|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wielkie podsumowanie ostatnich dni i tygodni
- Cupiał zdecydować wyprzedać Wisłę- po prostu chce zarobić. Użytkownicy tacy jak westersyl i flagmenista uważają, że Cupiałowi cholernie zależy by sprzedać każdego zawodnika Wisły, na którym jeszcze można zarobić. Ot, choćby tacy Brożkowie- przecież to ogromne pieniądze, aż 2 miliony euro. Ciekawe na co Boguś je spożytkuje- nowy Maybach, może wybuduje nową taśmę produkcyjną w Telefonice. Albo po prostu chce sobie poprawić bilans na nowe rankingi najbogatszych Polaków - przecież te około 1,1 - 1,5 miliarda złotych, na jakie szacuje się majątek Cupiała to drobne i te 8 milionów złotych robi naprawdę dużą różnicę! - W Wielkiej Wyprzedaży mają pomagać mu Basałaj i Holender Valckx. W końcu Cupiał słabo spisuje się w negocjacjach transferowych- jego firma, co prawda produkuje kable dla całego świata, między innymi w tej chwili dla Londynu na Igrzyska Olimpijskie w 2012. Ale cóż, nasi sprytni forumowicze nie dali się oszukać tym mydleniem oczu sprowadzaniem jakiegoś Holendra z drugiego końca świata. Nie, nie... Westersyl wie doskonale co tu się szykuje. - Oczywiście niczego nieświadomy jest Robert Maaskant. Biedny Robek został oszukany- dali mu pensję około 300 tys euro, tylko po to by oszukać całą Wiślacką Brać i nie dać się złapać na tym, że zamierzają wyprzedać Wisłę. - W ogóle Cupiał to niezwykle przebiegły człowiek. Zatrudnił Holendrów, a z boku sprzedaje po kolei kolejnych graczy Wisły. Całe szczęście mamy userów, którzy go przechytrzyli. I cały plan pomalutku wychodzi na jaw. Klub co prawda próbuje jeszcze odwrócić uwagę, sprowadzajać 16-latka Serbastiana Czapę. Ale Panie Cupiale! My jesteśmy sprytniejszy niż Pan! - Czeka nas czarna przyszłość. Wyprzedając Piotrka Brożka (7 meczów w tym sezonie z czego 4 z ławki), Pawła Brożka (13 meczów, z czego jeden z ławki- 6 goli, z czego dwa z karnych) i przede wszystkim puszczając taki talent bramkarski jak Mariusz Pawełek (puścić Pawełka to znaczy w tej chwili znakomitą paradę) "zniżyliśmy się do poziomu Śląska Wrocław"- (by flagmenista) - Do spisku należą również skauci, których przez tyle lat w Wiśle brakowało. To oczywiście zasłona dymna przed sprzedażą Małeckiego czy Kirma. A tak w ogóle Panowie: odstawcie to, co bierzecie. Naprawdę.
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 04.01.2011 o godz. 16:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak trzymać. I proponuję niektórym uzytkownikom głebokie przemyślenia i medytacje zanim palną jakieś głupie i nikomu niepotrzebne posty.
Dwa razy się zastanowic zanim czymkolwiek sie podzielicie w tym temacie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Powiedz mi proszę gdzie znalazłeś fragment albo skąd "wyniosłeś" fragment o tym, że chcemy kupować, ale nie mamy pieniędzy. Specjalnie przeczytałem ten wywiad drugi raz i za cholere nie mogę znaleźć takiego fragmentu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
WioReXXX - chłopie oddałeś w 100% sytuacje. Świetny post.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co Wy macie z tymi obcokrajowcami ...w Interze w pierwszym składzie gra chyba 1 albo 2 włochów i nikt nie płacze jak zdobywają potrójną koronę z ligą mistrzów na czele. Co jak Polak to Wiśle kibicuje ? Ogarnij się jeden z drugim. Myślicie przyszedł do Nas Cezary Wilk i teraz jest za Wisła ? hahaha...dobre sobie ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Koniec z marnotrawieniem pieniedzy na galacticos Kasperczaka i dziurą budrzetową 6 mln zł. (Tbilisi) oraz na Orłów Skorży z biurą budrzetową 10 mln zł(Levadia) Inwestujemy w scauting sciągamy pilkarzy głównie takich, za ktorych nie bedziemy placic drogo, bo jak widać w powyższych przykladach to sie nie opłaca, a inwestować w piłkarzy pokroju Marcelo, Kuba, Uche, Brożki (a zagranicą dobry przyklad to Kagawa(Borussia za 350 tys euro)) czyli mlodych perspektywicznych, którzy nie obciązają budzetu bo potem spoka tonie w długach... Proste logiczne... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() Wszak nawet małe dziecko musi wiedzieć, że ostatnie powiedzmy 5 lat świadczy o doskonałym zarządzaniu klubem przez Cupiała, o inwestowaniu, a nie cieciach, zatrudnianiu fachowców z wizją, a nie marionetek, Kapek i vacatach na najwazniejszych stanowiskach, o kupowaniu, a nie sprzedawaniu wartościowych zawodników i co najważniejsze, o planie reaktywowania "Wielkiej Wisły". ![]() Cupiał przez ostatnie lata kazdym ruchem udowadniał, że oto teraz czeka nas na 200% wspaniała przyszłość, cudowna "ofensywa transferowa", przemyślane wzmocnienia i skład gotów do sukcesów w Europie, wolny od sprowadzania takich słabych zawodników jak Kowalski, czy Jovanić! Dlatego ja bym jednak wolał postawić pytanie, co Ty bierzesz, bo tak mocnego towaru dawno nie widziałem. ![]() Powód: Literówka
Ostatnio edytowane przez Lemur : 04.01.2011 o godz. 17:06.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Czy czytałes o tej ofensywie transderowej w GW, PS, onecie itd Nigdy nie słyszałem od pracowników klubu deklaracji ze robimy ofensywe transferową z wyjątkiem zimy 2004. Sytuacja go zmusiła do sprzedarzy kilku zawodników, i cięciach w wydatkach co opisałem wyzej, niektórych piłkarzy nie dało się poprostu utrzymać jak Marcelo czy Uche czy Frankowski. Teraz widać ewidentnie zmiane polityki która efektów jutro nie przyniesie... Inwestują w skauting i fachowców z kraju, gdzie on się najlepiej sprawuje, tz ze trzeba myslec optymistycznie... |
|
|
|
Guest
|
|
Wydaję mi się, że nie tak dużo dzieliło nas od umoczonego w korupcji Jacka Zielnskiego. edit: może nie cały skauting: Zidchu Kapka zostanie..
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.01.2011 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Mimo wszystko zatrudniono w Wiśle, wydaje się, porządnego trenera z zagranicy. Zatrudniono zagranicznego dyrektora sportowego, któremu ktoś płaci, podobnie tyczy się to Basałaja. Ten zarząd nawiązał współpracę z kilkunastoma skautami. Ja nigdzie nie napisałem, że będzie lepiej, możliwe, że to nic nie da. Ale nawet ślepy zauważy, że coś choć minimalnie drgnęło w dobrym kierunku. I nie może przyćmić tego sprzedaż Brożków, którzy od jakiegoś czasu są na równi pochyłej (o czym zresztą wspominałem w innym wątku i nie będę się powtarzał), ani niepodpisanie kontraktu przez Pawełka. Valkcx pracuje tu dopiero od pół roku. Nie znasz kwoty odstępnego za braci, nie znasz kulis negocjacji z Pawełkiem (bo każdy racjonalnie myślący człowiek chyba nie traktuje "niusów" gazet poważnie). Do tego nie wiem dlaczego w ogóle Ci odpisuję- twoja wypowiedź jest zbyt ogólna i generalizująca. Atakujesz transfery Wisły, a to właśnie Wisła, mimo braku w ostatnich latach jakichkolwiek sukcesów w pucharach wuropejskich, sprzedaje graczy za najwyższe kwoty- choćby ostatnio Marcelo, Głowacki, Diaz, teraz Brożkowie, czy nawet Pawełek, wcześniej np Uche czy Błaszczykowski, Dolha też w Wiśle się wypromował i gdy odchodził jego wartość była wysoka. Ci piłkarze sami nie przyszli do klubu i mówili: weźcie mnie (no może oprócz Kuby, ale przecież Mielcarskiego też zatrudnił ten niedobry Cupiał!). A tak poza tym to proponuję żebyś został skautem albo chociaż managerem. Skoro potrafisz już ocenić przydatność Jovanica dla zespołu- gratuluję. Oczywiście mówię- ja nie wiem czy Jovanic będzie gwiazdą, czy też zaraz będziemy go próbowali opchnąć jakimś frajerom. Najprawdopodobniej będę miał okazję się przekonać o tym wiosną. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() O osłabianiu zespołu i pogarszających się wynikach, o kompromitacjach w pucharach też ktoś Ci musi powiedzieć, być zauważył, że są faktem, a nie kwestią interpretacji? A obietnice i słowa o "lepszych transferach" , czy nawet o "ofensywie tranferowej" padały wielokrotnie nie tylko w prasie. Basałaj też się na ten temat wypowiadał, nie wspominając już o przekazujących newsy z klubu informatorach...
To właśnie historia Cupiałowego zarzżądzania Wisła przez ostatnie lata najdobitniej pokazuje, że nie masz żadnych podstaw do swojego optymizmu, który jest jedynie próbą zaklinania rzeczywistości. Tyle.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 04.01.2011 o godz. 17:32.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Ile jeszcze razy trzeba będzie to pisać. Też chciałbym samych polaków. Niech przepłacają inni, niech przepłaca Wojciechowski. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.01.2011 o godz. 17:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po dzsiejszej notce na oficjalnej stronie Wisły nie mam już żadnych nadziei, że w klubie pracują profesjonaliści.
"Mamy nadzieje, że znajdziemy następców", "mamy kilka opcji, jesteśmy na etapie sprawdzania czy te transfery są możliwe"...itede itepe.. O tej porze, jedyną niewiadomą powinien byc wybór koloru krawatu na konferencje prasowa na ktorej przedstawisz Valckxu nowych grajków, a nie pytanie czy ktos jest na sprzedaż(!). Miałeś na to k...pół roku. Jeżeli klub lekka reka pozwala odejsc Pawłowi, to juz powinien miec dogadanego nastepce, jezeli klub nie zabiega zbytnio o przedluzenie umowy z Pawełkiem, to juz powienien miec nastepce, a nie dopiero szukac kogos kto sie nada. Czy w tym klubie niczego sie k.. nie da zaplanować? Sprzedajmy, wezmy kase a potem jakos to bedzie, moze znajdziemy napastnika, moze bedzie dobry, moze bedzie juz na 1 treningu zespolu, staramy sie, szukamy....bleee PARTACTWO na miare 2 ligi. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No proszę, proszę. Forum jest monitorowane przez klub. Ciekawe czy wywiad ze Staszkiem miał w zamyśle uspokoić hejterów? Bo jeśli tak to szczerze mówiąc chyba się za bardzo się udało.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.01.2011 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Branco ma jakieś umiejętności w ogóle, poza chodzeniem po klubach w Krakowie ? Niech kupują piłkarzy, ale wartościowych jak Marcelo, a nie szrot jakiś jak Branco. Chodzi mi, że jak mają kupować szrot to wole Polaka. W każdym normalnym kraju i lidze zawodnik z zagranicy musi być dwa razy lepszy od miejscowego, żeby mieć miejsce w składzie. W Polsce wystarczy, że jest tańszy ![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
"Mamy nadzieje, że znajdziemy następców"
to jest najlepsze ![]() oj nie kłopoczcie się tak bardzo ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
||||||
|
Kurcze, tyle wysiłku włożyłeś w to, żeby napisać ironiczny tekst. No dobrze, napiszę że ci się udało - żeby ci nie było przykro.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że był już jeden niezły trener, którego mamiono wzmocnieniami i który się ich nie doczekał - Dan Petrescu. Cytat:
Cytat:
![]() Nie żałuję odejścia Piotra Brożka, podobnie jak i Mariusza Pawełka (w tym jednak przypadku interesuje mnie, czy Maaskant miał coś do powiedzenia w kwestii jego przydatności dla zespołu). Natomiast zgadzam się - bez skutecznego napastnika (a jedynym w kadrze był Paweł) zniżamy się do poziomu ligowego średniaka, jakim jest Śląsk Wrocław. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jedno zasadnicze pytanie do westersyla, wolfy'iego i jeszcze paru osób pomstujących na politykę transferową:
Po co wg Was Cupiał zatrudniał Valckxa? Mógł przecież zatrudnić Jacka, Grzesia lub innego Tadka. Mógł przecież nikogo nie zatrudniać. Olać stanowisko dyrektora sportowego. To już było. Jeżeli ktoś z Was powie że to miało być "mydlenie oczu kibicom" to sorry ale to brzmi tak niepoważnie że aż bezsensownie. Po kiego grzyba Cupiał ma się martwić zdaniem kibiców? Nawet nie zdaniem ale samopoczuciem? Jak dla mnie Valkx przyszedł w konkretnym celu - ma znajdować i sprowadzać do klubu takie perełki jak Marcelo lub Kuba. Perełki które będzie można sprzedać po 2,3 sezonach z ogromnym zyskiem. Po to go zatrudniono. Dlatego mamy w końcu skautów. Dajcie sobie w końcu niektórzy na wstrzymanie - to jest biznes, a nie emocjonalne rozterki zakochanego nastolatka. KLUB TO BIZNES. Ma zarabiać. Im więcej tym lepiej. Dlatego każdy był, jest i będzie na sprzedaż. Dlatego sprzedali Brożków.Dlatego do klubu będą sprowadzani perspektywiczni gracze i dlatego zostaną potem sprzedani jeśli się znajdzie na nich kupiec. Dlatego Cupiał nie zepsuje swojej spółki i nie spuści jej do 1 ligi, nie wyprzeda wszystkich zawodników i nie doprowadzi klubu do upadku. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() Myślę, że tak jak przedmówca twierdzi Stan ma za zadanie zrobić z Wisły dobrą trampolinę do zachodniej piłki. Dzięki Holendrowi i tworzącej się siatce skautów chce tanio kupować, promować i sprzedawać, przy tym osiągając sportowo jak najwięcej - jednym słowem chce się bawić w miarę rentownym przedsiębiorstwem, bo on tę zabawkę kocha i według mnie nie rzuci. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na pewno ściągając szrot z zagranicy który wpieprza z Karabachem coś osiągniemy sportowo .... hhahaha nie oszukujmy się rozprzedano resztki porządnych graczy za pół roku którzy mogli być podporą w drużyny na grę w ewentualnej lidze europejskiej !!!
Teraz w wyniku magicznych działań Dyrektora Sportowego i Prezesa Basałaja nie mamy następców na 4-5 pozycji bo ktoś sobie o tym zapomniał..... Mamy co mamy czyli nic nie mamy no tak najlepsze z tego jest miejsce w tabeli bo aż drugie jak je utrzymamy to będzie jakiś fenomen ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bawią mnie te teksty o upadku klubu, kiedy patrzę na statystyki ostatnich 5 lat Wisły Kraków... i dochodzę do wniosku, że albo niektórzy są oderwani od rzeczywistości i klepią takie głupoty, albo po prostu wchodzą na to forum, aby najzwyczajniej w świecie wyładować się...
sezon 2005/2006 - 2 miejsce sezon 2006/2007 - 8 miejsce sezon 2007/2008 - 1 miejsce sezon 2008/2009 - 1 miejsce sezon 2009/2010 - 2 miejsce sezon 2010/2011 - 2 miejsce na półmetku... podaje te informacje nie dlatego, żeby pokazać, jaka Wisła jest Wielka, bo wszyscy o tym wiemy, ale po to, żeby uzmysłowić co niektórym, że mimo, że co sezon odchodzili od nas najlepsi zawodnicy, jak np. Uche, Szymkowiak, Żurawski, Frankowski, Baszczyński itd, (kolejność przypadkowa) to Wisła i tak radziła sobie w lidze bez nich znakomicie, abstrahując już od naszej gry w europejskich pucharach... Zamiast płakać, że Wisła sprzedała tego czy owego, to może poczekajcie cierpliwie na owoce pracy Valckxa i spółki i dopiero potem (jak nic nie zrobią) wylewajcie pomyje na głowy Basałaja i dyrektora sportowego... a w ogóle to znajdźcie sobie jakieś zajęcie, wyprowadźcie psa na dwór, wyjdźcie z żoną tudzież dziewczyną na spacer, dzieci niech odrobią lekcje, a młodzież pouczy się do sesji (ja pierdziu) i czekajcie cierpliwie na obrót sprawy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
U nas scouting w ostatnich latach to w większości przypadków była totalna prowizorka, typowa łapanka albo gwiazdy z Youtube'a. Teraz dopiero jest szansa na bardziej przemyslane transfery po dłuższych obserwacjach w celu zminimalizowania ryzyka, na milionowe transfery to pewnie że nie mamy co liczyć, ale jest cień szansy że będzie więcej trafionych transferów niż niewypałów. Oczywiście że może też być tak, że będą same niewypały, ale to trochę idiotyczne oceniać obecne okienko jak jeszcze żaden piłkarz nie przyszedł. P.S. Jeden z przedmówców dobrze napisał, że Wisła jest klubem który sprzedał najwięcej piłkarzy za wysokie kwoty. No to rzeczywiscie mielismy same niewypały transferowe w ostatnich latach.... ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|