|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niech przyjeżdza zdrowy jak najszybciej bo wiele wskazuje na to, że będzie poważnym wzmocnieniem.
http://one.co.il/Article/172786.html W artykule jest zamieszczony skrót meczu. Melikson kilka razy pokazał klasę. Między innymi ośmieszając obrońce wywalczył faul z którego strzelili bramke. Później podawał do gościa prostopadłą w taki sposób, że obrona nie wiedziała gdzie jest piłka. Kolo wyszedł sam na sam, al zagwizdano spalonego, jak wykazały powtorki - niesłusznie. Ogólnie to widać, że naprawdę dobrze operuje tą prawą nogą. Czytałem tu juz narzekania na to że głównie prawą gra itd itp. Ale spójrzmy na Messiego - wszyscy wiedzą że będzie lewą mieszał i tak w istocie jest. Mimo tej wiedzy jakos nie potrafią go zatrzymać. Pozostaje czekać :] ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Zgodzę się z Tobą, że nie bijemy tak wszystkich jak w latach ubiegłych, ale też tragedni wielkiej nie ma. Widzisz, problem polega na tym, żeby dać komuś szansę się wykazać, a tu już ludzie w tym Ty lamentują o traficznej polityce transferowej, arumentują, że będzie tak jak wczesniej, nie biorąc pod uwagę tego np, rok wczesniej nie mielismy stadionu.Nie po to przychodzi dyr sportowy i trener, by z kibicami bawić się w kotka i mysze.Myslisz, że Basałaj nie zdaje sobie sprawy, że jeśli nie będzie wyników sportowych, to stadion nie zostanie wypełniony?Ludzie pomyślcie chociaż trochę. Wiesz o co apeluję? O uczciowosć.By dać uczciwie popracować administracji klubu by pózniej sprawiedliwie ich ocenić, a nie teraz klnąć, by pózniej przepraszać. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale nie widzisz co tam sie dzieje. jeszcze w weekend było wszystko ustalone, a w pn nagle nowy kontrakt i przyparcie do sciany ze jak nie zagra to mogą w ogóle go nie puścić. Brożki też dla nas były ważne, a dla kibiców jeszcze bardziej i jakoś problemów nikt nie robił.
Wiesz jesli byłoby powiedziane że kluby sie dogadały ale Pani prezes poprosiła o ost występ zawodnika.. to teraz nikt by się pewnie nie wkurzał o to ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli prawdziwe są doniesienia użytkownika MHaifa to sytuacja wygląda następująco: Hapoel szantażuje Meliksona chcąc by ten zagrał w jeszcze jednym ważnym spotkaniu ligowym. Jednocześnie izraelski klub czyni wielkie faux pas w stosunku do Wisły.
Słowem wkurzyli zarówno Maora jak i nas. Piłkarz już przebiera nogami bo chce odejść i szansa że go zmotywują do dalszej gry w Hapoelu jest mała. Valckx powinien to wykorzystać i zaproponować nową propozycję kupna piłkarza obniżając kwotę O POŁOWĘ. A jak nie to nie. Nie można tak się dawać wodzić za nos bez konsekwencji. Edit: Cóż, odnosząc się do informacji z oficjalnej: nasi łyknęli to bez przepity. Maaskantowi musi naprawdę mocno zależeć na Meliksonie Powód: potwierdzenie na oficjalnej..
Ostatnio edytowane przez bozar : 18.01.2011 o godz. 17:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yleci_pozniej/ - informacja z głównej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
a tak BTW - kobieta na takim stanowisku w klubie piłkarskim może oznaczać tylko kłopoty ![]()
pozdrawiam. ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
No to poczekamy, mam nadzieje że warto... mam także nadzieje że w tym tygodniu podpiszą jakiegoś snajpera, z Alhassanem raczej nic nie wyjdzie, ciekawe z jakim stoperem rozmawiają...
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 18.01.2011 o godz. 17:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz to tylko jestem ciekaw kto to był takim kreatywnym autorem tej notki na fb, jakoby Wisła odebrała wczoraj Maora z lotniska. Wstyd panowie, wstyd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zamiast tego czekają do kolejnego okna i na nowo rozpoczynają to samo bzdurne gadanie, udając amnezję i licząc, że Tym razem im się trafi. I tak w kółko. Mają zdrowie. ![]() A tłumaczenie Valckxa, że Melkinson nie przylatuje, bo obecny klub go jeszcze potrzebuje jest tak "nowatorskie", nieprofesjonalne i niecodzienne, że ani odrobinę nie wierzę, że tu tkwi naprawdę przyczyna kolejnej niekończącej się sagi transferowej Wisły pt. "No, chcielimy, negocjowaliśmy, dogadaliśmy sie, ale komuś w ostatniej chwili coś odbiło". Tak jak niegdyś przy Grzelaku i Kaźmierczaku, Mazilu, Grigorie i Galmazie (Ci byli bliżej, bo już w samolocie), Neiu, Nurkovicu, Milinkovicu... Skądś takie tłumaczonka znam... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
a moze był na medycznych, wrócił na ostatni mecz do Izraela a w niedziele na zgrupowanie prosto poleci
Bo ciekawe kto mu by miał testy robic jak cały sztab medyczny bedzie w Hiszpanii ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Czemu mi nigdy nie możemy przeprowadzić normalne transfery, zawsze jakieś ale.
Paranoja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powtarzać mi się nie chcę, więc napiszę, że Ty masz rację a ja mam spokój .Więc płaczcie, na zdrowie..![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
A na poważnie: jest gorzej, niż myślałem. Wcześniej przynajmniej można było bez zastrzeżeń wierzyć w to, co wypisują na oficjalnej. Na tej podstawie potraktowałem transfer Meliksona jako pewnik. A tu taki zonk. Ewidentnie coś nie gra, albo klub albo zawodnik robią focha. Mieliśmy już dwójkę Rumunów spakowanych do samolotu, którzy nie wylądowali w Krakowie. Ale wtedy oficjalna ich nie awizowała na testach medycznych. Niewątpliwie zrobiliśmy krok do przodu, problem w tym że w niewłaściwym kierunku. Będąc złośliwy, powiem tak: my czekamy na Meliksona, a w międzyczasie konkurencja podkupuje nam napastnika (którego nadal nie mamy) za identyczną kwotę, za którą ma przyjść Maor. Nie da się tego inaczej określić, jak zwykłe frajerstwo. Za chwilę zostaniemy z 650 tys. € w kieszeni i bez żadnego nowego zawodnika. A może o to właśnie chodzi? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Helera i jego zapewnień na oficjalnej: "Dolha ma z nami podpisany długoletni kontrakt"? Mało było kuriozalnych tłumaczeń własnych błędów przez działaczy Wisły? Mało to razy wprowadzali kibiców w błąd? Cóż takiego się ostatnio stało, że nagle mamy ślepo im wierzyć w każde słowo? Ile dotychczasowych zapewnień Valckxa się spełniło? Mamy się tym wszystkim cieszyć, zamiast smucić? Jaja sobie robisz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli dla ciebie info o testach medycznych oznacza pewny transfer no to gratuluję. Poza tym czemu miałbys nie wierzyć w info z oficjalnej, skoro pisali że miał przylecieć to tak się pewnie umówili i taką deklarację złożył Maor, ktos tu już pisał że dopiero w niedzielę dostał nawet propozycję nowego kontraktu i pewnie wtedy został przekonany do zostania jeszcze tydzień, czy z tego wynika że oficjalna kłamie albo cos takiego? Wątpliwosci co do oficjalnej to będziesz mógł mieć jak się w ogóle na tych testach nie pojawi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Nie mozna miezyc tego co sie dzieje z tym transferem miara tego co jak ktos okresil: Saga transferowa Wisly z ostatnich lat. Sa nowi ludzie, jest dyrektor sprotowy i pewnie trzymaja reke na pulsie i wiedza co robia. Nie wydaje mi sie, zeby wystawiali sie na posmiewisko w swoim pierwszym prawdziwym okienku transferowym. Wiec spokojnie poczekjamy do konca i potem oceniajmy.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Testy robią albo w szpitalu albo w Myślenicach. Z tego co wiem to sztab nie ma z nimi nic związanego. Pewnie tylko wydaje opinie nt. wyników
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dobra, dośc mydlenia oczu, szukania pozytywów i bzdur.
Prawda jest taka, że nasz klub ma gdzies czy kto przyjdzie czy nie. Na pewno kogos sprowadzą, ale zapewne będzie to jakis szrot jak zawsze. Taka u nas polityka ze sprzedajemy najlepszych, kupujemy słabych. Gdyby naprawdę im zależało juz byśmy mieli 3-4 nowych graczy i spokojnie moglibysmy się przygotowywać do rozgrywek. Co za problem? Jakoś Amica moze sprowadzic jednego wartościowego gracza na okienko a Wisła nie? Ot przykłady ostatnich dwóch: Kriwiec, Rundevs. Za niewielkie pieniądze ( za dwócg 1 mln euro) mają mocniejszą ofensywę. Nawet Legia, która na ogól zawodników nie kupuje, zmobilizowała się przed sezonem i zrobila zakupy. Myśle ze na wiosne im wypalą. U nas ciągłę kłopotty, o okienko jakies numery, juz tych przypadków z pilkarzami ktorzy byli blisko bylo multum. W zadnej innej druzynie nie ma takich jaj. Jeszcze zeby pozwolic pilkarzowi zagrac w meczu ligowym przed podpisaniem kontraktu to paranoja. Zeby nie bylo jak z Gargułą. Zawsze to samo, wielkie zapowiedzi, szczerzenie zębów przed okienkiem , kogo my tu nie sprowadzimy, padają nazwiska z kosmosu, a gówno się dzieje. Chciałbym spojrzeć Basałajowi w oczy po oknie. Co oni ....a robili przez cala runde jesienną ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
He he - to już coraz bardziej sytuacja jak z filmów Barei.
Potrzebujemy napastnika (choć jednego), obrońcę (najlepiej dwóch) i bramkarza. Podczas wywiadów dowiadujemy się, że będą się starać zdążyć z podpisaniem nowych graczy przed końcem urlopu. Na kilka dni przed tym terminem pojawia się informacja, że przychodzi pomocnik (!). Mamy dzień po końcu przerwy urlopowej i jaka sytuacja? Bramkarza brak, obrońców brak, napastnika także brak. Co jeszcze lepsze - zapowiadanego pomocnika też brak - słyszymy za to kuriozalne wyjaśnienia, że musi zagrać jeszcze w jednym meczu i wtedy może go puszczą (a może nie) ![]() Jeśli tak ma wyglądać profesjonalne przeprowadzanie transferów to ja dziękuję za taki profesjonalizm... A przepraszam - profesjonalnie w kilka dni sprzedano Brożków a wcześniej Marcelo i Głowackiego. W tej kwestii dogoniliśmy już Europę, a myślę, że nawet przegoniliśmy - bo rzadko kto sprzedaje najpierw całą obronę a następnie najwartościowszego gracza ataku bez zapewnienia sobie odpowiedniego zastępstwa... Zobaczymy czym nasz profesjonalny zarząd zaskoczy nas w najbliższych dniach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Po prostu nie myśl stereotypowo
![]() P.S Szczepek19 ![]() ![]() ![]() ![]() :rotf l:
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.01.2011 o godz. 18:58.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
uczcijmy nasze transfery minutą ciszy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
sytuacja powoli zmierza to tradycyjnego zakonczenia pt. "pan X nie dla Wisly"
choc jeszcze niektorzy bede tu jeszcze probowali przekonywac, ze wszystko jest ok ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|