The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2011, 15:58
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Pewnie wyszło taniej niż kupienie nowego napastnika, a Holendrzy dali spokój na jakiś czas. Co niektórzy nawet do tej pory wierzą w te magiczne transfery które zapowiadał Basałaj.
Ale o jakich magicznych transferach my tutaj mówimy? Przecież chodzi o zatrudnianie z głową nowych, dobrych zawodników, za relatywnie niewielkie pieniądze. Nie przesadzajmy, że nie będzie transferów, bo będą i to za gotówkę. Poczekajmy spokojnie i nie bądźmy w gorącej wodzie kąpani.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.01.2011, 16:00
Snoopek1906 napisał(a):Wyświetl post
Tak dla wszystkich hejterów, znalazłem fajny artykuł o Wisle odnosnie sytuacji jaka teraz w niej panuje rzucam link poniżej:
http://transferylive.blox.pl/html
swietny artykul z dedykacja dla osob zwiastujacych koniec Wisly nie wiem czy to juz bylo to wrzucam http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19210
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.01.2011, 16:27
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Na Twoim miejscu byłbym ostrożny w zarzucaniu złych sądów osobom, którzy od lat najtrafniej z nas wszystkich oceniają wiślacką rzeczywistość. A włączanie tu jeszcze Faktu, to już chwyt poniżej pasa.

I nie chodzi o żadne "spiski", tylko o świadomą politykę Cupiała polegającą na regularnym osłabianiu zespołu dla wyciągania z Wisły jak największej ilości pieniędzy. To przeciwko temu ludzie się buntują i nie jest to kwestia wiary, tylko faktów.
A ja twierdzę, że to jest poniekąd kwestia wiary, a raczej własnych przekonań. Nikt nie może mieć absolutnej pewności, że obecne okienko będzie wyglądało identycznie jak kilka poprzednich. Jeżeli ktoś tak twierdzi, to jest to jego prywatne przypuszczenie. Owszem, sprzedaliśmy Brożków, z których jeden był podstawowym zawodnikiem, a drugi rezerwowym, ale nikt nie ma szklanej kuli i nie jest w stanie przewidzieć czy zawodnicy, którzy przyjdą będą gorsi od tych, którzy odeszli. Na taką ocenę potrzeba czasu, a ja widzę ferowanie wyroków i to już nie tylko na tym forum, ale także w mediach. Przyjdzie czas na biadolenie lub na podniecanie się, jeżeli klub zakończy wszelkie działania transferowe w tym oknie i będzie wiadomo kto przyszedł oraz jaki prezentuje poziom. To forum zeszło już na taki poziom, że z góry zakłada się, iż piłkarz przychodzący za darmo lub taki, który przychodzi za niewielkie pieniądze ze względu na to, że za pół roku lub rok kończy mu się kontrakt, jest gorszy od tego, który odszedł od nas za 2 miliony euro. Polityka transferowa to nie kwestia wywalania kupy pieniędzy w błoto wzorem Wojciechowskiego lub robienia kibicom dobrze sprowadzając nowego zawodnika 4 stycznia, tylko rozsądnego i przemyślanego wydawania pieniędzy. Po to mamy nowych skautów i dyrektora sportowego, który pracował w dużym, europejskim klubie żeby minimalizować ryzyko sprowadzania kolejnych Beto, Łobodzińskich czy Christowów.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.01.2011, 16:34
Wielkie podsumowanie ostatnich dni i tygodni
- Cupiał zdecydować wyprzedać Wisłę- po prostu chce zarobić. Użytkownicy tacy jak westersyl i flagmenista uważają, że Cupiałowi cholernie zależy by sprzedać każdego zawodnika Wisły, na którym jeszcze można zarobić. Ot, choćby tacy Brożkowie- przecież to ogromne pieniądze, aż 2 miliony euro. Ciekawe na co Boguś je spożytkuje- nowy Maybach, może wybuduje nową taśmę produkcyjną w Telefonice. Albo po prostu chce sobie poprawić bilans na nowe rankingi najbogatszych Polaków - przecież te około 1,1 - 1,5 miliarda złotych, na jakie szacuje się majątek Cupiała to drobne i te 8 milionów złotych robi naprawdę dużą różnicę!
- W Wielkiej Wyprzedaży mają pomagać mu Basałaj i Holender Valckx. W końcu Cupiał słabo spisuje się w negocjacjach transferowych- jego firma, co prawda produkuje kable dla całego świata, między innymi w tej chwili dla Londynu na Igrzyska Olimpijskie w 2012. Ale cóż, nasi sprytni forumowicze nie dali się oszukać tym mydleniem oczu sprowadzaniem jakiegoś Holendra z drugiego końca świata. Nie, nie... Westersyl wie doskonale co tu się szykuje.
- Oczywiście niczego nieświadomy jest Robert Maaskant. Biedny Robek został oszukany- dali mu pensję około 300 tys euro, tylko po to by oszukać całą Wiślacką Brać i nie dać się złapać na tym, że zamierzają wyprzedać Wisłę.
- W ogóle Cupiał to niezwykle przebiegły człowiek. Zatrudnił Holendrów, a z boku sprzedaje po kolei kolejnych graczy Wisły. Całe szczęście mamy userów, którzy go przechytrzyli. I cały plan pomalutku wychodzi na jaw. Klub co prawda próbuje jeszcze odwrócić uwagę, sprowadzajać 16-latka Serbastiana Czapę. Ale Panie Cupiale! My jesteśmy sprytniejszy niż Pan!
- Czeka nas czarna przyszłość. Wyprzedając Piotrka Brożka (7 meczów w tym sezonie z czego 4 z ławki), Pawła Brożka (13 meczów, z czego jeden z ławki- 6 goli, z czego dwa z karnych) i przede wszystkim puszczając taki talent bramkarski jak Mariusz Pawełek (puścić Pawełka to znaczy w tej chwili znakomitą paradę) "zniżyliśmy się do poziomu Śląska Wrocław"- (by flagmenista)
- Do spisku należą również skauci, których przez tyle lat w Wiśle brakowało. To oczywiście zasłona dymna przed sprzedażą Małeckiego czy Kirma.

A tak w ogóle Panowie: odstawcie to, co bierzecie. Naprawdę.
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 04.01.2011 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.01.2011, 16:39
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
- Cupiał zdecydować wyprzedać Wisłę- po prostu chce zarobić. Użytkownicy tacy jak westersyl i flagmenista uważają, że Cupiałowi cholernie zależy by sprzedać każdego zawodnika Wisły, na którym jeszcze można zarobić. Ot, choćby tacy Brożkowie- przecież to ogromne pieniądze, aż 2 miliony euro. Ciekawe na co Boguś je spożytkuje- nowy Maybach, może wybuduje nową taśmę produkcyjną w Telefonice. Albo po prostu chce sobie poprawić bilans na nowe rankingi najbogatszych Polaków - przecież te około 1,1 - 1,5 miliarda złotych, na jakie szacuje się majątek Cupiała to drobne i te 8 milionów złotych robi naprawdę dużą różnicę!
- W Wielkiej Wyprzedaży mają pomagać mu Basałaj i Holender Valckx. W końcu Cupiał słabo spisuje się w negocjacjach transferowych- jego firma, co prawda produkuje kable dla całego świata, między innymi w tej chwili dla Londynu na Igrzyska Olimpijskie w 2012. Ale cóż, nasi sprytni forumowicze nie dali się oszukać tym mydleniem oczu sprowadzaniem jakiegoś Holendra z drugiego końca świata. Nie, nie... Westersyl wie doskonale co tu się szykuje.
- Oczywiście niczego nieświadomy jest Robert Maaskant. Biedny Robek został oszukany- dali mu pensję około 300 tys euro, tylko po to by oszukać całą Wiślacką Brać i nie dać się złapać na tym, że zamierzają wyprzedać Wisłę.
- W ogóle Cupiał to niezwykle przebiegły człowiek. Zatrudnił Holendrów, a z boku sprzedaje po kolei kolejnych graczy Wisły. Całe szczęście mamy userów, którzy go przechytrzyli. I cały plan pomalutku wychodzi na jaw. Klub co prawda próbuje jeszcze odwrócić uwagę, sprowadzajać 16-latka Serbastiana Czapę. Ale Panie Cupiale! My jesteśmy sprytniejszy niż Pan!
- Czeka nas czarna przyszłość. Wyprzedając Piotrka Brożka (7 meczów w tym sezonie z czego 4 z ławki), Pawła Brożka (13 meczów, z czego jeden z ławki- 6 goli, z czego dwa z karnych) i przede wszystkim puszczając taki talent bramkarski jak Mariusz Pawełek (puścić Pawełka to znaczy w tej chwili znakomitą paradę) "zniżyliśmy się do poziomu Śląska Wrocław"- (by flagmenista)
- Do spisku należą również skauci, których przez tyle lat w Wiśle brakowało. To oczywiście zasłona dymna przed sprzedażą Małeckiego czy Kirma.

Amen. A temu jednemu Panu radził bym odstawić kompa. Z tego co wiem ferie świąteczne sie skończyły.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 04.01.2011, 16:39
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Wywiad ze Stanem z oficjalnej
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dwoma_klubami/
Oby na rozmowach z tymi klubami się nie skończyło. Ja z tego wywiadu wyniosłem jedną myśl Valckx'a: "Chcemy kupić zawodników ale nie mamy pieniędzy"
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.01.2011, 16:42
Tak trzymać. I proponuję niektórym uzytkownikom głebokie przemyślenia i medytacje zanim palną jakieś głupie i nikomu niepotrzebne posty.
Dwa razy się zastanowic zanim czymkolwiek sie podzielicie w tym temacie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.01.2011, 16:44
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
Oby na rozmowach z tymi klubami się nie skończyło. Ja z tego wywiadu wyniosłem jedną myśl Valckx'a: "Chcemy kupić zawodników ale nie mamy pieniędzy"
Oho, kolejny. Tym razem pesymista hermeneutyk.

Powiedz mi proszę gdzie znalazłeś fragment albo skąd "wyniosłeś" fragment o tym, że chcemy kupować, ale nie mamy pieniędzy.
Specjalnie przeczytałem ten wywiad drugi raz i za cholere nie mogę znaleźć takiego fragmentu.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.01.2011, 16:47
WioReXXX - chłopie oddałeś w 100% sytuacje. Świetny post.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.01.2011, 16:50
POLDEK napisał(a):Wyświetl post
Tylko że ten Kosowski w 2007 jak wrócił do Wisły to ciągną gre naprawde szacunek. On wiedział co to znaczy zangażowanie sie w gre, dawał z siebie wszystko. W tym roku 34 lata robi już swoje ale i tak uważam że był by lepszy od tych kopaczy typu Bukhari.
I jeszcze jedno sprowadzajmy polskich piłkarzy ja naprawde wolałbym oglądać Wisłę w środku tabeli ale z zawodnikami z Polski a nie z bardzo przecientnymi obcokrajowcami.

Co Wy macie z tymi obcokrajowcami ...w Interze w pierwszym składzie gra chyba 1 albo 2 włochów i nikt nie płacze jak zdobywają potrójną koronę z ligą mistrzów na czele.

Co jak Polak to Wiśle kibicuje ? Ogarnij się jeden z drugim.

Myślicie przyszedł do Nas Cezary Wilk i teraz jest za Wisła ? hahaha...dobre sobie )
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.01.2011, 16:50
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
A ja wywnioskowałem:
Koniec z marnotrawieniem pieniedzy na galacticos Kasperczaka i dziurą budrzetową 6 mln zł. (Tbilisi)
oraz na Orłów Skorży z biurą budrzetową 10 mln zł(Levadia)

Inwestujemy w scauting sciągamy pilkarzy głównie takich, za ktorych nie bedziemy placic drogo, bo jak widać w powyższych przykladach to sie nie opłaca, a inwestować w piłkarzy pokroju Marcelo, Kuba, Uche, Brożki (a zagranicą dobry przyklad to Kagawa(Borussia za 350 tys euro)) czyli mlodych perspektywicznych, którzy nie obciązają budzetu bo potem spoka tonie w długach...

Proste logiczne...
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.01.2011, 16:51

Marna ironia. Zabawna, ale znacznie bardziej głupia.

Wszak nawet małe dziecko musi wiedzieć, że ostatnie powiedzmy 5 lat świadczy o doskonałym zarządzaniu klubem przez Cupiała, o inwestowaniu, a nie cieciach, zatrudnianiu fachowców z wizją, a nie marionetek, Kapek i vacatach na najwazniejszych stanowiskach, o kupowaniu, a nie sprzedawaniu wartościowych zawodników i co najważniejsze, o planie reaktywowania "Wielkiej Wisły".

Cupiał przez ostatnie lata kazdym ruchem udowadniał, że oto teraz czeka nas na 200% wspaniała przyszłość, cudowna "ofensywa transferowa", przemyślane wzmocnienia i skład gotów do sukcesów w Europie, wolny od sprowadzania takich słabych zawodników jak Kowalski, czy Jovanić! Mogę dopisac jeszcze Cikosa, Bunozę, Branco, którzy jak wiadomo do wybitnych graczy nie należą.

Dlatego ja bym jednak wolał postawić pytanie, co Ty bierzesz, bo tak mocnego towaru dawno nie widziałem.
Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Lemur : 04.01.2011 o godz. 17:06.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.01.2011, 16:59

Wszak nawet małe dziecko musi wiedzieć, że ostatnie powiedzmy 5 lat świadczy o doskonałym zarządzaniu klubem przez Cupiała, o inwestowaniu, a nie cieciach, zatrudnianiu fachowców z wizją, a nie marionetek, Kapek i vacatach na najwazniejszych stanowiskach, o kupowaniu, a nie sprzedawaniu wartościowych zawodników i co najważniejsze, o planie reaktywowania "Wielkiej Wisły".

Cupiał przez ostatnie lata kazdym ruchem udowadniał, że oto teraz czeka nas na 200% wspaniała przyszłość, cudowna "ofensywa transferowa", przemyślane wzmocnienia i skład gotów do sukcesów w Europie, wolny od sprowadzania takich słabych zawodników jak Kowakski, czy Jovanić!

Dlatego ja bym jednak wolał postawić pytanie, co Ty bierzesz, bo tak mocnego towaru dawno nie widziałem.
Ale co powiedział Ci to Cupiał wprost?
Czy czytałes o tej ofensywie transderowej w GW, PS, onecie itd
Nigdy nie słyszałem od pracowników klubu deklaracji ze robimy ofensywe transferową z wyjątkiem zimy 2004. Sytuacja go zmusiła do sprzedarzy kilku zawodników, i cięciach w wydatkach co opisałem wyzej, niektórych piłkarzy nie dało się poprostu utrzymać jak Marcelo czy Uche czy Frankowski. Teraz widać ewidentnie zmiane polityki która efektów jutro nie przyniesie... Inwestują w skauting i fachowców z kraju, gdzie on się najlepiej sprawuje, tz ze trzeba myslec optymistycznie...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.01.2011, 17:05

Cupiał przez ostatnie lata kazdym ruchem udowadniał, że oto teraz czeka nas na 200% wspaniała przyszłość, cudowna "ofensywa transferowa", przemyślane wzmocnienia i skład gotów do sukcesów w Europie, wolny od sprowadzania takich słabych zawodników jak Kowakski, czy Jovanić!

Dodam jeszcze, że pewnego dnia przyjdzie dzień w którym Cupiał wstanie lewą nogą i cały ten skauting szlag trafi, ze 3 porażki, jakiś nieudany transfer za gotówkę.

Wydaję mi się, że nie tak dużo dzieliło nas od umoczonego w korupcji Jacka Zielnskiego.
edit: może nie cały skauting: Zidchu Kapka zostanie..
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.01.2011 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.01.2011, 17:11

Czy ja gdziekolwiek napisałem o zarządzaniu Wisłą w ostatnich latach? Proszę przytocz.
Mimo wszystko zatrudniono w Wiśle, wydaje się, porządnego trenera z zagranicy. Zatrudniono zagranicznego dyrektora sportowego, któremu ktoś płaci, podobnie tyczy się to Basałaja. Ten zarząd nawiązał współpracę z kilkunastoma skautami. Ja nigdzie nie napisałem, że będzie lepiej, możliwe, że to nic nie da. Ale nawet ślepy zauważy, że coś choć minimalnie drgnęło w dobrym kierunku. I nie może przyćmić tego sprzedaż Brożków, którzy od jakiegoś czasu są na równi pochyłej (o czym zresztą wspominałem w innym wątku i nie będę się powtarzał), ani niepodpisanie kontraktu przez Pawełka.
Valkcx pracuje tu dopiero od pół roku. Nie znasz kwoty odstępnego za braci, nie znasz kulis negocjacji z Pawełkiem (bo każdy racjonalnie myślący człowiek chyba nie traktuje "niusów" gazet poważnie).
Do tego nie wiem dlaczego w ogóle Ci odpisuję- twoja wypowiedź jest zbyt ogólna i generalizująca. Atakujesz transfery Wisły, a to właśnie Wisła, mimo braku w ostatnich latach jakichkolwiek sukcesów w pucharach wuropejskich, sprzedaje graczy za najwyższe kwoty- choćby ostatnio Marcelo, Głowacki, Diaz, teraz Brożkowie, czy nawet Pawełek, wcześniej np Uche czy Błaszczykowski, Dolha też w Wiśle się wypromował i gdy odchodził jego wartość była wysoka. Ci piłkarze sami nie przyszli do klubu i mówili: weźcie mnie (no może oprócz Kuby, ale przecież Mielcarskiego też zatrudnił ten niedobry Cupiał!).

A tak poza tym to proponuję żebyś został skautem albo chociaż managerem. Skoro potrafisz już ocenić przydatność Jovanica dla zespołu- gratuluję. Oczywiście mówię- ja nie wiem czy Jovanic będzie gwiazdą, czy też zaraz będziemy go próbowali opchnąć jakimś frajerom. Najprawdopodobniej będę miał okazję się przekonać o tym wiosną.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Stary 04.01.2011, 17:13
palikot napisał(a):Wyświetl post
Ale co powiedział Ci to Cupiał wprost?
Czy czytałes o tej ofensywie transderowej w GW, PS, onecie itd
Nigdy nie słyszałem od pracowników klubu deklaracji ze robimy ofensywe transferową z wyjątkiem zimy 2004. Sytuacja go zmusiła do sprzedarzy kilku zawodników, i cięciach w wydatkach co opisałem wyzej, niektórych piłkarzy nie dało się poprostu utrzymać jak Marcelo czy Uche czy Frankowski. Teraz widać ewidentnie zmiane polityki która efektów jutro nie przyniesie... Inwestują w skauting i fachowców z kraju, gdzie on się najlepiej sprawuje, tz ze trzeba myslec optymistycznie...
O błyskotliwych efektach zarządzania klubem przez Cupiała, polegających np: na długim braku prezesa, właściciel klubu musi "mówić wprost"?

O osłabianiu zespołu i pogarszających się wynikach, o kompromitacjach w pucharach też ktoś Ci musi powiedzieć, być zauważył, że są faktem, a nie kwestią interpretacji?

A obietnice i słowa o "lepszych transferach" , czy nawet o "ofensywie tranferowej" padały wielokrotnie nie tylko w prasie. Basałaj też się na ten temat wypowiadał, nie wspominając już o przekazujących newsy z klubu informatorach...

Czy ja gdziekolwiek napisałem o zarządzaniu Wisłą w ostatnich latach? Proszę przytocz.
Nie dziwię się, że wolisz odkreślić przeszlośc grubą kreską, bo to wlaśnie ona pokazuje, że nie należy oczekiwać nic ponad to, o czym pisze np: Flamengista, czy paru innych forumowiczów. Polityka Cupiała wobec Wisły była przez ostatnie lata jasna i nie zmieni tego parę gestów pod publiczkę, ani delektowanie się dochodami ze sprzedaży kilku zawodników, które w żaden sposób nie przełożyły się na poprawę wynikow drużyny. Bo osłabianie zespołu nigdy nie jest receptą na świetlaną przyszłość.A zatrudnienie zagranicznego trenera, czy kolejnego dyrektora sportowego nie musi oznaczać zmieny polityki Cupiała. Rozbudowanie scoutingu również nic nie gwarantuje.

To właśnie historia Cupiałowego zarzżądzania Wisła przez ostatnie lata najdobitniej pokazuje, że nie masz żadnych podstaw do swojego optymizmu, który jest jedynie próbą zaklinania rzeczywistości. Tyle.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 04.01.2011 o godz. 17:32.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.01.2011, 17:28
Porównywać Inter czy Chelsea do Wisły pod względem piłkarskim to jak porównać Chiny do Polskie pod względem liczy ludności Jak kupią takich piłkarzy jak Drogba czy Eto to myślę, że nikt nie będzie się odzywał, że Polacy nie grają
z roku na rok obcokrajowców coraz więcej w Wiśle, a wyniki coraz gorsze. Najlepiej widać to w europejskich pucharach, najlepsze wyniki były jak 80-90% składu stanowili Polacy.
Bo cena za polskich piłkarzy wzrosła diametralnie. Nie ma sensu przepłacać skoro za granicą można kupić zawodnika sporo tańszego o podobnych umiejętnościach.
Ile jeszcze razy trzeba będzie to pisać.
Też chciałbym samych polaków.
Niech przepłacają inni, niech przepłaca Wojciechowski.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.01.2011, 17:42
Cytat:
ale przecież Mielcarskiego też zatrudnił ten niedobry Cupiał!
Ten jak się połapał o co chodzi to przytomnie odszedł z klubu. Nie chciał być zwykłą marionetką.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.01.2011 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.01.2011, 17:44
Po dzsiejszej notce na oficjalnej stronie Wisły nie mam już żadnych nadziei, że w klubie pracują profesjonaliści.

"Mamy nadzieje, że znajdziemy następców", "mamy kilka opcji, jesteśmy na etapie sprawdzania czy te transfery są możliwe"...itede itepe..

O tej porze, jedyną niewiadomą powinien byc wybór koloru krawatu na konferencje prasowa na ktorej przedstawisz Valckxu nowych grajków, a nie pytanie czy ktos jest na sprzedaż(!). Miałeś na to k...pół roku.

Jeżeli klub lekka reka pozwala odejsc Pawłowi, to juz powinien miec dogadanego nastepce, jezeli klub nie zabiega zbytnio o przedluzenie umowy z Pawełkiem, to juz powienien miec nastepce, a nie dopiero szukac kogos kto sie nada.

Czy w tym klubie niczego sie k.. nie da zaplanować? Sprzedajmy, wezmy kase a potem jakos to bedzie, moze znajdziemy napastnika, moze bedzie dobry, moze bedzie juz na 1 treningu zespolu, staramy sie, szukamy....bleee PARTACTWO na miare 2 ligi.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.01.2011, 17:46
Biuro Prasowe napisał(a):Wyświetl post
Prosimy czytać dokładnie, co jest napisane, i nie wprowadzać innych w błąd.
No proszę, proszę. Forum jest monitorowane przez klub. Ciekawe czy wywiad ze Staszkiem miał w zamyśle uspokoić hejterów? Bo jeśli tak to szczerze mówiąc chyba się za bardzo się udało.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.01.2011 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 04.01.2011, 18:01
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Bo cena za polskich piłkarzy wzrosła diametralnie. Nie ma sensu przepłacać skoro za granicą można kupić zawodnika sporo tańszego o podobnych umiejętnościach.
Ile jeszcze razy trzeba będzie to pisać.
Też chciałbym samych polaków.
Niech przepłacają inni, niech przepłaca Wojciechowski.
Co Ty piszesz, o jakich umiejętnościach ?
Branco ma jakieś umiejętności w ogóle, poza chodzeniem po klubach w Krakowie ?
Niech kupują piłkarzy, ale wartościowych jak Marcelo, a nie szrot jakiś jak Branco.
Chodzi mi, że jak mają kupować szrot to wole Polaka. W każdym normalnym kraju i lidze zawodnik z zagranicy musi być dwa razy lepszy od miejscowego, żeby mieć miejsce w składzie. W Polsce wystarczy, że jest tańszy
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.01.2011, 18:02
Paweł z 32 na plecach, a Piotrek z 14 ; )

http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...Detay&IND=6201
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.01.2011, 18:09
"Mamy nadzieje, że znajdziemy następców"

to jest najlepsze

oj nie kłopoczcie się tak bardzo
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.01.2011, 18:13
(...)
Kurcze, tyle wysiłku włożyłeś w to, żeby napisać ironiczny tekst. No dobrze, napiszę że ci się udało - żeby ci nie było przykro.

Cytat:
Cupiał zdecydować wyprzedać Wisłę- po prostu chce zarobić. Użytkownicy tacy jak westersyl i flamengista uważają, że Cupiałowi cholernie zależy by sprzedać każdego zawodnika Wisły, na którym jeszcze można zarobić. Ot, choćby tacy Brożkowie- przecież to ogromne pieniądze, aż 2 miliony euro.
Tu wszystko się zgadza.

Cytat:
Ciekawe na co Boguś je spożytkuje- nowy Maybach, może wybuduje nową taśmę produkcyjną w Telefonice. Albo po prostu chce sobie poprawić bilans na nowe rankingi najbogatszych Polaków - przecież te około 1,1 - 1,5 miliarda złotych, na jakie szacuje się majątek Cupiała to drobne i te 8 milionów złotych robi naprawdę dużą różnicę!
Nie wiem, co sobie myśli Cupiał - natomiast bawi mnie twój sposób myślenia. Najwidoczniej jak ktoś ma 1,5 mld złotych majątku, to 8 mln złotych nie robi mu różnicy? Widocznie nie znasz żadnego milionera.

Cytat:
W Wielkiej Wyprzedaży mają pomagać mu Basałaj i Holender Valckx. W końcu Cupiał słabo spisuje się w negocjacjach transferowych- jego firma, co prawda produkuje kable dla całego świata, między innymi w tej chwili dla Londynu na Igrzyska Olimpijskie w 2012.
Cupiał wielokrotnie udowadniał, że na futbolowym biznesie się nie zna - wystarczy wspomnieć jego współpracowników i życzliwych doradców typu Praski, Rogala czy Kapka.

Cytat:
Oczywiście niczego nieświadomy jest Robert Maaskant. Biedny Robek został oszukany- dali mu pensję około 300 tys euro, tylko po to by oszukać całą Wiślacką Brać i nie dać się złapać na tym, że zamierzają wyprzedać Wisłę.
Nie wiem, czy Maaskant jest świadomy co się dzieje. Myślę, że przyszedł do nas (przynajmniej sam tak mówił) - by walczyć o najwyższe cele, a nie bronić się przed spadkiem z klubem mającym problemy finansowe. Coś jednak jego nazwisko znaczy w Holandii, więc skoro zdecydował się przyjść do polskiej ligi to widocznie zaoferowano mu dobre warunki.
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że był już jeden niezły trener, którego mamiono wzmocnieniami i który się ich nie doczekał - Dan Petrescu.

Cytat:
W ogóle Cupiał to niezwykle przebiegły człowiek. Zatrudnił Holendrów, a z boku sprzedaje po kolei kolejnych graczy Wisły.
Po prostu robi to, co już robił wcześniej. Od paru lat, tylko teraz braki kadrowe stają się coraz bardziej ewidentne.

Cytat:
Czeka nas czarna przyszłość. Wyprzedając Piotrka Brożka (7 meczów w tym sezonie z czego 4 z ławki), Pawła Brożka (13 meczów, z czego jeden z ławki- 6 goli, z czego dwa z karnych) i przede wszystkim puszczając taki talent bramkarski jak Mariusz Pawełek (puścić Pawełka to znaczy w tej chwili znakomitą paradę) "zniżyliśmy się do poziomu Śląska Wrocław"- (by flagmenista)
Nie dość, że nie umiesz poprawnie napisać mojego nicka to jeszcze bezczelnie kłamiesz

Nie żałuję odejścia Piotra Brożka, podobnie jak i Mariusza Pawełka (w tym jednak przypadku interesuje mnie, czy Maaskant miał coś do powiedzenia w kwestii jego przydatności dla zespołu).

Natomiast zgadzam się - bez skutecznego napastnika (a jedynym w kadrze był Paweł) zniżamy się do poziomu ligowego średniaka, jakim jest Śląsk Wrocław.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 04.01.2011, 18:14
Jedno zasadnicze pytanie do westersyla, wolfy'iego i jeszcze paru osób pomstujących na politykę transferową:
Po co wg Was Cupiał zatrudniał Valckxa?
Mógł przecież zatrudnić Jacka, Grzesia lub innego Tadka. Mógł przecież nikogo nie zatrudniać. Olać stanowisko dyrektora sportowego. To już było.
Jeżeli ktoś z Was powie że to miało być "mydlenie oczu kibicom" to sorry ale to brzmi tak niepoważnie że aż bezsensownie. Po kiego grzyba Cupiał ma się martwić zdaniem kibiców? Nawet nie zdaniem ale samopoczuciem?

Jak dla mnie Valkx przyszedł w konkretnym celu - ma znajdować i sprowadzać do klubu takie perełki jak Marcelo lub Kuba. Perełki które będzie można sprzedać po 2,3 sezonach z ogromnym zyskiem. Po to go zatrudniono. Dlatego mamy w końcu skautów. Dajcie sobie w końcu niektórzy na wstrzymanie - to jest biznes, a nie emocjonalne rozterki zakochanego nastolatka. KLUB TO BIZNES. Ma zarabiać. Im więcej tym lepiej. Dlatego każdy był, jest i będzie na sprzedaż. Dlatego sprzedali Brożków.Dlatego do klubu będą sprowadzani perspektywiczni gracze i dlatego zostaną potem sprzedani jeśli się znajdzie na nich kupiec.
Dlatego Cupiał nie zepsuje swojej spółki i nie spuści jej do 1 ligi, nie wyprzeda wszystkich zawodników i nie doprowadzi klubu do upadku.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.01.2011, 18:23
lazy napisał(a):Wyświetl post
Jedno zasadnicze pytanie do westersyla, wolfy'iego i jeszcze paru osób pomstujących na politykę transferową:
Po co wg Was Cupiał zatrudniał Valckxa?
Mógł przecież zatrudnić Jacka, Grzesia lub innego Tadka. Mógł przecież nikogo nie zatrudniać. Olać stanowisko dyrektora sportowego. To już było.
Jeżeli ktoś z Was powie że to miało być "mydlenie oczu kibicom" to sorry ale to brzmi tak niepoważnie że aż bezsensownie. Po kiego grzyba Cupiał ma się martwić zdaniem kibiców? Nawet nie zdaniem ale samopoczuciem?

Jak dla mnie Valkx przyszedł w konkretnym celu - ma znajdować i sprowadzać do klubu takie perełki jak Marcelo lub Kuba. Perełki które będzie można sprzedać po 2,3 sezonach z ogromnym zyskiem. Po to go zatrudniono. Dlatego mamy w końcu skautów. Dajcie sobie w końcu niektórzy na wstrzymanie - to jest biznes, a nie emocjonalne rozterki zakochanego nastolatka. KLUB TO BIZNES. Ma zarabiać. Im więcej tym lepiej. Dlatego każdy był, jest i będzie na sprzedaż. Dlatego sprzedali Brożków.Dlatego do klubu będą sprowadzani perspektywiczni gracze i dlatego zostaną potem sprzedani jeśli się znajdzie na nich kupiec.
Dlatego Cupiał nie zepsuje swojej spółki i nie spuści jej do 1 ligi, nie wyprzeda wszystkich zawodników i nie doprowadzi klubu do upadku.
Racja. Dodam od siebie, że klub to biznes, który daje wiele radości. Wszystko rozbija się w tej branży o to, aby uzyskać jak najwięcej radości, najmniej płacąc. Dlatego jak w handlu trzeba tanio kupić, drożej sprzedać. W końcowym rozrachunku i tak wszyscy są na minusie, ale nie wszyscy na takim samym
Myślę, że tak jak przedmówca twierdzi Stan ma za zadanie zrobić z Wisły dobrą trampolinę do zachodniej piłki. Dzięki Holendrowi i tworzącej się siatce skautów chce tanio kupować, promować i sprzedawać, przy tym osiągając sportowo jak najwięcej - jednym słowem chce się bawić w miarę rentownym przedsiębiorstwem, bo on tę zabawkę kocha i według mnie nie rzuci.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.01.2011, 18:35
Na pewno ściągając szrot z zagranicy który wpieprza z Karabachem coś osiągniemy sportowo .... hhahaha nie oszukujmy się rozprzedano resztki porządnych graczy za pół roku którzy mogli być podporą w drużyny na grę w ewentualnej lidze europejskiej !!!
Teraz w wyniku magicznych działań Dyrektora Sportowego i Prezesa Basałaja nie mamy następców na 4-5 pozycji bo ktoś sobie o tym zapomniał.....
Mamy co mamy czyli nic nie mamy no tak najlepsze z tego jest miejsce w tabeli bo aż drugie jak je utrzymamy to będzie jakiś fenomen .
Borinho
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.01.2011, 18:38
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Na pewno ściągając szrot z zagranicy który wpieprza z Karabachem coś osiągniemy sportowo .... hhahaha nie oszukujmy się rozprzedano resztki porządnych graczy za pół roku którzy mogli być podporą w drużyny na grę w lidze europejskiej !!!
Teraz w wyniku magicznych działań Dyrektora Sportowego i Prezesa Basałaja nie mamy następców na 4-5 pozycji bo ktoś sobie o tym zapomniał.....
Mamy co mamy czyli nic nie mamy no tak najlepsze z tego jest miejsce w tabeli bo aż drugie jak je utrzymamy to będzie jakiś fenomen ...
podporą czego? podporą gdzie? Wystarczy jak zostali podporą drużyny w dwumeczu z Estończykami. Wystarczy.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.01.2011, 18:42
bawią mnie te teksty o upadku klubu, kiedy patrzę na statystyki ostatnich 5 lat Wisły Kraków... i dochodzę do wniosku, że albo niektórzy są oderwani od rzeczywistości i klepią takie głupoty, albo po prostu wchodzą na to forum, aby najzwyczajniej w świecie wyładować się...

sezon 2005/2006 - 2 miejsce
sezon 2006/2007 - 8 miejsce
sezon 2007/2008 - 1 miejsce
sezon 2008/2009 - 1 miejsce
sezon 2009/2010 - 2 miejsce

sezon 2010/2011 - 2 miejsce na półmetku...

podaje te informacje nie dlatego, żeby pokazać, jaka Wisła jest Wielka, bo wszyscy o tym wiemy, ale po to, żeby uzmysłowić co niektórym, że mimo, że co sezon odchodzili od nas najlepsi zawodnicy, jak np. Uche, Szymkowiak, Żurawski, Frankowski, Baszczyński itd, (kolejność przypadkowa) to Wisła i tak radziła sobie w lidze bez nich znakomicie, abstrahując już od naszej gry w europejskich pucharach...

Zamiast płakać, że Wisła sprzedała tego czy owego, to może poczekajcie cierpliwie na owoce pracy Valckxa i spółki i dopiero potem (jak nic nie zrobią) wylewajcie pomyje na głowy Basałaja i dyrektora sportowego...

a w ogóle to znajdźcie sobie jakieś zajęcie, wyprowadźcie psa na dwór, wyjdźcie z żoną tudzież dziewczyną na spacer, dzieci niech odrobią lekcje, a młodzież pouczy się do sesji (ja pierdziu) i czekajcie cierpliwie na obrót sprawy...
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.01.2011, 18:45
Co Ty piszesz, o jakich umiejętnościach ?
Branco ma jakieś umiejętności w ogóle, poza chodzeniem po klubach w Krakowie ?
Niech kupują piłkarzy, ale wartościowych jak Marcelo, a nie szrot jakiś jak Branco.
Chodzi mi, że jak mają kupować szrot to wole Polaka. W każdym normalnym kraju i lidze zawodnik z zagranicy musi być dwa razy lepszy od miejscowego, żeby mieć miejsce w składzie. W Polsce wystarczy, że jest tańszy
A ty wiedziales przed transferem że Marcelo będzie grał jak Marcelo a Branco jak Branco? Przed transferem Jovanica (najlepszy bramkarz ligi), Bunozy czy Cikosa (młodzieżowi reprezentanci) wiedziałes czy się sprawdzą czy nie? Co ty myślisz że oni specjalnie szrot kupują? To po cholerę za nich płacić nawet te kilkaset tysięcy, szrot to by za darmo mogli mieć. A jakby tak kupili goscia za 2 mln euro i by się najzwyczajniej w świecie nie sprawdził/nie przystosował w naszej lidze to pewnie też by szrot był....

U nas scouting w ostatnich latach to w większości przypadków była totalna prowizorka, typowa łapanka albo gwiazdy z Youtube'a. Teraz dopiero jest szansa na bardziej przemyslane transfery po dłuższych obserwacjach w celu zminimalizowania ryzyka, na milionowe transfery to pewnie że nie mamy co liczyć, ale jest cień szansy że będzie więcej trafionych transferów niż niewypałów. Oczywiście że może też być tak, że będą same niewypały, ale to trochę idiotyczne oceniać obecne okienko jak jeszcze żaden piłkarz nie przyszedł.

P.S. Jeden z przedmówców dobrze napisał, że Wisła jest klubem który sprzedał najwięcej piłkarzy za wysokie kwoty. No to rzeczywiscie mielismy same niewypały transferowe w ostatnich latach....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów