The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2011, 02:27
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Tomasz Lis o dzikim kraju
http://www.youtube.com/watch?v=y4PtFm-mqkE

Dla "baranów" z PO
Muszę się zgodzić z Lisem
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 11.01.2011, 08:45
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Akurat tu się zgadzam z Tuskiem a raczej z Sikorskim. W interesie Polski nie jest robienie czegoś na klaśniecie w dłonie czy to Litwinów czy Rosjan czy ukraińców. Litwini jawnie dyskryminują naszych rodaków ( to moje dziś ulubione słowo hehe,) więc taki prztyczek w nos im dobrze zrobi. Jak nas potrzebują to strasznie jesteśmy bracia, jak trzeba coś zrobić dla nas- to jest jak z Możejkami czy prawami Polaków w Wileńskm .
Owszem - tyle, że nic nie wskóramy w sprawie dyskryminacji Polaków na Litwie obrażając Litwinów przez zlekceważenie ich święta i strzelając przysłowiowego "focha".
W trudnych sprawach potrzebny jest dialog - nieobecni nie mają racji.

Poza tym wydaje mi się, że Polska powinna realizować politykę tzw "środkowoeuropejskiego sojuszu" - w pewnej opozycji do Rosji i Niemiec.
Jako małe kraje tylko w ten sposób mamy szansę ugrać coś na arenie międzynarodowej.

Inaczej - każde państwo z osobna będzie w końcu postępowało tak jak zagra im Wielki Brat.

Nie chcę stawiać się w pozycji specjalisty od polityki zagranicznej - ale na mój "zdrowy, chłopski rozum" tak to właśnie wygląda
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.01.2011, 08:52
Co do książki pseudo historyka grossa to Polacy nie mogli wygrzebywać złota po zabitych Żydach bo na pewno zrobili wcześnij to Niemcy , którzy nie przepuszczali nawet takiej okazji do wzbogacenia się jaką dawał złoty ząb w tylnej części szczęki nieszczęśnika, a o jakiś łańcuszkach, sygnetach itp nawet nie wspomne.

Ciekawe ile kosztowności żydowskich leży dzisiaj w domach niemieckich.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.01.2011, 09:52
Zgadzam się z Elą. Na Litwie to jest rocznica zrzucenia z pleców łapy Moskwy. Co było możliwe dzieki Polsce. Gdyby gajowy był mądry pojechał by tam i przypomniał jak Polska najpierw umożliwiła, a później wspierała wolnościowe dążenia Litwinów, a zaraz po tym wspomniał coś jak dziś Litwa się odpłaca Polakom tam mieszkającym. To przecież wydaje sie oczywiste. Niestety dziś to my mamy na plecach łapę i na Litwe jechać nie wolno.

cpc napisał(a):Wyświetl post
Co do książki pseudo historyka grossa to Polacy nie mogli wygrzebywać złota po zabitych Żydach bo na pewno zrobili wcześnij to Niemcy , którzy nie przepuszczali nawet takiej okazji do wzbogacenia się jaką dawał złoty ząb w tylnej części szczęki nieszczęśnika, a o jakiś łańcuszkach, sygnetach itp nawet nie wspomne.

Ciekawe ile kosztowności żydowskich leży dzisiaj w domach niemieckich.
Nie w domach niemieckich tylko w bankach w Szwajcarii . Masz oczywiście rację, ale to nie byli Niemcy tylko Naziści a gross ma na celu dowodzenie że Polacy byli o wiele gorsi od zastraszonych i okłamanych Niemców. Lis tylko sie znacząco zamyśla nad jego teoriami i wszyscy czujemy się winni. Dobry grunt do rekompensat ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.01.2011 o godz. 10:03.
Hej Nasz TS !!
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.01.2011, 10:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie pracuje w TVN, ale nad bredniami jakiegoś polonofoba pochyla się jak nad opracowaniem historyka. I puszcza w eter informację, że do Treblinki na "wygrzebki" ciągnęli ludzie z całej Polski, robiąc to z wielce zatroskaną miną. Dlaczego tak nie traktował książki Zyzaka? Tylko zmieszał z błotem. Uważasz że "dzieło" Grossa warte jest takiej reklamy? Bo ja bym wolał usłyszeć jak w czasach kiedy pociągi jeżdżą z otwartymi drzwiami, za pieniądze kolei czyli Obywateli wczasuje się rodzina Premiera. Dlaczego PKP kłamie żeby te wczasy usprawiedliwić. Kto jeszcze i w jaki sposób biorąc przykład z PKP próbuje wkradać się w łaski Premiera? Czy to jest dopuszczalne? To są tematy dla dziennikarza nie mówiąc już o tym ze bankrutujemy i jak juz będzie za późno to Lis powie ze wszyscy od 89' roku są winni, a najbardziej Kaczyński bo nie wykorzystał wzrostu na reformy. Założymy się?

A na koniec wrzucasz do jednego worka absurdu sytuacje nijak do siebie nie przystające. Bo o ile co do celowości nakręcenia zakłamującego filmu o Blidzie, obiektywnie nie możemy mieć wątpliwości. To pewność ze aktor wypowiadający sie w filmie Pospieszalskiego nie jest przypadkowy możesz mieć tylko z TVN. A to zasadnicza różnica.

Pewnie nie wiesz w jakiej sytuacji Kaczyński powiedział o ZOMO, gdybyś wiedział nie dziwiłbyś sie tak tym słowom. Bo tak zwyczajnie było.
Bo Gross jest historykiem. Oglądałeś jego program z Grossem? Lis wyraźnie twierdził że ta książka jest przesadzona i zrobiona dla sensacji. Odnośnie książki tylko napomnę i nie wdam się jak na razie w żadną dyskusję- nie tylko Gross ale również osoby mieszkające we wspomnianych okolicach jak też inni historycy zgodnie twierdzą że takie sytuacje miały miejsce na pewno jednak nie w takiej skali i okolicznościach w jakich przedstawił to Gross(bazuję na fragmentach).

Oczywiście jest to niedopuszczalne aby mały Tusk jechał za ładną buzię na wycieczkę ale czy naprawdę nie ma ważniejszych tematów? Ta sprawa była poruszana w różnych gazetach (od wyborczej która sie broniła po RZ).

Czy ja wrzucam do jednego worka te dwa filmu? oczywiście bo są doskonałym przykładem na kłamanie i wciskanie ciemnoty ludziom.( napisałem o nich bo jeden jest z lewej a drugi z prawej strony a ja jestem obiektywny i zdaję sobię sprawę że Ciebie i tak nei przekonam bo juz masz wyrobione zdanie).
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.01.2011, 15:02
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Bo Gross jest historykiem. Oglądałeś jego program z Grossem? Lis wyraźnie twierdził że ta książka jest przesadzona i zrobiona dla sensacji. Odnośnie książki tylko napomnę i nie wdam się jak na razie w żadną dyskusję- nie tylko Gross ale również osoby mieszkające we wspomnianych okolicach jak też inni historycy zgodnie twierdzą że takie sytuacje miały miejsce na pewno jednak nie w takiej skali i okolicznościach w jakich przedstawił to Gross(bazuję na fragmentach).

Oczywiście jest to niedopuszczalne aby mały Tusk jechał za ładną buzię na wycieczkę ale czy naprawdę nie ma ważniejszych tematów? Ta sprawa była poruszana w różnych gazetach (od wyborczej która sie broniła po RZ).

Czy ja wrzucam do jednego worka te dwa filmu? oczywiście bo są doskonałym przykładem na kłamanie i wciskanie ciemnoty ludziom.( napisałem o nich bo jeden jest z lewej a drugi z prawej strony a ja jestem obiektywny i zdaję sobię sprawę że Ciebie i tak nei przekonam bo juz masz wyrobione zdanie).
Bądź precyzyjny - Gross jest socjologiem a nie historykiem.
Coś o tym Gontarczyka:
http://wolnapolska.pl/index.php/2011...a-histori.html

i postawa AK (specjalnie dla wiślaka68 łupaszka )wobec zachowania chłopów w okolicy Treblinki
http://wolnapolska.pl/index.php/2011...ki-grossa.html
Arapaho
Senior Member

Stary 11.01.2011, 15:39
.....

Chwila,chwila.Czy w Solidarnych 2010 przy rozmowie z tym facetem było napisane - "przypadkowy przechodzień"? Czy aktor (nota bene nikomu ne znany) nie mógł być pod krzyżem i się wypowiadać. Bo nie bardzo rozumiem...
Byla rozmowa z różnymi ludzmi w tym z aktorem, nagle na drugi dzień afera w TVN i innych mediach że to manipulacja bo rozmawiali z aktorem. Jakoś jak "rządowi" aktorzy Olbrychski,Grabowski czy Reżyserzy przed duże W. występują to nikt nie ma z tym problemu?
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2011, 16:55
Tak właśnie zachowują się oglądacze TVN każdy widzi że facet był tam prywatnie jako zwykły obywatel tego kraju i wyraził opinię którą w tamtym czasie podzielało wielu jemu podobnych obywateli. Niestety dla TVN i cudaka była to opinia nie do przyjęcia, dlatego gadające głowy znalazły wyjaśnienie: "to nie jest zwykły obywatel tylko opłacony przez Kaczyńskiego niespełniony aktor". I sprawa załatwiona. Jak skuteczne jest takie otumanianie ludzi "wiślak86" jest najlepszym dowodem. Do dziś zapamiętał że to była manipulacja mimo, że na poparcie tej tezy ma tylko relacje z TVN. Które to TVN jak wiadomo nigdy nie kłamie.

( napisałem o nich bo jeden jest z lewej a drugi z prawej strony a ja jestem obiektywny i zdaję sobię sprawę że Ciebie i tak nei przekonam bo juz masz wyrobione zdanie).
Tyle ze ten z lewej strony to rzeczywista manipulacja i zgadzam się z tobą, że to absurd. Natomiast ten z prawej to manipulacja zdaniem TVN więc na 90% przedstawia rzeczywistość. Do czego zatem chcesz mnie przekonać używając takich przykładów?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.01.2011 o godz. 17:03.
Hej Nasz TS !!
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.01.2011, 19:59
Szpen napisał(a):Wyświetl post
No widzisz, zle odbierasz moje slowa. ja nie napisalem ze opozycja jest zla. kazda opozycja jest dobra, bo dopinguje rzad do roboty.

TYLKO, ze PiS z natury jest partia socjalna wiec nie da zabrac przywilejow. Aby Ci to przypomniec i jednoznacznie wyjasnic zamieszczam wycinki wywaidu z Kaczynskim Jarkiem:

calosc pod linkiiem: http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...oleczna.html,2

Kaczyński: zmiany w KRUS i emeryturach mogłyby zachwiać "równowagą społeczną"

PS. skoncze robote to z domu przesle jak to PiS za swoich rzadow zwiekszal socjal
Z odpowiedzią zwlekałem gdyż czekałem aż: "skonczysz robote to z domu przeslesz jak to PiS za swoich rzadow zwiekszal socjal". Ponieważ sie nie doczekałem to uznaję że mogę już odpowiedzieć:
1. W swojej wypowiedzi nie użyłeś słowa "zła". Tym niemniej zacytowany przeze mnie fragment Twojej wypowiedzi miał taki własnie sens. Jeśli nie jesteś przekonany to bedziemy chyba musieli pozostać przy swoich zdaniach.
2. Jeśli koronnym dowodem potwierdzającym Twoją tezę ma być wywiad udzielony przed wyborami prezydenckimi to wybacz ale pozostaję w najwyzszym stopniu nieprzekonanym (to eufemizm). Ponawiam swoją prośbę o to abyś zacytował fragmenty programu PiS z których miała by wynikać niechęć do zmian w systemie ubezpieczeń społecznych.
3. Czy jesteś gotowy zadeklarować że przyznasz że PO jest "partią socjalną" jeśli zacytuję ci wypowiedzi Tuska/Komorowskiego w których chwalą istniejący system i uznają że zmiany w KRUS mogą zachwiać równowagę społeczną?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.01.2011 o godz. 20:01.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.01.2011, 20:08
Poruszasz tyle tematów że nie nadążam za nic w odpowiadaniu Więc bardzo wybiórczo.
ad.1-6Co do Irvinga. Osoba która podważa pewne oczywiste kwestsie związane z największym ludobójstwem w dziejach świata , musi ponosić odpowiedzialnośc karną. Nie ma świetych krów. I nie jest tak że każdy może pisac wszystko co mu ślina na język przyniesie. On twierdzi że nie mogli zginąc w obozach, a dziesiątki , może setki historyków twierdzą że jest to udowodnione. Jak słusznie twierdzisz nie wyparowali więc co na ubotach do argentyny ich wywieźli?
Myśle że cały czas mnie źle rozumiesz.Ideą nie jest nie badanie tego że Polacy- jak każdy naród- ma swoich szeregach zlodzieji, morderców i lichwiarzy. Niech historycy to robią, ale niech to podają do publicznej wiadomości w takiej skali jaka byla w stosunku do naszych sukcesów czy chwalebnych czynów. Nie na zasadzie że w TV przez tydzień jest "promocja" ksiązek Grossa czy Irvinga a książki o Warszycu, Wileńskiej Bryg.AK, Maczku,Nilu czy Pileckim nie słychać nic. Wielu nawet nie wie kim byli. Cały czas mówię o skali zjawisk i skali w jakiej te sprawy sa poruszane w mediach mainstremowych. A nie stety to media w obecnych czasach kształtuja postawy ludzi.
ad.7.Przykład był do twojego przykladu ze honor i duma = matrix.Tylko tyle i aż tyle.
Odnosze wrażenie że powoli dochodzimy do punktu w którym powinniśmy uznać że dyskusja na tym forum wyczerpała swoje racje bytu. Jak rozumiem doszliśmy do pewnych punktów wspólnych (np: jeśli chodzi o wolność badań historycznych) w innych bedziemy sie zapewne różnić (np: to że historycy mają podawać wyniki swoich badań w jakiejś skali propocji). Fajnie jest różnić się pięknie . Pozdrawiam.
wiślak 86
Senior Member

Stary 11.01.2011, 20:48
Bądź precyzyjny - Gross jest socjologiem a nie historykiem.
Coś o tym Gontarczyka:
http://wolnapolska.pl/index.php/2011...a-histori.html

i postawa AK (specjalnie dla wiślaka68 łupaszka )wobec zachowania chłopów w okolicy Treblinki
http://wolnapolska.pl/index.php/2011...ki-grossa.html

Wydawało mi się że wyraźnie napisałem odnośnie działalności Grossa że koloryzuje. W linku do Gontarczyka jest fragment z programu Lisa w którym właśnie on sam o ile dobrze pamiętam wypomniał Grossowi że manipulował liczbami. Tak, żeby dla wszystkich potencjalnych chętnych starczyło ofiar Gross stwierdził, że Polacy wymordowali w czasie wojny pomiędzy 100 a 200 tys. Żydów. Kilka dni temu w telewizji mówił już tylko o kilkudziesięciu tysiącach ale nie ma co „czepiać się drobiazgów". 200 tysięcy, 50 tysięcy, 5 tysięcy, czy 500 tysięcy. W swojej wypowiedzi NIGDZIE nie napisałem że Gross ma rację przyznałem jednak co zresztą robi sam Gontarczyk że grabieże miały miejsce na terenie Polski. Rzeczywiście - komentuje Gontarczyk - tuż po wojnie miał miejsce godny pożałowania proceder rozkopywania przez okoliczną ludność cmentarzyska w poszukiwaniu złota, kamieni szlachetnych i innych kosztowności. I kolejny fragment z drugiego art.

Do premiery "Złotych żniw" zostało jeszcze kilka tygodni. Już dziś wiadomo jednak, że książka ta wywoła żywą dyskusję, czy raczej wymianę ciosów między tymi, którzy chcieliby obraz naszych przodków z tamtych lat sprowadzić do „hien cmentarnych" z kieszeniami napchanymi precjozami zdartymi z ledwo ostygłych trupów Żydów lub, w najlepszym wypadku, do zbiorowości akceptującej rabowanie mienia ofiar Holocaustu, a tymi, którzy w obronie źle pojętego honoru narodowego będą kwestionować lub pomniejszać fakt, że ten haniebny proceder był rzeczywiście udziałem niektórych naszych rodaków.

Czyli te artykuły tylko utwierdziły mnie w przekonaniu: W Polsce miało miejsce grabienie zwłok ale na pewno nie na taką skalę jaką przedstawił Gross. odnośnie niewygodnych faktów polecam film "Wyrok na Franciszka Kłosa" i sposoby zwalczania konfidentów.

Teraz o filmach:
Film z założenia nie miał być reżyserowany więc podpis pod nim (wywiadem) był zbędny. Oczywiście mógł się wypowiadać tak samo jak ta starsza Pani z "Plebani".
Jakoś jak "rządowi" aktorzy Olbrychski,Grabowski czy Reżyserzy przed duże W. występują to nikt nie ma z tym problemu? Tylko że oni występują pod swoim nazwiskiem i każdy wie kto jest kim. Pospieszalski manipulował opinia publiczną robiąc stronniczy program. Drozd napisałeś że to niespełniony aktor i wg mnie masz rację mimo iż napisałeś to z sarkazmem. Chciałem Cię przekonać że "Solidarni" to program stronniczy ale jak już tutaj stwierdziłem nie ma to sensu. Ty obstajesz przy swoim i nie trawisz żadnych argumentów. A jedynym jaki masz to obwinianie TVN i GW za wszelkie zło. Sam zresztą napisałeś że jeżeli TVN uważa że była to manipulacja to na 90% jet to prawda. A co by było gdyby w Faktach podali że Pospieszalski zrobił wspaniały program? (tylko nie pisz że cud)
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Drozd
Senior Member

Stary 11.01.2011, 23:09
Nie ja napisałem ze niespełniony aktor tylko TVN. Skoro chcesz mnie przekonać ze solidarni to program stronniczy to przedstaw jakieś argumenty, bo to już trzeci twój post na ten temat i żadnego argumentu nie dostrzegłem. Poza jednym idiotycznym ze wystąpił w nim aktor choć nie ma żadnego dowodu że grał jakąś rolę.

Ten film nie jest stronniczy tylko przedstawia dominujący pod pałacem prezydenckim punkt widzenia. Dlaczego ten punkt widzenia był dominujący? Myślisz ze dlatego ze Pospieszalski ludzi zbałamucił? Tak jak wciska TVN. Czy może dlatego ze ludzie intuicyjnie czuli i dalej czują, że katastrofa która miała miejsce NIE MOŻE BYĆ EFEKTEM TYLKO PRZYPADKOWEGO ZBIEGU OKOLICZNOŚCI. A taka wersja pojawiła się od początku i utrzymywana jest do dzisiaj. Jutro zobaczymy jakiego piwa Tusk sobie nawarzył.

Ja nie obwiniam TVN i GW o wszelkie zło ja tylko twierdzę ze zwykle jest dokładnie odwrotnie niż tam można usłyszeć lub przeczytać. Dlatego czasem ich oglądam żeby wiedzieć co się dzieje.
Hej Nasz TS !!
wiślak 86
Senior Member

Stary 12.01.2011, 11:04
OK. Do poruszenia sprawy katastrofy mnie nie namówisz bo byśmy pewnie dyskutowali przez następne 2 tygodnie zresztą taki temat już tu istnieje. W filmie wystąpiło 2 aktorów czy to zbieg okoliczności? Każdy sobie sam odpowie. Pospieszalski w następnym tygodniu po emisji sam przyznał że miał nagrań na kilka godzin i wycinał to co było potrzebne. Słuchaj sam dobrze wiesz że jeżeli ja bym chciał zrobić film-kontra to poszedłbym z mikrofonem pod kurię w czasie protestów i jak sądzisz jaki film by mi wyszedł?

A co do kariery zawodowej tego pana to chyba nie powala na kolana: http://pl-pl.facebook.com/pages/Mari...22462167768332
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Arapaho
Senior Member

Stary 12.01.2011, 11:04
Z innej beczki. Wczorajszy program Pośpieszalskiego i specjaliści od gazu z Polskiego Instytutu Geologicznego ,Ministerstwa Gospodarki i Instytutu Sobieskiego.
Rząd Polski sprzedal wszystkie ! koncesje na poszkukiwanie i eksploatację gazu łupkowego, większośc przejeta przez USA. Niby jeszcze nie tragedia ale okazuje się że Polska ma z wydobycia zagwarantowane tylko 19% tytułem podatku CIT, dla porównania Norwegia z każdej koncesji pobiera 78 %z zysku.Inne kraje (Dania,Niemcy czy Włochy niewiele mniej) ponadto okazuje się że Polska rocznie traci ok 8 mld złotych (tj.1/5 dziury budżetowej!) na tym ze nie inwestuje w poszukiwanie gazu konwencjonalnego który u nas jest-jak się okazuje i którego wydobycie: 1.zapewnia 100% niezależność eneregtyczną 2.kosztuje 80zł/m3 przy ok.380 zł/m3 gazu który kupujemy z Rosji.
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2011, 12:17
I teraz wiadomo dlaczego Pospieszalskiego od Marca nie będzie. Żeby TVN mógł bezpiecznie rozsiewać propagandę i robić z Polaków debili. Każąc im jeszcze za to płacić. Jak długo jeszcze damy sie robić w h...a? Gaz mamy najdroższy w UE a dla kretynów dziennikarzy to normalna sytuacja, dla nich ważna jest "walka o Martę Kaczyńska" w PiS. Ku...a nóz sie w kieszeni otwiera. A jak ktoś o ważnych sprawach wspomni to jest oszołom talib, pisior albo rydzol.

Pisałem o sondażu na forum. Komu i dlaczego się to nie podoba? Bo do sondaży ma prawo tylko GW? Jak sami nie zadbamy o własne sprawy to bedzie to robił taki Tfu..sk. I efekt będzie zawsze ten sam. Zostaniemy wydymani. Za takie umowy rudy powinien zgnić w pierdlu, a ten ma 50% poparcia . PARANOJA.
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2011, 12:35
OK. Do poruszenia sprawy katastrofy mnie nie namówisz bo byśmy pewnie dyskutowali przez następne 2 tygodnie zresztą taki temat już tu istnieje. W filmie wystąpiło 2 aktorów czy to zbieg okoliczności? Każdy sobie sam odpowie. Pospieszalski w następnym tygodniu po emisji sam przyznał że miał nagrań na kilka godzin i wycinał to co było potrzebne. Słuchaj sam dobrze wiesz że jeżeli ja bym chciał zrobić film-kontra to poszedłbym z mikrofonem pod kurię w czasie protestów i jak sądzisz jaki film by mi wyszedł?

A co do kariery zawodowej tego pana to chyba nie powala na kolana: http://pl-pl.facebook.com/pages/Mari...22462167768332
A co mnie obchodzi kariera zawodowa kogokolwiek? Choć z drugiej strony gdyby Pospieszalski chciał manipulować to wziąłby sobie chyba zdolniejszego aktora. Gdyby puścił większość wypowiedzi które nagrał to uwierz mi gajowy z cudakiem dostali by białej gorączki. Dlatego wybrał wypowiedzi stonowane i spokojne. Niestety dla łgarza każda choćby najkulturalniej wypowiedziana prawda pali jak rozgrzane żelazo. Dlatego poszedł przykaz, zdyskredytować. Jak? Bardzo prosto , mówił to aktor znaczy ze to nie prawda. Wybacz ale tylko kretyn w takie coś uwierzy.

Czyli pod kurią nie było TVN? Bo ja pamiętam gówniarzy z portretem Jaruzeskiego i płacze Wajdy i brednie Kutza, a jakoś nikt nie gardłował ze to manipulacja. Całe gremia poprawnych "dziennikarzy" ubolewały nad faktem. Zastanawiali sie ile Kaczyński za to zapłacił? Czysty debilizm, ale poprawny a przez to dopuszczalny.

To ze do ruszenia sprawy katastrofy trzeba by Cię namawiać, świadczy o Tobie nie najlepiej. Gdyby Twój Ojciec zginął w niewyjaśnionych okolicznościach też miałbyś to głęboko i czekał na wytłumaczenie zupełnie niewiarygodnych obcych ludzi w dodatku mogących ponosić winę? Zastanów sie trochę.
Hej Nasz TS !!
wiślak 86
Senior Member

Stary 12.01.2011, 13:15
Zacznę od ostatniego akapitu: Nie chcę poruszać tego tematu po pierwsze w tym temacie a po drugie napisałem tak ponieważ wyszedłem na początku pisania posta 3 dni temat dotyczącego Lisa iż skupię się tylko i wyłącznie na tym zamieszczonym filmie a do tej pory wypowiadałem się o filmach, książce Grossa i teraz nie chcę zaczynać dyskusji o katastrofie ponieważ najzwyczajniej nie będę miał czasu odpowiadać na posty (zbliża się sesja) więc sam powiedz co da to iż napiszę tutaj że winny jest pilot, Kaczyński, Tusk, kontrolerzy, jakość lotniska itp. (kolejność przypadkowa)? Skoro nie będę miał czasu ustosunkować się nie tylko do Twojej odpowiedzi? Moim zdaniem żadnej.

Pod kurią oprócz TVN były wszystkie inne media (również prawicowe). A czy Wajda i Kutz nie mogą się wypowiadać iż Wawel to nie miejsce dla Kaczyńskiego? Oczywiście mogą! Różnica między nimi a tym aktorem jest taka że oni robią to pod swoim nazwiskiem (powszechnie znanym) a nie anonimowo. Dopuszczam wersję iż Pospieszalski nie wiedział że to jest aktor a ten chciał się wykazać i przyaktorzył. Jeżeli nazywasz wypowiedź o zamachu stonowaną to kto tu sieje propagandę?

Napisałeś: A co mnie obchodzi kariera zawodowa kogokolwiek?- Chciałem Ci tylko udowodnić iż jest to niespełniony aktor, zauważ że oprócz epizodów w serialach nie grał niczego poważnego. (może chciał zostać zauważonym?)

I mam dziwne przekonanie że dla Ciebie są tylko 2 światy biały i czarny. Ja jestem przykładem biorącym część białego część czarnego i staję się obiektywny. (nie wiem czy oglądałeś film "Mgła" mógłbym napisać : stojąc po prawej stronie że Tusk zrobił zamach na władzę lub stojąc po lewej że jest to manipulacja i naciąganie faktów w czystej postaci ale tego teraz nie zrobię chociaż fragmenty filmu mogę potwierdzić w innych źródłach np. te dotyczące przewożenia trumien na ciężarówkach ale w tym miejscu powstaje wątpliwość wiem że tak były przewożone różne osoby ale czy prezydent jak to pokazał film? tego na razie nie potrafię udowodnić).
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Drozd
Senior Member

Stary 12.01.2011, 14:29
To dawaj, które fakty w filmie mgła były naciągane? I na jakiej podstawie tak twierdzisz. Wszystkie trumny jechały na ciężarówkach, a prezydencka złotą karetą ciągniętą przez cztery śnieżnobiałe rumaki tak? : ) To jest to naciąganie faktów? Mieli ci trumnę otworzyć żebyś uwierzył ?

Piszesz że pod kurią były media prawicowe i co z tego? To pod pałac ktoś nie wpuścił TVN? Żeby nie mogli zrobić niezmanipulowanego przekazu? Dlaczego ich tam nie było? Do kogo masz pretensje?

Zarzucasz marnemu aktorowi że przyaktorzył a skąd masz pewność że Olbrychski nie aktorzy? Bo on jest spełniony? : ). Jemu jakoś nie zarzucasz że jest aktorem. I to jest obiektywizm? Nie rozśmieszaj mnie.

W sprawie Smoleńska nie ma pytania kto jest winny. Jest pytanie kto wiedząc, że zbliża się katastrofa nie zareagował i czy zrobił to celowo. Piloci odpadają bo zwyczajnie nikt nie jest samobójcą. Kontrolerzy chyba mieli radar? Radiolatarnie chyba ktoś ustawiał? Ciśnienie na płycie lotniska chyba ktoś podawał. Te fakty powinno ustalać śledztwo. A już wiadomo co ustaliło,że Błasik miał 0,3 promila ŻENADA.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 12.01.2011, 16:30
To jest rozmowa o aktorach z gatunku : jeb.ć murzynów za wyjątkiem naszych.
Jak mówi Olbrychski to nie trzeba podpisywać - aktor, zwolennik PO- bo jest znany, jak mówi jakiś no name - już musi być podpis aktor, zwolennik PIS ( acha.. nie przypadkowy przechodzień). Dobrze w sumie ze się nikt nie przyczepił do innych przechodniow bo jeszcze mógł być jakiś wojskowy i bylaby teoria - że poza aktorami kontrwywiad wojskowy wspomaga PIS - bo nie było podpisu a i pewnie gość nie jest przypadkowy.
Paranoja jakaś
wiślak 86
Senior Member

Stary 12.01.2011, 16:38
Pierwszy akapit: Widzisz ja nie jestem tak łatwowierny jak Ty że jeżeli mi jakaś stacja pokazuje trumnę zapakowaną na ciężarówkę (w domyśle prezydenta choć tak naprawdę w filmie nie jest to jasno powiedziane) to im wierzę. Już naprawdę nie pamiętam gdzie czytałem wywiad chyba z członkiem BORu wypowiadającym się że funkcjonariusze byli od razu na miejscu pilnując ciała prezydenta i był akapit odnośnie transportu że ciało zostało złożone trumny i odwiezione karawanem. W którym fragmencie napisałem że wg, mnie fakty są naciągane w tym filmie?

Oczywiście pod pałacem był np. Lis z TVP i chyba pamiętasz jaki materiał zrobił? (dopiero teraz sobie o nim przypomniałem). I Pytanie do Ciebie porównaj krótko reportaż Lisa i film Pospieszalskiego? Czy widzisz jakieś podobieństwa?

Trzeci akapit: OK w tej sprawie każdy z nas pozostanie przy swoim zdaniu.

Błasik wg. Rosjan miał 0,6promila ja nie mam pojęcia dlaczego tego wcześniej nie ujawnili i w jaki sposób zostało to zbadane po śmierci? Po jakim czasie? Jak przedstawia się stężenie alk. w organizmie osoby zmarłej?
I jedno krótkie pytanie do Ciebie napisałeś Jest pytanie kto wiedząc, że zbliża się katastrofa nie zareagował i czy zrobił to celowo. Jaka jest odpowiedź Twoim zdaniem?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Arapaho
Senior Member

Stary 12.01.2011, 16:58
Że sie włącze w dyskusję :

............
Oczywiście pod pałacem był np. Lis z TVP i chyba pamiętasz jaki materiał zrobił? (dopiero teraz sobie o nim przypomniałem). I Pytanie do Ciebie porównaj krótko reportaż Lisa i film Pospieszalskiego? Czy widzisz jakieś podobieństwa?
Trudno porównać z Lisem prawie nikt nie chciał rozmawiać , ludzie wiedzieli że Lis chce ich przedstawić jako moherów , opętanych katolicyzmem. I się nie przeliczyli

....
I jedno krótkie pytanie do Ciebie napisałeś Jest pytanie kto wiedząc, że zbliża się katastrofa nie zareagował i czy zrobił to celowo. Jaka jest odpowiedź Twoim zdaniem?
No właśnie ze stenogramów nic nie wskazuje że ktoś wiedział że zbliża się katastrofa. Wiedzieli o złych warunkach atmosferycznych i tyle. W kokpicie żadnej nerwowości, podchodza na spokojnie do lądowania do czasu uderzenia w drzewa
wiślak 86
Senior Member

Stary 12.01.2011, 20:12
Pytania wprawdzie skierowane do Drozda ale skoro Ty odpowiedziałeś to się odniosę do tego. Czy ci ludzie mają nadprzyrodzone zdolności przewidując jak ich chce ukazać? No nie. Mają w głowie zasiane ziarno że kto nie z nami ten przeciwko nam. Pytanie skierowałem do całości materiału. Czy uchwycił on w nim odczucia ludzi tam będących? tak. Czy próbował coś ponaciągać? Tego nie wiem wprawdzie powiedział że w całości materiału było więcej takich kwiatków a on wybrał tylko te łagodne-a może również te które nie pasowały do założonych tez.

Oczywiście że nie wiedzieli bo za sterami nie siedział samobójca. Wydaje mi się że w jednym chyba się ze mną zgodzisz piloci byli pod naprawdę ogromna presją a Rosjanom też zależało na tym aby samolot wylądował.

I czysto TEORETYCZNA sytuacja: wyobraź sobie że jest ranek 10 samolot prezydenta przygotowuje się do lądowania jednak lotnisko odpowiada: ze względu na panujące warunki lotnisko ZAMKNIĘTE( nie tak jak to miało miejsce że odradzają lądować) w tym wypadku samolot NIE mógłby lądować i musiałby albo czekać albo odlecieć.
Pytanie jaka byłaby reakcja polskich władz i prezydenta po szczęśliwym wylądowaniu?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Arapaho
Senior Member

Stary 13.01.2011, 09:40
Pytania wprawdzie skierowane do Drozda ale skoro Ty odpowiedziałeś to się odniosę do tego. Czy ci ludzie mają nadprzyrodzone zdolności przewidując jak ich chce ukazać? No nie. Mają w głowie zasiane ziarno że kto nie z nami ten przeciwko nam.
Stronę czy 2 temu pisałeś ze nie możesz oglądać Pospieszalskiego. Masz jakieś nadprzyrodzone zdolności że akurat w jego programie pewne sprawy ukaże nie tak jak byś chciał? Czyżbys mial w głowie zasiane ziarno kto nie ze mna ten przeciwko mnie? Chyba to wystarczająca odpowiedz

Pytanie skierowałem do całości materiału. Czy uchwycił on w nim odczucia ludzi tam będących? tak. Czy próbował coś ponaciągać? Tego nie wiem wprawdzie powiedział że w całości materiału było więcej takich kwiatków a on wybrał tylko te łagodne-a może również te które nie pasowały do założonych tez.
Moim zdaniem nic nie uchwycił.Pokazał beznamiętna relację i ludzi którzy wg.niego są otumanieni przez PiS. Bez duszy , bez sumienia ludzkiego. To ze powiedział że on cos wybrał łagodnego nie jestem w stanie uwierzyć. Człowiek któremu udowodniono manipulację w programie TV nie jest żadnym autorytetem w tych sprawach.
Szkoda tylko że nikt się zajął jego sławnymi sondami za czasów rządów PIS. Oglądałem kazdy jego program i w każdym, dosłownie każdym jego sondażu bilans był 90-95 / 10/5% na niekorzyść Kaczyńskich. Pomijam nawet tendencyjne pytania, to wynikało ze PiS co nie zrobi to 90 kilka procent ludzi jest przeciwko, publika w programie wyjąca na każda wypowiedź osoby pro pisowskiej.
Czy potrzeba w jego przypadku nadprzyrodzonych zdolności?

Oczywiście że nie wiedzieli bo za sterami nie siedział samobójca. Wydaje mi się że w jednym chyba się ze mną zgodzisz piloci byli pod naprawdę ogromna presją a Rosjanom też zależało na tym aby samolot wylądował.
Presja... Jeśli pilot szkolony do lotu z ViP-ami jest pod presją, to pod taką samą albo i wiekszą jest BOR-owiec który ochrania VIP-a. Podałbym przykad chirurga który operuje ludzi (ale skupmy się na BOR-owcu bo jest to lepszy przykład)
BOR-owiec jest czy nie jest pod ogromna presją VIP-a?
Jest szkolony w tej kwestii czy nie?
To większa czy mniejsza presja niż u pilota?
Co się stanie jak borowiec ulegnie presji?
Ile było takich przypadków?

Myślę że pytania są retoryczne. Więc co to znaczy pilot był pod presją? TO BYŁ PILOT KTÓRY MIAŁ WOŹIĆ VIP-ÓW, do tego byl szkolony .Nie był to pilot awionetki czy myśliwca któremu nagle pojawil się VIP i zżarł go stres

I czysto TEORETYCZNA sytuacja: wyobraź sobie że jest ranek 10 samolot prezydenta przygotowuje się do lądowania jednak lotnisko odpowiada: ze względu na panujące warunki lotnisko ZAMKNIĘTE( nie tak jak to miało miejsce że odradzają lądować) w tym wypadku samolot NIE mógłby lądować i musiałby albo czekać albo odlecieć.
Pytanie jaka byłaby reakcja polskich władz i prezydenta po szczęśliwym wylądowaniu?
Rozumiem że teraz ty masz naddprzyrodzone zdolności ( pytałeś mnie o te powyżej więc tam zrozumiałem ze ty ich nie masz) i możesz powiedzieć co by było gdyby.
Z witebska jest jakieś 2h drogi, z Siewiernyj 45 min nie bądźmy śmieszni ze byłby to kłopot.
Sam piszesz że piloci nie byli samobójcami ( i słusznie) żeby za chwilę sugerować że jednak byli a do tego byli beznadziejnymi pilotami VIP bo poddawali sie wpływowi tych VIP-ów. Trudno mi cię zrozumieć
wiślak 86
Senior Member

Stary 13.01.2011, 17:01
1) Mój cytat: Jak mam oglądać muzyka Pospieszalskiego to faktycznie wolę oglądać na wspólnej. ( oczywiście żart widziałem większość odcinków Warto rozmawiać i z każdym coraz bardziej utwierdzałem się w przekonaniu że powinny one być pokazywane na studiach dziennikarskich jak NIE powinno się prowadzić programu i jak manipulować ludźmi). Coś pokiełbasiłeś...

2) Chyba trochę przesadziłeś że był ona (relacja) beznamiętna. Czy ukazała to co działo się pod pałacem? tak.

3) Oj chyba się znowu zagalopowałeś. Piloci byli wojskowymi i o ile dobrze wiem nie są szkoleni specjalnie do lotu z VIPami dla nich to lot jak każdy inny(moge się mylić swoje wnioski wyciągam na podstawi relacji iż samolot był wojskowy).Zresztą wytłumacz mi jak takie szkolenie miałoby wyglądać? Ci piloci owszem wozili nie raz ważne osobistości jednak jak na pokładzie jest ich dowódca ( w kokpicie gdzie nie powinno go być) oraz najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych i oboje mówią że trzeba lądować to jak to nazwiesz jak nie presją? Co miał powiedzieć ten pilot? Zamknąć mordy ja jestem najważniejszy i lecimy do Witebska? Porównanie niewspółmierne do BORowców. Dlaczego? Bo oni właśnie kończą takie szkolenia, i wiedzą na czym ich praca polega(zdają sobie sprawę że w razie konieczności będą musieli narazić swoje życie). Ostatnie 2 pytania: jeżeli ulegnie to w najlepszym przypadku nic się nie stanie a w najgorszym dojdzie do takiego incydentu jak w Gruzji. Ile było takich przypadków? A kto Ci udzieli takiej inf? Przykład pielgrzymka papieża w czasie przejazdu nagle się zatrzymuje i podchodzi do ludzi, zmienia trasę przejazdu bo chce zobaczyć konkretne miejsce. Wystarczy? Z oczywistych względów o takich przypadkach się nie mówi.

4) Z Witebska jest 130km i chybaby musiał helikopterem lecieć aby wyrobić się w 2h. Lot był ustawiony na styk z rozpoczęciem uroczystości a jeżeli doszłoby opóźnienie 3 godzinne to prawdopodobnie nie czekano by aż przyjedzie tylko rozpoczęto bez niego. A drugie lotnisko jakie podałeś to właśnie to na którym rozbił się samolot więc widzę że nawet podstawowej wiedzy nie masz. Moge się domyślać że piszesz o jużnym lotnisku jednak tam nie mogli lądować bo jest najnormalniej za krótkie. Zresztą sam zobacz na mapie http://maps.google.pl/maps?f=q&sourc...09863&t=h&z=14

Już nie przesadzaj z tymi mocami bo doskonale sobie zdajesz sprawę z tego że stwierdzenie iż lotnisko jest zamknięte wywołałoby skandal na pół Europy. Rosjanie wiedzieli o tym co potwierdza wczorajsza wypowiedź Millera.

Sam piszesz że piloci nie byli samobójcami ( i słusznie) żeby za chwilę sugerować że jednak byli a do tego byli beznadziejnymi pilotami VIP bo poddawali sie wpływowi tych VIP-ów. Trudno mi cię zrozumieć.
Nie mam pojęcia w którym miejscu napisałem że byli słabymi pilotami ( jeżeli przez to rozumiesz że ulegli presji to tak byli słabymi pilotami) a już o tych samobójcach to proszę ale nie wmawiaj mi czegoś czego nie powiedziałem.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 13.01.2011 o godz. 17:04.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Arapaho
Senior Member

Stary 14.01.2011, 09:21
1) Mój cytat: Jak mam oglądać muzyka Pospieszalskiego to faktycznie wolę oglądać na wspólnej. ( oczywiście żart widziałem większość odcinków Warto rozmawiać i z każdym coraz bardziej utwierdzałem się w przekonaniu że powinny one być pokazywane na studiach dziennikarskich jak NIE powinno się prowadzić programu i jak manipulować ludźmi). Coś pokiełbasiłeś...

2) Chyba trochę przesadziłeś że był ona (relacja) beznamiętna. Czy ukazała to co działo się pod pałacem? tak.

3) Oj chyba się znowu zagalopowałeś. Piloci byli wojskowymi i o ile dobrze wiem nie są szkoleni specjalnie do lotu z VIPami dla nich to lot jak każdy inny(moge się mylić swoje wnioski wyciągam na podstawi relacji iż samolot był wojskowy).Zresztą wytłumacz mi jak takie szkolenie miałoby wyglądać? Ci piloci owszem wozili nie raz ważne osobistości jednak jak na pokładzie jest ich dowódca ( w kokpicie gdzie nie powinno go być) oraz najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych i oboje mówią że trzeba lądować to jak to nazwiesz jak nie presją? Co miał powiedzieć ten pilot? Zamknąć mordy ja jestem najważniejszy i lecimy do Witebska? Porównanie niewspółmierne do BORowców. Dlaczego? Bo oni właśnie kończą takie szkolenia, i wiedzą na czym ich praca polega(zdają sobie sprawę że w razie konieczności będą musieli narazić swoje życie). Ostatnie 2 pytania: jeżeli ulegnie to w najlepszym przypadku nic się nie stanie a w najgorszym dojdzie do takiego incydentu jak w Gruzji. Ile było takich przypadków? A kto Ci udzieli takiej inf? Przykład pielgrzymka papieża w czasie przejazdu nagle się zatrzymuje i podchodzi do ludzi, zmienia trasę przejazdu bo chce zobaczyć konkretne miejsce. Wystarczy? Z oczywistych względów o takich przypadkach się nie mówi.

4) Z Witebska jest 130km i chybaby musiał helikopterem lecieć aby wyrobić się w 2h. Lot był ustawiony na styk z rozpoczęciem uroczystości a jeżeli doszłoby opóźnienie 3 godzinne to prawdopodobnie nie czekano by aż przyjedzie tylko rozpoczęto bez niego. A drugie lotnisko jakie podałeś to właśnie to na którym rozbił się samolot więc widzę że nawet podstawowej wiedzy nie masz. Moge się domyślać że piszesz o jużnym lotnisku jednak tam nie mogli lądować bo jest najnormalniej za krótkie. Zresztą sam zobacz na mapie http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=smolensk&ie=U TF8&hq=&hnear=Rosja,+Obw%C3%B3d+smole%C5%84ski,+Sm ole%C5%84sk&ll=54.820322,32.023945&spn=0.035061,0. 109863&t=h&z=14

Już nie przesadzaj z tymi mocami bo doskonale sobie zdajesz sprawę z tego że stwierdzenie iż lotnisko jest zamknięte wywołałoby skandal na pół Europy. Rosjanie wiedzieli o tym co potwierdza wczorajsza wypowiedź Millera.

Sam piszesz że piloci nie byli samobójcami ( i słusznie) żeby za chwilę sugerować że jednak byli a do tego byli beznadziejnymi pilotami VIP bo poddawali sie wpływowi tych VIP-ów. Trudno mi cię zrozumieć.
Nie mam pojęcia w którym miejscu napisałem że byli słabymi pilotami ( jeżeli przez to rozumiesz że ulegli presji to tak byli słabymi pilotami) a już o tych samobójcach to proszę ale nie wmawiaj mi czegoś czego nie powiedziałem.
pominę ad.1 i 2 - tu się nie przekonamy
ad.3.czym się zajmuje 36 specpułk? nie przypadkiem wożeniem VIP-ów? czy Borowiec który ochrania premiera czy prezydenta jest zwykłym wojskowym? Nie wymagaj ode mnie żeby Ci mówił jak szkolenia miałyby wyglądać. Od tego są specjaliści i to jest logiczne że tacy piloci przechodzą testy i szkolenia z zakresu psychologi. Zresztą wczoraj w TVN byl wywiad z panią psycholog 36 specpułku i opowiadała o Protasiuku, testach , o ich wynikach. Jeśli ktoś nie przechodził testów psychologicznych nie mógł byc pilotem 36-tki.Chyab że były lipne
ad.4. 130 km - i nie dojechaliby w 2h? ( średnia 65 km/h ) delegacja Państwowa w obstawie milicji ? o czym ty wogóle mówisz?
Zresztą o czym mówimy. Wsłuchaj się w stenogramy i powiedz gdzie słyszysz stres , presję, nerwowość w kabinie? tylko proszę nie mów o raporcie rosyjskim
Drozd
Senior Member

Stary 14.01.2011, 12:12

Na twoje pytanie o program Lisa odpowiedź jest prosta. Sama jego obecność wywołała oburzenie i ludzie jego redaktorków zwyczajnie pogonili. Gdyby Lis miał odrobinę wstydu nie pokazywał by z tego zdarzenia relacji. On natomiast licząc na takich bezkrytycznych jak Ty. Starał sie wmówić że ci ludzie pod pałacem reagują tak na wszystkich. Co jest oczywistą brednią, bo Pospieszalskiego nie pogonili. Nasuwa się pytanie dlaczego ludzie jednych gonią, a drugich nie? Na jednych gwiżdżą a na drugich nie? Kto są ci jedni, a kto są ci drudzy. Pamiętaj że człowiek choć niewykształcony czuje kto go robi w ch...a.

Relacja lisa pokazała jedynie co się działo pod pałacem kiedy pojawił się tam Lis. To tak jakby sfilmować lisa w kurniku i zatytułować " Życie w kurniku". Liczę że zrozumiesz jaka to manipulacja. Wczoraj to samo próbował zrobić TVN .

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html

Oglądnij spokojnie filmik i wytłumacz mi dlaczego się kończy wtedy kiedy się kończy? Kolejne 15 s mogłoby zburzyć propagandowy przekaz? Bo nie rozumiem.

Może łaskawie zdradzisz co tak nie pasuje w programach Pospieszalskiego? Bo żadnych konkretów nie przytaczasz tylko orzekasz. I ktoś ma ci wierzyć na słowo? Bo Pospieszalski to muzyk? A kto to dziennikarz? Co on wie więcej ode mnie żeby obiektywnie poprowadzić program? To nie jest matematyka czy fizyka gdzie jest konkret. Dziennikarstwo to żadna kosmiczna wiedza i byle chłop mógłby wysiąść z traktora i rzetelnie poprowadzić program zwłaszcza kiedy MA DO DYSPOZYCJI FACHOWCÓW W TEMACIE O KTÓRYM PROGRAM TRAKTUJE. Pod warunkiem że nie chce manipulować. Dopiero chęć manipulacji zmusza "dziennikarza" do sięgania po propagandowe sztuczki, których faktycznie chłop może nie znać. A co dopiero muzyk.
Hej Nasz TS !!
wiślak 86
Senior Member

Stary 14.01.2011, 20:58
Arapaho - testy psychologiczne przechodzi każdy pilot bez względu kogo przewozi (przecież podobnie jest na prawo jazdy) być może w tym pułku sa one bardziej rozbudowane ze wzgledu na jego charakter. ale czy to że przechodzili te szkolenia i testy psychologiczne znaczy że nie byli podatni na sugestie swojego przełożonego? wydaje mi się że sprawa wpływania na decyzję o lądowaniu jest jasna? Wytłumacz mi jak można usłyszeć stres? ja wchodzę na egzamin stresuję się jak diabli ale profesor chyba po głosie tego nie pozna prawda? wczoraj również oglądałem wywiad z jakimś generałem na TVP3 juz emerytowanym który wylatał tysiace godzin i stwierdził że przecież w każdej pracy jak przełożony stoi za plecami czujesz jego presję. A słowa ze stenogramów : No to mamy problem, Nie bedzie zadowolony chyba o czyms swiadcza? I teraz abym nie był jednostronny moim zdaniem taka sama sytuacja była na wieży presja przełożonych na pracowników że za wszelką cenę mają pozwolić na lądowanie. Moim zdaniem jeżeli by w przenośni odizolować pilotów i obsługę wieży od otoczenia katastrofy by nie było.

W dojeździe liczysz tylko drogę a czas aby samolot doleciał do Witebska? tam pewnie by musiał czekać na swoją kolej powiedzmy że lekko 30min. przygotowanie kolumny zebranie obstawy milicji powiedzmy 15-20min(chociaż uważam że to byłoby dłużej) mamy 45-50min. plus 2 godziny na dojazd BITE 3 godziny opóźnienia. ma nadzieję że Cię przekonałem bo wg. mnie jest to proste jak konstrukcja cepa (mowie o ostatnim akapicie). I co może ładnie by wyglądało takie opóźnienie?

Drozd: Oglądałeś ten program Lisa? To nie on robił reportaż tylko pracownik oddelegowany. I czy to oznacza że jedne media maja niby pozwolenie na robienie materialu a inne dzialaja na ludzi jak plachta na byka? Pospieszalskiego nie pogonili bo kręcił to kiedy jeszcze nie było pogrzebu i ludzie byli w szoku czekając oddać ostatni hołd. Wydaje mi się że jeżeli by w tym samym czasie Lis chciał zrobic podobny program ludzie by nie reagowali tak jak w przypadku osób zgromadzonych koło krzyża.
Odnośnie filmu który zamieściłeś przytoczę Ci cytat Lisa: Bo barany wezmą i przełączą. Chyba rozumiesz co mam na myśli.

Program Pospieszalskiego jest stronniczy. Większość robiona jest pod z góry założoną tezę. Chcesz przykładów proszę bardzo jeden z najbardziej jaskrawych: program o zakazie aborcji http://www.youtube.com/watch?v=N3CkRTZSX4g nazwanie kobiety mordercą która wg. polskiego prawa mogła to zrobić jest Twoim zdaniem obiektywne?

I na koniec: Wytłumacz mi dlaczego w mediach są tylko skrajne programy? Czy opinia neutralna i pokazanie samych faktów jest mało ciekawe?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Drozd
Senior Member

Stary 15.01.2011, 09:58
Przecież piszę że jak się ludzie dowiedzieli że to koleś od Lisa to go pogonili. Tomasz sam sie nie pofatygował bo dobrze wiedział jak się skończy. To ze niektórzy działają na ludzi jak płachta na byka to nic nowego. Spytaj się ojca jak reagował na Urbana swego czasu. Wstyd ze teraz pojawiają się następcy tego propagandzisty. Skoro przed pogrzebem ludzie byli spokojniejsi to dlaczego wówczas Lis pod pałac nie poszedł? Bo by usłyszał to samo co Pospieszalski, a ze puścić tego nie mógł to szkoda czasu było.

Co ten cytat ma wspólnego z momentem przerwania filmu? W chwili gdy "dziennikarzowi" ktoś chciał zadać pytanie. Odpowiedź nie pasowała do zaplanowanego efektu? Przypomnę że tytuł pod artykułem brzmiał ( "tępy jesteś?" do dziennikarza TVN). Dlaczego TVN uciął nagranie w najistotniejszym momencie? Bo ludzie reszty nie powinni oglądać? Czy to nie manipulacja?.

Podajesz przykład kobiety która chciała zabić własne dziecko bo " groziła jej ślepota". Lekarz się nie zgodził, dziecko urodziło się i żyje, ona wzroku nie straciła. I po tym wszystkim zamiast być wdzięczna lekarzowi ze się nie ugiął, ona chce odszkodowania. Bo ktoś kazał jej urodzić dziecko mimo, że mogło się to dla niej skończyć kalectwem choć się nie skończyło. Gdzie tu logika?
Moim zdaniem kobieta której chodzi po głowie usunięcie ciąży ma z sobą gruby problem, bo taki czyn zostawia poważny ślad w psychice i zamiast rozwiązywać problem stwarza go.

Pokazanie samych faktów byłoby bardzo ciekawe, tylko co by wtedy robił Lis? Przecież interpretacja faktów, a czasem i niekoniecznie faktów to jego koryto. Ilu "dziennikarzy" żyje z tłumaczenia ludziom "co powiedział Jarosław Kaczyński", mało tego ilu żyje z tłumaczenia co "tak na prawdę" Jarosław Kaczyński miał na myśli. Zamiast puścić całą nie wycinaną wypowiedź. Dlatego wydaje ci sie że programy są skrajne. Bo wszystko można przedstawić w najróżniejszy sposób. A jak się chce kogoś udupić to nie ma granicy przyzwoitości. Facet wszedł do biura PiS zastrzelił jednego pracownika poderżnął gardło drugiemu, krzyczał że chciał zabić Kaczyńskiego a "dziennikarz" to nie ma nic wspólnego z polityką,bo równie dobrze mógł zastrzelić każdego. :0 Wytłumaczysz mi to?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.01.2011 o godz. 12:40.
Hej Nasz TS !!
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.01.2011, 11:40
W piątek około 18 w Nowej Hucie patrol policji zatrzymał do rutynowej kontroli auto Stanisława Kracika, wojewody małopolskiego i kandydata PO na prezydenta Krakowa w niedawnych wyborach. Przeprowadzone badanie wykazało 0,4 promila alkoholu kierowcy. Policjanci odebrali wojewodzie prawa jazdy.

http://www.rp.pl/artykul/594409_Woje...wo-jazdy-.html
wiślak 86
Senior Member

Stary 15.01.2011, 12:16
Czy Ty jesteś normalny? Skoro już przekopiowałeś część wypowiedzi to może by wypadało resztę nie uważasz?

Ponowne badanie wykazało już 0 promila, ale prawo jazdy może wojewodzie oddać tylko sąd. Wskutek obowiązujących w Polsce przepisów prawo jazdy może mu teraz oddać jedynie sąd. - W poniedziałek skierujemy wniosek do sądu, a ten najprawdopodobniej odda panu Kracikowi prawo jazdy w ciągu kilku dni - potwierdza Dariusz Nowak, rzecznik prasowy małopolskiej policji. - Wojewoda był trzeźwy.

I Ty tutaj wypowiadałeś się o obiektywizmie mediów. Śmiech na sali.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów