|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=T_rG0KdhozI Ktoś zza granicy, który nie zna Pawełka zobaczy ten filmik i też pomyśli, że on taki wspaniały jest i wszystkie sytuacje tak broni. Panowie, podjaraliśmy się tym Meliksonem jak nie wiem co. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
I co, gra Maor?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co ciekawe bramkę dla Haify przed chwilą strzelił... Dvalishvili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
W pojedynczych zagraniach to i ten prawy pomocnik wygląda jak wirtuoz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
"Potrzebujemy jeszcze co najmniej jednego obrońcę. Oferuje się nam wielu piłkarzy, a sami szukamy ich niemal po całym świecie. Problemem jednak nie jest samo ściągniecie piłkarza, ponieważ wielu z nich jest dostępnych. My potrzebujemy jakości, ponieważ gramy o mistrzostwo. Lepiej nikogo nie zatrudniać, niż zatrudniać zawodnika, który nie jest wystarczająco dobry. Zapłacimy, a to nie przyniesie efektów - tłumaczy Valckx" Chyba, że chodziło mu o zatrudnienie Branco. Powiedział, że poszukuje jakości - Branco to nie jest jakość, bo nie potrafił wygryźć nominalnego, lewego pomocnika - który na obronie nie miał w zwyczaju często grać - to o czymś to świadczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
jedna jaskółka wiosny nie czyni, pamiętaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/news/144/news1...thossisem.html cos pozytywnego w transferach ;D
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Guest
|
|
|
Melkson wdaję się w drybling na prawie stronie boiska, wymija przeciwnika, odważnie chce wbiec w pole karne po czym zostaje sfaulowany, z owego rzuty wolnego pada bramka.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W ostatnich 10 minutach Melikson oddal ciekawy strzal z powietrza .. z ok 20 m ... chociaz byl w srodek bramki .. bramkarz z lekkim problemem poradzil sobie. Teraz w ostatniej minucie jego klub wyszedl z kontra .. on mila pilke minal jednego .. za pomoca kopniecia obok i przebiegniecia ... pozniej w okolicach pola karnego zagral pietka .. ale nie celnie ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
z tym Kowalewskim ludzie to naprawdę kamień z serca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mówcie co chcecie, ale jakby ten Melikson przyszedł do nas, to byłaby bomba.
Chłop ma niesamowite umiejętności i będzie go można sprzedać za co najmniej 3 kawałki. Staszek ma łeb, zrobi parę takich transferów i dla Cupiała będzie Bogiem. Niech tylko boss nie szczędzi kasy na Maora...wróci się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie cieszcie się ,bo pewnie będzie tak,że w ogóle do transferu nie dojdzie.
ps Bambo1906 , jak się nazywa ta laska z twojego podpisu ? Pisałem Ci na priva ale nie odpisujesz ![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Widać, że koledzy często nie nadarzając za tym co on chce zrobić, tak jak kolega napisał ładnie wyszedł z kontrą, minął jednego po czym koleś nie przewidział tego że Melikson może tak zagrać piłkę. (piętką)
Również ładny drybling w środku pola, przejęcie piłki na klatę minięci 3 rywali po czy minimalnie nie dokładne prostopadłe padnie. Przed moment świetna prostopadła piłeczka do napastnika który wyszedł sam na sam, sędzia odgwizdał spalonego mimo że go nie było. Generalnie mamy potwierdzenie tego co jest na filmikach, Melikson potrafi nadać dynamice każdej akacji, świetny zawodnik według mnie. Warto podkreślić że w tym meczu Macabii te z LM ma zdecydowaną przewagę, gra praktycznie cały mecz w ataku pozycyjnym, Melikson nie był wiele razy przy piłce jednak jak już ją miał to robiło się ciekawie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.01.2011 o godz. 20:23.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Po meczu wywiad z jakimś trenerem, pod koniec co 3 słowo to "Melikson" i coś w stylu Polonie.
edit: trzeba zaczekać aż zostanie wrzucony na stronę tej drużyny i wtedy można popróbować google translatorem. Widać na pewno jedną rzecz że odejscie tego zawodnika budzi w Izraelu duże zainteresowanie mediów co oczywiście dobrze tylko świadczy o Melikosnie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.01.2011 o godz. 20:37.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie orientuje się za bardzo jak wygląda sytuacja z transferem tego Meliksona. Mógłby ktoś mi to przybliżyć ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
no że jest jedną nogą w Wiśle
a drugą ma być na początku tygodnia ;] kwota transferowa ok. 650 tys. € |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Również obejrzałem sobie to spotkanie i poza tym co trafnie zauważyli poprzednicy trzeba dodać też, że Melikson potrafi przyjąć/zagrać piłkę lewą nogą.
Niektóre osoby dyskutujące na ten temat przez kilka wcześniejszych stron mogą spać spokojnie.Nie jest to napewno typ jeźdźca bez głowy, robiącego dużo wiatru. Pod presją potrafi minąć obrońcę, odegrać, wyjść do klepy, próbuje prostopadłych piłek. Widać było dużo spokoju w jego grze. No i bardzo dobra gra 1 na 1. Zawodnik bardziej przypominający Kalu Uche niż Wojtka Łobodzińskiego, przynajmniej tak mi się skojarzyło. Albo inaczej. Taki Kiro, ale ze znacznie lepszym dryblingiem i większą pewnością siebie. Moim zdaniem gdyby faktycznie do nas trafił i szybko się zaaklimatyzował to wprowadziłby razem z Gargułą i Kirmem dużo spokoju do naszej momentami chaotycznej gry w środkowej linii. W końcu, aby w pełni wykorzystać kreatywność Kirma i Guły potrzebowaliśmy jeszcze kogoś z kim ta dwójka potrafiłaby wymienić kilka podań. Bo jaki często jest Małecki (czyt. niedostrzegający partnerów), albo jaki zwykle jest Jirsak (czyt. zwykle jest gdzieś schowany) to chyba każdy widzi. A co do poziomu samej ligi to wydaje mi się, że u nas gra się jednak szybciej. Ale też znacznie bardziej niedokładnie. Tam wyszkolenie techniczne piłkarzy stoi jednak na duużo wyższym poziomie.![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Okulary mam na nosie (chyba) ) |
|
|
|
Guest
|
|
|
Chciałem dodać, że po meczu z Macabi został jak dla mnie rozwiane wszelkie wątpliwości na temat tego zawodnika bo jak ktoś pisał że o każdym można zrobić taki filmik powycinać zagrania z całej kariery itp to ja dzisiaj mogę powiedzieć że mógłby skleić spokojnie minutowa kompile dobrych zagrań Meliksona tylko z tego jednego meczu. A grał przeciw drużynie która grała w LM.
Tak jak on potrafi napędzić akcję to u nas takiego zawodnika w Polsce nie ma. Te jakieś przydomki najlepszy piłkarz w Izraelu to nie na wyrost, nawet jak się ogląda mecz to tylko jak Melikson ma piłkę to komentator praktycznie się wydziera bo wie że coś może za chwilę się dziać.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.01.2011 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Po meczu Melikson jako jedyny zdjął koszulke i rzucił ją kibicom oraz po spotkaniu kamerzysta kilka razy go przybliżał...
Dobrze prawisz Westeryl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Napisałem wcześniej i mi wycięli ( faszyzm! zamordyzm! totalniactwo!) - nie podniecajcie się Meliksonem, bo nie jest wcale powiedziane że do nas przyjdzie. Trochę spokoju.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849...a__wideo_.html . Nie wiem czy było, ale to chyba mówi wszystko. Świetny zawodnik.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|