The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2011, 20:09
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Też się ciesze,że wszystko będziecie mieli obstawione i obsadzone,ale kiedy zaczniecie kupować piłkarzy?
Tak jak napisałem wcześniej mamy Jóźwiaka, a on przewiduje pierwsze transfery pod koniec stycznia. Tak więc spokojnie, nikomu się nie śpieszy
http://legia.net/wiadomosci,39813-ma..._stycznia.html
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.01.2011, 21:35
A kolejnym ciekawym transferem w najwyższej klasie rozgrywkowej jest z pewnością zakup Wojciecha Kowalewskiego przez Arkę Gdynia. Po zakończeniu sezonu w Rosji Polak rozwiązał kontrakt z Sybirem Nowosybirsk i od kilku tygodni szukał nowego klubu. Z ekipą znad morza związał się Półtorarocznym kontraktem.
Także zobaczymy jak da radę sobie nasz były reprezentacyjny bramkarz. O ile mnie pamięć jeszcze nie myli to kiedyś spekulowano na temat jego przejścia do nas. Ciekaw jestem jak się spisze już w pierwszym starciu z nami w Gdyni.
Zaś drugim już mniej prestiżowym transferem jet grający ostatnio w Polonii Bytom Maciej Bykowski ,który będzie wiosną reprezentował barwy lidera pierwszej ligi - ŁKS. Zawodnik podpisał również Półtoraroczny kontrakt
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.01.2011, 23:55
Wisła sprzedała braci B. Dobrze że odeszli - już im się rzygać chciało polską ligą i coraz mniejsza motywacja była widoczna w ich "grze".
Jestem ciekaw z kim w szatni pogada sobie Małecki, z kim wyskoczy na piwko i pożartuje...

W Legii cisza, w Lechu cisza, w Wiśle cisza...

Coś czuję że wkrótce nie będą transfery tylko głośne BUM!
"Liga będzie ciekawsza..."
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 06.01.2011, 11:20
Brożkom się nie dziwie , poszli moim zdaniem i do lepszego klubu , lidera tureckiej ekstraklasy , z większymi szansami na LM no i będą zarabiać 4 x więcej niż u nas. Tylko kwestia czy się przebiją tam do podstawowej 11 , z tym już tak łatwo nie bezie jak w Wiśle ,gdzie nikt bez Pawła nie wyobrażał sobie napadu. Lecz z drugiej strony Pietia w rundzie jesiennej był raczej rezerwowym niż wiodącą postacią zespołu. Co oczywiście nie umniejsza tego , że jego odejście jest dla nas osłabieniem. Dlaczego to już chyba nie muszę pisać. Także Paweł może mieć większe szanse od brata na przebicie się do składu , chociaż.. Pożyjemy zobaczymy , mam nadzieję , że obaj jak to jeszcze sezon temu bywało będą mieć pewne miejsce w wyjściowym składzie
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 06.01.2011, 13:49
Wróbelki ćwierkają że JW przygarnął Bonina. Całe szczęście.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.01.2011, 15:35
Tak jak mówiłem,o JW wszyscy będą dbali. Nie jednemu przeciętniakowi da zarobić ponad to na co zasługuje.
Będą mu komplementy prawili,mówili jakie to dobre decyzje podejmuje a później facet zdziwiony,że tyle kasy wydaje a gry ani wyników nie ma. Szkoda w sumie mi faceta.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 06.01.2011, 16:54
A tymczasem Grosika chcą wypchnąć do Turcji, aby zasilił tam polską kolonię:
http://www.90minut.pl/news/143/news1...ivassporu.html
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.01.2011, 17:22
Cetnarski być może wzmocni "Wojskowych"
A Marko Krasic - brat skrzydłowego Juventusu Turyn, Milosa Krasicia na testach w Śląsku.
http://www.slasknet.com/?nr=9882
Ostatnio edytowane przez Titto : 06.01.2011 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
Mike+
Member

Od: 12.2003

Stary 06.01.2011, 22:57
Szykuje się powrót do Ekstraklasy:
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...__Lech_ma.html
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 07.01.2011, 11:34
Tymczasem kolejne zakupy zrealizowały kluby ekstraklasy. Chociaż tym razem mam na myśli duży transfer , bo niewątpliwie taki jest , ale trochę z innej półki a mianowicie chodzi o nowego szkoleniowca Polonii Warszawa , którym został rekomendowany przez Leo Beenhakkera i Jana de Zeeuwa holender Theo Bos. eszcze kilka dni temu właściciel zapewniał, że zespół obejmie trener z bogatym CV. Tymczasem Bos sukcesów nie ma właściwie żadnych. Ale jak to mówi Wojciechowski : " To najlepszy trener, na jakiego w tej chwili mnie stać i który chciałby pracować w Polsce. Nie ma sensu płacić komuś 2 milionów euro rocznie, by prowadził zespół grający na pięciotysięcznym stadionie. Zresztą trenerzy z najwyższej półki na taki stadion by nie przyszli. Musimy obracać się w polskich realiach ". Prezes tłumaczy jeszcze , że wiedza Bosa jest nieporównywalnie większa niż polskich trenerów - mówi prezes klubu. Się okaże , czy i on wytrwa dłużej niż Fornalik , który to za kadencji tegoż pana wytrwał najdłużej na tym najbardziej niepewnym stanowisku w polskich klubach. Sam jestem ciekaw jak poradzi sobie z tą drużyną i jak długo wytrwa przy Wojciechowskim. Bakero też miał być zbawcą
Największym zaskoczeniem jest jednak powrót do Polonii Bogusława Kaczmarka - będzie członkiem sztabu szkoleniowego. W kwietniu 2009 odszedł skłócony z właścicielem, sprawa o odszkodowanie trafiła nawet do PZPN.
A wracając do transferów polskich piłkarzy , to od niedawna sfinalizowanym zakupem jest niejaki Mateusz Zachara , najlepszy strzelec Rakowa Częstochowa , który trafił na 3,5 roku do Górnika Zabrze. Ostatnim piłkarzem, którego Jerzy Brzęczek polecał swego czasu do ekstraklasy z częstochowskiego klubu był nasz były piłkarz Kuba Błaszczykowski. A Zachara jest właśnie kolejnym po Kubie poleconym zawodnikiem dla Zabrza. ( może kiedyś i on u nas się rozwinie )
Idąc dalej mamy Maycona , Brazylijczyk został wypożyczony do Piasta Gliwice. To właśnie ten napastnik , który przychodził do Jagi z koroną króla strzelców ligi białoruskiej w barwach FK Homel. Miał być postrachem obrońców i bramkarzy ekstraklasowych drużyn. A tym czasem skończył jako rezerwowy. Zaś do klubu przychodzi Krzysztof Król , wracający z wypożyczenia od Chicago Fire oraz z taką samą sytuacją Rafał Gikiewicz tylko , że z dawnego Stomilu Olsztyn ( obecnie II liga )
Do Piasta idzie również niesprawdzony w Lechu Krzysztof Chrapek , była gwiazda Podbeskidzia. Napastnik przeszedł również na zasadzie wypożyczenia.
Zaś z Polonii Bytom odchodzi Arkadiusz Mysona , wraca do Lechii z wypożyczenia. Jak już jesteśmy przy tym biednym jak mysz kościelna klubie to wypada wspomnieć o Tomaszu Mikołajczaku , który uzupełni skład Amiki.
Nie wiem czy już było tutaj to poruszane , ale na wszelki wypadek napisze , iż Maciej Sadlok przywdzieje od wiosny koszulkę Polonii Warszawa (700 tys. euro).
No to tyle

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.01.2011, 13:50
GKS Belchatow kusi Rzezniczaka
Ciekawy jestem co Kubus zrobi, w sumie jak to mowia GKS mierzy w puchary

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 07.01.2011, 20:13
Zaś nowym niusem jaki niedawno został wprowadzony w życie Legii Warszawa jest transfer do tego klubu bramkarza Jakuba Szumskiego. Jest on wychowankiem Akademii Piłkarskiej Legii Warszawa. Treningi przy Łazienkowskiej rozpoczynał w 2000 roku. W 2009 roku wywalczył wicemistrzostwo Polski w kategorii juniorów młodszych. W sezonie 2009/10 został włączony do kadry Młodej Legii. W rozgrywkach MESA zadebiutował 19 października w spotkaniu z Piastem Gliwice. Za sobą ma też debiut w pierwszej drużynie.

młode wzmocnienie Legii ,pokazali ,że wychowanków mają solidnych , skoro ów gracz zdążył otrzeć się już o kadrę pierwszego zespołu. Tak jak np niedawno Kosecki. Zawodnik brylujący teraz w ŁKS-ie , na pewno w niedalekiej przyszłości będzie wzmocnieniom drużyny z Łazienkowskiej. Ale wiemy jakim utalentowanym graczem był syn byłego reprezentanta kraju. A jakim bramkarzem jest Szumski jeszcze nie wiemy , ale z czasem może dochodzić do głosu , lecz wg mnie na razie będzie tylko uzupełnianiem składu.

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2011, 10:46
Eintracht dawał 4 mln € za Mierzejewskiego ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.01.2011 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.01.2011, 11:03
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Eintracht dawał 4 mln € za Mierzejewskiego ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Wojciechowski kłamie! Ja dawałem 6 mln ojro i mi też nie sprzedał <crazy>
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 08.01.2011, 11:29
noo ja słyszałem też z pewnego źródła( info telefoniczne 100% pewne ) że o Mierzejewskiego pytali się ludzie z Arsenalu i pewnie dojdzie do transferu za min. 8 mln ojro

to co mówi Wojciechowski to jest jakiś dramat, Mierzejewski to jest przeciętny piłkarz lekko wyróżniający się w naszej słabiutkiej lidze cena za niego to max 800 tyś
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.01.2011, 13:34
Mierzejewski to sredni pilkarz? Chyba sobie zartujesz.

Mierzejewski ciagnie cala gre Polonii i zdecydowanie wyroznia sie w lidze. Swietny technicznie, szybki. Gra przeciez w reprezentacji.

4 bramki w 13 meczach plus kilka asyst. To nie jest dobry wynik skrzydlowego?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 08.01.2011, 13:44
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post

Mierzejewski ciagnie cala gre Polonii i zdecydowanie wyroznia sie w lidze. Swietny technicznie, szybki. Gra przeciez w reprezentacji.

Ostatnio gra w reprezentacji akurat nie jest wyznacznikiem kto jest dobry a kto zly
Co do reszty se zgadzam, przydalby sie Wisle
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 08.01.2011, 14:09
dokładnie gra przecież w reprezentacji...hahaha to akurat obecnie nie jest jakąś rekomendacją....

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 08.01.2011, 14:18

to zart ? to ile on w tej naszej dramatycznie slabej lidze strzelil bramek ? 10 ? 20 ? watpie...

tekstem Wojciechowskiego przekroczylismy granice absurdu mowiac o kwotach na polskich kopaczy...

ktos mu daje 4 mln euro a on ta propozycje odrzuca i jakas dziennikarzyna pisze to na swoich stronach a do tego sie pod tym podpisuje... juz nie wim kto glupszy JW czy autor

swietny technicznie ten kraj jest chory
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.01.2011, 14:33
Dajcie spokój, chyba nie wierzycie w te 4 miliony euro. Mierzejewski jest dobry, na naszą ligę genialny. Dobra technika, kiwka, strzał, dośrodkowanie. Ale 4 miliony euro... ludzie. Błaszczykowski błyszczał w pucharach i reprezentacji, a w lidze był totalna gwiazdą, żeby go Borussia kupiła za 3 mln euro. Lewandowski co prawda 4 mln, ale też król strzelców, gole w reprezentacji. Zupełnie inna sprawa, że Eintracht od naprawdę długiego czasu nie kupił gracza za zbliżone pieniądze. I nagle mieliby dać 4 za kota w worku? Trzeba mieć nasrane w głowie żeby w to uwierzyć.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.01.2011, 14:33
Wydaje mi się że nie otrzymał takiej oferty. Zacznijmy od tego. Podbijanie na 5 milionów? herezje, herezje...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.01.2011, 14:50
Mierzejewski ciagnie gre Polonii ile bez jaj, 4 miliony Ojro ? Nie ma szans. Mysle ze gdyby dostali 2 albo 2,5 to by sprzedali go w 10 sekund.

PS: Przeglad Sportowy informuje ze Legia w styczniu nikogo nie kupi, czeka do zakonczenia okienka na zachodzie i bedzie starala sie z lapanki zebrac zawodnikow ktorych nikt juz nie chce, a ktorzy maja karte w lapie

Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.01.2011, 14:52
Cytat:
to zart ? to ile on w tej naszej dramatycznie slabej lidze strzelil bramek ? 10 ? 20 ? watpie...
Wiecej niz Blaszczykowski Ale z tego co wiem to bramki nie sa glownym zadaniem dla skrzydlowego.

Cytat:
swietny technicznie
Znasz lepszego technicznie pilkarza w naszej lidze?

Oczywiscie, ze 4 mln sa niemozliwe, ale ja chce tylko zwalczyc teorie, ze to sredni pilkarz. Na pewno tak nie jest. Teraz to chyba najepszy pilkarz ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 08.01.2011, 14:54
Znasz lepszego technicznie pilkarza w naszej lidze?
Ja znam.. Andy Rios!
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 08.01.2011, 14:55
kreseq napisał(a):Wyświetl post
PS: Przeglad Sportowy informuje ze Legia w styczniu nikogo nie kupi, czeka do zakonczenia okienka na zachodzie i bedzie starala sie z lapanki zebrac zawodnikow ktorych nikt juz nie chce, a ktorzy maja karte w lapie
Z całego serca współczuję.. gdyby taka informacja dotyczyła naszego klubu, to wielu kibiców popełniłoby już zbiorowe samobójstwo! U nas muszą być transfery, gotówkowe! przed 17 stycznia!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.01.2011, 14:58
mic napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio gra w reprezentacji akurat nie jest wyznacznikiem kto jest dobry a kto zly
Samo to że gra, może rzeczywiście nie. Ale to, że grywał na poziomie Murawskiego, Obraniaka, Matuszczyka czy nawet Błaszczykowskiego, już jest jakimś wyznacznikiem. Mierzej jest przecież aktualnie głównym kandydatem na środkowego ofensywnego pomocnika dla naszej reprezentacji...

Szkoda mi go strasznie, że utknął w stajni Wojciechowskiego, bo zasługuje na taki klub jak Eintracht jak mało w tej lidze.

P.s. Oczywiście suma transferowa z kosmosu, ale w zainteresowanie Eintrachtu jestem skłonny uwierzyć. W końcu było nie było nasza trójca z Dortmundu robiła jesienią ładną reklamę polskiemu rynkowi.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 08.01.2011 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.01.2011, 15:09
Chwila, chwila. Jeszcze jakiś czas temu były płacze (głównie chłopaków z Wronek), że Peszko odchodzi za pół darmo czyli 500 tys. euro, a spokojnie mogliby go sprzedać za 2,5-3 mln euro. Jeśli taki Peszko miałby kosztować 3 mln euro tu nie widzę przeszkody czemu Mierzej miałby kosztować mniej?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.01.2011, 15:12
Bo Peszko gral w Amice a Mierzej gra w DiscoPolo ? Normalnie towar i innej półki

Nie rozumiem tez co Wy tak naskakujecie na tego Mierzejewskiego. Chlopak ma wszystko czego potrzeba by byc w przyszlosci czolowym zawodnikiem reprezentacji.

Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Stary 08.01.2011, 15:46
no tak ale jakby Eintracht dawał chociaż 1 mln to myślę że Wojciechowski powinien sam go na lotnisko zawieźć i jeszcze buzi na dowidzenia dać gdyby był normalny rzecz jasna....tak to Mierzejewski pogra jeszcze z 2 lata w Poloni i się wypali i będzie za późno na transfer....

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.01.2011, 15:53
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Bo Peszko gral w Amice a Mierzej gra w DiscoPolo ? Normalnie towar i innej półki

Nie rozumiem tez co Wy tak naskakujecie na tego Mierzejewskiego. Chlopak ma wszystko czego potrzeba by byc w przyszlosci czolowym zawodnikiem reprezentacji.
Popieram.

W moim odczuciu skoro Paweł Brożek poszedł za ponad 2mln E, to Mierzejewski też jest wart 2mln.
Dla mnie obecnie jest najlepszym ligowcem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów