|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Z tego co czytam to Kowalewski ma podpisać na Cyprze,ale podają dwa różne klubu. I jakby tego było mało, przewinęło się info,że trafi tam jak nie dogada się z nami. Stąd jego obecność u nas. Strach.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Widzew sprowadzil ostatnio Riku Riski, a jego młodszy brat Roope (18l) strzela duzo bramek w lidze fińskiej.
Ilari Äijälä tez byłby świetną opcja na lewą obrone, w tym sezonie w 6 meczach 5 bramek a sezon temu w 26 meczach 5 bramek i 2 asysty http://transfermarkt.de/de/ilari-aei...ler_37273.html |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z chęcią w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi zobaczyłbym jednego lub więcej Węgrów. Na pewno sprowadzeni z Soproni Ligi gracze byliby mniej kosztowni w utrzymaniu, bo zarobki w węgierskiej piłce są mniejsze niż w Ekstraklasie, zaaklimatyzowaliby się raczej z marszu mając na uwadze dobre relacje polsko-węgierskie, a i poziomem na pewno od Naszych grajków gorsi nie są. No i na Węgry daleko nie jest, żeby poobserwować kogoś przez sztab skautów.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/arafa...ler_87000.html
Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=8HDIqJ-vjfU Arafat Djako, młody (19 lat) grajek z Togo, w tym sezonie ligi izraelskiej w 15 meczach 10 bramek, 2 występy w kadrze Togo. Jeżeli wierzyć transfermarktowi (choć to niepewne źródło), to za pół roku kończy mu się kontrakt. Napastnik, może też grać na innych pozycjach. Jeżeli ktokolwiek z klubu czyta to forum, to warto przekazać odpowiedniemu działowi. Polecam też wymienianego już przez media Bentleya z Odd Grenland.![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Moje okienkowe postulaty transferowe:
Mustapha Jarju pozycja: atakujący/ środkowy napastnik wiek:24 wzrost:1,83 kraj: Gambia klub: RAEC Mons/Bergen liga: EXQI League (belgijski drugi szczebel) Statystyki na TM.de uwagi: kontrakt wygasa latem Ariel Nahuelpan pozycja: środkowy napastnik wiek:23 wzrost:1,87 kraj: Argentyna klub: Racing Santander liga: Primera Division (hiszpański pierwszy szczebel) Statystyki na TM.de uwagi: w grę wchodziłoby raczej wypożyczenie z opcją pierwokupu Adam Lallana pozycja: ofensywny pomocnik/ boczny atakujący wiek:22 wzrost:1,73 kraj: Anglia klub: Southampton liga: League One (angielski trzeci szczebel) Statystyki na TM.de Tommy Spurr pozycja: lewy obrońca wiek:23 wzrost:1,86 kraj: Anglia klub: Sheffield Wednesday liga: League One (angielski trzeci szczebel) Statystyki na TM.de Moritz Volz pozycja: prawy obrońca wiek:27 wzrost:1,78 kraj: Niemcy klub: FC St.Pauli liga: 1.Bundesliga (niemiecki pierwszy szczebel) Statystyki na TM.de Stefano Napoleoni pozycja: lewy atakujący wiek:24 wzrost:1,77 kraj: Włochy klub: Levadiakos liga: OPAP Football League (grecki drugi szczebel) Statystyki na TM.de Emanuel Perrone pozycja: środkowy napastnik wiek:27 wzrost:1,89 kraj: Argentyna klub: Atromitos Ateny liga: Super League (grecki pierwszy szczebel) Statystyki na TM.de uwagi: latem wygasa kontrakt Ilian Micanski pozycja: środkowy napastnik wiek:25 wzrost:1,86 kraj: Bułgaria klub: !.FC Kaiserslautern liga: 1.Bundesliga (niemiecki pierwszy szczebel) Statystyki na TM.de Souheil Ben Radhia pozycja: prawy obrońca wiek:25 wzrost:1,78 kraj: Tunezja klub: Widzew Łódź liga: Ekstraklasa Statystyki na TM.de Janusz Gol pozycja: środkowy pomocnik / defensywny pomocnik wiek:25 wzrost:1,82 kraj: Polska klub: GKS Bełchatów liga: Ekstraklasa Statystyki na TM.de uwagi: latem wygasa kontrakt |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Uran235, raczej marne szanse, aby do nas przyszedł Niemiec, tym bardziej Anglik. Jedynie wysoka pensja by ich mogła przekonać, ale zarząd chyba nie jest na tyle głupi, żeby robić komin płacowy.
Choć przyznam, że takiego Lallanę chętnie bym widział w Wiśle ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jezu co Wy macie z tymi kominami. Chyba nikogo nie dziwi to, że Messi zarabia w ciul więcej niż powiedzmy Abidal. Dlaczego u nas ma być inaczej. Jeśli nadal naszym maksem będzie 350 tyś euro rocznie, to nigdy pewnej poprzeczki nie przeskoczymy. Wolę mieć 2 świetnych zawodników, niż 4 średniaków jak to ma miejsce u nas w pomocy teraz Jirsak, Garguła, Wilk i Boukhari i który zagra to taka sama mizeria.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
http://www.eurofutbol.pl/news/172049...zedl-z-Betisu/ a może by tak jego jako bramkarza z wolnego transferu wziąść ;]
a jako napastnika którego tak poszukujemy to jedna z rewelacji Pucharu Narodów Azji 2011 - Koo Ja-Cheol ---> http://transfermarkt.de/de/ja-cheol-...ler_91841.html
Ostatnio edytowane przez szczepek19 : 14.01.2011 o godz. 16:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
za eurosport.pl
Cytat:
Warto by chociaż o niego zapytać ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mówię, że tak uważam. Chodzi o to, że nasz właściciel nie ma zamiaru wprowadzać takiej polityki
Nie ma się co oszukiwać, ile w ostatnich latach zarobiliśmy na transferach a ile wydajemy? Ja osobiście zgadzam się, że aby coś ugrać w pucharach, to trzeba zainwestować trochę grosza. Lepiej kupić dwóch grajków z wyższej półki za za 2 mln euro, niż pięciu za 300 tys. każdy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Zresztą moja prognoza dotycząca kupna napastnika jest następująca - wypożyczą Feczesina/Perrone z opcją wykupu, a jak nie będą w 100% usatysfakcjonowani tym zakupem - zakontraktują Dwaliszwiliego i wykupią za mniejsze pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przecież napisałem, że aby podnieść jakość to należy wyłożyć kasę. A to, że nas na to nie stać, to już inna sprawa. Nie stać nas, aby płacić 1 mln za gracza i robić komin płacowy, bo przecież jak kupimy drogiego zawodnika, to za tym też idzie wysoka pensja dla niego. Z Izreala to bym brał tego napastnika http://www.transfermarkt.de/de/ben-s...ler_40436.html kontrakt do 2011, nie wiem tyko jak z zarobkami...
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 14.01.2011 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
już się nachapał, teraz powinien grać tylko dla przyjemności
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Krizanac wypowiadał się ostatnio w wywiadzie ,że do Polski nie wróci choć ma miłe wspomnienia i ,że ma dużo ofert zachodnich klubów
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wyląduje w Chorwacji, bo wyraźnie zaznaczał w wywiadach że chce wrócić do ojczyzny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/mehmed-al...ler_51958.html
23 letni reprezentant Bośni i Hercegowiny - pomocnik przeciętnego zespołu chorwackiej ekstraklasy HNK Sibernik... w czerwcu kończy mu się kontrakt... wyceniany na 2mln euro ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Odpaliłem sobie drugą połowkę meczu prosto z Izraela. Łatwo nie było bo jakość straszna.
Ale co ciekawe i cenne z tego : nawet trener Hapoelu mówił w wywiadzie pomeczowym o Polsce. Może się wygłupię, ale wg mnie Melikson w nast tygodniu przyleci do Krakowa. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
i co najważniejsze że o ile w pierwszej Maor był niewidoczny o tyle w drugiej się wyróżniał
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla mnie kasa nie gra roli. Bo mogą być piłkarze za 2 mln i być g***o warci a mogą być za 300 tysięcy i świetnie grać w piłkę - takich jest oczywiście mniej, ale sztuką jest ich znaleźć i potem dobrze sprzedać. Piłka nożna to biznes dla takich klubów jak Nasz z tego rejonu Europy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No i miałem rację
Melikson w poniedziałek w Krakowie.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Jeżeli to jest prawda i jeżeli to wypali (jeżeli!), to znaczy, że się szarpnęli. Jeżeli (jeżeli!) chcieliby się szarpać dalej, to Kupisza, jakiegoś obrońcę i napadziora. A ten gracz jest coś wart? http://www.sport.pl/sport/1,67926,89...a_lodzie_.html
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 16.01.2011 o godz. 16:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
warto byłoby zainteresować się Ivicą Kriżanacem, któremu własnie wygasł kontrakt z Zenitem. Nie ma jeszcze 32 lat, a w obliczu mizerii na środku defensywy byłby idealnym rozwiązaniem i dużym wzmocnieniem. Do tego gość mówi płynnie po polsku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jestem ciekawy jak w następnej rundzie zagra Wisła.
Systemem 4 -5-1 czy 4-4-2 w 4-5-1 moglibyśmy zagrać takim składem Kurto(Jovanić) - Paljić, Alhasan(?), Chavez, Cikos - Kirm, Sobolewski, Melikson, Małecki - X w 4-4-2 też ciekawie by to wyglądało Kurto(Jovanić) - Paljić, Alhasan, Chavez, Cikos - Kirm, Sobolewski, Garguła, Melikson - Małecki (Żurawski), X. Mam nadzieje, że trener da szansę w Copa de sel zagrać Filipowi Kurcie z tego co widziałem to chłopak ma spore umiejętności mógłby się okazać kimś takim jak Sandomierski w Jadze. Na X można by było ściągnąć tego Gruzina, Dwaliswiliego czy jakoś tak.
Ostatnio edytowane przez Titto : 16.01.2011 o godz. 20:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]()
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Peruwianska 2. liga
Najlepsi strzelcy 2010 13 goals Juan Luna (Hijos de Acosvinchos) Ramón Rodriguez (Cobresol FBC) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|