|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
W kwestii Rudnevsa - myślę że to sprawka jego agenta. Robi dużo szumu, zwymyślanych historyjek, żeby się nazwisko przewijało w serwisach. Potem taki pseudoskaut serwisowo-videotaśmowy pomyśli "cholera, chciało go Juve, Barca, Arsenal... obejrzę filmiki na YT". A po paru dniach... "Panie prezesie, oglądałem 'długo' piłkarza którego chciały potęgi klubowe. Barcelona i Juventus dawali 6mln ale piłkarz wolał Arsenal a ci z kolei tyle dać nie chcieli. Kupujemy?"
Ech.. Dobra reklama po prostu (choć w wypadku artykułu z serwisu 4-4-2 aż wywołująca śmiech) Odnośnie Jagiellonii - faktycznie ciekawe ruchy robi. Nie wiem jak daleko sięga ich wizja ale tak jakoś przyszłościowo mi wyglądają te transfery. Jakiś zapierdalaka na skrzydle zamiast Grosickiego i wcale nie muszą czuć jego braku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Buzała idealnie pasowałby im w miejsce Grosickiego, choć on chyba wybierze Widzew.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Uwazasz, ze Jaga nie ma szans na mistrza? A niby dlaczego?
U siebie nie do ogrania, szkielet druzyny jest swietnie zgrany, odszedl jedynie grosicki, ktorego zastapili Czarnogorcem. W dodatku doszedl reprezentant Czarnogory (lewy obronca). Pozniak naprawde ma potencjal - vide mecz z Legią. Grzelak tez pewnie kilka goli strzela. Przeciez nawet w czasie kryzysu Legii cos tam strzelal. No i oczywiscie Franek na szpicy i mlody, ambitny trener. Nie wiem w czym oni sa gorsi od nas czy Legii. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Poźniak to dobry transfer. Szkoda, że nie podpisał Siebert umowy, albo Łągiewka(ale on był nie poważny). Sądzę, że mamy szanse na mistrza.
Muszę przypomnieć że ostatnie 4 mecze gramy 3 u siebie i 1 na wyjeździe. Legia, Korona, Ruch u siebie, wyjazd Cracovia, która jakby się nie starała to i tak spadnie. Dlatego jeśli wygramy ostatnie 4 mecze(a jest to wielce prawdopodobne) to zdobywamy 12 punktów, które mogą dać mistrza |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma co się oszukiwać, ale Cracovia na wiosnę będzie sporo mocniejsza. Czy na tyle, aby wygrała 8-9 spotkań i miała realne szanse na utrzymanie to nie wiem, ale nie sądzę żeby można było sobie przypisać z nimi od razu przed meczem 3 punkty.
Jagiellonia także powinna być mocniejsza niż na jesieni. Podobnie Widzew, Śląsk, Disco i pewnie kilka innych klubów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A Siebert to właściwie dlaczego w końcu do Jagi nie trafi
Rozbieżności finansowe, Probierz z niego zrezygnowa czy jakis inny powód ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie jestem ciekawy ile płacicie zawodnikom w Białymstoku np. takiemu Grzelakowi?
W Legii inkasował pewnie ze 150-200 tys. euro rocznie. W Rosji nie mniej, a u Was? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie wiem dlaczego nie trafił do Jagi, ale czytałem gdzieś że nie dogadał się z Lechem bo ci nie byli w stanie zagwarantować mu miejsca w podstawowym składzie,czy coś takiego. Jeśli jest to prawda, więc nie dziwne że i do Jagi nie trafił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli porówna się transfery przeprowadzane do tej pory (powiedzmy umownie: do momentu rozpoczęcia przygotowań) to widać że z czterech drużyn które moim zdaniem mogą realnie myśleć o mistrzostwie (Jaga, Amica, Legia, Wisła) zostajemy daleko w tyle. O Jadze jest powyżej. Amica starciła Peszke i Tchimambę ale pozyskała: Wołąkewicza, Jugola z trudnym nazwiskiem i Ślusarkiego (z wypozyczenia wrócił też chyba Mikołajczak). Moim zdaniem wychodzą na plus. Legia co prawda nikogo nie pozyskała ale i nikogo nie straciła. U nas cztery minusy z czego trzy to piłkarze podstawowego składu (Pa Brożek, Pawełek, Cleber). Nie ma co dramtyzować ale wydaje mi sie że są podstawy do tego aby stwierdzić że oddanie walkowerem walki o mistrzostwo (a nawet pudło) staje się realne. W tym kontekście trzeba docenić pracę która wykonywał poprzednio Łysy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rubin nie sprzeda Murasia za 1 mln €.Chce podobnej kasy za jaką go kupił (ok 3,5 mln €)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/145/news1...nisasporu.html
Turcy biorą każdego Prędko póki się okienko nie skończyło wciskac im Łobo !!! jak wzieli Iwańskiego to jego dawnego druha do kompletu na pewno przygarną ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ekstraklasa przenosi się do Turcji
![]() Dla Legii w sumie lepiej, że się pozbyli Iwańskiego. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w Turcji jest bardzo duży wzrost gospodarczy więc i klubom sie dobrze powodzi to stac ich na nasze perełki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]() W Warszawie strzeliły korki od szampanów! Nie wiem jakim cudem to się udało, ale to jest najlepszy transfer Legii od lat ![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprzedaż Pączka to transferowy majstersztyk. Widać, że ogromna kasa za prawa telewizyjne przysłoniła oczy działaczom z Turcji. Jeszcze niech wezmą Koksa i można uznać, że Legia się wzmocniła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Z pączków przejdzie na kebaby ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cos czuje ze Blikle w pierwszym kwartale tego roku poniesie powazne straty :(
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nic zaraz odwiedzę Biklego, aby podreperować ich finanse i zjem pączka za zdrowie Maciusia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Smiejcie się, ale wg mnie w tej rundzie Iwański coś tam nawet kopnął. Teraz sobie odpowiedzcie kto go zastąpi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Stałe fragmenty: Kiełbowicz.
Rozgrywanie: Radović. Siedzenia na ławie i wpieprzanie pączków: problem faktycznie... (ale sądzę, że w tej kategorii Rybus by mógł się ładnie rozwinąć). Pieprzenie o wentylach w piłce: nie do zastąpienia. Pokazywanie wała kibicom: coś by się znalazło, ale trudno teraz o solidnego pokazywacza wałów. Odejście Iwańskiego to w kategoriach czysto piłkarskich strata solidnego rezerwowego. Ba, być może najlepszego rezerwowego na tej pozycji w ekstraklasie. Ale rezerwowy to tylko rezerwowy, a nim był koniec końców w tym sezonie Iwański. A pozaboiskowo powodował więcej szkody niż pożytku i jeszcze kosił grubą kasę. Do widzenia, dziękujemy, nigdy więcej, niech się Turcy nim teraz martwią. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wreszcie ten buc odchodzi.
Krzyz na droge i draga w dupe Ty juz wiesz za co... Okno mozna jeszcze lepiej wykorzystac, koks i słit focia niech wypadna i bedzie ok ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 19.01.2011 o godz. 13:03.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież nikt za nim płakać nie będzie, bo to jest jeden z największych opierdalaczy ostatnich lat w Legii, który już dawno powinien zostać wywalony z drużyny. Ja nie mogę zapomnieć jak na wiosnę w tamtym roku stosował krycie na 5 metrów od przeciwnika. Za coś takiego juniorzy, czy chłopaki u mnie w Huraganie Wołomin wylecieliby na zbity pysk. A to czy potrafi rozgrywać albo strzelić z wolnego w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia, gdy zawodnikowi brakuje zaangażowania i myśli wiecznie o tym gdzieby tu wrzucić słodkiego pączusia na ząb.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
moze i potrafił rozgrywać, ale w tej rundzie jak widziałem Wasze mecze ,to Pączuś biegał jakby miał kontuzje kolna badz wade kręgosłupa.
Może Jirsaka wypozyczycie od Nas, zamiat brać Chorwatów ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Jirsaka? Przeciez to jest drewno podobne troche nawet do Iwanskiego
Moze kogos kupia, moze nie - nie wnikam. Grunt ze ta menda poszla w sina dal i zajmie sie "kryciem" i kebabami w Turcji. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby ktoś nie wiedział czemu Turcy tak szaleją. Oni mają teraz na transfery więcej kasy niż większość naszych drużyn... budzetu
Cytat:
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=8876 |
|
|