|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dla mnie:
1. Dowód Rzeczowy Nr 1 2. Demonologia 3. Zapiski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
1.Prawda Naga - Waldemar Kasta
2.Zapiski z 1001 nocy - Eldo 3.Totem Leśnych Ludzi - DGE 4.Demonologia - Słoń 5.Tylko dla Dorosłych - OSTR |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
1) Zapiski 1001 nocy - Eldo
2) Przyjaźń, Duma, Godność - Kaczor 3) Dem6n6l6gia - Słoń |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
1. Dowód Rzeczowy Nr 1 -PIH
2. Dem6n6l6gia - Słoń 3. Przyjaźń, Duma, Godność - Kaczor 4. Zapiski 1001 nocy - Eldo 5. Tylko dla Dorosłych - OSTR ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tylko dla dorosłych i Zapiski z 1001 nocy dwa najlepsze albumy roku wg. mnie, reszta mnie nie interesuje.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Może mi ktoś napisać jak było z disami Parias vs Peja? oraz linki jeśli macie.
Drugie pytanie: wiadomo kiedy będzie płyta Parias, Bezimienni oraz Firmy? ![]() na wyjazdach byłeś ilu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wg mnie w tym roku najlepsze były te płyty, które nabyłem czyli Eldo - Zapiski z 1001 nocy, HIFI Banda - 23:55, Prosto Mixtape 600V, Pokój Z Widokiem Na Wojnę - 2010 i ...reedycja ZIP Składu
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Parias wychodzi w I kwartale ponoć. Bardzo czekam.
Czekam też na nowego Mesa, na pewno nie zawiedzie. Jeśli chodzi o ten rok, to oprócz Zapisek z 1001 nocy (najlepszej płyty) ciekawy był też krążek POE Złodzieje Zapalniczek. No i Abradabing. Nie uważam, by Pezet/Małolat był niewypałem roku. Ciekawa propozycja, świetne kawałki z Małpą, Grizzulah i VNM. Featuring Molesty bardzo zacny. Teksty bardzo ciężkie, dużo o ciemnej stronie człowieka. Ale nie jest to niewypał. Edit: Interesująco zapowiada się VNM.
Ostatnio edytowane przez murray : 04.01.2011 o godz. 23:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Hip-Hop vs Peja http://www.youtube.com/watch?v=AoaB49_oLfE RPS- Tylko Peja http://www.youtube.com/watch?v=Pyz2H1dLEzA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
W tym roku zmiarzdzył wszystkich Eldo ze swoimi Zapiskami i z 1001 nocy Fenomenalna płyta!! po za zasięgiem dla innych
Bardzo zaskoczył Małpa i umnie miejsce drugie ![]() 3 miejsce dla PiH-a z Dowód Rzeczowy 4 miejsce Tylko dla Dorosłych - OSTR 5 miejsce Przyjaźń, Duma, Godność - Kaczor (dla mnie troszkę komercyjnie) Porażka roku to Tede ze swoim "rapem"lol ale super jedynkę dostał co mnie rozwaliła całkowicie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Co do tego roku to jeszcze bardzo dobre płytki dowód rzeczowy i FuckTede. ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
1. Eldo - Zapiski 1001 nocy
Tak jak większość - Eldoka wydał super płytę, chyba najlepszą od czasów Eternii. Tekstowo miażdzy, bitowo rewelacyjnie (Returners!), ewolucja flow na plus. 2. Rahim - Podróże po amplitudzie Dla wielu zaskoczenie Płytę doceniłem dopiero po 5-6-krotnym odsłuchaniu. Z początku wydawała się przeciętna, ale po wtajemniczeniu - baaaardzo udana produkcja, bardzo dobrze tekstowo, czuć klimat płyty, goście na plus!3. L.U.C - Pyykycykytypff Albo się L.u.c.a kocha, albo nienawidzi Jeżeli zaliczyć jego twórczość do hip-hopu, to kolejna płyta na plus. Bardzo klimatyczna produkcja, potrafi zrobić niezły mętlik w tekście, ale jednak ma to głębszy sens. Co prawda nie jest to majstersztyk niczym Planet L.U.C czy Homoxymoronomatura, ale całość - super!To moja czołowa trójka w tym roku. A inni również na wysokim poziomie np: Abradab - Abradabing Powrót Daba w dobrym stylu - kilka kawałków jest super (Mamy królów na banknotach - moim zdaniem jeden z lepszych singli w tym roku), kilka trochę słabszych. Ale ogólnie cały album - pozytywnie mnie zaskoczył. Hifi Banda - 23:55 Diox i Hades mają w sobie mega potencjał. Już teraz czekam na zapowiedzianą solówke Dioxa z Returnersami, zapowiada się zajeb.iście. Choć szczerze mówiąc to odczuwam pewien niedosyt po 23:55 "Fakty, ludzie, pieniądze" zrobiło na mnie większe wrażenie. Tusz na Rękach - Get Fejm Or Die Tryin Dla wielu może to być no-name Ale dla mnie odkrycie tego roku na miarę Małpy w zeszłym. Ma koleś talent, bardzo udany debiut ![]() Dwukrotnie OSTR (ostatnio z Emade i Tylko dla dorosłych) - nie jestem mega fanem Ostrego, ale trzeba mu oddać, że to co robi, robi to świetnie. Trzyma stały, wysoki poziom. Pezet z Małolatem - szczerze... Pezet dla mnie osobiście skończył się po rozbracie z Noonem. Nie mówię, że jest słaob, ale nie wyróżnia się niczym szczególnie. Stać go na więcej. Warto też wspomnieć o mixtape Tetrisa, uwielbiam jego flow The Returners i El da Sensei - również czołowa produkcja tego roku Pih - nie jestem zwolennikiem jego flow, także nie będę się nieobiektywnie wypowiadał ![]() Nie oceniam jeszcze Słonia i Tedego, bo ich z braku czasu nie przesłuchałem. Zwłaszcza pierwsza produkcja zapowiada się po recenzjach na ciekawą. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ku**a zawsze jak jestem na bani to daję się nabrać, że znajdę tu coś ciekawego.
A Wy wiecznie o gównianym hip hopie. Usuńcie z nazwy tematu ...Jazz, Elektronika itd - czyli z dala od komercji Tak, żebym więcej tu nie wchodził ![]()
Ostatnio edytowane przez Byku : 04.01.2011 o godz. 23:13.
![]()
Wściekły byk!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
jak dla mnie trzy najlepsze płyty roku to:
1. Zapiski... - Eldo 2. Tylko dla dorosłych - OSTR 3. Dziś w moim mieście - Pezet/Małolat poza tym na plus "Get Felm Or Die Tryin'" Tuszu na Rękach i Voskowego i "Fuck Tede" Tedego ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Legalna Płyta roku
1. HiFi Banda - 23:55 2. Pezet/Małolat - Dziś W Moim Mieście 3. Słoń/Mikser - DEM6N6L6GIA 4. Lukatricks - Czarne Złoto 5. Kobra - Na Żywo Z Miasta Grzechu 6. Pih - Dowód Rzeczowy nr.1 7. Medium - Alternatywne Źródło Energii 8. Jot - Stan Równowagi 9. Eldo - Zapiski 1001 nocy Nielegal roku: 1. Tusz na Rękach / Voskovy - Get fejm or die tryin 2. PeeRzeT - Czy Ktoś Mondry Jeszcze Sooha? 3. Erking/NNFOF - Sixpack 4. Raca - Bobby Fischer 5. Tetris - "Shovany mixtape 2" 6. BOK - Raport z walki o wartość 7. SMA - 83 Klip roku 1. Ortega Cartel - Lavorama 2. Vienio - Inspiracje 2 (feat. Kosi) 3. Vienio - Różnice Numer roku 1. Pezet/Małolat - Nagapiłem Się (feat.Małpa) 2. Pyskaty - Bez Granic 3. Pih-Śniadanie Mistrzów (feat. Pezet, Peja) 4. Ten Typ Mes - 2010 5. Abradab - Mamy Królów Na Banknotach 6. HST - Nienawiść 7. Projekt Ostry Emade – "Nie Odejdę Stąd" Feat. roku 1. Diox - Odkąd ostatnio gadaliśmy (Pezet/Małolat) 2. Małpa - Nagapiłem się (Pezet/Małolat) 3. Cira - Gdy Chłopcy Poznają Świat (Tetris) 4. Mielzky - Tribute (Chudini/Mazik) 5. Mes - Gran turismo (Raca) generalnie słaby rok dla polskiego rapu. 2011 zapowiada sie duuuzo lepiej. Jak znajde czas to wrzuce tez jakies zestawienie z zagranicy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uważam inaczej, moim zdaniem rok 2010 był dobrym rokiem dla polskiego rapu, wiele świeżych i dobrych produkcji
![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Czy ktokolwiek tutaj słucha czegokolwiek różnego od rapu? Nie, czy są w takiej mniejszości, że temat zdołał zdominowany przez fanów jednego rodzaju muzyki?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Albo reglamentujmy o jakiej muzyce trzeba się wypowiadać? Na jednej stronie 33% rap 33% jazz 33% funk a 1% disco polo. Wtedy nikt nie będzie pokrzywdzony. W tym momencie w temacie rządzi rap, ale może jak pokażecie kilka fajnych utworów powiedzmy Portico Quartet, to się to zmieni i będziemy gadać o wszystkim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kto się wybiera 29 stycznia na koncert Gural, Sheller, Kaczor i Marian Wielkopolski?
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby był Walle to bym poszedł (no i szkoda że Słoń się nie rusza po za Poznań), tak się zastanawiam bo jest też w tym samym dniu koncert Pijanych Powietrzem w Fabryce.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
PIjani? ile wstep?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Sprawdźcie sobie jeszcze płytkę Duże Pe - Zapiski z Życia na Terytorium Wroga.
Jest bardzo specyficzna, ale może akurat komuś się spodoba. Ja osobiście zapamiętam ją jako jedną z lepszych w minionym roku. ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
O.
A.J.K.S., to jest dopiero specyficzny rap. Naprawdę "coś świeżego". Teksty na pewno kontrowersyjne, mogą godzić w uczucia, ale emocje jakie z nich biją, ciężko spotkać u innych raperów. ![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tracklista (VNM):
1. To mój czas 2. Flaj 3. Chora ambicja (feat. Tomson) 4. Cypher (feat. Pezet, Mes, Pyskaty) 5. Widzę ich 6. Mikrofon 2 7. Róże betonu (feat. Włodi) 8. Skąd spadli 9. Podziemie 10. Oltajmerz (feat. Niger, Boxi) 11. Flesze (feat. Nata) 12. Nic nie przychodzi łatwo (feat. HIFI Banda) 13. Lawa 14. K2 15. Nie mów 16. Placek z haszem (Grube Jointy) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wie ktoś może czy Trzeci wymiar pracuje nad jakąś płytą
A oni rzadko coś wydaja ostatnia płyta w 2007 więc troszkę już upłynęło:( |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Płyty 2010 wg mnie: 1. O.S.T.R. - ,,Tylko dla Dorosłych" 2. Prosto Mixtape DJ 600 V 3. Juras, Koras - ,,Pokój z Widokiem na Wojnę" Eldo (mimo iż to mój ulubiony raper) tą płytą jakoś nie przypadł mi do gustu. Lukatricks (,,Czarne Złoto"), Peerzet (,,Oficjalne otwarcie głów") nawet miło zaskoczyli. Tu jeszcze klip ,,Niełatwy jest żywot ulicznego rapera" z płyty Bosskiego, jakby ktoś nie widział: http://www.youtube.com/watch?v=_f_aeqIyVQs
Ostatnio edytowane przez R33 : 06.01.2011 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Już po necie latają 3 kawałki http://www.youtube.com/watch?v=k9GNbTM-20k http://www.youtube.com/watch?v=sH8_k...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=zME6E...eature=related a tu promomix http://www.youtube.com/watch?v=_R1ad...ayer_embedded#!
Ostatnio edytowane przez bearex : 06.01.2011 o godz. 23:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Rok na minus, dla polskiego h-h. Dobrze że gdzieś tam wsłuchując się uważnie; za kurtyną; dostrzeżemy kilku zdolnych, progresywnych, ambitnych. Byle nie zawiedli.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 06.01.2011 o godz. 23:56.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uważam inaczej, ale ok
Który rok wg Ciebie był tym na poziomie i zdecydowanie lepszy od 2010?![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|