The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2011, 16:12
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Masz kolego bardzo duzo racji z tym co piszesz. Kwesti finansowych jednak nie znamy i nie wiemy czy faktycznie te kilka klubow ktore wymieniles daja wiecej niz My czy po prostu w Wisle ktos w koncu zaczal racjonalnie wydawac pieniadze i jak cena lub wynagrodzenie jakiegos grajka ociera sie o absurd to po prostu dziekujemy za romzowy. Jesli tak jest to uwazam to za zdrowe i uzasadnione podejscie do transferow. Natomiast co do kwesti atrakcyjnosci, to chociazby taki wywiad jak ten dzisiaj z Genkovem pokazuja ze jednak cos mamy do zaoferowania, wiec nie jest tak zle.
Kwestii finansowych oczywiscie nie znamy, ale wszyscy wiemy, ze Lech pobił rekord i Arboleda ma najwyzszy kontrakt.Pobił rekord Polonii i kontrakt Smolarka.Zeby nie było nie jestem zwolennikiem tworzenia kominow placowych, bo to rodzi kwasy w druzynie.Chodzi mi jedynie o to, ze Lech na dzien dzisiejszy jest duzo bardziej rozpoznawalny na arenie miedzynarodowej, ma ladny stadion, i umowmy sie place na zblizonym poziomie.Reasumujac masz do wyboru Lecha co wyelimonowal Juve i pokonal u siebie MC i nas.kogo wybierasz?Ja widze to tak, ze jedynymi czynnikami, ktore moga przyciagnac do polskiej ligi kogos w miare konkretnego to po pierwsze : kasa , po drugie : mysl, ze za sezon dwa jak sie tu pokaze to bede gral na zachodzie.Chodzi mi o to, ze z taka pozycja negocjacyjna jaka mamy teraz to niezwykle trudno jest kogos do nas przyciagnac, bo magnes z nas zaden ( a w pucharach ostatnio to ciezko sie u nas pokazac).Wiec wk..... mnie te lamenty (dzieci nie wliczam) forumowiczow juz tutaj bedacych dluzszy czas, bo dziwi mnie, ze nie widza tego, ze w zaistnialej sytuacji przeprowadzenie jakichs sensownych transferow to proces niezwykle trudny i czasochlonny a wszyscy tu wieszaja psy na Stanie i Basalaju a ja od czasow Petrescu pierwszy raz widze szanse na podazenie we wlasciwym kierunku.Rozumiem tez negocjacje, natomiast nie rozumiem glosow i placzow : bo Stan obiecal i KLAMAL bo nikogo nie ma.Z tego co ja pamietam to nic nie obiecywal a bylo tam slowo najprawdopodobniej.Co on moze obiecywac jak w negocjacjach biora udzial 2 strony i nie wszystko jest zalezne od niego.Nie chce narazie go oceniac, bo nikogo nie podpisalismy, ale jesli chodzi o nazwiska przewijajace sie przez oficjalna to sa to goscie w formie i pasujacy do opisu zawodnikow jakich mowil ze poszukujemy.ja z optymizmem patzre na ich prace.Jednego sie tylko boje, ze ktos straci cierpliwosc znowu i nie bedzie im dane zbudowac druzyny a na to moim zdaniem potrzeba minimum 2 sezony.ten potraktowac jako sezon doswiadczalny (jak sie uda do pucharow super, jak nie to i tak jestesmy w trakcie budowy druzyny) a od nowego sezonu po 2och pelnych okienkach za ich kadencji druzyna powinna byc skompletowana, zgrywana i od nowego sezonu dopiero powinnysmy ich rozliczac z wykonanej pracy.pozdrawiam
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez nh79 : 20.01.2011 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.01.2011, 16:12
No tyle sie mozna pocieszyc ze sie w koncu cos ruszylo byc moze w najblizszym czasie nasz zarzad przedstawi nowych zawodnikow i zeby ich Maaskant dobrze przygotowal do rundy wiosennej bo nie mam zamiaru patrzec jak oni sie zgrywaja podczas meczow juz dosc sie napatrzylem w jesieni.

Co Do Gienka skoro przyjechal negocjowac kontrakt to moze go wykupimy albo wypozyczymy a na rzeczy cos mu byc skoro mowi:
Cytat:
„Wiem, że z Wisły odszedł niedawno Paweł Brożek. Właśnie dlatego tu jestem i będę się starał zrobić wszystko, żeby go zastąpić. Chciałbym pomóc drużynie i zostać z Wisłą mistrzem Polski, a potem zagrać z zespołem w europejskich pucharach” – przekonuje piłkarz.

"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.01.2011, 16:34
Nie po to go Cupiał "wyp ...rosił" go na zbity pysk, by teraz znowu przyjąć go pod swoje skrzydła.

Wcale nie jestem zwolennikiem przyjscia Kosy do Wiselki ale polityka naszego klubu jest bardzo przewidywalna i wcale bym sie nie zdziwil jakby Kamil byl TYM NAZWISKIEM KTORE (podobno) MA PRZYCIAGNAC NA STADION KIBICOW. Podobnie bylo pol roku temu z Zurawiem , choc tez jestem przecwny odgrzewania starych kotletow i sprowadzaniem pilkarzy na sportowa emeryturke . I nie piszcie ze -...Nie po to go Cupiał "wyp ...rosił" go na zbity pysk, by teraz znowu przyjąć go pod swoje skrzydła.... - bo wystarczy przypomniec wlasnie Zurawia, Kuzbe, Kasperczaka, Basalaja, Kapke....
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.01.2011, 16:49
MCX napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...juz_w_krakowie

Na oficjalnej dodali nawet krótki filmik z przylotu Genkova.

Wygląda na to, że podpis na kontrakcie jest tylko formalnością, no bo przecież robienie takiego szumu w okół zawodnika z którym ma się dopiero negocjować i tak naprawdę nie wiadomo, czy dołączy do drużyny byłoby niepoważne. Czekamy.
Przede wszystkim - czy mowa o kupnie zawodnika, czy o jego wypożyczeniu:

Cytat:
Rosjanie nie oddadzą go za darmo, za transfer będą chcieli pewnie co najmniej milion euro, a za roczne wypożyczenie 300-400 tys. euro. Śledząc ostatnie ruchy na rynku transferowym "Białej Gwiazdy" należy się spodziewać, że wicemistrzowie Polski wybiorą wypożyczenie z opcją transferu definitywnego. Tak stało się latem, gdy na Reymonta sprowadzano Andresa Riosa z River Plate Buenos Aires.
http://sport.interia.pl/raport/trans...-pl,1584587,,2

Jeśli wypożyczenie z opcją transferu definitywnego - to szału nie ma. Znowu prowizorka, opieranie składu na zawodnikach tymczasowych. Jasne, argumenty są - warto gościa sprawdzić - ale my niemal permanentnie sprowadzanych zawodników "sprawdzamy".

Z obecnej kadry mamy: Branco, Żurawskiego, Riosa, Chaveza, Cikosza i Boukhariego - wszyscy zatrudnieni na rok. Ja nie mam nic przeciwko wypożyczeniach, ale wypożyczeni grajkowie nie mogą stanowić blisko 50% kadry.

PS. Widzę rozkminy na temat: kogo my możemy ściągnąć, przecież nie mamy żadnych argumentów - sportowo do bani, finansowo też. Więc w zasadzie po każdym udanym transferze należałoby gnać do kościoła i zamówić mszę dziękczynną.

Nie odkryję Ameryki, ale przypomnę rzecz oczywistą, o której często się zapomina. Piłkarzy interesuje zasadniczo kasa, na drugim miejscu kasa i na trzecim miejscu... też kasa. Wiec nie trujcie tu o Amice i "prestiżu" gry w POZnaniu, bo to są pierdoły. Ubiparip tam trafił, bo widocznie Amika dawała więcej. Dodatkowe rozkminy, dotyczące "możliwości promocji" i "perspektyw gry przeciwko MC" są zupełnie niepotrzebne.

Owszem, liczy się to czy z Amiki jest szansa trafić do klubu, w którym zapłacą jeszcze więcej. W tym akurat przypadku wcale nie stoimy na straconej pozycji - w ostatnim roku z naszego klubu sprzedaliśmy 3 gości do Tranzbosporu (czołowego klubu w Turcji), 1 zawodnika do Club Brugge (czołowego klubu belgijskiego) oraz 1 gracza do PSV (czołowego klubu holenderskiego). Każdy z tych klubów gra w europejskich pucharach i płaci olbrzymie pieniądze.

Pamiętajmy także, że odejście Brożka daje nowemu napastnikowi spore szanse na regularną grę w czołowym zespole ligi - a więc na większą ilość strzelonych goli, co automatycznie przekłada się na wartość rynkową i atrakcyjność piłkarza dla lepszych, zachodnich klubów. Ubiparip miałby u nas niemal pewny plac, w Amice będzie rywalizował o miejsce z Rudnevsem i Ślusarskim. Logiczne jest więc, że dostał znacznie wyższy kontrakt. Mało tego, Amika więcej za niego dawała wcześniejszemu klubowi niż my. Ot i cała tajemnica.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 20.01.2011 o godz. 17:01.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
StarBuzz
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 20.01.2011, 16:50
Skoro pisza o mozliwosci wyjechania Genkova na oboz z reszta zespolu w piatek to rozumiem, ze jutro bedzie rozstrzygniecie jesli sie nic nie przeciagnie w uzgadnianiu kontraktu?
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.01.2011, 16:59
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wypożyczenie z opcją transferu definitywnego - to szału nie ma. Znowu prowizorka, opieranie składu na zawodnikach tymczasowych. Jasne, argumenty są - warto gościa sprawdzić - ale my niemal permanentnie sprowadzanych zawodników "sprawdzamy".
Z innych źródeł prasowych czytałem, że raczej jest to transfer definitywny. Nie sądzę, żeby Lokomotiv Sofia było stać na płacenie za wypożyczenie 300-400 tyś euro , a tym bardziej blisko milion euro za transfer definitywny. A przecież Lokomotiv był mocno zainteresowany wykupieniem Genkova. Nie sądzę też by tyle za transfer płacił ten Hapoel (bynajmniej nie Tel Aviv), co był blisko pozyskania tego zawodnika. Choć kto wie, pożyjemy, zobaczymy. To kwesta kilku dni, a może i nawet godzin.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.01.2011, 17:12

Z obecnej kadry mamy: Branco, Żurawskiego, Riosa, Chaveza, Cikosza i Boukhariego - wszyscy zatrudnieni na rok. Ja nie mam nic przeciwko wypożyczeniach, ale wypożyczeni grajkowie nie mogą stanowić blisko 50% kadry.

PS. Widzę rozkminy na temat: kogo my możemy ściągnąć, przecież nie mamy żadnych argumentów - sportowo do bani, finansowo też. Więc w zasadzie po każdym udanym transferze należałoby gnać do kościoła i zamówić mszę dziękczynną.

Nie odkryję Ameryki, ale przypomnę rzecz oczywistą, o której często się zapomina. Piłkarzy interesuje zasadniczo kasa, na drugim miejscu kasa i na trzecim miejscu... też kasa. Wiec nie trujcie tu o Amice i "prestiżu" gry w POZnaniu, bo to są pierdoły. Ubiparip tam trafił, bo widocznie Amika dawała więcej. Dodatkowe rozkminy, dotyczące "możliwości promocji" i "perspektyw gry przeciwko MC" są zupełnie niepotrzebne.

Owszem, liczy się to czy z Amiki jest szansa trafić do klubu, w którym zapłacą jeszcze więcej. W tym akurat przypadku wcale nie stoimy na straconej pozycji - w ostatnim roku z naszego klubu sprzedaliśmy 3 gości do Tranzbosporu (czołowego klubu w Turcji), 1 zawodnika do Club Brugge (czołowego klubu belgijskiego) oraz 1 gracza do PSV (czołowego klubu holenderskiego). Każdy z tych klubów gra w europejskich pucharach i płaci olbrzymie pieniądze.

Pamiętajmy także, że odejście Brożka daje nowemu napastnikowi spore szanse na regularną grę w czołowym zespole ligi - a więc na większą ilość strzelonych goli, co automatycznie przekłada się na wartość rynkową i atrakcyjność piłkarza dla lepszych, zachodnich klubów. Ubiparip miałby u nas niemal pewny plac, w Amice będzie rywalizował o miejsce z Rudnevsem i Ślusarskim. Logiczne jest więc, że dostał znacznie wyższy kontrakt. Mało tego, Amika więcej za niego dawała wcześniejszemu klubowi niż my. Ot i cała tajemnica.
A żes się rozpisał... a co jesli Wisła wcale nie dawała mniej ani klubowi ani piłkarzowi? I akurat wybrał Lecha dlatego że co rok grają przyzwoicie w pucharach a my co roku odpadamy w rundzie eliminacyjnej. Wykluczasz taką opcję? Jeśli nie, to czemu się zachowujesz jakbyś był wszystkowiedzący?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.01.2011, 17:26
Cytat:
Przede wszystkim - czy mowa o kupnie zawodnika, czy o jego wypożyczeniu
Według mnie sprawą oczywistą jest to że chodzi o kupno, zdaniem bułgarskich mediów zapłacimy za niego 550 k euro. Sprawę też potwierdzają jacyś tam informatorzy jednak powołuję się na bułgarskie media.
Ciekawe czy dogadamy się w kwestii kontraktu. Samemu zawodnikowi też raczej nie na rękę walanie się po wypożyczeniach ma teraz dobrą opinie i sadze, że chciałby podpisać jakiś kontrakt dający mu spokój.

edit: No i nie wiem jak odbierać to że ktoś napisał że Lewski się włączył do gry.
Co do linku kolegi poniżej: z tej strony chyba nic się nigdy nie sprawdziło także proponowałby nie wklejać linków do stron, które kłamią.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.01.2011 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 20.01.2011, 17:36

witam.no rzeczywiscie sie rozpisales i stawiasz sprawy tak jakbys juz wszystko wiedzial jak bylo.to ja moze odpisze w punktach.
1.co do rodzaju kontraktu to mysle, ze nalezaloby poczekac z ferowaniem wyrokow do podpisania kontraktu, bo juz znowu oceniasz zarzad zanim cos podpisal opierajac sie na jakichs informacjach prasowych a jak wiemy informacje prasowe to mozna sobie wiesz co
2.zgadzam sie ze nie moze byc tylu wypozyczonych, ale ja daje nowemu zarzadowi (o ile ktos inny tez im ten czas da ) na uporzadkowanie spraw i budowe druzyny 2 sezony.
3.a tam od razu gnac do kosciola, ale jak podpisza kogos sensownego to moim zdaniem praca Stana wreszcie zacznie przynosic pierwsze wymierne efekty i nalezaloby to wtedy docenic, bo jak ma sie odwage jezdzic po zarzadzie to powinno sie byc uczciwym i tez trzeba umiec pochwalic (jak juz pisalem wczesniej ja bede ocenial jak ekipa bedzie skompletowana)
4.co do kasy to oczywiscie jest ona wazna (jak dla wiekszosci ludzi - nie tylko pilkarzy) Lech jesli nie wiecej to daje podobne kontrakty, wiec bedac pilkarzem z zagranicy, majac mgliste pojecie o naszej kopanej kogo wybierzesz?Lech to obecny mistrz, pokazal sie w Europie i to teraz z niego latwiej sie wypromowac.Nasza wyprzedaz byla przed ich LE a na Brozkow juz dawno Turcy polowali.Ciekawe czy teraz tak latwo sie u nas wypromowac?
5.Skad wiesz jak bylo z Ubiprapem i Genkovem?ja widze to tak, ze z Genkovem juz dawno rozmawiamy, puscili z menedzerem zaslone dymna, ze jednak nie przyjdzie a tu bach i jest.jak dla mnie to Genkov jest lepsza opcja niz Ubiprap
6.jedyne co my teraz mozemy zaproponawac to rzeczywiscie pokazac przyszlym zawodnikom jakie transfery z klubu byly ostatnio, ale jak nie zaczniemy sie pokazywac w Europie to i ten argument wypadnie nam niedlugo z reki.pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nh79 : 20.01.2011 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.01.2011, 17:48
Co do Genkowa, to też myślałem, że raczej chodzi o wypożyczenie z opcją pierwokupu, ale jemu się ponoć latem kontrakt kończy. Bułgarzy mieli dać za niego 400 tyś euro, my ponoć orientacyjnie dajemy 500-550k euro. Jak za zawodnika, który za pół roku miałby kartę na ręce, to całkiem sporo.

Z WO i ich rewelacjami na temat bramkarzy do "Gdybym był bogaty..." bo to jest nawet mniej konkretne niż "przecieki" Zbymaka.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.01.2011, 18:18
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Nie po to go Cupiał "wyp ...rosił" go na zbity pysk, by teraz znowu przyjąć go pod swoje skrzydła.
Jak wyszliśmy na tym (koniec ładnej ofensywnej gry Wisły) a jak Kamil (LM i znaczący udział jego osoby w tym sukcesie) wszyscy wiemy. Czasami dobrze przyznać się do błędu, czego życzę Cupiałowi. Boguś potrafi wybaczać, co pokazał chociażby ostatnio przygarniając Heńka.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.01.2011, 18:19
A do jakiego błędu ma się Cupiał przyznać bo nie bardzo rozumiem?
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.01.2011, 18:30
Co do polityki transferowej: dla mnie żenadą jest polityka zamieszczania informacji o zainteresowaniu jakimś graczem na oficjalnej stronie zanim wszystko jest zaklepane. Po co to wszystko? Jak coś nie wypali z Meliksonem lub Genkovem to wyjdziemy na idiotów. Jeszcze większych niż Arka z Kowalewskim i Jaga z Poźniakiem. Chyba nikomu nic się nie stanie jak by parę dni jeszcze poczekał, na już ostateczną informację o nowym graczu. Co innego info na wislakrakow.com, bo od tego typu rzeczy jest ta strona, a co innego relacja z przylotu(!) na oficjalnej stronie. Moim zdaniem to amatorka i to totalna, a nie profesjonalizm.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.01.2011, 18:32
Tylko porównaj sobie grę emeryta Żurawskiego w poprzedniej rundzie i grę emeryta Kosowskiego ostatnio w Wiśle... Samo przez siebię się do ust wciska : "Kosa wracaj"
Poza ty Kosa powiedział że jak będzie okazja to zawsze wróci i może nawet za darmo dla Wisły grać po kontrakcie na Cyprze.. Jakby Kosa wrócił to nawet dwa karnety na G bym kupił...!

Awe napisał(a):Wyświetl post
Jak coś nie wypali z Meliksonem lub Genkovem to wyjdziemy na idiotów.
Melikson jest tak napalony na Wisłę że na 99 % tu przyjdzie, a co do Genkova to o ile mnie nie myli "Kobieca intuicja" to on już podpisał umowę i jutro go pokarzą, bo dzisiaj już nie poinformują o tym.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 20.01.2011 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 20.01.2011, 18:35
Neo1221 napisał(a):Wyświetl post
Tylko porównaj sobie grę emeryta Żurawskiego w poprzedniej rundzie i grę emeryta Kosowskiego ostatnio w Wiśle... Samo przez siebię się do ust wciska : "Kosa wracaj"
Poza ty Kosa powiedział że jak będzie okazja to zawsze wróci i może nawet za darmo dla Wisły grać po kontrakcie na Cyprze.. Jakby Kosa wrócił to nawet dwa karnety na G bym kupił...!
lol ty tak na serio? to popatrz sobie kiedy ostatnio Kosa grał w Wisle, jak możesz to porównywać z ostatnią rundą Żurawskiego?
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.01.2011, 18:42
skończcie z tym Kosowskim co miał ugrać w Wiśle już ugrał następny po Żurawiu przyjedzie i nic nie wniesie do drużyny
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.01.2011, 19:04
No to jest już Genkov , za chwilę Melikson, potem Roger z Grecji i będziemy uzupełniać obronę. Najpier Lisowski z Widzewa w sam raz na ławkę i na pojedyncze mecze w razie kartek. Póżniej środkowy obrońca i tutaj opcje są dwie albo młody 19 letni gość lub zawodnik mający 30lat.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.01.2011, 19:24
Reser napisał(a):Wyświetl post
A do jakiego błędu ma się Cupiał przyznać bo nie bardzo rozumiem?
Do bezmyślnego pozbycia się z drużyny jednego z najcenniejszych zawodników, przy którym nigdy nie zdarzały się Lewadie i Karabachy, czym poważnie zaszkodził całemu zespołowi. Kosowski zawsze nieprawdopodobnie odmieniał drużynę na lepsze, jego wkład w jej grę, zangażowanie i mentalność zawsze był bezcenny.

I zastąpienia go Łobodzińskim

Gdyby Kosa wrócił, teraz również z pewnością byłbym magnesem dodatkowo przyciągającym na trybuny część kibiców.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 20.01.2011, 19:26
wwf napisał(a):Wyświetl post
potem Roger z Grecji.
Roger powiedział, że nie chce grać dla Wisły, z czego się cieszę.
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Stary 20.01.2011, 19:31
wwf napisał(a):Wyświetl post
[...] potem Roger z Grecji i będziemy uzupełniać obronę. Najpier Lisowski z Widzewa w sam raz na ławkę i na pojedyncze mecze w razie kartek. Póżniej środkowy obrońca i tutaj opcje są dwie albo młody 19 letni gość lub zawodnik mający 30lat.
Widze że ktos zbyt bardzo do serca bierze to co pisza w mediach .. chociaz nawet pisali o tym ze roger sie nigdzie nie wybiera .. wiec nie wiem czemu tak ktos napisal .Nastepnie Lisowski .. heh lewy obronca nie jest w kregu zainteresowan wisly .. 19 letni obronca ..to pewnie chodzi o Alhassan'a .. hmm to plotka ... Zostaje 30 latek .. zapewne chodzi o tego Holendra .. powiem tak szczerze wątpie. A wiec z tego postu teoretycznie nic nie dojdzie do skutku .
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 20.01.2011, 19:46
gery napisał(a):Wyświetl post
Widze że ktos zbyt bardzo do serca bierze to co pisza w mediach .. chociaz nawet pisali o tym ze roger sie nigdzie nie wybiera .. wiec nie wiem czemu tak ktos napisal .Nastepnie Lisowski .. heh lewy obronca nie jest w kregu zainteresowan wisly .. 19 letni obronca ..to pewnie chodzi o Alhassan'a .. hmm to plotka ... Zostaje 30 latek .. zapewne chodzi o tego Holendra .. powiem tak szczerze wątpie. A wiec z tego postu teoretycznie nic nie dojdzie do skutku .
Ci którzy chcieliby Lisowskiego w Wisle (pomijam fakt że Stan już dementował to nazwisko a jego o takie sciemy jak u wiemy kogo to bym raczej nie posądzał) to chyba źle życzą temu klubowi
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Stary 20.01.2011, 19:54
martonas napisał(a):Wyświetl post
Ci którzy chcieliby Lisowskiego w Wisle (pomijam fakt że Stan już dementował to nazwisko a jego o takie sciemy jak u wiemy kogo to bym raczej nie posądzał) to chyba źle życzą temu klubowi
otoz to .. zgadzam sie
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.01.2011, 19:55
Czy to prawda że Genkov ma być tylko wypożyczony?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.01.2011, 19:58
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
a skąd takie wiadomości?
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 20.01.2011, 19:59
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
NIE, podpisze długi kontrakt i zbombarduje bramkarzy polskiej ekstraklasy!

A Melikson mu w tym pomoże
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 20.01.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 20.01.2011, 20:12
A Nourdin wymodli u Allaha Ligę Mistrzów.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.01.2011, 20:19
martonas napisał(a):Wyświetl post
A żes się rozpisał... a co jesli Wisła wcale nie dawała mniej ani klubowi ani piłkarzowi? I akurat wybrał Lecha dlatego że co rok grają przyzwoicie w pucharach a my co roku odpadamy w rundzie eliminacyjnej. Wykluczasz taką opcję? Jeśli nie, to czemu się zachowujesz jakbyś był wszystkowiedzący?
Absolutnie nie mam ochoty wdawać się w głębszą dyskusję, bo moim zdaniem nie ma ona sensu.

Chodzi tylko o to, że moim zdaniem Wisła ma jednak argumenty. Przecież nie chcemy pozyskać zawodników ponad stan - tylko tych jak najbardziej w naszym zasięgu. Więc konkurujemy z klubami o podobnym potencjale sportowym i finansowym jak my.

Co do Amiki: akurat za rok mogą w ogóle nie grać w pucharach, więc taki argument jest średnio trafiony.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.01.2011, 20:23
ale przed nimi mecz w LE z Bragą więc mają argument w ręku lepszy niż my obecnie

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 20.01.2011, 20:38
a tak na marginesie... coś długo podpisują kontrakt z tym Genkovem
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.01.2011, 20:42
Na stronie Dynama też trochę o tym skrobnęli http://www.fc-dynamo.ru/articles.php...ype=1&aID=1414
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów