The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Donki
Banita

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2011, 15:54
neq. napisał(a):Wyświetl post
no tak ale jakby Eintracht dawał chociaż 1 mln to myślę że Wojciechowski powinien sam go na lotnisko zawieźć i jeszcze buzi na dowidzenia dać gdyby był normalny rzecz jasna....tak to Mierzejewski pogra jeszcze z 2 lata w Poloni i się wypali i będzie za późno na transfer....
A oglądałes kiedys Mierzejewskiego ? 1 mln ? on jest przynajmniej 3 miliony Euro wart
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.01.2011, 15:56
Ciekawe jest natomiast, że Grzelak ma się pojawić w poniedziałek w Białymstoku, a Grosik nie chce wcale odchodzić
Czyżby Jaga miała być królem polowania?
http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...sicki-nie.html

Spojrzeli na transfermarkt, gdzie jest bańka, więc myślą że jest bańkę warty. Dla mnie spokojnie Mierzej jest warty 3 mln euro. Jak tylko pojawił się w Disco to powiedziałem, że będą za niego duże pieniądze, choć widziałem już wcześniej w Płocku, że się chłopak wyróżniał.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.01.2011, 15:57
Donki napisał(a):Wyświetl post
A oglądałes kiedys Mierzejewskiego ? 1 mln ? on jest przynajmniej 3 miliony Euro wart
Wart jest tyle ile ktoś zapłaci. Chętnych brak. Prezes JW może sobie nawet i 25mln powiedzieć za niego. A i tak kupisz go za tyle ile ty dasz, a prezes weźmie. Na pewno jest to jeden z lepszych piłkarzy jakich w ogóle mamy, ale niech zagra co najmniej ze 2 sezony to będziemy go "wyceniać" ;-)
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.01.2011, 15:59
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jest natomiast, że Grzelak ma się pojawić w poniedziałek w Białymstoku, a Grosik nie chce wcale odchodzić
Czyżby Jaga miała być królem polowania?
http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...sicki-nie.html

Spojrzeli na transfermarkt, gdzie jest bańka, więc myślą że jest bańkę warty. Dla mnie spokojnie Mierzej jest warty 3 mln euro. Jak tylko pojawił się w Disco to powiedziałem, że będą za niego duże pieniądze, choć widziałem już wcześniej w Płocku, że się chłopak wyróżniał.
http://www.weszlo.com/news/6085 I tyle w temacie-"nie chcę do Turcji".Powodzenia Kamil!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.01.2011, 16:02
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/6085 I tyle w temacie-"nie chcę do Turcji".Powodzenia Kamil!
Dla ligi szkoda. Cóż Grosik będzie podbijał tamtejsze kasyna.

Właśnie Grosicki gra na Ambra Cup i się opieprza, widać że nie chce kontuzji złapać.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2011, 16:11
Mierzejewski to na pewno jeden z najlepszych obecnie piłkarzy w Ekstraklasie, ale w odróżnieniu od Peszki, Brożka:

- nie pokazał się w pucharach (o Brożka zaczeli coraz głośniej pytać po tym sezonie w grupie Pucharu Uefa, gdzie chyba 4 bramki wcisnął, Peszko wyróżniał się w Amice w LE)
- nie gra w klubie, który w ostatnich latach przeprowadzał głośne (jak na Polskę) transfery z klubu opiewające na 2-4 mln euro.

Gra w Poloni, która znajduje się obecnie w środku tabeli i nie ma takiej "renomy" w Europie jak Wisła, czy Amica. Więc jak może być wart dla zachodniego klubu choćby 2 mln euro?

Wg. mnie to śmiech, że za Grosickiego jakiś turecki klub daje max. 1 mln euro, a o Mierzejewskim JW ściemnia że odrzuca 4 milionowe oferty.. Turcy zawsze przepłacają, a Niemcy nigdy specjalnie nie szastają pieniędzmi, szczególnie wchodząc w takie ryzykowne rynki jak Polska, więc gdzie tu logika?

JW może sobie gadać głupoty, ale w tej chwili Mierzejewski nie jest wart więcej niż Grosicki.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.01.2011, 16:12
W ogóle dawno tak masowego exodusu Polaków do lig zagranicznych nie było
Nasza trójka, Peszko, Grosicki, weszło w tym artykule o Robaku wspomina
troche sie poziom ligi poprawił to już wszyscy co potrafia prosciej od reszty kopnac piłke emigruja
Sam już nie wiem czy to dobrze, czy źle.
A w zamian wraca Grzelak
A i któraś stacja powiina sie postarac o mecze z ligi tureckiej
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.01.2011, 16:40
Zmiana Grzelak na Grosicki to jakas jawna kpina i robienie z ludzi idiotow. Liga i tak juz slaba jeszcze bardziej sie oslabia.
W miare dobrze kopiacy Polacy jada gdzie tylko ktos cos sypnie, a na ich miejsce wchodzi albo szrot z zagranicy, ktorego nie chce zatrudnic nikt z lepszej ligi, albo mlodzi, ktorzy i tak usiada na lawke bo kopacz z zagranicy ma 10 szans, a mlody Polak 1.

Jesli reszta ligi nie zainwestuje w szkolenie mlodych, to za kilka lat moze sie okazac ze beda u Nas grali emeryci z Polski, kilku mlodych ktorzy moze kiedys beda w miare dobrzy plus multum miernot z zagranicy.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.01.2011, 17:06
No to mam nadzieję, że Wisła się wzmocni poważnie i pogoni Legię w walce o tytuł

wyjazdy wisła: gdynia bytom kielce legia wrocław lubin
legia: cracovia bełchatow poznan gdansk zabrze jaga gdynia

myślę, że terminarz mamy porównywalny bo mniej meczy na wyjazdach, ale z legią na wyjeżdzie i mogą mieć 3 punkty
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 08.01.2011 o godz. 17:12.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.01.2011, 17:20
Wisła z Legię będą się moim zdaniem ścigały o to kto strzeli mniej bramek, bo zarówno w Krakowie, jak i w Warszawie nie ma kto strzelać.

A Grzelu był do zgarnięcia
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2011, 17:22
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Zmiana Grzelak na Grosicki to jakas jawna kpina i robienie z ludzi idiotow. Liga i tak juz slaba jeszcze bardziej sie oslabia.
W miare dobrze kopiacy Polacy jada gdzie tylko ktos cos sypnie, a na ich miejsce wchodzi albo szrot z zagranicy, ktorego nie chce zatrudnic nikt z lepszej ligi, albo mlodzi, ktorzy i tak usiada na lawke bo kopacz z zagranicy ma 10 szans, a mlody Polak 1.

Jesli reszta ligi nie zainwestuje w szkolenie mlodych, to za kilka lat moze sie okazac ze beda u Nas grali emeryci z Polski, kilku mlodych ktorzy moze kiedys beda w miare dobrzy plus multum miernot z zagranicy.
Mają polskie kluby to, na co sobie zapracowały. \
Może niech jeszcze z 10 lat poczekaja aż im PZPN stworzy system szkolenia młodzieży ? Obawiam się, że mogą niedoczekać.
Problem jest taki, że dużo się o piłce pisze i mówi, a mało robi.
..
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.01.2011, 18:56
Grzelak to nie taki zly transfer moim zdaniem. Pod koniec tych ciezkich czasow w Legii jako tako sie prezentowal i kilka bramek wlepil. W Rosji tez cos tam wcisnal w najgorszej druzynie ligi.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.01.2011, 19:17
Tak tylko zastepują motor napędowy wiekszości ataków, gracza który w naszej lidze autentycznie robi różnice
nieruchawym klockiem, który owszem pare bramek z pewnością strzeli ale gry im nie pociągnie w żaden sposób
a za czapke gruszek to on grac nie bedzie, wiec w ten sposób zablokuje miejsce dla ewentualnego następcy Groscikiego (styl gry)
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bbartt
Member

Od: 03.2006

Stary 08.01.2011, 19:56
może zamiast abonamentu na C+ trzeba będzie tureckie coś nabyć, by zobaczyć "grę" naszych gwiazd futbolu.

tylko po co nam te stadiony budują [?]
AP - królewska akademia
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.01.2011, 23:11
Jako, że odpocznę sobie 2 tygodnie od komputera i nowinek piłkarskich to zrobiłem sobie krótkie podsumowanie grudniowych i styczniowych transferów w zespołach, które moim zdaniem będą walczyły na wiosnę o MP. Wyszło mi, że żaden z zespołów nie jest w tej chwili mocniejszy niż na jesieni. Biorę tylko pod uwagę zawodników z pierwszego składu, bądź takich który rozegrali minimum 50% minut we wszystkich spotkaniach, czyli 675+ min w ekstraklasie. Z zawodników przychodzących biorę pod uwagę takich, którzy mają szansę na pierwszą jedenastkę, albo mogą odgrywać znaczącą rolę w zespole.

Jagiellonia
- Grosicki (6 bramek i 3 asysty w lidze)
- Burkhardt (1 bramka i 3 asysty w lidze)
+ Grzelak (3 bramki w spadkowiczu ligi rosyjskiej)

Wisła
- Paweł Brożek (6 bramek i 2 asysty)
- Pawełek (podstawowy bramkarz)
- Cleber (drugi podstawowy stoper, który i tak miał po rundzie zakończyć karierę)

Legia
- bez zmian

Korona
- bez zmian

Lechia
- Wołąkiewicz (jeszcze niepewne czy odejdzie zimą)

Amica
- Peszko (3 bramki i 2 asysty w lidze)

Podsumowanie (- osłabienie, -- znaczne osłabienie, --- ewidentne osłabienie, = bez zmian)
Jaga ---
Wisła --
Legia =
Korona =
Lechia -/=
Amica --

Ilościowo najbardziej straciła w tym okienku Wisła, gdyż odeszło 4 zawodników, którzy stanowili przez lata o jej sile zarówno ofensywnej, jak i defensywnej. Patrząc jednak z perspektywy przydatności zawodników w rundzie jesiennej to osłabienie Jagiellonii wydaje się być najpoważniejsze. Utrata dwóch podstawowych zawodników z formacji ofensywnej może być kluczowe dla formy strzeleckiej całej drużyny. Poważne wydaje się być również osłabienie Amiki, która straciła kluczowego zawodnika dla swojej drużyny. Reszta drużyn zachowała stan posiadania, bądź możliwe że straci jednego podstawowego zawodnika (vide Lechia).
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.01.2011, 00:10
Lechia
- Wołąkiewicz (jeszcze niepewne czy odejdzie zimą)
Ładnie zrobione, gratsy, ale Wołąkiewicz już podpisał, kwestia tego czy będzie w Amice od lipca czy pół roku będzie grać w rezerwach, więc de facto to jego na pewno tracą
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.01.2011, 00:15
filemon napisał(a):Wyświetl post
Ładnie zrobione, gratsy, ale Wołąkiewicz już podpisał, kwestia tego czy będzie w Amice od lipca czy pół roku będzie grać w rezerwach, więc de facto to jego na pewno tracą
No ale emj10 właśnie to napisał. Nie nam wyrokować czy jak zostanie to będzie grał w I zespole, czy w rezrwach. Teoretycznie może być do końca sezonu w klubie, przynajmniej fizycznie.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2011, 00:17
Dlatego dałem przy Lechii -/= ale faktycznie jeśli ma czekać go rezerwa, a na to się zanosi to i tak będzie minus. Patrząc na ich kadrę to bez wzmocnienia w defensywie się nie obędzie.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.01.2011, 00:36
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Myślał że złapał Pana Boga za nogi...
Będzie na kogo gwizdać.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.01.2011, 08:07
Oj Adasiu idź do Lecha idź my cię ty ładnie przywitamy Dolha w wersji 2.0 ulepszonej i poprawionej...
Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 09.01.2011, 11:21
Jagiellonia
- Grosicki (6 bramek i 3 asysty w lidze)
- Burkhardt (1 bramka i 3 asysty w lidze)
+ Grzelak (3 bramki w spadkowiczu ligi rosyjskiej)
Sprawa Burkhardta w Jagiellonii jest ciągle otwarta. Co więcej, po transferze Grosickiego Marcin jest bliżej gry w Jagiellonii niż dalej.
Poza tym nie wspomniałeś o przyjściu Pejovicia (podstawowy zawodnik reprezentacji Czarnogóry), a to jest piłkarz na pierwszy skład.
Także mogę się tylko pobłażliwie uśmiechnąć patrząc na Twoje trzy minusy przy Jagiellonii w stosunku do dwóch minusów przy Wiśle, gdzie straciliście dwóch podstawowych graczy z i tak już najsłabszej formacji + najlepszego strzelca.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.01.2011, 11:24
(...)
Moim zdaniem straty Amiki, Jagi i Wisły są identyczne. Odeszli 3 zawodnicy, robiący w tych klubach różnicę w grze ofensywnej. I statystyki wszystkiego nie pokazują.

Paweł Brożek - to 50% naszej dotychczasowej i dość marnej siły ofensywnej. Zawodnik, który potrafił się urwać obrońcy, przepchnąć, przetrzymać piłkę w ataku, zaabsorbować obrońców i odegrać koledze będącemu na pozycji. Gra Wisły była ustawiona pod niego - naprawdę czarno widzę naszą grę na wiosnę bez Brożka.

Grosicki - identyczna sytuacja. Facet, który robił kolosalną różnicę. Franek miał z kim grać - Grzelak nie jest tragicznym napastnikiem jak na naszą ligę, ale nie ma prędkości Kamila.

No i Peszko. Nie chciało mu się na ogół grać (syndrom Kałużnego), ale jak zachciało (mecz z nami), to pokazywał co jest wart. Amika jest w o tyle dobrej sytuacji, że ma jeszcze paru kreatywnych graczy w formacjach ofensywnych. Ale strata spora.

Gdyby Skorża był lepszym trenerem, powiedziałbym że Legia jest murowanym kandydatem do MP. Ale i tak obiektywnie stwierdzając szanse ma największe. Drużyna się dopiero zgrywała, teraz powinno "zaskoczyć". Nikt nie odszedł, a pewnie będą jeszcze wzmocnienia.

Co do Kokoszki - porównywanie z Dolhą nie ma sensu. Strata Dolhy była strasznie bolesna - podkupiono nam naprawdę świetnego bramkarza, zawodnika lubianego przez kibiców.

Natomiast Adaś wraca do ojczyzny z podkulonym ogonem, z odciskami na zadku od siedzenia na ławie. Gdy odchodził - w żałosnym stylu - nie był nawet podstawowym zawodnikiem, dopiero materiałem na niezłego obrońcę. Teraz ma 24 lata i wygląda na to, że bliżej mu do klasy Kowalskiego, niż Jodłowca czy nawet Dudki.

Moim zdaniem ten chłopak nie zasługuje, by nawet na jego cześć puścić na Reymonta bąka. Zwykły kopacz bez honoru i tyle. Do Dolhy miałem pretensje, Kokoszka jest mi obojętny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.01.2011, 12:18
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post
Poza tym nie wspomniałeś o przyjściu Pejovicia
Wszystko co napisałem sporządzone jest na stan obecny, gdzie przyszłość Burkhardta jest wciąż niepewna, a z tego co wiem Pejovic wg. wstępnych ustaleń wzmocni Jagiellonię dopiero od lipca (dlatego tak jak w wypadku Wołąkiewicza nie uwzględniam go w kadrze Amiki na wiosnę, choć sytuacja może się w ciągu kilku tygodni zmienić).

Mimo wszystko podtrzymuję swoją ocenę co do osłabień Jagiellonii, a uwierz mi że nie mam powodu faworyzować Wisły, ani Amiki

Jak wrócę pod koniec stycznia to sytuacja może być zupełnie inna, ba może nawet Jaga będzie na +
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.01.2011, 12:29
No i Seratlić (lewa pomoc, on raczej zastąpi Grosika), niby ma dojść Łągiewka, Siebert i potem Pejovic, chociaz chcą go kupic juz teraz, no i moze Bury jednak zostanie, więc nie ma co gadać na razie o dużym osłabieniu Jagi. No i plus Grzelak.

Odpowiedz cytując
GrandmasterB
Member

Od: 11.2010

Stary 09.01.2011, 12:51
Wszystko co napisałem sporządzone jest na stan obecny, gdzie przyszłość Burkhardta jest wciąż niepewna, a z tego co wiem Pejovic wg. wstępnych ustaleń wzmocni Jagiellonię dopiero od lipca (dlatego tak jak w wypadku Wołąkiewicza nie uwzględniam go w kadrze Amiki na wiosnę, choć sytuacja może się w ciągu kilku tygodni zmienić).

Mimo wszystko podtrzymuję swoją ocenę co do osłabień Jagiellonii, a uwierz mi że nie mam powodu faworyzować Wisły, ani Amiki

Jak wrócę pod koniec stycznia to sytuacja może być zupełnie inna, ba może nawet Jaga będzie na +
Trochę jesteś niekonsekwentny, bo Grosicki też jeszcze nic nie podpisał więc ciągle jest graczem Jagiellonii. Zresztą tak jak napisałeś, na podsumowania przyjdzie czas za jakiś miesiąc.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.01.2011, 17:08
http://www.90minut.pl/news/144/news1...-w-Slasku.html
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.01.2011, 17:41
http://sport.interia.pl/raport/trans...wiazde,1580674
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2011, 19:08
W Turcji jest bardzo duży wzrost gospodarczy wiec i klubom sie dobrze powodzi to ich stac na nasze gwiazdeczki.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.01.2011 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.01.2011, 23:36
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,89...ozyczony_.html

W Amice Wołąkiewicz ma zarabiać... 900 tys. zł rocznie. Czyli ponad 200 tys. €. No, Poznaniacy nam odjechali finansowo - taką kasę płacimy 2-3 piłkarzom. A oni są w stanie tyle zaoferować obiecującemu obrońcy, ale jeszcze nie gwieździe ligi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.01.2011, 23:45
taa... a ile płacili Peszce, Lewandowskiemu?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów