The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2011, 17:08
Niech przyjeżdza zdrowy jak najszybciej bo wiele wskazuje na to, że będzie poważnym wzmocnieniem.

http://one.co.il/Article/172786.html

W artykule jest zamieszczony skrót meczu. Melikson kilka razy pokazał klasę. Między innymi ośmieszając obrońce wywalczył faul z którego strzelili bramke. Później podawał do gościa prostopadłą w taki sposób, że obrona nie wiedziała gdzie jest piłka. Kolo wyszedł sam na sam, al zagwizdano spalonego, jak wykazały powtorki - niesłusznie.

Ogólnie to widać, że naprawdę dobrze operuje tą prawą nogą. Czytałem tu juz narzekania na to że głównie prawą gra itd itp. Ale spójrzmy na Messiego - wszyscy wiedzą że będzie lewą mieszał i tak w istocie jest. Mimo tej wiedzy jakos nie potrafią go zatrzymać.
Pozostaje czekać :]
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.01.2011, 17:09
Rinah napisał(a):Wyświetl post
Pablo, przestań pieprzyć.

Mam wgląd w finanse – Wisła drukuje swe raporty finansowe. Tobie też to polecam. Wisła to nie tylko prywatny folwark Cupiała, od którego wszystkim innym ludziom wara. Wiesz, że nieładnie zakłamywać rzeczywistość? I że żenujące jest Twoje wchodzenie mu do tyłka?

Ja nie głoszę też żadnych tez, tylko komentuję brutalne i smutne fakty. Polityka sprzedawania najlepszych, braku realnych wzmocnień, osłabiania się, to fakt, a nie teza, na całym świecie prowadząca do upadku sportowego!
I to bez względu na to, czy widzi to i komentuje kibic, ekspert, czy właściciel klubu piłkarskiego. Jeśli Tobie potrzebne są jakieś „kwalifikacje w prowadzeniu klubu sportowego", by miarodajnie stwierdzić, czy np.: klub dokonał jakiś transferów wzmacniających zespół tej zimy i co to oznacza, to jest mi Ciebie jeszcze bardziej żal. Może do tego, by miarodajnie stwierdzić, czy człowiek musi oddychać, aby żyć też potrzebujesz wypowiedzi jakiegoś wybitnego biologa?

A 2 mistrzostwa w ciągu ostatnich 3 lat nie negują faktu, że w klubie i jego polityce kadrowej od dawna dzieje się tylko coraz gorzej.
Skoro masz wgląd, to je przedstaw i przeanalizuj.Do tego napisz, jak Cupiał ma wydawać swoje pieniądze by było lepiej.Gdzie ja tu zakłamuje rzeczywistość czy wchodze Cupiałowi do tyłka?Po prostu denerwuje mnie wydawanie cudzych pieniędzy czy mędrkowanie, gdy się nie ma pojęcia o czym się pisze.
Zgodzę się z Tobą, że nie bijemy tak wszystkich jak w latach ubiegłych, ale też tragedni wielkiej nie ma.
Widzisz, problem polega na tym, żeby dać komuś szansę się wykazać, a tu już ludzie w tym Ty lamentują o traficznej polityce transferowej, arumentują, że będzie tak jak wczesniej, nie biorąc pod uwagę tego np, rok wczesniej nie mielismy stadionu.Nie po to przychodzi dyr sportowy i trener, by z kibicami bawić się w kotka i mysze.Myslisz, że Basałaj nie zdaje sobie sprawy, że jeśli nie będzie wyników sportowych, to stadion nie zostanie wypełniony?Ludzie pomyślcie chociaż trochę.
Wiesz o co apeluję? O uczciowosć.By dać uczciwie popracować administracji klubu by pózniej sprawiedliwie ich ocenić, a nie teraz klnąć, by pózniej przepraszać.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.01.2011, 17:10
Śmiać się czy płakać. Jeszcze kilka stron wstecz paru mędrców pisało" Gdzie płaczki jesteście" itp. bzdury teraz się okazuje że Melikson nigdy w Krakowie nie był, a jego najwcześniejszy przyjazd to może niedziela.

Jeszcze kilka dni temu Ci sami mędrcy pisali "poczekajcie płaczki do pierwszego treningu". Teraz zamiast pierwszego treningu to poczekajcie do pierwszego zgrupowania, a wlaściwie to okienko kończy się na koniec lutego także spokojnie.

Teraz nagle cisza i mędrców nie ma...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2011, 17:11
Tz nic nie ryzykujemy bo nie zapłaciliśmy jeszcze za niego. Ale jak dla mnie to bym sie nawet do Fify zgłosił na miejscu zawodnika jeśli takie ultimatum mu się stawia w klubie. Ciekawi mnie czy te zgody na testy były ustalone słownie czy pisemnie bo jak pisemnie to już jest jakaś podstawa do skierowania do Fifa tego

Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.01.2011, 17:12
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
chocby na tym ze oglisili sprawe oficjalnie w niedziele nie majac jak widac zadnej pewnosci transferu wiec
wyszlo troche zalosnie
Ogłosili że przyjeżdża na testy (a nie transfer) bo zapewne tak byli umówieni z Maorem i taką deklarację od niego uzyskali. Co Wisła ma do tego że w międzyczasie pracodawca wymusił/przekonał go do zostania jeszcze tydzień?
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 18.01.2011, 17:12
Kto nam zapewni że jak zagra w tym meczu to np' klub nie będzie chciał aby zagrał w kolejnym
A co jeśli złapie kontuję ? po transferze

Kto nam zapewni że jak jak zagra ten mecz to np. Klub nie będzie chciał żeby zagrał w następnym
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 18.01.2011 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.01.2011, 17:19
Co rozpaczacie? Melikson jest w trakcie sezonu i do tego wybiegany, zagra mecz i przyjedzie do Hiszpanii a nasi na treningu bedą biegac za nim bo dopiero zaczynają trenować. Bez niepotrzebnego ciśnienia bo niektórym żyłka pęknie.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Stary 18.01.2011, 17:21
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Tz nic nie ryzykujemy bo nie zapłaciliśmy jeszcze za niego. Ale jak dla mnie to bym sie nawet do Fify zgłosił na miejscu zawodnika jeśli takie ultimatum mu się stawia w klubie. Ciekawi mnie czy te zgody na testy były ustalone słownie czy pisemnie bo jak pisemnie to już jest jakaś podstawa do skierowania do Fifa tego
mhm. Chyba nie czaisz tylko jednej rzeczy. Gość był tam ikoną, kimś więcej niż zwykłym piłkarzem. Uzyskał zgodę na wyjazd, szansę rozwoju i ma swój klub 'zgłaszać do FIFA.'

Bardzo jestem ciekaw co byś powiedział na następującą sytuację. Radek Sobolewski dostaje propozycję z klubu europejskiego. Proponują nam za niego 2 mln euro. Ale chcemy, żeby został do najbliższego meczu bo kibice chcieliby się pożegnać (i vice versa). Radek Sobolewski w odwecie oskarża Wisłę Kraków o mobbing i nieczyste praktyki Ciekawy scenariusz
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 18.01.2011, 17:28
ale nie widzisz co tam sie dzieje. jeszcze w weekend było wszystko ustalone, a w pn nagle nowy kontrakt i przyparcie do sciany ze jak nie zagra to mogą w ogóle go nie puścić. Brożki też dla nas były ważne, a dla kibiców jeszcze bardziej i jakoś problemów nikt nie robił.

Wiesz jesli byłoby powiedziane że kluby sie dogadały ale Pani prezes poprosiła o ost występ zawodnika.. to teraz nikt by się pewnie nie wkurzał o to

Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.01.2011, 17:28
Jeśli prawdziwe są doniesienia użytkownika MHaifa to sytuacja wygląda następująco: Hapoel szantażuje Meliksona chcąc by ten zagrał w jeszcze jednym ważnym spotkaniu ligowym. Jednocześnie izraelski klub czyni wielkie faux pas w stosunku do Wisły.
Słowem wkurzyli zarówno Maora jak i nas. Piłkarz już przebiera nogami bo chce odejść i szansa że go zmotywują do dalszej gry w Hapoelu jest mała.
Valckx powinien to wykorzystać i zaproponować nową propozycję kupna piłkarza obniżając kwotę O POŁOWĘ.
A jak nie to nie. Nie można tak się dawać wodzić za nos bez konsekwencji.

Edit: Cóż, odnosząc się do informacji z oficjalnej: nasi łyknęli to bez przepity. Maaskantowi musi naprawdę mocno zależeć na Meliksonie
Powód: potwierdzenie na oficjalnej..
Ostatnio edytowane przez bozar : 18.01.2011 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.01.2011, 17:48
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yleci_pozniej/ - informacja z głównej.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Stary 18.01.2011, 17:50
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
ale nie widzisz co tam sie dzieje. jeszcze w weekend było wszystko ustalone, a w pn nagle nowy kontrakt i przyparcie do sciany ze jak nie zagra to mogą w ogóle go nie puścić. Brożki też dla nas były ważne, a dla kibiców jeszcze bardziej i jakoś problemów nikt nie robił.

Wiesz jesli byłoby powiedziane że kluby sie dogadały ale Pani prezes poprosiła o ost występ zawodnika.. to teraz nikt by się pewnie nie wkurzał o to
No tak. Szkoda, że nie było to do końca dogadane. Liczę jednak na brak dalszych komplikacji i transfer tego piłkarza.
a tak BTW - kobieta na takim stanowisku w klubie piłkarskim może oznaczać tylko kłopoty

bozar napisał(a):Wyświetl post
Valckx powinien to wykorzystać i zaproponować nową propozycję kupna piłkarza obniżając kwotę O POŁOWĘ.
A jak nie to nie. Nie można tak się dawać wodzić za nos bez konsekwencji.
Świetny pomysł. Wówczas do transferu Meliksona do Wisły by nie doszło. Oczywiście kolego nie oznacza to, że nie mógłbyś oglądać go na polskich boiskach. Jestem pewien ze POZnan* ska amica wyłożyła by za niego te 700 k.
pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 18.01.2011, 17:51
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yleci_pozniej/ - informacja z głównej.

No to poczekamy, mam nadzieje że warto... mam także nadzieje że w tym tygodniu podpiszą jakiegoś snajpera, z Alhassanem raczej nic nie wyjdzie, ciekawe z jakim stoperem rozmawiają...
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 18.01.2011 o godz. 17:55.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 18.01.2011, 18:02
Teraz to tylko jestem ciekaw kto to był takim kreatywnym autorem tej notki na fb, jakoby Wisła odebrała wczoraj Maora z lotniska. Wstyd panowie, wstyd.
Odpowiedz cytując
Sloth
Senior Member

Stary 18.01.2011, 18:04
Baala napisał(a):Wyświetl post
Śmiać się czy płakać. Jeszcze kilka stron wstecz paru mędrców pisało" Gdzie płaczki jesteście" itp. bzdury teraz się okazuje że Melikson nigdy w Krakowie nie był, a jego najwcześniejszy przyjazd to może niedziela.

Jeszcze kilka dni temu Ci sami mędrcy pisali "poczekajcie płaczki do pierwszego treningu". Teraz zamiast pierwszego treningu to poczekajcie do pierwszego zgrupowania, a wlaściwie to okienko kończy się na koniec lutego także spokojnie.

Teraz nagle cisza i mędrców nie ma...
Ale przeciez przerabiamy to przy każdym okienku transferowym. Od lat. I założe się, że Pablo i grupka podobnych mu osób jeszcze ani razu nie przeprosili swoich adwersarzy i nie przyznali im: tak, myliliśmy się, to Wy mieliście wówczas rację.

Zamiast tego czekają do kolejnego okna i na nowo rozpoczynają to samo bzdurne gadanie, udając amnezję i licząc, że Tym razem im się trafi. I tak w kółko. Mają zdrowie.

A tłumaczenie Valckxa, że Melkinson nie przylatuje, bo obecny klub go jeszcze potrzebuje jest tak "nowatorskie", nieprofesjonalne i niecodzienne, że ani odrobinę nie wierzę, że tu tkwi naprawdę przyczyna kolejnej niekończącej się sagi transferowej Wisły pt. "No, chcielimy, negocjowaliśmy, dogadaliśmy sie, ale komuś w ostatniej chwili coś odbiło". Tak jak niegdyś przy Grzelaku i Kaźmierczaku, Mazilu, Grigorie i Galmazie (Ci byli bliżej, bo już w samolocie), Neiu, Nurkovicu, Milinkovicu...

Skądś takie tłumaczonka znam...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.01.2011, 18:05
a moze był na medycznych, wrócił na ostatni mecz do Izraela a w niedziele na zgrupowanie prosto poleci
Bo ciekawe kto mu by miał testy robic jak cały sztab medyczny bedzie w Hiszpanii
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.01.2011, 18:07
Czemu mi nigdy nie możemy przeprowadzić normalne transfery, zawsze jakieś ale.
Paranoja.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.01.2011, 18:10
Sloth napisał(a):Wyświetl post
Ale przeciez przerabiamy to przy każdym okienku transferowym. Od lat. I założe się, że Pablo i grupka podobnych mu osób jeszcze ani razu nie przeprosili swoich adwersarzy i nie przyznali im: tak, myliliśmy się, to Wy mieliście wówczas rację.

Zamiast tego czekają do kolejnego okna i na nowo rozpoczynają to samo bzdurne gadanie, udając amnezję i licząc, że Tym razem im się trafi. I tak w kółko. Mają zdrowie.

A tłumaczenie Valckxa, że Melkinson nie przylatuje, bo obecny klub go jeszcze potrzebuje jest tak "nowatorskie", nieprofesjonalne i niecodzienne, że ani odrobinę nie wierzę, że tu tkwi naprawdę przyczyna kolejnej niekończącej się sagi transferowej Wisły pt. "No, chcielimy, negocjowaliśmy, dogadaliśmy sie, ale komuś w ostatniej chwili coś odbiło". Tak jak niegdyś przy Grzelaku i Kaźmierczaku, Mazilu, Grigorie i Galmazie (Ci byli bliżej, bo już w samolocie), Neiu, Nurkovicu, Milinkovicu...

Skądś takie tłumaczonka znam...
Nie mogę normalnie.Teraz już dla Ciebie informacje z oficjalnej nie są wiarygodne...
Powtarzać mi się nie chcę, więc napiszę, że Ty masz rację a ja mam spokój .Więc płaczcie, na zdrowie..

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 18.01.2011, 18:14
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
(...) Więc jak go tam chcą jeszcze trzymać i go utrzymywać to nie widzę powodu aby to zmieniać. Zadnego. A jak jest dobry tak jak mówią i piszą,to wystarczy tydzień z drużyną a będzie wiedział co ma grać. Kto za?
Idźmy dalej. Wydaje mi się, że Maor mógłby być każdorazowo wypożyczany z Izraela na nasze mecze ligowe. Wtedy dostawałby wyjściówkę za mecz, jego klub parę tys. € za wypożyczenie + koszt biletów. Nie będzie problemów z aklimatyzacją, ponieważ cały czas będzie mieszkał u siebie, w Izraelu.

A na poważnie: jest gorzej, niż myślałem. Wcześniej przynajmniej można było bez zastrzeżeń wierzyć w to, co wypisują na oficjalnej. Na tej podstawie potraktowałem transfer Meliksona jako pewnik. A tu taki zonk. Ewidentnie coś nie gra, albo klub albo zawodnik robią focha.

Mieliśmy już dwójkę Rumunów spakowanych do samolotu, którzy nie wylądowali w Krakowie. Ale wtedy oficjalna ich nie awizowała na testach medycznych. Niewątpliwie zrobiliśmy krok do przodu, problem w tym że w niewłaściwym kierunku.

Będąc złośliwy, powiem tak: my czekamy na Meliksona, a w międzyczasie konkurencja podkupuje nam napastnika (którego nadal nie mamy) za identyczną kwotę, za którą ma przyjść Maor. Nie da się tego inaczej określić, jak zwykłe frajerstwo.

Za chwilę zostaniemy z 650 tys. € w kieszeni i bez żadnego nowego zawodnika. A może o to właśnie chodzi?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Sloth
Senior Member

Stary 18.01.2011, 18:19
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę normalnie.Teraz już dla Ciebie informacje z oficjalnej nie są wiarygodne...
Powtarzać mi się nie chcę, więc napiszę, że Ty masz rację a ja mam spokój .Więc płaczcie, na zdrowie..
To przypomnij mi mądralo, od kiedy to oficjalne zapewnienia naszych działaczy są w 100% wiarygodne i prawdziwe? Od czasu Jurczyńskiego, który potrafił nawet sam siebie dementować? Helera i jego zapewnień na oficjalnej: "Dolha ma z nami podpisany długoletni kontrakt"? Czy może kolejnych dyrektorów sportowych i ich zawsze jakże trafnych zapewnień typu: "naszym celem jest, aby kadra pierwszego zespołu była kompletna juz przed pierwszym obozem"?

Mało było kuriozalnych tłumaczeń własnych błędów przez działaczy Wisły? Mało to razy wprowadzali kibiców w błąd? Cóż takiego się ostatnio stało, że nagle mamy ślepo im wierzyć w każde słowo? Ile dotychczasowych zapewnień Valckxa się spełniło?

Mamy się tym wszystkim cieszyć, zamiast smucić?

Jaja sobie robisz?
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 18.01.2011, 18:24
flamengista napisał(a):Wyświetl post

A na poważnie: jest gorzej, niż myślałem. Wcześniej przynajmniej można było bez zastrzeżeń wierzyć w to, co wypisują na oficjalnej. Na tej podstawie potraktowałem transfer Meliksona jako pewnik. A tu taki zonk.
Jesli dla ciebie info o testach medycznych oznacza pewny transfer no to gratuluję. Poza tym czemu miałbys nie wierzyć w info z oficjalnej, skoro pisali że miał przylecieć to tak się pewnie umówili i taką deklarację złożył Maor, ktos tu już pisał że dopiero w niedzielę dostał nawet propozycję nowego kontraktu i pewnie wtedy został przekonany do zostania jeszcze tydzień, czy z tego wynika że oficjalna kłamie albo cos takiego? Wątpliwosci co do oficjalnej to będziesz mógł mieć jak się w ogóle na tych testach nie pojawi.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 18.01.2011, 18:27
Nie mozna miezyc tego co sie dzieje z tym transferem miara tego co jak ktos okresil: Saga transferowa Wisly z ostatnich lat. Sa nowi ludzie, jest dyrektor sprotowy i pewnie trzymaja reke na pulsie i wiedza co robia. Nie wydaje mi sie, zeby wystawiali sie na posmiewisko w swoim pierwszym prawdziwym okienku transferowym. Wiec spokojnie poczekjamy do konca i potem oceniajmy.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 18.01.2011, 18:30
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
a moze był na medycznych, wrócił na ostatni mecz do Izraela a w niedziele na zgrupowanie prosto poleci
Bo ciekawe kto mu by miał testy robic jak cały sztab medyczny bedzie w Hiszpanii
Testy robią albo w szpitalu albo w Myślenicach. Z tego co wiem to sztab nie ma z nimi nic związanego. Pewnie tylko wydaje opinie nt. wyników
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.01.2011, 18:30
Dobra, dośc mydlenia oczu, szukania pozytywów i bzdur.

Prawda jest taka, że nasz klub ma gdzies czy kto przyjdzie czy nie. Na pewno kogos sprowadzą, ale zapewne będzie to jakis szrot jak zawsze. Taka u nas polityka ze sprzedajemy najlepszych, kupujemy słabych.

Gdyby naprawdę im zależało juz byśmy mieli 3-4 nowych graczy i spokojnie moglibysmy się przygotowywać do rozgrywek. Co za problem? Jakoś Amica moze sprowadzic jednego wartościowego gracza na okienko a Wisła nie? Ot przykłady ostatnich dwóch: Kriwiec, Rundevs. Za niewielkie pieniądze ( za dwócg 1 mln euro) mają mocniejszą ofensywę.

Nawet Legia, która na ogól zawodników nie kupuje, zmobilizowała się przed sezonem i zrobila zakupy. Myśle ze na wiosne im wypalą.

U nas ciągłę kłopotty, o okienko jakies numery, juz tych przypadków z pilkarzami ktorzy byli blisko bylo multum. W zadnej innej druzynie nie ma takich jaj. Jeszcze zeby pozwolic pilkarzowi zagrac w meczu ligowym przed podpisaniem kontraktu to paranoja. Zeby nie bylo jak z Gargułą.

Zawsze to samo, wielkie zapowiedzi, szczerzenie zębów przed okienkiem , kogo my tu nie sprowadzimy, padają nazwiska z kosmosu, a gówno się dzieje.

Chciałbym spojrzeć Basałajowi w oczy po oknie. Co oni ....a robili przez cala runde jesienną? Chyba nie delektowali się grą Wisły....
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 18.01.2011, 18:32
He he - to już coraz bardziej sytuacja jak z filmów Barei.
Potrzebujemy napastnika (choć jednego), obrońcę (najlepiej dwóch) i bramkarza. Podczas wywiadów dowiadujemy się, że będą się starać zdążyć z podpisaniem nowych graczy przed końcem urlopu.

Na kilka dni przed tym terminem pojawia się informacja, że przychodzi pomocnik (!).

Mamy dzień po końcu przerwy urlopowej i jaka sytuacja? Bramkarza brak, obrońców brak, napastnika także brak. Co jeszcze lepsze - zapowiadanego pomocnika też brak - słyszymy za to kuriozalne wyjaśnienia, że musi zagrać jeszcze w jednym meczu i wtedy może go puszczą (a może nie)

Jeśli tak ma wyglądać profesjonalne przeprowadzanie transferów to ja dziękuję za taki profesjonalizm...

A przepraszam - profesjonalnie w kilka dni sprzedano Brożków a wcześniej Marcelo i Głowackiego. W tej kwestii dogoniliśmy już Europę, a myślę, że nawet przegoniliśmy - bo rzadko kto sprzedaje najpierw całą obronę a następnie najwartościowszego gracza ataku bez zapewnienia sobie odpowiedniego zastępstwa...

Zobaczymy czym nasz profesjonalny zarząd zaskoczy nas w najbliższych dniach.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.01.2011, 18:37
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak ma wyglądać profesjonalne przeprowadzanie transferów to ja dziękuję za taki profesjonalizm...

A przepraszam - profesjonalnie w kilka dni sprzedano Brożków a wcześniej Marcelo i Głowackiego. W tej kwestii dogoniliśmy już Europę, a myślę, że nawet przegoniliśmy - bo rzadko kto sprzedaje najpierw całą obronę a następnie najwartościowszego gracza ataku bez zapewnienia sobie odpowiedniego zastępstwa...

.
Nic dodać nic ująć. Cała prawda. Wisła mistrzem w sprzedawaniu. Robią to pięknie w krotkim czasie. Zeby kupic kogos trzeba kilku tygodni, i to ciezko o efekty, a jak sprzedac to juz slinka cieknie i chocby w kilka godzin...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.01.2011, 18:42
To przypomnij mi mądralo, od kiedy to oficjalne zapewnienia naszych działaczy są w 100% wiarygodne i prawdziwe? Od czasu Jurczyńskiego, który potrafił nawet sam siebie dementować? Helera i jego zapewnień na oficjalnej: "Dolha ma z nami podpisany długoletni kontrakt"? Czy może kolejnych dyrektorów sportowych i ich zawsze jakże trafnych zapewnień typu: "naszym celem jest, aby kadra pierwszego zespołu była kompletna juz przed pierwszym obozem"?
A masz na tyle fantazji, by odgraniczyć to co było od stanu dzisiejszego?Np te czasy, kiedy prezesem klubu był Prawnik (Heller), którego wzięto do klubu praktycznie z wykładów ze studentami KSW lub UJ?,Urzędnik Skarbowy (Wilczek), który na futbolu się zna co kot na gwiazdach a może, czasów Jerz Jurczyńskiego, który wręcz do tej pory jest synonimem wciskania kitu?Kolejni dyrektorzy sportowi nie byli zli, bo zarówno za czasów Mielcarskiego czy Bednarza Wisła sporo zarobiła.
Po prostu nie myśl stereotypowo
Mało było kuriozalnych tłumaczeń własnych błędów przez działaczy Wisły? Mało to razy wprowadzali kibiców w błąd? Cóż takiego się ostatnio stało, że nagle mamy ślepo im wierzyć w każde słowo? Ile dotychczasowych zapewnień Valckxa się spełniło?
A powiedz mi, ile to Stan dawał zapewnień?Jak jakieś dawał, to proszę o cytaty.Powitarzam ZAPWNIEŃ". Ja sobie przypominam jedno, że zrobi wszystko co w jego mocy, by wzmocnić Wisłę w oknie transferowym.
Mamy się tym wszystkim cieszyć, zamiast smucić?

Jaja sobie robisz?

P.S
Szczepek19:rotf l:
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.01.2011 o godz. 18:58.

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 18.01.2011, 18:45
uczcijmy nasze transfery minutą ciszy...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 18.01.2011, 18:46
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja według mnie jest komiczna, z tego co wiem to kluby raczej praktykują motyw, że zawodnik nie gra jak już kluby są dogadane, nawet jak już negocjacje są zaawansowane to zawodnik siedzi na ławie.
Co jeśli w meczu z Beitarem połamią mu nogi, zerwie więzadła co kol wiek. Jak zaregują zarząd Wisły z
Nie podpisza z nim umowy, ot cala historia.
,
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.01.2011, 18:58
sytuacja powoli zmierza to tradycyjnego zakonczenia pt. "pan X nie dla Wisly"
choc jeszcze niektorzy bede tu jeszcze probowali przekonywac, ze wszystko jest ok
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów