|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sernas prawie w Lechu
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Zadziwia mnie operatywność POZnańskich działaczy. Dziennikarze piszą, że Sernas miał konkurencyjną ofertę z Izraela, a jednak wybrał Amikę. Co jednak robią dobre występy w europejskich pucharach... Sernas liczy na wypromowanie się do jeszcze lepszego klubu. W Izraelu zarabiałby pewnie nieco więcej (ale też nie kokosy - Amika płacić mu ma 250 tys. €), ale szansa na promocję mniejsza. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wszystko dopiero ma się rozstrzygnąć w tym tygodniu. I niestety wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to , że Litwin zasili jak to mówicie " Amice ". Niewątpliwie ta informacja zmartwi Łodzian , bo Maccabi Hajfa lub Hapoel Tel Awiw są skłonne ( nadal ) więcej wyłożyć za najlepszego napastnika pod względem punktacji kanadyjskiej.
W środę w Poznaniu zbiera się komitet transferowy Kolejorza, który podejmie decyzję, czy zaakceptować żądania Widzewa. Łodzianie nie chcą słyszeć o kwocie niższej niż milion euro. Lecz tak jak już pisałem i jak wy wszyscy wiecie nic już chyba Sernasa nie powstrzyma przed wyborem Poznania. Ech.. ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Oglądając grę Sernasa w ostatnich 10 (?) meczach to myślę, że może skończyć jak Tshibamba.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tymczasemkluby ekstraklasy finalizują nowe wzmocnienia :
Pomocnik Żalgirisu Wilno Paweł Komołow związał się kontraktem z PGE GKS Bełchatów.To pierwsze zimowe wzmocnienie drużyny trenera Bartoszka. 22-letni Rosjanin, wychowanek Zenita Sankt-Petersburg, został wypożyczony z Żalgirisu do końca obecnego sezonu z opcją pierwokupu. Ustalone zostały także warunki 3-letniego kontraktu, który miałby obowiązywać od lipca.Kolejne notowania na polskim rynku to : Środkowy pomocnik z Finlandii - Riku Riski oraz środkowy obrońca z Rumunii - Bogdan Straton , którzy zasilą Widzew. Kontrakt z Riski został zawarty na 3,5 roku, a ze Stratonem na 2,5 roku. Obaj zawodnicy będą oficjalnie zaprezentowani w czwartek. 21-letni Riku Riski występował ostatnio w TPS Turku, z którym w minionych rozgrywkach wywalczył trzecie miejsce w ekstraklasie Finlandii. Pomocnik rozegrał w całym sezonie 25 meczów, w których zdobył sześć bramek. Riku Riski jest też młodzieżowym reprezentantem Finlandii. Bogdan Straton ma 27 lat. Dotychczas bronił barw klubów z Rumunii. Ostatnio występował w drużynie FC Botosani To na tyle jak na razie ![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bardzo ciekawy transfer. Szczerze mówiąc nie sądziłem,że Widzew tak szybko i ciekawie spożytkuje kasę z transferów.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To jest dziwne. Z jednej strony pozyskali Riskiego młodego chłopaka, który może być gwiazdą naszej ligi. Z drugiej strony pozyskali stopera, który nie grał w rumuńskiej 2. lidze.
Swoją drogą młodszy brat Riskiego zapowiada się na jeszcze większy talent. 18 lat, napastnik, pierwszy sezon w fińskiej ekstraklasie i 17 bramek. Chociaż z drugiej strony Dudu załadował bodajże 10 w pół sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Fińska liga kopana to jest - jak to mawia Kołtuń - kabaret. Zobaczymy co ten chłopak gra i ocenimy czy dobry transfer.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ciekawe jak Wizard zareaguje na wiadomość ze Zieniu podpisał z Ruchem
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fińska liga jest słabsza od polskiej, nie będą mieli łatwo z naszymi obrońcami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Sernas nie dla Lecha
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=1b96b Robak w Turcji http://www.90minut.pl/news/144/news1...nyasporze.html
Ostatnio edytowane przez John1906 : 12.01.2011 o godz. 19:05.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Marek Zieńczuk piłkarzem Ruchu... zna ktoś jego powody odejścia z Lechii... ?
http://www.90minut.pl/news/144/news1...zem-Ruchu.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tymczasem po drugiej stronie błoń...
Wojciech Kaczmarek podpisał kontrakt z ostatnią drużyną ekstraklasy. Zawodnik grał już w Krakowie, jako junior, w zespole rezerw naszej Wisły, lecz furory nie zrobił . Trener Jurij Szatałow wierzy jednak w jego możliwości . 28-letni bramkarz do tej pory gracz Śląska Wrocław, związał się wczoraj z Cracovią 2,5 letnim kontraktem. Będzie grał z numerem 83. Swoją drogą to jestem ciekaw czy on będzie już tym ''pierwszym'' i jak to zostanie zrealizowane to czy będzie bronił przynajmniej jak jego poprzednik
Ostatnio edytowane przez szczepanwislak : 12.01.2011 o godz. 21:17.
![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Nasza liga w zyciu nie dogoni zachodu jesli w takim tempie bedziemy wyprzedawali nasze talenty. Prawde mowiac ida oni do mocniejszych lig za marne grosze, ktore u nas sa fortuna.
Ogolnie to mocne ligi doprowadzily do takiej sytuacji. Pilkarze zarabiaja o wiele za duzo. Taki uklad z miejsca zostawia daleko z tylu takie kraje jak my i nasze kluby. Niestety |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szokująco. Dowiedziałem się od kumpla i mu nie uwierzyłem, będąc pewien, że mnie wkręca
Tego się w życiu nie spodziewałem... Jest mi o tyle szkoda, że Marek jest gdańszczaninem i naszym wychowankiem, cóż... ciężko cokolwiek powiedzieć. Co prawda od początku uważałem, że Zieńczuk nie bardzo pasuje do systemu 4-3-3, ale liczyłem na odbudowę jego formy. A tu taki zonk...![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
ale czym tu sie przejmowac
Zieńczuk ostatni udany sezon miał.. w Wiśle 6 lat temu nastepne to już pochylnia w dół, gaśnie z każdym sezonem. Lechia wyciągnęła ręke, bo ma taki zwyczaj dla wychowanków. Zieniu wie, że w Lechii nie ma szans sie przebić, w Ruchu zaś nei powinien mieć problemów. No i u Nas dostał by kolejny próbny kontrakt (teraz miał ponoć 4tys) w Ruchu mu wywalili odrazu prawie 2letni do końca 2012, i to za 21tys wiec nie ma sie co zastanawiać dlaczego poszedł najlepsza informacja wczorajszego dnia to i tak sytuacja z Kowalewskim szybko sie przekonał w jakie gów** się pakuje i zmienił zdanie arka została na lodzie, założe się że zawita tam cabaj ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tym czasem transfer Kowalewskiego do Arki nie powiódł się mimo , że już obie strony były dogadane.Jeszcze w zeszłym tygodniu wszystko wskazywało na to, że grający przez ostatnie kilka lat za granicą Kowalewski powróci do Polski. Po udanych rozmowach z gdyńskimi działaczami tylko formalnoscią miało być złożenie przez niego podpisu na kontrakcie z przedostatnią drużyną Ekstraklasy a tymczasem Wojtek jednak zrezygnował z gry w tym klubie. Ciekawe dla czego
I jak donosi portal 90minut.pl - powołując się na cypryjskie media - bramkarz jest bliski przejścia do Anórthossisu Ammochóstou. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A już my myślałem , ze zobacze go w piątek na Remes Cup ![]() ![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Że do Arki Kowalewski nie przeszedł oczywiście rozumiem
![]() Ale to jest leszcz straszny i szuka ostatniego w karierze frajera ktory mu dobrze zapłaci. Po pół roku go kopną w dupkę albo będzie musiał w nocy uciekać z miasta ![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Radosław Matusiak w Tripolisie ?
http://www.90minut.pl/news/144/news1...-Tripolis.html |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zgadzam się, ale niestety tym frajerem możemy być my.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Lech robi ciekawe transfery: Wolakiewicz, Murawski(podobno jest juz dogadany), Sernas i Pawlowski...czyli wzmocnienia kazdej formacji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z tymże póki co z tych 4 jest Wołakiewicz i pewnie Murawski
Jeżeli im się uda cała tą 4 to wtedy bedzie można tak swtierdzić ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wzmocnieniem to może być co najwyżej Murawski . Sernas już raczej do Amici nie przejdzie a Wołąkiewicz i Pawłowski to prędzej uzupełnienia kadry niż wzmocnienia jej o ile Szymon przejdzie do Amici. Z drugiej strony w Poznaniu mają inne potrzeby . Oni muszą znaleść kogoś wartościowego na prawą flankę i uzupełnić kadrę ponieważ jest nieco zbyt wąska , my musimy zdecydowanie wzmocnić naszą drużynę a to nie uda się zawodnikami takimi jak Hubert, Szymon czy inny Celeban.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Sernasa juz nie chca podobno, ich prezes zglosil weto
![]() Dzisiaj tez poszlo info ze Roger z checia by wrocil do Polski i Wisla jest nim zainteresowana ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
No póki co, obowiązuje wersja, że Sernas zostaje w Widzewie. Co do Pawłowskiego - zawodnik może i zdolny, ale chyba też dość podatny na kontuzje (stąd też jego zatrudnienie wiąże się IMO ze znacznym ryzykiem).
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|