|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
NIe bralem wcześniej udzialu w dyskusji, ale po takich "tekstach" w koncu musze sie wypowiedzieć.
Junior, Siwy. Faktycznie dyskusje z wami nie mają sensu i to nie dlatego że jesteście niereformowalni .Poprostu jestescie teoretykam. Siwy, skoncz szkole zacznij szukac pracy to wtedy pogadamy. Chcesz fakty. Skonczylem studia techniczne, pracuje od 4 lat jako doradca techniczno - handlowy w jednej z krakowskich firm. I dostaje 2,5k co miesiąć mimo że obracam na inwestycjach milionami. Poziom mojego wk**wienia przekroczyl pewna granice więc od jakiegos czasu szukam pracy. I wiesz co sie okazalo. Szukając np na portalu www.pracuj.pl ofert z zakresu "Inżynieria Konstrukcje Technologia" przewaga Śląska nad Malopolska wynosi zawsze 2 do 1 lub 3 do 1. To są fakty, a nie teoria i rankingi. Pozdrowienia Siwy, i życze Ci mimo wszystko abys za kilka lat jak skonczysz szkole nie zderzyl sie ze swoim idealnym światem. Bo to wtedy moze zaboleć. Miro |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Zejdź na ziemię Siwy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
My swoje a Siwy swoje. Już parę stron wcześniej pisałem, że sam rozglądam się za zmianą pracy i 2/4 ofert to Warszawa, 1/4 Wrocław, 1/4 Poznań. Ale nie Siwy swoje...
Siwy... gdzie pracujesz i co tam robisz ? Odpowiedź na to proste pytanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
obronie Siwego.on nie napisał,że u nas jest super.wydaje mi się,że codzi mu bardziej o to,że podobnie jest w całym kraju.powiem tym wszystkim ktorzy patrząc na rankingi myślą,że gdzie indziej placa więcej.z racji wykonywanej pracy podrożuje po olsce i wszędzie zarabia sie podobnie,a ta lepiej płatna praca owszem jest,ale nie dostaniecie jej tak samo ani w Krakowie,ani Wrocławiu,ani Gdańsku nie mając znajomości.prychodząc z "ulicy" mniej więcej dostaniecie podobne propozycje czy u nas czy gdzie indziej.
z innej bezcki.też słyszałem o Makro w borku.zastanawia mnie jak teraz tam się będzie jeździć,gdy powstanie jeszcze jeden moloch.dzięki (wg mnie) debilnej decyzji tworzmy jeszcze jedno ognisko korków ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W borku na wysokosci petli jest juz koledzy zrobiony pas lewoskretny do makro i to od dluzszego czasu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Tomo, Miro. W takim razie Wrocław i Poznań, raje na ziemi, czekają na Wasz przyjazd ![]() A tak w ogóle, to kategoria powszechności rozpoczyna się od 70%, więc nie bardzo widzę sens rozpatrywać wasze pojedyncze przypadki...
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 12.01.2011 o godz. 21:07.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() Reymonta 22 To Nasza Świątynia, a Wisła Kraków To Nasza Religia!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Krótki wtręt do tematyki centrów w Krakowie >> najwięcej centrów jest w Warszawie, na drugim miejscu jest Kraków (>50), Wrocław, Łódź, Poznań jest za nami. Problemem Krakowa nie są centra (jeszcze) tylko to, że zajmują się prostymi procesami biznesowymi, a nie procesami opartymi na wiedzy. A z wolna, Kraków dla tego typu centrów/procesów staje się za drogi - ale o tym już kiedyś pisałem.
Co do wspaniałych zarobków: http://www.infopraca.pl/praca/poszuk...n=ofertas_push http://www.infopraca.pl/praca/poszuk...n=ofertas_push W nazwie firmy consulting, w opisie stanowiska call center > 1800 netto >> gdzie mam podpisać? I w którym ze znanych mi języków? Wstyd po prostu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pójdziesz na studia, skończysz je i brutalnie zderzysz się z rzeczywistością, bo takich jak Ty są setki. Ja na szczęście jestem ponad to, pracuje na swój rachunek i jak na razie nie narzekam. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Żeby znowu nie dyskutować kilka stron, chwilowo się powstrzymam od komentarza. Ci co nie chcą widzieć i tak nie zobaczą ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koszt inwestycji ma nie przekroczyć 55 mln zł. Urząd marszałkowski zagwarantował dotację z Unii Europejskiej - 8 mln euro (ok. 32 mln zł). Inwestycja ma ruszyć jesienią 2011 r., a w budżecie Zarządu Infrastruktury Sportowej przeznaczone na nią jest 1,5 mln zł. Jednak w warunkach projektu wpisany jest koszt dokumentacji na poziomie 5 proc., czyli około 2,75 mln zł.
- Mamy zapewnienia od prezydenta Jacka Majchrowskiego i dyrektora ZIS Krzysztofa Kowala, że budowa ruszy, a w kolejnych budżetach znajdą się pieniądze na wkład własny miasta - przekonuje Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes Wisły. Oby, oby ![]() A oto zwycięski projekt autorstwa Estudio Lamela: ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla 20-latka wydaje sie oczywiste że kazdy może wyjechac gdzie mu tylko pasuje. Nie wpadles na to że ktos moze mieć żonę, dziecko i dom na utrzymaniu ? Zauważam twoją obecność w wielu tematach na tym forum, i wiesz jak mozna ocenic argumenty w twoich wypowiedziach? Twoje doswiadczenie w 99% bazuje na tym co Ci wujek Google podpowie po zadaniu zapytania w przegladarce. I to nie jest tak ze osoby ktore zwracaja Ci uwage widzą świat w czarnych barwach. Życie i praca w Krakowie ma oczywiscie wiele zalet, ale tez i wad. Natomiast z twoich wypowiedzi wylania się obraz miasta idealnego. Ściągnij niekiedy te rózowe okulary albo odłóź skręta , bo później odwyk moze byc bolesny ![]() Natomiast co do tematu Hali. Wyglad bez rewelacji, jak ktoś napisal w temacie o Budowie stadionu, dostosowany do otoczenia ;-). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Ty tego, o czym ja pisałem
napisałem Ci priva, myślę, że wyjaśniłem tam wszelkie wątpliwości ![]() No i to jest wlaściwe postawienie sprawy, jeśli uznamy, że podobnie jest w innych miastach A nie: u nas fatalnie, zarobki fatalne, jakość życia fatalna, a gdzie indziej jest wszystko super ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 15.01.2011 o godz. 18:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po raz kolejny się zwracam z pytaniem Siwy gdzie pracujesz albo czym się na co dzień zajmujesz.
P.S. nie wysyłaj mi na priv jakiś śmiesznych zaproszeń do ligi typerów bukmacherki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
masz odpowiedź na privie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teoretyk praktyka nigdy nie przekona bo ten drugi zna realia. Praktyk teoretyka przekona gdy ten drugi pozna prawdziwy smak zycia. Zakladajac ze Siwy89 to rocznik, jest na studiach i nie ma bogatych rodzicow to za 4-5 lat dzisiejszy Siwy89 bedzie irytowal sie ignorancja Lysego95 i tlumaczyl ze moze sobie wszystkie rankingi wsadzic do kieszeni bo realia sa takie jakie sa a nie takie jakie mu sie wydaje ze sa. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nowa kamienica uzupełni zabudowę przy ul. Nadwiślańskiej w Podgórzu. Rozpoczęcie budowy już wiosną
![]() W najwyższym miejscu, gdzie nowa plomba ma się stykać z sąsiednią kamienicą, budynek liczy pięć kondygnacji naziemnych plus użytkowe poddasze. Dalej - od strony ściany szczytowej - maleje do czterech. "Poszarpana"forma to efekt uzgodnień konserwatorskich, sformułowanych pod dyktando studium krajobrazowo-widokowego. Bez sensu moim zdaniem. Już lepiej byłoby obniżyć cały budynek. A na Wawrzyńca będą budować coś takiego: ![]()
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 17.01.2011 o godz. 03:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ktoś miał w podpisie mapę z całym pierścieniem "w przyszłości" okalającym Kraków i link rapidshare w dużej rozdzielczości. Głowię się nad tym kto to był i nie mogę sobie przypomnieć za nic w świecie. Podrzuci ktoś ?
Edit: Dzięki!
Ostatnio edytowane przez tomo : 18.01.2011 o godz. 15:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba użytkownik Konrad miał taki podpis.
Trzymaj link do tej mapy: http://i52.tinypic.com/2py3y13.gif |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest szansa na rozpoczęcie budowy wschodniej obwodnicy Krakowa jeszcze w tym roku
Decyzja w sprawie finansowania tej inwestycji zapadnie na przełomie kwietnia i maja. Takie są uzgodnienia po czwartkowym (13 stycznia) spotkaniu wojewody małopolskiego Stanisława Kracika, marszałka województwa małopolskiego Marka Sowy, prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego i przewodniczącego Rady Miasta Krakowa Bogusława Kośmidera z ministrem infrastruktury Cezarym Grabarczykiem. Minister zadeklarował, że postępowanie przetargowe na budowę tej trasy trwa zgodnie z harmonogramem. Środki na budowę obwodnicy mają pochodzić z oszczędności po przetargach na inwestycje finansowane w ramach funduszy europejskich. Rządowy projekt Programu Budowy Dróg Krajowych na lata 2011 – 2015 jest obecnie konsultowany. W przekazanym opinii publicznej dokumencie jedyną inwestycją w regionie jest budowa autostrady A4. Projekt nie przewiduje lub odsuwa w czasie ewentualne rozpoczęcie realizacji wielu bardzo istotnych inwestycji niezbędnych dla sprawnego funkcjonowania krajowego układu transportowego w Małopolsce, co wzbudziło bardzo duże niezadowolenie samorządów i mieszkańców regionu. Podczas spotkania w Warszawie wojewoda, marszałek, prezydent i przewodniczący zwrócili się do ministra infrastruktury Cezarego Grabarczyka z wnioskiem o jak najszybsze rozpoczęcie budowy drugiego fragmentu wschodniej obwodnicy Krakowa od węzła „Rybitwy” do węzła „Igołomska”. Zwrócili również uwagę, że droga S7 to istotny element obwodnicy Krakowa, który będzie miał „zasadniczy wpływ na poprawę warunków życia mieszkańców przez obniżenie uciążliwości komunikacyjnych (hałas i zanieczyszczenie powietrza) wywołanych tranzytowym ruchem kołowym na drodze krajowej w relacji Warszawa-Zakopane”. Przypomnieli, że budowa tej drogi ma też kluczowe znaczenie dla planowanej specjalnej strefy ekonomicznej gmin Wieliczka i Niepołomice, a także dla funkcjonowania planowanego w Nowej Hucie Zakładu Termicznego Przetwarzania Odpadów. Wizyta u ministra infrastruktury to kolejna wspólna inicjatywa wojewody, marszałka i prezydenta w sprawie wschodniej obwodnicy miasta. 21 grudnia 2010 roku Stanisław Kracik, Marek Sowa i Jacek Majchrowski zaapelowali do ministra infrastruktury Cezarego Grabarczyka o jak najszybsze rozpoczęcie ważnej dla Krakowa i regionu inwestycji. Źródła: biura prasowe UW, UMWM, UM |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Nie zgadzali się na podwyższenie szkieletora o 6 metrów a tutaj taki badziew. Masakra - mam nadzieję że to nie przejdzie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
WSTRZYMANE PRZYGOTOWANIA DO BUDOWY S7
Na wniosek Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad zawieszono postępowanie o wydanie zgody na budowę drugiego odcinka drogi ekspresowej w Krakowie. Maleją szanse na rozpoczęcie w tym roku budowy drugiego odcinka S7 w Krakowie. Wczoraj rząd zaakceptował "Program budowy dróg krajowych na lata 2011-2015". Jak już informowaliśmy, na liście inwestycji, które na pewno zostaną rozpoczęte do 2013 r., nie ma drogi S7 z Rybitw do ul. Igołomskiej w Krakowie. http://krakow.gddkia.gov.pl/media-o-...a-do-budowy-s7 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
mam pytanie, kiedy Nowohucka ma zostać otwarta?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogę zapewnić, że na pewno budżet nie zostanie przekroczony i termin zakończenia prac - 21 kwietnia 2011 roku – zostanie dotrzymany.
Tak piszą w Dzienniku Polskim ;-) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|