczne za 20 koła, to jeszcze więcej chciał za podpis.
Co nie zmienia faktu, że grajek ma zadatki na niezłego piłkarza, ale łeb ma jak Peszko.
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 23.01.2011, 15:12
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
a ten bramkarz to może Timo Hildebrand bo z tego co pamiętam to kiedyś przeniósł się do Portugalii i chyba za dobrze mu tam nie idzie co?
gdyby to chodzilo o niego, byłoby bardzo dobrze
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.01.2011, 17:49
Jeśli wierzyć źródłom dziennikarskim, to chodziło o rezerwowego, który gra w SWOJEJ ojczyźnie i jest to mocna liga. Więc Hildebrand odpada.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.01.2011, 17:56
Wy na serio z tym Hildebrandem? Nie ten świat piłkarski. To jest zawodnik do średniaka ligi niemieckiej spokojnie, więc czym może go skusić Wisła?
Groundhopper
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2011, 18:18
Jest to mało prawdopodobne, ale taki Jaliens, mógłby się załapać pewnie w kilku klubach Eredivisie, albo wyjechać do jakiegoś średniaka w Anglii jak np Andre Ooijer. Nie mówiąc już o tym, że w Katarze, zarobiłby w rok tyle co u nas przez 2,5. Aczkolwiek trudno uwierzyć, że Hildebrand mógłby do nas trafić.
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2011, 21:19
http://www.futbol.org.pl/news,23362.html

Adrian Pogan, 21 lat

Moze warto rzucic okiem?
Odpowiedz cytując
fpskora
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 24.01.2011, 09:10
Hmm... jak myślicie, jakie mogą być relacje pomiędzy Stanem a Janem de Zeeuwem? Pytam, bo nie ukrywam, iż mam plotkę transferową i aż mnie korci, żeby się podzielić, a nie chcę zasłużyć na miano kogoś, kto rozpowiada głupoty, ale... Wisła Kraków prowadzi negocjacje w sprawie zawodnika, którego charakteryzują następujące cechy:

- bramkarz
- Polak
- u schyłku kariery
- obecnie kontuzjowany
- bez szans na występy w swoim klubie (rekonwalescencja możliwa w Polsce)
- bez wątpienia duże nazwisko.

Problemem jest suma odstępnego oraz kwota dla agenta, ponieważ oczekiwania piłkarza względem pensji są rozsądne i akceptowalne, choć wysokie. Piłkarz ten mógłby realnie wzmocnić klub (wrócić do gry) w połowie rundy.

News od osoby ze ścisłego zarządu Telefoniki (transfer negocjowany z udziałem osób spoza Wisły). Biorę za niego pełną odpowiedzialność. Wiem tylko tyle, że takie rozmowy są prowadzone. Prawdopodobieństwa sukcesu nie jestem w stanie określić, choć nie wydaje mi się to science fiction, choćby ze względu na fakt, iż piłkarz ten ma już dom w Krakowie...

Nie wiedziałem gdzie to wkleić (a - jak wspomniałem - korciło mnie jak licho!). W obliczu tego, co się dzieje w związku z transferami do Wisełki, przyjście akurat tego piłkarza wcale by mnie nie zaskoczyło.

Pozdrawiam!
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.01.2011, 09:15
Jurek? hehehe

Raczej w S.F trzeba było wklejać. Co by nie było za 2 godzinki ten news będzie na onetach itp
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.01.2011, 09:15
pewnie Józef Młynarczyk.............
derr
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź