The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2011, 15:18
Z tego co czytam to Kowalewski ma podpisać na Cyprze,ale podają dwa różne klubu. I jakby tego było mało, przewinęło się info,że trafi tam jak nie dogada się z nami. Stąd jego obecność u nas. Strach.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.01.2011, 21:48
Widzew sprowadzil ostatnio Riku Riski, a jego młodszy brat Roope (18l) strzela duzo bramek w lidze fińskiej.

Ilari Äijälä tez byłby świetną opcja na lewą obrone, w tym sezonie w 6 meczach 5 bramek a sezon temu w 26 meczach 5 bramek i 2 asysty
http://transfermarkt.de/de/ilari-aei...ler_37273.html
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.01.2011, 22:01
Z chęcią w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi zobaczyłbym jednego lub więcej Węgrów. Na pewno sprowadzeni z Soproni Ligi gracze byliby mniej kosztowni w utrzymaniu, bo zarobki w węgierskiej piłce są mniejsze niż w Ekstraklasie, zaaklimatyzowaliby się raczej z marszu mając na uwadze dobre relacje polsko-węgierskie, a i poziomem na pewno od Naszych grajków gorsi nie są. No i na Węgry daleko nie jest, żeby poobserwować kogoś przez sztab skautów.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.01.2011, 23:49
http://www.transfermarkt.de/de/arafa...ler_87000.html

Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=8HDIqJ-vjfU

Arafat Djako, młody (19 lat) grajek z Togo, w tym sezonie ligi izraelskiej w 15 meczach 10 bramek, 2 występy w kadrze Togo. Jeżeli wierzyć transfermarktowi (choć to niepewne źródło), to za pół roku kończy mu się kontrakt. Napastnik, może też grać na innych pozycjach. Jeżeli ktokolwiek z klubu czyta to forum, to warto przekazać odpowiedniemu działowi. Polecam też wymienianego już przez media Bentleya z Odd Grenland.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.01.2011, 08:44
Moje okienkowe postulaty transferowe:

Mustapha Jarju
pozycja: atakujący/ środkowy napastnik wiek:24 wzrost:1,83
kraj: Gambia klub: RAEC Mons/Bergen liga: EXQI League (belgijski drugi szczebel)
Statystyki na TM.de
uwagi: kontrakt wygasa latem

Ariel Nahuelpan
pozycja: środkowy napastnik wiek:23 wzrost:1,87
kraj: Argentyna klub: Racing Santander liga: Primera Division (hiszpański pierwszy szczebel)
Statystyki na TM.de
uwagi: w grę wchodziłoby raczej wypożyczenie z opcją pierwokupu

Adam Lallana
pozycja: ofensywny pomocnik/ boczny atakujący wiek:22 wzrost:1,73
kraj: Anglia klub: Southampton liga: League One (angielski trzeci szczebel)
Statystyki na TM.de

Tommy Spurr
pozycja: lewy obrońca wiek:23 wzrost:1,86
kraj: Anglia klub: Sheffield Wednesday liga: League One (angielski trzeci szczebel)
Statystyki na TM.de

Moritz Volz
pozycja: prawy obrońca wiek:27 wzrost:1,78
kraj: Niemcy klub: FC St.Pauli liga: 1.Bundesliga (niemiecki pierwszy szczebel)
Statystyki na TM.de

Stefano Napoleoni
pozycja: lewy atakujący wiek:24 wzrost:1,77
kraj: Włochy klub: Levadiakos liga: OPAP Football League (grecki drugi szczebel)
Statystyki na TM.de

Emanuel Perrone
pozycja: środkowy napastnik wiek:27 wzrost:1,89
kraj: Argentyna klub: Atromitos Ateny liga: Super League (grecki pierwszy szczebel)
Statystyki na TM.de
uwagi: latem wygasa kontrakt

Ilian Micanski
pozycja: środkowy napastnik wiek:25 wzrost:1,86
kraj: Bułgaria klub: !.FC Kaiserslautern liga: 1.Bundesliga (niemiecki pierwszy szczebel)
Statystyki na TM.de

Souheil Ben Radhia
pozycja: prawy obrońca wiek:25 wzrost:1,78
kraj: Tunezja klub: Widzew Łódź liga: Ekstraklasa
Statystyki na TM.de

Janusz Gol
pozycja: środkowy pomocnik / defensywny pomocnik wiek:25 wzrost:1,82
kraj: Polska klub: GKS Bełchatów liga: Ekstraklasa
Statystyki na TM.de
uwagi: latem wygasa kontrakt
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.01.2011, 15:42
Uran235, raczej marne szanse, aby do nas przyszedł Niemiec, tym bardziej Anglik. Jedynie wysoka pensja by ich mogła przekonać, ale zarząd chyba nie jest na tyle głupi, żeby robić komin płacowy.
Choć przyznam, że takiego Lallanę chętnie bym widział w Wiśle
Odpowiedz cytując
eto22
Member

Od: 08.2010

Stary 14.01.2011, 16:01
Jezu co Wy macie z tymi kominami. Chyba nikogo nie dziwi to, że Messi zarabia w ciul więcej niż powiedzmy Abidal. Dlaczego u nas ma być inaczej. Jeśli nadal naszym maksem będzie 350 tyś euro rocznie, to nigdy pewnej poprzeczki nie przeskoczymy. Wolę mieć 2 świetnych zawodników, niż 4 średniaków jak to ma miejsce u nas w pomocy teraz Jirsak, Garguła, Wilk i Boukhari i który zagra to taka sama mizeria.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.01.2011, 16:14
http://www.eurofutbol.pl/news/172049...zedl-z-Betisu/ a może by tak jego jako bramkarza z wolnego transferu wziąść ;]

a jako napastnika którego tak poszukujemy to jedna z rewelacji Pucharu Narodów Azji 2011 - Koo Ja-Cheol ---> http://transfermarkt.de/de/ja-cheol-...ler_91841.html
Ostatnio edytowane przez szczepek19 : 14.01.2011 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 14.01.2011, 16:16
eto22 napisał(a):Wyświetl post
Jezu co Wy macie z tymi kominami. Chyba nikogo nie dziwi to, że Messi zarabia w ciul więcej niż powiedzmy Abidal. Dlaczego u nas ma być inaczej. Jeśli nadal naszym maksem będzie 350 tyś euro rocznie, to nigdy pewnej poprzeczki nie przeskoczymy. Wolę mieć 2 świetnych zawodników, niż 4 średniaków jak to ma miejsce u nas w pomocy teraz Jirsak, Garguła, Wilk i Boukhari i który zagra to taka sama mizeria.
No może masz trochę racji. Ale i tak nie sądzę, żeby w tej chwili zarząd zaczął płacić tyle kasy na kontrakty. Awansujemy do LM, to może się to zmieni.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.01.2011, 17:20
za eurosport.pl
Cytat:
Ivica Kriżanac nie jest już piłkarzem Zenitu Sankt Petersburg. Chorwacki obrońca doszedł do porozumienia z działaczami mistrz Rosji i w piątek rozwiązał kontrakt z klubem znad Newy.31-letni Kriżanac, który w Polsce grał w Górniku Zabrze i Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski, miał z Zenitem kontrakt ważny do końca 2011 roku. Po rozwiązaniu umowy Kriżanac najprawdopodobniej wróci do Chorwacji.
Jeden z najlepszych zagranicznych obronców jacy grali w Ekstraklasie
Warto by chociaż o niego zapytać
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 14.01.2011, 17:42
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Uważasz, że awans do LM bez przeskoczenia tego jest realny?
Nie mówię, że tak uważam. Chodzi o to, że nasz właściciel nie ma zamiaru wprowadzać takiej polityki
Nie ma się co oszukiwać, ile w ostatnich latach zarobiliśmy na transferach a ile wydajemy?
Ja osobiście zgadzam się, że aby coś ugrać w pucharach, to trzeba zainwestować trochę grosza. Lepiej kupić dwóch grajków z wyższej półki za za 2 mln euro, niż pięciu za 300 tys. każdy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.01.2011, 17:59
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Nie mówię, że tak uważam. Chodzi o to, że nasz właściciel nie ma zamiaru wprowadzać takiej polityki
Nie ma się co oszukiwać, ile w ostatnich latach zarobiliśmy na transferach a ile wydajemy?
Ja osobiście zgadzam się, że aby coś ugrać w pucharach, to trzeba zainwestować trochę grosza. Lepiej kupić dwóch grajków z wyższej półki za za 2 mln euro, niż pięciu za 300 tys. każdy.
Jasne - może za 5 milionów? Czy Ty nie rozumiesz, że na chwilę obecną nie stać nas na takie transfery? Za 2 miliony euro? Byłoby to za proste, żeby mówić, by kupić piłkarzy za 2 mln euro. Naszym górnym pułapem jest kwota, którą wydamy ewentualnie za Dwaliszwiliego.

Zresztą moja prognoza dotycząca kupna napastnika jest następująca - wypożyczą Feczesina/Perrone z opcją wykupu, a jak nie będą w 100% usatysfakcjonowani tym zakupem - zakontraktują Dwaliszwiliego i wykupią za mniejsze pieniądze.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Stary 14.01.2011, 19:45
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jasne - może za 5 milionów? Czy Ty nie rozumiesz, że na chwilę obecną nie stać nas na takie transfery? Za 2 miliony euro? Byłoby to za proste, żeby mówić, by kupić piłkarzy za 2 mln euro. Naszym górnym pułapem jest kwota, którą wydamy ewentualnie za Dwaliszwiliego.

Zresztą moja prognoza dotycząca kupna napastnika jest następująca - wypożyczą Feczesina/Perrone z opcją wykupu, a jak nie będą w 100% usatysfakcjonowani tym zakupem - zakontraktują Dwaliszwiliego i wykupią za mniejsze pieniądze.
A Ty czytać umiesz?
Przecież napisałem, że aby podnieść jakość to należy wyłożyć kasę. A to, że nas na to nie stać, to już inna sprawa. Nie stać nas, aby płacić 1 mln za gracza i robić komin płacowy, bo przecież jak kupimy drogiego zawodnika, to za tym też idzie wysoka pensja dla niego.

Z Izreala to bym brał tego napastnika
http://www.transfermarkt.de/de/ben-s...ler_40436.html
kontrakt do 2011, nie wiem tyko jak z zarobkami...
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 14.01.2011 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 14.01.2011, 20:23
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
za eurosport.pl

Jeden z najlepszych zagranicznych obronców jacy grali w Ekstraklasie
Warto by chociaż o niego zapytać
jak dla mnie to byłby genialny transfer, ale on w Rosji zarabiał pewnie z 1-2 miliony euro rocznie więc ..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.01.2011, 20:38
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie to byłby genialny transfer, ale on w Rosji zarabiał pewnie z 1-2 miliony euro rocznie więc ..
już się nachapał, teraz powinien grać tylko dla przyjemności
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 14.01.2011, 21:58
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
już się nachapał, teraz powinien grać tylko dla przyjemności
No i dla przyjemnosci ma grać w Wiśle?
A cóż u nas takiego atrakcyjnego dla przeciętnego Chorwata obiektywnie patrząc?
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 14.01.2011, 22:08
felipe napisał(a):Wyświetl post
No i dla przyjemnosci ma grać w Wiśle?
A cóż u nas takiego atrakcyjnego dla przeciętnego Chorwata obiektywnie patrząc?
no jak to co? piękny obiekt na 33 tyś co prawda na razie na 18 ale już niedługo! a tak poza tym to piękne Polki, rynek, wawel, sukiennice (pamiątki sobie jakieś kupi)... mam wyliczać dalej? nie? to dobrze bo mi się argumenty skończyły
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.01.2011, 04:49
Krizanac wypowiadał się ostatnio w wywiadzie ,że do Polski nie wróci choć ma miłe wspomnienia i ,że ma dużo ofert zachodnich klubów
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.01.2011, 11:45
allon napisał(a):Wyświetl post
Krizanac wypowiadał się ostatnio w wywiadzie ,że do Polski nie wróci choć ma miłe wspomnienia i ,że ma dużo ofert zachodnich klubów
pewnie w Grecji,Turcji albo na Cyprze wyląduje.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.01.2011, 11:46
Wyląduje w Chorwacji, bo wyraźnie zaznaczał w wywiadach że chce wrócić do ojczyzny.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 15.01.2011, 13:42
http://transfermarkt.de/de/mehmed-al...ler_51958.html

23 letni reprezentant Bośni i Hercegowiny - pomocnik przeciętnego zespołu chorwackiej ekstraklasy HNK Sibernik... w czerwcu kończy mu się kontrakt... wyceniany na 2mln euro
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.01.2011, 20:43
Odpaliłem sobie drugą połowkę meczu prosto z Izraela. Łatwo nie było bo jakość straszna.
Ale co ciekawe i cenne z tego : nawet trener Hapoelu mówił w wywiadzie pomeczowym o Polsce.
Może się wygłupię, ale wg mnie Melikson w nast tygodniu przyleci do Krakowa.
..
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.01.2011, 00:13
i co najważniejsze że o ile w pierwszej Maor był niewidoczny o tyle w drugiej się wyróżniał
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 16.01.2011, 00:19
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
A Ty czytać umiesz?
Przecież napisałem, że aby podnieść jakość to należy wyłożyć kasę. A to, że nas na to nie stać, to już inna sprawa. Nie stać nas, aby płacić 1 mln za gracza i robić komin płacowy, bo przecież jak kupimy drogiego zawodnika, to za tym też idzie wysoka pensja dla niego.

Z Izreala to bym brał tego napastnika
http://www.transfermarkt.de/de/ben-s...ler_40436.html
kontrakt do 2011, nie wiem tyko jak z zarobkami...
Czytać umiem doskonale, więc z treści Twojego postu zrozumiałem, że lepiej nam kupić by było 2 piłkarzy za 2 miliony euro. Jest to nierealne na dzień dzisiejszy i pogódź się z tym. Za kilka (miejmy nadzieję najbliższych) lat Wisła będzie w stanie sprowadzać graczy o wartości w okolicach miliona euro. Ale jak narazie nic poza tym. Liga będzie się wzmacniać - cieszmy się, że powstają stadiony, a co najważniejsze powstaje Nasz stadion, więc zrobi się koniunktura na takie transfery. Tyle że trzeba na to poczekać i modlić się, żebyśmy nareszcie trafili do tej upragnionej LM, albo zwojowali coś w LE.

Dla mnie kasa nie gra roli. Bo mogą być piłkarze za 2 mln i być g***o warci a mogą być za 300 tysięcy i świetnie grać w piłkę - takich jest oczywiście mniej, ale sztuką jest ich znaleźć i potem dobrze sprzedać. Piłka nożna to biznes dla takich klubów jak Nasz z tego rejonu Europy
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.01.2011, 14:56
No i miałem rację Melikson w poniedziałek w Krakowie.
..
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.01.2011, 16:12
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Jeżeli to jest prawda i jeżeli to wypali (jeżeli!), to znaczy, że się szarpnęli. Jeżeli (jeżeli!) chcieliby się szarpać dalej, to Kupisza, jakiegoś obrońcę i napadziora.

A ten gracz jest coś wart?
http://www.sport.pl/sport/1,67926,89...a_lodzie_.html
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 16.01.2011 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.01.2011, 16:33
warto byłoby zainteresować się Ivicą Kriżanacem, któremu własnie wygasł kontrakt z Zenitem. Nie ma jeszcze 32 lat, a w obliczu mizerii na środku defensywy byłby idealnym rozwiązaniem i dużym wzmocnieniem. Do tego gość mówi płynnie po polsku
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.01.2011, 20:46
Jestem ciekawy jak w następnej rundzie zagra Wisła.
Systemem 4 -5-1 czy 4-4-2
w 4-5-1 moglibyśmy zagrać takim składem Kurto(Jovanić) - Paljić, Alhasan(?), Chavez, Cikos - Kirm, Sobolewski, Melikson, Małecki - X
w 4-4-2 też ciekawie by to wyglądało Kurto(Jovanić) - Paljić, Alhasan, Chavez, Cikos - Kirm, Sobolewski, Garguła, Melikson - Małecki (Żurawski), X.
Mam nadzieje, że trener da szansę w Copa de sel zagrać Filipowi Kurcie z tego co widziałem to chłopak ma spore umiejętności mógłby się okazać kimś takim jak Sandomierski w Jadze.
Na X można by było ściągnąć tego Gruzina, Dwaliswiliego czy jakoś tak.
Ostatnio edytowane przez Titto : 16.01.2011 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.01.2011, 20:50
bieniuTS napisał(a):Wyświetl post
warto byłoby zainteresować się Ivicą Kriżanacem, któremu własnie wygasł kontrakt z Zenitem. Nie ma jeszcze 32 lat, a w obliczu mizerii na środku defensywy byłby idealnym rozwiązaniem i dużym wzmocnieniem. Do tego gość mówi płynnie po polsku
kolego, kilka postów wyżej była dyskusja na temat Kriżanaca
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
domofon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.01.2011, 21:32
Peruwianska 2. liga

Najlepsi strzelcy 2010

13 goals
Juan Luna (Hijos de Acosvinchos)
Ramón Rodriguez (Cobresol FBC)
Odpowiedz cytując