The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2011, 12:35
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A w którym momencie było mówione że będą liczone bramki? Jeżeli nie to logiczne że liczą się raczej przepisy które są powszechnie używane.

PS. Jesteście śmieszni, turniej o karton fajek a wy i tak szukacie spisku żeby udowodnić że wszyscy są przeciwko nam i ogólnie to jesteśmy mesjaszami polskiej piłki
Kolego ale tutaj nie chodzi o spiski, szukanie osob przeciwko Wisle, tylko o to, ze skoro jest jakis regulamin, to powinien on byc znany kazdemu zawodnikowi i kibicom przed rozpoczeciem turnieju. A nie dopiero po zakonczeniu, gdy niby wszystko jasne, a nagle ktos zaczyna sie klocic i wychodzi na to ze jest zupelnie inaczej. BTW, nie zdziwilbym sie jakby regulamin byl tylko w glowach organizatorow.

Komntatorzy wprowadzili z blad napewno, ale wydaje mi sie ze zarowno pilkarze Slaska jak i nasi oldboye, znali inny regulamin, bo widac ze przy stanie 2:2 i 40 sek do konca, nikomu nie spieszylo sie zeby zdobyc decydujaca bramke. Wiec jednak cos jest nie tak
Ostatnio edytowane przez mic : 09.01.2011 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.01.2011, 19:47

Uploaded with ImageShack.us

cała plejada byłych zawodników, a wśród nich postać Grzegorza Kmiecika, myślałem że dał sobi już spokój z piłką nożną, ale nadal jednak wspiera Tura Turek
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.01.2011, 19:49
Kasuj to w ....u, bo niech Stan z Robkiem zobaczą i....
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.01.2011, 20:02
filoo napisał(a):Wyświetl post
cała plejada byłych zawodników, a wśród nich postać Grzegorza Kmiecika, myślałem że dał sobi już spokój z piłką nożną, ale nadal jednak wspiera Tura Turek
więcej tutaj http://www.futbol.org.pl/news,23265.html
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2011, 20:07
filoo napisał(a):Wyświetl post

Uploaded with ImageShack.us

czy mi się wydaje czy on ma bandziocha takiego i pomyśleć, że jego ojciec był naszą gwiazdą... daleko pada jabłko od jabłoni
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.01.2011, 14:11
Maciej Skorża obchodzi dzisiaj urodziny http://legionisci.com/news/40947_39_...ja_Skorzy.html
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.01.2011, 14:27
Ciekawy artykuł nt. korupcji z perspektywy Wójcika.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Kor...587,1,381.html

Cytat:
Skrzypek był w Amice nowy. Ja go kiedyś ściągnąłem do Pogoni Szczecin z Legii. On nie był od załatwiania meczów. Skrzypek dał mi później odpowiedź. Powiedział, że rozmawiał z Dawidowskim, Burkhardtem, Zieńczukiem i Kryszałowiczem. Powiedział, że oni nie zgadzają się, bo ktoś ich dwa razy wyrolował. Obiecał pieniądze i się nie wywiązał. Mówił, że oni mają tam jakieś kary w klubie i że są wysokie premie za zwycięstwa. Podejrzewam, że oni nie przyjęli oferty, bo nie chcieli rozmawiać ze Skrzypkiem. Skrzypek nie był w tym układzie zawodników, co handlowali meczami. Ci zawodnicy, o których powiedziałem, należeli do grupy sprzedającej. Później sprawą podejścia pod zawodników zajął się Forbrich. Powiedział, że ma dobre układy z Dawidowskim. To Forbrich mi zdradził, że w skład grupy handlującej meczami wchodzą właśnie te osoby, które wymieniłem. Początkowo „Fryzjer" mówił, że zawodnicy się zgadzają, ale chcą mieć pieniądze przed meczem. Później sprawa umarła. Powiedział, że jednak się nie zgadzają. Forbrich mówił, że Dawidowski ma jakieś kontakty z oprychami z Gdańska i ostrzegał, że jak wejdziemy w temat i obiecamy pieniądze, to nie ma mowy, żeby nie zapłacić. Przypominam sobie, że do tej grupy należał też Dembiński, ale głównym rozprowadzającym był Dawidowski (...).
Nie wiedziałem, że Dawidowski jest tak wszechstronnie "utalentowany"
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.01.2011, 14:54
Acima napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy artykuł nt. korupcji z perspektywy Wójcika.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Kor...587,1,381.html

Nie wiedziałem, że Dawidowski jest tak wszechstronnie "utalentowany"
Cóż się dziwić, wszak wiecznie na L4 to musiał czymś czas wolny zająć. Zieniu mi trochę do tego towarzystwa nie pasuje - nie chce mi się do końca wierzyć w jego udział w tym gównie.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.01.2011, 20:21
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Cóż się dziwić, wszak wiecznie na L4 to musiał czymś czas wolny zająć. Zieniu mi trochę do tego towarzystwa nie pasuje - nie chce mi się do końca wierzyć w jego udział w tym gównie.
Pozory mylą. Jak to Janusz mówił: "kasa, misiu, kasa". Jaki interes miałby Wójcik w tym żeby udupiać jakichś tam piłkarzy? Prawda jest bolesna, tyle lat grała u nas (najprawdopodobniej) kolejna "czarna owca". To samo w Poznaniu było z Reissem, jak widać w innych zeznaniach przewija się też choćby nazwisko Dźwigały. Nie ma co, ....iozalna sytuacja.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.01.2011, 23:35
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Pozory mylą. Jak to Janusz mówił: "kasa, misiu, kasa". Jaki interes miałby Wójcik w tym żeby udupiać jakichś tam piłkarzy? Prawda jest bolesna, tyle lat grała u nas (najprawdopodobniej) kolejna "czarna owca". To samo w Poznaniu było z Reissem, jak widać w innych zeznaniach przewija się też choćby nazwisko Dźwigały. Nie ma co, ....iozalna sytuacja.
Taaa.... pewnie.... wierz temu staremu skoumpowanemu capowi i oczerniaj na tej podstawie czlowieka od lat oddanego Wiśle i Lechii. Zieniu jest ostatnią osobą, która by sprzedała mecz i Wójcik może sobie gadać co mu się tam podoba. Jaki interes? Wójcik i inne leśne dziady z PZPNu jakiś interes sobie znajdą zawsze...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.01.2011, 23:46

Zienia to ty zostaw w spokoju.

Ja bym przeswietlil raz jescze Wojcika bo to kawał h**ja ,i arogant jakich malo.jescze teraz jakies licencje dostaje -facet z tyloma korupcyjnym zarzutami.No ale ci z Miodowej tez umoczeni po pas ,to sie towarzystwo mui wzajemie wspierac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.01.2011, 23:48
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Taaa.... pewnie.... wierz temu staremu skoumpowanemu capowi i oczerniaj na tej podstawie czlowieka od lat oddanego Wiśle i Lechii. Zieniu jest ostatnią osobą, która by sprzedała mecz i Wójcik może sobie gadać co mu się tam podoba. Jaki interes? Wójcik i inne leśne dziady z PZPNu jakiś interes sobie znajdą zawsze...
Reiss też wiele lat oddany był Lechowi. Ba, tak naprawdę wielu, co ma coś za uszami w tej aferze to przyzwoici ludzie. Często do takiego postępowania zmuszała ich koniunktura, teksty: "albo sprzedajesz albo wypierdalaj" (głownie chodzi mi o sędziów). Po przeczytaniu takich zeznań człowiek uświadamia sobie jakie to było powszechne. Rzygać się chce jak się o tym pomyśli. Oczernił to na razie Wójcik, ja nic wielkiego nie napisałem, podkreśliłem tylko że prawdopodobnie tak mogło być. Jedyne wyjście to takie, że albo Wójcikowi się już totalnie pomieszało w głowie i ma kłopoty z pamięcią, albo któryś z piłkarzy lub działaczy chwalił się Wójcikowi, że "on tego Zieńczuka" ma załatwionego, a jako, że był to wtedy kluczowy piłkarz, to wzmacniało mu to wiarygodność i z pewnością chętniej mu płacili.
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 11.01.2011, 06:43

Głowacki robi jaki przewodnik
Odpowiedz cytując
Maras
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.01.2011, 07:00
a tu link do artykulu "Głowacki przewodnikiem Brożków"

http://www.fakt.pl/Glowacki-przewodn...y,92602,1.html
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 11.01.2011, 08:49
RADOMATU snajper wszechczasów obu krakowskich klubów kuszony jest przez Kolejarza, mocarza 1 ligi.

http://www.90minut.pl/news/144/news1...Matusiaka.html
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 11.01.2011, 10:29
Często do takiego postępowania zmuszała ich koniunktura, teksty: "albo sprzedajesz albo wypierdalaj" (głownie chodzi mi o sędziów). Po przeczytaniu takich zeznań człowiek uświadamia sobie jakie to było powszechne.
Jak kogoś do czegoś "zmusza" koniunktura, to się potem sam nie powinien usprawiedliwiać. Ani nikt inny też nie powinien go tłumaczyć. Piłka to nie jedyne zajęcie na świecie, można kopać rowy. Jak ktoś się chce skur.wić za parę zlotych to się skur.wi. Panny dadzą du.py, chłopcy sprzedadzą mecz - wszystko w zamian za nową furę/futro/cokolwiek.

Powszechność niczego i nikogo nie tłumaczy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.01.2011, 13:07
Reiss też wiele lat oddany był Lechowi. Ba, tak naprawdę wielu, co ma coś za uszami w tej aferze to przyzwoici ludzie. Często do takiego postępowania zmuszała ich koniunktura, teksty: "albo sprzedajesz albo wypierdalaj" (głownie chodzi mi o sędziów). Po przeczytaniu takich zeznań człowiek uświadamia sobie jakie to było powszechne. Rzygać się chce jak się o tym pomyśli. Oczernił to na razie Wójcik, ja nic wielkiego nie napisałem, podkreśliłem tylko że prawdopodobnie tak mogło być. Jedyne wyjście to takie, że albo Wójcikowi się już totalnie pomieszało w głowie i ma kłopoty z pamięcią, albo któryś z piłkarzy lub działaczy chwalił się Wójcikowi, że "on tego Zieńczuka" ma załatwionego, a jako, że był to wtedy kluczowy piłkarz, to wzmacniało mu to wiarygodność i z pewnością chętniej mu płacili.
Grzegorz K i Łukasz G też są nam chyba dość dobrze znani...
Moim zdaniem gdyby wszystkie kanty ujrzały światło to pozostałoby tylko to wszystko zaorać.
Cóż - tak to chodziło przez wiele lat i takie (obecny poziom, brak szkolenia młodych itd. itp.) są tego skutki.
Zaskakuje mnie zdziwienie niektórych z Was pojawiającymi się nazwiskami grajków i innych osób piłki. Tam się przecież może przewinąć praktycznie każde nazwisko... gracza, trenera czy sędziego.
Ostatnio edytowane przez arti : 11.01.2011 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.01.2011, 14:13
Brożki grają w pucharze Turcji czy nie?
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.01.2011, 15:34
http://www.90minut.pl/news/144/news1...-Cracovii.html
Nasz były bramkarz podpisał kontrakt z Cracovią
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.01.2011, 16:40
Baala napisał(a):Wyświetl post
Brożki grają w pucharze Turcji czy nie?
Nie

Pierdylion znaków
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 11.01.2011, 20:03
http://www.90minut.pl/news/144/news1...Matusiaka.html

Jeden dziennikarzyna przeinaczył świadomie lub i nie transfer Radka "nie tak się umawialiśmy" Matusiaka, a wyszła z tego wielka bomba transferowa.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.01.2011, 23:48
Dzisiaj Mariusz Pawełek zagrał od 1 minuty w sparingu Konyasporu z Willem II. Nie puscil gola a jego nowa druzyna wygrała 2-0. Skład z tego meczu ponizej

Arek Głowacki rozegral 90 minut w Pucharze Turcji a Trabzonspor wygral mecz 3-1 z Konya Torku Şekerspor. Brozkow nie było nawet na lawce rezerwowych. Bramki strzelali m.in Bulut i Yilmaz a to z nimi "Brozio" bedzie walczył o 1 skład.

Ostatnio edytowane przez mitmichael : 11.01.2011 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.01.2011, 00:57
Jest sobie Arkadiusz wysoki
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.01.2011, 14:35
Marek Zieńczuk w Ruchu Chorzów?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.01.2011, 14:42
donecki napisał(a):Wyświetl post
Marek Zieńczuk w Ruchu Chorzów?
źródło?

jeden, dwa, trzy, cztery, pięć, sześć, siedem, osiem, dziewięć, dziesięć znaków.
Odpowiedz cytując
Warzyw
Vivere militare est

Od: 12.2006

Stary 12.01.2011, 16:59
http://www.90minut.pl/news/144/news1...zem-Ruchu.html

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2011, 17:27
o lol a ja myślałem, że Zieniu skończy karierę w Lechii no nic powodzenia Transfer zaskakujący....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.01.2011, 21:24
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
o lol a ja myślałem, że Zieniu skończy karierę w Lechii no nic powodzenia Transfer zaskakujący....
Dokładnie ja też tak myślałem
I tym bardziej jest to zaskakujące , że nasz były kopacz nie ukrywał wielkiej sympatii do Lechii , dlatego jestem bardzo ciekawy czemu właśnie podjął taką a nie inną decyzje. Czyżby brak możliwości wywalczenia sobie miejsca w podstawowej jedenastce o tym przesądził
Czy też może jakieś nieeleganckie zachowanie włodarzy biało - zielonych
Czekam na wyjaśnienie tejże sprawy
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.01.2011, 01:30
Pytałem jak tam u Pawełka z angielskim, i jest odpowiedz

http://ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=85437

on się pytał trochę nakłamał ale i tak wybronił Robaka poliglote
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.01.2011, 01:42
No, fajnie, że weszło czytasz, to prawie jak nikt tutaj...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów