|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ubiparip do Lecha?
http://www.b92.net/sport/vesti.php?y...&nav_id=486453 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Na razie nie ma żadnej różnicy z poprzednimi przygotowaniami do rundy, jeśli chodzi o naszą politykę transferową.
Po totalnej wyprzedaży składu w lecie i w zimie, pierwszy trening rozpoczynamy z identycznym (mizernym) składem. Testy przechodzi Melikson, więc jest spora szansa że w tym tygodniu do nas dołączy. Fajnie, każdy niezły kopacz się przyda. Ale co dalej? Dyrektor sportowy obiecywał następcę Pawła Brożka na pierwszym treningu. Gwoli ścisłości - dyrektor sportowy wcześniej obiecywał rywala dla Brożka o miejsce w składzie, więc nowy napastnik powinien był się stawić na pierwszym treningu. Stan miał na dopięcie tego transferu praktycznie pół roku. A w zasadzie na treningu powinno się stawić dwóch napastników. Rozumiem, że to ma być ten nowy profesjonalizm - znowu zawodnicy dojdą last minute, a zgrywać się będą podczas meczy ligowych. PS. Obrońcy "nowej polityki transferowej" kazali czekać do 17 stycznia. Teraz obowiązuje nowa mantra - do końca okienka ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
To jak bys nazwał sytuację gdyby RM zagwarantował komus miejsce w składzie a to jakies nasze wspaniałe wzmocnienie zdecydowało że kasę i tak dostaje i sobie spokojnie spoczęło na laurach i musiałby go posadzić na ławce?
Ostatnio edytowane przez martonas : 17.01.2011 o godz. 20:08.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ojej - nikt jeszcze nie zamknął tak naprawdę swoich transferów w tym okienku - żaden polski klub. Potrzeba jest znalezienia relatywnie dobrych piłkarzy, a to szczególnie trudne w zimowym okienku. Więc bądźmy cierpliwi. Żaden "obrońca nowej polityki transferowej" nie mówił by poczekać do 17 stycznia, a tak poza tym to mamy już Meliksona - mnie sam fakt kasowego transferu w aż tak wysokiej kwocie niezmiernie zadowala, a że to kreator gry, o którym przez całą rundę jesienną mówiłem, to tym bardziej jestem zachwycony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
||
|
Moderator, a kłamstwa pisze.
Gdzie, kiedy obiecywał napastnika na pierwszym treningu? Cytat:
Dziwimy się, że poziom forum upadł już tak nisko, ale jak może być inaczej skoro "góra" forum ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Cytat:
|
||
|
|
Piknik
Offline |
|
A na poważnie - tego typu kłopoty mają wszyscy menedżerowie, może poza Realem, Barceloną i MC. I jakoś sobie dają radę. Nie mamy na stanowisku dyrektora sportowego juniora, tylko działacza z doświadczeniem w pracy z PSV. Więc chyba powinien umieć sobie poradzić z takimi problemami. Wzruszają mnie z resztą próby usprawiedliwienia transferowych porażek. Tylko co mnie to obchodzi? Transferów jak nie było, tak nie ma. Liczą się efekty, nie dobre chęci. Gajowy - może byś poszedł jednak do lasu, na grzyby? Wiesz, zarzucanie mi kłamstwa jak parę postów wyżej jak byk masz cytat z wywiadu, w którym Vacxs deklaruje że "najprawdopodobniej" na 1 treningu pojawi się nowy piłkarz - to jest żenada. Nie podejmuję dyskusji, bo nie ma sensu. Ciesz się, że nie skasowałem posta - a powinienem, bo nic nie wnosi do tematu.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 17.01.2011 o godz. 20:19.
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Oczywiście, że liczą się efekty w 100% ale jest połowa stycznia a okienko trwa do końca lutego( jak mnie pamięć nie myli) Myślę, że na rozliczenia przyjdzie czas po zakończeniu okienka, to tak jak na początku sezonu większość spisywała klub na straty, na kompletne dno, walkę o utrzymanie a tu zonk, niespodzianka i wylądowaliśmy na drugim miejscu w tabeli. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
||
|
Mówisz:
![]()
|
||
|
|
Banita
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nadajecie na naszych działaczy, a Flamengo wykupiło za 3mlneuro największego imprezowicza (Sypek przy nim to pikuś)w Mediolanie tuż przed wygaśnięciem jego kontraktu (zaledwie 6msc od darmochy), jeszcze dali mu większą gażę na zabawy z tancerkami brazylijskimi, które występują w serialu 'MikeInBrazil"
![]()
Ostatnio edytowane przez jagoda : 17.01.2011 o godz. 20:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
niestety Vojo Ubiparip raczej do Lecha pójdzie niż do nas, Milan się nie spisał i go nie namówił
a nasi działacze odpuścili tak jak kiedyś Lewandowskiego, na ogromną korzyść Kolejorza |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|||
Dla niektórych wszystko wynika z jednego równania: znalezienie piłkarza=pozyskanie piłkarza. Ilość zawodników, z którymi negocjowaliśmy w ostatnim czasie (chodzi mi o jakieś ostatnie 3 lata) byłaby zapewne bardzo spora. Część pewnie teraz błyszczy, cześć kopie się po czole. Ale, do cholery, nie jesteśmy Barceloną. Gorzej! Nie jesteśmy nawet Norymbergą, Kopenhagą, czy Club Brugge, abstrahując nawet od warunków finansowych. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Możliwe, że pozostali zawodnicy z pola (nie licząc Meliksona, którego kupiliśmy) będą za gotówkę, natomiast wielce prawdopodobne że mamy przed sobą kolejną sagę z testowaniem bramkarzy...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Coniektórzy, wg mnie, śmiesznie myślą i mają dość skomplikowany proces dedukcji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ten też zabłądził? Czy zrezygnował?
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Rzeczywiście okazało się prawdą, że Ubiparip miał podjąc dzisiaj decyzję, i podjął, z dużym prawdopodobieństwiem zagra w Lechu Poznań. Oni jednego napastnika strzelającego gole już mają, my trafiającego do siatki nie mamy żadnego a Vojo ląduję jednak w Poznaniu...
Na podstawie informacji z mediów można przypuszczać, że Ubiparip był tym tzw pierwszym na liście, także pewnie ten drugi kandydat to będzie półka niżej. Szkoda bo jak pisałem już wcześniej według mnie to bardzo dobry zawodnik. Typowa bałkańska szkoła, silny fizycznie, z bardzo mocnym strzałem i dodatkowo dobrą techniką i szybkością.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.01.2011 o godz. 20:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jeszcze co do twojej konwersacji z innym forumowiczem - jeśli dla ciebie stwierdzenie, że "najprawdopodobniej" się pojawi albo że "ma nadzieję" to obietnica że się pojawi no to powodzenia w dyskusji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
potwierdzam Twoje zdanie... szybko odpuszczamy, ale to też zależy wszystko od naszego konta... ale wiesz to tylko media serbskie spekulują... oni tak samo twierdzili że pójdzie do nas... póki się nie dowiemy od oficjalnych stron to nic nie jest pewne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ja rozumiem, że okienko zamyka się pod koniec lutego - tylko takie manewry już przerabialiśmy w poprzednich latach, jak ktoś przychodzi na koniec lutego, to kiedy ma się zgrać z resztą zespołu - a te rundy u nas do długich nie należą. Stąd, po dyr. sportowym z takim CV można było się spodziewać konkretniejszych działań. Łatwo zauważyć, że inne kluby - jak choćby taki Trabzonspor nie mają problemu w tym, aby kupić piłkarzy na zawołanie. Ok, może nie ten kaliber, ale wiele wskazuje na to, że taki Lech niedługo dopnie sobie transfery - Wołąkiewicza już mają. Jeśli nasi Holendrzy nie zmienili u włodarzy myślenia biznesowego - tzn. 100 tys. euro taniej, ale piłkarz przychodzi miesiąc później - to na boisku wciąż może być taki chaos, jak w pierwszej części sezonu, a wtedy to już musielibyśmy mieć naprawdę dużo fuksa, żeby to mistrzostwo zdobyć jakimś cudem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Mało tego, pamiętasz jak serbskie media umieszczały w składzie Wisły niejakiego Miliknovicia? jason wiślak - kibicuję Wiśle Kraków, nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 17.01.2011 o godz. 20:44.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ja bym raczej skłaniał się, że RM chciał po prostu, najprościej na świecie powiedzieć: "Fajnie, że przyszedł, może będzie wzmocnieniem, więc niech się reszta strzeże i ostro mi zapieprza na obozie, bo inaczej przegrają rywalizację z miejsca." No, ale nie, RM mówi chce nam przekazać prawdę między wierszami: "ale mi kolejny szrot sprowadzili, już się szykuj na Arkę, Nourdin!". |
|
|
|
Piknik
Offline |
||||
Cytat:
Przecież teraz jest czas na załatwianie spraw organizacyjnych, aklimatyzację etc. Cytat:
![]()
|
||||
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
WioreX jestem praktycznie pewien że Melikson będzie podstawom zawodnikiem jeśli tylko będzie zdrowy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.01.2011 o godz. 20:49.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Za Genkowa nie byliśmy w stanie zapłacic 500tys euro.
Za Ubiparipa wymięklismy przy 600 tys euro.. Martwi mnie, że tak niskie kwoty są dla Wisły nie do przeskoczenia... Nie da się zbudowac dobrego zespołu za drobniaki.. PS: Podejżewam, że kwota za Meliksona jest zawyżona. Prawdopodobnie bedzie nas kosztował mniej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|