The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2011, 21:09
W kwestii Rudnevsa - myślę że to sprawka jego agenta. Robi dużo szumu, zwymyślanych historyjek, żeby się nazwisko przewijało w serwisach. Potem taki pseudoskaut serwisowo-videotaśmowy pomyśli "cholera, chciało go Juve, Barca, Arsenal... obejrzę filmiki na YT". A po paru dniach... "Panie prezesie, oglądałem 'długo' piłkarza którego chciały potęgi klubowe. Barcelona i Juventus dawali 6mln ale piłkarz wolał Arsenal a ci z kolei tyle dać nie chcieli. Kupujemy?"

Ech.. Dobra reklama po prostu (choć w wypadku artykułu z serwisu 4-4-2 aż wywołująca śmiech)

Odnośnie Jagiellonii - faktycznie ciekawe ruchy robi. Nie wiem jak daleko sięga ich wizja ale tak jakoś przyszłościowo mi wyglądają te transfery. Jakiś zapierdalaka na skrzydle zamiast Grosickiego i wcale nie muszą czuć jego braku.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.01.2011, 21:11
Buzała idealnie pasowałby im w miejsce Grosickiego, choć on chyba wybierze Widzew.
Odpowiedz cytując
MichalD13
Junior Member

Od: 01.2007

Stary 18.01.2011, 21:52
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Poźniak jednak wybiera się do Białegostoku.
http://www.90minut.pl/news/145/news1...giellonia.html

Oj będę musiał zmienić ocenę transferów Jagi w podsumowaniu na koniec miesiąca.

Grzelak
Pejovic
Seratlic
Burkhardt
Poźniak

Jeszcze jakby ściągnęli Buzałę to na napiszę, że mają na 100% pakę na mistrza
No nie przesadzaj z tym mistrzem. Grzelak, Burkhardt to odpady z Legi. Marcin coś tam pokazywał, ale jest strasznie chimeryczny. W Polsce gra wielu lepszych. Reszta jeszcze nie ma na koncie żadnych osiągnięć. Gdyby Wisła dokonała tych transferów, to na wszystkich forach byłby zbiorowy płacz.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.01.2011, 22:24
Uwazasz, ze Jaga nie ma szans na mistrza? A niby dlaczego?

U siebie nie do ogrania, szkielet druzyny jest swietnie zgrany, odszedl jedynie grosicki, ktorego zastapili Czarnogorcem. W dodatku doszedl reprezentant Czarnogory (lewy obronca). Pozniak naprawde ma potencjal - vide mecz z Legią. Grzelak tez pewnie kilka goli strzela. Przeciez nawet w czasie kryzysu Legii cos tam strzelal.

No i oczywiscie Franek na szpicy i mlody, ambitny trener. Nie wiem w czym oni sa gorsi od nas czy Legii.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 18.01.2011, 23:16
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co do Rudnevsa.... Mniejsza o spekulacje prasowe, ale co mówi sam zawodnik:
.
Sam sobie odpowiedziałeś Ogórki tej zimy mamy niesamowite!
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.01.2011, 23:33
Poźniak to dobry transfer. Szkoda, że nie podpisał Siebert umowy, albo Łągiewka(ale on był nie poważny). Sądzę, że mamy szanse na mistrza.
Muszę przypomnieć że ostatnie 4 mecze gramy 3 u siebie i 1 na wyjeździe. Legia, Korona, Ruch u siebie, wyjazd Cracovia, która jakby się nie starała to i tak spadnie. Dlatego jeśli wygramy ostatnie 4 mecze(a jest to wielce prawdopodobne) to zdobywamy 12 punktów, które mogą dać mistrza
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.01.2011, 23:56
Nie ma co się oszukiwać, ale Cracovia na wiosnę będzie sporo mocniejsza. Czy na tyle, aby wygrała 8-9 spotkań i miała realne szanse na utrzymanie to nie wiem, ale nie sądzę żeby można było sobie przypisać z nimi od razu przed meczem 3 punkty.

Jagiellonia także powinna być mocniejsza niż na jesieni. Podobnie Widzew, Śląsk, Disco i pewnie kilka innych klubów.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.01.2011, 23:59
A Siebert to właściwie dlaczego w końcu do Jagi nie trafi
Rozbieżności finansowe, Probierz z niego zrezygnowa czy jakis inny powód
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.01.2011, 00:06
Właśnie jestem ciekawy ile płacicie zawodnikom w Białymstoku np. takiemu Grzelakowi?

W Legii inkasował pewnie ze 150-200 tys. euro rocznie. W Rosji nie mniej, a u Was?
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.01.2011, 00:21
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
A Siebert to właściwie dlaczego w końcu do Jagi nie trafi
Rozbieżności finansowe, Probierz z niego zrezygnowa czy jakis inny powód
Nie wiem dlaczego nie trafił do Jagi, ale czytałem gdzieś że nie dogadał się z Lechem bo ci nie byli w stanie zagwarantować mu miejsca w podstawowym składzie,czy coś takiego. Jeśli jest to prawda, więc nie dziwne że i do Jagi nie trafił.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.01.2011, 11:13
za to Polonia Bytom na "bogato"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.01.2011, 11:38
Jeśli porówna się transfery przeprowadzane do tej pory (powiedzmy umownie: do momentu rozpoczęcia przygotowań) to widać że z czterech drużyn które moim zdaniem mogą realnie myśleć o mistrzostwie (Jaga, Amica, Legia, Wisła) zostajemy daleko w tyle. O Jadze jest powyżej. Amica starciła Peszke i Tchimambę ale pozyskała: Wołąkewicza, Jugola z trudnym nazwiskiem i Ślusarkiego (z wypozyczenia wrócił też chyba Mikołajczak). Moim zdaniem wychodzą na plus. Legia co prawda nikogo nie pozyskała ale i nikogo nie straciła. U nas cztery minusy z czego trzy to piłkarze podstawowego składu (Pa Brożek, Pawełek, Cleber). Nie ma co dramtyzować ale wydaje mi sie że są podstawy do tego aby stwierdzić że oddanie walkowerem walki o mistrzostwo (a nawet pudło) staje się realne. W tym kontekście trzeba docenić pracę która wykonywał poprzednio Łysy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2011, 12:16
Rubin nie sprzeda Murasia za 1 mln €.Chce podobnej kasy za jaką go kupił (ok 3,5 mln €)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.01.2011, 12:26
http://www.90minut.pl/news/145/news1...nisasporu.html
Turcy biorą każdego
Prędko póki się okienko nie skończyło wciskac im Łobo !!!
jak wzieli Iwańskiego to jego dawnego druha do kompletu na pewno przygarną
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.01.2011, 12:30
Ekstraklasa przenosi się do Turcji
Dla Legii w sumie lepiej, że się pozbyli Iwańskiego.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2011, 12:31
w Turcji jest bardzo duży wzrost gospodarczy więc i klubom sie dobrze powodzi to stac ich na nasze perełki
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.01.2011, 12:40

W Warszawie strzeliły korki od szampanów!

Nie wiem jakim cudem to się udało, ale to jest najlepszy transfer Legii od lat Chyba chodzi o to, że teraz taka moda w Turcji, że każdy zespół musi mieć swojego Polaka
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:41
Sprzedaż Pączka to transferowy majstersztyk. Widać, że ogromna kasa za prawa telewizyjne przysłoniła oczy działaczom z Turcji. Jeszcze niech wezmą Koksa i można uznać, że Legia się wzmocniła
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.01.2011, 12:42
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Sprzedaż Pączka to transferowy majstersztyk. Widać, że ogromna kasa za prawa telewizyjne przysłoniła oczy działaczom z Turcji. Jeszcze niech wezmą Koksa i można uznać, że Legia się wzmocniła
komentarz z 90minut Iwański odchodzi z Legii:
Z pączków przejdzie na kebaby
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.01.2011, 12:43
Cos czuje ze Blikle w pierwszym kwartale tego roku poniesie powazne straty :(
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:47
No nic zaraz odwiedzę Biklego, aby podreperować ich finanse i zjem pączka za zdrowie Maciusia
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.01.2011, 12:50
Smiejcie się, ale wg mnie w tej rundzie Iwański coś tam nawet kopnął. Teraz sobie odpowiedzcie kto go zastąpi.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.01.2011, 12:54
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Ekstraklasa przenosi się do Turcji
Dla Legii w sumie lepiej, że się pozbyli Iwańskiego.
pod wzgledem czysto sportowym - dla Legii to znaczące osłabienie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.01.2011, 12:56
Stałe fragmenty: Kiełbowicz.
Rozgrywanie: Radović.
Siedzenia na ławie i wpieprzanie pączków: problem faktycznie... (ale sądzę, że w tej kategorii Rybus by mógł się ładnie rozwinąć).
Pieprzenie o wentylach w piłce: nie do zastąpienia.
Pokazywanie wała kibicom: coś by się znalazło, ale trudno teraz o solidnego pokazywacza wałów.

Odejście Iwańskiego to w kategoriach czysto piłkarskich strata solidnego rezerwowego. Ba, być może najlepszego rezerwowego na tej pozycji w ekstraklasie. Ale rezerwowy to tylko rezerwowy, a nim był koniec końców w tym sezonie Iwański. A pozaboiskowo powodował więcej szkody niż pożytku i jeszcze kosił grubą kasę. Do widzenia, dziękujemy, nigdy więcej, niech się Turcy nim teraz martwią.
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.01.2011, 12:59
Wreszcie ten buc odchodzi.
Krzyz na droge i draga w dupe Ty juz wiesz za co...
Okno mozna jeszcze lepiej wykorzystac, koks i słit focia niech wypadna i bedzie ok
Ostatnio edytowane przez kreseq : 19.01.2011 o godz. 13:03.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.01.2011, 13:05
Przecież nikt za nim płakać nie będzie, bo to jest jeden z największych opierdalaczy ostatnich lat w Legii, który już dawno powinien zostać wywalony z drużyny. Ja nie mogę zapomnieć jak na wiosnę w tamtym roku stosował krycie na 5 metrów od przeciwnika. Za coś takiego juniorzy, czy chłopaki u mnie w Huraganie Wołomin wylecieliby na zbity pysk. A to czy potrafi rozgrywać albo strzelić z wolnego w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia, gdy zawodnikowi brakuje zaangażowania i myśli wiecznie o tym gdzieby tu wrzucić słodkiego pączusia na ząb.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.01.2011, 13:09
moze i potrafił rozgrywać, ale w tej rundzie jak widziałem Wasze mecze ,to Pączuś biegał jakby miał kontuzje kolna badz wade kręgosłupa.
Może Jirsaka wypozyczycie od Nas, zamiat brać Chorwatów
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.01.2011, 13:12
Jirsaka? Przeciez to jest drewno podobne troche nawet do Iwanskiego

Moze kogos kupia, moze nie - nie wnikam. Grunt ze ta menda poszla w sina dal i zajmie sie "kryciem" i kebabami w Turcji.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.01.2011, 13:20
Dubi napisał(a):Wyświetl post
pod wzgledem czysto sportowym - dla Legii to znaczące osłabienie
Mam takie samo zdanie.

Nie wiem jak tak oceniają go Legioniści, ale dla mnie Ajwen dużo wnosił do gry Legii. Pączek, nie Pączek ale grać w piłkę (oczywiście jak na naszą Ligę) potrafił.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.01.2011, 13:27
Jakby ktoś nie wiedział czemu Turcy tak szaleją. Oni mają teraz na transfery więcej kasy niż większość naszych drużyn... budzetu
Cytat:
W 2004 roku platny nadawca Digiturk kupil prawa do pokazywania spotkan ligi tureckiej do konca sezonu 2009/10 tylko czterech klubow, Fenerbahce, Besiktas, Galatasaray i Trabzonspor, placac za kazdy sezon... 100 mln dolarow amerykanskich! W styczniu 2010 roku ten sam nadawca kupil prawa do pokazywania lig tureckiej na kolejne cztery sezony (do 2013/14) z opcja na kolejny sezon. Od sezonu 2010/11 kluby dostaly do podzialu ... 321 mln dolarow amerykanskich.
Szczegóły:
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=8876
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów