The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2011, 15:39
MHaifa napisał(a):Wyświetl post
Z OSTATNIEJ CHWILI: Maor poddal sie presji w klubie i wyleci do Polski dopiero po meczu z Beitarem w ktory odbedzie sie w sobote o 16 czasu polskiego.
zrodlo: http://one.co.il/Article/172786.html
Jezeli to prawda to ja mam nadzieje, ze w sobote bedziemy mieli juz innego pomocnika, a Żyd zostanie na lodzie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.01.2011, 15:40
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie bezmyślnie łykają te informacje a pózniej jest płacz.lTo mi naprawdę rzygać się chce, że ludzie sa tak bezmyślni i wierzą we wszystko co podają media!.

Powtarzam jeszcze raz i bede powtarzał do ZNUDZENIA!Poczekajcie do konferencji prasowej przed odjazdem do Hiszpani!!!!!!Wtedy jest pierwszy etap oceny i zarazem półmetek okienka.!
Ciekawy jestem jak by byście się czuli gdyby podczas egzaminu w połowie czasu zabrał pracę i wyzywał was od debili.
Pablo,zawsze trzymałem "twoją" stronę, czyli m.in. wierzyłem w to co w klubie obiecują i w to że wszystko będzie dobrze.
Nie osądzam tutaj nikogo,ale jeśli dyr.sportowy mówi że na pierwszym treningu będa nowi zawodnicy,to dlaczego na tym treningu ich nie ma?
Nie interesuje mnie to czy byłby Van der Meyde czy Mandzukic,Ronaldo czy Dawid Jarka. Chodzi mi o robienie z gęby cholewy... jest początek stycznia sprzedajemy jakby nie było nasze gwiazdy, i tylko dla uspokojenia kibiców facet mówi że zawodnicy przyjdą? Ja naprawde liczyłem na to, że SV jako konkretny chłop powie wczoraj w wywiadzie :Niestety pan X i pan Y nie przystali na Nasze warunki i dlatego ich nie będzie w klubie.Ale nawet tego nie było, wrzucono info o Maorze Meliksonie by wszyscy nagle sie nim podjarali i zapomnieli że:
1) Nie mamy środkowego obrońcy i żadnego napastnika
2)Kupowanie piłkarzy którzy dochodzą w trakcie trwających już przygotowań do rundy z reguły nie przynosi nam korzyści, ba, mamy takiego Riosa już pół roku i dopiero teraz ma nadzieje się wkomponować w drużynę.

Liczyłem że to okieko z racji dwóch Holendrów będzie inne,a wydaje się bardzo podobne do wielu wielu poprzednich.

Oczywiscie pracę SV ocenimy np. w lecie,ale nie okłamujmy się że przynajmniej na począku oczekiwałem od niego wiecej niż przypadkowego Bednarza

Stan Valckx 4.01.11 napisał(a):
W tym momencie prowadzę rozmowy z dwoma klubami na temat napastników. Myślę, że każdy z nich dobrze zastąpiłby Pawła Brożka. Będę starał się, żeby napastnik na pewno pojawił na pierwszy trening. Nie kontroluję wszystkiego, ale w tym momencie jestem mocno przekonany, że nowy napastnik pojawi się na pierwszym treningu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.01.2011 o godz. 15:50.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.01.2011, 15:41
Rinah napisał(a):Wyświetl post
Ale właśnie o to chodzi, że do powyższego NIE PROWADZI polityka Wisły którą obserwujemy w ostatnich latach, co najlepiej obrazuje jeszcze do niedawna słynna "dziura budżetowa" i takie "oszczędne transfery" jak Beto, Ćwielong, Łobodziński, Jovanić, Singlar, etc.

To, co od dawna robi klub, czyli osłabianie się, brak wartościowych transferów (może za wyjątkiem Marcelo), pozbywanie się niemal wszystkich, których da się sprzedać, to NIE JEST DROGA do "samowystarczalnoci, niezależności, solidnych podstaw". Tylko ostatecznie do zapaści a potem bankurctwa!

Tak jest na całym świecie i w innych branżach również! Więc nie zakłamujcie rzeczywistości!
Drogi kolego powiedz mi, czy masz jakikolwiek wgląd w finanse Wisły?Jak nie, to dlaczego zaglądasz do kieszeni właściciela?Wiesz, że to nieładnie?
Wkońcu zapytam, jakie masz doświadczenie w prowadzeniu klubu sportowego?Masz może chociaż odpowiednie kwalifikacje do tego, by tutaj wygłaszać jakieś swoje tezy?Wiesz jakie są efekty tej polityki?
W ciągu kilku (3) lat mieliśmy 2 razy mistrzostwo.Zapytaj się, jakiekokolwiek kibica w Polsce, czy by też chciał takie efekty pracy.

Szprotson, może się mylę, ale zawsze raczej wspominano, że kadra ma być skompletowana przed wyjazdem do Hiszpani (czyli jeszcze 2 dni)
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.01.2011 o godz. 15:46.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.01.2011, 15:49
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Pablo,zawsze trzymałem "twoją" stronę, czyli m.in. wierzyłem w to co w klubie obiecują i w to że wszystko będzie dobrze.
Nie osądzam tutaj nikogo,ale jeśli dyr.sportowy mówi że na pierwszym treningu będa nowi zawodnicy,to dlaczego na tym treningu ich nie ma?
Nie interesuje mnie to czy byłby Van der Meyde czy Mandzukic,Ronaldo czy Dawid Jarka. Chodzi mi o robienie z gęby cholewy... jest początek stycznia sprzedajemy jakby nie było nasze gwiazdy, i tylko dla uspokojenia kibiców facet mówi że zawodnicy przyjdą? Ja naprawde liczyłem na to, że SV jako konkretny chłop powie wczoraj w wywiadzie :Niestety pan X i pan Y nie przystali na Nasze warunki i dlatego ich nie będzie w klubie.Ale nawet tego nie było, wrzucono info o Maorze Meliksonie by wszyscy nagle sie nim podjarali i zapomnieli że:
1) Nie mamy środkowego obrońcy i żadnego napastnika
2)Kupowanie piłkarzy którzy dochodzą w trakcie trwających już przygotowań do rundy z reguły nie przynosi nam korzyści, ba, mamy takiego Riosa już pół roku i dopiero teraz ma nadzieje się wkomponować w drużynę.

Liczyłem że to okieko z racji dwóch Holendrów będzie inne,a wydaje się bardzo podobne do wielu wielu poprzednich.

Oczywiscie pracę SV ocenimy np. w lecie,ale nie okłamujmy się że przynajmniej na począku oczekiwałem od niego wiecej niż przypadkowego Bednarza
Ale on mówił że będą się starać żeby byli zawodnicy na wczoraj a nie że tak będzie na pewno. Poza tym nie wiem czy dobrze rozumiem ale wg ciebie wystarczyłoby że wczoraj Stan by powiedział że np. Genkow czy Ubipar niestety wybrali inne oferty i to już byłoby ok?
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.01.2011, 15:51
Ale właśnie o to chodzi, że do powyższego NIE PROWADZI polityka Wisły którą obserwujemy w ostatnich latach, co najlepiej obrazuje jeszcze do niedawna słynna "dziura budżetowa" i takie "oszczędne transfery" jak Beto, Ćwielong, Łobodziński, Jovanić, Singlar, etc.

To, co od dawna robi klub, czyli osłabianie się, brak wartościowych transferów (może za wyjątkiem Marcelo), pozbywanie się niemal wszystkich, których da się sprzedać, to NIE JEST DROGA do "samowystarczalnoci, niezależności, solidnych podstaw". Tylko ostatecznie do zapaści a potem bankurctwa!

Tak jest na całym świecie i w innych branżach również! Więc nie zakłamujcie rzeczywistości!
Rozmowa toczy się tylko w około piłkarzy i słusznie, bo to temat o transferach, ale klub to też inni pracownicy i tutaj też nastąpiło ostatnio bardzo dużo zmian, które moim zdaniem oczywiście, właśnie prowadzą do tego, aby klub był zarządzany w sposób profesjonalny. Klub potrzebuje sponsora, którego obecnie nie ma. Potrzebuje prężnego marketingu by zapełnić nowy duży stadion. I oczywiście potrzebuje mądrych transferów. Ale mądrych, to znaczy takich na jakie klub jest stać. Tak żeby nie były one powodem ponownego zadłużania się klubu tylko mogły być w ramach budżetu sfinansowane. Polityka klubu w tym względzie została jasno przez Stana określona. Mianowicie żadnych kominów płacowych i transfery na miarę możliwości finansowych klubu, które są takie jakie są. Trzeba się z nimi pogodzić lub znaleźć bogatego sponsora, ewentualnie nim zostać .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.01.2011, 15:53
martonas napisał(a):Wyświetl post
Ale on mówił że będą się starać żeby byli zawodnicy na wczoraj a nie że tak będzie na pewno. Poza tym nie wiem czy dobrze rozumiem ale wg ciebie wystarczyłoby że wczoraj Stan by powiedział że np. Genkow czy Ubipar niestety wybrali inne oferty i to już byłoby ok?
W tym momencie prowadzę rozmowy z dwoma klubami na temat napastników. Myślę, że każdy z nich dobrze zastąpiłby Pawła Brożka. Będę starał się, żeby napastnik na pewno pojawił na pierwszy trening. Nie kontroluję wszystkiego, ale w tym momencie jestem mocno przekonany, że nowy napastnik pojawi się na pierwszym treningu.

Przez słowno - nie kontroluje wszystkiego- domniemuje że na myśli się ma np. przypadek gdy piłkarz do Nas leci i samolot spada badz pilkarza porywaja etc.

-prowadzimy rozmowy-
-jestem mocno przekonany-

Po Polsku : Panie dyr.sportowy ja chciałbym tylko wiedziec co sie ....a zmieniło.

E: Nie zdziwie się jak pierwszym transferem będzie ściągnięcie z wypożyczenia np.Mączyńskiego.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 18.01.2011 o godz. 15:56.

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.01.2011, 16:01
Nie chce wyjsc na czepialksiego ale gdzie Stan mowil ze na pierwszym treningu beda nowi zawodnicy? Ja tylko pamietam ze mowi ze "bedzie sie staral zdazyc" i ze "ma nadzieje" ze na pierwszym treningu beda nowi gracze. Wedlug mnie jest to roznica miedzy obietnica a poboznym zyczeniem. Oczywiscie bylbym sam rad gdyby juz byl kompletny sklad na ta runde ktora Nas czeka ale jak juz wiele osob pisalo na tym forum nie wszystko zalezy tylko od Stana i Jego umiejetnosci lub ich braku.

Ja nadal podchodze spokojnie do tematow transferow w tym okienku, a bierze sie to stad ze przed otwarciem tego okienka tez podchodzilem na "zimno" do tego co moze przyniesc styczen i luty. Oczywiscie nadzieja zawsze jest ze bedzie dobrze, lecz i zycie juz kilka razy wszystko brutalnie zweryfikowalo. Przyjda dobrzy gracze to bedzie super, przyjda gorsi - coz uznam ze na dzisiaj tak musi byc i bede trzymal kciuki za wyniki na wiosne. I zalecam wiekszosci spokoj i nie podniecanie sie kazdym newsem czy to w gazetach czy na portalach internetowych bo tylko sie nabaiwcie sie jakiejs depresji i nerwicy. Zobaczycie kogos na prezentacji z koszulka? Wtedy bedziemy rozprawiac czy dobry zakup czy zly.

Pozdrawiam

P.S. Ok. Po tym co przytoczyles juz wiem skad ten post o niedoczymaniu terminu. Jendak bede sie nadal upieral ze "mocne przekonanie" nie daje pewnosci... co zreszta zycio potwierdzilo jak oboje wiemy
Powód: Post szprotsona powyzej
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 18.01.2011 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.01.2011, 16:02
co do Serba to potencjalna jego gra w Lechu może być tak naprawdę zagrywką menago żeby podbić stawkę kontraktu w jednym albo w drugim klubie po tym jak się okazało ,że nie przejdzie do Partizanu
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.01.2011, 16:04
Z OSTATNIEJ CHWILI: Maor poddal sie presji w klubie i wyleci do Polski dopiero po meczu z Beitarem w ktory odbedzie sie w sobote o 16 czasu polskiego.

Dosc duzo o tym pisza, choc wczoraj pisali ze to kibice Wisly sa strasznie podekscytowani jego przyjazdem i tytuly byly o "przygotowaniach Wislakow do przylotu Meliksona".

W szanującym się klubie w tym momencie temat jego transferu powinien zostać zamknięty i niech gra tam do końca sezonu. My zaś powinniśmy znaleźć innego.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 18.01.2011 o godz. 16:06.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.01.2011, 16:05
Pablo, przestań pieprzyć.

Mam wgląd w finanse – Wisła drukuje swe raporty finansowe. Tobie też to polecam. Wisła to nie tylko prywatny folwark Cupiała, od którego wszystkim innym ludziom wara. Wiesz, że nieładnie zakłamywać rzeczywistość? I że żenujące jest Twoje wchodzenie mu do tyłka?

Ja nie głoszę też żadnych tez, tylko komentuję brutalne i smutne fakty. Polityka sprzedawania najlepszych, braku realnych wzmocnień, osłabiania się, to fakt, a nie teza, na całym świecie prowadząca do upadku sportowego!
I to bez względu na to, czy widzi to i komentuje kibic, ekspert, czy właściciel klubu piłkarskiego. Jeśli Tobie potrzebne są jakieś „kwalifikacje w prowadzeniu klubu sportowego", by miarodajnie stwierdzić, czy np.: klub dokonał jakiś transferów wzmacniających zespół tej zimy i co to oznacza, to jest mi Ciebie jeszcze bardziej żal. Może do tego, by miarodajnie stwierdzić, czy człowiek musi oddychać, aby żyć też potrzebujesz wypowiedzi jakiegoś wybitnego biologa?

A 2 mistrzostwa w ciągu ostatnich 3 lat nie negują faktu, że w klubie i jego polityce kadrowej od dawna dzieje się tylko coraz gorzej.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 18.01.2011 o godz. 16:07.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.01.2011, 16:07
allon napisał(a):Wyświetl post
co do Serba to potencjalna jego gra w Lechu może być tak naprawdę zagrywką menago żeby podbić stawkę kontraktu w jednym albo w drugim klubie po tym jak się okazało ,że nie przejdzie do Partizanu
Watpie. On tam dzisiaj przechodzi testy medyczne wiec to jest kwestia dograna chyba a nie tlyko zagrywka menago.

PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
W szanującym się klubie w tym momencie temat jego transferu powinien zostać zamknięty i niech gra tam do końca sezonu.
Tez tak uwazam. Albo chlopak chce przyjsc i nie interesuje go ze ktos tam chce zeby On zagral jeszcze jeden mecz dla Nich albo mowi ze jednak zostaje. Za tydzien okaze sie ze znowu go potrzebuja i co znowu ulegnie? To tak jakby sie ozenil ale chcialby jeszcze chwiel zostac kawalerem
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 18.01.2011 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 18.01.2011, 16:10

Przez słowno - nie kontroluje wszystkiego- domniemuje że na myśli się ma np. przypadek gdy piłkarz do Nas leci i samolot spada badz pilkarza porywaja etc.

-prowadzimy rozmowy-
-jestem mocno przekonany-

Po Polsku : Panie dyr.sportowy ja chciałbym tylko wiedzieć co się ....a zmieniło.

E: Nie zdziwie się jak pierwszym transferem będzie ściągnięcie z wypożyczenia np.Mączyńskiego.
Wybacz, ale przez sformułowanie "nie kontroluje wszystkiego" to prędzej chodzi o to że ktoś nagle dostanie lepszą ofertę niż że gościowi cos się stanie.
Nie wiem czy tak jest w twoim przypadku ale wiele osób na tym forum nie zdaje sobie sprawy że to nie wszystko zależy od Wisły czy od Stana. Jesli zawodnik nie będzie zainteresowany graniem u nas, albo będzie miał inne oferty to choćby SV na głowie stanął (bo kominom płacowym mówię stanowcze nie) to z transferu nici. Dla niektórych fakt że "prowadzimy rozmowy" to znaczy, że jesli Wisła nie odpusci to już transfer pewny, nie potrafią przyjąć do wiadomości że Wisła może bardzo chcieć, a piłkarz i tak do nas nie przyjdzie. Weźmy przykład takiego Ubiparipa, nawet jak Wisła płaciła i klubowi i zawodnikowi tyle co Lech, to on i tak wybiera Poznań ze względu na obecną sytuację sportową obu klubów.

Jeśli Tobie potrzebne są jakieś „kwalifikacje w prowadzeniu klubu sportowego", by miarodajnie stwierdzić, czy np.: klub dokonał jakiś transferów wzmacniających zespół tej zimy i co to oznacza, to jest mi Ciebie jeszcze bardziej żal.
Tylko że oceniać zimowe transfery to sobie będziesz mógł jak Basałaj powie po ostatnim transferze, że już nikt do nas w tym okienku nie przyjdzie, a nie teraz (chociaż to i tak nie do końca bo jak można oceniać kogos przed faktycznym zagraniem kilku meczy), więc wytłumacz mi na czym polega ta twoja miarodajna ocena? Przypomnę tylko że w lecie połowa forum oceniła nasze transfery na godne walki przed spadkiem do ostatniej kolejki (i to że mielismy trochę szczęscia kończąc na drugim miejscu ma tutaj małe znaczenie)
Ostatnio edytowane przez martonas : 18.01.2011 o godz. 16:20.
Odpowiedz cytując
MHaifa
Member

Od: 01.2011

Stary 18.01.2011, 16:16
Zle patrzycie na ta sprawe.
Wczesniej czytalem o ultimatum jakie postawila mu wlascicielka klubu (ze musi zostac do meczu z Beitarem) wiec to Hapoel bawi sie nim bo jemu zalezy na wyjezdzie i boi sie ze mu zablokuja transfer wiec musi sie zgodzic.

Tez sie zgadzam ze Beer Sheva zachowuja sie bardzo brzydko ale to sa interesy a oni zrobia wszystko zeby ich gwiade zatrzymac. Wiec rezygnacja Wisly byla by dla nich spelnieniem marzenia a dla pilkarza koszmarem.

Cos czuje ze Maor bedzie sie oszczedzal w tym meczu zeby kontuzji nie zlapac.

A szczerze mowiac pare dni treningu mniej z Wisla niczego nie zmieni bo i tak on jest w rytmie meczowym a sklad Wisly nie jest skompletowany wiec i tak sie nie zgra z napastnikami.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.01.2011, 16:17
jeśli Melikson tak uległ to Wisła powinna dać ultimatum np niższa kwota odstępnego ;>

Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 18.01.2011, 16:20
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
jeśli Melikson tak uległ to Wisła powinna dać ultimatum np niższa kwota odstępnego ;>
Najlepiej niech całą rundę gra w niewygodnych butach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 18.01.2011, 16:22
Wybacz, ale przez sformułowanie "nie kontroluje wszystkiego" to prędzej chodzi o to że ktoś nagle dostanie lepszą ofertę niż że gościowi cos się stanie.
Nie wiem czy tak jest w twoim przypadku ale wiele osób na tym forum nie zdaje sobie sprawy że to nie wszystko zależy od Wisły czy od Stana. Jesli zawodnik nie będzie zainteresowany graniem u nas, albo będzie miał inne oferty to choćby SV na głowie stanął (bo kominom płacowym mówię stanowcze nie) to z transferu nici. .
Dobrze.Inaczej.
Jeślli Stan prowadzi obserwacje,potem rozmowy to do jasnej choley chyba wie na czym stoi zawodnik,gdyż razem z nim rozmawia z manadżerem.
Jeśli zawodnik nie jest zainteresowany graniem u Nas,to:
a) po co w ogóle sie nim interesujemy?
b)po co wywiady w gazetach i uspokajanie Nas że wszystko idzie dobrze

tak offtopic mi sie przypomniało, Wojciechowski chciał Sobiecha to sie z nim nie .......ił w konszachty,podjazdy kombinacje tylko wpakowali go do auta do Warszawy,przyjechał od razu do prezesa,zobaczył że im naprawde na Nim zależy i podpisał!

zresztą, moje posty odnoszą się caly czas do jednego.
Czym różni się Stan od przypadkowego Bednarza,Mielcarskiego? Czym? Bo jak przyszedł,to mieliśmy miliony argumentów jaki to Holender lepszy,a na dzień dzisiejszy nie widzę różnicy,równie dobrze mógłby być Jeż.
Chociaz On mogłby nie sprzedać tak łatwo Brożków..no tak.

Po co tekst na oficjalnej że :W poniedziałek do Krakowa na testy medyczne przylatuje Maor Melikson, zawodnik izraelskiego zespołu Hapoelu Beer Sheva ? Był na testach czy nie?

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.01.2011, 16:27
Drogi kolego powiedz mi, czy masz jakikolwiek wgląd w finanse Wisły?Jak nie, to dlaczego zaglądasz do kieszeni właściciela?Wiesz, że to nieładnie?
Wkońcu zapytam, jakie masz doświadczenie w prowadzeniu klubu sportowego?Masz może chociaż odpowiednie kwalifikacje do tego, by tutaj wygłaszać jakieś swoje tezy?Wiesz jakie są efekty tej polityki?
W ciągu kilku (3) lat mieliśmy 2 razy mistrzostwo.Zapytaj się, jakiekokolwiek kibica w Polsce, czy by też chciał takie efekty pracy.
Szprotson, może się mylę, ale zawsze raczej wspominano, że kadra ma być skompletowana przed wyjazdem do Hiszpani (czyli jeszcze 2 dni)
Ale to (2 MP w 2008 i 2009) już było...
Poza tym - 1mp -po inwestycjach - kilkanaście pkt. przewagi, drugie - już wymęczone, ostatnio - 2 miejsce, jesienią - nieco fuksiarskie 2 miejsce, potem strata jedynego snajpera i podstawowego bramkarza - szczególnie strata PB dobrze nie wróży. O mantach w pucharach nawet nie piszę. Ogólnie tendencja doskonale widoczna... Nie mamy kasy? To grać Mączyńskim, Kurto i Nalepą i za to co zostanie szukać jakichś rodzynków, a nie ściągać z zagranicy stada przeciętniaków (Jovanic, Bunoza, Cikos, Branco itd.) za setki tys. euro.
Zresztą jeśli nie ma kasy w klubie to moim zdaniem i tak nie ma innego kierunku niż szkolenie w klubie, w przeciwnym razie szlag to wszystko niedługo trafi bo sprowadzanie zagraniczniaków potrafiących grać idzie nam tak se, jeśli strumyczek kasy będzie mniejszy (tfutfutfu) to już w ogóle będzie d.pa na tym polu
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 18.01.2011, 16:30
arti napisał(a):Wyświetl post
Poza tym - 1mp -po inwestycjach - kilkanaście pkt. przewagi, drugie - już wymęczone, ostatnio - 2 miejsce, jesienią - nieco fuksiarskie 2 miejsce
Fuksiarskie miejsca w lidze to miały wszystkie zespoły Ekstraklasie, nie tylko Wisła.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 18.01.2011, 16:38
Dobrze.Inaczej.
Jeśli Stan prowadzi obserwacje,potem rozmowy to do jasnej cholery chyba wie na czym stoi zawodnik,gdyż razem z nim rozmawia z manadżerem.
Jeśli zawodnik nie jest zainteresowany graniem u Nas,to:
a) po co w ogóle sie nim interesujemy?
b)po co wywiady w gazetach i uspokajanie Nas że wszystko idzie dobrze

tak offtopic mi sie przypomniało, Wojciechowski chciał Sobiecha to sie z nim nie .......ił w konszachty,podjazdy kombinacje tylko wpakowali go do auta do Warszawy,przyjechał od razu do prezesa,zobaczył że im naprawde na Nim zależy i podpisał!

zresztą, moje posty odnoszą się caly czas do jednego.
Czym różni się Stan od przypadkowego Bednarza,Mielcarskiego? Czym? Bo jak przyszedł,to mieliśmy miliony argumentów jaki to Holender lepszy,a na dzień dzisiejszy nie widzę różnicy,równie dobrze mógłby być Jeż.

Po co tekst na oficjalnej że :W poniedziałek do Krakowa na testy medyczne przylatuje Maor Melikson, zawodnik izraelskiego zespołu Hapoelu Beer Sheva ? Był na testach czy nie?
Przepraszam bardzo ale dlaczego sobie wybierasz tylko te fragmenty które ci pasują?
Wyraźnie napisałem "Jesli zawodnik nie będzie zainteresowany graniem u nas, ALBO BĘDZIE MIAŁ INNE OFERTY"ale najwidoczniej ta druga część chyba za bardzo nie wpasowałaby się w twoje tezy. Poza tym sam sobie po częsci odpowiedziałes. Najpierw są obserwacje i zaczynamy się kimś interesować, potem dopiero rozmawiamy z menedżerem, więc twoje pytanie dlaczego się interesujemy kimś, kto nie jest zainteresowany grą u nas jest bez sensu, bo się nie dowiemy czy jest zainteresowany zanim my nie zainteresujemy się nim.
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.01.2011, 16:47
Poza tym - 1mp -po inwestycjach - kilkanaście pkt. przewagi, drugie - już wymęczone, ostatnio - 2 miejsce, jesienią - nieco fuksiarskie 2 miejsce, potem strata jedynego snajpera i podstawowego bramkarza - szczególnie strata PB dobrze nie wróży. O mantach w pucharach nawet nie piszę.
Za zajęcie drugiego miejsca płacą tyle samo, niezależnie czy wygrasz je "fuksiarsko" czy efektownie. Za pierwsze mistrzostwo wygrane z kilkunastoma punktami przewagi, dostaliśmy tyle samo, co za mistrzostwo wymęczone.

Cytat:
Ogólnie tendencja doskonale widoczna...
Rok w rok miejsce na pudle.
Nie mamy kasy? To grać Mączyńskim, Kurto i Nalepą i za to co zostanie szukać jakichś rodzynków, a nie ściągać z zagranicy stada przeciętniaków (Jovanic, Bunoza, Cikos, Branco itd.) za setki tys. euro.
Tak robi Śląsk, Polonia Bytom i inne kluby. My tymi przeciętniakami, zajmujemy drugie miejsce w tabeli...
Cytat:
Zresztą jeśli nie ma kasy w klubie to moim zdaniem i tak nie ma innego kierunku niż szkolenie w klubie, w przeciwnym razie szlag to wszystko niedługo trafi bo sprowadzanie zagraniczniaków potrafiących grać idzie nam tak se, jeśli strumyczek kasy będzie mniejszy (tfutfutfu) to już w ogóle będzie d.pa na tym polu
Idzie nam super, część się sprawdza i sprzedajemy ich z dużym zyskiem, część nie i żegnamy bez żalu. I cały czas jesteśmy w okolicach podium.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 18.01.2011, 16:47
Przez ile okienek Bednarz i Mielcarski byli dyrektorami sportowymi? Ile transferów zrobili?

Mamy Stana, który zakontraktował jak dotąd 2 piłkarzy. W 1 okienku. Teraz jest następne. Poczekajmy na wyniki jego prac. Do jasnej ciasnej nie jesteśmy Realem czy Barceloną, gdzie transfery dopinają się szybko. Jesteśmy tak naprawdę patrząc z ekonomicznego punktu widzenia w skali Europy małym klubem, który musi walczyć o transfery. Niestety, nic na to nie poradzimy - nie mamy renomy, ale to nie wina Cupiała, tylko całej ligi.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.01.2011, 16:51

Szprotson, może się mylę, ze zawsze raczej wspominano, że kadra ma być skompletowana przed wyjazdem do Hiszpani (czyli jeszcze 2 dni)
ale nie bedzie
ja tez wierzylem, ze cos sie zmieni, ale jak widac, nie da sie, gdy polityka wladz nie zmienila sie wcale
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.01.2011, 16:52

Dosc duzo o tym pisza, choc wczoraj pisali ze to kibice Wisly sa strasznie podekscytowani jego przyjazdem i tytuly byly o "przygotowaniach Wislakow do przylotu Meliksona".
no tego mi brakowalo - kazde okienko transferowe musi miec swoja sage, niestety to nigdy nie konczy sie dobrze
stawiam, ze Melikson w tym meczu z Beitarem zerwie wiezadla, a my zostaniemy na ludzie
jakies inne propozycje
bawmy sie i smiejmy z glupoty dzialaczy Wisly - co nam zostalo
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 18.01.2011 o godz. 17:02.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.01.2011, 16:58
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
bawmy sie i smiejmy z glupoty dzialaczy Wisly
Czy to głupota, tego nie wiem ale mają tak nas jak i jego(zawodnika) w szachu.
W dobrym tonie było by zerwać negocjacje ale co nam to da oprócz samopoczucia że nie będą Żydy pluły nam w twarz

Ja tam w sumie nie widzę jakiś wielkich problemów w tym by on ten mecz sobie zagrał, problem będzie kiedy zagra a pani właściciel odwali kolejny numer.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 18.01.2011, 16:59
Kolego weź powiedz o co tobie chodzi. Mają wysłać po Meliksona VI Pomorską?
Teraz jakby zrezygnowali z niego to będzie "a nie mówiłem...", a jak mimo wszystko poczekają to "nie szanujemy się" powiedzą ci sami. Jak się chce komuś przywalić, to kij się zawsze znajdzie.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.01.2011, 16:59
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
No no ... z Beitarem dostanie kontuzji i tyle go widzieli pod Wawelem
Casus Garguły. Ryzykujemy.

Skoro tam został to raczej za zgodą Wisły. Nie wierzę aby sam z siebie podjął taką decyzję,i żeby nowy pracodawca czekał aż jaśnie pan raczy przyjechać. Jeśli sam podjął taką decyzję,to trzeba rozglądać się za kimś nowym.

Widać,że Moar wiele dla nich znaczy. Idąc tym tropem nie rozdzielałbym ich tak szybko. Niech gra spokojnie do rozpoczęcia przez nasz zespół rundy, czyli do pierwszego meczu a Arką. Rytm meczowy miałby zachowanyi nie musiałby wchodzić w sezon. Jest też kolejny czynnik. Niewątpliwie korzystny z puntu widzenia naszej kasy. Otóż brak Moara podczas przygotowań to oszczędność na noclegach w hotelach, ,obiadach, odżywkach i litrach wody, którą niewątpliwie by pił w czasie upalnych dni w Costa del Sol. Jak to wszystko zliczymy,dzień dniu to wychodzi nezła sumą jaką musimy wydać na urzymanie zawodnika. Zanim ten zacznie na siebie zarabiać!Marnotrastwo czystej wody. Więc jak go tam chcą jeszcze trzymać i go utrzymywać to nie widzę powodu aby to zmieniać. Zadnego. A jak jest dobry tak jak mówią i piszą,to wystarczy tydzień z drużyną a będzie wiedział co ma grać. Kto za?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 18.01.2011 o godz. 17:08.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 18.01.2011, 17:00
no tego mi brakowalo - kazde okienko transferowe musi miec swoja sage, niestety to nigdy nie konczy sie dobrze
stawiam, ze Melikson w tym meczu z Beitarem zerwie wiezadla, a my zostaniemy na ludzie
jakies inne propozycje
Wytłumacz mi jeszcze raz na czym polega ta głupota Wisły? Przecież kontraktu z gosciem jeszcze nie podpisali, bo to robią dopiero po testach, więc nie mogą mu na razie nic nakazać. Co najwyżej mogą z niego zrezygnować lub ewentualnie rozmawiać z klubem aby odpuscili mecz albo jakąs część kasy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.01.2011, 17:03
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
i żeby nowy pracodawca czekał aż jaśnie pan raczy przyjechać.
Tu chodzi o to że jaśnie pani(właścicielka) nie chce go puścić.Sam piłkarz ma niewiele do gadania a buntując się, ryzykuje że nigdzie go nie puszczą.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.01.2011, 17:06
Wytłumacz mi jeszcze raz na czym polega ta głupota Wisły? Przecież kontraktu z gosciem jeszcze nie podpisali, bo to robią dopiero po testach, więc nie mogą mu na razie nic nakazać. Co najwyżej mogą z niego zrezygnować lub ewentualnie rozmawiać z klubem aby odpuscili mecz albo jakąs część kasy.
chocby na tym ze oglisili sprawe oficjalnie w niedziele nie majac jak widac zadnej pewnosci transferu wiec
wyszlo troche zalosnie
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 18.01.2011, 17:08
Co z tym obrońcą z Ghany ? miał dziś przylecieć
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź