The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2011, 18:30
Spokojnie za chwilkę zacznie się mecz więc może czymś się wyróżni. Zgadzam się z s1mone, pożyjemy zobaczymy. Melikson może być bardzo dobry a zarazem może okazać się nie wypałem. Wszystko jest możliwe.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2011, 18:32
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
http://www.101greatgoals.com/videodisplay/5470465/
faktycznie, niesłychanie przeciętny zawodnik ten Melikson
Jednym słowem szacun. Ciekawe czy będzie miał komu tak podawać.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.01.2011, 18:34

http://www.youtube.com/watch?v=T_rG0KdhozI

Ktoś zza granicy, który nie zna Pawełka zobaczy ten filmik i też pomyśli, że on taki wspaniały jest i wszystkie sytuacje tak broni. Panowie, podjaraliśmy się tym Meliksonem jak nie wiem co.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.01.2011, 18:36
Adikos zobacz na sam sposób prowadzenia piłki przez tego gościa co już świadczy o tym że nada się na polską ligę, myślę że powinniśmy się podniecać bo w naszych warunkach każdy kopiący prosto piłkę zawodnik jest na wagę złota.
Jakiś koleś na fejsie Wisły " Hope you know and appreciate what a diamond you are getting"
Jeśli kibice go tam cenią to znaczy, że jest dobrze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.01.2011 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 15.01.2011, 18:44
I co, gra Maor?
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 15.01.2011, 18:50
http://www.vod4all.net/2011/01/15/%D...9%D7%91%D7%A2/

Jest Maor.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 15.01.2011, 18:53
Co ciekawe bramkę dla Haify przed chwilą strzelił... Dvalishvili.
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.01.2011, 18:53
Dziwią mnie płacze i lamenty niektórych osób dotyczące transferów, a dokładniej piłkarzy w kręgu zainteresowań Wisły. Czy Wy nie możecie pojąć jednej rzeczy? Wisła, ekstraklasa nie są atrakcyjnymi kierunkami dla większości dobrze ułożonych piłkarsko graczy. Nie wiem kogo Wy oczekujecie. Błaszczykowski, Marcelo to są Nasze najlepsze możliwości. Tanio i dobrze kupić, bogato i lepiej sprzedać. Z tych średnich możliwości, to mamy Riosa, Cikosa, Branco itd. Każdy gracz sprowadzony z klubu o poziomie takim jak Wisła lub trochę lepszym, który grał i nie siedział na ławie, miał w miarę statystyki, będzie dla Nas sukcesem. Czekam na jednego, no może dwóch takich graczy w tym okienku transferowym.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Stary 15.01.2011, 18:56
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Adikos zobacz na sam sposób prowadzenia piłki przez tego gościa co już świadczy o tym że nada się na polską ligę, myślę że powinniśmy się podniecać bo w naszych warunkach każdy kopiący prosto piłkę zawodnik jest na wagę złota.
Jakiś koleś na fejsie Wisły " Hope you know and appreciate what a diamond you are getting"
Jeśli kibice go tam cenią to znaczy, że jest dobrze.

Ja też licze na niego i serducho mówi, że było by zajebiście jakby ubrał koszulkę z Białą Gwiazdą na piersi jednak mózg (jeśli jeszcze go mam ), że jest to bardzo trudna sprawa. Uwierze dopiero wtedy kiedy złoży podpis pod kontraktem.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.01.2011, 19:08
http://www.youtube.com/watch?v=S2YoDJdSvsM
W pojedynczych zagraniach to i ten prawy pomocnik wygląda jak wirtuoz.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.01.2011, 19:10
Cytat:
Skąd takie informacje? Juniora docelowo miał zastąpić Piotr Brożek, skończyło sie na Paljicu i Branco jako rezerwa, ostatnio w wywiadzie potwierdzili ze nie szukaja pilkarza na te pozycje.
A tekst że Branco odstaje poziomem od Eklasy - po pierwsze co to jest poziom ekstraklasy, po drugie, jak mozesz to ocenic?
Chłop nie dostał prawdziwej szansy przeciez.
Zreszta jak mają kupić znowu pana XY to lepszy taki stan rzeczy jaki jest teraz. Zawsze w obwodzie są piłkarze z ME.
Stan Valckx: Wrzesień 2010
"Potrzebujemy jeszcze co najmniej jednego obrońcę. Oferuje się nam wielu piłkarzy, a sami szukamy ich niemal po całym świecie. Problemem jednak nie jest samo ściągniecie piłkarza, ponieważ wielu z nich jest dostępnych. My potrzebujemy jakości, ponieważ gramy o mistrzostwo. Lepiej nikogo nie zatrudniać, niż zatrudniać zawodnika, który nie jest wystarczająco dobry. Zapłacimy, a to nie przyniesie efektów - tłumaczy Valckx"

Chyba, że chodziło mu o zatrudnienie Branco. Powiedział, że poszukuje jakości - Branco to nie jest jakość, bo nie potrafił wygryźć nominalnego, lewego pomocnika - który na obronie nie miał w zwyczaju często grać - to o czymś to świadczy
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.01.2011, 19:23
Cytat:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__2_4_.html

jedna jaskółka wiosny nie czyni, pamiętaj
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 15.01.2011, 19:50
http://www.90minut.pl/news/144/news1...thossisem.html cos pozytywnego w transferach ;D
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.01.2011, 19:54
Melkson wdaję się w drybling na prawie stronie boiska, wymija przeciwnika, odważnie chce wbiec w pole karne po czym zostaje sfaulowany, z owego rzuty wolnego pada bramka.
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 15.01.2011, 20:06
W ostatnich 10 minutach Melikson oddal ciekawy strzal z powietrza .. z ok 20 m ... chociaz byl w srodek bramki .. bramkarz z lekkim problemem poradzil sobie. Teraz w ostatniej minucie jego klub wyszedl z kontra .. on mila pilke minal jednego .. za pomoca kopniecia obok i przebiegniecia ... pozniej w okolicach pola karnego zagral pietka .. ale nie celnie ..
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.01.2011, 20:08
z tym Kowalewskim ludzie to naprawdę kamień z serca kolejne "wzmocnienie" po Gliku
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.01.2011, 20:08
Mówcie co chcecie, ale jakby ten Melikson przyszedł do nas, to byłaby bomba.
Chłop ma niesamowite umiejętności i będzie go można sprzedać za co najmniej 3 kawałki.
Staszek ma łeb, zrobi parę takich transferów i dla Cupiała będzie Bogiem.
Niech tylko boss nie szczędzi kasy na Maora...wróci się!!!
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.01.2011, 20:17
Nie cieszcie się ,bo pewnie będzie tak,że w ogóle do transferu nie dojdzie.

ps Bambo1906 , jak się nazywa ta laska z twojego podpisu ? Pisałem Ci na priva ale nie odpisujesz
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.01.2011, 20:20
Widać, że koledzy często nie nadarzając za tym co on chce zrobić, tak jak kolega napisał ładnie wyszedł z kontrą, minął jednego po czym koleś nie przewidział tego że Melikson może tak zagrać piłkę. (piętką)
Również ładny drybling w środku pola, przejęcie piłki na klatę minięci 3 rywali po czy minimalnie nie dokładne prostopadłe padnie.
Przed moment świetna prostopadła piłeczka do napastnika który wyszedł sam na sam, sędzia odgwizdał spalonego mimo że go nie było.
Generalnie mamy potwierdzenie tego co jest na filmikach, Melikson potrafi nadać dynamice każdej akacji, świetny zawodnik według mnie.
Warto podkreślić że w tym meczu Macabii te z LM ma zdecydowaną przewagę, gra praktycznie cały mecz w ataku pozycyjnym, Melikson nie był wiele razy przy piłce jednak jak już ją miał to robiło się ciekawie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.01.2011 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.01.2011, 20:30
Po meczu wywiad z jakimś trenerem, pod koniec co 3 słowo to "Melikson" i coś w stylu Polonie.

edit: trzeba zaczekać aż zostanie wrzucony na stronę tej drużyny i wtedy można popróbować google translatorem.
Widać na pewno jedną rzecz że odejscie tego zawodnika budzi w Izraelu duże zainteresowanie mediów co oczywiście dobrze tylko świadczy o Melikosnie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.01.2011 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Stary 15.01.2011, 20:35
Nie orientuje się za bardzo jak wygląda sytuacja z transferem tego Meliksona. Mógłby ktoś mi to przybliżyć ?
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 15.01.2011, 20:41
no że jest jedną nogą w Wiśle a drugą ma być na początku tygodnia ;] kwota transferowa ok. 650 tys. €
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.01.2011, 20:41
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Nie orientuje się za bardzo jak wygląda sytuacja z transferem tego Meliksona. Mógłby ktoś mi to przybliżyć ?
Jest jedną nogą w Wiśle, może już dwiema? wróbelki ćwierkają że zbliża się na lotnisko
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2011, 20:48
Również obejrzałem sobie to spotkanie i poza tym co trafnie zauważyli poprzednicy trzeba dodać też, że Melikson potrafi przyjąć/zagrać piłkę lewą nogą. Niektóre osoby dyskutujące na ten temat przez kilka wcześniejszych stron mogą spać spokojnie.

Nie jest to napewno typ jeźdźca bez głowy, robiącego dużo wiatru. Pod presją potrafi minąć obrońcę, odegrać, wyjść do klepy, próbuje prostopadłych piłek. Widać było dużo spokoju w jego grze. No i bardzo dobra gra 1 na 1. Zawodnik bardziej przypominający Kalu Uche niż Wojtka Łobodzińskiego, przynajmniej tak mi się skojarzyło. Albo inaczej. Taki Kiro, ale ze znacznie lepszym dryblingiem i większą pewnością siebie.

Moim zdaniem gdyby faktycznie do nas trafił i szybko się zaaklimatyzował to wprowadziłby razem z Gargułą i Kirmem dużo spokoju do naszej momentami chaotycznej gry w środkowej linii. W końcu, aby w pełni wykorzystać kreatywność Kirma i Guły potrzebowaliśmy jeszcze kogoś z kim ta dwójka potrafiłaby wymienić kilka podań. Bo jaki często jest Małecki (czyt. niedostrzegający partnerów), albo jaki zwykle jest Jirsak (czyt. zwykle jest gdzieś schowany) to chyba każdy widzi.

A co do poziomu samej ligi to wydaje mi się, że u nas gra się jednak szybciej. Ale też znacznie bardziej niedokładnie. Tam wyszkolenie techniczne piłkarzy stoi jednak na duużo wyższym poziomie.
Odpowiedz cytując
Funatyk
Junior Member

Od: 04.2004

Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Funatyk może okulista się przyda bo tutaj krzyżak jest prawą zrobiony
LUDZIEEE uspokójcie się proszę was!! najlepiej do poniedziałku będzie wtedy pożegnanie Brożków i może przedstawią nowych graczy (chciałbym)
pozdroo
hmmm poszedlem klatka po klatce... to bylo z lewej, przyjzyj sie dokladnie..
Okulary mam na nosie (chyba) )
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Chciałem dodać, że po meczu z Macabi został jak dla mnie rozwiane wszelkie wątpliwości na temat tego zawodnika bo jak ktoś pisał że o każdym można zrobić taki filmik powycinać zagrania z całej kariery itp to ja dzisiaj mogę powiedzieć że mógłby skleić spokojnie minutowa kompile dobrych zagrań Meliksona tylko z tego jednego meczu. A grał przeciw drużynie która grała w LM.
Tak jak on potrafi napędzić akcję to u nas takiego zawodnika w Polsce nie ma. Te jakieś przydomki najlepszy piłkarz w Izraelu to nie na wyrost, nawet jak się ogląda mecz to tylko jak Melikson ma piłkę to komentator praktycznie się wydziera bo wie że coś może za chwilę się dziać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.01.2011 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
Kobold
Member

Od: 12.2010

Stary 15.01.2011, 20:50. .
Po meczu Melikson jako jedyny zdjął koszulke i rzucił ją kibicom oraz po spotkaniu kamerzysta kilka razy go przybliżał...

Dobrze prawisz Westeryl.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.01.2011, 20:50
Napisałem wcześniej i mi wycięli ( faszyzm! zamordyzm! totalniactwo!) - nie podniecajcie się Meliksonem, bo nie jest wcale powiedziane że do nas przyjdzie. Trochę spokoju.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.01.2011, 20:54
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Jest jedną nogą w Wiśle, może już dwiema? wróbelki ćwierkają że zbliża się na lotnisko
A jak dojechać na lotnisko powiedział mu Mazilu, natomiast Milinkovic dał mu adres dobrego hotelu w Krakowie.

PS Przepraszam, nie moglem się powstrzymać.
Odpowiedz cytując
ABG21
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 15.01.2011, 21:07
http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849...a__wideo_.html . Nie wiem czy było, ale to chyba mówi wszystko. Świetny zawodnik.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów