The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2011, 01:04
pierdek18 napisał(a):Wyświetl post
wiec udzielajac tego wywiadu 8 stycznia mówił raczej o Genkovie... 11 dni tyle trwało załatwianie zgody na negocjacje?hmm
przez te 11 dni to raczej negocjowali z klubem kwotę odstępnego a nie tylko załatwiali zgodę, ale co ja tam wiem...
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Od: 11.2010

Stary 20.01.2011, 11:25
No to niech się teraz Stach wykaże w tych negocjacjach z Genkovem... Oby nie trwały zbyt długo no i żeby ew. miał w zanadrzu inny argument niż finanse ;D
Odpowiedz cytując
Sylwek0911
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 20.01.2011, 11:26
wiadomość z FB "Cvetan Genkov wylądował. Cały i zdrowy. Wkrótce zdjęcia z lotniska"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.01.2011, 11:26
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie ściągniemy następnego Bunozy to pewnie i tak jako takie właśnie przejdzie .
To jest właśnie dylemat - czy lepiej ściągnąć ofiarę losu, czy nie ściągać nikogo? IMHO - lepiej dać szanse jakiemuś chłopakowi z ME niż testować, czy jakiś gość jest faktycznie tak słaby jak uważają jego poprzedni pracodawcy ( a my często testujemy kolesi, którzy zmieniają kluby jak rękawiczki - i raczej nie z wyboru).
Tyle, że wtedy słoma z butów wyszłaby od razu na światło dzienne, a tak można mydlić oczy: "ściągnęliśmy, ale się nie sprawdził".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.01.2011, 11:31
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.01.2011, 11:41
Pewnie jak sie nie dogadaja w sprawie definytywnego transferu to go wypozycza na rok no nic pozyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.01.2011, 11:52
No dobra Panowie juz skonczmy. To jest temat o transferach a nie o modzie.

Co do samych ruchow w klubie. Wszystko powoli ladnie sie uklada i oby z dobrym efektem koncowym. Fajnie ze maja jeszcze dojsc bramkarz i stoper, ale mam cichutka nadzieje ze jesli znajda jakiegos bocznego obronce to ze jednak tez go kupia lub wypozycza bo uwazam ze na jeden przynajmnije bok obrony ktos by sie jeszcze przydal.
Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 20.01.2011, 12:07
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
... Wszystko powoli ladnie sie uklada i oby z dobrym efektem koncowym. Fajnie ze maja jeszcze dojsc bramkarz i stoper, ale mam cichutka nadzieje ze jesli znajda jakiegos bocznego obronce to ze jednak tez go kupia lub wypozycza bo uwazam ze na jeden przynajmnije bok obrony ktos by sie jeszcze przydal.
Narazie nic się nie układa. Nie pozyskaliśmy jeszcze nikogo. Przynajmniej ja niczego o wzmocnieniach na
"oficjalnej" nie przeczytałem .
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.01.2011, 13:01
Edo napisał(a):Wyświetl post
jeśli wypalą transfery to parę osób z tego forum będzie musiało się pociąć bo gdzie tu narzekać ? gdzie te łzy wylewać ?
A myślisz że większość z tych osób wylewa łzy dla samego ich wylewania, czy raczej z obawy o to co się w klubie od kilku lat dzieje? Myślisz że nie będą się cieszyć ze wzmocnienia Wisły?

Ja pierwszy będę bardzo zadowolony z faktu podpisania tych graczy i nie zamierzam tego ukrywać. Tych dwóch graczy wygląda całkiem obiecująco - i myślę, że za ich sprowadzenie należałaby się Stanowi zdecydowanie pochwała.

O ile ... uda się ich sprowadzić

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.01.2011, 13:14
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ainteresowana/
Jak po czymś takim facet nie podpisze to...
..
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 20.01.2011, 13:16
Genkov zapytany o przypadek Hrisova ...
„Wiem, że w Wiśle grał Georgi Hrostov. To, że sobie tu nie poradził, to jego problem "
Krótka piłka
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 20.01.2011, 13:37
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
Narazie nic się nie układa. Nie pozyskaliśmy jeszcze nikogo. Przynajmniej ja niczego o wzmocnieniach na
"oficjalnej" nie przeczytałem .

Czepiasz sie Dlatego napisalem ze zaczyna powoli sie ukladac a nie ze sie uklada. Wszak jest postep od wtorku bo juz samolot dolecial do krk i na pokladzie byl nawet Genkov. Czy skonczy sie to transferem to inna sprawa ale progres jest
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.01.2011, 13:57
"Jeszcze kilka dni temu w bułgarskich mediach pojawiała się informacja, że Genkov nie ma zamiaru odchodzić z Dinama i zostaje w Moskwie. Tymczasem w czwartek samolot z zawodnikiem na pokładzie wylądował w Balicah. To była nasza taktyka, żeby nie robić wokół tego transferu wiele zamieszania, dlatego takie informacje pojawiły się w bułgarskich mediach. To była bardziej taktyka niż rzeczywistość” – tłumaczy menedżer piłkarza, który przyleciał z nim do Krakowa"

a zaczynałem w nich wątpić,a tu sie okazuje ze nawet zaskoczyc potrafią.Brawo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 20.01.2011, 14:01
Cytat:
"Jeszcze kilka dni temu w bułgarskich mediach pojawiała się informacja, że Genkov nie ma zamiaru odchodzić z Dinama i zostaje w Moskwie. Tymczasem w czwartek samolot z zawodnikiem na pokładzie wylądował w Balicah. To była nasza taktyka, żeby nie robić wokół tego transferu wiele zamieszania, dlatego takie informacje pojawiły się w bułgarskich mediach. To była bardziej taktyka niż rzeczywistość” – tłumaczy menedżer piłkarza, który przyleciał z nim do Krakowa"
Proponuję na razie wypuścić siurki z rąk i cierpliwie czekać, bo może się okazać że wizyta w Krakowie jest dalszą częścią tej taktyki menedżerskiej, w której Wisła robi jako straszak dla innego bogatszego klubu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.01.2011, 14:05
gigant napisał(a):Wyświetl post
Proponuję na razie wypuścić siurki z rąk i cierpliwie czekać, bo może się okazać że wizyta w Krakowie jest dalszą częścią tej taktyki menedżerskiej, w której Wisła robi jako straszak dla innego bogatszego klubu.
a co my strażacy?

Dla niby kogo mamy robic jakos straszak,jak każdy da wiecei niz My.
E: jakos ciezko mi uwierzyć w niepowodzenie tego transferu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.01.2011 o godz. 14:12.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 20.01.2011, 14:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a co my strażacy?

Dla niby kogo mamy robic jakos straszak,jak każdy da wiecei niz My.
No własnie.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.01.2011, 14:11
gigant napisał(a):Wyświetl post
Według mnie chodziło o to żeby trochę ruskich zmiękczyć, bo prawdopodobnie straszli ich kolejny wypożyczeniem z którego ruscy nie mieliby wiele profitów.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 20.01.2011, 14:13
moim zdaniem to jako drugiego napastnika powinniśmy sprowadzić Marcina Juszczyka (2 w 1 bramkarz i napastnik) z poloni bytom. wczoraj nieżle sobie poczynał w ataku mial 2 akcje z których mógł strzelić gola ( popisał się niezłym szczupakiem a w drugiej akcji pokazał swoją szybkość i urwał się obrońcom ale piłka o milimetry minęła słupek bramki)
BRAĆ GO
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 20.01.2011 o godz. 14:18.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.01.2011, 14:13
Sam Genkov przyznaje, ze te wszystkie spekulacje prasowe, ze jednak tu nie przyjdzie to była taktka menedzera, zeby nie robić zamieszania wokół transferu.Miałem tu napisać co sądzę o tych wszystkich płaczkach i ich skrajnych nastrojach, ale wszystko już wcześniej napisał WioRexxx i pod wszystkim co napisał się podpisuję.Zyjecie w jakims falszywym przekonaniu, ze jak Stan zglosi sie do danego zawodnika a on uslyszy Wisla to juz nie pytajac o nic pakuje walizki.Zyjecie jakims meczem z przeszlosci co to pokonalismi wielka Barcelone.Znam tutaj paru fanow Barcelony i jak im powiedzialem komu kibicuje to nie wiedzieli o kim mowie.Ja wtedy, ze kiedys tam Was pokonalismy, oni dalej robia oczy i juz przez grzecznosc sie usmiechali, ze niby juz pamietaja o co chodzi.Nie chce powtarzac forumowicza WioRexxx'a ale kiedy w koncu zrozumiecie, ze Wisla po takich wtopach jak Karabach itd jest zadnym lakomym kaskiem.Dla mnie jak Melikson i Genkov podpisza to bedzie cud, bo niby co my im mozemy zaproponawac.Przychodzi taki Lech i bije nas na glowe wynikami w Europie, kasa tez lepsza, przychodzi Legia kasa tez lepsza, przychodzi Polonia kasa lepsza.Jak juz pisalem tu wczesniej Ja czekam spokojnie do konca stycznia z ocenami.Wisla nie ma na dzien dzisiejszy nic do zaoferowania ciekawego, wiec wyluskanie jakichs ciekawych grajkow graniczy z cudem.Jestesmy w dupie z wszystkim.Pajlic wszystko powiedzial : trenigi lekkie za Kasperczaka, koledzy sie nie szanuja.(gram tutaj w uk w amatorskiej lidze, trenujemy sobie i takie zachowania nie maja tu miejsca).Przyklad gralismy pierwszy mecz z Angolami, adrenalina u mnie na maksa, na boisku była taka walka, ze jak wbiłem się ciałem w angola to az polecial na bandy, krew mu poszal z lapy, podbilem przybilem piatke, on przybil nawet nie pisnal, bgo sedzia nic nie gwizdnal.Jak ogladam mecze w tej totalnie amatorskiej lidze to jedyni, ktorzy placza i machaja rekami to Polacy.Tlumacze im sedzie nie gwizdze to grasz a nie jeczysz, bo oni w tym czassie juz ustawieni leca na brame i nie patrza na sedziego.Taka nasza mentalnosc, wiec z calym szacunkiem dla BRozkow nie zaluje, ze ich sprzedano.Potrzeba nam ludzi, ktorzy beda gryzli trawe, zeby wygrac mecz, niezaleznie z kim gramy.Nic mnie tak nie drazni w pl lidze (a ogladam i kibicuje tylko jej) jak placzki symuluja, machaja lapami, dra sie na sedziego itd.Gra przez to traci plynnosc, ciagle przerwy.Jak moja druzyna tak w pierwszym meczu plakala i sie na sedziego gapila to dostalismy 2 bramy od slabszej druzyny, ale skoncentrowanej na maksa i dostalimy 4:3 i po meczu.Po takiej lekcji juz nikt poki sedzia nie zagwizdze nie gapi sie na niego tylko kazdy gapi sie na pilke.pozdrawiam
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.01.2011, 14:26
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Według mnie chodziło o to żeby trochę ruskich zmiękczyć, bo prawdopodobnie straszli ich kolejny wypożyczeniem z którego ruscy nie mieliby wiele profitów.
Ale jemu nie o to chodzi. Dopóki zawodnik nie podpisze, nie ma się co napalać. Gość wygląda aż za dobrze: napastnik, tani, strzelał ostatnio regularnie bramki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.01.2011, 14:49
„Wiem, że z Wisły odszedł niedawno Paweł Brożek. Właśnie dlatego tu jestem i będę się starał zrobić wszystko, żeby go zastąpić. Chciałbym pomóc drużynie i zostać z Wisłą mistrzem Polski, a potem zagrać z zespołem w europejskich pucharach” – przekonuje piłkarz.

Genkov w wypowiedziach dla oficjalnej strony Wisły mówi już jakby był świeżo upieczonym nowym nabytkiem Wisły. To prorokuje pozytywnie jeśli chodzi o realizację transferu. Jednak nic nie możemy być na 100% pewni.

„Wiem, że w Wiśle grał Georgi Hrostov. To, że sobie tu nie poradził, to jego problem. Ja będę chciał dać z siebie wszystko i pomóc zespołowi. Oczywiście, czas pokaże, jak będzie” – zaznacza piłkarz.

Czyli łagodne stwierdzenie "Hristov to dziad i łamaga". Zawodnik jest pewny swojego. Nie zalecałbym popadać w hurraoptymizm, ale jego wypowiedzi nawiązują do dobre realizacji tego transferu i jego gry dla Wisły.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.01.2011, 14:55
Jak dla mnie, to Genkov już przyjechał tutaj podpisać kontrakt. Jedynie Biuro Prasowe ubezpieczyło się na wypadek gdyby coś poszło nie tak - patrz Melikson
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.01.2011, 15:01
Cwetan Genkow zameldował się w Balicach - http://www.malopolskatv.pl/przyszly-...uz-w-krakowie/
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 20.01.2011, 15:02
nh79 napisał(a):Wyświetl post
Sam Genkov przyznaje, ze te wszystkie spekulacje prasowe, ze jednak tu nie przyjdzie to była taktka menedzera, zeby nie robić zamieszania wokół transferu.Miałem tu napisać co sądzę o tych wszystkich płaczkach i ich skrajnych nastrojach, ale wszystko już wcześniej napisał WioRexxx i pod wszystkim co napisał się podpisuję.Zyjecie w jakims falszywym przekonaniu, ze jak Stan zglosi sie do danego zawodnika a on uslyszy Wisla to juz nie pytajac o nic pakuje walizki.Zyjecie jakims meczem z przeszlosci co to pokonalismi wielka Barcelone.Znam tutaj paru fanow Barcelony i jak im powiedzialem komu kibicuje to nie wiedzieli o kim mowie.Ja wtedy, ze kiedys tam Was pokonalismy, oni dalej robia oczy i juz przez grzecznosc sie usmiechali, ze niby juz pamietaja o co chodzi.Nie chce powtarzac forumowicza WioRexxx'a ale kiedy w koncu zrozumiecie, ze Wisla po takich wtopach jak Karabach itd jest zadnym lakomym kaskiem.Dla mnie jak Melikson i Genkov podpisza to bedzie cud, bo niby co my im mozemy zaproponawac.Przychodzi taki Lech i bije nas na glowe wynikami w Europie, kasa tez lepsza, przychodzi Legia kasa tez lepsza, przychodzi Polonia kasa lepsza.Jak juz pisalem tu wczesniej Ja czekam spokojnie do konca stycznia z ocenami.Wisla nie ma na dzien dzisiejszy nic do zaoferowania ciekawego, wiec wyluskanie jakichs ciekawych grajkow graniczy z cudem.Jestesmy w dupie z wszystkim.Pajlic wszystko powiedzial : trenigi lekkie za Kasperczaka, koledzy sie nie szanuja.(gram tutaj w uk w amatorskiej lidze, trenujemy sobie i takie zachowania nie maja tu miejsca).Przyklad gralismy pierwszy mecz z Angolami, adrenalina u mnie na maksa, na boisku była taka walka, ze jak wbiłem się ciałem w angola to az polecial na bandy, krew mu poszal z lapy, podbilem przybilem piatke, on przybil nawet nie pisnal, bgo sedzia nic nie gwizdnal.Jak ogladam mecze w tej totalnie amatorskiej lidze to jedyni, ktorzy placza i machaja rekami to Polacy.Tlumacze im sedzie nie gwizdze to grasz a nie jeczysz, bo oni w tym czassie juz ustawieni leca na brame i nie patrza na sedziego.Taka nasza mentalnosc, wiec z calym szacunkiem dla BRozkow nie zaluje, ze ich sprzedano.Potrzeba nam ludzi, ktorzy beda gryzli trawe, zeby wygrac mecz, niezaleznie z kim gramy.Nic mnie tak nie drazni w pl lidze (a ogladam i kibicuje tylko jej) jak placzki symuluja, machaja lapami, dra sie na sedziego itd.Gra przez to traci plynnosc, ciagle przerwy.Jak moja druzyna tak w pierwszym meczu plakala i sie na sedziego gapila to dostalismy 2 bramy od slabszej druzyny, ale skoncentrowanej na maksa i dostalimy 4:3 i po meczu.Po takiej lekcji juz nikt poki sedzia nie zagwizdze nie gapi sie na niego tylko kazdy gapi sie na pilke.pozdrawiam

Masz kolego bardzo duzo racji z tym co piszesz. Kwesti finansowych jednak nie znamy i nie wiemy czy faktycznie te kilka klubow ktore wymieniles daja wiecej niz My czy po prostu w Wisle ktos w koncu zaczal racjonalnie wydawac pieniadze i jak cena lub wynagrodzenie jakiegos grajka ociera sie o absurd to po prostu dziekujemy za romzowy. Jesli tak jest to uwazam to za zdrowe i uzasadnione podejscie do transferow. Natomiast co do kwesti atrakcyjnosci, to chociazby taki wywiad jak ten dzisiaj z Genkovem pokazuja ze jednak cos mamy do zaoferowania, wiec nie jest tak zle.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 20.01.2011, 15:39
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...juz_w_krakowie

Na oficjalnej dodali nawet krótki filmik z przylotu Genkova.

Wygląda na to, że podpis na kontrakcie jest tylko formalnością, no bo przecież robienie takiego szumu w okół zawodnika z którym ma się dopiero negocjować i tak naprawdę nie wiadomo, czy dołączy do drużyny byłoby niepoważne. Czekamy.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 20.01.2011, 15:46
MCX napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...juz_w_krakowie

Na oficjalnej dodali nawet krótki filmik z przylotu Genkova.

Wygląda na to, że podpis na kontrakcie jest tylko formalnością, no bo przecież robienie takiego szumu w okół zawodnika z którym ma się dopiero negocjować i tak naprawdę nie wiadomo, czy dołączy do drużyny byłoby niepoważne. Czekamy.
To jest Wisla w tym klubie wszystko jest mozliwe.

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 20.01.2011, 15:47
Dobra wszystko fajnie wygląda a my nadal nie mamy klasycznego lewoskrzydłowego ...
Środek pomocy z Meliksonem może będzie jakoś wyglądał ale boki to takie sztywne u nas są ;/ Kirm gra w kratkę, Małecki lepiej niech teraz do napadu idzie i na lewą stronę nie mamy grajka ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.01.2011, 15:53
anthony09 - moze emeryturka dla Kamila ktorego juz chyba nie chca na Cyprze
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 20.01.2011, 15:56
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
anthony09 - moze emeryturka dla Kamila ktorego juz chyba nie chca na Cyprze
Znowu poruszacie ten temat ;/

Ale wiekszosc by chciala Kamilka na tym forum

Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.01.2011, 16:06
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Znowu poruszacie ten temat ;/

Ale wiekszosc by chciala Kamilka na tym forum
Nie po to go Cupiał "wyp ...rosił" go na zbity pysk, by teraz znowu przyjąć go pod swoje skrzydła.

Co do naszych prawie... "pewnych" wzmocnień, to wyglądają na nieprzypadkowych kopaczy, pozycja napastnika jednak, już przed odejściem P. Brożka wymagała wzmocnienia, więc teraz nawet zakładając, że podpiszemy "Gieńka" i tak potrzebujemy jeszcze jednego napadziora. Nie wspominająć już o bramkarzu i stoperze. Mam nadzieje, że ten kto wymyślił info o Peskoviciu był poprostu pijany, a "jasnowidz" Zbymak wie co pisze, że temat jest już nie aktualny.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów