The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2011, 11:24
kwader napisał(a):Wyświetl post
Jesteś pewien, że wieża udzieliła zgody samolotowi na lądowanie ?
Z wczorajszego raportu komisji Millera i zapisów rozmów wynika, że oni nie chcieli jej wydać ale nakazał im ja dać jak go określili "międzynarodowy nr 1" z Moskwy.
Odpowiedz cytując
kwader
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 19.01.2011, 11:26
Ale czy dali ? Bo z wcześniejszych stenogramów rozmów samolotu z wieżą wynikało, że nie
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.01.2011, 11:27
Poza tym jest jeszcze takie zdanie:

"Niech sami dalej lecą".

I o czym to świadczy? O braku zgody domniemanej, czy o zgodzeniu się, że wysyłamy na pewną śmierć [nie mówię o intencjach ale o działaniu i skutku działania] bo jak to inaczej określić?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.01.2011, 11:30
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
wytłumaczcie mi jedno

Dlaczego podniecacie się jakims art. z gazety polskiej a o prawdziwych ekspertach (pilotach majorach profesorach) mówicie że sie nie znają?

Oglądam od 9 TVP3 zostało zaproszonych 3 gości i każdy z nich twierdził (a były to rozmowy osobne) że większość win ponoszą piloci. Więc jak to jest?
To może ja Ci spróbuje wytłumaczyć.

Pierwsza sprawa telewizja. Jeżeli 86 to data Twojego urodzenia, to nie miałeś żadnej sposobności oglądania telewizji komunistycznej. Ja (niestety) miałem. Wówczas na murach były napisy "TV łże". I dokładnie odzwierciedlało to stan rzeczywisty. Przeświadczenie, że wraz upadkiem komunizmu telewizja zaczęła być prawdomówna i zakończyła sie w niej propaganda jest ogromną naiwnością. Propaganda i kłamstwo jest dalej, tylko jedni robią to inteligentniej i mniej a inni łopatologicznie i więcej. Jak się ogląda TV z nieufnością i bez wewnętrznej chęci potwierdzenia własnych poglądów to bez trudu wyłapuje się kit.

Druga sprawa eksperci. Tzw. "prawdziwi eksperci" jak to nazywasz. Sam mogę uchodzić za "prawdziwego eksperta" w pewnej dziedzinie (ale się za takiego nie uważam) i co nieco orientuje się w temacie. Otóż zawsze się bardzo dziwię skąd oni biorą w takich ilościach tych "ekspertów". W Polsce ludzi znających się naprawdę na jakieś dziedzinie techniki, czy też ogólnie życia jest zwykle co najwyżej kilku a czasami jeden lub dwóch. Reszta udaje ekspertów, błyszczy światłem odbitym. To, że ktoś gdzieś pisuje do czasopisma lotniczego, jest profesorem, czy lotnikiem na ogół nie oznacza, że może cokolwiek sensownego i od siebie powiedzieć na temat takiej nietypowej katastrofy.

Tyle odnośnie merytorycznej wartości naszych "ekspertów". Inna sprawa. Daj mi temat i jak najbardziej absurdalną tezę ekspertyzy. I dwa tygodnie czasu. I pieniądze. Dam Ci ekspertyzę podpisaną przez "ekspertów" np. dwóch profesorów.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.01.2011, 11:42
Idąc Twoim tokiem rozumowania to nie możemy nikomu ufać razem z GP. Bo wszyscy kłamią.
Co do ekspertów. To sam widzisz że na największych kreują sie politycy. Skąd u nich właśnie ta widza ekspercka skoro mówisz że takiej nawet piloci, wojskowi i profesorowie nie mają? Czy właśnie to nie jest manipulowanie?

Czy mam podziwiać postawę JKM który napisał że była katastrofa już po katastrofie więc zajmijmy się podatkami i dziura budżetową.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.01.2011, 11:49
Idąc Twoim tokiem rozumowania to nie możemy nikomu ufać razem z GP. Bo wszyscy kłamią.
Co do ekspertów. To sam widzisz że na największych kreują sie politycy. Skąd u nich właśnie ta widza ekspercka skoro mówisz że takiej nawet piloci, wojskowi i profesorowie nie mają? Czy właśnie to nie jest manipulowanie?

Czy mam podziwiać postawę JKM który napisał że była katastrofa już po katastrofie więc zajmijmy się podatkami i dziura budżetową.
Wislak to nie ma sensu. Cala ta dyskusja nie ma sensu. Ani oni nie sa w stanie przekonac nas ani my ich. Co do ekspertow to wiarygodni sa Ci ktorzy podaja "twoja" prawde. Z takiego zalozenia wychodza ludzie na tym forum.
Miller byl dyskredytowany tutaj nieraz, pisano ze nie powinno sie mu wierzyc. Po czym od wczoraj nagle juz mozna. Co do wczorajszej konferencji pokazala to czego wszyscy sie spodziewali czyli przerazajacy ogrom bledow rosyjskich kontrolerowm ktorych duzy wplyw na katastrofe jest niepodwazalny. Natomiast smiesza mnie ze niektorzy juz tutaj napisali ze w takim razie piloci nie sa wogole winni. Poczekajmy na raport koncowy polskiej komisji, wtedy bedzie mozna ocenic obie strony.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.01.2011, 12:05
Fałszywe dane o widoczności? Ty w ogóle czytasz jakieś stenogramy itp. czy bazujesz na art. GP?

Dostali dane takie jakie miała wieża. To że były tam przyrządy jak za czasów IIWŚ i pokazywały BYĆ MOŻE błędne dane to wina kontrolerów? I wybacz ale trzeba być ostatnim kretynem aby sądzić że wieża sprowadziła samolot specjalnie na błędny kurs. Poczekajmy jeszcze tydzień może dwa a wszystko powinno być już w miarę jasne.

Jaka zgoda o czym mówisz? Albo nie wiesz albo nie chcesz wiedzieć że nie mogli nie zgodzić się na lądowanie. Jest tylko jeden przypadek kiedy mogą to zrobić a jest to ZAMKNIĘCIE lotniska!!
Dla Ciebie mogę bazować na PAP oraz nawet na Wprost - Lisa:

Cytat:

IAR / PAP

Radosław Różycki 18.01.2011

Nie lądowali "za wszelką cenę". Wieża milczała

Wieża nie reagowała, kiedy TU-154M źle podchodził do lądowania, a pilot chciał poderwać samolot, jeszcze przed komendą wieży "Horyzont" – wynika z informacji przedstawionych przez komisję Jerzego Millera.
Eksperci podkreślają, że wieża nie informowała o lotnisku zapasowym i nie informowała o schodzeniu z kursu lądowania.
Z ustaleń polskiej komisji wynika, że o godz. 8.39 samolot poinformował, iż wchodzi w ścieżkę lądowania i jest w odległości 10 km od celu. "Samolot ze ścieżką 3-12" - informuje załogę kontroler.
Mjr Robert Benedict zauważył, że gdyby podejście przebiegało właśnie po ścieżce 3-12, to w danym momencie samolot nie byłby w odległości 10 km od celu. - Samolot był wtedy albo o 85 m wyżej od ścieżki, albo komenda wieży powinna paść 13 sekund później - uznał ekspert, zdaniem którego podejście przebiegało ścieżką oznaczoną jako 2-40.
Później stwierdzono, iż samolot był o 130 m za wysoko i zszedł z kursu o 80 m. - Kierownik strefy lądowania zamiast mówić "na kursie i na ścieżce" powinien dać załodze informację "jesteś za wysoko" albo "odchodzisz od kursu", a nie utwierdzać załogę, że wszystko jest w porządku - ocenił ekspert. Dodał, że 2 km przed lotniskiem nadal odchylenie od kursu wynosiło 20 m nad ścieżką i 80 m od kursu - wciąż nie było reakcji kontrolera.
"Na drugi krąg i koniec"
Jak ocenili polscy eksperci, płk Krasnokutski, podczas sprowadzania polskiego samolotu Tu-154 na lotnisko w Smoleńsku, przyjął "bierną pozycję", a w pewnym momencie z jego wypowiedzi wynika, że pozostawia w gestii pilotów, co zdecydować po ewentualnym nieudanym podejściu do lądowania.
Podczas nagrania, które pokazuje lot Tu-154, padają też niepublikowane dotąd wypowiedzi pilotów. O godz. 8.35 z kokpitu słychać: "Musimy się na coś zdecydować",później: "Tam jest obniżenie".
Na zaprezentowanych nagraniach słychać też słowa z kokpitu: "Nic nie widać" i komendę kapitana Arkadiusza Protasiuka: "Odchodzimy". Pada ona na trzy sekundy przed poleceniem z wieży: "Horyzont".
W tym samym czasie płk Krasnokutski - jak oceniają polscy eksperci - domaga się od swoich przełożonych, żeby podano mu lotnisko zapasowe dla tupolewa, bo chce wiedzieć co ma zrobić z polskim samolotem.
Według polskiej komisji, po tych konsultacjach pułkownik przyjmuje bierną postawę. Padają słowa Krasnokutskiego: "Przede wszystkim przygotuj go na drugi krąg. A... na drugi krąg i koniec". A dalej: "Sam podjął decyzję...niech sam dalej....". Według polskich ekspertów, w ten sposób pułkownik zostawił załogę na własną odpowiedzialność.
Dopiero na wysokości 70 metrów pada komenda "Horyzont". – To za późno – twierdzi komisja, bo powinna paść na wysokości 100 metrów.
Na prezentacji nie odtworzono samej dramatycznej końcówki nagrania z kokpitu tupolewa, którą w ubiegłym tygodniu zaprezentował MAK. Zakończyła się tuż przed momentem zderzenia samolotu z brzozą.
- Nie ma wielu elementów, które jeszcze badamy – przyznał Jerzy Miller. Zapewnił, że wszystkie materiały, które obecnie bada komisja, mają być zawarte w raporcie końcowym.
MSWiA wycofuje stenogramy
Materiały dotyczące rozmów kontrolerów na wieży na lotnisku Smoleńsk, które mają zostać upublicznione na konferencji, nie zostaną opublikowane na stronie internetowej polskiej komisji badającej okoliczności katastrofy - powiedziała przed konferencją rzeczniczka MSWiA Małgorzata Woźniak.
Pułkownik Edmund Klich mówił w Polskim Radiu, że liczy, iż polscy specjaliści odczytają więcej informacji z nagrań z katastrofy smoleńskiej niż udało się odcyfrować Rosjanom. Szef Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych zwrócił uwagę, że wśród rozmów około 20 procent stanowią anonimy i rozmowy niezrozumiałe.
"Trzeba powiedzieć Polakom, k..."
W poniedziałek tygodnik "Wprost" ujawnił fragmenty zapisów nagrań z wieży. Rozmowy prowadzone tego dnia przez rosyjskich oficerów były bardzo nerwowe. Świadczy o tym duża liczba przekleństw.
"Trzeba Polakom powiedzieć: jaki dla nich, k..., wylot" - mówił płk Nikołaj Krasnokutski do kierownika lotów Pawła Plusnina. Słowa padły po tym, jak rosyjski transportowiec ił-76 po raz pierwszy podchodził do lądowania. Prawdopodobnie oznaczało to niezadowolenie związane z wylotem Tu-154 z Warszawy. Wtórował mu kierownik lotów Plusnin: "Gdzie tu, do ch..., się Polacy pchają". Płk Kransokutski, zobaczywszy nieudaną próbę lądowania iła, mówił też: "Job twoju mać, o k..., ale jaja!"
Z zapisów wynika, że do zmiany zdania najprawdopodobniej nakłoniły kontrolerów dopiero konsultacje z moskiewską "Logiką".
Z ustaleń "Wprost" wynika, że polska komisja dysponuje nie tylko zapisem rozmów kontrolerów między sobą, ale także nagraniami korespondencji wieży z moskiewską "Logiką". Nie pada na nich jednoznaczny rozkaz, by sprowadzać polskiego tupolewa, ale presja wywierana na kontrolerach jest wyraźnie odczuwalna. Kontrolerzy prawdopodobnie kontaktowali się z "Logiką" także za pośrednictwem telefonów komórkowych. A tych nagrań polska komisja już nie ma.
Po konsultacjach z Moskwą na wieży kontroli lotów pada też zdanie mogące świadczyć o strachu rosyjskich kontrolerów: "Nie trzęś się, ni ch..., nie trzęś się". Niestety nie wiadomo, kto wypowiada te słowa.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:29
- Nie ma wielu elementów, które jeszcze badamy – przyznał Jerzy Miller. Zapewnił, że wszystkie materiały, które obecnie bada komisja, mają być zawarte w raporcie końcowym.

Ale co z tego że zamieściłeś tutaj relację z komisji? oglądałem ją wczoraj a to jest tylko jej streszczenie.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2011, 12:32
A nie jest niby tak?!
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2011, 12:35
ja tylko w tej sprawie wierze Panu Macierewiczowi.On nie kłamie jak inni dookoła jak z tym że samolot lądował 4 razy czy że śp L. Kaczyński był pod wpływem alkoholu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2011 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:52
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ja tylko w tej sprawie wierze Panu Macierewiczowi.On nie kłamie jak inni dookoła jak z tym że samolot lądował czy że śp L. Kaczyński był pod wpływem alkoholu

Ty tak zawsze czy tylko jak masz jakieś ataki paniki pod jakim alkoholem? Masz rację Macierewicz zawsze mówi prawdę szczególnie gdy dotyczy to MSZ.

I jest to ekspert nad ekspertami zresztą jego wykształcenie jest adekwatne do wiedzy jaką posiada nt. wypadków lotniczych.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.01.2011, 12:53
Idąc Twoim tokiem rozumowania to nie możemy nikomu ufać razem z GP.
W życiu publicznym stosuje prostą zasadę, nie ufam nikomu a najmniej tym, z którymi poglądami się utożsamiam.
I zawsze zadaje sobię pytanie, gdzie leży interes Polski i Polaków ?

Nie napisałem, że wszyscy i we wszystkim kłamią. Napisałem, że kłamstwo i propaganda jest elementem TV, czy ogólnie życia publicznego. Podziały partyjne nie mają tu nic do rzeczy.
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Stary 19.01.2011, 14:16
http://wpolityce.pl/view/6276/Edmund...ytowanego.html

Powiedzcie mi - o co chodzi temu człowiekowi? Cały czas mówi co innego...
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.01.2011, 15:18
No i zaczęło sie przemówienie Tuska i jak zawsze mam nieodparte wrażenie że on mówi o wszystkim i zaraz i niczym. Jak go właśnie słucham z żoną to sobie zadajemy pytanie o czym wogóle on mówi?

Tak jak napisałem o wszystkim i o niczym a zarazem nie wiem o co chodzi. Czy tylko ja tak odczuwam jak jego słucham?

A tutaj mała lekturka http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=1ba10
Ostatnio edytowane przez sergio : 19.01.2011 o godz. 15:21.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 19.01.2011, 17:25
Jak oglądacie teraz sejm to odpowiedzcie mi jeszcze:
jedno z ważniejszych spotkań a na sali połowa posłów. ja sie pytam gdzie oni są? co znudziło się?

ale później najlepiej narzekać że premier mówił bzdury, że pytania do niego były przesadzone itp.

Chyba ze wnoszą toasty w restauracji sejmowej.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.01.2011, 17:39
Jak oglądacie teraz sejm to odpowiedzcie mi jeszcze:
jedno z ważniejszych spotkań a na sali połowa posłów. ja sie pytam gdzie oni są? co znudziło się?

ale później najlepiej narzekać że premier mówił bzdury, że pytania do niego były przesadzone itp.

Chyba ze wnoszą toasty w restauracji sejmowej.
a po ch..j tam siedzieć,wybory dopiero późną jesienia,to wystarczy sie we wrześniu zacząć pokazywac.
powiem tak.od pewnego czasu to co sie dzieje wśród "elit" skutecznie mnie zniechęca do interesowania sie tym co się dzieje w Warszawie.zauważyłem,że zaczynam żyć "obok" państwa.
Ostatnio edytowane przez picasso : 19.01.2011 o godz. 18:39.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.01.2011, 18:05
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Siedzą piloci ,lecą ,mają uprawnienia, dowiadują się że nie ma warunków do lądowania.Na 20 minut przed lądowaniem dowiadują się że widzialność jest 400/50, co chwilę później potwierdza koleś z jaka.Mimo iż minimum na tym lotnisku wynosi 1000/100, łamią wszelkie procedury i decydują się lądować.Nawet jak 5 minut przed lądowaniem koleś z jaka mówi że widoczność jest tylko 200 czyli 5 razy poniżej minimum ,Arek kwituje to słowem 'dziękuje' i jedzie dalej ,włącza autopilota co jest kolejnym decydującym błędem, posługuje się nie tym wyskościomierzem co trzeba, inny(albo i ten) jest źle przez niego ustawiony, nie reaguje na komendy terrain ahead i pull up i sprowadza samolot w las

...i możemy tak do usranej śmierci

Wieża nie ma wysokościomierza, nasi nie podawali im wysokości więc dostawali przybliżone dane.Jak chyba dobrze rozumuje, samolot rozbił się lecąc w dół a nie w bok więc ciężko by go ruskie rozbiły nie wiedząc na jakiej wysokości jest.O mgle wiedzieli już godzinę przed lądowaniem a na 20 minut przed mieli już wszystko jasne.Nie przeczę że to i tak prowizorka ale nie zmienia to faktu że nie mieli prawa nawet myśleć o lądowaniu.Zwykły Rajaner z pasażerami z biletami po 50 euro, odleciał by nawet przez minutę się nie zastanawiając bo inaczej koleś stracił by robotę i miał jeszcze sprawę karną ale w wojsku jak wiadomo procedury i przepisy są po to by je łamać i dlatego w ciągu kilku lat spadły nam 4 samoloty z wojskowymi pilotami - wszystkie przez ich olewactwo i nieuctwo
Myślałem że po odczytach jest wszystko jasne , włączam TVN 24 a tam "eksperci" powtarzają jak mantre wina pilotów-wchodzę na forum i kolejny zonk czytam to samo co mówią "eksperci".
Podsumujmy twoją wypowiedz.
Piloci złamali przepisy?. Przepisy mówią wykonać zajście do wys. 100 m (inne do 120m). Tak zostalo zrobione i podjęto decyzje o odejściu mimo wycia towarzyszy z TVN przez 9 m-cy że były naciski.
Dalej. Nawet "ekspert" E.Klich i obecny dowódca 36 pułku nie wiedzieli w TV czy wciśniecie przycisku "UCHOD" wyłączy automat na lotnisku bez ILS. Protasiuk wygląda na to ze wcisnał i stracił kilka sekund które pewnie zaważyły. Błąd może błąd.
Jest jedno ale! Jeśli byłby na ścieżce poziomej ( a nie ok.80m z boku ) i bliżej pasa ( kontrolerzy podawali ze samolot jestok. 800 bliżej niż był w w rzeczywsitości)- za co odpowiadają bez chyba wątpliwości KONTROLERZY- to by odeszli ( nie zaczepiliby o drzewa) lub wylądowali.
Sygnały PULL UP i TERRAIN AHEAD były generowane przez systemy nie funkcjonujące na lotnisku Siewierny i piloci prawidlowo nie reagowali na nie podchodząc nieprecyzyjnie
To takie trudne do zrozumienia? Czy trzeba to dyskutować o pobocznych sprawach i się kłócić.?Pluć na polskich pilotów, generala i prezydenta. K....a ludzie myślcie. Radość wam sprawia mówienie o rodakach że są niedoszkoleni i alkoholicy. Tak fajnie jest srać do własnego gniazda?.Przecież o to chodzi "towarzyszom" z Moskwy i ich uczniom szkolonym przez nich przez lata w Polsce
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 19.01.2011, 18:33
Tymczasem dowiadujemy się o kolejnym sukcesie Polski:

Tusk o śledztwie smoleńskim: "[...] Zadanie zakończyło się sukcesem."

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/pre...-m_168132.html
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 19.01.2011, 22:23
Winę ponoszą organizatorzy wylotu - kto normalny godzi się na lądowanie polskiej elity z głową pańśtwa na czele na takim lotnisku jak sprzed 80 lat ? Pytam KTO

RZĄD TUSKA TO PORAŻKA!!!Wszystko drożeje , pensje niskie , zakłamanie , obłuda , fałsz!!!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2011, 22:36
jak to powiedział Antoni Macierewicz: takiego zaprzaństwa jak teraz to nie było w historii Polski
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 19.01.2011, 23:16
Część tych osób to byli członkowie PZPR, tego sowieckiego namiestnictwa. No i większość spośród nich była w przeszłości agentami sowieckich służb specjalnych.

Istotą tej operacji była próba sprawdzenia, na ile w Polsce istnieją siły zdolne zaakceptować zamach wymierzony w Prezydenta RP

To też Macierewicz. No cóż każdy o czymś zapomina ona najwyraźniej o lekach...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
zuls
Banita

Od: 11.2010

Stary 19.01.2011, 23:51
Polemizując z prognozami o tym że Lech Kaczyński przegrałby wybory z kretesem (miał takie samo poparcie w 2010 r. jak przed pierwszą turą w 2005, a zwolenników PiS i przeciwników okrągłego stołu przybyło conajmniej dwukrotnie w ciągu tych 5 lat, przeszedłby do 2 tury i tam walka bylaby wyrownana) a nawet jakby Lech Kaczyński miał nikłe szanse, to doskonałym pretekstem do zamachu mogło być właśnie sprawdzenie (a raczej przekonanie się) jak bardzo Polaków nie obchodzi nic, poza grillem, zakupami w galerii i zimnym lechem. Polacy w swej wiekszosci o ile będą w stanie kupować kiełbasę grillową w markecie - nie będą przejawiać żadnego zainteresowania niczym poza wlasna praca, grillem i zakupami. Wisi im, kto rządzi i skąd rządzi byle można było wypić i zakąsić.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 20.01.2011, 03:15
zuls napisał(a):Wyświetl post
[...] nie będą przejawiać żadnego zainteresowania niczym poza wlasna praca, grillem i zakupami. Wisi im, kto rządzi i skąd rządzi byle można było wypić i zakąsić.
I to już jest właśnie chyba polactwo a nie są to Polacy.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.01.2011, 03:25
yarow napisał(a):Wyświetl post
I to już jest właśnie chyba polactwo a nie są to Polacy.
To powszechność. Wystarczy przejść się po centrach handlowych w niedzielę po południu. Dzikie tłumy szukające nie wiadomo czego. W tym kraju jest za dobrze i ludziom na mózg padło.
Odpowiedz cytując
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 20.01.2011, 07:36
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
RZĄD TUSKA TO PORAŻKA!!!Wszystko drożeje , pensje niskie , zakłamanie , obłuda , fałsz!!!
Prawda jest taka, ze obie strony sceny politycznej sa zaklamane i musialoby jeszce kilka takich samolotow spac zeby oczyscic ja !!! Moze wtedy do wladzy doszliby mlodzi politycy nie wracajacy ciagle do czasow komuny i oskarzania sie nawzajem kto jest zdrajca a kto nie... Moze wtedy zajeliby sie tym co najwazniejsze...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 20.01.2011, 10:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak to powiedział Antoni Macierewicz: takiego zaprzaństwa jak teraz to nie było w historii Polski
Acha czyli jak Pisowcy sie drą :"zdrada" i "hańba" to znaczy ,że znów obowiązuje wersja z zamachem ? Im głośniejsze i bardziej chamskie darcie ryja ,bo inaczej tego nazwać nie można ,tym bardziej prawda jest po naszej stronie? Oglądałem wczoraj kawałek debaty sejmowej i wszystkie wystąpienia Pisowców przypominały raczej wystepy rozhisteryzowanych politycznie oszołomów niż ludzi ,którzy chcą wyjaśnić tą sprawę. Kempa która chce ,żeby Tusk przepraszał wdowę po Błasiku,jednocześnie się cynicznie pyta (chyba myslała ,że bedzie błyskotliwa) czy jest Pan na ścieżce i kursie to jakie jest to uszanowanie tych 96 ofiar ? Dobrze ktoś wczoraj powiedział o Pisie ,że "kupczą patriotyzmem ,siejąc nienawiść"
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 20.01.2011, 10:58
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Acha czyli jak Pisowcy sie drą :"zdrada" i "hańba" to znaczy ,że znów obowiązuje wersja z zamachem ? Im głośniejsze i bardziej chamskie darcie ryja ,bo inaczej tego nazwać nie można ,tym bardziej prawda jest po naszej stronie? Oglądałem wczoraj kawałek debaty sejmowej i wszystkie wystąpienia Pisowców przypominały raczej wystepy rozhisteryzowanych politycznie oszołomów niż ludzi ,którzy chcą wyjaśnić tą sprawę. Kempa która chce ,żeby Tusk przepraszał wdowę po Błasiku,jednocześnie się cynicznie pyta (chyba myslała ,że bedzie błyskotliwa) czy jest Pan na ścieżce i kursie to jakie jest to uszanowanie tych 96 ofiar ? Dobrze ktoś wczoraj powiedział o Pisie ,że "kupczą patriotyzmem ,siejąc nienawiść"
Nie , lepiej żeby nas gnoili publicznie a my jeszcze zapraszamy Miedwiediewa i mu w dupę włazimy! Jaka jest polityka Tuska ? Mydlenie oczu ludziom! Niesiołowski i Schetyna gdy zada im się pytanie wymagające trochę namysłu to się głupkowato śmieją.. To jest normalne? Kolej , emerytury , podatki - dzieła Donka. Gdy Tusk obejmował urząd premiera , zaklinał się - " Za moich rządów paliwo NIGDY nie przekroczy 5 zł za litr" i co ? Tusk doskonale wie że Polska to kraj , którego budżet i gospodarka się sypie tyle tylko że wmawia głupiom ludziom że będzie dobrze.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 20.01.2011, 11:16
Nikt nie miał wpływu na to jaki raport sporządzi MAK ,a na pewno nie Tusk. Ruscy zrobili stronniczy raport ,nie uwzględniając roli ani szczegółów jeśli chodzi o zachowanie sie kontrolerów i wg Ciebie odpowiedzią na to powinno być wyzywanie polskiego premiera od "zdrajców" i "ludzi bez honoru"? Polska prowadzi równoległe prace w Komisji Millera i jak już można było zauważyć ,są w nim elementy dotyczące roli kontrolerów .Raport tej komisji powinien być miarodajnym , i pewnie lepszym dokumentem z tego co stało sie w Smoleńsku,a to co robi Pis to nie ma nic wspolnego z wyjaśnieniem prawdy, to czysty populizm ,demagogia i z założenia zwalanie winę za katastrofe na Rosjan przy biernym udziale Tuska.
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.01.2011, 11:18
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie , lepiej żeby nas gnoili publicznie a my jeszcze zapraszamy Miedwiediewa i mu w dupę włazimy! Jaka jest polityka Tuska ? Mydlenie oczu ludziom! Niesiołowski i Schetyna gdy zada im się pytanie wymagające trochę namysłu to się głupkowato śmieją.. To jest normalne? Kolej , emerytury , podatki - dzieła Donka. Gdy Tusk obejmował urząd premiera , zaklinał się - " Za moich rządów paliwo NIGDY nie przekroczy 5 zł za litr" i co ? Tusk doskonale wie że Polska to kraj , którego budżet i gospodarka się sypie tyle tylko że wmawia głupiom ludziom że będzie dobrze.
1. Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobroną.
3. Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
4. Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
5. Trzy miliony mieszkań
6. Niższe podatki
7. Tanie państwo i redukcja administracji
8. Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
9. Afera bilboardowa.
10. Chcemy koalicji z PO.
11. PO jest w koalicji z SLD.
12. Nie bedzie TKMu.
13. "Moja teczka jest sfałszowana".
14. W rządzie nie będzie przestępców!
15. Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
16. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
17. Kler nie ma wpływu na politykę PiS
18. Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski.
19. Obniżymy ZUS.

kojarzysz?

Kibic_1906 napisał(a):

rozumie ze za czasów borubarów plywales w luksusie , benzyna byla po 2zl , zarabiales 20tys na miesiac ....

Nie jestem zwolennikiem PIS lub PO tyle ze teraz nie musze sie wstydzic ze sie z nas smieja

Drozd : ciesze sie ze cie rozsmieszylem -ide pod krzyz pomodlic sie za to twoje PIS !
Ostatnio edytowane przez palczi : 21.01.2011 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.01.2011, 12:00
palczi napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem zwolennikiem PIS lub PO tyle ze teraz nie musze sie wstydzic ze sie z nas smieja
No to zgadnj kto powiedział że Ruscy zmanipulowali raport MAK po to aby .... napuścić PiS na rząd i w ten sposób osłabić pozycję Polski .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów