The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2011, 22:47
i spójrzcie analogicznie jakie macie podejście do piłkarzy.. Taki Collins też kilka lat temu grał dobrze w Fulham, teraz mu idzie średnio - nie chce go nikt u nas
Taki Kowalewski to samo a mimo wszystko niektórzy liczą że koleś może wrócić do dawnej formy ( 2 przykład to Pawłowski)
Z czego to się bierze drodzy kibice? Bo jak na to wszystko patrze to coraz mniej obiektywizmu widzę...

sory za OT
pozdrowionka

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.01.2011, 22:54
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
i spójrzcie analogicznie jakie macie podejście do piłkarzy.. Taki Collins też kilka lat temu grał dobrze w Fulham, teraz mu idzie średnio - nie chce go nikt u nas
Taki Kowalewski to samo a mimo wszystko niektórzy liczą że koleś może wrócić do dawnej formy ( 2 przykład to Pawłowski)
Z czego to się bierze drodzy kibice? Bo jak na to wszystko patrze to coraz mniej obiektywizmu widzę...

sory za OT
pozdrowionka
Sorry ale osobiście nigdy nie pisałem o jakieś katastrofalnej formie Kowalewskiego, nigdy też tego nie dostrzegłem nawet jak grał w Koronie, "słaba forma" Kowalewskiego bierze się z tego, że kibice, dziennikarze majac w pamięci to co wyczyniał Kowalewski spodziewali się po nim Bóg wie jakich fajerwerków, zapomnieli dodać że on nie grał w piłkę przed długi czas bo przegrał rywalizację z nie byle kim bo Pletnikosom, Korona zdegradowana za korucpję nie mogła sobie pozwolić na zatrzyamnie teog zawodnika zresztą on sam zniechęcił się do Polskiej ligi, wyjechał do Grecji gdzie bronił według mnie przyzwoicie. Dalej nie wiem co się działo tam w Rosji i dlaczego ponownie tam poszedł. Oczywiście słyszałem i widziałem jego babole jednak według mnie nie jest to piłkarz skończony. Na pewno mimo tego że nie broni jak kiedyś dałby sobie spokojnie radę z panem Jovaniciem ten to jest dopiero tragiczny.

Jego chryzma na pewno przydałby się naszej defensywie, zresztą powiem szczerze ja o niego byłbym spokojny, na pewno na jakimś tam przyzwoitym poziomie strzegłby dostępu do naszej bramki.
Oczywiście daję tu ponownie słowo "chyba że" nasz klub ściągnie kogoś lepszego jednak Kowalewski spełnia najważniejsze kryterium jest za darmo.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2011 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.01.2011, 22:59
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a co z tymi Holenderskimi wzmocnieniami o których było głośno ? Lex Immers ?
Dura lex sed lex
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.01.2011, 22:59
A ja jestem za sprowadzeniem Kowalewskiego. Potrzebny nam taki bramkarz z charakterem, który w razie czego ustawi naszych super obrońców do pionu. Pawełek czy Jovanić to takie piłkarskie (tu przepraszam co wrażliwszych użytkowników za wyrażenie) piz**czki. Jak najbardziej jestem za Kowalem. Z resztą w polskiej lidze gra się wolniej niz w Grecji i Rosji, a strzały są nieco słabsze i mniej precyzyjne. Podpisać z nim kontrakt 0,5 +2 i będzie ok
Powód: :o
Ostatnio edytowane przez Mishau : 14.01.2011 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.01.2011, 23:07
Ludzie jesteście śmieszni, jak można oceniać Jovanica skoro zagrał mniej meczów niż Rios !
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.01.2011, 23:10
Kluvi napisał(a):Wyświetl post

sory za OT
pozdrowionka
identycznie napisałem w poście, który nie wiem z jakich powodów został usunięty (można go zobaczyć, bo westersyl cytuje moją wypowiedź)

Co do bramkarzy, to rzucę jeszcze od siebie; Jovanić w meczach z Szawle i pierwszym meczu z Karabachem zagrał bardzo dobrze, na forum było chyba kilkanaście postów na temat jego jednej świetnej parady w rewanżu z Litwinami.
Później przychodzi Karabach i... żadna bramka nie spada w 100% na jego konto; to obrońcy w większym stopniu zawinili przy bramkach (Pietia i Kowalski) a Jovanić mógł, ale nie musiał wychodzić, no może przy jednej powinien wyjść.
Później Korona i jeden fatalny błąd, po prostu komicznie wyglądająca sytuacja + kilka mniejszych, takich jak niedokładne wybicia.

On nic nie zawalił, tylko dziwna (początkowo) decyzja o postawieniu na Pawełka spowodowała, że Milan uważany jest za cieniasa, a trzeba szczerze przyznać, że z polskiej ligi tylko Sandomierski wygrałby pojedynek z Pawełkiem.

Jeżeli kupować bramkarza, to tylko i wyłącznie lepszego od Pawełka i Milana, Kowalewski nie poradził sobie w najsłabszym klubie ligi rosyjskiej, wyglądał gorzej od obecnie grającego Małkowskiego w Koronie, popełniał zbyt dużo błędów, bym uważał go za przyzwoitego bramkarza.

A co do reszty transferowych doniesień, Izraelczyk + Ghanejczyk + Napastnik uspokoiliby mnie, choć nadal zespół potrzebowałby 2 wzmocnień. W mediach względna cisza, więc oby działo się coś odwrotnego do zeszłych tygodni

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.01.2011, 23:18
Co wyście się tak na tego bramkarza nagle przypięli. Bramkarz jest naszym ostatnim najmniejszym zmartwieniem. Spaść - nie spadniemy, a mistrza w tym roku nie da nam żaden nawet cudowny goalkeeper. W Polsce ostatnie 7 mistrzostw zdobylismy z bramkarzami dośc przeciętnymi - jedynie jeden tytuł w ostnich nastu latach klub zawdzięczał w dużej mierze bramkarzowi i była to...Legia.
Klasowy bramkarz potrzebny nam jest na Europę (zresztą tej oczywistości nie przyswoili sobie włodarze Wisły od lat).
Powód: stylistyka
Ostatnio edytowane przez zajacek : 14.01.2011 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.01.2011, 23:31
zajacek napisał(a):Wyświetl post
W Polsce ostatnie 7 mistrzostw zdobylismy z bramkarzami dośc przeciętnymi .
Ale za to zawsze mieliśmy konkretną obronę, teraz jest inaczej, mimo to zgadzam się że bramkarz to nie jest nasz problem nr 1.
Napastnik strzelający gole, Melikson , solidny doświadczony środkowy obrońca i można z jakimś tam optymizmem patrzeć w przyszłość.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.01.2011, 23:44
teraz tak sobie myślę , że Karim Alhassan , miał przylecieć do Polski 18stego Wiec czyżby ten trasfer miał jeszcze jakieś szanse ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.01.2011, 23:47
Naprawde zaczynam sie niepokoic o nasza gre bez nowego napastnika,rozgrywajacego i srodkowego obroncy.

czas ucieka a na stronach Wisly zamiast o tym co kluczowe czyli o transferach mozemy poczytac sobie o tym ze Kostaryka grala bez Diaza,Rado byc moze trafi do Kolejarza,i ze zmarl polski olompijczyk.Naprawde niezwyke cenne to informacje ale ja zamiast tych wszytkcih super wiesci wolalbym jeden albo dwa newsy o transferach.

w momentach waznych nic sie w Wisle nie dzieje,za to najakywniejsi bedziemy na 12 godzin przed zamknieciem okienka kiedy to bedziemy sprowadzac jakis szrot za piec dwunasta.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.01.2011, 23:51
krowczax napisał(a):Wyświetl post
Ludzie jesteście śmieszni, jak można oceniać Jovanica skoro zagrał mniej meczów niż Rios !
O czymś to świadczy, zwłaszcza, jeśli miał za konkurencję Pawełka.

Co do Kowalewskiego, to mi się przypomina casus niejakiego Kaczorowskiego. Nawet podobni
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.01.2011, 00:16
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
O czymś to świadczy, zwłaszcza, jeśli miał za konkurencję Pawełka.
O niczym to nie świadczy! Zresztą jego konkurent nijaki Pawełek był najlepszym piłkarzem Wisły w rundzie jesiennej więc nie przegrał rywalizacji z byle kim.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.01.2011, 01:20
Kone juz nie jest piłkarzem Cluj
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.01.2011, 01:21
pisałem to nieraz i napiszę jeszcze raz...
co wyście się tak uwzięli na tego Jovanica, jak Pawełek bronił jak sierota i puszczał szmaty przez cztery lata to teraz się go jeszcze broni, a jak Jovanić zagrał słabo w kilku meczach to najgorszy bramkarz w historii... Przychodził do nas jako najlepszy bramkarz tamtej ligi i po długiej telenoweli z poszukiwaniem kogoś na tą pozycję, więc totalnym drewnem to on nie może być. Niektórzy narzekają, że kiepsko gra na przedpolu i stoi jak kołek w bramce, a może po prostu presja lub trema go sparaliżowała w nowym otoczeniu? Poza początkiem sezonu praktycznie nie mieliśmy okazji go widzieć w akcji, więc może warto by się wstrzymać z takimi drastycznymi ocenami, bo może tym razem nie będziemy musieli czekać czterech lat aż nam łaskawie bramkarz zacznie zdobywać punkty zamiast je notorycznie gubić.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 15.01.2011, 02:58
Cytat:
Wróbelki ćwierkają, że nasze transfery są już w drodze do Grodu Kraka.
Jakieś konkretne info, czy z pismaków?
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.01.2011, 08:12
Mishau napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem za sprowadzeniem Kowalewskiego. Potrzebny nam taki bramkarz z charakterem, który w razie czego ustawi naszych super obrońców do pionu. (...)
A co Ty myślisz że jak Kowalewski krzyknie na Bunoze żeby szybko biegał to ten się przestraszy i zacznie szybciej biegać? Bo się będzie bał że inaczej Kowalewski co - jest łysy to mu pewnie wpi...li po meczu w szatni

Stawiać do pionu to może Sobolewski jako kapitan i gość który zapewne ma szacunek innych piłkarzy.
Dał byś się stawiać do pionu w pracy komuś kto jest młodszy stażem, ma równoległe stanowisko i nikt nie wiąże z nim przyszłości jak z tobą

krowczax napisał(a):Wyświetl post
No skoro mogą oceniać czy piłkarz jest dobry czy nie po kilku filmikach na youtube to przecież po kilku meczach już wszystko o nim wiedzą

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale za to zawsze mieliśmy konkretną obronę, teraz jest inaczej, mimo to zgadzam się że bramkarz to nie jest nasz problem nr 1.
Przypominam że Ta obrona nie straciła gola w 4 ostatnich meczach a w śród zespołów z pierwszej dziesiątki mniej straconych bramek ma tylko lider

Obiektywizmu Ludzie.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 15.01.2011, 08:53
Cytat:
A co Ty myślisz że jak Kowalewski krzyknie na Bunoze żeby szybko biegał to ten się przestraszy i zacznie szybciej biegać? Bo się będzie bał że inaczej Kowalewski co - jest łysy to mu pewnie wpi...li po meczu w szatni

Stawiać do pionu to może Sobolewski jako kapitan i gość który zapewne ma szacunek innych piłkarzy.
Dał byś się stawiać do pionu w pracy komuś kto jest młodszy stażem, ma równoległe stanowisko i nikt nie wiąże z nim przyszłości jak z tobą
A nie uważasz że obrońcy wiedząc że mają za plecami charyzmatycznego bramkarza będą czuć się pewniej? Jeśli grałeś kiedyś w piłkę to wiesz, że jeżeli na bramce stoi jakiś "nerwus" co nie wiadomo co zrobi to to udziela się wszystkim w obronie. Kowal jest takim zawodnikiem, że wsadzi głowę tam gdzie inni nie wsadzą nogi (jak to ktoś o nim powiedział). Chyba lepiej mieć takiego zawodnika na bramce niż Jovanicia który zabiera się za łapanie prostej piłki tak jak w pamiętnym meczu z Koroną (efekty humorystyczne jakich nie doświadczaliśmy nawet za "najlepszych czasów" Pawełka). Bramkarz gra razem z obroną, tu krzyknie tam ochrzani, poprawi ustawienie wyłapie dośrodkowanie. No ale to tylko moje zdanie.
Cytat:
Ja myślę że zawodnik 20 letni mimo wszystko powinien czuć jakiś respekt do zawodnika 33 letniego, osiągającego jakieś tam wyniki na arenie międzynarodowej.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.01.2011, 09:43
Mishau napisał(a):Wyświetl post
A nie uważasz że obrońcy wiedząc że mają za plecami charyzmatycznego bramkarza będą czuć się pewniej? Jeśli grałeś kiedyś w piłkę to wiesz, że jeżeli na bramce stoi jakiś "nerwus" co nie wiadomo co zrobi to to udziela się wszystkim w obronie.
.
Masz racje, ale my tutaj mówimy o Kowalewskim a nie o charyzmatycznym, odważnym bramkarzu.

Kowal od 2008 gra coraz słabiej, zdarza mu się puszczać babole nie gorsze od Pawełka czy Cabaja.

Cała twoja ocena gry Jovanica opiera sie na jednym meczu z Koroną. Nie wydaje Ci się, że zasługuje on na jeszcze jedną szansę?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.01.2011, 09:45
GBO napisał(a):Wyświetl post

Przypominam że Ta obrona nie straciła gola w 4 ostatnich meczach a w śród zespołów z pierwszej dziesiątki mniej straconych bramek ma tylko lider
To fakt ale statystyki nie zawsze wszystko wyjaśniają.To 0 bramek to też sporo szczęścia i Pawełek.Wiadomo że grają lepiej niż na początku ale to jeszcze daleko od tego co byśmy chcieli.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.01.2011, 09:56
Nie ma się co martwić że na stronie i w oficjalnych wypowiedziach jest cisza. Ostatnio im więcej było hałasu o jakimś transferze, tym mniejsza była sznasa że coś z niego będzie. We wszelkich negocjacjach wskazana jest dyskrecja. Jaki cel miałoby rozgłaszanie, że chcemy kupić x? Żeby klub Y mógł go podkupić, albo chociaż podbić cenę
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.01.2011, 11:25
Melikson ma kosztowac ponad 500 tyś €.
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,89...u_Krakowa.html

Z wypowiedzi Stana można wywnioskowac że wzmocnienia będa
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.01.2011 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 15.01.2011, 12:10
Niestety musimy uzbroić się w cierpliwość , mam nadzieje iż przyszły tydzień przyniesie jakies dobre informacje
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.01.2011, 12:40
Melikson? Jest za wcześnie, by mówić o nazwiskach. Gdybyśmy to zrobili, to pomoglibyśmy zespołom, które z nami rywalizują na rynku transferowym - podkreśla Valckx.

Pismaki nie polepszają nam sprowadzanie nowych zawodników za dużo szumu jest ;/

Myślę że do końca przyszłego tygodnia klub zaprezentuje przynajmniej 2 nowych zawodników.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.01.2011, 12:40
Ciekawostka. W piątkowym Przeglądzie Sportowym red. Krzysztof Budka nieco się rozmarzył i napisał, że jakby Sernas trafił do Lecha, to razem z Rudnevsem stworzyłby atak silniejszy od duetu Żurawski - Frankowski Czy PS ma interes w tym, żeby Widzew rzeczywiście zarobił na Litwinie "bańkę" ?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 15.01.2011, 12:53
żaden Polski zespół jeszcze przez długie lata nie będzie w stanie się pochwalić takim duetem napastników jak Żuraw-Franek... dziennikarzyna tylko się ośmiesza robiąc takie porównania.

a co do tego Meliksona to rzeczywiście musi być coś na rzeczy skoro sam trener wypowiada się w takim tonie, jakby ktoś mu serce drużyny zabierał Izraelczyk musi być bardzo ważnym ogniwem jego zespołu i mam nadzieję, że tak samo będzie i u nas

nowy filmik o Meliksonie http://www.youtube.com/watch?v=tjHsx0Dis-0 gość wiele potrafi, uderzenie z dystansu, stałe fragmenty gry... ahh byłby wzmocnieniem
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 15.01.2011 o godz. 13:02.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.01.2011, 13:19
W sezonie 04/05 Frankowski z Żurawskim strzelili razem 49 bramek, Rudnevs z Sernasem na razie mają 14...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.01.2011, 13:31
Stan Valckx od września szuka już obrońcy i jakoś nie może go znaleźć.
Miało być zastępstwo dla Juniora Diaza - nie widać go, bo Branco to jednak poziomem odstaje od ekstraklasy.

Ostatnio mówił, że zdąży do pierwszego treningu, teraz w to powątpiewa - kabaret.
Odpowiedz cytując
Forenza
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 15.01.2011, 13:34
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
żaden Polski zespół jeszcze przez długie lata nie będzie w stanie się pochwalić takim duetem napastników jak Żuraw-Franek... dziennikarzyna tylko się ośmiesza robiąc takie porównania.

a co do tego Meliksona to rzeczywiście musi być coś na rzeczy skoro sam trener wypowiada się w takim tonie, jakby ktoś mu serce drużyny zabierał Izraelczyk musi być bardzo ważnym ogniwem jego zespołu i mam nadzieję, że tak samo będzie i u nas

nowy filmik o Meliksonie http://www.youtube.com/watch?v=tjHsx0Dis-0 gość wiele potrafi, uderzenie z dystansu, stałe fragmenty gry... ahh byłby wzmocnieniem

Mam spore wątpliwości co do tego transferu: - gość ma tylko 1 mecz w repr, - jakby był dobry już dawno grałby Maccabi Haifa lub Hapoel Tel Aviv, - ponad 2 lata temu rozwalaliśmy mistrza tejże ligi 5-0, a on gra w klubie, który zajmuję 9 pozycje w lidze.

oceniając goscia na podstawie filmików z youtuba to chyba żart.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.01.2011, 13:38
skeba napisał(a):Wyświetl post
Miało być zastępstwo dla Juniora Diaza - nie widać go, bo Branco to jednak poziomem odstaje od ekstraklasy.

Ostatnio mówił, że zdąży do pierwszego treningu, teraz w to powątpiewa - kabaret.
Bo prowadzenie negocjacji w realnym życiu przecież przebiega tak jak w FM-ie: składasz ofertę, odrzucają? dajesz więcej. akceptują. piłkarz chce x tyś, dajesz mu mniej niż chce, odrzuca. dajesz więcej, akceptuje i w 5 minut zawodnik jest u Ciebie...

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.01.2011, 13:38
skeba napisał(a):Wyświetl post

Skąd takie informacje? Juniora docelowo miał zastąpić Piotr Brożek, skończyło sie na Paljicu i Branco jako rezerwa, ostatnio w wywiadzie potwierdzili ze nie szukaja pilkarza na te pozycje.
A tekst że Branco odstaje poziomem od Eklasy - po pierwsze co to jest poziom ekstraklasy, po drugie, jak mozesz to ocenic?
Chłop nie dostał prawdziwej szansy przeciez.
Zreszta jak mają kupić znowu pana XY to lepszy taki stan rzeczy jaki jest teraz. Zawsze w obwodzie są piłkarze z ME.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów