The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2011, 22:33
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Smuci mnie, że niektórzy wyraźnie bardziej są kibicami Bogusława Cupiała niż Wisły. I każdą jego błędną decyzję lub zaniechanie gotowi są żarliwie uzasadniać kłócąc się z innymi dookoła.

Czasy Cupiała wydającego miliony na transfery i budującego silny zespoł odeszły już dawno do przeszłości. Obecne okienko na razie tylko to potwierdza. Lepiej pogódźcie się z tym, a nie jak Pablo84 zaklinajcie rzecczywistość.

Wcalę się nie zdziwię, jeśli się okaże, że tak naprawdę transfer Meliksona zablokowała nasza sławetna Rada Nadzorcza. Cupiał nie pierwszy raz zmieniłby zdanie odnośnie jakiegoś wzmocnienia.
Tu raczej nie chodzi o żarliwe uzasadnianie czegokolwiek ani bronienie Cupiała tylko zwyczajne tonowanie emocji i przekonywanie do czekania na rozwój wypadków.

Weźmy na przykład Meliksona, jak tylko się okazało że nie przyjechał jednak na testy to niektórzy tu już zaczęli trąbić że to wszystko ściema żeby zmanipulować kibiców, Cupiał jednak pozbywa się wszystkiego, za tydzień będziemy czytać "Melikson nie dla Wisły" a transferów w ogóle nie będzie.
Ja nie mówię że tak jest lub nie jest, ale ci którzy tak twierdzą to czy są tego pewni? tak na 100% pewni? rękę byście sobie dali uciąć? A co jak jednak tak nie będzie? Co jeśli w poniedziałek przyjedzie na testy i podpisze kontrakt? Nie łatwiej jest poczekać tydzień, żeby mieć faktycznie powód do narzekania?

Teraz spójrzmy ogólnie na wszystkie transfery, w wersji pesymistycznej nie kupujemy nikogo, sprowadzamy tylko jakis darmowy szrot z łapanki; w wersji optymistycznej przychodzi Melikson, jakies inne transfery o których w ogóle się nie mówiło, jakieś znane nazwisko w ataku żeby przyciągnąć kibiców, doświadczony bramkarz, stoper plus kilku darmowych graczy na uzupełnienie składu, wszystkich graczy mamy 3-4 tygodnie przed pierwszym meczem, początek rundy mamy dobry, choć nierewelacyjny ale widać, że może być dobrze (w wersji mega optymistycznej udaje nam się pozbyć Łobodzińskiego, Kowalskiego i tym podobnych talentów). Jak będzie naprawdę? Zapewne coś pomiędzy, ale nie ważne jak będzie, czy dobrze czy źle, czy jest sens narzekania na to teraz? Da wam to coś? Jak się okaże, że macie rację, to co poczujecie się lepiej z tego powodu? Jak się okaże, że nie macie racji to przyznacie że byliście w błędzie?
Tak, póki co to w tym okienku nie ma powodów do zadowolenia, ale jestescie 100% pewni że ta tendencja utrzyma się do końca? Jesteście pewni że ta polityka transferowym jednak okaże się fiaskiem? A nie lepiej najzwyczajniej w świecie poczekać? Ja rozumiem że to forum i to jest naturalne miejsce do dyskusji, ale niech to będzie dyskusja a nie udowadnianie że jest się alfą i omegą i wie się wszystko lepiej, niektórzy to nawet wiedzą co nasz trener myśli i co by powiedział a co nie, normalnie jakieś siły nadprzyrodzone....
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.01.2011, 22:35
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Po co ci napastnik...? Jest Żuraw,Rios, może grać Małecki i Boguski jak wyzdrowieje.

No....! Zgłaszam się do naszego działu PR.Lub na zastępcę Stana V.
Tak trzeba mówić jak ja powyżej- a podobno za to w klubie płacą niezły pieniądz
Wisła potrzebuje typowa 9 takim był Paweł Brożek który gra do przodu...
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Stary 18.01.2011, 22:41
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, nic się nie stanie. Przyjedzie w niedziele, zrobi testy medyczne w poniedziałek konferencja i podpisanie kontraktu i jest gitara. Mnie martwi tylko jedno. Dlaczego do cholery nie ma nowego napastnika? Sam Valckx mówił ze przed pierwszy treningiem (17 stycznia to był poniedziałek) będzie co najmniej jeden napastnik. Gdzie on jest? W ostatnich okienkach wiele złego się działo w Wiśle, a letnie okienko było 'rekordowe'. Pozostaje tylko czekać i mieć nadzieje, że Cupiał stanie jutro prawą nogą i odstąpi 'troche' grosza.

Pozdrawiam i życze wytrwania w tym trudnym okresie w Wiśle jakim jest okno transferowe...
Z początkiem całkowicie się zgadzam .Co do napastnika to również nie mogę się doczekać lecz tłumacze ten długi czas tym że chcą zakupić jak najlepszego z którym być może trwają negocjacje ... Gorzej jeśli poprstu nie mogą nikogo rozsądnego znaleźć lub nikt nie chce do nas dołączyć ... Ale bądźmy dobrej myśli I oczekujmy dobrego zawodnika .
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Od: 11.2010

Stary 18.01.2011, 22:46
No dobra ale jak skomentować fakt, że Maaskant zapytany o Meliksona (wywiad chyba na oficjalnej) nie odpowiedział dyplomatycznie że może jest coś z tym zawodnikiem na rzeczy, a może nie? Zamiast tego zaczął opisywać jego cechy i zalety... To znaczy, że kluby musiały się dogadać bo przecież Stan chyba nie okłamywałby swojego współpracownika? Jeśli to jednak byłaby prawda z tą Radą Nadzorczą to ja na miejscu Maaskanta zrezygnowałbym z posady, bo nie wierzę że zgodził się na pracę w naszym klubie wiedząc z jaką prowizorką będzie miał do czynienia...
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Stary 18.01.2011, 22:50
O co chodzi z Radą Nadzorczą ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.01.2011, 22:53
Gimenez ma konkurencję. Z Izraela niby bliżej, ale okolica niebezpieczna.
Kiedyś nakręcą film o naszych perypetiach transferowych. Sugeruję tytuł "Jeśli dziś wtorek, to wciąż jestem w Ber Szewie".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Stary 18.01.2011, 22:56
gery napisał(a):Wyświetl post
O co chodzi z Radą Nadzorczą ?
Ktoś tu napisał wcześniej że jest taka możliwość że to Cupiał albo Rada Nadzorcza w ostatniej chwili mogła zawetować ten transfer. (jak już przecież się zdarzało...) Mówię że jeśli by tak było naprawdę to raczej Maaskant nie zgodzi się na coś takiego chyba że zaakceptowałby taką prowizorkę w momencie podpisywania kontraktu.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.01.2011, 23:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gimenez ma konkurencję. Z Izraela niby bliżej, ale okolica niebezpieczna.
Kiedyś nakręcą film o naszych perypetiach transferowych. Sugeruję tytuł "Jeśli dziś wtorek, to wciąż jestem w Ber Szewie".
A jak podpisze kontrakt to co powiesz?
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Stary 18.01.2011, 23:02
Pimko napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tu napisał wcześniej że jest taka możliwość że to Cupiał albo Rada Nadzorcza w ostatniej chwili mogła zawetować ten transfer. (jak już przecież się zdarzało...) Mówię że jeśli by tak było naprawdę to raczej Maaskant nie zgodzi się na coś takiego chyba że zaakceptowałby taką prowizorkę w momencie podpisywania kontraktu.
Hmm... Rozumiem , ale nie sądzę by coś takiego się stało . Chociaż kto wie ? Coraz mniej rzeczy zaskakuje mnie w tym co się zdarza związanego z naszym klubem.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 18.01.2011, 23:05
Cytat:
Miałem być cicho, no, ale nie mogę - wygadam się. Wróbelki ćwierkają, że my nie tylko badamy Żyda, ale i obserwujemy pewnego Rumuna i to już dłuższy czas, o którym kiedyś było głośno - nazwisko zaczyna się na literkę M. I jeszcze mała podpowiedź: media podawały, że siedział kiedyś w samolocie. Tak naprawdę nie siedział, ale był obserwowany, a newsa do prasy wypuścił nasz departament PR, żeby obserwować, jak zawodnik na M się prezentuje w mediach.
Obserwujemy zdaniem mediów naprawdę wielu piłkarzy, jednak zobaczenie na boisku Mazilu to jak wygranie losu na loterii bo chłopak nie gra za często.
Z tego co wiem to on nie był obserwowany kiedyś tam, Dan Peterscu po prostu go znał i chciał go mieć, co ktoś po kilku latach mu wypomniał w jakimś wywiadzie że Mazilu nie poradził sobie w Dnipro, ten na to odparł w Wiśle na pewno by sobie wtedy poradził. Jeśli rzeczywiście jest coś na rzeczy to pewnie tradycjnie jakś menager zaproponował nam go. Zaznaczam że nie widzę powodu aby uznać Twoją informację za prawdziwą. Czy to przypadkiem nie puszczałeś jakiś ploteki o zawodniku z inicjałami MS ?
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.01.2011 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.01.2011, 23:10
Orson napisał(a):Wyświetl post
A jak podpisze kontrakt to co powiesz?
Pomidor.

^^
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pimko
Member

Stary 18.01.2011, 23:11
A zastanawiające jest też to- tu uwaga szczególnie do tych "uspokajaczy" którzy mówią by poczekać do piątku- dlaczego według was chcą pokazać kilku nowych piłkarzy na jednej konferencji i to w ostatniej chwili? Czy nie uważacie że gdyby naprawdę kogoś mieli dogadanego to nie przebywałby aktualnie na testach medycznych i nie napisaliby o tym? A jak nie, to wierzycie że w ciągu dajmy 3 dni dogadają wszystkich których planują i jeszcze ich przetestują w tym czasie? (dajmy na to np. 3 transfery w tym tygodniu) No bo przecież nie podpiszą żadnego piłkarza choćby w tym tygodniu jeśli go nie przetestują...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.01.2011, 23:41
Pimko napisał(a):Wyświetl post
Czy was wszystkich porąbało? Dajcie sobie spokój z Radami Nadzorczymi i Cupiałem, bo ten gość wreszcie chce wyłożyć trochę kasy. A że grają z Beitarem, który pewnie jest wysoko w lidze, to chcą jeszcze zagrać Meliksonem. Nie jest to w porządku z ich strony, ale to przeboleję, bo liga izraelska jest w środku sezonu, za to my dopiero zaczynamy przygotowania. Zresztą tutaj wszyscy opierają się na domysłach! Bylibyście dobrymi autorami teorii spiskowych! Napiszcie na ten temat książkę...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.01.2011, 23:49
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Czy was wszystkich porąbało? Dajcie sobie spokój z Radami Nadzorczymi i Cupiałem, bo ten gość wreszcie chce wyłożyć trochę kasy. A że grają z Beitarem, który pewnie jest wysoko w lidze, to chcą jeszcze zagrać Meliksonem. Nie jest to w porządku z ich strony, ale to przeboleję, bo liga izraelska jest w środku sezonu, za to my dopiero zaczynamy przygotowania. Zresztą tutaj wszyscy opierają się na domysłach! Bylibyście dobrymi autorami teorii spiskowych! Napiszcie na ten temat książkę...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.01.2011, 23:54
L'Arena: Wisła pytała o obrońcę Chievo

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24470
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.01.2011, 23:57
Po co ci napastnik...? Jest Żuraw,Rios, może grać Małecki i Boguski jak wyzdrowieje.

No....! Zgłaszam się do naszego działu PR.Lub na zastępcę Stana V.
Tak trzeba mówić jak ja powyżej- a podobno za to w klubie płacą niezły pieniądz
Musisz to ładniej ubierać w słowa. Taki tekst padnie pewnie przed ostatnim obozem, ewentualnie pierwszym meczem.

"To okienko było dla nas bardzo trudne, wiele zawirowań i nagłych zmian akcji. Byliśmy blisko zakontraktowania naprawdę dobrych zawodników, o czym sami państwo wiedzą. W lidze jednak postaramy się wykorzystać tych zawodników których mamy, jest doświadczony Maciej Żurawski, liczymy na Andresa, musimy pamiętać o Patryku który z powodzeniem może występować na tej pozycji. Ważne też że do zdrowia wraca Rafał i postawimy na niego w drugiej części sezonu. Cały czas jesteśmy aktywni na rynku transferowym, wciąż jest wielu piłkarzy bez umowy których można zakontraktować w każdej chwili, liczy się jakość dla tego woleliśmy nie sprowadzić nikogo"

Panowie uśmiech proszę
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.01.2011, 00:24
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Musisz to ładniej ubierać w słowa. Taki tekst padnie pewnie przed ostatnim obozem, ewentualnie pierwszym meczem.

"To okienko było dla nas bardzo trudne, wiele zawirowań i nagłych zmian akcji. Byliśmy blisko zakontraktowania naprawdę dobrych zawodników, o czym sami państwo wiedzą. W lidze jednak postaramy się wykorzystać tych zawodników których mamy, jest doświadczony Maciej Żurawski, liczymy na Andresa, musimy pamiętać o Patryku który z powodzeniem może występować na tej pozycji. Ważne też że do zdrowia wraca Rafał i postawimy na niego w drugiej części sezonu. Cały czas jesteśmy aktywni na rynku transferowym, wciąż jest wielu piłkarzy bez umowy których można zakontraktować w każdej chwili, liczy się jakość dla tego woleliśmy nie sprowadzić nikogo"

Panowie uśmiech proszę
(pozwól, że dokończę)"... w obwodzie jest również Jadzią z mięsnego, posiadająca idealne parametry bramkarskie oraz Pan Staś z nocnego, co szybko biega!!!"
Ludzie, litości, na co wy liczycie, normalny klub na obozie przygotowawczym ma 95% składu a u nas, tyle składu to może ma- Pan Cupiał, drewna w chacie. Ja się nie zdziwię jak przed początkiem rundy wiosennej Maskakant odejdzie.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.01.2011, 00:32
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
(pozwól, że dokończę)"... w obwodzie jest również Jadzią z mięsnego, posiadająca idealne parametry bramkarskie oraz Pan Staś z nocnego, co szybko biega!!!"
Ludzie, litości, na co wy liczycie, normalny klub na obozie przygotowawczym ma 95% składu a u nas, tyle składu to może ma- Pan Cupiał, drewna w chacie. Ja się nie zdziwię jak przed początkiem rundy wiosennej Maskakant odejdzie.
W obwodzie to możesz mieć 32 cale, trzymając się Twojej konwencji nazwijmy ją "składu drewna".
Czy my rozpoczęliśmy w ogóle obóz przygotowawczy? Bo chyba wyjeżdżają w piątek....
Oczywistym jest jednak, że ten skład nie będzie skompletowany do końca tygodnia.
Kiedyś napisałem, że trzeba dać czas do 17 stycznia. Cóż, pierwsze dwa tygodnie z lekkim okładem okienka transferowego jest dla naszego klubu druzgocące. Mamy teraz bilans 4:0, a takiego manta w tym sezonie nie dostaliśmy. Patrząc na to, co dzieje się z transferem Melliksona jestem pełen obaw. Nie wyobrażam sobie, by pozwalać zawodnikowi zagrać jeszcze jeden mecz w dawnym klubie. Tym bardziej, że słyszałem, że kwiaty to już dostał w ostatniej kolejce. Cóż więcej trzeba?
Teraz Valcx ma u mnie czas do końca stycznia. Pierwsze zasieki wróg pokonał 17 stycznia, teraz bronimy bram miasta.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.01.2011, 00:39
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
(pozwól, że dokończę)"... w obwodzie jest również Jadzią z mięsnego,
Ale kto jest w obwodzie Jadzią? Boguski? Eeee... Boukhari ma większy "bandzioch" to może on ?

A co do Maora znając nasze szczęście i "smykałkę Narodu Wybranego" to pewnie go w tym meczu ktoś 'przypadkowo wykosi', bo 'nie powinien zmieniać klubu!' i się skończy na tym, że otrzymamy drugiego Gułę, na utrzymanie dla ZUSu ... Mam nadzieję tylko, że jeżeli już jakaś umowę przedwstępną podpisali, to Stan pomyślał o stosownym zabezpieczeniu w umowie, że biorą na siebie koszty jego leczenia/możemy odstąpić od umowy kupna w przypadku kontuzji.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 19.01.2011, 01:23
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Ale kto jest w obwodzie Jadzią? Boguski? Eeee... Boukhari ma większy "bandzioch" to może on ?

A co do Maora znając nasze szczęście i "smykałkę Narodu Wybranego" to pewnie go w tym meczu ktoś 'przypadkowo wykosi', bo 'nie powinien zmieniać klubu!' i się skończy na tym, że otrzymamy drugiego Gułę, na utrzymanie dla ZUSu ... Mam nadzieję tylko, że jeżeli już jakaś umowę przedwstępną podpisali, to Stan pomyślał o stosownym zabezpieczeniu w umowie, że biorą na siebie koszty jego leczenia/możemy odstąpić od umowy kupna w przypadku kontuzji.
Może chcielibyście by nie przychodził, co? Bo jak przyjdzie to co poniektórzy na tym forum będą mieli problem z przyśpiewkami odnośnie tych z drugiej strony Błoń...
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 19.01.2011, 01:23
Po co ci napastnik...? Jest Żuraw,Rios, może grać Małecki i Boguski
Nie, nie moga
A ile Zuraw i Rios strzelili bramek w rundzie jesiennej ? Poza tym ich obu za 4 miesiace nie bedzie juz w Wisle.
Malecki i Boguski najlepiej sprawdzaja sie w pomocy wiec zostaja tam gdzie ich miejsce

Potrzeba nam mlodego napadziora bez kompleksow chcacego cos udowodnic, a nie emeryta. Malecki czasem nie ma brata ?
Ostatnio edytowane przez mulda : 19.01.2011 o godz. 06:04.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2011, 01:52
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

Jak ktos go wykosi, to co? Kontraktu jeszcze nie ma. Z cieżką kontuzją nie przejdzie chyba testów medycznych...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 19.01.2011, 02:21
Wielu użytkowników podnosi w tym wątku, że jeśli idzie o pieniądze i politykę transferową, to Polonia, Lech i Legia biją nas na głowę. Trudno się z tym nie zgodzić, ale wobec tego jak traktować to co wyprawia raczej niebogata Jagiellonia? Już zakładałem że za Grosickim pójdą inni, tymczasem doszło do ciekawych wzmocnień, więc widmo mistrza dla Jagi realne, czego sobie i wam nie życzę (choć lepszy mistrz dla Jagi niż Legii, of course)
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2011, 02:49
Jakiegoś Polaka by ogarnęli, a nie kolejne spekulacje o zawodnikach zagranicznych, którzy nie przyjdą. Bez jaj, nie ma obrońców w II lidze młodych i zdolnych? Rozumiem, że Błaszczykowski, Lewandowski przy obecnym systemie szkolenia zdarza się raz na sto lat. Ale stoper? Boczny obrońca? No, nie żartujmy, dziesięć lat temu szkolenie wyglądało podobnie, a infrastruktura była gorsza, a był Bosacki, Głowacki, Baszczyński, Łapiński, Zieliński i mnóstwo innych obrońców, którzy reprezentowali niezły poziom.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 19.01.2011, 02:53
master777 napisał(a):Wyświetl post
Wielu użytkowników podnosi w tym wątku, że jeśli idzie o pieniądze i politykę transferową, to Polonia, Lech i Legia biją nas na głowę. Trudno się z tym nie zgodzić, ale wobec tego jak traktować to co wyprawia raczej niebogata Jagiellonia? Już zakładałem że za Grosickim pójdą inni, tymczasem doszło do ciekawych wzmocnień, więc widmo mistrza dla Jagi realne, czego sobie i wam nie życzę (choć lepszy mistrz dla Jagi niż Legii, of course)
Ja dam sobie rękę uciąć, że jakbyśmy ściągnęli tych samych zawodników co Jagiellonia, to byłyby tutaj lamenty, jaki to szrot ściągamy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 19.01.2011, 03:02
Nikt nie ośmieszałby się stwierdzeniami, że chcemy w tym sezonie walczyć o LM i chcemy sprowadzić w tym celu doświadczonych zawodników. Zwłaszcza Ci Holendrzy. Może i Dyrektorów Sportowych z Polski to sobie Cupiał mógł ośmieszać, bo w większości nie mieli oni jakichś aspiracji międzynarodowych, ale taki Valcks czy Maaskant nie dadzą się wystawić na pośmiewisko. Dlatego muszą mieć obiecane transfery, ale w granicach przyzwoitości. Dla mnie to jest pewne, bo w innym wypadku taki Maaskant czy Valcks nigdy by się na pracę u nas nie zgodzili i nie narażali na śmieszność. Pewna gwarancja środków na transfery musi być, chęć budowy dobrej drużyny też, skoro tacy specjaliści latem zostali sprowadzeni na Reymonta. Gdyby polityka transferowa miała wyglądać tak jak dotąd, to zamiast Henryka Kasperczaka w Wiśle wylądowałby jakiś Bobo Kaczmarek, czy Czesław Michniewicz. Tak się jednak nie stało, więc sami odpowiedzcie sobie, czy wszyscy Ci działacze chcą nas w jakikolwiek sposób teraz oszukiwać? Moim zdaniem po tych wszystkich ruchach Cupiała i Basałaja w przeciągu ostatniego pół roku napewno nie. Dajmy im czas i nie mówmy, że Cupiał tylko chciałby tę krowę non stop doić, choć już mało mleka jest. On też chciałby na tym marketingowo zarabiać. Cupiał jako właściciel Telefoniki, przedsiębiorca nie myśli tak jak przeciętny Polak, by pracodawcy coś ukraść. Sam jest przedsiębiorcą, a jako przedsiębiorca chce by to przedsiębiorstwo dobrze funkcjonowało. Ekonomia, głupcze! Chciałoby się krzyknąć do niektórych na tym forum.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.01.2011, 05:05
W sumie to nie ma co moim zdaniem panikować. Lepszy zawodnik niż Jovanic do nas na bramkę nie przyjdzie teraz więc to on będzie nr 1 co jest niemal pewne. Ma więc czas na zgranie się z obroną na obozie. Mam nadzieję, że Pawełek mu pokazał przez tą rundę na czym polega różnica (zaangażowanie w interwencje, zdecydowanie) i Jovanic wykorzysta tą szansę być może ostatnią jaką otrzyma w Wiśle.

Druga sprawa to środkowy obrońca- tu sytuacja ma się tak, że nie ma co się spieszyć jak narazie. Od bidy z Arką może zagrać Kowalski i wcale nie jest powiedziane, że nie da rady.

Linia pomocy naszego zespołu prawdopodobnie będzie skompletowana wraz z przybyciem Melexa.

Tak więc moim zdaniem 1 mecz z Arką rozpoczniemy w zestawieniu:
Jovanic- Cikos Chavez xxx Paljic Małecki Wilk Garguła Melex Kirm xxx

Sądzę, że z obrońcą prowadzimy już zaawansowane negocjacje. Więc tak naprawdę to tylko napastnik musiałby się zgrywać z drużyną.
Dobry napastnik wejdzie od razu i nawet bez tych automatyzmów będzie wykańczał akcje więc po prostu mam nadzieję, że nie będą się spieszyć i kupią kogoś naprawdę dobrego kto przyniesie dużo pociechy nie tylko w tym sezonie, ale kogoś kto podźwignie ten klub na swoich barkach dalej w ciągu kolejnych sezonów.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 19.01.2011 o godz. 05:30.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.01.2011, 07:36
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Wcalę się nie zdziwię, jeśli się okaże, że tak naprawdę transfer Meliksona zablokowała nasza sławetna Rada Nadzorcza. Cupiał nie pierwszy raz zmieniłby zdanie odnośnie jakiegoś wzmocnienia.
No właśnie. Najbardziej mnie cieszy jak banda nieznającyh realiów spólek handlowych opowiada o złych doradcach, prezesach, dyrektorach, a Cupiał to wg nich dobry wujek tyle sypiący kasą, a nie mający wpływu na nic. To mit jak o dobrym carze Facet kontroluje Radę Nadzorczą! Zasiadają w niej ludzie z nadania Cupiała. Jako najwyższy organ nadzorujący spółkę to on de facto wydaje na wszystko zgodę lub jej nie wydaję...To tak naprawdę Cupiał mówi co robić.
Kiedy to w końcu zrozumiecie?

A teraz przykład jakim szrotem Wisła potrafi się interesować:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Christian_Tiboni

Testowali go. Miał być super, ale wzięli nam go z przed nosa. I co Zagrał w Bułgarii 4 mecze i strzelił uwaga uwaga...0 goli!!! Dlatego nie wierze w tego Meliksona,bo my się" interesujemy" nieco innym poziomem zawodników Niestety....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2011, 08:32
Melikson rozegra jeszcze jeden mecz w barwach Hapoelu oby tylko jakiegoś urazu nie złapał
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2011 o godz. 08:35.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.01.2011, 08:49
GajowyDrwal napisał(a):Wyświetl post
Za zajęcie drugiego miejsca płacą tyle samo, niezależnie czy wygrasz je "fuksiarsko" czy efektownie. Za pierwsze mistrzostwo wygrane z kilkunastoma punktami przewagi, dostaliśmy tyle samo, co za mistrzostwo wymęczone.

Rok w rok miejsce na pudle.
Tak robi Śląsk, Polonia Bytom i inne kluby. My tymi przeciętniakami, zajmujemy drugie miejsce w tabeli...
Idzie nam super, część się sprawdza i sprzedajemy ich z dużym zyskiem, część nie i żegnamy bez żalu. I cały czas jesteśmy w okolicach podium.
Piszę o widocznym regresie drużyny spowodowanym jej osłabianiem, a nie o tym ile się dostaje od c+ za które miejsce.
Zajęliśmy drugie miejsce w dużej mierze dzięki Pawłowi B. i Pawełkowi, których już nie ma. To nie Bunozy, Cikosy, Riosy itp. ciągnęli drużynę. Co dalej?
"Idzie nam super i sprzedajemy z dużym zyskiem..." kogo? Marcelo plus w dużo mniejszym stopniu Diaz... ktoś jeszcze?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów